#ilovemalaysia

MOST RECENT

Assalamualaikum.. Aadiva last pre order hari ni ๐Ÿ˜Ž for those yg sempat pre order taniah ๐Ÿ’ž #tudung #saifash #saifashqueen #satinhighgrade #tudung #beauty #fashinista #ilovemalaysia #ramadhan

ใƒžใƒฌใƒผใ‚ทใ‚ขไบบใฎใ‚คใƒ•ใ‚ฟใƒผใƒซใซใŠใ˜ใ‚ƒใพใ—ใŸใฎใงใ€ใƒžใƒฌใƒผใ‚ทใ‚ข่“ๅญใ€ใƒ€ใƒ€ใ‚ฐใƒซใƒณ๏ผˆใ‚ฑใ‚ฟใƒคใƒƒใƒ—ใจใ‚‚ใ„ใ†๏ผ‰ใ‚’ไฝœใฃใฆใŠๅœŸ็”ฃใซใ€‚็”˜ใๅ‘ณไป˜ใ‘ใ—ใŸใ‚ณใ‚ณใƒŠใƒƒใƒ„ใ‚’ใ—ใฃใจใ‚Š็šฎใงๅทปใ„ใŸใ‚ฏใƒฌใƒผใƒ—ใงใ™๏ผˆๆฏๅญใกใ‚ƒใ‚“ใฏๅ…ซใคๆฉ‹ใซไผผใฆใ‚‹ใจใ‚ณใƒกใƒณใƒˆ๏ผ‰ใ€‚ ใŠๆธกใ—ใ—ใŸใ‚ใจใ€ใƒžใƒฌใƒผใ‚ทใ‚ขไบบใซใƒžใƒฌใƒผใ‚ทใ‚ข่“ๅญใ‚’ๆธกใ™ใจใ„ใ†ใ€ใˆใ‚‰ใ„ๅ‹‡ๆฐ—ใฎใ‚ใ‚‹ใ“ใจใ‚’ใ—ใฆใ—ใพใฃใŸใ€ใจๅฟƒ่‡“ใƒใ‚ฏใƒใ‚ฏ...ใ€‚ๆ€ใ„ๅ‡บใฎๅคงไบ‹ใชๆ•…้ƒทใฎๅ‘ณใ‚’ใ‚ใ...ใ€‚
Homemade Dadar Gulung

#ใƒžใƒฌใƒผใ‚ทใ‚ข #ใƒžใƒฌใƒผใ‚ทใ‚ขใ”ใฏใ‚“ #ใƒžใƒฌใƒผใ‚ทใ‚ขๆ–™็† #ใƒžใƒฌใƒผใ‚ทใ‚ขใ”ใฏใ‚“ใฎไผš #ใƒžใƒฌใƒผใ‚ทใ‚ขใฎใŠใ‚„ใค #ใ‚ฏใ‚จ #ใƒ€ใƒ€ใ‚ฐใƒซใƒณ #ใ‚ฑใ‚ฟใƒคใƒƒใƒ— #malaysianfood #malaysiafood #makan #sedap #ilovemalaysia #dadargulung #kuih #ketayap #oishimalaysia

Kita tau awak nak buang tahi lalat tepi hidung atas molot bawah dagu tepi kening.

Berploh tahun dia kat atas muka. Selamba dek jek.

Dia bukan kesah hape. Makin lama makin besar. Makin jadi jadi.

Ai is stresss.

Tapi level muka tu masih di tahap bule tenang lagi lah ๐Ÿ˜Œ

Tapi kan Ai macam tak caye. Dengan Lotus 2 kali calit je. Hilang terus tahi lalat di muka ๐Ÿ˜‚
.
.
.
Ok jangan terkejut lelama.
.
.
Piyem kita kalau nak tanya. Kita settlekan bersama.
.
.
Whatsapp Syaf
.
0 1 3 - 6 2 2 6 5 2 6
.
.
Or klik terus di link bio ok ?
.
.
.

Lots of lef
Cik Syaf ๐Ÿ’•

Tahi lalat dah hilang. Disappear.

Say gud bye to tahi lalat.

Ok dah tu je.
.
.
Selamat menyediakan juadah berbuka ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ
.
.
.
Lots of lef
Cik Syaf ๐Ÿ’•

#part2

bersatu demi kebaikan negara, kenapa tidak kita? Dah banyak sangat ke sumbangan kita pada negara hingga mahu bermusuh dengan kawan sendiri?

Kita anak muda sibuk bergaduh dan menjadi โ€œkeyboard warrior โ€œ di sosial media. Sibuk dok mengira 100 hari untuk manifesto dilaksanakan. Have some logic guys! Baru 2 minggu kot. Jika sebelum ni Malaysia boleh bersabar selama 60 tahun kenapa tidak 2 minggu atau 100 hari?

Asyik menuntut manifesto dan asyik leka dengan social media, tanggungjawab kita sebagai anak/suami/isteri dah cukup bagus terlaksana ke? Kebajikan ibu ayah anak isteri suami dah cukup terjaga dengan baik ke?
๐Ÿ”บTak perlu asyik menuntut daripada government sangat kalau awak tu ibu ayah pun masih mengharapkan abang kakak saje yang jaga. Makan pakai pun masih mengharap ibu ayah walaupun awak sudah bekerja.
๐Ÿ”บ Tak perlu gebang la bila awak tu kerja/belajar pun malas.
๐Ÿ”บ Tak perlu mengungkit jika awak membaca pun malas.
๐Ÿ”บ Tak perlu mengata tentang menteri-menteri jika awak tu sampah pun masih buang merata - rata dan meludah merata - rata.
๐Ÿ”บ Tak perlu menunding jari pada orang jika awak tu masuk โ€œtoiletโ€ pun tak reti nak โ€œflushโ€.
๐Ÿ”บ Tak perlu mengira belanjawan negara jika awak tu โ€œtoilet tissueโ€ pun ambil lebih daripada yang diperlukan dan plastik beg tak reti nak gunakan semula(pencemaran alam tahu?).
๐Ÿ”บ Tak perlu bermasam muka dengan orang jika awak tu budi bahasa pun kurang.

Nak kan Malaysia Baru kita pun kena โ€œbaruโ€. Letโ€™s improve ourselves guys. Kerajaan dah dapat kerajaan baru, kita bila lagi nak dapat โ€œattitudeโ€ dan โ€œmentalityโ€ yang baru?

Sekian daripada saya yang โ€œconcernโ€ tentang Malaysia.

#malaysiabaru #newmalaysia #ilovemalaysia

Tout plein de paniers ร  la mode sur la marchรฉ de KL ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ #ilovemalaysia #girltravel #woman #womantraveling #kualalumpur #bonheur #life #souvenir #panierlovers #panier #lifestyle #kualalumpur #girlpower #travel

Sorry for my lack of posts the last few days... Been extremely busy and working a lot... .
This is not my breakfast today but it is a typically malaysian chinese breakfast - dim sum. I just love this! Everytime I'm back home to visit my family, I'll go for this. Malaysia is a haven for foodies... โคโคโค .
Good morning everyone! Hope you have a great day. I'm extra excited today as we will be getting our new car today โค

#creativemummycorner #goodmorning #gutenmorgen #breakfast #malaysianfood #malaysianbreakfast #dimsum #chinesefood #chinesebreakfast #delicious #lecker #yummy #breakfastisserved #breakfastlover #breakfasttime #throwbackthursday #throwback #tbt #imissmalaysia #ilovemalaysia #proudtobemalaysian #haveagreatday #foodie #diningout #eatout

#superliga#malaysiasport#klfa2018#malaysiasport#trulyasia#ilovemalaysia#kl#skyhawk_housebrand โšฝ๏ธโšฝ๏ธโšฝ๏ธ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ
#klbs_sports_apparels .
#madewithlove โคโคโค
#madeinmalaysia ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ
#1malaysia โœŒโœŒโœŒ
#klfa #klhawks
#sampaimatikualalumpur
#bolasepakmalaysia
#munchesterunited#andreikanchelskis#andreykanchelskis #kanchelskis #malaysiasports

" Ka haduhh cuma nak cakap ni sudah suksess buang semua tahi lalatnya. Bukan aku je yang berjaya. Semua keluarga aku sudah guna " ๐Ÿ˜†
.
Kau ada ? Haa gituu
.
.
Sis kita ni bukan dari indon. Cuma beliau terbawa-bawa bahasa negara jiran katanya.
.
.
.
Aii memang tabik springg " Toing toinggg "
sama beliau. Sebab beliau tak guna sorang-sorang. Beliau ajak satu keluarga pakai.
.
Menggunakan sangat. ๐Ÿ’ƒ
.
.
.
.
LMC Facts
.
๐Ÿ‘‰๐Ÿป Sebotol lotus dianggar bule menanggalkan lebih kurang 50 biji tahi lalat
.
๐Ÿ‘‰๐Ÿป Expired date : 6 Months after open
.
.
.
Whatsapp Syaf if ada soalan nak tanya
.
.
0 1 3 - 6 2 2 6 5 2 6
.
.
.
Nak reply cepat sikit. Sila klik di link bio ok ? .
.
.
Salam zuhurrr ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ
.
.
.
Lots of lef
Cik Syaf ๐Ÿ’•

Meeting with my PEKA boys. The first after the election.

We chose an outdoor spot today, to breathe in the fresh air of new Malaysia.
#ILovePenang
#UntukNegeriKita
#ILoveMalaysia

Most Popular Instagram Hashtags