#ibumengandung

118233 posts

TOP POSTS

Bawak bekal time diet mmg win😀😀
Tak yah berpanas bergegas dan berebut... Tiba masa makan jer... Pasru rileks... Tak pun sebelum makan sempat tidur qailullah... Badan pun segar kan.. .
Sebenarnya kita terikut gaya hidup orang... Everything nak kene beli... Tiap kali makan mesti ade air manis... Sampai nak order air sejuk takut org kata kita tak dak duit...
Ikut resmi perantau... Live your life.. Biar apa org nak kata... Bdan kita...kita yg kene jaga... Apa pun kita buat org akan mengata... So what... Fokus pad kualiti masa yg kita ada dan kita perlu utk jaga diri.. .
KLIK LINK IG DI 👆 untuk info lanjut.
.
#coachdin0197787478
#coachnor0197587478
.
#slimfitissunnah #dinazmii #teamdinazmii
#melakau #bukitkatil #bukitbaru #ayerkerohmelaka #ibumengandung #wanitamalaysia #ibubersalin #bakalibu #nakhamil #berpantang #susumelimpah #stokin #susuibumeriah #ibuhamilmudahbersalin #halalproduk #wanitahariini #mokcun #kidssupplement

my mom still keep the invitation she got from school when i was awarded as the best student for STPM back in high school..im happy to know that despite all my teenage drama i did make her and my father proud..soon kte masuk tv plak k buat kes high profile in sya allah #proudmom #ibumengandung #mgsian #ilovemymom

.
#regram from Mama @fitaanggriani .
Di usia kehamilanku yang memasuki 9 bulan ini, banyak yang ngasih saran buat ikut senam kehamilan.
Katanya sih buat nguatin otot rahim jadi nantinya aku bisa ngelahirin dengan normal dan lancar 🙏🏼
Sekarang jadi rutin deh ikutan senamnya, badanku jadi segar dan bugar, ga capek-capek lagi
.
Habis senam, biasanya aku minum @hydromamma buat gantiin cairanku yang hilang lewat keringat 💧
Ga hanya mencegah dehidrasi, #hydromamma juga ngasih nutrisi penting buat aku dan baby Em lho !
Superdrink banget nih Hydromamma 😚💦 bikin #ibusehatbayisehat. Pas juga lho buat yang sedang merencanakan kehamilan ❤ #35weekspregnant
.
.
www.hydromamma.com
.
#MinumanBumil #MinumanBusui

Budak budak pun boleh consume #toujoursadvanced sebab rasa dia mcm candy! 😍
.
.
Postage hanya akan dilakukan pada Rabu atau ke atas sahaja. Isnin dan Selasa saya hanya ambil order sahaja ye, sebab saya balik kg (so sad stok x bawak😔) , anything jom risik risik dulu dkt whatsapp. ☺️
.
.
(tak semestinya murah tu x ORI okay! ) , saya hanya tolong awak jadi CANTIK ! Awak tolong PERCAYA SAYA 😍😍
.
.
PROMOSI MERDEKA 🇲🇾🇲🇾
.
.
💥💥TOUJOURS ADVANCED💥💥
.
.
🌸RM155(add postage RM10) 1 box
.
.
🌸RM310(free postage) 2 boxes
.
.
💗APAKAH ITU TOUJOURS ADVANCED COLLAGEN SHOTS?
✨Toujours Advanced Collagen Shots ialah minuman kolagen tambahan untuk kecantikan dan kesihatan yang digandakan kebaikan dan khasiatnya dengan ekstrak buah-buahan dan makanan hebat seperti buah delima, madu dan kurma. Tidak seperti kolagen2 lain yang terdapat dipasaran, Toujours Advanced Collagen Shots diperbuat daripada kolagen kelas tertinggi gred AAA daripada ikan kod.
.
.
💗KHASIAT TOUJOURS ADVANCED ✨Collagen – Grade AAA berkualiti tinggi
✨Vitamin C ekstrak buah-buahan
✨Makanan Superb – madu, kurma dan buah delima
✨Purasweet – pengganti gula baik untuk penghidap diabetes dan kencing manis
✨Air osmosis berbalik
.
.
💗KELEBIHAN TOUJOURS ADVANCED COLLAGEN SHOTS :
✨Menstabilkan tekanan darah dan meningkatkan sistem imunisasi dalam badan.
✨Membantu menguatkan sendi-sendi
✨Membantu merawat resdung dan penyakit kencing manis.
✨Membantu merawat dan mencegah cancer
✨Membantu merawat dan mencuci buah pinggang
.
.
📲whatsapp: 017-3876774
.
.
.
#ephyra
#ephyratrial
#ephyramurah
#ephyraserum
#ephyrasoap
#ephyracollagen
#ephyracollagendrink
#ephyracollagenmurah
#ephyradealer
#ephyra5years
#ephyralovers
#ephyrapremiummurah
#ephyrapremium
#ephyrapremiummurah
#toujours
#toujoursmurah
#toujourstesti
#toujoursshahalam
#toujoursadvanced
#toujoursadvancedoriginal
#toujoursbangi
#toujourskl
#ibumengandung
#kualalumpur
#shahalam
#selangor
#bangi
#putrajaya

Penerjun terbaik Singapure berlatih di Malaysia. 🇧🇷 🇲🇾 #kakitravelmalaysia #ibumengandung #anakhebat #ayahkupahlawanku

Suggestion saya untuk korang yang sedang mencari SUPLEMEN IBU HAMIL yang terbaik dan jimat, adalah semestinya SET IBU HAMIL SHAKLEE.
.
.
Ini antara suplemen yang saya sendiri amalkan masa mengandungkan anak pertama dulu. Set Ibu Hamil terdiri daripada :
.
1.ESP
.
+ Memberi tenaga berpanjangan
+ Kulit ibu lebih licin dan gebu, sekaligus juga menjadikan kulit bayi gebu dan lebih sihat
.
.
2. VITA-LEA Iron Formula
.
+ Sangat berkesan dalam membantu ibu menambah zat besi dalam darah, sekaligus mendapat bacaan HB yang cantik
+ Zat besi yang kurang boleh menyebabkan ibu pitam, lesu, pucat, kurang bermaya dan kurang daya konsentrasi
.
.
3. B-COMPLEX
.
+ Mempunyai asid folik yang baik untuk tumbesaran janin
+ Membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabilsan wajah berseri melalui formulanya yang lengkap dengan 8 kumpulan vitamin B
.
.
4. SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS
.
+ Antioksida yang baik dalam melindungi sistem imunisasi badan ibu dan bayi, menjadikan kulit lebih cantik
+ Penting dalam membantu penyerapan iron yang efektif dan berkesan
.
.
5. OSTEMATRIX
.
+ Mencegah risiko osteoporosis kerana bayi menyerap 90% kalsium ibu, maka ostematrix membantu mengembalikan kalsium yang hilang
+ Terbaik dalam membantu menghilangkan sembelit
+ Membantu mengurangkan rasa sengal kaki dan tulang belakang, sakit pinggang, kebas kaki / simpul biawak
.
.
6. OMEGA GUARD
.
+ Sesuai diambil pada trimester kedua dan ketiga
+ Membantu perkembangan minda bayi dalam menjadi lebih cepat belajar dan aktif
+ Ibu dapat mengekalkan badan lebih sihat dan mengurangkan risiko berat badan berlebihan
.
.
Dan saya juga TIDAK mengambil sebarang supplemen tambahan lain atau pun ubat klinik..
❌ Tiada masalah HB LOW.
❌ Berselera makan.
❌ Berat naik tak mendadak.
❌ Tiada kencing manis semasa hamil ❌ Tiada darah tinggi semasa hamil.
❌ Tiada masalah bengkak kaki & simpul biawak
.
.
No wonder set ini sentiasa menjadi pilihan ibu ibu hamil di luar sana. .
.
Untuk info lanjut dan membuat tempahan, boleh whatsapp atau PM kami
.
Regards,
Pengedar Top Shaklee Malaysia,
012 671 6961
IG : @almaricantikdotcom
FB : Isma Lyeza
FB Page : AlmariCantik

::::
[18/8/2017-5/9/2017: PROMOSI MERDEKA RAYA 2017]
.
hi.. kini sudah tiba masanya untuk menikmati diskaun berganda2 sempena PROMOSI MERDEKA RAYA 2017!!
haa, macam yg fyna bagitau sebelum ni, fyna nak buat promosi merdeka raya kan.. so, mommies boleh la intai page mijafinababy&kids sentiasa yeee.
buat mommies yang mencari2 keperluan si manja dengan harga super jimat, sesuai sangat dah la niii 😉
.
.
APA YANG BESTNYA SLEEPING BAG ISIAN FIBER NI??
.
✔️ Isian fiber gebu padat
✔️ Kain yg kami guna jenis cotton 100%
✔️ Saiz yg lebih besar dan bentuk yg menarik.
✔️ Kegebuan dan kelembutannya direka khas untuk bayi baru lahir. Mmg kami pentingkan keselesaan sb tulang belakang bayi baru lahir amat lembut.
✔️ Berfungsi seperti bedung. Keselesaan bayi utk tidur amat penting bagi kami. Kami sediakan zip pada bahagian kiri dan kanan sebagai bukaan utk selimut.
✔️ Penggunaan fiber pastinya bayi akn merasa lebih selesa dan sejuk.
✔️ Kain cotton 100% lebih sejuk dan warna lebih menyerlah mempengaruhi keselesaan simanja.
✔️ Memudahkan mommies & daddy utk pegang baby yg baru lahir. X de la daddy2 takut nk pegang baby yg baru lahir.
✔️ Ringgan dan senang dibawa kemana2. Mommies x perlu bawa tilam yg berat jika nak kemana2. Senangkn nak travel.
✔️ Sesuai utk dijadikan alas dlm stroller. Senang nak g mana2. Baby pon selesa.
✔️ Klau simanja mommies dpt guna SLEEPING BAG ni, mmg akn menjadi tarikan utama la. Pergi mana2 mesti ada yg geram kat baby.
✔️ Yg paling best, sleeping bag sgt sesuai sgt2 utk dijadkan hadiah utk kawan2 yg menerima cahaya mata.
.
.
X nak sembang banyak.. So, macam mana nk dptkan SLEEPING BAG ISIAN FIBER promosi kali ni..??
.
.
Harga yg ditawarkan seperti trtera pd gmbar ye.
.
✔️FREE DELIVERY SELURUH SEMENANJUNG!
✔️STOK "VERY LIMITED"
.
✔️HARGA PROMOSI MERDEKA RAYA BERMULA 18/8/2017 SEHINGGA 5/9/2017 SAHAJA!!!
.
So, apa tunggu lagi,
. .
WHATSAPP FYNA FOR FAST REPLY
» www.wasap.my/60193124934/promosiSLEEPINGBAGFIBER

.
🌻TESTIMONI IVMIST - PEDIH ULU HATI🌻
.
Pedih ulu hati/reflux ni merupakan penyakit yang menyebabkan kita jadi tak selesa macam rasa terbakar di bahagian esofagus😰
Biasanya dikaitkan dengan asid gastrik (gastrik reflux)😣
.
Senang citer, korang rasa pedih di bahagian dada dan merebak hingga ke leher dan tekak😨 Kesakitan yang membuatkan korang rasa tak selesa dan akan muntahkan balik semua makanan😵
.
Antara makanan yang disarankan untuk mengelakkan sakit pedih ulu hati:
1.  Oat, boleh diambil sebagai snek pada bila2 masa jer
.
2.  Halia, sangat baik kerana dapat mengawal pedih ulu hati. Korang hiris halus halia ni masukkan dalam masakan atau tambahkan sahaja dalam air minum
.
3.  Aloe Vera/lidah buaya sangat terkenal sebagai agen penyembuh alami dan mampu mengubati masalah pedih ulu hati. Korang boleh try masukkan aloe vera ke dalam resipi sebagai agen pemekat atau pembeku cecair
.
4.  Salad merupakan hidangan utama untuk masalah pedih ulu hati. Makan salad tapi elakkan tomato dan bawang😅
.
Korang nampak tak HALIA amat baik untuk penghidap pedih ulu hati?😯
.
Khasiat halia memang tak ternilai terutama untuk membuang angin jahat👹 dalam badan kita
.
Sebab tu lah IVMIST menggunakan HALIA dalam ramuannya.👍
.
Eh! bukan suruh korang telan IVMIST ni...😅 Korang hanya sembur dan sapukan IVMIST ke dada bila terasa pedih masa nak bernafas tu😉 Insya Allah lega.
.
Macam pengguna IVMIST ni hanya 10 minit sapu, terus lega sakit pedih ulu hatinya dengan izin Allah👍👍👍👍
.
Sebab tu akak selalu pesan, elok korang jadikan IVMIST ni kit kecemasan di rumah untuk saat2 tak terduga😊
.
Mana tau tengah2 malam tetiba sakit dada, nak g spital pun tak larat, kan bagus kalau ada standby 1 IVMIST di rumah?
.
Roger akak kak 📲📲 #whatsapp0123934394 untuk info lanjut😍😍

Kehamilan adalah sesuatu yang istimewa yang hanya di miliki oleh kaum wanita. Dalam kehamilan banyak sekali keutamaan yang dijanjikan oleh Allah dan Rasul-Nya. Rasulullah saw bersabda
“Wanita yang sedang hamil dan menyusui sampai habis masa menyusuinya seperti di garis fi sabilillah. Dan jika ia meninggal di antara waktu tersebut, maka sesungguhnya baginya adalah pahala mati syahid”. (Thabrani)
.
.
Wanita Shalihah akan menghadapi semua ini dengan penuh harapan dan kesabaran. Karena dibalik itu semua terdapat janji-jani pahala yang berlipat ganda. Hal inilah yang menjadi alasan mengapa para sahabat, walaupun dalam keadaan yang sangat miskin, tetapi tetap berkeinginan untuk mempunyai banyak anak. Padahal apapun alasan kita untuk tidak mau mempunyai banyak anak, ternyata keluarga sahabat lebih parah lagi keadaan hidup mereka dibandingkan dengan kehidupan kita.
.
.
Semoga Atas Ridha Allah Dan Izinnya Bunda-Bunda segera ditiupkan Roh janin ke dalam Rahimnya di Akhir Tahun 2017.Amin yaRabbal'Alamin😇😊
. .
Konsultasikan penghambat kehamilan bunda dan ayah
Segera Hubungi kami di:
BBM👉D3B72BAA
WA👉0816658265
#ibu
#ibuhamil
#iburumahtangga
#ibudananak
#ibumenyusui
#ibuputihcollagendrink #ibuputihoxygenwhite
#ibumenyusu
#ibubhayangkari
#ibumuda
#ibumengandung
#ibuibu
#ibudanbayi
#duniahamilbunda
#ibupejabat
#ibupintar
#ibuberpantang
#ibucerdas
#ibuputih
#ibuhamilmudabersalin
#ibukuhebat
#ibubersalin
#ibuasi
#ibusehat
#ibuibuarisan
#ibukusayang
#ibumelahirkan

MOST RECENT

Wahh!migrain pun boleh terbang melayang.

Elok juga untuk anak anak yang berumur 1 tahun ke atas,kandungan makanan sunnah di tambah dengan khasiat OMEGA 3 dan DHA turut membantu anak anak membesar dengan pintar dan cergas

Sumber tenaga tambahan kepada ibu ibu yang preggy. Tak de lah ibu ibu asyik melepek je kat atas meja kann

Nikmat tak terkata bila ibu dan baby dapat khasiat berganda dalam 1 botol yang lengkap dengan makanan sunnah.

Masa preggy nie kan,ibu ibu tak boleh nak pakai kosmetik sebarangan taww. Nanti beri effect pada baby kat dalam tu,haaa minum prenatal nie buat ibu ibu semakin gojes dan plowles lagii

Anggun terpesona bila melihat si ibu preggy muka berseri seri kalah si pengantin raja sehari

Sedap yak amatt rasa prenatal nie,rasa masam manis kurma di tambah pula dengan percikan biji delima.. Aummm tak cukup sesudu

🎶Tanpamu ku rasa hidup suram bagaikan hidup tanpa cinta. Ewahhh

Mudah bersalin dengan prenatal.

Wahh! Idaman setiap ibu kan bersalin mudah tanpa koyak dan tanpa jahit.
Iyabedabedu

Alangkah indahnya bila cik misi tak bebel lagi,bacaan HB sentiasa meninggi diri giteww

Bagi ibu yang merancang untuk hamil pun boleh ikhtiar gunakan prenatal jus ajaib nie

Demam kuning baby pun turun dengan cepat jika amalkan prenatal ketika awal preggy lagi

Luaskan kuasamu prenatal

Prenatal penyelesaian masalah kuning baby juga

Masalah hb low tiada lagi,ibu preggy boleh senyum sepanjang hari.

BAWA BAJU YG SENANG KERING.
.
Meh Cik Bel nok oyak... Ini adalah salah satu #tips #melancong daripada sis Azlyana Adnan (theruka.com). Haaa... Cik Bel kan nak gi educational trip tak lama lagi, so tgh cari tips la ni.
.
Tahukah anda... yang kain jenis #comocrepe ni senang ja nak kering? Kalau bawa blaus Medina ni, dah la senang kering, lepas tu bila ambil gambar posing, masyaAllah, tampak gojes la tuan yg pakai tu. hehe...
.
Berguna tak #TipsCikBel kali ni? .
.
.
Medina ni cuma RM79 SAHAJA.
.
Nak? .WHATSAPP TERUS CIK BEL
013 942 6459
013 942 6459
013 942 6459
.
#aaisyah #aisyah #blouse #palazzo #nursingfriendly #baby #bajubayi #bajubaby #bajuibumengandung #ibumengandung #blousemurah #blousecantik #shawl #shawlmurah #muslimahwear #sitinurhaliza #bajumuslimah #officewear #ootd #blousepoket #blouselabuh #blouselonggar #nurhelizahelmi
#BusanaNursingFriendly
#medina #madinah

BAWA BAJU YG SENANG KERING.
.
Meh Cik Bel nok oyak... Ini adalah salah satu #tips #melancong daripada sis Azlyana Adnan (theruka.com). Haaa... Cik Bel kan nak gi educational trip tak lama lagi, so tgh cari tips la ni.
.
Tahukah anda... yang kain jenis #comocrepe ni senang ja nak kering? Kalau bawa blaus Medina ni, dah la senang kering, lepas tu bila ambil gambar posing, masyaAllah, tampak gojes la tuan yg pakai tu. hehe...
.
Berguna tak #TipsCikBel kali ni? .
.
.
Medina ni cuma RM79 SAHAJA.
.
Nak? .WHATSAPP TERUS CIK BEL
013 942 6459
013 942 6459
013 942 6459
.
#aaisyah #aisyah #blouse #palazzo #nursingfriendly #baby #bajubayi #bajubaby #bajuibumengandung #ibumengandung #blousemurah #blousecantik #shawl #shawlmurah #muslimahwear #sitinurhaliza #bajumuslimah #officewear #ootd #blousepoket #blouselabuh #blouselonggar #nurhelizahelmi
#BusanaNursingFriendly
#medina #madinah

BAWA BAJU YG SENANG KERING.
.
Meh Cik Bel nok oyak... Ini adalah salah satu #tips #melancong daripada sis Azlyana Adnan (theruka.com). Haaa... Cik Bel kan nak gi educational trip tak lama lagi, so tgh cari tips la ni.
.
Tahukah anda... yang kain jenis #comocrepe ni senang ja nak kering? Kalau bawa blaus Medina ni, dah la senang kering, lepas tu bila ambil gambar posing, masyaAllah, tampak gojes la tuan yg pakai tu. hehe...
.
Berguna tak #TipsCikBel kali ni? .
.
.
Medina ni cuma RM79 SAHAJA.
.
Nak? .WHATSAPP TERUS CIK BEL
013 942 6459
013 942 6459
013 942 6459
.
#aaisyah #aisyah #blouse #palazzo #nursingfriendly #baby #bajubayi #bajubaby #bajuibumengandung #ibumengandung #blousemurah #blousecantik #shawl #shawlmurah #muslimahwear #sitinurhaliza #bajumuslimah #officewear #ootd #blousepoket #blouselabuh #blouselonggar #nurhelizahelmi
#BusanaNursingFriendly
#medina #madinah

Most Popular Instagram Hashtags