#hanabiracraft

17 posts

TOP POSTS

Apa khabar semua?

Hampir setahun Hanabira menyepi dari insta ni. Nasib baik takde batu nisan. hihi.. Apapun, kami akan kembali aktif selepas ni dengan pelbagai info dan aktiviti mengait. Jom bersilaturrahim πŸ˜„πŸ˜„ #HanabiraCraft #Jommengait #crochet #benangkait

Belanja pattern. Dapatkannya di fb HanabiraCraft.
#kraftangan #benang #crochet #HanabiraCraft #bag #totebag #summer

Dari tak pernah pegang jarum kait, sekarang dah boleh tukar warna benang dengan kemas. Sikit pun tak nampak lebihan benang yang disorok.

Best sesangat mengait ni.. tapi teknik kena betul, asas kena kukuh. Baru senang nak upgrade skill.

Jika anda ingin belajar mengait seperti Puan Raihanah, sila whatapp kami di 011-10567995 untuk kami bantu.

#HanabiraCraft #bangisentral #selangor #benangrajut #benang #kraftangan #kait #malaysia #kraf

Red Velvet Purse by HanabiraCraft
Pagi2 tak tau nak buat apa.. tetiba Ting! πŸ’‘
Idea melompat2 dalam kepala. Trus capai hook dan lebihan benang sambil lukis pattern.
Yup, konsep kali ni simple & sweet. Sweet seperti sis semua 😘

#HanabiraCraft #bangisentral #selangor #malaysia #kraftangan #benangrajut #crochet #crocheting #benang

Antara #pattern yang di share di #kelab #HanabiraCraft harini. Jom sertai kami 😊

#kraftangan #crochet #crocheting #crochetlove #selangor #bangisentral #benang

MOST RECENT

Belanja pattern. Dapatkannya di fb HanabiraCraft.
#kraftangan #benang #crochet #HanabiraCraft #bag #totebag #summer

Dari tak pernah pegang jarum kait, sekarang dah boleh tukar warna benang dengan kemas. Sikit pun tak nampak lebihan benang yang disorok.

Best sesangat mengait ni.. tapi teknik kena betul, asas kena kukuh. Baru senang nak upgrade skill.

Jika anda ingin belajar mengait seperti Puan Raihanah, sila whatapp kami di 011-10567995 untuk kami bantu.

#HanabiraCraft #bangisentral #selangor #benangrajut #benang #kraftangan #kait #malaysia #kraf

Antara #pattern yang di share di #kelab #HanabiraCraft harini. Jom sertai kami 😊

#kraftangan #crochet #crocheting #crochetlove #selangor #bangisentral #benang

Red Velvet Purse by HanabiraCraft
Pagi2 tak tau nak buat apa.. tetiba Ting! πŸ’‘
Idea melompat2 dalam kepala. Trus capai hook dan lebihan benang sambil lukis pattern.
Yup, konsep kali ni simple & sweet. Sweet seperti sis semua 😘

#HanabiraCraft #bangisentral #selangor #malaysia #kraftangan #benangrajut #crochet #crocheting #benang

KELAS ONLINE TERAKHIR SEBELUM PUASA!
PM ke inbox kami di http://m.me/hanabiracraft untuk mendaftar.

#HanabiraCraft #Jommengait #bangisentral #benangkait #benangkaitmalaysia #kaitmengait #malaysia #selangor #kraftangan

Double Celebrations ! 8 - 14 May 2017

Sempena Hari Wesak dan Hari Ibu pada minggu ni, kami nak bagi offer berganda pada peminat benang MC Sport. Bukan sekadar dapat extra 2 benang, anda juga akan dapat SPECIAL FREEGIFT. Grab now!

Whatapp 011- 10567995 untuk tempahan.

#HanabiraCraft #Jommengait #kraftanganmalaysia #selangor #bangisentral #malaysia #malaysiancrafter #mengait #benangkait #bangigateway #ibu #kaitmalaysia #kaitmengait #benangkaitmalaysia #murah #krafmalaysia #sayajual

PENDAFTARAN KELAS ASAS KAIT 1 DIBUKA!
Last time ramai kecewa sebab belum sempat nak daftar, kelas da penuh. So kali ni kami buka untuk 30 orang jer! Daftar dengan yuran RM 50 dan dapat Starter Kit Mengait PERCUMA.
Sila ke fb hanabiracraft dan pm tepi untuk mendaftar.

#HanabiraCraft #Jommengait #bangisentral #bangigateway #kraftanganmalaysia #krafmalaysia #malaysiancrafter #malaysia #crochetmalaysia #handmade

2 HOURS PROJECT

Semalam kait santai2 je tapi hanya ambil masa 2 jam nak siap. Guna 50g benang mc sport. Sangat simple.. tapi boleh buat sebagai purse, hp cover, pencil box, glasses cover etc.. So sape yang mencari idea untuk Mother's day dan Teacher's Day, boleh try projek ni. Jimat duit dan masa tapi ada sentimental value kat situ.

#Jommengait #HanabiraCraft #benangkaitmalaysia #benangkait #bangisentral #bangigateway #crochertersofinstagram #crocheter #kraftanganmalaysia

Petang ni kait purse sementara tunggu nak buka puasa. Tanpa sedar, sejam da berlalu.Tak de la rasa lama sangat nak tunggu azan maghrib. Orang yang suka mengait memang pakar dalam membunuh. Bukan bunuh orang tapi bunuh masa πŸ˜„πŸ˜„ #Jommengait #HanabiraCraft #bangisentral #bangigateway #crocheter #crochertersofinstagram #benangkait #benangkaitmalaysia #kraftanganmalaysia

Bermula dengan ZERO, sekarang dah boleh mengait!

Kejayaan bukannya datang dari orang lain tetapi ia mesti dari usaha kita sendiri. Sebelum ni Puan Sharmila tak tahu langsung cara nak mengait. Tapi selepas belajar dengan saya menerusi Kelas Asas Kait 1 pada 13 Mac 2017, beliau boleh mengait dalam masa seminggu saja. Dan selepas 2 minggu tamat kelas, beliau dah boleh mengait scarf sendri.

Tahniah kepada Pn. Sharmila. Saya doakan anda dipermudahkan untuk belajar mengait dan berjaya kait apa yang anda inginkan!

Have a great day!

#benangkait #benangkaitmalaysia #kraftanganmalaysia #kraftangan #kaitmengait #Jommengait #HanabiraCraft

Apa khabar semua?

Hampir setahun Hanabira menyepi dari insta ni. Nasib baik takde batu nisan. hihi.. Apapun, kami akan kembali aktif selepas ni dengan pelbagai info dan aktiviti mengait. Jom bersilaturrahim πŸ˜„πŸ˜„ #HanabiraCraft #Jommengait #crochet #benangkait

Most Popular Instagram Hashtags