#haji2014

2058 posts

TOP POSTS

Throw back..
Selalurindu #baitullah #haji2014 #instamoment #hope&;prayπŸ™πŸ™

Aku rindu Ya Rasulullah...sangat rindu walau kita terpisah 1400 tahun & tidak pernah bertentang mata...#lawkananabainana #rahmatanlilalamin #cintamadinah #haji2014

Throwback sebelum melaksanakan tawaf wida'😒😒
Lepaih tawaf wida' dah xleh amik gambaq😁😁
Bas dah tunggu utk gi ziarah Madinah😍😍
.
#throwbackhajj2014
#haji2014
#haji1435h

Kami bukanlah umat terbaik Mu kami juga bukanlah ahli ibadah
Panggilan Mu hanyalah untuk bertobat scr lngsng d rumah Mu ya Alloh

Lg melow bnyk orang k baitulloh

#pinginbaliklagi #masjidnabawi #haji2014

Nak jugak . Rindu nak pergi sana lagi #throwback #sadiqzati #haji2014

Gara2 semalam mimpi umroh, jadi pengen aplot foto pas haji 2014... Semoga kami bisa mengunjungi kembali rumahMU ya Allah... Aamiin ya Rabb @sally_fahliya
#masjidilharam #mekkah #haji2014 #cintarasul

Throwback 9 Zulhijjah 1435H. Wukuf di Arafah
.
#throwbackhajj2014
#haji2014
#haji1435h

MOST RECENT

Ini antara ayat Al-Qur'an kegemaran Kak Jah. Setiap kali terbaca terjemahan ini, Kak Jah teringat 1 peristiwa time pegi haji tahun 2014.

Pukul 3.30 pagi. Dalam Masjidil Haram. Waktu tahajud. Feeling yang tetiba ko rasa Dia sangat hampir dengan ko. Waktu ko tengah sujud. Hati dan jiwa ko bergetar sebab 'merasai' His presence. (Eh, betul ker spelling nih?). Sebab rasa Dia sangat hampir dengan ko, dalam rumah Dia, di bumi paling di cintainya, di waktu yang mustajab doa, lantas rasa sebak mengundang airmata nanges teresak2. Ko rasa kerdil, keseorangan, tak berdaya, memohon belas kasihan, keampunan ibarat anak kecil pada ibunya. First taim, Dia campakkan perasaan tu untuk merasai benar2 kewujudan Dia. Dan ko rasa sama sekali tak mahu lepaskan. Biar perasaan yang sama kekal sampai bila2.
Sejak pengalaman itu, jika Kak Jah di timpa ujian perasaan, Kak Jah akan selalu ingat Dia selalu ada dengan Kak Jah. Dia yang jaga Kak Jah dengan baik selama ni. Dia yang uruskan hidup Kak Jah. Pengalaman 'anugerah perasaan' yang Dia beri tu seolah2 nak beritahu, kepada Dia sajalah Kak Jah perlu bergantung. Bukan pada sesiapa, makhluk lain. Sebab Dia sangat dekat, hampir dan tak pernah tinggalkan Kak Jah. Sekian.
#haji2014

Berkumpul - mabit dimuzdahlipah sambil cari batu buat melontar #haji2014

Rindunya hamba ya Allah..πŸ˜‡πŸ˜‡πŸ˜‡
#Alhamdulillah #Haji2014

Suatu malam di Tanah Haram. Kangen malam itu, yang damai, adem dan menyejukkan 'Selamat Menjalankan Ibadah Puasa'
#onyengradar #trowback #haji2014 #landscape #traveling #pilgrim #pilgrim2014 #hajj #hajjphotography #mecca #mekkah #makah #sholat #likeforlike #like4like

Gara2 semalam mimpi umroh, jadi pengen aplot foto pas haji 2014... Semoga kami bisa mengunjungi kembali rumahMU ya Allah... Aamiin ya Rabb @sally_fahliya
#masjidilharam #mekkah #haji2014 #cintarasul

Most Popular Instagram Hashtags