[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#gudtravel

1111 posts

TOP POSTS

HRC LONDON OPEN ORDER 😘 meh pm cepat!!! #gudtravel

Indah Bumi Tuhan 😍 #gudtravel #gudXcebu

Abg officially fans MU skrg πŸ˜‚ | now siap2 tggu taxi pickup ke Airport...rindu anak bini & ayam penyet dah ni πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ - yg pm pakej & tix flight pe semua nnt da smpai kl brader reply ok. Thanks for support 😘 #gudtravel

Sekejap je dah 7hari | selamat tiba di amsterdam, kota berdengung πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… #gudtravel

Abg besar gerakkk luuu πŸ’ͺ🏻 Male - KL | bismillah
#gudtravel X #cikton

pergilah, kalau tak kau akan menyesal πŸ˜… #gudtravel #padiapaXindia

"Ijazah terbaik datangnya dari jalanan
dari pengalaman bercakap dan bersalaman" | tak mudah untuk ke puncak, perlu korban sesuatu demi sesuatu πŸ’ͺ🏻 #gudtravel

IZINKAN AKU PERGI BERLARI
KELILING DUNIA 2 3 KALI
JAUH DI MATA DEKAT DI HATI
BILA TIBA MASA AKU KEMBALI πŸŽ’πŸŒ #gudtravel

Ok, gerak lu...jumpa 3tahun lagi πŸ˜… #gudtravel

MOST RECENT

IZINKAN AKU PERGI BERLARI
KELILING DUNIA 2 3 KALI
JAUH DI MATA DEKAT DI HATI
BILA TIBA MASA AKU KEMBALI πŸŽ’πŸŒ #gudtravel

"Ijazah terbaik datangnya dari jalanan
dari pengalaman bercakap dan bersalaman" | tak mudah untuk ke puncak, perlu korban sesuatu demi sesuatu πŸ’ͺ🏻 #gudtravel

Kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati
#gudtravel

menuju puncak πŸŒ‹ | alhamdulillah
.
.
#gudtravel

Org kata pergi Bromo mesti ada pix wajib dengan Jeep camni πŸ˜… sebab tak amek pakej, so nak gmbar wajib punya pasal, terpaksalah buat muka tak malu mintak izin dengan owner jeep nak bergambar sekejap πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
.
*next nak buat transjava ni lama sikit nak try cover dari Jakarta-Surabaya...nak follow, kasi nama siap2 kite plan πŸ’ͺ🏻
.
#refreshtrip
#transjava
#gudtravel

Day6 : #refreshtrip πŸ‡²πŸ‡¨ | Alhamdulillah 6ari di Bumi Indonesia semuanya lancar segala πŸ˜€ tiba je pagi tadi di Bus Station Surabaya, terus kami hire grab car n bayar die IDR400k untuk bawa sight seeing sekitar kota Surabaya ni ( dah malas nk cari sndri & duit byk lagi πŸ˜…) Flight balik kl pun malam nanti. So banyak lagi masa nk tengok monument2 yg ada sekitar Kota Surabaya ni...sempatlah kami melawat :
- tugu pahlawan
- monument kapal selam
- Kebun Binatang (zoo)
- patung sura & buaya ( yg asalnya dapat nama Surabaya )
- Sampoerna Museum
- Masjid ke2 terbesar di Indonesia
.
.

#transjava
#gudtravel

Day6 : #refreshtrip πŸ‡²πŸ‡¨ | move to Surabaya pagi ni...keluar dari hostel terus naik "angkot" ke Terminal Arjosari untuk ambil bas ke Surabaya...tic ke Surabaya xpayah book, bayar di bas shj...Bas Malang-Surabaya sentiasa ada setiap 10minit... Malang-Surabaya 2jam ( kalau enggak macet πŸ˜… )
.
πŸ”΄Angkot fee :- IDR4000
πŸ”΄Surabaya Bas :- IDR15,000
.
.

#transjava
#gudtravel

Day5 : #refreshtrip πŸ‡²πŸ‡¨ | org indonesia kata "kerennn banget deh" πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„
.
Syok plak tgk dorg henjut scrambler kat pasir berbisik ni 😍
.

#transjava
#gudtravel

Day5 : #refreshtrip πŸ‡²πŸ‡¨ | antara kenalan baru brader utk trip kali ni...sama2 masuk airπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ jumpa lagi guys & keep in touch πŸ’ͺ🏻
.
Masih bujang, cubalah try πŸ˜„πŸ˜„ #transjava
#gudtravel

Day5 : #refreshtrip πŸ‡²πŸ‡¨ | selesai visit mt. Bromo...thanks kenalan Indonesia ku yg berusaha dapatkan tic masuk dengan harga resident 😘 awal pagi gerak ke King Kong Hills untuk layan sunrise, tapi sygnya matahari xkeluar πŸ˜…, so terus ke Pasir berbisik untuk bergambar langsung ke Bromo terus, Mt. Bromo antara gunung berapi yg masih aktif...last letusannya pada tahun 2010...semua perjalanan naik scooter. Hebat scooter kecik ni walaupun semput nak naik bukit πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
πŸ”΄Entrance Fee :- IDR35k ( inc motor ) ni harga local, kalau harga perlancong IDR210k
πŸ”΄Kuda fee :- IDR50k sehala
πŸ”΄Parking fee :- IDR10k
.
.

#transjava
#gudtravel

Day5 : #refreshtrip πŸ‡²πŸ‡¨ | gerak naik motor dari hostel ke Gunung Bromo mengambil masa 2jam30min...sekarang ada rasa penyesalan xbawak kasut, sejukkkk weii πŸ˜…menggigil2 atas motor - ngam jam 12:15am kitorg smpai kat pintu masuk Bromo ni tapi xboleh masuk, kena tggu jam 1am bru ok
.
.
*nak menjerit scooter ni naik bukit turun bukit πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.

#transjava
#gudtravel

Day4 : #refreshtrip πŸ‡²πŸ‡¨ | Kampung Tourist tempat berkelana sebentar untuk petang ni...tido kejap buang penat, petang skit kite sewa motor...malam ni kite ride ke Bromo nk layan sunrise πŸ’ͺ🏻
.
πŸ”΄Hostel Fee :- IDR120K/nite/2pax ( Booking.com )
πŸ”΄Towel :- IDR7500
.
.

#transjava
#gudtravel

Day4 : #refreshtrip πŸ‡²πŸ‡¨ | tepat jam 4am sampai kat Train St. Malang, rilex2 kejap tggu cerah, terus keluar jalan kaki ke Kampung Tiridi & Warna Warni ni...lebih kurang 500m je dari station...sekali tengok macam kat Rio πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€ No Entrance fee ok 😘 & penduduk sini ramah2 belaka.
.
.

#transjava
#gudtravel

Day3 : #refreshtrip πŸ‡²πŸ‡¨ | bye jogja...till we meet again...move to Malang plak malam untuk destinasi seterusnya πŸ’ͺ🏻 ( 7jam++ ) .
.
πŸ”΄Tix Train :- IDR175,000 ( malioboro express )

#transjava
#gudtravel

Day3 : #refreshtrip πŸ‡²πŸ‡¨ | Klinik Kopi AADC2 - tak dapat jumpa Cinta, dapat jumpa tukang buat kopi Cinta pun jadilah πŸ˜‚
.
.
#transjava
#gudtravel

Day3 : #refreshtrip πŸ‡²πŸ‡¨ | Masjid Lama dalam istana Taman Sari ni...besar gak istana ni, siap ada rumah penduduk dalam ni ( macam perkampungan lah ) tiket jangan buang, sebab sesetengah tempat ada pengawal yg minta tiket tadi
.

#transjava
#gudtravel

Day3 : #refreshtrip πŸ‡²πŸ‡¨ | menghabiskan masa2 yg ada sebelum gerak ke Malang malam ni...Taman Sari ( Istana Air ) yg antara attraction yg ada di bandar jogja ni
.
.
πŸ”΄Entrance Fee :- IDR15000
πŸ”΄Foto Pass :- IDR3000

#transjava
#gudtravel

Day2 : #refreshtrip πŸ‡²πŸ‡¨ | shoot kat sini bayaran dia "ikhlas" kalau kalibiru mau IDR 15k-25k πŸ˜…

#transjava
#gudtravel

Day2 : #refreshtrip πŸ‡²πŸ‡¨ | dengan scooter ku mengembara πŸ˜‚ | perjalanan 1j34min dari Jogan Beach...sesuai utk nak dating n bergambar kat sini πŸ˜… now, gerak ke Malioboro street ( lagi 1jam ) untuk usya2 apa yg patut...yg order batik kat brader stby ok 😘
.
πŸ”΄ Entrance fee : IDR7000/ 2pax inc motor

#transjava
#gudtravel

Day2 : #refreshtrip πŸ‡²πŸ‡¨ | Jogan Beach - dalam 4km dari Timang Beach...sekali tengok mcm air terjun kat iceland πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ kena byk tnya kat local people utk ke sini, line phone xde utk buka maps πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… sini ada jugak gondola & caves utk dinikmati 😘

#transjava
#gudtravel

Day2 : #refreshtrip πŸ‡²πŸ‡¨ | for the 2nd time sampai ke Timang Beach ni. Dah ada jambatan gantung lah πŸ˜€ Air xberapa nak biru sebab hujan saje 3-4 hari ni...perjalanan 2j20min naik motor dari hostel
#transjava
#gudtravel

Day1 : #refreshtrip πŸ‡²πŸ‡¨ | smpai je Bandara Jogja, trus jalan kaki keluar amek grab cari hostel. Check in letak barang, terus sewa motor utk ke Candi Borobudur ni...perjalanan lebih kurang 1jam20min dari Malioboro naik motor.

P/s : penyamaran nak jadi local people xlepas plak sebab nak masuk candi borobudur die mintak ID plak, terus kantoi πŸ˜… n kena byar tic harga foreigner
.
πŸ”΄Hostel :- IDR260K/2pax/2night
πŸ”΄Motor :- IDR140K/2days
πŸ”΄Fulltank petrol :- IDR25K
πŸ”΄ Entrance fee Borobudur :-
IDR 337K (foreigner)
IDR40K (local) .
.
.
KL - JOGJA - MALANG - BROMO - SURABAYA - KL
.
.
#transjava
#gudtravel

Day1 : #refreshtrip πŸ‡²πŸ‡¨ | misi transjava bermula walaupun tak dapat cover semua kali ni, dapat refresh mood backpacking pun dah kire ngam dah πŸ’ͺ🏻 | KL - JOGJA - MALANG - BROMO - SURABAYA - KL for a week / bismillah

#transjava
#gudtravel

You only live once, but if you do it right, once is enough πŸ‘πŸ» #gudtravel

No turning back bebeh πŸ’ͺ🏻 #gudtravel

ASSALAMMUALAIKUM😘

FINAL CALL (AIRASIA X)
REDEMPTION PERIOD : NOW - 3 DECEMBER 2017
TRAVEL PERIOD : 1 DEC - 30 JANUARY 2018

ATTENTION!!!!
πŸ”΄Harga tertera adalah untuk penerbangan dua hala / return / pergi & balik
πŸ”΄Minimum booking 4pax
πŸ”΄Maximum booking 9pax
πŸ”΄Booking 2 & 3 Pax boleh PM TEPI!!
πŸ”΄Pilihan tarikh penerbangan adalah LIMITED!!
πŸ”΄Harga tertera tidak termasuk luggage, pick a seat, meals dan insurance!!! *JAPAN*
KL-Osaka-KL:Rm 660
KL-Tokyo-KL:Rm 785
KL-Sapporo-KL: Rm 790 *SOUTH KOREA*
Kl - Seoul - Kl: Rm 745
Kl-Busan-KL: Rm 830
KL-Jeju-KL: Rm 630 *AUSTRALIA*
KL-Perth-KL:Rm 830 *CHINA*
KL-Beijing-KL:Rm 745
KL-Shanghai-Kl:Rm 810
KL-Hangzhou-KL:RM 610
KL-Xian-KL:Rm 610 *Taiwan*
KL-Taipei-KL: Rm 620 *INDIA*
KL-New Delhi-KL: Rm 575
KL-Mumbai-KL:Rm 540 *TEHRAN*
KL-Tehran-KL: Rm 580 *Nepal*
KL-Kathamandu-KL: Rm 720 *NEW ZEALAND*
KL-Auckland-KL: Rm 1260

FB : https://m.facebook.com/gudtravelhousez/
INSTAGRAM : @gudtravel_house ( KPL : 2201 )

WHATSAPP LINKGUD 0126060343

Day3: Hochiminh πŸ‡»πŸ‡³ | makcik2 shopping kain, brader shopping beg πŸŽ’plak - tengah fikir camne nak bawak 22 beg2 ni balik esok πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… (Hope esok mood kastam msia baik hati sangat2 😘😘😘) #gudtravel

Day2: HoChiMinh City πŸ‡»πŸ‡³ | Selesai Mekong River Tour, now sambung shopping πŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’Έ #gudtravel

A night at Ho Chi Minh πŸ‡»πŸ‡³ #gudtravel

Shopping Trip ke Ho Chi Minh City πŸ‡»πŸ‡³ | Bismillah

#gudtravel

"Don't be afraid to give up the good to go for the great." #gudtravel

Day8: Melbourne πŸ‡¦πŸ‡Ί | babai Melben πŸ™ŒπŸ» Mmy, abg Ayyan & adik Akira sambung fly ke Sydney arini, Eyad kena ikut ddy balik KL sebab ddy ade kerja nak kena uruskan esok πŸ˜…

#gudtravel

Day7: Melbourne πŸ‡¦πŸ‡Ί| seharian ronda2 city area naik free tram πŸšƒ

#gudtravel

Day6: Melbourne πŸ‡¦πŸ‡Ί | visited lavender farm yg belum nak berbunga lagi πŸ˜…

#gudtravel

Day5: Melbourne πŸ‡¦πŸ‡Ί | round2 area Jonker Walk πŸ˜‚ & Melbourne City
#gudtravel

Day4: Melbourne πŸ‡¦πŸ‡Ί | Great Ocean Trip...Pemanduan mengantuk sebab tak boleh laju πŸ˜… memakan masa lebih kurang 3jam dari Melbourne City

#gudtravel

Day3: Melbourne πŸ‡¦πŸ‡Ί | cuci2 mata area Victoria Market & Hosier ln...tido awal skit mlm ni, esok nak ke Great Ocean plak 🌊

#gudtravel

Alhamdulillah tercapai gak nak sampai kat sini bersama fmly...antara tempat yg aku idamkan dari dulu lagi nak jejak πŸ‘£ | now gud has been here bebeh 😘

#gudtravel
#gudsfamily

Day2: Feeding the baby kangaroo 😘 bestfren abg ayyan πŸ˜… πŸ‡¦πŸ‡Ί #gudtravel
#gudsfamily

Salah beli ticket plak nak tengok race πŸ˜… #austrianGP #gudtravel

Day2: Gudsfamily X phillip Island, Melbourne, πŸ‡¦πŸ‡Ί #gudtravel

🐒 X maldives πŸ‡²πŸ‡» | #gudtravel

Rayban Wayfarer Polished Black in JAPAN!! .
The bamboo forest is located in Arashiyama, Kyoto. Find your ways to Hankyu-Arashiyama station from Kyoto central, then as you go out from the station, continue straight for about 900m where you can find it on your left!
#shadespearsjapan #sunglasses #shadesmurahmalaysia #ShadeSpears #shades #rayban #raybans #igshop #authentic #original #cod #kualalumpur #kajang #travel #tiketpromo #travelmurah #gudtravel

Abg besar gerakkk luuu πŸ’ͺ🏻 Male - KL | bismillah
#gudtravel X #cikton

selesai untuk honeymoon trip ni | bye Maldives, ada rezeki brader bawak client lagi ok 😘
#gudtravel X maldivesπŸ‡²πŸ‡»

Sambil bawa trip, brader pun bawak product utk di photoshoot...boleh piyemm k kalau ade yg berminat | nasib baik tak out of focus πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ #gudtravel X maldives

Alang alang tewas biar di laut Maldives! #shadespearsmaldives #shadespearsasia #sunglasses #shadesmurahmalaysia #ShadeSpears #shades #rayban #raybans #igshop #authentic #original #cod #kualalumpur #kajang

#Repost @linkgud (@get_repost)
・・・
Harini brader tewas...3x muntah 😫| lain macam dia punya laut πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ tak boleh jadi beach boy ini macam πŸ™ˆ #gudtravel

Temani aku hingga ke akhir hayatmu 😍 | honeymoon trip by @gudtravel_house X maldives
#gudtravel

Harini brader tewas...3x muntah 😫| lain macam dia punya laut πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ tak boleh jadi beach boy ini macam πŸ™ˆ #gudtravel

Honeymoon trip by @gudtravel_house | snorkelling trip for today 🏊🏻 #gudtravel

Honeymoon trip | maldives by @gudtravel_house

Ada yg windu titew tak?πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ from Maldives with L❀️VE #gudtravel

Stop kejap buat europe quotation | sambung untuk honeymoon trip plak ke Maldives πŸ’ƒπŸ» jom travel bersama @gudtravel_house 😘 #gudtravel

ΠœΠΎΡ€Π΅ 🌊 волнуСтся Ρ€Π°Π·...

last pix dari gopro sebelum hilang πŸ˜“ | nasib sempat sedut πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… #gudtravel

Day2 sight seeing in LONDON | europe trip by @gudtravel_house

Day1 in LONDON | europe trip #gudtravel

Most Popular Instagram Hashtags