#gpsl

12 posts

TOP POSTS

Idea paling banyak dapat bila kita dalam mood BERCUTI โœˆ๏ธ alhamdulillah untuk rezeki ini. Kali ni bercuti Mimi dapat 3 benda dalam waktu yang sama :
1. Menuntut ilmu
2. Circle yang positif
3. Bercuti .
Be humble, be hungry ๐Ÿ˜Š #GPSL

Golden Private Session Langkawi,best moment ever.
#byondsuccess
#langkawi
#privatesession
#gpsl

Alhamdullillah tamat 3hari golden private session langkawi....ni la antara circle2 positif saya yg hebat2....
.
bukan calang2 orgnya...ada yg buat backdrop stage utk program2 di astro termasuk AME2017 mlm ni. Ada yg dah naik billboard dri ujung utara ke selatan semenanjung...ada yg dah berkali2 masuk tv n paper...
.
sales puluhan ratusan ribu sebulan...kalau nak banding kan dgn Tiniebakery masyaallah kerdil sgt...tapi bak kata tuan guru pengurusan saya, untuk upgrade income kita, circle kita pun kena la upgrade...๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡ xsampai sehari dah rindu suasana n energy dlm kelas...#GPSL #privatesessionlangkawi #byondsuccess

#GPSL all we do is win #equalpay #sfb ๐Ÿ™Œ๐Ÿผ

For the babies #GPSL

@rosienaughton_ In our #GPSL Barthรฉlรฉmy โค๏ธ

Tartan Devils Oak Avalon 2016 champions! #footy #gpsl #tdfc #piperspub #3peat

Macam ni cara kita bercuti.. huhuhu.. #GPSL
#byondsuccess
#smsotw
#terapiinstagram

MOST RECENT

LAWATAN SAMBIL BELAJAR & OBSERVE .
Langkawi throwback..time kt langkawi ritu sempat la singgah 2 bakery Melayu di sekitar Kuah n Otw ke pantai airport langkawi...
.
#leenabakery n #salehabakery ..seronok tgok bakery orang..masing2 ada cawangan di Pantai Cenang n Penarak....
.
Kek n product bnyk...chiller pun berderet...quality product mcm bakery Chinese.. ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡
.
Sambil berjalan tu observe apa yg boleh di apply, apa yg boleh di perbaiki disamping dapat tmbah idea untuk Tiniebakery...๐Ÿ‘๐Ÿ‘
.
Tapi yg pasti bukan calang2 pengalaman dorg ni dalam bidang bakery...๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ betul lah bak kata pepatah...jauh berjalan luas pemandangan..๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž #GPSL #byondsuccess #tiniebakery #ipohan #ipohbakery

Kelas percuma...
Boleh hubungi nombor yang berkenaan untuk keterangan lebih lanjut...
Nak cut bajet?.
Ni la ubatnye.. free sahaje.... Dijamin tiada up sale... #bisnesonline
#free
#dcunzexclusive
#terapiinstagram
#smsotw
#mmd6
#gpsl
#byondsuccess
#belajar

Golden Private Session Langkawi,best moment ever.
#byondsuccess
#langkawi
#privatesession
#gpsl

"Kami pacak 25 billboard tahun lepas in rush. Esok raya, harini kat highway pasang bill board"
__

Pertama kali Mimi jumpa kak Hanis, first impression -- cantiknya kakak tu, nak kenal lah nak mintak beauty tips hihi. Sampai satu masa Mimi dgr yang ada owner HIPSTER POMADE tengah join MMD jugakk. Andddd rupanyaaaaa kak Hanis ialah isteri kepada si pemilik Hipster Pomade tu! Hahaha come on lah Mimi kau balik kampung tiap bulan, tapi tak perasan abg Amir ada je dekat belakang kau in person! Lol. Seorang isteri, seorang bekas guru yang kini berbisnes bersama suami -- full time. Tak jadi minta beauty tips, kak Hanis kongsi saja apa yg kejayaan hispter pomade buat! Walaupun berada dalam niche bisnes yang berbeza tapi apa yang sama kami bisnes nak tingkatkan mutu ummah. Terlalu banyak yang Mimi belajar dari kak Hanis. Dari MMD sehingga ke whatsapp, sehingga kak Hanis n abg Amir dtg ke majlis persandingan kami, terharu sgt! ๐Ÿ˜
__

Perginya jauh terlalu cepat. Mimi bangga sangat anak muda, anak melayu zaman kini ramai dah maju ekonominya. Bersama kita mantapkan ekonomi negara & ummah. Semoga kak Hanis terus diberi kesihatan yg baik & terus melakar berbagai kejayaan lagi dgn @hipster_pomade. A very nice lady I knew since day one till now. No wonder orang kaya bertambah kaya, mereka sentiasa berkongsi tanpa lekang. ๐Ÿ”ฅ Oh yess my husband pun dah jadi raving fans Hipster Pomade! Power marketing hampa naaa ๐Ÿ˜‹ #GPSL

Nak balik dah....thnx Langkawi for the great memories...6 kali smpai ke sini bersama memori dan org yang berbeza2...๐Ÿ˜๐Ÿ˜ .
Tapi kali ni terukir kenangan yg sememangnya luarbiasa sbb dpt jmpa org2 hebat dan tinggi ilmunya dlm bisnes tetapi masih rendah diri dan egonya sentiasa mencari dan upgrade ilmu...๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
memory yg manis untuk dikenang dlm perjalanan menuju puncak kejayaan...๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹ #esokkerja #langkawi #GPSL #byondsuccess #cenang #tiniebakery

Alhamdullillah tamat 3hari golden private session langkawi....ni la antara circle2 positif saya yg hebat2....
.
bukan calang2 orgnya...ada yg buat backdrop stage utk program2 di astro termasuk AME2017 mlm ni. Ada yg dah naik billboard dri ujung utara ke selatan semenanjung...ada yg dah berkali2 masuk tv n paper...
.
sales puluhan ratusan ribu sebulan...kalau nak banding kan dgn Tiniebakery masyaallah kerdil sgt...tapi bak kata tuan guru pengurusan saya, untuk upgrade income kita, circle kita pun kena la upgrade...๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡ xsampai sehari dah rindu suasana n energy dlm kelas...#GPSL #privatesessionlangkawi #byondsuccess

Idea paling banyak dapat bila kita dalam mood BERCUTI โœˆ๏ธ alhamdulillah untuk rezeki ini. Kali ni bercuti Mimi dapat 3 benda dalam waktu yang sama :
1. Menuntut ilmu
2. Circle yang positif
3. Bercuti .
Be humble, be hungry ๐Ÿ˜Š #GPSL

Last day...last slot..how to sell ur bisnes....
.
Bisnes dijual bukan sebab kita terdesak nak duit...tapi memang untuk dijual...end mind game!! #byondsuccess #GPSL #privatesessionlangkawi #f&bcircle #tiniebakery

Selepas habis kelas tuan Abdul Basit...Sambung Sesi bertalaki dengan @d.lailahani owner @eldurra.official .... Berkenaan membina agen yang berkualiti....
So agen2 diluar sana... Who want to be with me.....
Hahaha.. #acahacahretis....
Saya berada di cirale yang sangat #ohsem .. #GPSL
#byondsuccess
#bisnesjalanankegayakoprat
#smsotw
#dcunzexclusive
#terapiinstagram

Sudah tiba masanya kita kira nilai masa diri kita utk sejam...โŒšโŒš adakah masih relevan untuk kita lakukan semua kerja2 yg sepatutnya team kita yg buat dengan membazir kos nilai sejam diri kita? Masalahnya tau ke kira berapa nilai diri anda selama sejam?? ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ .
Short escape lepas kelas petang tadi...tq abg hadi blnja mkn laksa ikan sekoq n coconut shake...apply ilmu log budi katanya...๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ #byondsuccess #GPSL #privatesessionlangkawi

Macam ni cara kita bercuti.. huhuhu.. #GPSL
#byondsuccess
#smsotw
#terapiinstagram

Menara Kejayaan...
.
Day 2 di Golden Private Session Langkawi. Pagi2 dah keluar buat aktiviti outdoor...Kami di bahagi kepada 2 group dan setiap group diberi 10batang pvc n segulung tali rafia...๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
Tugasannya kena dirikan batang pvc tu setinggi yg boleh..kumpulan kite kump 2 dimana pada mulanya masing2 nk jadi ketua...masing2 nk bagi arahan sampaikan terlalu bnyk idea2..bagus untuk ada idea...tapi kalau terlalu bnyk sgt yg bagi arahan pun susah jugak...fasa pertama tu takat 6 batang je kot pastu tumbang....๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
.
Percubaan seterusnya ktorg paling max dapat dirikan 8 batang pvc...sebab nya lepas kegagalan kali pertama, tuan basit kasi ZASsssss...katanya, kalau x tahu kenapa x tanya...ye la dah ada gurukan...yg nak memandai tu dah kenapa..๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ.ok dari 8 batang nk ke 9 tu ya Allah punya la susah...setiap sisi ada tali diikat dan di kawal oleh ahli kump lain....biasala ada yg terlebih tarik...ada yg longgar sgt tariknya dan akhirnya terpatah la pvc tu..
.
The point is, mcm tu la jugak bisnes kita..makin tinggi kita nk bina empayar, makin rapuh n mudah la kita nak jatuh...jadi apa yg kita kena buat adalah dengan melantik HOD setiap dept contoh nya...dorg ni yg mengawal ank2 atau team dibawah mereka...kita yg ketua ni kena perhati n smpaikn pada HOD je sbnanya..xde ka ramai sgt bagi arahan sampai kucar-kacir jadinya...xpayah la sibuk kita nk fikir secara detail apa yg dept tu kena buatkan....sampai ke sampai??? ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ #byondsuccess #GPSL #privatesessionlangkawi #tiniebakery #santaitapisampai๐Ÿ‘

follow this page in feedly

Most Popular Instagram Hashtags