[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#gejalasosial

108 posts

TOP POSTS

Idola payung lagu, muah ciked. "Alamak aku lupa lirik pulakkk" HAHAHAHA #gejalasosial #Part2

Pembuangan bayi hanyalah salah satu kerosakan dan ribuan kerosakan yang terhasil dari sistem demokrasi yang mengatur manusia berdasarkan akal, dan bukan berdasarkan wahyu.
Persoalannya, siapakah yang menetapkan dan menerapkan sistem seperti ini untuk diguna pakai jika bukan kerajaan?
Baca komentar penuh:
https://hizbut-tahrir.org.my/2016/04/08/pembuangan-bayi-sampai-bila/

#buangbayi #jenayah #beritalokal #gejalasosial

buat persediaan untuk present PA .. bersama panel2 jemputan ...
#kptmipoh #DMM0321 #gejalasosial

Perkongsian bersama para 'hawa' bersempena konvensyen Hawa di Kolej Teknologi Alpha.
Tajuk berkenaan 'Gejala Sosial' dalam kalangan muda mudi hari ini memfokuskan kepada wanita.

Turut sama ahli panel dalam forum tersebut Dr Fatanah, Pensyarah UM (Kaunseling) & En Azraie, Pensyarah KTA (Undang-undang) serta Ustaz Adlani, Pensyarah KTA sebagai moderator.

#Hawa
#GejalaSosial
#Dakwah

Thank you guys... Finally we are done!!.. Seminggu bertungkus lumus pratis berlakon utk assignment psikologi islam.. Walaupun pada mulanye bnyak kekangan masa.. Akhirnye kita berjaya jgk just yg terbaik.. 😘😘
#group8
#gejalasosial

Hari ni Fly bawak 4 orang awek .. tapi semua tak layan abang .. duk tengok phone je ... #okbai #gejalasosial

MOST RECENT

Salut dengan kakek ini, ditengah teriknya panas matahari, berjuang untuk memenuhi kebutuhan hidup dengan berjualan sapu ijuk yang harganya 3 ribu rupiah. Ketika saya beli satu dengan harga 10 ribu, uangnya langsung kakek cium dan diusapkan ke kepala. Fenomena sosial yang benar-benar terjadi di masyarakat kita.
Ayo kalo ketemu kakek ini beli sapunya, tidak mahal , saya tadi beli disekitaran perempatan cikutra. Semangat kakek
#selalubersyukur
#agentofchange
#gejalasosial

Perkongsian bersama para 'hawa' bersempena konvensyen Hawa di Kolej Teknologi Alpha.
Tajuk berkenaan 'Gejala Sosial' dalam kalangan muda mudi hari ini memfokuskan kepada wanita.

Turut sama ahli panel dalam forum tersebut Dr Fatanah, Pensyarah UM (Kaunseling) & En Azraie, Pensyarah KTA (Undang-undang) serta Ustaz Adlani, Pensyarah KTA sebagai moderator.

#Hawa
#GejalaSosial
#Dakwah

[ Apa kata ANDA? ] Saban hari, kita 'dihidangkan' dengan pelbagai kisah sosial di kalangan umat Islam yang sangat membimbangkan. Pergaulan bebas dan zina menjadi perkara biasa tanpa mengira usia. Bahkan situasi semakin meruncing apabila suami orang berhubungan dengan isteri orang yang jelas-jelas haram dinikahi. Mereka merasakan seolah-olah rakib dan atid itu tiada untuk mencatit amal. Mungkin juga mereka terlupa Allah itu Maha Melihat. Ketakwaan semakin menipis bahkan mungkin sudah tiada ketakwaan lagi di kalangan mereka. Masyarakat juga majoriti bersikap 'usah jaga tepi kain orang'. Mungkin iman tidak kuat untuk mencegah kemaksiatan yang sedang berlaku. Negara juga tidak menutup pintu-pintu kemaksiatan bahkan ruang dan peluang melakukan maksiat lebih luas terbuka. Situasi ini sangat membimbangkan apatah lagi dalam arus modenisasi yang berkiblatkan kuffar barat. Islam jauh ditinggalkan. Sesungguhnya, saya sebagai ibu, sebagai isteri dan sebagai Muslimah sangat risau dengan situasi ini. Risau dengan masa depan anak-anak kita suatu hari nanti sekiranya kehidupan Islam tidak segera dikembalikan. Ibaratnya, kita sebagai ibu telah berusaha maksimum untuk mendidik anak-anak kita dengan Islam, namun cabaran dunia luar yang rosak, sangat meruncing. Wallahua'lam.
Ustazah Aishah Ismail
Pengurus, Al-Baghdadi Learning Centre Tasek
#Testimoni #CWPM2017 #CabaranWanita #Wanita #Muslimah #Keluarga #GejalaSosial #Pendidikan ========================== MHTM sedang mengadakan Kempen Cabaran Wanita Pasca Modenisasi (CWPM). Kami mengalu-alukan anda untuk berkongsi pandangan atau testimoni terkait isu ini. Pandangan atau testimoni berserta profile ringkas dan foto anda boleh dihantar melalui Private Message di laman rasmi > Facebook @mhtm1924 atau > email: media.mhtm@gmail.com

Keluar bilik nak gi keja pagi tadi accidentally tangkap basah diorang in front of my room. Suspicious habis muko duo ekor nih. Haaa buat apee tuuu..??? 😂😂😂 #cats #gejalasosial #banteras #sispeka #sisambilberat #sebelumnasimenjadibubur #walaupunsisdahlambatpegikerja #padahaljeleskucingpunadagewedankaustillmereputsingle😂 #lols

::Ingat saat dimana kita ribut karna laporan direvisi terus, susah mendapat narasumber, waktu luang susah☺
#tft_friends #thanks #matur_thankyou
#penelitian #wawancara #sosiologi #gejalasosial
#sempor #kebumenKeren #exploreKebumen
#like #like4like #lfl✌

Chilling with the colleague #hawaiifive0 #sesilepak #gejalasosial

With the monkayyyyyyy
@it.is.priscilla where you at? Come save meeeeeeeh
#sesilepak #gejalasosial

😂ㅋㅋㅋㅋㅋ하 하 하.....
Si Rons, ( Ni foto diambil dari cuplikan drama sosiologi, tentang ragam gejala sosial. )

#drama #sosiologi #gejalasosial #smanti #purworejoku

"Fakir miskin dan anak anak terlantar di pelihara oleh negara"
Pasal 34 ayat (1) UUD 1945
#indonesia #indonesiaku #indonesiamujuga #kitaindonesia #prayforindonesia #laindimulutlaindihati #tembakmatikoruptor #gejalasosial

ada yang anu-anu di 25 Mei #kumpulanwajah #gejalasosial

Hari ni Fly bawak 4 orang awek .. tapi semua tak layan abang .. duk tengok phone je ... #okbai #gejalasosial

SEDIH!
Lagi Kes Buang Bayi... 😭😭😭
Kita manusia memang tak lari dari kesilapan. Kita bukan malaikat. Kita bukan Dewa. Kita cuma manusia biasa hamba Allah di muka bumi ni. (Peringatan untuk diri sendiri. Saya bukannya baik sangat sampai nak menasihatkan.. cuma sedih melihan gejala ini... )

TAHUKAH ANDA :
Andai mengandungkan anak diluar pernikahan ini JANGAN SEKALI-SEKALI DIBUANG ANAK TAK BERDOSA INI. Tahu tak kenapa? ANDA SEBENARNYA DI TAHAN POLIS ATAS KESALAHAN MEMBUANG BAYI. BUKANNYA ATAS KESALAHAN MELAHIRKAN ANAK LUAR NIKAH.

Jadi, kenapa letakkan diri dalam keadaan sulit sampai ditangkap dan ditahan polis akhirnya dihukum jika didapati bersalah. Menyebabkan masa depan anda musnah... Andai terlanjur boleh berubah. Buatlah tindakan yang lebih bijak. DAFTARKAN DIRI DI PUSAT PERLINDUNGAN WANITA daripada buang bayi yang tidak berdosa itu.
Sebab apa? 🤔
Anda sendiri bersusah payah mengandungkan bayi yang tak berdosa selama 9 bulan. Anda sendiri melalui kepayahan dan kesakitan melahirkan. Sesudah bersusah payah... kemudian dibuang?😭 Bila terlanjur hingga hamil. Diri sendiri memang malu, ibu bapa, ahli keluarga memang malu. Mereka malu... mereka marah.. itu memang tidak dapat dinafikan.
Tapi perkara yang dah terjadi tak boleh patah balik. Yang mampu dibuat adalah BERUBAH. BERUBAH KE ARAH KEBAIKAN. TERUS AMBIL TINDAKAN YANG BETUL DAN BIJAK. Ramai yang akan membantu... JANGAN DIBUANG ANAK ITU! 😭
RAMAI YANG MENGINGINKAN ANAK TAPI TAK PUNYA ANAK SENDIRI.
(Selalu kita lihat di dada akhbar bayi2 yang dibuang comel2 belaka... bagaimanakah perasaan si ibu melihat wajah bayinya saat dia membuang bayi nya itu? 😢😭) BERFIKIRLAH SEBELUM MEMBUAT SESUATU TINDAKAN ITU. JANGANLAH MENSIA-SIAKAN MASA DEPAN SENDIRI ATAS KEBODOHAN DIRI.
CUKUPLAH 2 DOSA.
1. BERZINA
2. HAMIL ANAK LUAR NIKAH

JANGAN BUAT JADI 3!!!
3. BUANG BAYI

SEDARLAH SEMUA... HINDARILAH GEJALA TIDAK SIHAT.

NOTA :
Perempuan yang melalui semua kepayahan ni.😢 LELAKI JANGAN LEPAS TANGAN! 😠😠😠 #buangbayi #kesbuangbayi #anakluarnikah #anakluarnikahbakalahlisyurga
#gejalasosial

FILEM YANG DISOKONG OLEH WIN .
SINDIKET - membawa penonton menyorot isu ‘Perdagangan Manusia’ yang berlaku di Malaysia. Sindiket turut disuntik dengan ‘rasa’ komersil seperti percintaan dan kekeluargaan.
.
Filem arahan Pengarah Bade Hj Azmi ini adalah berlandas kisah benar seorang wanita warga tempatan, yang diperdaya teman lelaki lalu menjualnya kepada pengusaha rumah pelacuran. Dia diberi dadah dan dipaksa melacur.
.
Sindiket dibintangi oleh barisan pelakon hebat seperti Shanaaz Ahmad, Sharifah Amani, Liyana Jasmay & Daphne Iking.
.
Kami mengalu2kan tajaan seperti dibawah dan WIN akan mengagihkan tiket kepada persatuan ibu tunggal, ngo wanita dan komuniti terpilih. Pertanyaan boleh hubungi 0192624682.
.
#sindiket #filemsindiket #pemerdaganganmanusia #humantrafficking #gejalasosial #kpwkm #jpw #jkm #kdn #mapo #wanitainspirasinegara

Most Popular Instagram Hashtags