[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#gejalasosial

112 posts

TOP POSTS

Pembuangan bayi hanyalah salah satu kerosakan dan ribuan kerosakan yang terhasil dari sistem demokrasi yang mengatur manusia berdasarkan akal, dan bukan berdasarkan wahyu.
Persoalannya, siapakah yang menetapkan dan menerapkan sistem seperti ini untuk diguna pakai jika bukan kerajaan?
Baca komentar penuh:
https://hizbut-tahrir.org.my/2016/04/08/pembuangan-bayi-sampai-bila/

#buangbayi #jenayah #beritalokal #gejalasosial

Eh, apa ni? Novel Muslimah bertemakan hubungan sejenis? #novel #bookcover #nurdoa #AnaMuslim #gejalasosial

Hari ni Fly bawak 4 orang awek .. tapi semua tak layan abang .. duk tengok phone je ... #okbai #gejalasosial

With the monkayyyyyyy
@it.is.priscilla where you at? Come save meeeeeeeh
#sesilepak #gejalasosial

Chilling with the colleague #hawaiifive0 #sesilepak #gejalasosial

buat persediaan untuk present PA .. bersama panel2 jemputan ...
#kptmipoh #DMM0321 #gejalasosial

Perkongsian bersama para 'hawa' bersempena konvensyen Hawa di Kolej Teknologi Alpha.
Tajuk berkenaan 'Gejala Sosial' dalam kalangan muda mudi hari ini memfokuskan kepada wanita.

Turut sama ahli panel dalam forum tersebut Dr Fatanah, Pensyarah UM (Kaunseling) & En Azraie, Pensyarah KTA (Undang-undang) serta Ustaz Adlani, Pensyarah KTA sebagai moderator.

#Hawa
#GejalaSosial
#Dakwah

8 hb November 2016

Bila kau mula rasa bimbang .. Done penyelarasan program Dadah Alkohol Rokok Inhalan Hiv ( D.A.R.I.H). Semoga di permudahkan.Terima kasih

#duaseni
#saudagarperantau
#gejalasosial

FILEM SINDIKET
SINDIKET - membawa penonton menyorot isu ‘Perdagangan Manusia’ yang berlaku di Malaysia. Sindiket turut disuntik dengan ‘rasa’ komersil seperti percintaan dan kekeluargaan.

Filem arahan Pengarah Bade Hj Azmi ini adalah berlandas kisah benar seorang wanita warga tempatan, yang diperdaya teman lelaki lalu menjualnya kepada pengusaha rumah pelacuran. Dia diberi dadah dan dipaksa melacur.

Sindiket dibintangi oleh barisan pelakon hebat seperti Shanaaz Ahmad, Sharifah Amani, Liyana Jasmay & Daphne Iking.

#sindiket #pemerdaganganmanusia #humantrafficking #gejalasosial

MOST RECENT

Menurut ADUN #BukitBaru, Dr Mohd Khalid Kassim bahawa pelbagai gejala sosial yang membabitkan orang Melayu dan 'trend' yang semakin meningkat amat membimbangkan.
.
"Punca atau sebabnya 'root cause' telah diketahui tetapi penyelesaiannya masih jauh malahan satistik bagi 2016 menampakkan peningkatan demi peningkatan dari masa ke semasa.
.
"Apa salahnya kerajaan menggunakan segala aset yang ada dan kewangan yang tersedia untuk menangani masalah sosial ini secara efektif dan istiqamah serta PAS sedia membantu demi kesejahteraan rakyat," jelasnya.
.
Beliau turut bimbang Melaka akan terus dicemari dengan masalah sosial yang tiada penghujungnya, diselubungi isu sosial yang memalukan dan mencacatkan kesejahteraan rakyat.
.
"PAS sebagai entiti politik, dakwah dan tarbiyah boleh berkerjasama dengan kerajaan negeri dalam hal keagamaan, muamalat dan sebagainya demi kesejahteraan rakyat bersama.
.
"Dengan penurunan signifikan #gejalasosial ini suatu hari nanti barulah kita dapat menikmati suasana kesejahteraan hakiki tanpa setitik keraguan," katanya.
.
#HARAKAHDAILY 30/11/2017
.
#sejahterabersamaislam #inilahpenyelesaiankita
#akhiratdidepan

Perkongsian bersama para 'hawa' bersempena konvensyen Hawa di Kolej Teknologi Alpha.
Tajuk berkenaan 'Gejala Sosial' dalam kalangan muda mudi hari ini memfokuskan kepada wanita.

Turut sama ahli panel dalam forum tersebut Dr Fatanah, Pensyarah UM (Kaunseling) & En Azraie, Pensyarah KTA (Undang-undang) serta Ustaz Adlani, Pensyarah KTA sebagai moderator.

#Hawa
#GejalaSosial
#Dakwah

[ Apa kata ANDA? ] Saban hari, kita 'dihidangkan' dengan pelbagai kisah sosial di kalangan umat Islam yang sangat membimbangkan. Pergaulan bebas dan zina menjadi perkara biasa tanpa mengira usia. Bahkan situasi semakin meruncing apabila suami orang berhubungan dengan isteri orang yang jelas-jelas haram dinikahi. Mereka merasakan seolah-olah rakib dan atid itu tiada untuk mencatit amal. Mungkin juga mereka terlupa Allah itu Maha Melihat. Ketakwaan semakin menipis bahkan mungkin sudah tiada ketakwaan lagi di kalangan mereka. Masyarakat juga majoriti bersikap 'usah jaga tepi kain orang'. Mungkin iman tidak kuat untuk mencegah kemaksiatan yang sedang berlaku. Negara juga tidak menutup pintu-pintu kemaksiatan bahkan ruang dan peluang melakukan maksiat lebih luas terbuka. Situasi ini sangat membimbangkan apatah lagi dalam arus modenisasi yang berkiblatkan kuffar barat. Islam jauh ditinggalkan. Sesungguhnya, saya sebagai ibu, sebagai isteri dan sebagai Muslimah sangat risau dengan situasi ini. Risau dengan masa depan anak-anak kita suatu hari nanti sekiranya kehidupan Islam tidak segera dikembalikan. Ibaratnya, kita sebagai ibu telah berusaha maksimum untuk mendidik anak-anak kita dengan Islam, namun cabaran dunia luar yang rosak, sangat meruncing. Wallahua'lam.
Ustazah Aishah Ismail
Pengurus, Al-Baghdadi Learning Centre Tasek
#Testimoni #CWPM2017 #CabaranWanita #Wanita #Muslimah #Keluarga #GejalaSosial #Pendidikan ========================== MHTM sedang mengadakan Kempen Cabaran Wanita Pasca Modenisasi (CWPM). Kami mengalu-alukan anda untuk berkongsi pandangan atau testimoni terkait isu ini. Pandangan atau testimoni berserta profile ringkas dan foto anda boleh dihantar melalui Private Message di laman rasmi > Facebook @mhtm1924 atau > email: media.mhtm@gmail.com

Keluar bilik nak gi keja pagi tadi accidentally tangkap basah diorang in front of my room. Suspicious habis muko duo ekor nih. Haaa buat apee tuuu..??? 😂😂😂 #cats #gejalasosial #banteras #sispeka #sisambilberat #sebelumnasimenjadibubur #walaupunsisdahlambatpegikerja #padahaljeleskucingpunadagewedankaustillmereputsingle😂 #lols

::Ingat saat dimana kita ribut karna laporan direvisi terus, susah mendapat narasumber, waktu luang susah☺
#tft_friends #thanks #matur_thankyou
#penelitian #wawancara #sosiologi #gejalasosial
#sempor #kebumenKeren #exploreKebumen
#like #like4like #lfl✌

Chilling with the colleague #hawaiifive0 #sesilepak #gejalasosial

With the monkayyyyyyy
@it.is.priscilla where you at? Come save meeeeeeeh
#sesilepak #gejalasosial

ada yang anu-anu di 25 Mei #kumpulanwajah #gejalasosial

Hari ni Fly bawak 4 orang awek .. tapi semua tak layan abang .. duk tengok phone je ... #okbai #gejalasosial

SEDIH!
Lagi Kes Buang Bayi... 😭😭😭
Kita manusia memang tak lari dari kesilapan. Kita bukan malaikat. Kita bukan Dewa. Kita cuma manusia biasa hamba Allah di muka bumi ni. (Peringatan untuk diri sendiri. Saya bukannya baik sangat sampai nak menasihatkan.. cuma sedih melihan gejala ini... )

TAHUKAH ANDA :
Andai mengandungkan anak diluar pernikahan ini JANGAN SEKALI-SEKALI DIBUANG ANAK TAK BERDOSA INI. Tahu tak kenapa? ANDA SEBENARNYA DI TAHAN POLIS ATAS KESALAHAN MEMBUANG BAYI. BUKANNYA ATAS KESALAHAN MELAHIRKAN ANAK LUAR NIKAH.

Jadi, kenapa letakkan diri dalam keadaan sulit sampai ditangkap dan ditahan polis akhirnya dihukum jika didapati bersalah. Menyebabkan masa depan anda musnah... Andai terlanjur boleh berubah. Buatlah tindakan yang lebih bijak. DAFTARKAN DIRI DI PUSAT PERLINDUNGAN WANITA daripada buang bayi yang tidak berdosa itu.
Sebab apa? 🤔
Anda sendiri bersusah payah mengandungkan bayi yang tak berdosa selama 9 bulan. Anda sendiri melalui kepayahan dan kesakitan melahirkan. Sesudah bersusah payah... kemudian dibuang?😭 Bila terlanjur hingga hamil. Diri sendiri memang malu, ibu bapa, ahli keluarga memang malu. Mereka malu... mereka marah.. itu memang tidak dapat dinafikan.
Tapi perkara yang dah terjadi tak boleh patah balik. Yang mampu dibuat adalah BERUBAH. BERUBAH KE ARAH KEBAIKAN. TERUS AMBIL TINDAKAN YANG BETUL DAN BIJAK. Ramai yang akan membantu... JANGAN DIBUANG ANAK ITU! 😭
RAMAI YANG MENGINGINKAN ANAK TAPI TAK PUNYA ANAK SENDIRI.
(Selalu kita lihat di dada akhbar bayi2 yang dibuang comel2 belaka... bagaimanakah perasaan si ibu melihat wajah bayinya saat dia membuang bayi nya itu? 😢😭) BERFIKIRLAH SEBELUM MEMBUAT SESUATU TINDAKAN ITU. JANGANLAH MENSIA-SIAKAN MASA DEPAN SENDIRI ATAS KEBODOHAN DIRI.
CUKUPLAH 2 DOSA.
1. BERZINA
2. HAMIL ANAK LUAR NIKAH

JANGAN BUAT JADI 3!!!
3. BUANG BAYI

SEDARLAH SEMUA... HINDARILAH GEJALA TIDAK SIHAT.

NOTA :
Perempuan yang melalui semua kepayahan ni.😢 LELAKI JANGAN LEPAS TANGAN! 😠😠😠 #buangbayi #kesbuangbayi #anakluarnikah #anakluarnikahbakalahlisyurga
#gejalasosial

FILEM YANG DISOKONG OLEH WIN .
SINDIKET - membawa penonton menyorot isu ‘Perdagangan Manusia’ yang berlaku di Malaysia. Sindiket turut disuntik dengan ‘rasa’ komersil seperti percintaan dan kekeluargaan.
.
Filem arahan Pengarah Bade Hj Azmi ini adalah berlandas kisah benar seorang wanita warga tempatan, yang diperdaya teman lelaki lalu menjualnya kepada pengusaha rumah pelacuran. Dia diberi dadah dan dipaksa melacur.
.
Sindiket dibintangi oleh barisan pelakon hebat seperti Shanaaz Ahmad, Sharifah Amani, Liyana Jasmay & Daphne Iking.
.
Kami mengalu2kan tajaan seperti dibawah dan WIN akan mengagihkan tiket kepada persatuan ibu tunggal, ngo wanita dan komuniti terpilih. Pertanyaan boleh hubungi 0192624682.
.
#sindiket #filemsindiket #pemerdaganganmanusia #humantrafficking #gejalasosial #kpwkm #jpw #jkm #kdn #mapo #wanitainspirasinegara

Thank you guys... Finally we are done!!.. Seminggu bertungkus lumus pratis berlakon utk assignment psikologi islam.. Walaupun pada mulanye bnyak kekangan masa.. Akhirnye kita berjaya jgk just yg terbaik.. 😘😘
#group8
#gejalasosial

FILEM SINDIKET
SINDIKET - membawa penonton menyorot isu ‘Perdagangan Manusia’ yang berlaku di Malaysia. Sindiket turut disuntik dengan ‘rasa’ komersil seperti percintaan dan kekeluargaan.

Filem arahan Pengarah Bade Hj Azmi ini adalah berlandas kisah benar seorang wanita warga tempatan, yang diperdaya teman lelaki lalu menjualnya kepada pengusaha rumah pelacuran. Dia diberi dadah dan dipaksa melacur.

Sindiket dibintangi oleh barisan pelakon hebat seperti Shanaaz Ahmad, Sharifah Amani, Liyana Jasmay & Daphne Iking.

#sindiket #pemerdaganganmanusia #humantrafficking #gejalasosial

FILEM YANG DISOKONG OLEH WIN .
SINDIKET - membawa penonton menyorot isu ‘Perdagangan Manusia’ yang berlaku di Malaysia. Sindiket turut disuntik dengan ‘rasa’ komersil seperti percintaan dan kekeluargaan.
.
Filem arahan Pengarah Bade Hj Azmi ini adalah berlandas kisah benar seorang wanita warga tempatan, yang diperdaya teman lelaki lalu menjualnya kepada pengusaha rumah pelacuran. Dia diberi dadah dan dipaksa melacur.
.
Sindiket dibintangi oleh barisan pelakon hebat seperti Shanaaz Ahmad, Sharifah Amani, Liyana Jasmay & Daphne Iking.
.
Kami mengalu2kan tajaan seperti dibawah dan WIN akan mengagihkan tiket kepada persatuan ibu tunggal, ngo wanita dan komuniti terpilih.
.
Pertanyaan boleh hubungi 0192624682.
#sindiket #pemerdaganganmanusia #humantrafficking #gejalasosial #wanitainspirasinegara

Ramai lak yang #pmtepi nak tahu pasal filem yang dibintangi oleh Sharnaaz Ahmad dan Sharifah Amani ini.... FILEM SINDIKET - membawa penonton menyorot isu ‘Perdagangan Manusia’ yang berlaku di Malaysia. Sindiket turut disuntik dengan ‘rasa’ komersil seperti percintaan dan kekeluargaan.

Filem arahan Pengarah Bade Hj Azmi ini adalah berlandas kisah benar seorang wanita warga tempatan, yang diperdaya teman lelaki lalu menjualnya kepada pengusaha rumah pelacuran. Dia diberi dadah dan dipaksa melacur.

Sindiket dibintangi oleh barisan pelakon hebat seperti Shanaaz Ahmad, Sharifah Amani, Liyana Jasmay & Daphne Iking.

Filem yang disokong oleh WIN !

Kami mengalu2kan tajaan seperti dibawah dan WIN akan mengagihkan tiket kepada persatuan ibu tunggal, ngo wanita dan komuniti terpilih.

Pertanyaan boleh hubungi 0192624682.
#sindiket #layarstudio #pemerdaganganmanusia #pdrm #gejalasosial #wanitainspirasinegara #kpwkm

Masalah disiplin dan jenayah remaja dan pelajar muslim berkemungkinan terjadi kerana rapuhnya pendidikan iman dan cara didikan yang salah. Sebahagian ibu bapa menafikan hal ini kerana mereka tidak sedar kekerasan dan cara pendidikan yg mereka terapkan kepada anak-anak adalah secara membuta tuli tanpa melihat perkembangan umur anak-anak sehingga anak terasa dizalimi dan seterunya membesar dengan perasaan marah dan dendam kepada ibu bapa.. #mendidikanak #anakkita #gejalasosial #berhatihati #jagabaikbaik #ibubapa #bertanggungjawab #disipline

8 hb November 2016

Bila kau mula rasa bimbang .. Done penyelarasan program Dadah Alkohol Rokok Inhalan Hiv ( D.A.R.I.H). Semoga di permudahkan.Terima kasih

#duaseni
#saudagarperantau
#gejalasosial

Idola payung lagu, muah ciked. "Alamak aku lupa lirik pulakkk" HAHAHAHA #gejalasosial #Part2

Malaysia masih aman??
Merenung ke luar jendela.. Sehari 12 orang.. tu y daftar, y xdaftar?? Dari mana nk bendung?
Siapa boleh jawab?

#peringatandirisendiri #gejalasosial #malaysiakini #muhasabahdiri

Nah, ini nih ikon wisata alam yg pastinya udah legend kalo kita denger Tasikmalaya, dimana aja tempatnya? Let's check this out! Tag temen, saudara, atau keluarga yg udah pernah ke tempat2 ini yaa... Apalagi yg belom pernah hehe... Enjoy! 🙌🙌🙌
👉 @cindy.vrnca dkk.

#teamwork #gejalasosial #kearifanlokal #kulinertasik #sosiologi #sma #smabpkpenabur #penabur #kotatasikmalaya #jawabarat

Hai guys😁 Ini adalah makanan yg khas banget kota Tasikmalaya, dan kita biasa menyebutnya nasi TO alias?? Yang tau comment ya, jangan lupa tag temen km yg udh lama ga makan nasi TO, check this out!
👉Calvin dkk.

#teamwork #gejalasosial #kearifanlokal #kulinertasik #sosiologi #sma #smabpkpenabur #penabur #kotatasikmalaya #jawabarat

Jajanan Kaki Lima.
Ya, hampir semua dari kita spertinya udah pernah jajan di kaki lima atau yg dalam bahasa inggris kita menyebutnya "Street Food". Di kota Tasikmalaya, StreetFood sudah seperti maskot untuk kuliner ringan yang menyambut kita di jalan lingkar Dadaha diseputaran Taman dan Kompleks Olahraga Dadaha, Kota Tasikmalaya. Apa aja yang khas dari kuliner Dadaha? Check This Out Guys!
👇
https://youtu.be/CnRtjJSpEaw
👉 Michael H.S. dkk

#gejalasosial #sosiologi #kelasx #smapenabur #smapenaburtasikmalaya #kotatasikmalaya #delicato #asiaplaza #tasikmalaya #jawabarat #indonesia🇮🇩

Seiring pertumbuhan Kota Tasikmalaya, makin menjamur pula tempat nongkrong bagi pencari hiburan atau yang melepas penat setelah bekerja seharian bersama teman2/keluarga di kota yang makin metro ini. Nah, salah satunya adalah tempat nongkrong yg udah 3 tahun ini makin lengket dan menyisakan kenangan bagi anak nongkrong di Kota Tasikmalaya. Ini adalah cuplikan sperti apa sih salah satu tempat yg cukup hits ini?
Okay, check this out guys! 😁🙌🙌😁
👉 https://youtu.be/_j9si3riQNw
👉 Jonathan Christandy dkk.

#gejalasosial #sosiologi #kelasx #smapenabur #smapenaburtasikmalaya #kotatasikmalaya #delicato #asiaplaza #tasikmalaya #jawabarat #indonesia

Eh, apa ni? Novel Muslimah bertemakan hubungan sejenis? #novel #bookcover #nurdoa #AnaMuslim #gejalasosial

JANGAN BIARKAN MALAYSIA SASARAN PEDOFILIA
Pedofilia ialah kecelaruan psikiatri dengan nafsu terhadap kanak-kanak. Menteri Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat - Laman Rasmi Datuk Seri Rohani Abdul Karim mengarahkan LPPKN meletakkan peranan ibu bapa sebagai salah satu kukurikulum. Tindakan dan pendekatan langkah yang serius perlu dilaksanakan agar Malaysia tidak dilihat mudah untuk terlibat dalam isu pedofilia. 'Love Scam' adalah salah satu kaedah untuk memujuk rayu kanak-kanak melakukan aksi lucah melampau kerana kecenderungan generasi kini terhadap internet amat tinggi.

#InfoNAS #gejalasosial #pedofilia #LPPKN #KPWKM #Lovescam #infoumum #inforakyat

Most Popular Instagram Hashtags