[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#garamsihat

MAIS RECENTES

Bismillah

DELIVERY TIME!

Subhanallah!Alhamdulillah!Allahuakbar!
.
Itu je ucapan lepas dah siap.Syukur Allah SWT beri saya kekuatan hari ini untuk siapkan tempahan seorang adik yang nak buat kenduri tahlil untuk arwah ayahandabonda.
.
Sebenarnya saya "bersara" sekejap dari dunia baking membaking ni hampir 2 tahun.
.
Sebabnya memang tak sempat nak ambil tempahan dek busy buat biz,study itu ini,bukak car booth la.Tak berapa sihat pun iye juga.
.
Ikutkan saya suka sangat bakor membakor ni sebab boleh hilangkan stress saya.
.
Kuih ni saya namakan kuih bakar pandan RNR.Ada siapa yang minat ke makan kuih ni?
.
Ada juga yang panggil kuih kemboja sebab acuannya macam bunga.Yang saya punya ni bunga saiz besar tau!Tak minat buat saiz kecik sebab tak puas makan.hehe
.
Oklah nanti saya bagitahu lanjut pasal kuih bakar pandan.Kali ni special sikit sebab saya guna #garamsihat dan #steviadrops.
.
SalamUkhwahFillah,
#RosniRadzi
#BandarSeriBotani
#PartTimeJob

Hi Garam Sihat Qaseh.. Saya gunakan awak lahi rini masak utk lunch. 😘

Nak #GaramSihat? Roger2 Ayu Qaseh ok!😉

Mood nak masak menebal dari semalam, so semalam kakak dah beli segala pekakas untuk cantikkan lauk harini.
Tara... Asam Pedas Kasih Sayang.

Sebab apa kasih sayang? Sebab sayang suami kakak dan anak-anak la kakak pakai Garam Buluh. Makan dan sihat.
Yang penting, isi garam selepas tutup apinya ye..supaya kekal potassium dan sodiumnya tu... Potassium kalah dengan suhu panas yang tinggi, nanti musnah habis. Kepentingan dia sangat banyak tau.. 1. elakkan tekanan darah tinggi
2. Elakkan strok
3. Elakkan pembentukan batu dalam buah pinggang
4. selamatkan fungsi otak
5. Mengelakkan dari tulang reput

So, pemakanan yang sihat dapat mengatasi penyakit.. Sayang keluarga, garamkan dengan garam buluh ye laling.

#sayNotoGaramPutih
#sayajual
#garambuluh
#garamsihat
#family

farhana yusof:
mamifa MAGNESIUM FLAKES

MAMIFA Magnesium Flakes adalah sangat bermanfaat apabila digunakan di dalam tab mandi atau rendaman kaki. ianya menyerap pantas, dengan itu cepat meningkatkan tahap magnesium dalam badan. Kesan ini bukan sahaja boleh mengembalikan tahap magnesium yang sihat seluruh badan, tetapi dengan itu boleh menyediakan tubuh dengan semua faedah yang boleh diperolehi dengan mempunyai tahap deposit simpanan magnesium yang lebih tinggi.

Ia termasuk melegakan sakit-sakit badan; peningkatan tenaga, sokongan sistem kardiovaskular (magnesium menjadi pemberi nutrisi semulajadi otot dan juga sebagai muscle relaxant), menyokong proses detoksifikasi, menyokong fungsi-fungsi otak, peningkatan mood dan pengurangan tekanan dari ketegangan yang berkaitan, sokongan untuk kulit yang sihat dan beberapa faedah yang lain.

Ia sangat membantu untuk menenangkan 'saraf' dan mengurangkan tekanan badan secara sistemik. Magnesium yang diserap melalui mandi akan disasarkan ke tisu otot (iaitu, ia pantas diserap oleh otot) menjadikannya amat berguna untuk menambahkan semula tisu lembut yang telah habis dan membantu memulihkan fungsi sebenar yang telah hilang akibat kekurangan peringat deposit magnesium yang mencukupi. Tambahan pula, kalsium dan magnesium saling memerlukan antara satu sama lain bagi membantu untuk mengatasi kalsifikasi atau kondisi kalsium berlebihan di dalam otot anda, organ-organ, tisu-tisu dan lain-lainnya
#magnesiumflakes #magnesiumsalt #puremagnesium #natural #bathsalt #footsoak #rendamkaki #garammagnesium #garamsihat #jomrendamkaki #kakilenguh #sakitbadan #migrain #sakitkepala #eczema #ekzema #rendamkaki #garammandian
RM20/200g
RM40/500g

mamifa MAGNESIUM FLAKES

MAMIFA Magnesium Flakes adalah sangat bermanfaat apabila digunakan di dalam tab mandi atau rendaman kaki. ianya menyerap pantas, dengan itu cepat meningkatkan tahap magnesium dalam badan. Kesan ini bukan sahaja boleh mengembalikan tahap magnesium yang sihat seluruh badan, tetapi dengan itu boleh menyediakan tubuh dengan semua faedah yang boleh diperolehi dengan mempunyai tahap deposit simpanan magnesium yang lebih tinggi.

Ia termasuk melegakan sakit-sakit badan; peningkatan tenaga, sokongan sistem kardiovaskular (magnesium menjadi pemberi nutrisi semulajadi otot dan juga sebagai muscle relaxant), menyokong proses detoksifikasi, menyokong fungsi-fungsi otak, peningkatan mood dan pengurangan tekanan dari ketegangan yang berkaitan, sokongan untuk kulit yang sihat dan beberapa faedah yang lain.

Ia sangat membantu untuk menenangkan 'saraf' dan mengurangkan tekanan badan secara sistemik. Magnesium yang diserap melalui mandi akan disasarkan ke tisu otot (iaitu, ia pantas diserap oleh otot) menjadikannya amat berguna untuk menambahkan semula tisu lembut yang telah habis dan membantu memulihkan fungsi sebenar yang telah hilang akibat kekurangan peringat deposit magnesium yang mencukupi. Tambahan pula, kalsium dan magnesium saling memerlukan antara satu sama lain bagi membantu untuk mengatasi kalsifikasi atau kondisi kalsium berlebihan di dalam otot anda, organ-organ, tisu-tisu dan lain-lainnya
#magnesiumflakes #magnesiumsalt #puremagnesium #natural #bathsalt #footsoak #rendamkaki #garammagnesium #garamsihat #jomrendamkaki #kakilenguh #sakitbadan #migrain #sakitkepala #eczema #ekzema #rendamkaki #garammandian
RM20/200g
RM40/500g

Tanpamu.. Masakanku terasa tawar tiada rasa.

Oh #GaramMasakanKristal
#GaramSihat
#kayamineral

GARAM BULUH HILANGKAN SAKIT GIGI DAN BENGKAK GUSI
Crdt to cgu anne

Kawan-kawan tentu pernah sakit gigi atau bengkak gusi kan? Nyut, nyut, nyut berdesing sampai ke telinga. Kepala pun berdenyut rasa nak marah aje. Macam tu la cikgu anne rasa malam td. Sakit dia tu tak tau nak cakap. Serba tak kena.
Sebelum tido malam, cikgu anne sapu bioever krim kat pipi yang dah membengkak. Gusi cikgu anne bengkak di bahagian atas. Cikgu anne cuba tido, namun bila malam makin larut, sakitnya makin terasa. Pipi rasa makin bengkak. Tak tahu nak buat apa. Suami & anak2 semua dah tidur. Tak sabar nak tggu siang. Nak pi klinik gigi.
Menjelang pkl 2 pagi, sakitnya makin memuncak. Air mata mula mengalir. Teringat garam buluh pembunuh bakteria. Cikgu anne bangun dan bancuh garam buluh dgn air suam. Kumur beberapa kali. Lps tu sapu lagi bioever krim kat pipi yg membengkak tu. Rasa lega sikit.
Cikgu anne cuba tidur. Alhamdulillah. Boleh tidur hingga ke pagi dan blh bermesyuarat seperti biasa hari ini. Bengkak pun surut 100%. Hilang terus sakit gusi tu hari ni. Tq Allah. Memang patut ada garam buluh ni di setiap rumah. Berguna untuk kes-kes kecemasan, luka kencing manis dan sebagai penyedap masakan.
#garamsihat
#Projek100K

GARAM SIHAT ALKALIKAN BADAN DGN CEPAT
Blh utk ikhtiar pelbagai penyakit 👍😊
Badan berasid blh menyebabkan pelbagai penyakit.
Membersih usus kita & membuang lebih lancar
Jom alkalikan badan kita setiap hari hanya 1 sachet shja.
#testimonigoutdanbatukarang
#garambuluhminuman
#minumanbertenaga
#garamsihat

Berhempas pulas mikirkan menu apakah unt harini. Terjawab sudah setelah menggedik2 nanyakan kat pakcik gugel resepi kerutuk ayam.
Nahh..nilah hasilnya walaupun rupa tiada tapi rasa dah macam cukup dah.

Nunggu anakanda2 pulang dr pelbagai destinasi unt merasa masakan mamito harini.
@adaniskandar...mu jgn mcm2 harini ye...cepat pulang tlg jagakan anakbuahmu ini.

Shake2 plk uolls dengan garam peberet mamito...walahhh.

#GaramSihat

Pagi ni drinking Garam Buluh Premier Drink..
Colon Cleanse week!
.
Why? Ask me 😁
.
.
#SayaMinumSayaJualGaramBuluhPremierDrink
#GaramBuluhPremierDrink
#GaramSihat
| projectSTG |
.
.

Tahukah anda?
Kadar obesiti di Malaysia adalah 13.3 peratus manakala peratusan rakyat yang memiliki berat badan berlebihan adalah 38.5 peratus.
Peratusan ini membimbangkan kerana boleh mengundang pelbagai penyakit datang.
.
Mujur adanya Set PKP untuk bantu masalah ni.
.
GARAM BULUH dalam #MINKAFFE MENGURANGKAN SELERA MAKAN & Hai-O GARLIC TABLET MENINGKATKAN METABOLISMA & PANTAS MEMBAKAR LEMAK.
.
Saya yakin & percaya, selepas konsisten minum #SETPKP, badan akan RASA LEBIH RINGAN kerana KURANG 'CRAVING' untuk makanan bila minum #MinKaffe.
Bila anda DAPAT MELIHAT PERBEZAAN sebelum & selepas pengambilan #SETPKP, anda akan mendengar suami, isteri atau keluarga berkata;
"Syukurlah dengan penemuan #SetPKP ini, tidak perlu lagi di belenggu kerisauan berat badan setiap hari!".
.
..dan anda akan merasa sangat gembira kerana kurus secara sihat & senang.
.
.
.
Jika #MinKaffe bukan untuk anda, hadiahkanlah untuk yang MEMERLUKAN.
Tidak minum KOPI? Boleh cuba #MINCHA juga ada kandungan GARAM BULUH.
.
.
WHATSAPP seja si Olive @ 0178138069 untuk order.
.
$$ Harga & Info di bahagian komen.
* READY STOCKS *
* READY STOCKS *
.
.
.
.
#MinKaffe
#ReadyStocksMinKaffe
#HaiOGarlicTablet
#ReadyStockGarlicTablet
#GaramBuluh
#GaramSihat
#SayaConsumeSayaJual
.
#DaebakSurya
#DaebakEmpire • projectSTG
#AuthorisedAgent #AgentSah
.
.

Tahukah anda?
Ramai pesakit diabetes mati (based on research) disebabkan oleh komplikasi diabetes jika tidak mengawal pemakanan seimbang, tidak mengetahui yang dia pengidap diabetes atau tidak membuat apa-apa prevention.
.
Kerana itu, MinKaffe di hasilkan dengan kandungan Garam Buluh untuk membantu masalah ini.
.
Dengan kandungan GARAM BULUH #MinKaffe, ia dapat MEMBANTU MENGAWAL & MENURUNKAN BACAAN PARAS GULA DALAM DARAH daripada tahap bahaya.
.
Saya yakin & percaya, dengan Izin Tuhan, selepas konsisten minum #Minkaffe, Pengidap Kencing Manis akan DAPAT MELIHAT PERBEZAAN sebelum & selepas pengambilan #MinKaffe, anda akan mendengar suami, isteri atau keluarga berkata;
"Syukurlah dengan penemuan #MinKaffe ini, tidak perlu lagi di belenggu kerisauan setiap hari!".
.
Anda akan merasa lebih tenang dan selesa kerana sentiasa berada dalam KEADAAN BACAAN NORMAL.
.
.
.
Jika #MinKaffe bukan untuk anda, hadiahkanlah untuk yang MEMERLUKAN.
Tidak minum KOPI? Boleh cuba #MINCHA juga ada kandungan GARAM BULUH.
.
.
WHATSAPP seja si Olive @ 0178138069 untuk order. Harga & Info di bahagian komen.
.
.
.
.
#MinKaffe
#ReadyStocksMinKaffe
#GaramBuluh
#GaramSihat
.
#DaebakSurya
#DaebakEmpire • projectSTG
#AuthorisedAgent
.
.

Ayam Masak Rose Berkristal..
Request from my Hubby 😘😘 *******
Guna #garamSihat barulah terangkat 🤗🤗 #konsultanQasehGold
#QasehGoldPenerajuMakananSunnah
#agendropshipdiperlukan

Baru siap masak! 😃
Ingat malas nak masak tapi kenangkan si junior dua orang tu tak sekolah jap lagi membebel tak pasal pasal ibu gak dipersalahkan sebab lapar..huhu
Jadinye lambat lambat la asal ada..hihi😍

#garammasakankristalhimalaya
#garamqaseh
#garamsihat

Sotong , kupang , telur

Sayur mana sayur?😁 Happy lunch hour! 😃

#garammasakankristal
#garamqaseh
#garamsihat

Hashtags mais populares do Instagram