[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#garamsihat

342 posts

TOP POSTS

Garam adalah sejenis mineral.
Dalam bahasa kimia kita panggil sodium klorida. Garam ni menambah perisa kepada pemakanan dan sebagai bahan pengawet. Apa-apa jenis garam semuanya semulajadi. Kaedah pemprosesan yang menjadikan garam ni berbeza *GARAM PUTIH*
Berasal dari laut atau dari gunung. Ia sudah diproses dan dibersihkan agak keterlaluan. Sama macam gula tebu untuk dijadikan gula. Walaupun ia adalah semulajadi, melalui proses kimia menjadikan ia tak sesuai dalam tubuh badan manusia. 99% manusia masih gunakan garam jenis ni kat rumah. setuju? πŸ™‹πŸ»β€β™‚ ke setuju? πŸ™‹πŸ»β€β™‚ *GARAM LAUT*
Berasal dari lautan api πŸ”₯
Laut je takde api πŸ™ˆ
Didapati dari lautan dan dikeringkan melalui proses evaporasi cahaya matahari untuk mendapatkan kristal. 100% asli dan lebih baik dari garam putih. *GARAM BUKIT*
berasal dari bukit dan warna kemerahan/pink. Yang terbanyak dipasaran adalah himalaya sbb digali dari batu mineral pergunungan himalaya. Garam ni 100% asli dan hampir tidak diproses. Ini adalah garam terbaik untuk tubuh manusia kerana tubuh manusia memerlukan potasium, kalsium, magnesium, zink dan mineral-mineral lain.

Thank you coach @hisyamuddinsiddiq.zarni
#jomtukargaram
#garamsihat

🌱 UPAH SUAMI 🌱

Tadi kteorang da lunch awal2, pkul 11 da makan bubur.
Sat lagi pkul 3 hani ade driving class, so gegas ke dapo sat, siap 1 menu lagi, upah shahrul sbb sudi tolong jaga kan aisyah sat lagi πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… Opssss...lupa, setiap masakan wajib ada #GaramSihat ok?
Nak sihat? Guna garam masakan himalaya k πŸ˜‰

Ok la, beta nak santap dulu.
Jumpa lagi 😘

#HaniKonsultanQG
#LifeOfWorkingAtHomeMum

Selamat pagi...assalamualaikum... Sarapan yokkkk...
Kuetiow kungfu je pg ni.. #garamsedap
#garamsihat
#garamamasakananaedar

Petang ni kita masak-masak pakai garam buluh..
.
Khas utk org demam yg mmg xde selera makan..
.
Gantikan garam biasa kat dapur tu yg mmg membawa penyakit‼️
.
Kita mampu mengubahnya..
.
Mencegah lebih baik daripada mengubati..
.
Betul betul❓
.
#garamBuluhMasak
#sayagunasayajual
#garamSihat

Nasi kukus homemade done

Dh siap msk tgahri,mak ngn anak ngap dlu..hrni buat nsi kukus request by abi rayyan sbb smlm try nsi kukus kt kedai x ckup kuah...hihi.buat sdri blh tmbh kuah byk mana yg penting sihat..sbb kita guna #garammasakan qaseh.. #garamsihat
#sayamakansayajual
#taksedapkesedaptelan
#nasikukusayamberempah

Menu kami Nasi ayam untuk lunch hari ni.. Tapi.. tapi.. tapi.. dah selamat dalam perut. πŸ˜‹ Nampak tak tu tangan kak long lydia yang dah tak sabar nak ngap2!
Alhamdulillah.. garam masakan qaseh + madu junior untuk ayam perap.. insya Allah sedap dan berkhasiat.. www.wasap.my/60122539745

#garamqaseh #garamsihat
#qasehgoldjunior #nasiayam

PetangΒ² ni, cod sebotol garam buluh. Org nak urgent 😘πŸ’ͺ Kita takperlu buka stokis sampai keluar modal Rm400 ribu pun, cukup ada serba satu produk dalam rumah. Mudah bila org nak SEGERA! Takde lah customer menunggu lama.

BISNES PUN JALAN SAJE. ❀

#garambuluh #GaramBuluhMasakan #GaramSihat #garambuluhhaio #GaramPenawar

Alhamdulillah, Rezeki Tengah Hari Ni. Kak Fie Sekeluarga Makan Kari Ayam, Sayur Sawi Goreng Telur, Ikan Masin & Sambal Belacan.😍 Anak2 Semua Cakap Sedap. Yang Penting Masakan Kak Fie Semua Menggunakan Garam Sihat #GaramMasakanQaseh Yang Membekalkan Zat2 Mineral Untuk Kami Sekeluarga. Uols Lunch Ape Tengah Hari Ni?

#GaramSihat
#MakananLambatBasi

Soto rasa lebih sedap dan lazat dgn #GaramSihat #GaramQaseh
Sudah semestinya!!πŸ˜‰ Sebab apa? sebab ianya garam masakan kristal dari Banjaran Himalaya yang sememangnya Berbeza Dengan Garam Biasa Dan Juga Rock Salt.

Ada 84 garam mineral untuk tubuh badan, dijamin selamat, masakan akan terasa lebih enak dan tahan lebih lama.
Tak rugi cuba!😘 #SihatGojesDgnQaseh
#GaramMasakanQaseh
#dinarqasehnetwork

MOST RECENT

Garam adalah sejenis mineral.
Dalam bahasa kimia kita panggil sodium klorida. Garam ni menambah perisa kepada pemakanan dan sebagai bahan pengawet. Apa-apa jenis garam semuanya semulajadi. Kaedah pemprosesan yang menjadikan garam ni berbeza *GARAM PUTIH*
Berasal dari laut atau dari gunung. Ia sudah diproses dan dibersihkan agak keterlaluan. Sama macam gula tebu untuk dijadikan gula. Walaupun ia adalah semulajadi, melalui proses kimia menjadikan ia tak sesuai dalam tubuh badan manusia. 99% manusia masih gunakan garam jenis ni kat rumah. setuju? πŸ™‹πŸ»β€β™‚ ke setuju? πŸ™‹πŸ»β€β™‚ *GARAM LAUT*
Berasal dari lautan api πŸ”₯
Laut je takde api πŸ™ˆ
Didapati dari lautan dan dikeringkan melalui proses evaporasi cahaya matahari untuk mendapatkan kristal. 100% asli dan lebih baik dari garam putih. *GARAM BUKIT*
berasal dari bukit dan warna kemerahan/pink. Yang terbanyak dipasaran adalah himalaya sbb digali dari batu mineral pergunungan himalaya. Garam ni 100% asli dan hampir tidak diproses. Ini adalah garam terbaik untuk tubuh manusia kerana tubuh manusia memerlukan potasium, kalsium, magnesium, zink dan mineral-mineral lain.

Thank you coach @hisyamuddinsiddiq.zarni
#jomtukargaram
#garamsihat

Dah guna garam buluh SHOM. Takde garam tak boleh pulak kan. Jadi kita ganti dengan garam yang tak bawa penyakit. Mencegah lebih baik dari mengubati.
#garambuluh #bamboosalt #garamsihat #goutrelief #darahtinggi #migrainerelief #highbloodpressure

Zu dah jatuh cinta dengan garam qaseh.
Makanan lambat basi malah lebih enak.
Dan lebih sihat kerana diperkaya dengan mineral.

#GaramQasehGold
#QasehGold
#GaramSihat
#QasehGoldKajang
#MamaNurins_QasehGold
#QasehGoldPPUM

Jom bertukar dengan garam yg lebih sihat :).. Garam Masakan Anaedar

#garamsihat
#qasehgold
#selayang
#garam

Menu petang ni special for hubby sebelum pegi kerja 😘

Egg toast bread + minkaffe + strawberries πŸ˜‹
.
Bila start keja malam haruslah minum minkaffe baru tak letih, tak mengantuk & tak sakit kepala.. Indahnya hidup bergaram kan kan kan πŸƒ
.
.
#garamsihat #kopisihat #minkaffe #Minkef
#kopigarambuluh #mineralcoffee #sayapengedarsahpenang #authorizeddistributors #exclusiveagent #shom #penang
#FreecodPenang
#minkaffelover
#MINKAFFEPenang πŸƒπŸŒΈπŸƒπŸŒΈπŸƒπŸŒΈπŸƒ

Hujan2 ni layan bihun goreng #kristall pun soodap
Tambah plak minum #qoqostevia..memang layan abis la.. #sihatCantikdenganQaseh
#garamsihat #garamkristalhimalaya
#minumancoklat #steviatop #kurma

Makan kimchi ni bukan untuk sedap je...tapi untuk perut sihat menolong menghadamkan makanan yg kita makan dgn lebih cepat dan membantu menyerap vitamin khasiat apa yg kita makan.
#jomkimchisihat
#kimchiorganicsihat
#lactokimchi
#glutenfreekimchi
#fermentedprobiotic
#homemade_beautyfood
#perutsihat
#kulitcantik
#tanpagula
#garamsihat

Jom Bertukar dengan GARAM MASAKAN KRISTAL MINERAL

Sungguh sedap bila digunakan dalam masakan.
Hanya sedikit sudah memadai.
Masakan lebih enak dan tidak mudah basi.. Jimat dan berbaloi.

Terbaik untuk kesihatan anda.
Pilihlah garam sihat.
Kaya 84 mineral.
Rawat masalah dalaman dengan garam kaya mineral. 😊😊😘😘⚘⚘⚘ Ingin tahu lanjut, jangan segan hubungi kami #WA0186636561
.
#GaramMasakanAna
#GaramSihat
#SihatituJihad
#Sihatdancergas

Orang Selalu Cakap. Kalau Ada TEKANAN DARAH TINGGI, Ini Penyakit Keturunan, Sebab Apa?
Mak Ayah Pun Menghidap Juga. Tapi Kan, Sebenarnya Corak Pemakanan Keluarga Tersebut.
Kalau Mak Jenis Suka Masak Lauk Yang Masin-masin. Kebarangkalian, satu Family akan Kena Juga Sebab Apa Yang Mak Masak, Anak-anak Mesti Makan.
Korang Guna Garam Laut Ke? Jom tukar Garam Kristal Masakan.

#garamsihat

Most Popular Instagram Hashtags