#garammasakan

MOST RECENT

GARAM BULUH MASAKANโœ…๐Ÿ‘ ๐ŸƒMeneutralkan kesan racun pd sayuran di dlm masakan ๐Ÿ–๐Ÿ—Menyahkan toksin dan kesan bahan kimia pd daging ,ayam dan ikan โ›„Menambahkan 76 mineral kpd masakan setiap hari๐Ÿฒ๐Ÿฒ ๐Ÿ‘ชMenyahkan asid yg memberi kesan sampingan pd manusia ๐Ÿƒ๐ŸƒGaram Buluh Minuman๐Ÿƒ๐Ÿƒ โ˜•โ˜•Amalan meminumnya setiap pg sebelum sarapan
Jom kekal sihat dan cergas dgn mengamalkan garam buluh setiap hari.. Ask juju now๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
Http://www.wasap.my/+60172630413
.
Biz Online | Modal RM50
#MAYallSUCCESSthistime #projekSTG
#projek5๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ PROGRAM #2GAJIsebulan #CATchampions #thepowerofstock #garambuluh #garammasakan

Salah satu garam lokal โ€œkekayaan alamโ€ Indonesia adalah garam vulkanik
.
Garam ini ada 2 tipe :
๐Ÿ’ฆ tipe kering (untuk masak) kualitas rasa lebih kuat terasa asin dan lebih gurih sehingga penggunaannya lebih sedikit
.
๐Ÿ’ฆ Tipe basah (untuk terapi mandi/bath dan rendam kaki/soak feet).
Cara pakai :
Tuangkan 5 sendok makan (minimal) garam terapi ini ke dalam bath tub atau ember yang sudah diisi air hangat hingga rata. Komposisi lebih pekat akan lebih bagus
.
โ˜˜๏ธโ˜˜๏ธโ˜˜๏ธ apa sey garam vulkanik itu?? Berikut penjelasannya๐Ÿ‘‡๐Ÿฝ๐Ÿ‘‡๐Ÿฝ๐Ÿ‘‡๐Ÿฝ๐Ÿ‘‡๐Ÿฝ
.
Garam vulkanik adalah garam yang dibuat dari proses material vulkanik yang keluar dari isi perut bumi sebuah kawah di Grobogan, Jawa Tengah. Proses pengkristalan dilakukan secara alami dengan belahan bilah bambu. Garam kawah/vulkano ini bukan garam gunung karena vulkano/kawah tidak berada diarea dataran tinggi/gunung, juga bukan dari air laut, tetapi dari kawah aktif. Pemahaman umum yang salah antara gunung dengan vulkano (kawah). Tidak semua gunung ada kawahnya (vulkano) dan tidak semua kawah berada di gunung. Salah satu contohnya, kawah Lapindo SIdoarjo adalah kawah aktif yang tidak berada digunung tapi didataran rendah. Garam vulkanik ini kawah aktif yang berada didataran rendah (53 mdpl) di Grobogan, Jawa Tengah.
Kawah aktif tidak selalu bersifat "explosive" besar atau erupsi lava pijar dan batuan pasir. Kawah aktif ini bertipe "mud vulkano" (cairan dan lumpur) hanya mengeluarkan material lumpur dan air saja, jadi bersifat "effusive".
Setelah lumpur diendapkan terpisah dengan airnya dan didinginkan semalan, kemudian airnya (brine water) yang mengandung garam diproses secara alami dikristalkan dengan bilahan bambu. Mengandung 10 elemen pokok mineral alam yang dibutuhkan tubuh yaitu natrium, chloride, kalium, calcium, magnesium, manganese, sulfat, zinc, fero dan phospor.

100% natural sehat alami dan tanpa tambahan bahan kimia.

Bisa diorder via @shopee_id maupun @tokopedia.
.
** tipe kering
100 gram 14ribu
250 gram 22ribu
500 gram 34ribu.
**tipe basah
500 gram 25ribu.

#garamnatural #garammasakan #garamvulkanik #volcanicsalt #garamalami #garamsehat #eatclean #garamorganik #makananorganik #resepseha

al kisahnya time sahur tadi abah teringin nak makan masak labu daging.
.
labu air masak bening dah biasa, untuk menu ini bezanya letak daging.
.
bahan wajib bawang putih, bawang merah, halia & lada hitam ditumbuk.
.
tumis bahan ditumbuk sehingga garing, masukkan daging bersama air rebusan daging, labu air yang dipotong saiz sesuap mulut.
.
Kalau perlu tambah air, tunggu sehingga labu masak ranum.
.
Tutup api. tunggu seminit dua, barulah masukkan garam & gula secukup rasa.
.
Dah sedia untuk dihidangkan. Ni masak time sahur
.
#donesahur ๐Ÿ˜….
.
#secukuprasa #resepi #labuair #masakdaging #garammasakan #garamnur #nurhimalayansalt #sayagunasayajual

Bismillah ๐Ÿ˜Š

Kita nak bagitau ni, setiap order dan payment dari 16-18 Mei 2018

Setiap Belian RM150
FREE 1x 200 gram
Garam Terapi Lavender
Bernilai RM19.
.
suka ke suka ๐Ÿ˜Š.
.
Apa pun PROMOSI Sepanjang MEI 2018 masih on lagi taw .
www.garamnur.com
.
#Promosi #garamnur #garammandian #garamlavender #garamlemon #garamrose #garammasakan #minyakangin #peppermint #bathsoak #footspa #garamhimalaya #garambukit #nurhimalayansalt

Bismillah ๐Ÿ˜Š
.
Kita nak bagitau ni, setiap order dan payment dari 16-18 Mei 2018
.
Setiap Belian RM99
FREE 1 Botol
Therapy Oil Bernilai RM15.
.
suka ke suka ๐Ÿ˜Š
.
Apa pun PROMOSI Sepanjang MEI 2018 masih on lagi taw.
.
www.garamnur.com
.
#Promosi #garamnur #garammandian #garamlavender #garamlemon #garamrose #garammasakan #minyakangin #peppermint #bathsoak #footspa #garamhimalaya #garambukit #nurhimalayansalt

jeng jeng, nak bagitau ni garam masakan SOLD OUT tunggu lepas raya baru ada semula taw.
.
#soldout #garammasakan #garamnur #nurhimalayansalt #nur

Stok garam masakan makin susut, stok ada semula lepas raya , nak order terus wasap kita ya.
.
#garammasakan #garamnur #nurhimalayansalt #NUR

Sorry.. Garam Masakan Glass Jar SOLD OUT ya ๐Ÿ˜Š , jangan risau kita masih ada dalam plastic jar dan refill pack ya ๐Ÿค—.
.
www.garamnur.com
.
#SoldOut #GaramMasakan
#GaramNur #NurHimalayanSalt

Bismillah ๐Ÿ˜Š

Kita nak bagitau ni, setiap order dan payment dari 7-9 Mei 2018

Setiap Belian RM150
FREE 1x 200 gram
Garam Terapi Lavender
Bernilai RM19.
.
suka ke suka ๐Ÿ˜Š.
.
Apa pun PROMOSI Sepanjang MEI 2018 masih on lagi taw .
www.garamnur.com
.
#Promosi #garamnur #garammandian #garamlavender #garamlemon #garamrose #garammasakan #minyakangin #peppermint #bathsoak #footspa #garamhimalaya #garambukit #nurhimalayansalt

Bismillah ๐Ÿ˜Š
.
Kita nak bagitau ni, setiap order dan payment dari 7-9 Mei 2018
.
Setiap Belian RM99
FREE 1 Botol
Therapy Oil Bernilai RM15.
.
suka ke suka ๐Ÿ˜Š
.
Apa pun PROMOSI Sepanjang MEI 2018 masih on lagi taw.
.
www.garamnur.com
.
#Promosi #garamnur #garammandian #garamlavender #garamlemon #garamrose #garammasakan #minyakangin #peppermint #bathsoak #footspa #garamhimalaya #garambukit #nurhimalayansalt

Khasiat garam himalaya diakui sejak jutaan tahun dahulu, ia masih popular digunakan untuk tujuan meningkatkan tahap kesihatan.
.
Amalan pengambilan garam halus berwarna perang ini membantu keperluan mineral seperti boron, kalsium, potassium, iron, magnesium, sodium, zink dan banyak lagi dalam pengambilan menu seharian.
.
Garam Masakan Nur 100% tulen membantu perjalanan darah dalam badan, menguatkan tulang dan kecerdasan minda.
.
Garam bebas bahan kimia ini menjadikan masakan lambat basi. Masakan tidak terlalu masin dan boleh dimakan bersama buah-buahan. Tidak perlu penambah perisa kerana ia secukup rasa. Sesuai diambil seisi keluarga.
.
Garam Masakan Nur juga mampu mengurangkan :
.
1. Kebimbangan dan tekanan.
.
2. Mengembalikan kecergasan tubuh badan.
.
3. Mengurangkan gangguan kekejangan otot
.
4. Mencegah osteoporosis.
.
5. Melegakan artritis.
.
6. Mencegah dan merawat obesiti.
.
7. Kandungan mineral ini sesuai bagi mereka yang mengidap kencing manis, tekanan darah tinggi dan penyakit jantung.
.
8. Mengurangkan keracunan dalam badan.

Pakej 1
Refill Pack 400 gram
Order x2 Pack
Termasuk Pos RM24
Sabah & Sarawak RM30

Pakej 2
Refill Pack 400 gram
Order x4 Pack
Termasuk Pos RM42
Sabah & Sarawak RM52
.
www.garamnur.com
.
#garammasakan #garamhimalaya #natural #jomsihat #garamnur #nurhimalayansalt .

Okay sambal tumis ikan bilis, ikan bilis apa nama ye , gambar ada kat sebelah ๐Ÿ˜… anyway sambal ni sedap #sesedaprasa dengan adanya #garammasakan #garamnur by @garamnur.hq

nak tambah ranggup carrot ni wajib di rendam dengan garam masakan , pehtua ni wajib try #petua #garammasakan #garamnur #nurhimalayansalt

Nak bagi jer FREE , Istimewa sepanjang bulan MEI sahaja ๐ŸŽ‰
.
Ni apa dia CF? dalam bekas ni 60 gram kita nak bagi garam masakan nur 100% natural & sihat.
.
Nak dapat FREE boleh follow @garamnur.hq
.
.
#garammasakan #garamhimalaya #garamnur #nurhimalayansalt

garam masakan nur dalam refiil pack , berat 400 gram jimat uols hanya 7 hinggit #garammasakan #garamnur @garamnur.hq

๐Ÿƒ INFO GARAM HIMALAYA
.
๐Ÿƒ Garam Himalaya dikatakan mengandungi 84 mineral yang baik untuk kesihatan anda. Selain mineral garam ini mengandungi kandungan, seperti kalsium dan juga mineral termasuk besi dan zink.
.
๐Ÿƒ Garam Himalaya dilombong dari Khewra Salt Mines di Pakistan, yang terletak di kaki gunung Himalaya. Gunung kedua terbesar di dunia dan 100% asli. Selaku agen detoksifikasi, garam himalaya ini mengandungi warna termasuk telus, putih, merah jambu, merah dan merah gelap.
.
๐Ÿƒ GARAM HIMALAYA mampu membantu dan merawat : pengecutan otot, membentuk tulang gigi yang kuat, pembekuan darah, penghantaran impuls saraf, pengawalaturan degupan jantung, keseimbangan bendalir dalam sel, darah gemuruh, hilang tumpuan, pening, sakit kepala, migrain, lemah, mudah penat, merangsang pengeluaran hempedu, melindungi usus, minda & badan
.
๐Ÿƒ ๐Ÿƒ GARAM HIMALAYA ROCK SALT saiz minima 2mm dan mudah larut. digunakan untuk mandian dan rendaman kaki. hanya kegunaan luar. dengan 5 liter air dan 2 sudu garam mandian, mandi pada bilasan terakhir dan tak perlu dibilas dengan air.
.
๐Ÿƒ ๐Ÿƒ GARAM HIMALAYA POWDER SALT teksturnya halus dan lembut boleh dimasukkan dalam masakan, menjadikan masakan lambat basi dan boleh dicicah dengan buah yang segar, rasanya lemak lemak dan tidak terlalu masin. masukkan dalam air minuman untuk menambah tenaga.
.
๐Ÿƒ Produk Garam NUR @garamnur.hq mengeluarkan garam mandian lavender, lemon dan rose. garam masakan dan minyak angin.
.
๐Ÿ“ฑ Pertanyaan / Khidmat Nasihat
WhatsApp 01135746504
.
Facebook Klik link ini wasap.my/601135746504 terus berhubung dengan saya.
.
Instagram klik link di bio. .
๐Ÿƒ #NurHimalayanSalt #GaramHimalaya #GaramMandian #Lavender #Lemon #Rose #GaramMasakan #MinyakAngin #MinyakNTO #healthybody #himalayansalt

bila kita tahu akan nilai sihat , harga jatuh nombor dua, niat nak sihat Allah permudahkan.
.
garam nur sanggup di terbangkan dari Kuantan ke Labuan bertemu sang empunya garam nur
.
semoga tuan yang baru memanfaatkan sepenuhnya garam nur agar nilai sihat dapat dikekalkan.
.
Sempena Promosi sepanjang mei terus grab 2 botol dapat free 2 bekas garam masakan berat bersih 120 gram.
.
Maka bertambah nilai sihat dan hidup ceria, insya Allah.
.
Promosi #garamterapi #garammandian #garammasakan #garamnur #garamhimalaya #garambukit #sepanjangmei #selagistokmasihada #nurhimalayansalt

bila kita tahu akan nilai sihat , harga jatuh nombor dua, niat nak sihat Allah permudahkan.
.
garam nur sanggup di terbangkan dari Kuantan ke Labuan bertemu sang empunya garam nur
.
semoga tuan yang baru memanfaatkan sepenuhnya garam nur agar nilai sihat dapat dikekalkan.
.
Sempena Promosi sepanjang mei terus grab 2 botol dapat free 2 bekas garam masakan berat bersih 120 gram.
.
Maka bertambah nilai sihat dan hidup ceria, insya Allah.
.
Promosi #garamterapi #garammandian #garammasakan #garamnur #garamhimalaya #garambukit #sepanjangmei #selagistokmasihada #nurhimalayansalt

bila kita tahu akan nilai sihat , harga jatuh nombor dua, niat nak sihat Allah permudahkan.
.
garam nur sanggup di terbangkan dari Kuantan ke Labuan bertemu sang empunya garam nur
.
semoga tuan yang baru memanfaatkan sepenuhnya garam nur agar nilai sihat dapat dikekalkan.
.
Sempena Promosi sepanjang mei terus grab 2 botol dapat free 2 bekas garam masakan berat bersih 120 gram.
.
Maka bertambah nilai sihat dan hidup ceria, insya Allah.
.
Promosi #garamterapi #garammandian #garammasakan #garamnur #garamhimalaya #garambukit #sepanjangmei #selagistokmasihada #nurhimalayansalt

Most Popular Instagram Hashtags