#garambuluhhaio

MOST RECENT

Testimoni garam buluh minuman dari customer... Mertua nya mempunyai penyakit kencing manis sampai kene oprate kaki... Selepas seminggu operate kaki masih berdarah dan xboleh berjalan... Minggu kedua cuba berikhtiar bagi mak minum air garam buluh, alhamdulillah selepas seminggu minum air garam buluh, luka di kaki mula kering, dan blh berjalan perlahan2... Asbab berikhtiar dengan garam buluh... Boleh nampak perbezaan sebelum dan selepas mengamalkan minum garam buluh... Ikthiar itu perlu kan
Cegah lebih baik dari merawat

Siapa yang ada masalah sama, boleh ikhtiar dengan garam buluh, in syaa allah, allah mengizinkan Sembuh kepada orang yang berikhtiar... 😊

Nak tau detail tentang garam buluh minuman, blh pm tau... 👍

Kak Raf hanya mampu berkongsi kebaikan
Yg memberi kesembuhan hanya DIA .berdoalah sentiasa

Berminat whatsp ye👇👇👇 www.wasap.my/60193002735

#garambuluhhaio
Biz Online | Modal RM 50
#projekSTG
#2GAJIsebulan
#CATchampions

Testimoni garam buluh minuman dari cust... Mertua nya mempunyai penyakit kencing manis sampai kene oprate kaki... Selepas seminggu operate kaki masih berdarah dan xboleh berjalan... Minggu kedua cuba berikhtiar bagi mak minum air garam buluh, alhamdulillah selepas seminggu minum air garam buluh, luka di kaki mula kering, dan blh berjalan perlahan2... Asbab berikhtiar dengan garam buluh... Boleh nampak perbezaan sebelum dan selepas mengamalkan minum garam buluh... Ikthiar itu perlu kan
Cegah lebih baik dari merawat

Siapa yang ada masalah sama, boleh ikhtiar dengan garam buluh, in syaa allah, allah mengizinkan Sembuh kepada orang yang berikhtiar... 😊

Nak tau detail tentang garam buluh minuman, blh pm tau... 👍

Kak Noor hanya mampu berkongsi kebaikan
Yg memberi kesembuhan hanya DIA .berdoalah sentiasa

Berminat whatsp ye👇👇👇 www.wasap.my/60103596606_kirana

#garambuluhhaio
#Biz Online |
#Modal RM 50
#projekSTG
#2GAJIsebulan
#meroket1000$eminggu
#rockstarempire

Tahukah anda ?
Garam buluh mempunyai 1001 keistimewaan berbanding garam biasa dan salah satunya ialah membuang toksin didalam badan dan meneutralkan asid dalam badan.
Cara penggunaannya sama seperti garam biasa. Tetapi kelebihannya selain menambahkan rasa dalam masakan juga mampu menambahkan khasiat dalam badan anda.

Nak sekotak @ dua kotak?
Pm saya sebagai agen sah ☎019-8486525

#Elitsteady
#Elitkingdom
#garambuluhhaio
#nakraya
#miricity #miricommunity
#murahrezeki
#bazarpaknil
#petuasihat

Tahukah anda ?
Garam buluh mempunyai 1001 keistimewaan berbanding garam biasa dan salah satunya ialah membuang toksin didalam badan dan meneutralkan asid dalam badan. .
Cara penggunaannya sama seperti garam biasa. Tetapi kelebihannya selain menambahkan rasa dalam masakan juga mampu menambahkan khasiat dalam badan anda.
.
Nak sekotak @ dua kotak?
Pm saya sebagai agen sah
.
☎016-8673892
.
#Elitsteady
#Elitkingdom
#garambuluhhaio
#warungpaknil
#bazaarpaknil
#terlajaklaris
#meletops

Tahukah anda ?
Garam buluh mempunyai 1001 keistimewaan berbanding garam biasa dan salah satunya ialah membuang toksin didalam badan dan meneutralkan asid dalam badan.
Cara penggunaannya sama seperti garam biasa. Tetapi kelebihannya selain menambahkan rasa dalam masakan juga mampu menambahkan khasiat dalam badan anda.

Nak sekotak @ dua kotak?
Pm saya sebagai agen sah ☎ 01119953359 (MamiRina)

#Elitsteady
#Elitkingdom
#TeamSuperMin
#garambuluhhaio

Assalamualaikum Sahabat Jutawan
Apa khabar??!!! Moga sahabat Mama Lin diberi kesihatan yang baik dan dipermudahkan urusan.

Semalam Mama Lin ada program CSR di HUKM. Sayu hati melihat anak-anak kecil yang terlantar sakit. Mudahan kita sama sama berdoa agar anak2 kecil ini diberi kesembuhan segera dan dapat pulang ke rumah masing2 untuk bersama keluarga tercinta di bulan Ramadhan yang mulai ini.

Ada moment moment sensitif. yang Mama Lin tak dapat share gambarnya yang sangat menyentuh hati hingga menitiskan air mata..Ya lah kita kan mak mak..memang tak tahan bila tengok anak2 kecil ni sakit. Jaga kesihatan ya sayang sayang semua. “Prevention better than cure”

#garambuluhhaio

Ayam panggang black paper by Puan Yah.
Hitam2 legam

Rasenya opkosssnya sedap. Ada rase black paper+manis2 sikit+pedas2 sikit+masin2 sikit.

Air tangan sendiri xkn nk ckp xsedap kan, hohoho.. #moodrajin
#ayampanggangblackpaper
#garambuluhhaio

Sempena hari ibu ni mood tlebih rajin..
Nasi Ayam special utk hubby & ank2..
Hehe tp timun, tomato, salad xde plak..
Utk pelengkap penyedap rasa kne ar tabur skit garam buluh & yg buat lg sedap..semestinya air tgn ummi yg buat dgn penuh rasa kasih sayang 😘

Opss, kt sni pn Cik syaz suke nk share perbezaan antara garam biasa dgn garam buluh dari SHOM ni..
Nak dptkn sebotol blh terus klik http://www.wasap.my/60127974614

Cik Syaz dh btukar, korang bila lg?? #TanyaJek
#GaramBuluhHaiO
#sisgunasisjual

Jom sihat dengan garam buluh Hai-O !

Tambahkan rasa dalam masakan,
Tambahkan mineral dalam badan. Sangat sesuai untuk anda yang bersedia untuk berpuasa.

Nak sekotak @ dua kotak?
Pm saya sekarang ! ☎01119953359 (MamiRina)

#Elitsteady
#Elitkingdom
#TeamSuperMin
#garambuluhhaio

Jaga kesihatan yukk 🙋

Garam buluh suda ramai akui banyak khasiatnya , penyakit2 yang susah nak jumpa penawarnya ..boleh cuba garam buluh yang hebat ni
Boleh diminum serta dibuat sebagai masakan . Banyak kegunaan ,#GaramBuLuhHaio 👍👍 #GaramBuluh
#haiomychoiceforlife❤️
#projekrm1000seminggu
#CATCHAMPIONS
#LetsSuccessMakesTheNoise

Hidup lebih sihat wirh these 😊💊
#GarambuluhHaiO #NurichGarlic from Iman Nasuha 😊
#GarlicTablets #SahajidahGaramBuluh from @ddf4riz4h 😊

For more, buleh check inside cube E5 and cube K5 di #PitstopKB

Badan tidak dapat menghasilkan mineral sendiri.
.
Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Cooking Salt Powder & Premier Drink Merupakan 100% garam buluh organic diformulasi berasaskan ramuan tradisional Korea yg diwarisi sejak 1300 tahun dgn sejarah penggunaan yg terbukti.
.
Khasiat Semula Asli utk Kehidupan Kini Kaya dgn bahan-bahan mineral & elemen mikro seperti magnesium, kalsium & kalium, menyeimbangkan nilai pH badan & membantu menyingkirkan bahan buangan badan.

Tanda tanda badan BERASID

1. Rambut berminyak
2. Rambut bermasalah & tidak bermaya
3. Masalah penghadaman
4. Masalah sembelit @ tidak lawas
5. Sering sakit kepala
6. Badan & nafas berbau
7. Hilang kesegaran kulit
8. Sering gatal gatal
9. Sering rasa mengantuk
10. Masam mulut
11. Cepat lapar
12. Berkahak & lendir di waktu pagi

Khasiat Garam Buluh Hai-O • Garam Buluh Hai-O (utk yg mempunyai masalah sembelit, gemar makanan yg masam, pedas & bersifat asid seperti daging)
.
• Garam buluh kaya dgn bahan mineral, bersifat alkali & membantu mencegah pengoksidaan badan yg mengakibatkan penuaan.-salah satu punca kegemukan adalah badan yg bersifat asid -pengambilan garam buluh boleh membantu anda menyeimbangkan pH badan supaya berada dlm julat pH badan yg sihat, iaitu 7.35 – 7.45 (sifat alkali lemah)

Dgn mengambil secubit garam & segelas air, tubuh kita akan mencuci dgn sendirinya secara keseluruhan, sel-sel badan akan dikembalikan, semua proses kehidupan akan diharmonikan, disusun & dikuatkan semula & banyak penyakit moden akan lenyap dlm masa itu & dgn itu kehidupan kita akan menjadi lebih baik & sihat.

Amalkan minum & makan dengan garam kerana ia adalah sunnah Rasulullah S.A.W.

Nak cuba ws 0124966557

#GaramBuluh
#garambuluhminum #garambuluhdrink #garambuluhmasakan #garambuluhpremierdrink #garambuluhmurah #garambuluhhaio

Hai-o Garam Buluh ialah garam yang dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam buluh membekalkan lebih banyak bahan mineral iaitu magnesium,kalium,kuprum, ferum,zink dan sebagainya. **garam buluh ada 2 jenis iaitu premier cooking salt powder dan premier drink.. Kelebihan Garam Buluh
🔑 menyingkirkan toksin dalam badan.
🔑menguatkan peristalsis saluran usus.
🔑menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus.
🔑meningkatkan daya pemulihan badan.
🔑membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia.
🔑menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat secara normal.
🔑menyelaras keseimbangan pH badan. 🌿🌿Garam Buluh Masakan🌿🌿 🍃Meneutralkan kesan racun pd sayuran di dlm masakan 🍖🍗Menyahkan toksin dan kesan bahan kimia pd daging ,ayam dan ikan
Menambahkan 76 mineral kpd masakan setiap hari🍲🍲 👪Menyahkan asid yg memberi kesan sampingan pd manusia

KELEBIHAN GARAM BULUH👇👇👇
🍀Nilai ph ALKALI TINGGI - ph9.0
Kandungan 76 mineral yg diperlukan manusia 🍀Menurunkan paras gula dlm darah..baik utk pesakit kencing manis
🍀Menstabilkan tekanan darah
🍀Mengawal kolestrol dlm darah
🍀Meneutralkan asid dlm badan...
🍀Membaiki sistem penghadaman
🍀Menyahkan toksin punca segala penyakit dr dlm badan
🍀Mempunyai kesan detoksifikasi...membunuh kuman, anti keradangan
🍀Merawat masalah alahan.. Jom kekal sihat dan cergas dgn mengamalkan garam buluh setiap hari.. Berminat blh wssap
01121811037

#GarambuluhHaiO
#Legacygroup

💥 Garam Buluh 💥 👉Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai sumber. 👉Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. 👉Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. 👉Garam buluh telah menyingkirkan bahan berbahaya terhadap badan (misalnya logam berat dan bahan kimia) dalam proses pembuatannya, pada masa yang sama meningkatkan nilai nutrisinya. 👉Kebanyakan garam melalui pemprosesan kimia, kandungan natrium adalah lebih tinggi, justeru itu, pengambilan masa panjang akan memudaratkan kesihatan. ☝Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Hai-O Garam Buluh? 👉Boleh, dengan saiz pengambilan yang kurang iaitu ¼ hingga ½ bungkus. ☝Bolehkah pesakit tekanan darah tinggi mengambil Hai-O Garam Buluh? 👉Boleh, kandungan natrium dalam garam buluh adalah sangat rendah, tidak akan mempengaruhi tekanan darah. Manakala kandungan bahan mineral yang banyak dapat memperbaiki kesihatan badan. ☝Hai-O Garam Buluh mempunyai bau yang tidak menyenangkan, apakah bau itu? Adakah ia membahayakan badan manusia? 👉Bau garam buluh adalah bau semulajadi yang terhasil selepas pembakaran dengan buluh dalam proses pembuatannya. Ia tidak membahayakan badan manusia. ☝Bolehkah garam makan seharian diganti dengan Hai-O Garam Buluh? 👉Boleh, Hai-O Garam Buluh kaya dengan bahan mineral dan elemen surih, dapat menggantikan garam biasa sepenuhnya.

Pm@wasp 📞 Nur a.k.a Aiyu @ +6592709683 /
Iskandar @ +6587003728

#projekSTG
#garambuluhhaio

Khas untuk peminat Garam Buluh.

Sepanjang bulan April 2018 nie, ada promosi Garam Buluh. Iaitu:

🍀 Beli 4 kotak Garam Buluh Premier Drink, percuma 1 kotak Garam Buluh Premier Drink.
🍀 Beli 4 botol Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder, percuma 1 botol Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder.

Harga untuk sekotak Garam Buluh Premier Drink adalah RM158. Sekotak ada 40 sachets.

Harga untuk sebotol Garam Buluh Premier Cooking Salt adalah RM65. Sebotol ada 200g.

Postage untuk ke Semenanjung Malaysia adalah percuma. Postage ke Sabah dan Sarawak bermula dari RM10.

Dapatkan juga harga istimewa untuk promosi nie yer...😍😍😍

Boleh DM kami ataupun click link pada profile untuk pembelian yer...😍😍😍

http://www.izyanliyana.com
#Haura #GaramBuluh #GaramBuluhPremierDrink #GaramBuluhPremierCookingSalt #BambooSalt #GaramBuluhOriginal #GaramBuluhHaiO #GaramBuluhHaiOMurah #GaramBuluhMurah #HaiOGaramBuluh #GaramBuluhMasak #GaramBuluhMinum #MinumanDetoks #KencingManis #TekananDarahTinggi #MinumanKencingManis #PromosiGaramBuluh

TESTIMONI GARAM BULUH

Pagi tadi kami dah kongsikan beberapa kebaikan mengamalkan Garam Buluh.

Sesiapa sahaja boleh mengamalkan Garam Buluh setiap hari. Cuma, yang ada masalah kencing manis, tekanan darah tinggi, sakit kepala yang melampau dan beberapa masalah lain, yang sering mencari nak beli Garam Buluh nie.

Customer nie, baru sahaja mengamalkan Garam Buluh. Dia minum sehari dalam 2 sachets. Pagi dan malam.

Alhamdulillah, syukur...💖💛❤️ Bacaan paras gula dalam darah beliau boleh turun.

Sambil amalkan ambil Garam Buluh, kena juga jaga pemakanan dan bersenam2 secara ringan.

Harga untuk sekotak Garam Buluh Premier Drink adalah RM158. Sekotak ada 40 sachets.

Harga untuk sebotol Garam Buluh Premier Cooking Salt adalah RM65. Sebotol ada 200g.

Postage untuk ke Semenanjung Malaysia adalah percuma. Postage ke Sabah dan Sarawak bermula dari RM10.

Boleh DM kami ataupun click link pada profile untuk pembelian yer...😍😍😍

http://www.izyanliyana.com
#Haura #GaramBuluh #GaramBuluhPremierDrink #GaramBuluhPremierCookingSalt #BambooSalt #GaramBuluhOriginal #GaramBuluhHaiO #GaramBuluhHaiOMurah #GaramBuluhMurah #HaiOGaramBuluh #GaramBuluhMasak #GaramBuluhMinum #MinumanDetoks #KencingManis #TekananDarahTinggi #MinumanKencingManis

Biasa dengar tentang Garam Buluh kan? Sebenarnya, Garam Buluh nie adalah kandungan utama dalam beberapa siri product yang kami jual sebelum nie. Seperti:

🌼 Min Kaffe
🌼 Min Cha
🌼 Siri Mandian Marine Essence

Garam Buluh nie juga ada dalam bentuk minuman (yang asli and tak bercampur dengan mana2 kandungan lain) dan ada juga dalam bentuk garam untuk masakan.

Garam Buluh pure dalam bentuk minuman nie, memang sangat baik untuk dijadikan sebagai minuman supplement harian. Sangat baik untuk detoks badan kita, dan meneutralkan level pH dalam badan kita.

Garam Buluh pure dalam bentuk masakan, fungsi nya adalah sama seperti garam yang kita selalu guna untuk memasak. Ditambah dalam masakan sebagai perasa. Of course, bila kita guna Garam Buluh pure untuk memasak, kelebihannya sama seperti kita amalkan Garam Buluh pure dalam bentuk minuman.

Kelebihan2 lain, boleh baca kat bawah nie.

Harga untuk sekotak Garam Buluh Premier Drink adalah RM158. Sekotak ada 40 sachets.

Harga untuk sebotol Garam Buluh Premier Cooking Salt adalah RM65. Sebotol ada 200g.

Postage untuk ke Semenanjung Malaysia adalah percuma. Postage ke Sabah dan Sarawak bermula dari RM10.

Boleh DM kami ataupun click link pada profile untuk pembelian yer...😍😍😍

http://www.izyanliyana.com
#Haura #GaramBuluh #GaramBuluhPremierDrink #GaramBuluhPremierCookingSalt #BambooSalt #GaramBuluhOriginal #GaramBuluhHaiO #GaramBuluhHaiOMurah #GaramBuluhMurah #HaiOGaramBuluh #GaramBuluhMasak #GaramBuluhMinum #MinumanDetoks #KencingManis #TekananDarahTinggi #MinumanKencingManis

Ade setengah kastemer akan tanya macamana nak guna Sabun Hijau ni. Ha, kali ni kita nak bantu korang cane nak guna sabun ni. .
.

Cara penggunaan Sabun Marine
🌿Basahkan sabun hingga berbuih, sapukan pada kulit dan bilas sehingga bersih
.
.
Cara penyimpanan
🌿Letak di tempat yang kering selepas guna .
.
#sabunhijaumarine #sabunhijau #jerawat #jeragat #kudis #eczema #kulitsensitif #ketiakhitam #celahpahahitam #ketiakberbau #parut #bekasjerawat #stretchmark #wanita #cantik #sihat #terapiinstagram #cspscs #sabunmarine #garambuluh #alkali #garambuluhhaio #shom #sahajidahHaiO #codbbujb #codskudai #codutmskudai #johorbahru #jdt #luaskankuasamu

NAK TUNGGU KAKI KENA POTONG, BARU NAK CEGAH.......?????? TAK PERLU! TAK PERLU! TAK PERLU!

Hasil amalkan MINUMAN GARAM BULUH dan SEMBURAN di tempat luka berjaya selamatkan kaki pesakit diabetes dari dipotong. Alhamdulillah kawasan luka dah ditutup dan telah pulih sepenuhnya.
Setiap penyakit mesti ada sebab dan punca kenapa ia berlaku.
Menurut pakar kesihatan, antara penyebab penyakit kronik seperti diabetes, strok, kanser dan seumpamanya adalah berpunca kandungan asid atau toksin dan radikal bebas dalam tubuh badan.
Kandungan asid, toksin dan radikal bebas yang terdapat dalam makanan atau minuman yang dimakan oleh setiap manusia setiap hari. Kandungan yang bersifat kimia ini akan menjejaskan kualiti kesihatan seseorang.

Apabila kualiti kesihatan makin lemah, sistem imunisasi akan terjejas dan penyakit mudah menyerang diri seseorang itu.

Apa Pula Keistimewaan Garam Buluh
⚪100% dari bahan semulajadi
⚪Mengandungi 76 jenis zat galian (Mineral)
⚪Bersifat Alkali
⚪Anti Oksida
⚪Mempunyai tahap Ph 10 – 11
⚪Mempunyai tenaga Bio

Apa Fungsi Garam Buluh?
⭐Meneutralkan Asid dalam badan.
⭐Meneutralkan bahan kimia dalam badan.
⭐Membuang toksin dalam badan.
⭐Membantu menyerap vitamin yang diambil dengan lebih berkesan.
⭐Memberi lebih tenaga pada tubuh badan.
⭐Membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan.

JOM!!! cari jalan ikhtiar untuk ahli keluarga kita yang MENGHIDAP DIABETIS.

Disamping jadikan Min Kaffe (kopi garam buluh) sebagai minuman harian anda.

PM/Whatsapp zai segera
01139273672

#projekstg
#magicofparttime
#GaramBuluhHaiO
#IkhtiarBuatDiabetis
#DWTfighters

Most Popular Instagram Hashtags