#fromtheheartofamujahidah

MOST RECENT

Uishh, orang ke alien yg kanan tu? πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜…Awat camtu ya lepas ambil gambar kt Huawei Mate 10 ni? Padahal takde tukar setting atau edit apa2. Melampau punya edit tu. Mesti hasil kreativiti anak2.😭😭😭Nak tengok yg ori, swipe left gambar yg last tu betul punya versi. Hahahha.. Sendiri pun terkejut dengan muka sendiri.
.
Salam Maghrib seluruh manusia dan alien.πŸ˜‡
.
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #yatthamzah #alhamdulillah #BondaAlien

Tengah tunggu no giliran di bank, suami wasap kata bayi2 meraung dlm kereta. Bonda terus melompat terbang semula ke kereta. Maka tenanglah anak2 dpt susu msg2..πŸ€­πŸ€—πŸ˜…Nampak x resit bank tu? Hahaha.. Ada tak ibu2 mak2 lain yg alami situasi sama? Sebenarnya, ini rutin Bonda setiap hari! Terkejar2 Berdesup sana sini! Nak jd super Bonda kan..πŸ˜…πŸ˜‡β€οΈπŸ€—πŸ˜TQ Allah bg nikmat begini.. @sucihumairaiqlima @sucihayfaamedina .
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #yatthamzah #alhamdulillah #bondaYH #bzBonda #bondaYHatwork #sucihumairaiqlima #babyYH #LilSuci #lilMujahidah #suci #anak2Bonda #anakBondaYH

It's ok sayang, Bonda is just right here. Not far from u..😍❀️
.
Owh my spoilt baby, Bonda taking pics of yours only, don't cry ok.πŸ˜…πŸ˜­
@sucihayfaamedina 's morning stroll at home in one of the best light strollers. TQ @beblummalaysia @beblummalaysia #beblummalaysia #beblum #beblumnavi .
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #babyYH #LilSuci #lilMujahidah #sucihayfaamedina #baby #anakBondaYH #SiBibirMerah #medina

Sisters' love.. ❀️❀️❀️ #THESUCIS @SUCIHUMAIRAIQLIMA @SUCIHAYFAAMEDINA .
Bayi setahun pun pandai sayangkan adiknya. Pagi2 bangun terus cari baby, nak cakap dg baby. Baby pun tahu berkasih sayang.
.
Tapi kenapa ada ibu bapa yg sanggup dera dan bunuh anak kandung sendiri? Akal waras di mana? Kasih sayang di mana? Sungguh masyarakat kita sedang sakit. Sangat sakit. Maka, KEMBALILAH PADA ALLAH. ITU SAHAJA SOLUSI MASALAH. .
#bondafeelsbad #bondaYHloveschildren #yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #yatthamzah #babyYH #LilSuci #lilMujahidah #sucihayfaamedina #sucihumairaiqlima #baby #anakBondaYH #SiBibirMerah #medina #iqlima #anak2Bonda

@sucihumairaiqlima sejenis baby yg kalau masuk dalam car seat je confirm senang lena. Siapa anak2 sama mcm #iqlima ? Seriously dia mmg senang lelap, Lagi2 carseat best giler dr @cybexmalaysia #cybexsirona #cybexsironasisize yg awesome lagi gorgeous ni, mmg laju je dia lena sbb selesa sgt dg padding tebal & designnya yg practical. Ahhh, Bonda is jeles why Bonda xde carseat mcm anak2 BondaπŸ˜‚πŸ˜TQ #cybexmalaysia πŸ€—πŸ˜πŸ˜˜β€οΈ
.
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #babyYH #LilSuci #lilMujahidah #suci #sucihumairaiqlima #anakBondaYH #SiBibirMerah

Iqlima mmg x reti takut. Dia main langkah je air mcm boleh jalan atas air. Hahaha πŸ˜‚πŸ€£Ni lah namanya budak2, akal ada tp x panjang. Parents & penjaga yg akalnya panjanglah yg kena sentiasa berjaga. Tak gitu?
@sucihumairaiqlima #1tahun8bulan #1year8months
.
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #babyYH #LilSuci #lilMujahidah #sucihumairaiqlima #baby #anakBondaYH #SiBibirMerah #iqlima #anak2Bonda

Bila baby setahun 8 bulan dah rasa dia besar. Habis kasut lama Bonda dia conquer. Dia dha lama geram dengan kasut2 Bonda tp Bonda letak tinggi tak done dia nak capai. Bonda mmg x kasi dia pakai utk main sbb bahaya if jatuh. Tp kali ni Bonda tewas. Dia steady & selamber je pakai. Tinggi dekat 5 inci tu. Hahaha.. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ @sucihumairaiqlima
.
#1tahun8bulan #1year8months
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #babyYH #LilSuci #lilMujahidah #sucihumairaiqlima #anakBondaYH #SiBibirMerah #iqlima #anak2Bonda

Bila kau berhijrah, Allah akan hantarkan teman, namanya UJIAN.
Satu demi satu ujian datang.
Jiwa yang tenang mula goyang.
Hati yang teguh mula rapuh.
Saat itu hanya Allah memahami.
Akhirnya kau tersedar bersama ujian itu,

Hadirnya hadiah,

Bernama hikmah,

Kekuatan, ketabahan, kecekalan dan kesabaran

Yang kau pinta darinya kini ada bersamamu,

Segalanya lahir dari ujian dariNya.
.
#ForumBicaraHijrah #masjidbandarrinching #16September2018 #6Muharram1440H
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah

Cepat jawab. Haritu Bonda tanya tak ramai jawab betul. Siapa dapat jawab dan komen 'SAYA SAYANG MALAYSIA KERANA...' Bonda belanje 5 shawl @sucibyyatthamzah pada yg jawab betul beserta komen yg paling best paling win, bersempena dengan HARI MALAYSIA hari iniπŸ‡²πŸ‡ΎπŸ˜β€οΈπŸ˜˜πŸŒΉ
Lekas tag semua kawan2 lekasss.. ❀️
.
#tekatekiBondaYH #siapajawabbetuldapatshawlfree #sucibyyatthamzah #harimalaysia #yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah

Nampak tak betapa baby ni kuat muntah. Masa lena tidur pun muntah. Ada ke baby macam ni? Boleh geng dengan @sucihayfaamedina #5bulan #5months
.
Selamat Hari Malaysia. Cuti2 macam ni ada yg berdengkur lagi ke?πŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡ΎπŸ€—β€οΈπŸŒΉπŸ˜΄ .
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #babyYH #LilSuci #lilMujahidah #sucihayfaamedina #baby #anakBondaYH #SiBibirMerah #medina #babaykuatmuntah

#medina jenis kalau tidur belum lena mmg senang terjaga. Tak boleh bercakap atau dengar bunyi bising masa tidurkan dia. Memang dia tak boleh lena. Meraung lah dia 1 alam boleh dengar gegaran suaranya . Tapi masa ni bising yg amat dia boleh pula tidur lena.. Bonda is confused..hahaha.πŸ€«πŸ€­πŸ€”πŸ˜΄
.
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #babyYH #LilSuci #lilMujahidah #sucihayfaamedina #baby #anakBondaYH #SiBibirMerah #medina

#throwback masa @sucihayfaamedina umur 35 hari. Masa dia demam kuning lagi. Masa dalam pantang. Haa, dah kenapa dia nangis tu? Sebab suara Bonda atau sebab lain? Dia menangis mmg power kan.. 1 kawasan tu boleh dengar.. Hahahha. Seronok jaga baby.. Tapi bila baby menangis kuat & lama pening woo. Tapi bila dia x nangis pun pening. So Takpelah anak, nangis jelah Bonda redha. Alhamdulillah dapat dengar suara baby menangis.. Syukur..Janganlah me dera anak hanya kerana stress dengar dia nangis. FIKIR BALIK. BETAPA RAMAI YG TAK DPT PELUANG DGR SUARA BABY MENANGIS DLM HIDUP. SBB ALLAH BELUM BERI REZEKI. SO DAH ADA BABY NANGIS, BERSYUKUR LAH. (faham ke idol?) πŸ˜˜πŸ˜β€οΈπŸ€—πŸŒΉβ˜€οΈπŸŒž
.
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #yatthamzah #babyYH #LilSuci #lilMujahidah #sucihayfaamedina #baby #anakBondaYH #SiBibirMerah #medina

Ni #throwback masa mula2 Bonda train @sucihayfaamedina minum susu dalam botol. Ni masa Ramadhan yg lalu. Bonda cukup risau if #medina tak nak sebab kakak dia #Iqlima sampai sekarang susah nak minum botol. Suka direct je. Tapi Alhamdulillah usaha Bonda membuahkan hasil. Medina jenis mudah terima botol asal sahaja puttingnya lembut serupa yg 'ori' πŸ˜…. So Bonda pam je masuk dlm botol dia habis kan semua. Alhamdulillah Bonda & baby happy! πŸ€—πŸ˜˜β€οΈπŸ˜
.
TQ @comotomomalaysia @comotomobaby 😘😘😘
.
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #babyYH #LilSuci #lilMujahidah #sucihayfaamedina #baby #anakBondaYH #SiBibirMerah #HayfaaMedina

Ada ke baby mcm ni, celik mata, bangun tidur terus cari makanan.. cakap LAPAR.. LAPAR.. LAPAR.. Setiap pagi macam ni.. Orang lain dengar mesti ingat Bonda tak bagi makan. Padahal kerjanya makan je. Dah taknak makan makanan baby dah. Makan makanan orang besar je. Si adik ok je mantain, si kakak ni bolat nanti baru tau! #iqlima diet sikit anak..Jom kita usaha sama2 diet bg slim macam baby @sucihayfaamedina ok. Hehehe @sucihumairaiqlima
.
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #babyYH #LilSuci #lilMujahidah #sucihayfaamedina #sucihumairaiqlima #baby #anakBondaYH #SiBibirMerah #medina #iqlima #anak2Bonda

Bonda ada teka teki. Dah Pernah tanya dulu, ni saje tanya lagi nak test korang. Haha.. .
Ok, Apa jenis ibadah yg jika kita buat, kita seorang saja yg buat pada masa tu di dunia ni. TIADA dan TAKKAN ADA dan TAK PERNAH ada orang lain yg buat ibadah tu kecuali kita. Kalau kita solat atau baca Quran pada bila2 masa pun pasti ada orang lain di dunia ini yg buat PADA WAKTU YG SAMA. Tapi IBADAH NI SPECIAL, MMG TAKDE SIAPA BUAT KECUALI KITA PADA WAKTU YG SAMA.
.
Lagi 1 TEKA TEKI, CARI KAT MANA @SUCIHAYFAAMEDINA? πŸ‘Ά
Siapa tahu? πŸ™‹β€β™‚οΈCEPAT BG JAWAPAN! Selamat menjawab.

#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #yatthamzah #tekateki #jawablahtekatekiBonda

Today is the first Jumaat in the New Hijri Year. Salam Jumaat pertama di Tahun Baru 1440H.
Moga berkat rezeki harini.
.
Korang pilih REZEKI BANYAK TP TAK BERKAT ATAU REZEKI SIKIT TP BERKAT. Mana 1 pilihan korang? REZEKI BANYAK & BERKAT kita bincang lain kali.. HeheπŸ˜‡πŸ˜…
.
Anyway, Sama tak Bonda & @sucihayfaamedina?
.
#makdananak #motheranddaughter #baby #anakBondaYH #SiBibirMerah #medina #babyYH #LilSuci #lilMujahidah #sucihayfaamedina
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #yatthamzah

HARI NI TEAM AKMOVERS PINDAHKAN BUTIK YATT HAMZAH PULA 😊

#jompindah #hantarbarang #moverskl #packerskl #moversmalaysia #pindahrumah #pindahoffice #internationallogistic #sabahsarawak #angkutbarang #malaysiabaru #thevocket #sayangimalaysiaku

#Repost @yatthamzah_suci with @get_repost
・・・
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
.
Bonda PINDAH BUTIK. Dari G floor ke 1st floor. Tempat sama je di Dataran Wangsa Melawati, Kuala Lumpur. Cuma beza floor je. @SUCIBYYATTHAMZAH now berada di ATAS BUTIK LAMA KAMI.
.
Tapi Sebak sgt asyik nak nangis tengok butik dah kosong, tengok perabot2 tengok semua yg Bonda usahakan sejak April 2015. Menitik juga air mata ni td masa sorang2 kemas barang nak angkut ke butik baru. But life must go on. Moving out means moving on.
.
Tak nak cerita panjang kat sini. Nanti Bonda sambung lagi. Cuma mohon doa semua utk Bonda bangkit demi kebaikan @sucibyyatthamzah agar semakin kuat, cemerlang dan istiqomah dalam business. @sucibyyatthamzah itulah perjuanaganku utk bantu lebih ramai MENUTUP AURAT dg betul & sempurna.
.
Ya Tuhan yg Maha Penyayang lagi Maha Pengasih , KAU bantulah hambamu ini. Tunjukkan aku jalan yg benar. Ameen.
.
TQ team @akmovers
Yg sgt awesome utk servis yg sgt bagus dan memuaskan. In shaa Allah ada rezeki pindah kita call lagi ya.β€οΈπŸ˜πŸ˜‡
.
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #yatthamzah #bondaYHkerja #sbyhpindah #sbyhmovesout #sucibyyatthamzahpindahbutik #sbyh

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
.
Bonda PINDAH BUTIK. Dari G floor ke 1st floor. Tempat sama je di Dataran Wangsa Melawati, Kuala Lumpur. Cuma beza floor je. @SUCIBYYATTHAMZAH now berada di ATAS BUTIK LAMA KAMI.
.
Tapi Sebak sgt asyik nak nangis tengok butik dah kosong, tengok perabot2 tengok semua yg Bonda usahakan sejak April 2015. Menitik juga air mata ni td masa sorang2 kemas barang nak angkut ke butik baru. But life must go on. Moving out means moving on.
.
Tak nak cerita panjang kat sini. Nanti Bonda sambung lagi. Cuma mohon doa semua utk Bonda bangkit demi kebaikan @sucibyyatthamzah agar semakin kuat, cemerlang dan istiqomah dalam business. @sucibyyatthamzah itulah perjuanaganku utk bantu lebih ramai MENUTUP AURAT dg betul & sempurna.
.
Ya Tuhan yg Maha Penyayang lagi Maha Pengasih , KAU bantulah hambamu ini. Tunjukkan aku jalan yg benar. Ameen.
.
TQ team @akmovers
Yg sgt awesome utk servis yg sgt bagus dan memuaskan. In shaa Allah ada rezeki pindah kita call lagi ya.β€οΈπŸ˜πŸ˜‡
.
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #yatthamzah #bondaYHkerja #sbyhpindah #sbyhmovesout #sucibyyatthamzahpindahbutik #sbyh

Konon2 nak pastel color konsep minimalis. So yg mana 1 warna yg sesuai. Bg lah cadangan kat Bonda..πŸ™πŸ˜πŸ˜‡πŸ˜πŸ€—
.
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #homedeco #barunakstartdecorumah #bondacuba

Most Popular Instagram Hashtags