#filem

18726 posts

TOP POSTS

Mooncake Story adalah sebuah filem yg mempunyai message yg sangat simple tapi sangat bermakna. So catch it in the cinemas now! @mooncakestory #filem #mooncake #mooncakestory #meaningfull #filemindonesia #ashrafsinclair #bungacitralestari #morganoey

Balik dengan hampanya baru nak Tonton Filem #JRevolusi sekali Full lah ingat hari bekerja x Full rupanya Full..sabar jelah...ermm...sorry anak buah ku x boleh buat apapn..x rezeki nak tonton time siang..
#JRevolusi
#Filem

Actually we are buddies. We always look after each other. I cover you 👧🏻🤜🏻🤛🏾👨🏾.
.
Kami kawan bes. Buli sama², relek pun sama² 👧🏻🤜🏻🤛🏾👨🏾.
.
我們其實感情非常好。彼此欺負對方,也互相照顧對方 👧🏻🤜🏻🤛🏾👨🏾。
.
#Kenting #Taiwan #MySurpriseGirl #CintaBidadari #天使曾經來過 #film #movie #filem #電影 #台灣 #墾丁 #jccheesoulmate #jcchee

Ketahui pengalaman gempak solekan kesan khas luka dan darah dalam filem #JRevolusi dengan menonton klip disebalik tabir ini!
.
Untuk klip penuh, klik Facebook link atas profil @JRevolusi https://www.facebook.com/JRevolusiMY
.
Produced by @infinitusproductions @grandbrilliance #filem #filemmalaysia #makeupspecialeffects

Sedikit Rumusan untuk #kimchiuntukawak .. Jalan cerita yang best dan shoot2 juga cantikk.. Setiap pelakon memainkan watak watak dengan baik menjadikan cerita ini lebih berwarna warni.. Jika sedih kita dapat rasa sedih tu,,happy and sweet romantik juga kita dapat rasakannya.. bagi watak Zara ( @jannanick ) memainkan watak antagonis yang kita dapat rasa jahatnya tu (tapi versi cute)..
Jika 10 bintang saya akan berikan 9/10,, kenapa tak 10/10?? Sebb 1 tu zara ( @jannanick )suka aiman dalam cite nie 😤😤..hehe.. Jadi korang semua kena pergi pawagam pada 30 Mac nie tonton #kimchiuntukawak nie k..
Dan kalau boleh nak ajak Zara ( @jannanick ) untuk menonton cerita nie untuk kali kedua bersama 😋😋..ehhh,, thanks juga untuk tiket semalam eakkk ZARA ( @jannanick )...
.
#kimchiuntukawak #filem #korea #malaysia #preview #zara #best #awesome #deabak #international #thankyou #thanks #followforfollow #talent #happy #sad #antagonis #night #love #smile

#1News : 23 Mac - Kementerian Dalam Negeri (#KDN ) menafikan dakwaan sebuah portal berita, kononnya filem #PowerRangers bakal disekat daripada ditayangkan di negara ini.

KDN dalam satu kenyataan media berkata, filem itu malah telah diberi kelulusan dengan klasifikasi P13 oleh Lembaga Penapisan #Filem (#LPF ) pada 22 Mac lalu.

Kenyataan itu menyebut bahawa “LPF mendapati tiada sebarang unsur berkaitan Lesbian, Gay, Biseksual, Transgender (LBGT) dalam filem itu dan kelulusantelah disampaikan kepada pengedar pada 22 Mac 2017.

Sehubungan itu, KDN berkata, tiada isu kelewatan keputusan penapisan filem Power Rangers.

Justeru, kata KDN, tindakan syarikat untuk menangguhkan penjualan tiket filem itu tiada kaitan dengan LPF.

Aah tak perasan plak Abang Donald ade dalam cite yang "legend" neh zaman kecik kecik dulu 🤣 #kongsicherita #filem #throwback

Hari ni cuaca di sini amatlah baik.. tapi agak panas lain macam mungkin malam karang akan hujan lebat. So apa lagi.. dapatkan air minuman yg menyegarkan RED POWER rasa nya memang best.. kena try siapa yg belum rasa. Oklah.. nak sambung shooting balik.. #filem
#BukanCintaMalaikat .
#beautifulterengganu .
@noradanish @azizmosman
@ashrafmuslimsmuayyid
#salamsayangsampaikesyurga

MOST RECENT

Sindiket!
Sebuah filem mengenai pemerdagangan manusia. Akan ditayangkan di pawagam bermula pada 6 April 2017. Filem arahan Bade Hj Azmi, menampilkan lakonan mantap seperti @sharnaazahmad @daphneiking @sharifah_amani @liyanajasmay @rashidi_ishak @tonyeusoff @dr.soowincci
#sindiket
#filem
#6april2017
#malaysia
#pdrm

Hari ini dan esok 8:30am-5pm #eksposelangkahkeuitm datanglah ke booth @fita_uitm sekiranya anda berminat dalam program #filem #teater #animasi #penulisankreatif #pengurusanseni di #datc #dewantuankucanselor #uitm #shahalam

Jangan lupa disaksikan dan ditonton ya lur Film ke-2 dari #bangkreng_filem dengan tema Reality Show mirip punya Om Uya Kuya tapi dengan versi ngapak dengan judul Omongna Pedhot! monggo.
.
https://youtu.be/SWkJ705sXps
.
Yuk share tulisan diatas, apabila anda telah mengshare tulisan diatas insyaallah Allah akan selalu memberikan nikmatNya. amiinnn
#filem #filempendek #realityshow #hitamputih #hitamputihtrans7 #youtubestar #youtubes

#jrevolusi merupakan filem wajib tonton 2017 kerana filem pertama Malaysia yang lain dari yang lain dari segi aksi yang mantop ,serta dilakonkan oleh pelakon yang hebat2 Dan sebuah filem yang mempamerkan kehebatan ,keberanian dan ketangkasan anggota Unit Tindakan Khas(UTK) dalam menangani segala ancaman dan keganasan
#zulariffindanjayzulkarnain
#jrevolusi
#filemwajibtonton2017
#filem terbaikdantakrugitengok

Handmaiden (2016)
Park Chan-wook

Sangat ingin menuliskan tentang filem ini. Kerana terlalu banyak hal yang dibangkitkan tentang seksualiti lelaki yang banyaknya menindas wanita. Dan filem ini datang untuk menyatakan bahawa perempuan boleh sahaja memilih untuk tidak menjadi objek seks lelaki.

Mungkin akan ada yang menontonnya sebagai filem seks dan lesbian semata-mata. Dan aku berani katakan itu hanya di fikiranmu yang tak habis menilik. Kalau fikiranmu melihat yang ini 'porn' maka di situ sahaja kau melihatnya. Dan nafsumu mungkin bermasalah.

Bukanlah kita harus bikin filem sebegini untuk menyatakan kemerdekaan seksualiti. Tidak. Kerana masih sebagai Islam, aku faham kita punya hukum yang menggariskan. Ini hanya masalah medium. Dan penentangan bodoh terhadap filem. Barat boleh berdakwah selembutnya dengan perjuangan mereka melalui filem. Rakan Timur juga sudah memulakan. Dan kita masih keras. Lama-lama kita pecah. Sama saja seperti batu. Lebur. Debu. Hilang begitu sahaja dalam angin.

Filem ini menyimpan kesemua perjuangannya dalam setiap mise-en-scene. Kau harus tilik satu-satu.

Yang tinggal hanya dirimu yang sudah sedia atau tidak, matang atau belum. Fikir atau kaku.

#film #handmaiden #bukanamigobiasa #koreanfilm #filem #movie

jangan lupa disaksikan dan ditonton ya lur Film ke-2 dari #bangkreng_filem dengan tema Reality Show mirip punya Om Uya Kuya tapi dengan versi ngapak dengan judul Omongna Pedhot! monggo https://youtu.be/SWkJ705sXps
Yuk share tulisan diatas, apabila anda telah mengshare tulisan diatas insyaallah Allah akan selalu memberikan nikmatNya. amiinnn
#filem #filempendek #realityshow #hitamputih #hitamputihtrans7 #youtubestar #youtubes

Tajuk : Jebat
Penulis : E-Man Sufi
Harga : RM25.00
(Tidak termasuk postage)
ISBN : 9789674690441

Sinopsis
Cinta. Itu yang dirasakan Mastura kepada suaminya, Jebat. Lelaki yang dingin namun seksi dengan parut di dahi. Hidup bersama Jebat, semuanya indah. Mastura bahagia. "Asal ada abang, Mas tak makan pun tak apa..." - Mastura

Dia ingin melakar bahagia dengan membina momen-momen indah bersama Jebat. "Terima kasih sebab kau sudi jadikan aku suami kau... Aku ni apalah yang ada, kan? Kadang-kadang aku rasa risau kalau aku tak dapat bahagiakan kau, Mas... Tapi aku janji aku akan berusaha jadi suami yang paling baik walaupun aku tak ada harta nak mandikan kau dengan kemewahan." 

Most Popular Instagram Hashtags