[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#fikiran

2760 posts

TOP POSTS

Pria memiliki pemikiran yang lebih kritis dan mampu berpikir dalam keadaaan emosional skalipun.
.
Follow, Like, Komentar dan Tag Teman kamu agar tidak ketinggalan info menarik dari TopCareer.id
.
.
#topcareerid #topcareer #infia #informasi #pintar #news #jakarta #infojkt #jktinfo #berita #info #kamuharustahu #indozone #wowfakta #tips #trik #pengetahuan #pria #cowok #fikiran #pemikiran #keritis

Apa yang kamu fikirkan adalah hidupmu😎😎 #fikiran #hiduptenang #hiduppilihan #fikiranmuhidupmu

Merdeka...merdeka...merdeka
#merdeka2017
#bebaskan #fikiran mu#pemuda

@santri.mondok from @haura_qowiy - Bismillah . . Berhijrah itu tidak susah, susah itu hanya dalam #FIkiran kita . .

It's Not Difficult to Change, Difficulties come within us . .
Begin With A Step !! Be The Change - #nunindonesia

Kita diluar nampak bahagia. Bahkan sedikit kita menunjukkan rasa duka. Semua hancur, semua berubah. Serasa hidup teh cuma punya dd aja. Dia yang selalu menemani suka duka. Sedangkan ayah ?? 😧. Berbahagia dengan dunia nya. Tak pernah terbayangkan akan seperti ini jalan cerita hidup gue. "Mungkin ini takdir", Ya ini takdir, mengapa takdir ini begitu perih ??. Pahit seperti ini 😢. .
.
#stress
#frustasi #fikiran #kacau #kacaubalau

Tak usah lah kita repot membanding bandingkan hidup yang kita punya dengan orang lain. Ketika ada rasa iri dengan teman seusia kita yang sudah lulus, menikah, bahkan punya usaha atau proyek warisan ortu, atau iri dengan mereka yang sering travelling ke luar negeri diusia muda. Muncul pertanyaan, "kapan ya aku seperti mereka?"
Padahal
Sebagian dari kita mungkin bukan anak seorang konglomerat, pengusaha jutawan apalagi kader partai. Orang tua kita hanyalah orang biasa biasa saja yang selalu berjuang dan rela mengorbankan banyak hal untuk pendidikan anak anaknya. Tidak ada dalam kamus hidup kita:
merengek minta ini, minta itu, lalu dikabulkan.
Sebab, anak sulung pundaknya harus lebih kuat.
Sebab, setetes peluh orang tua itu tak pernah sebanding meski dibalas dengan bakti kita seumur hidup.
-
Untuk semua itu lah kita harus selalu berjuang.

#fikiran #random

Jalan" .. Lupakan beban fikiran
.
.
.
.
.
.
.
#ngefresh
#fikiran
Taken by @syntia_ayukamara

jangan pernah takut untuk bermimpi, selalu positif thinking dan selalu berusaha untuk menggapai mimpimu #semangat #raihmimpi #fikiran positif #berfikirbaiksebelumtidur

Ketika air keruh maka bersabarlah menunggu nya tenang. Agar bisa kita nikmati kembali kejernian nya.
#fikiran yang jernih tak akan muncul saat emosi menyelimuti diri.

MOST RECENT

Bosannye selalu tiap minggu duk rumah. Nak pergi jalan-jalan jauh pun malas drive. Dah muak dah tiap hari drive menghadap jem balik kerja. 😩😩😩
.
Nak pergi jalan-jalan tapi tak nak drive? Tak nak menghadap jem hujung minggu sebab nak keluar pergi shopping mall je? Tapi kaki nie rasa gatal-gatal nak jalan je, tapi taktau nak pergi mana?
.
Okey jom kita pergi short vacay sehari di Cameron Highlands. Tak payah pening-pening kepala dok fikir nak pi sana drive sorang ke berdua, pergi naik kereta sape, minyak sape nak isi, kau bawak dulu nanti balik aku bawak
.
Dah dah!! No more excuse, sekarang korang boleh join je Cameron Highlands Daytrip ni. Dahla murah RM 99 je seorang, yang penting naik bas terus tido. Celik mata je dah sampai. Perghh 😍😍😍
.
.
Whatsapp : 0175050452 ( Sis Az )
.
.
#jom #jalanjalan #cuti2
#cuticuti #malaysia #hujungminggu
#bercuti #trip #percutian #murah
#berbaloi #besttrip #release #stress
#rehatsejenak #fikiran #bersama
#TrustedTravelAgent #pakej2_holidaybudget
#by #teambahterakembaraholidays
#teamciktiamanis #bahterakembaraholidays
#BAHTERAKEMBARAHOLIDAYS

Pria memiliki pemikiran yang lebih kritis dan mampu berpikir dalam keadaaan emosional skalipun.
.
Follow, Like, Komentar dan Tag Teman kamu agar tidak ketinggalan info menarik dari TopCareer.id
.
.
#topcareerid #topcareer #infia #informasi #pintar #news #jakarta #infojkt #jktinfo #berita #info #kamuharustahu #indozone #wowfakta #tips #trik #pengetahuan #pria #cowok #fikiran #pemikiran #keritis

Ingat cha ! Lepas ini engkau susah jangan mintak tolong dengan orang, Susah macam mana pun .. Apa2 usaha sendiri, sebab kau pernah hidup susah dan kau juga pernah merasa orang pinggir dan buat jahat kat kau .. Jaga diri sendiri tak payah sibuk pikir kehidupan orang lain .. #Bila #Tengah #Malam #Ini #Fikiran #Pikir #Masa #Kedepan ...

Satu konsep tentang "kepala" organisme yang diberkahi fikiran. disuatu sisi kita akan terkagum kagum dan disaat yang sama pula kita akan tercengang bahkan bergidig ngeri tentang apa yang ada didalamnya.
Suatu organ terpenting yang menumpuk sampah pyscologis manusia, ide, pandangan dan berbagai hal yang berhubungan dengan kemampuan berfikir.
Sebuah phenomena unik dapat kita saksikan dalam kasus seperti objek yang kita ajak bicara cenderung mempunyai banyak masalah sudah bisa dipastikan obrolan akan "ora nyambung" ujungnya karena fikiran pemilik berkurang fokusnya ataupun blio belum minum aqua..
Dalam hal ini fikiran sipemilik terkontradiksi kemana mana dan dapat disebut tersesat dalam lorong fikiran ..
Sebuah Representasi dari seni sebuah kepala yang menyatu dengan kemudi kapal, tubuh kita terpaut disuatu tempat namun fikiran kita berlayar kemanapun... #morning
#mydailycoffie
#books
#novel
#erneshemingway
#menanampadidilangit
#kepalabernahkoda
#fikiran
#latepost
#bandung

#Fikiran Q Tak Dapat Ku Mengerti

Bahagia gak harus dengan pacar sama temen pun udah bahagia kok........!!

Most Popular Instagram Hashtags