#fesyenmuslim

1292 posts

TOP POSTS

LC ROSE

Warna dasar hitam
Bahan viscose (adem)
Motif rose cantik 🌷🌷
Panjang sekitar 135 cm
Ada 2 kantong luar kanan kiri

Harga 90 ribu aja

FREE ONGKIR VIA SHOPEE

Pemesanan dan info produk bisa langsung ke salah satu:
📱WA : 081937737744
📱pin BB: 54B8B182
📱line : @VTZ8364U (pake '@' ya)
.

#longcardi #longcardimurah #fashionmuslim #hijabmalaysia #fesyenmuslim #longcardigan #longcardiganmurah #longcardigancantik

LC Summer Blue

Warna dasar dongker (warna lebih tua dari di foto)
Bahan viscose (adem)
Motif bunga besar ala hawaian
Panjang sekitar 135 cm
Ada 2 kantong luar kanan kiri

Harga 90a ribu aja

FREE ONGKIR VIA SHOPEE

Pemesanan dan info produk bisa langsung ke salah satu:
📱WA : 081937737744
📱pin BB: 54B8B182
📱line : @VTZ8364U (pake '@' ya)
.

#longcardi #longcardimurah #fashionmuslim #hijabmalaysia #fesyenmuslim #longcardigan #longcardiganmurah #longcardigancantik

LC Flowery Blue

Warna dasar hitam
Bahan viscose (adem)
Motif bunga kecil biru
Panjang sekitar 135 cm
Ada 2 kantong luar kanan kiri

Harga 90a ribu aja

FREE ONGKIR VIA SHOPEE

Pemesanan dan info produk bisa langsung ke salah satu:
📱WA : 081937737744
📱pin BB: 54B8B182
📱line : @VTZ8364U (pake '@' ya)
.

#longcardi #longcardimurah #fashionmuslim #hijabmalaysia #fesyenmuslim #longcardigan #longcardiganmurah #longcardigancantik

📢PROMOSI RAYA!!📢
.
New Collections: POSH LABEL (BLUE 21)
.
• Datang dalam 1 set : Abaya Cardigan, One Loop Instant Hijab & Inner Jubah
• Abaya Cardigan (Open Front - No button)
• Terdapat 7 warna menarik boleh dipilih
• Chiffon Material
• Free-Size Fit to XL
• RM280 (Excluding Postage)
.
Hanya RM280 untuk 1 set kardigan jubah, instant hijab DAN inner jubah! Sangat berbaloi dan saving dari segi 💲💲💲 dan MASA!
.
Pastikan Raya anda kali ini bukan Raya Blues dengan abaya POSH LABEL dari CIPTA by Alim Danish! Abaya paling termudah dipakai abad ni 💙 Sarung dan lilit, tup tap, tak sampai seminit dah siap. Tak lagi kelam kabut untuk bersiap, tapi still tampil bergaya dan very put together 😌
.
Whatsapp +6011-11-712474 untuk dapatkan set abaya POSH LABEL CIPTA by Alim Danish anda sekarang!
.
.
.
#CIPTAbyAD #onlineshopping #onlinestore #kurta #jubah #malaysia #indonesia #brunei #singapore #preorder #fashion #fesyenmuslimah #fesyen #fesyenmuslim #lokalah #ikutcarakita #igers_malaysia #premiumquality #socialmedia #marketing #kualititerbaik #highquality #igersmy #igersmalaysia #kedaionline #bazaaronline #bazaarmalaysia #sayajualbaju #sayajualshawl #karnivalmegaraya

Blouse : Matty silk
Pallu : Moss chiffon
Skirt : Net
Price : RM200 (including delivery)
Delivery within 30 days
*PRE-ORDER ONLY
**Kindly WhatsApp/ text 016-3863270 to place your order.

#aroyalaffair #fesyenmuslimah #fesyenmalaysia #fesyenmeletop #fesyenmuslim

📣📣📣📣📣📣
DAPATKAN KOLEKSI-KOLEKSI TERLARIS CIPTA by Alim Danish di STADIUM MALAWATI SHAH ALAM!
.
Kami berada di sini hari ini dengan pelbagai koleksi baru sempena Hari Raya. Dapatkan koleksi kurta, kurti dan jubah kami untuk wanita dan lelaki dengan pelbagai pilihan design dan warna 😍
.
Nak pakaian yang modest, elegant, selesa dan berkualiti Raya ni? Jom ke booth CIPTA by Alim Danish 😉
.
Modern Modest Wear starts with CIPTA by Alim Danish.
.
.
.
#CIPTAbyAD #onlineshopping #onlinestore #kurta #jubah #malaysia #indonesia #brunei #singapore #preorder #fashion #fesyenmuslimah #fesyen #fesyenmuslim #lokalah #ikutcarakita #igers_malaysia #premiumquality #socialmedia #marketing #kualititerbaik #highquality #igersmy #igersmalaysia #kedaionline #bazaaronline #bazaarmalaysia #sayajualbaju #sayajualshawl #karnivalmegaraya

Vanilla Couture Year end Sales!

Jubah Mirza
----------
Harga promo:
RM150.00
Postage RM11.00

Harga Asal
RM185.00
.
Saiz:
S,M,L,XL,2XL
.
Walk in:
Qizzahra Boutique
Times Square Bintulu
@qizzahra_boutique
.
Seri Riaz Boutique
Permyjaya
@seririaz

Online:
WA 019 487 5500 @ 019 485 5500 untuk membuat tempahan anda.

#jubah #jubahterkini #jubahmoden #jubahsado #jubahslimfit #jubahmuslimmalaysia #jubahmuslim #jubahcantik #jubahmurah #muslimfashion #muslimattire #fesyenmuslim #busanamuslimah #bazaaronline #hijab #hijabfashion #ootd #vc4u #vanilla #vanillacouture #sales #trustedseller #trustedsellermalaysia #trustedsellerbrunei

Vanilla Couture Year end Sales!

Jubah Mirza
----------
Harga promo:
RM150.00
Postage RM11.00

Harga Asal
RM185.00
.
Saiz:
S,M,L,XL,2XL
.
Walk in:
Qizzahra Boutique
Times Square Bintulu
@qizzahra_boutique
.
Seri Riaz Boutique
Permyjaya
@seririaz

Online:
WA 019 487 5500 @ 019 485 5500 untuk membuat tempahan anda.

#jubah #jubahterkini #jubahmoden #jubahsado #jubahslimfit #jubahmuslimmalaysia #jubahmuslim #jubahcantik #jubahmurah #muslimfashion #muslimattire #fesyenmuslim #busanamuslimah #bazaaronline #hijab #hijabfashion #ootd #vc4u #vanilla #vanillacouture #sales #trustedseller #trustedsellermalaysia #trustedsellerbrunei #beliterus

Vanilla Couture Year end Sales!

Jubah Mirza
----------
Harga promo:
RM150.00
Postage RM11.00

Harga Asal
RM185.00
.
Saiz:
S,M,L,XL,2XL
.
Walk in:
Qizzahra Boutique
Times Square Bintulu
@qizzahra_boutique
.
Seri Riaz Boutique
Permyjaya
@seririaz

Online:
WA 019 487 5500 @ 019 485 5500 untuk membuat tempahan anda.

#jubah #jubahterkini #jubahmoden #jubahsado #jubahslimfit #jubahmuslimmalaysia #jubahmuslim #jubahcantik #jubahmurah #muslimfashion #muslimattire #fesyenmuslim #busanamuslimah #bazaaronline #bazarpaknil #hijab #style #fashion #hijabfashion #ootd #vc4u #vanilla #vanillacouture #sales #trustedseller #trustedsellermalaysia #trustedsellerbrunei

MOST RECENT

RESTOCK
Kurta salahuddin
Harga dropships rm104

Meterial cotton luxury germany . -permukaan meterial yang tersangat EKSKLUSIF.. Meterial ni serap peluh,mudah iron dan sederhana tebal supaya kedudukan baju terletak dibadan.
Cutting mesra slim fit
-mempunyai butang tersembunyi seperti kemeja supaya bro2 mudah nak pakai. Tak la nak sarung tu tersangkut dekat dada 😊

Jahitan -jahitan tersangat-sangat kemas dan penuh teliti. Sbb apa? Sbb tailor kami berpengamalan lebih dari 18 tahun 😊

Design yang rare
-design kurta ini di"inspirasi"kan dari baju melayu. First design kurta yang diselitkan element baju melayu di bahagian leher supaya tidak terlalu tinggalkan tradisi kita.
Poket tersembuyi
-rekaan poket tersembunyi di bahagian dada. Dan di "SULAM" Logo eksklusif FEEQ.

WARNA
10 warna yang trending 2017, pilihan warna yang buat bro sgt rambang mata nak pilih dan Pilihan warna ni mmg trend 2017.
Free gift
-percuma butang baju melayu yang eksklusif, tak payah susah-susah nak cari kat tempat lain. Jimat. Sampai teruss pkaii. Hehe

Berminat?
DM or Telegram/Whatsapp 0134425930

#muslim #kurta #kurtasalahuddin #maskulin #muslimfashion #fesyenmuslim

RESTOCK
Kurta salahuddin
Harga dropships rm104

Meterial cotton luxury germany . -permukaan meterial yang tersangat EKSKLUSIF.. Meterial ni serap peluh,mudah iron dan sederhana tebal supaya kedudukan baju terletak dibadan.
Cutting mesra slim fit
-mempunyai butang tersembunyi seperti kemeja supaya bro2 mudah nak pakai. Tak la nak sarung tu tersangkut dekat dada 😊

Jahitan -jahitan tersangat-sangat kemas dan penuh teliti. Sbb apa? Sbb tailor kami berpengamalan lebih dari 18 tahun 😊

Design yang rare
-design kurta ini di"inspirasi"kan dari baju melayu. First design kurta yang diselitkan element baju melayu di bahagian leher supaya tidak terlalu tinggalkan tradisi kita.
Poket tersembuyi
-rekaan poket tersembunyi di bahagian dada. Dan di "SULAM" Logo eksklusif FEEQ.

WARNA
10 warna yang trending 2017, pilihan warna yang buat bro sgt rambang mata nak pilih dan Pilihan warna ni mmg trend 2017.
Free gift
-percuma butang baju melayu yang eksklusif, tak payah susah-susah nak cari kat tempat lain. Jimat. Sampai teruss pkaii. Hehe

Berminat?
DM or Telegram/Whatsapp 0134425930

#muslim #kurta #kurtasalahuddin #maskulin #muslimfashion #fesyenmuslim

Kepada pengguna telefon pintar android, anda boleh dapatkan aplikasi Muslime atau Muslime Premium di Google Play sekarang!

Muslime merupakan aplikasi yang mesra pelancong dan pengembara Muslim bagi penggunaan di seluruh dunia.

#muslime #muslimemalaysia #malaysia #muslim #islam #waktusolat #kiblat #masjid #surau #halal #makananhalal #kedaimuslim #fesyenmuslim #fesyenmuslimah #tempatmenarik #pelancongmuslim #pengembaramuslim #googleplay #androidphone

Untuk pengguna iPhone, dapatkan aplikasi Muslime atau Muslime Premium di App Store sekarang!
Aplikasi yang mesra pengembara / pelancong Muslim untuk kegunaan di seluruh dunia.

#muslime #muslimemalaysia #malaysia #muslim #islam #waktusolat #kiblat #masjid #surau #halal #makananhalal #kedaimuslim #fesyenmuslim #fesyenmuslimah #tempatmenarik #pelancongmuslim #pengembaramuslim #appstore #iphone

Ada yang sudah pun mula bekerja hari ini, dan ada yang mula esok. Apa-apa pun, harap perjalanan pulang anda selamat. Bagi yang masih memandu, elakkan terburu-buru atau berebut jalan. Berhenti di R&R untuk berehat seketika. ✌🏻
.
.
.
#CIPTAbyAD #onlineshopping #onlinestore #kurta #jubah #malaysia #indonesia #brunei #singapore #fashion #fesyenmuslimah #fesyen #fesyenmuslim #lokalah #ikutcarakita #igers_malaysia #premiumquality #socialmedia #marketing #kualititerbaik #highquality #igersmy #igersmalaysia #kedaionline #bazaarmalaysia #sayajualbaju #sayajualshawl #eid #ramadan

Blouse : Matty silk
Pallu : Moss chiffon
Skirt : Net
Price : RM200 (including delivery)
Delivery within 30 days
*PRE-ORDER ONLY
**Kindly WhatsApp/ text 016-3863270 to place your order.

#aroyalaffair #fesyenmuslimah #fesyenmalaysia #fesyenmeletop #fesyenmuslim

Salam semua :) Macam mana Hari Raya pertama semua orang? Cuba share sikit anda #teamrayamana?
.
Kami di CIPTA by Alim Danish ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua. Semoga amalan kita selama sebulan di bulan Ramadhan diterima dan dirahmatiNya.
.
Hargai tradisi, sayangi agama. Mana yang baik itu datang daripada Allah dan yang kurang baik itu daripada kami. Mohon maaf jika ada salah dan silap dari pihak kami. Semoga anda semua selamat perjalanan untuk berhari raya ❤️
.
.
.
#CIPTAbyAD #onlineshopping #onlinestore #kurta #jubah #malaysia #indonesia #brunei #singapore #fashion #fesyenmuslimah #fesyen #fesyenmuslim #lokalah #ikutcarakita #igers_malaysia #premiumquality #socialmedia #marketing #kualititerbaik #highquality #igersmy #igersmalaysia #kedaionline #bazaarmalaysia #sayajualbaju #sayajualshawl #eid #ramadan

AS SEEN ON TV! Exclusive piece for Halaqah TV9 : Earthy Songket.
.
Available only in M size.
The ONE & ONLY Piece.
.
Men's Collection :
N/P: RM 250
RAYA PROMO: RM 180 😲
.
Jom drop by Stadium Malawati Shah Alam untuk dapatkan koleksi eksklusif ini!
.
.
.
#CIPTAbyAD #onlineshopping #onlinestore #kurta #jubah #malaysia #indonesia #brunei #singapore #preorder #fashion #fesyenmuslimah #fesyen #fesyenmuslim #lokalah #ikutcarakita #igers_malaysia #premiumquality #socialmedia #marketing #kualititerbaik #highquality #igersmy #igersmalaysia #kedaionline #bazaaronline #bazaarmalaysia #sayajualbaju #sayajualshawl #karnivalmegaraya

📢PROMOSI RAYA!!📢
.
New Collections: POSH LABEL (BLUE 21)
.
• Datang dalam 1 set : Abaya Cardigan, One Loop Instant Hijab & Inner Jubah
• Abaya Cardigan (Open Front - No button)
• Terdapat 7 warna menarik boleh dipilih
• Chiffon Material
• Free-Size Fit to XL
• RM280 (Excluding Postage)
.
Hanya RM280 untuk 1 set kardigan jubah, instant hijab DAN inner jubah! Sangat berbaloi dan saving dari segi 💲💲💲 dan MASA!
.
Pastikan Raya anda kali ini bukan Raya Blues dengan abaya POSH LABEL dari CIPTA by Alim Danish! Abaya paling termudah dipakai abad ni 💙 Sarung dan lilit, tup tap, tak sampai seminit dah siap. Tak lagi kelam kabut untuk bersiap, tapi still tampil bergaya dan very put together 😌
.
Whatsapp +6011-11-712474 untuk dapatkan set abaya POSH LABEL CIPTA by Alim Danish anda sekarang!
.
.
.
#CIPTAbyAD #onlineshopping #onlinestore #kurta #jubah #malaysia #indonesia #brunei #singapore #preorder #fashion #fesyenmuslimah #fesyen #fesyenmuslim #lokalah #ikutcarakita #igers_malaysia #premiumquality #socialmedia #marketing #kualititerbaik #highquality #igersmy #igersmalaysia #kedaionline #bazaaronline #bazaarmalaysia #sayajualbaju #sayajualshawl #karnivalmegaraya

"So lose not heart, nor fall into despair, for you will be superior if you are true in faith".
- Quran 3:139
.
Semoga sambutan Hari Nuzul Al-Quran telah dijalani dan dihayati dengan penuh nikmat dan makna. Salam Ramadhan yang ke-17 dari kami 🙂
.
.
.
#quotes #quote #qotd #wordstoliveby #wordsofwisdom #islamicquotes #islam

CIK MANES PEPLUM 🌸Material Cotton Viscose
🌸Kain lembut, sejuk, senang iron 🌸 Lengan zip
🌸 Pinggang getah penuh
🌸 Zip di belakang baju
🌸 Kain duyung
🌸 Saiz XS, S, M, L, XL & 2XL 💰RM111.00 (SM) / RM116.00 (SS)
FREE POSTAGE 📱PM / WA 013-3945009
#sayajualbaju #bajuraya #kurungmoden #jubahmurah #dressmurah #blousemurah #palazomurah #fesyenmuslim

CIK MANES PEPLUM 🌸Material Cotton Viscose
🌸Kain lembut, sejuk, senang iron 🌸 Lengan zip
🌸 Pinggang getah penuh
🌸 Zip di belakang baju
🌸 Kain duyung
🌸 Saiz XS, S, M, L, XL & 2XL 💰RM111.00 (SM) / RM116.00 (SS)
FREE POSTAGE 📱PM / WA 013-3945009
#sayajualbaju #bajuraya #kurungmoden #jubahmurah #dressmurah #blousemurah #palazomurah #fesyenmuslim

CIK MANES PEPLUM 🌸Material Cotton Viscose
🌸Kain lembut, sejuk, senang iron 🌸 Lengan zip
🌸 Pinggang getah penuh
🌸 Zip di belakang baju
🌸 Kain duyung
🌸 Saiz XS, S, M, L, XL & 2XL 💰RM111.00 (SM) / RM116.00 (SS)
FREE POSTAGE 📱PM / WA 013-3945009
#sayajualbaju #bajuraya #kurungmoden #jubahmurah #dressmurah #blousemurah #palazomurah #fesyenmuslim

CIK MANES PEPLUM 🌸Material Cotton Viscose
🌸Kain lembut, sejuk, senang iron 🌸 Lengan zip
🌸 Pinggang getah penuh
🌸 Zip di belakang baju
🌸 Kain duyung
🌸 Saiz XS, S, M, L, XL & 2XL 💰RM111.00 (SM) / RM116.00 (SS)
FREE POSTAGE 📱PM / WA 013-3945009
#sayajualbaju #bajuraya #kurungmoden #jubahmurah #dressmurah #blousemurah #palazomurah #fesyenmuslim

CIK MANES PEPLUM 🌸Material Cotton Viscose
🌸Kain lembut, sejuk, senang iron 🌸 Lengan zip
🌸 Pinggang getah penuh
🌸 Zip di belakang baju
🌸 Kain duyung
🌸 Saiz XS, S, M, L, XL & 2XL 💰RM111.00 (SM) / RM116.00 (SS)
FREE POSTAGE 📱PM / WA 013-3945009
#sayajualbaju #bajuraya #kurungmoden #jubahmurah #dressmurah #blousemurah #palazomurah #fesyenmuslim

CIK MANES PEPLUM 🌸Material Cotton Viscose
🌸Kain lembut, sejuk, senang iron 🌸 Lengan zip
🌸 Pinggang getah penuh
🌸 Zip di belakang baju
🌸 Kain duyung
🌸 Saiz XS, S, M, L, XL & 2XL 💰RM111.00 (SM) / RM116.00 (SS)
FREE POSTAGE 📱PM / WA 013-3945009
#sayajualbaju #bajuraya #kurungmoden #jubahmurah #dressmurah #blousemurah #palazomurah #fesyenmuslim

Most Popular Instagram Hashtags