#ferizajlike

MOST RECENT

Swiss Dental:
Uron të gjithë besimtarët e fesë Islame me rastin e festës së Kurban Bajramit.

Congratulates all islamic believers on the occasion of the Eid al-Adha holiday.

Gratuliert allen islamischen Gläubigen anlässlich des Eid al-Adha Fest.

Félicite tout les croyants islamique pour la fête du Eid al-Adha.

#swissdental #ferizaj #ferizaji #ferizajlike #kosova #dentist #dentistry #dentalclinic #smile #klinikadentare

Në jetën time kam shumë pak njerëz të afërt por ata pak njerëz janë gjithçka për mua! #love#sisters #filterssnap #ferizajlike #ferizaj

#kosovo #ferizaj #ferizajlike #bestestadt #ernim #musik #love #sun #happy
Zurück nach Ferizaj 💪🏻😍

Cili lloj i mbushjeve dentare është më i miri?

Fatkeqësisht, nuk ka lloj të mbushjeve i cili mund të kosiderohet si më i miri për të gjithë pacientët. Lloji i mbushjes më të përtatshme përcaktohet veçmas për secilin, varësisht prej nivelit të kërkuar të riparimit, alergjive të mundshme ndaj materialeve, cili dhëmb duhet mbushur, dhe natyrisht kostoja. Këto janë disa nga vetitë e materialeve që duhet t’i konsideroni: - Mbushje nga ari: Këto mbushje prodhohen me porosi në laborator dhe pastaj cementohen. Mbushjet nga ari tolerohen mjaft mirë nga mishërat dhe mund të zgjasin më shumë se 20 vite. Për këtë arsye, shumë insistucione konsiderojnë se këto mbushje janë më të mirat. Megjithatë, ky lloj i mbushjeve është më i shtrenjti dhe kërkon vizita të shumta tek dentisti. - Mbushje nga Amalgami (argjendi): Këto mbushje janë rezistente dhe relativisht të lira. Megjithatë, për shkak të ngjyrës së errtë, vihen re fare lehtë në dhëmbët tuaj, sidomos krahasuar me mbushjet nga porcelani apo kompoziti. Për këtë arsye, këto mbushje përdoren zakonisht vetëm në dhëmbët e pasëm. - Mbushje nga Rrëshirat Kompozite (plastike): Këto mbushje përshtaten me ngjyrën e dhëmbëve tuaj dhe përdoren kur kërkoni një paraqitje natyrale të dhëmbit. Mikstura e përbërësve vendoset drejtpërsëdrejti në zgavren e dhëmbit, ku pastaj forcohen. Ky lloj i mbushjes nuk preferohet për hapësirat e mëdha sepse mund të grimcohen apo edhe të bien me kalimin e kohës. Gjishtu vlen të përmendet se ky lloj i mbushjeve mund të njolloset nga përdorimi i kafesë, çajit apo duhanit dhe kanë jetëgjatësi prej 3 deri 10 vite. - Mbushje nga Porcelani: Këto mbushje prodhohen me porosi në laborator dhe pastaj cementohen. Këto mbushje mund t’i përshtaten ngjyrës natyrale të dhëmbit dhe janë rezistente ndaj njollave. Një restaurim më këtë lloj të mbushjes zakonisht përfshin dhe mbulon tërë dhëmbin, andaj edhe njifen si “kurora”. Kostoja e tyre është e ngjashme me ato të arit.

Swiss Dental - Buzëqeshja juaj tregon gjithçka!

#swissdental #ferizaj #ferizaji #ferizajlike #kosova #dentist #dentistry #dentalclinic #smile #klinikadentare

Pastrimi i kaviteteve dentare me metodat bashkëkohore në Poliklinikën "Swiss Dental"

Swiss Dental - Buzëqeshja juaj tregon gjithçka!

#swissdental #ferizaj #ferizaji #ferizajlike #kosova #dentist #dentistry #dentalclinic #smile #klinikadentare

Poliklinika Dentare “Swiss Dental” është adresa e duhur e shërbimeve që ju i kërkoni.

Shërbimet tona janë në përputhshmëri me standardet më të fundit në lëmin e Stomatologjisë, prandaj mos hezitoni, na shkruani në Inbox ose DM (Facebook & Instagram) apo edhe na kontaktoni nëpërmjet telefonit: +386 49 419 700, për t’u informuar për shërbimet tona apo edhe për të rezervuar terminin tuaj.

Ju mirëpresim çdoherë!

#swissdental #ferizaj #ferizaji #ferizajlike #kosova #dentist #dentistry #dentalclinic #smile #klinikadentare

Kontrolloni shëndetin e mishërave tuaj të dhëmbëve duke iu përgjigjur pyetjeve në vazhdim:

1. A keni mishëra të enjtura (fryera)?
2. A gjakosin mishërat tuaj kur pastroni dhëmbët me furçë, kur përdorni rrëmojcë apo ndonjë mjet tjetër pastrimi?
3. A janë tërhequr apo zvogëluar mishërat tuaj, në mënyrë që dhëmbët tuaj duken të zgjatur?
4. A ndjeni se dhëmbët tuaj janë të zgjidhur, lëvizin?
5. A vëreni ndonjë lëng të zverdhur xhelatinoz mes mishërave dhe dhëmbit?
6. A kanë lëvizur dhëmbët tuaj, duke shfaqur zbraztësira mes tyre?

Në rast se ju jeni përgjigjur ndonjëres prej këtyre pyetjeve me 'PO', atëherë ju sygjerojmë të caktoni një termin për kontrollë periodontike tek dentisti juaj sa më parë!

Poliklinika Swiss Dental është zgjidhja juaj më e mirë!

Swiss Dental - Buzëqeshja juaj tregon gjithçka!

#swissdental #ferizaj #ferizaji #ferizajlike #kosova #dentist #dentistry #dentalclinic #smile #klinikadentare

Zhvillimet e fundit në stomatologji:

Ndryshime të mëdha janë duke ndodhur në fushën e Stomatologjisë – nga pamje 3D me rreze X që zbulojnë çdo lloj dëmtimi sado të vogël dhe deri tek vendosja e kurorës së dhëmbëve pa patur nevojë për një të përkohëshme.

Për të marrë formën e dhëmbëve, dentistët përdorin një lloj plasteline – por së shpejti kjo procedurë do të kryhet nëpërmjet një drite blu dixhitalizuese. Pastaj, forma dixhitale i dërgohet me e-mail një laboratori që brenda një ore prodhon dhëmbët sipas formës së dhënë, ndërsa pacienti është duke pritur në zyrën e dentistit.

Së shpejti, dentistët gjithashtu do të jenë në gjendje të kryejnë analiza të ADN-së së pështymës që do të mund të diagnostikojnë kancerin e gojës…

Kjo është e ardhmja e stomatologjisë!

#swissdental #ferizaj #ferizaji #ferizajlike #kosova #dentist #dentistry #dentalclinic #smile #klinikadentare

Cila është mënyra më e mirë për mirëmbajtjen e higjienës së gojës?

Mënyra më e mirë për mirëmbajtjen e higjienës së gojës është: larja e dhëmbëve çdo ditë pas vakteve kryesore të ushqimit ose të paktën 2 herë në ditë, në mëngjes dhe në darkë më furçë dhe pastë dhëmbësh; ndërrimi i shpeshtë i furçës së dhëmbëve; si dhe kontrolli çdo 6 muaj te dentisti.

Dentistët rekomandojnë që një furçë dhëmbësh të ndërrohet mesatarisht çdo 3 muaj. Shpëlarja e gojës me ujë pas vakteve ka pak efekt mbi acidet bakteriale, megjithëse mund të ndihmojë në eliminimin e mbeturinave ushqimore. Andaj, nuk duhet ti besoni tërësisht vetëm shpëlarjes së gojës me ujë pasi të keni ngrënë.

Swiss Dental - Buzëqeshja juaj tregon gjithçka!

#swissdental #ferizaj #ferizaji #ferizajlike #kosova #dentist #dentistry #dentalclinic #smile #klinikadentare

Përse është e rëndësishme larja e dhëmbëve?

Gjatë natës, sasia e pështymës ulet, duke lënë dhëmbët tuaj më pak të mbrojtur nga acidet bakteriale. Për këtë arsye larja e dhëmbëve me furçë dhe përdorimi i fillit dentar në mbrëmje është shumë e rëndësishme.

Larja e dhëmbëve duhet të zgjasë 2−3 minuta, 2 herë në ditë. Përdorni një furçë me qime të buta dhe përdorni të paktën një herë në ditë fillin dentar. Përdorni shpëlarës goje të fluorizuar përpara periudhës së gjumit. Nuk rekomandohet të ushqeheni pas kësaj procedure.

Nëse ndiqni këshillat e mësipërme, ju do të zvogëloni në mënyrë të konsiderueshme rrezikun e kaviteteve dentare.

Swiss Dental - Buzëqeshja juaj tregon gjithçka!

#swissdental #ferizaj #ferizaji #ferizajlike #kosova #dentist #dentistry #dentalclinic #smile #klinikadentare

Umso hässlicher die Selfies, umso besser die Freundschaft!!🤔#germany #stuttgart #shqipe #ferizajlike #05

Punim i dhëmbit me kompozit në Poliklinikën Dentare "Swiss Dental" në Ferizaj.

Swiss Dental - Buzëqeshja juaj tregon gjithçka!

#swissdental #ferizaj #ferizaji #ferizajlike #kosova #dentist #dentistry #dentalclinic #smile #klinikadentare

Me shërbimet e saj dhe stafin profesional Poliklinika Stomatologjike “Swiss Dental” bënë të mundur që kënaqshmëria e të gjithë klientëve të jetë në nivel më të lartë të mundshëm, përshtypjet e të cilëve janë çdoherë pozitive.

Për të gjitha këto, “Buzëqeshja juaj tregon gjithçka”, çdoherë!

#swissdental #ferizaj #ferizaji #ferizajlike #kosova #dentist #dentistry #dentalclinic #smile #klinikadentare

Most Popular Instagram Hashtags