#esq165malaysia

MOST RECENT

SPRITUAL PARENTING NI ADALAH SATU PENDIDIKAN UNTUK SAYA -Prof Madya Hajah Siti Akmar
(alumni parenting)

#esqparenting #esq165malaysia #expertincharacterbuilding #parenting

Program ESQ PARENTING adalah satu pendidikan mantap utk PARA PENDIDIK -Prof Madya Dr. Hjh. Siti Akmar Abu Samah, UiTM-
(Alumni ESQ Parenting 2010)

#esqparenting
#esqway165
#esq165malaysia
#EXPERTincharacterbuilding

wasap.my/+60165165165
wasap.my/+601157672767

"Program ESQ PARENTING adalah satu pendidikan mantap utk PARA PENDIDIK" -Prof Madya Dr. Hjh. Siti Akmar Abu Samah, UiTM-
(Alumni ESQ Parenting 2010)

#esqparenting
#esqway165
#esq165malaysia
#EXPERTincharacterbuilding
#esqtraining
#parenting
wasap.my/+60137862165/ESQParenting

SPRITUAL PARENTING NI ADALAH SATU PENDIDIKAN UNTUK SAYA -Prof Madya Hajah Siti Akmar
(alumni parenting)

#esqparenting #esq165malaysia #expertincharacterbuilding #parenting

TINGGALKAN KELUHAN, TERUSLAH BERGERAK MENGGAPAI IMPIAN
.
.
Passion adalah energi yang membuat kita terus bergerak, energi penuh semangat, energi yang membuat hidup kita penuh erti dan hidup penuh kebahagiaan.
.
.
Inilah misi kami:
.
A Leading Corporation Propelling Society Towards Golden Civilization
.
Ertinya :
Korporasi terdepan dalam menggerakkan masyarakat menuju peradaban emas
.
.
#esq165malaysia
#esqfamily
#indahismail
#expertincharacterbuilding
#passion
#goldencivilization

NASIHAT IMAM GHAZALI:
.
.
.
.
.
"Carilah HATIMU di TIGA TEMPAT. .
.
.
Temui hatimu sewaktu bangun MEMBACA AL-QURAN. .
.
.
Tetapi jika tidak kau temui,
carilah hatimu ketika MENGERJAKAN SOLAT. .
.
.
Jika tidak kau temui juga,
carilah hatimu ketika DUDUK TAFAKUR MENGINGATI MATI. .
.
.
Jika kau tidak temui juga,
maka BERDOALAH kepada Allah, .
.
.
.
PINTA HATI YANG BARU
.
.
.
kerana HAKIKATNYA pada ketika itu KAU TIDAK MEMPUNYAI HATI !"
.
. 😭
.
.
#Zeeta #RoseFaceSerum
#RoseEssential #SerumMawarClassic #EnergyBooster #SebarkanAuraMawar
#esq165malaysia
#firdausdjamaris

SALAM AIDILFITRI DARI WARGA ESQ
.
.
#syawal2018
#esq165malaysia
#maafzahirbatin🌷

"PULANG KAMPUNG BERSAMA ESQ" .
.
Ada tradisi yang tidak bisa ditinggalkan ketika menjelang Hari Raya Idul Fitri. Apa itu? YA ! Musik atau balik ke kampung halaman. Balik ke kampung halaman menjadi hal yang istimewa kerana saat itu merupakan momen di mana seluruh keluarga bertemu dan saling bermaafan.
.
.
Terkadang, perjalanan balik kampung akan terasa membosankan karena kita berjam-jam hanya duduk di kenderaan. apalagi jika Anda menggunakan kereta, keretapi atau kapal laut. Perjalanan akan terasa lama.
.
.
Agar perjalanan anda tidak membosankan dan lebih bermakna, ESQ menawarkan 30 video motivasi terbaik secara percuma untuk Anda. Video inspiratif milik Dr (H.C) Ary Ginanjar Agustian yang akan membuat Anda lebih memaknai hidup ini. Apalagi Ramadhan adalah momen di mana kita dianjurkan untuk merefleksi diri demi untuk membangun diri lebih baik.
.
Melalui 30 video motivasi ini, Anda tak hanya mendapatkan makna perjalanan balik kampung saja, namun Anda juga mendapatkan makna perjalanan spiritual yang disajikan melalui video-video inspiratif yang akan menggerakkan hati Anda untuk menjadi lebih bahagia dan tenteram serta lebih berhasil.
.
Bagi Anda yang ingin mendapatkannya silakan klik di bawah ini.
.
.
Segera klik linknya : http://bit.ly/free30Video
.
Hati-hati di perjalanan. Jangan lupa dzikir, ingat Allah di manapun berada, istirahat kalau mulai terasa mengantuk. Dan salam hangat untuk keluarga Anda di kampung halaman.
.
Selamat Hari Raya Idul Fitri
Mohon maaf lahir batin.
.
PS : tambah2 pahala kebaikan, silakan bantu sebarkan berita gembira ini ya. Klik aja linknya http://bit.ly/free30Video
#hadiahraya
#esq165malaysia
#esqtraining
#expertincharacterbuilding

Kami dah raya dulu 🤭😂 #shootingraya #esq165malaysia

AKHIRNYA… BAKAL DIDEDAHKAN..😱 Atas permintaan ramai.. Seminar 1 hari yang bakal MEMBONGKARKAN rahsia bagaimana menyuburkan fitrah anak👶🏻 dan mengembangkan emosi positif mereka hingga ibu bapa👨‍👩‍👧‍👦 dapat menjadi sahabat terbaik kepada anak-anak.

Seminar ini, satu-satunya di Malaysia🇲🇾 yang akan menyampaikan sesuatu di luar batas kemahiran dan ilmu keibu bapaan yang biasa!! Membuat ibu bapa menangis😭 menyesali kesilapan yang selama ini tak disedari dan tersenyum🤗 bahagia kerana masih berpeluang memperbaiki cara mendidik anak-anak mereka!

Di akhir seminar ini juga.. para ibu bapa akan melihat anak-anak dengan perspektif berbeza dari sebelumnya... Sesuatu yang sukar jelaskan dengan kata-kata, namun perlu anda rasai dan alami sendiri betapa indahan anugerah Allah.. nikmat menjadi ibu bapa!

Kami memperkenalkan seminar "ESQ PARENTING" ! 😍

Ramai orang fikir, mendidik anak adalah mudah... beri kasih sayang 💗, perhatian, disiplin, pendidikan agama.. dah cukup. Namun, bila anak dah besar dan buat masalah, baru mula berfikir 🤔... mana yang salahnya dalam cara kita besarkan anak-anak

Apa lagi yang kurang? 😔

Ada satu hal yang sangat penting yang sering ibu bapa terlepas pandang dalam membesarkan Anak.. hingga kita rasa, kita mendidik mereka tapi hakikatnya kita mencantas fitrah kebaikan dan kemajuan yang Allah tanamkan dalam diri mereka! Sangat menyedihkan kalau kita faham hal ini.

Ini adalah sebuah training parenting yang mengajar dan menanamkan nilai-nilai spiritual dan kecerdasaan emosional dalam kehidupan berkeluarga. Dengan ESQ Parenting, ibu bapa mampu membangunkan potensi anak-anak dan membantu mereka menerapkan ilmu spiritual dalam kehidupannya.

Walaupun hanya program 1 hari, namun ia akan mendedahkan "secret key" bagaimana untuk menjadi seorang ibu bapa yang TAHU APA SESUNGGUHNYA YANG DIPERLUKAN OLEH ANAK-ANAK.

Berminat untuk tahu " SECRET KEY " DR ARY GINANJAR?🙂 JOM hadirkan diri anda ke ESQ Parenting pada 14 Julai ini di SACC SHAH ALAM ❤

DM FOR FURTHER INFO AND SPECIAL PROMO 😍#esqparenting #parenting #esq #esq165 #esq165ways #esq165malaysia #howtobegoodparents #bettergeneration #islamicparenting #aryginanjar #momtobe

AKHIRNYA… BAKAL DIDEDAHKAN..😱 Atas permintaan ramai.. Seminar 1 hari yang bakal MEMBONGKARKAN rahsia bagaimana menyuburkan fitrah anak👶🏻 dan mengembangkan emosi positif mereka hingga ibu bapa👨‍👩‍👧‍👦 dapat menjadi sahabat terbaik kepada anak-anak.

Seminar ini, satu-satunya di Malaysia🇲🇾 yang akan menyampaikan sesuatu di luar batas kemahiran dan ilmu keibu bapaan yang biasa!! Membuat ibu bapa menangis😭 menyesali kesilapan yang selama ini tak disedari dan tersenyum🤗 bahagia kerana masih berpeluang memperbaiki cara mendidik anak-anak mereka!

Di akhir seminar ini juga.. para ibu bapa akan melihat anak-anak dengan perspektif berbeza dari sebelumnya... Sesuatu yang sukar jelaskan dengan kata-kata, namun perlu anda rasai dan alami sendiri betapa indahan anugerah Allah.. nikmat menjadi ibu bapa!

Kami memperkenalkan seminar "ESQ PARENTING" ! 😍

Ramai orang fikir, mendidik anak adalah mudah... beri kasih sayang 💗, perhatian, disiplin, pendidikan agama.. dah cukup. Namun, bila anak dah besar dan buat masalah, baru mula berfikir 🤔... mana yang salahnya dalam cara kita besarkan anak-anak

Apa lagi yang kurang? 😔

Ada satu hal yang sangat penting yang sering ibu bapa terlepas pandang dalam membesarkan Anak.. hingga kita rasa, kita mendidik mereka tapi hakikatnya kita mencantas fitrah kebaikan dan kemajuan yang Allah tanamkan dalam diri mereka! Sangat menyedihkan kalau kita faham hal ini.

Ini adalah sebuah training parenting yang mengajar dan menanamkan nilai-nilai spiritual dan kecerdasaan emosional dalam kehidupan berkeluarga. Dengan ESQ Parenting, ibu bapa mampu membangunkan potensi anak-anak dan membantu mereka menerapkan ilmu spiritual dalam kehidupannya.

Walaupun hanya program 1 hari, namun ia akan mendedahkan "secret key" bagaimana untuk menjadi seorang ibu bapa yang TAHU APA SESUNGGUHNYA YANG DIPERLUKAN OLEH ANAK-ANAK.

Berminat untuk tahu " SECRET KEY " DR ARY GINANJAR?🙂 JOM hadirkan diri anda ke ESQ Parenting pada 14 Julai ini di SACC SHAH ALAM ❤

DM FOR FURTHER INFO AND SPECIAL PROMO 😍#esqparenting #parenting #esq #esq165 #esq165ways #esq165malaysia #howtobegoodparents #bettergeneration #islamicparenting #aryginanjar #momtobe

Alhamdulillah done meeting for today.. Excited for ESQ next event 😍

ESQ PARENTING
ESQ MMKD
ESQ GRAND EVENT
ESQ LEADERSHIP BOOTHCAMP
ESQ PUBLIC SPEAKING

#comingsoon #esq165malaysia #expertincharacterbuilding #icteam

Alhamdulillah.. Mereka inilah idola-idola aku dalam bidang kepakaran mereka masing-masing.Mereka masing-masing mempunyai kelebihan dan kepakaran tertentu.

Banyak yang aku nak belajar daripada mereka supaya aku dapat sumbangkan pula untuk masyarakat.
Rata-ratanya adalah ilmu pembangunan insan@diri.Dengan pelbagai jenis tools2 dan teknik terapi yg ada.Itulah uniknya manusia.

Trainer to be.💪🏻💪🏻💪🏻.InshaAllah

#nlpmalaysia
#esq165malaysia
#hipnoterapi
#ilmukomunikasi
#rahsiaceramahmemukau

Sudahkah kita bahagia?
.
Memiliki sesuatu dulu baru bahagia?
.
Menerima dulu baru bahagia?
.
Atau masih mencari-cari bagaimana agar bisa bahagia?
.
Saya akan bagikan formula mendapatkan bahagia hingga sukses pun menghampiri Anda !
.
Dan Anda akan jadi magnet keberhasilan.
Insya Allah..
.
Berminat ?
.
Segera bergabung dengan 9.317 orang lainnya dalam Training "The Amazing You" pada tanggal 15-16 Desember 2018 di ICE BSD Tangerang.
.
Segera klik bit.ly/AMAZINGYOU sekarang juga !
.
Salam Amazing
Ary Ginanjar
.
PS : selagi ada kesempatan, saya sarankan segera daftar karena akan ditutup jika 10.000 kursi terpenuhi. Sedikit lagi lho..
.
.
#amazingyou
#aryginanjaragustian
#indahismail
#esq165malaysia
#malaysia
#indonesia
#expertincharacterbuilding

CONSISTENCY.. Si Penjaga sistem
. .
Keseimbangan dan treatment yang sama bagi semua orang adalah sesuatu yang penting bagi mereka dengan bakat Consistency. Mereka sangat sensitif terhadap keperluan kepada keadilan dan kebenaran yang sama untuk semua orang. Bukan penyesuaian atau customise. Mereka selalu mencari satu solusi, untuk semua orang. 😬😅
.
Bagi mereka, setiap orang hanya akan boleh bekerja dengan baik apabila semua prosedur dan peraturan disampaikan dengan jelas dan dijalankan tanpa alasan. Sehingga semua yang bakal berlaku, dapat diagak dan di bayangkan. Dan ini akan memudahkan semua pihak.. ✔✔
.
Bagi orang Consistency, perubahan mendadak dan hidup tanpa peraturan itu sesuatu yang patut di elakkan dan boleh membuat stress serta akan mengurangkan kualiti kehidupan! Bagi mereka peraturan adalah sama dengan kualiti dan begitu lah sebaliknya.. Jadi jika ingin membangun dan menjalankan sistem, carilah orang dengan bakat Consistency.. Mereka pasti bahagia membuat peraturan dan menjalankan nya dan anda akan kagum dengan hasil kerja mereka yang kemas dan tersusun 😀
.
Punya kawan yang mempunyai cari Consistency? Atau anda sendiri memiliki bakat istimewa ini?? Jangan hanya mengagak, pastikan dengan mengambil assessment Strength Finder dan hadiri Bengkel Mengenal dan Menggunakan Kekuatan Diri (MMKD) pada 19 Julai 2018 @ SACC Shah Alam. Tempat TERHAD!! .
#kenaldiri
#mmkd
#strengthcoach
#esq165malaysia
#coachhuda
#indahismail
#innerdrive
#amazingyou

PAGi!
Alhamdulillah, sudah di penghujung Ramadhan.
Tiba untuk pecutan terakhir.
Apa agaknya, Ramadhan Transformatiin kita?
Dengar dan saksikan sharing on Ramadhan Transformation #indahismail di IG Story @esq_indahismail165 ya
Semoga bermanfaat. ❤
#indahsharing
#indahspiritualjourney
#ramadankareem
#selfdiscovery
#transformation
#innerself
#esq165malaysia

🌟 GRAND EVENT🌟
PERSONAL TRANSFORMATION PROGRAM
4 - 6 August 2018
Hotel Tenera Bangi
* * * * * * * *

Alhamdulillah, akhirnya masa yg ditunggu2 sudah hampir tiba. Program yg bakal mengegarkan emosi dan jiwa anda. ESQ GRAND EVENT sekali setahun saja diadakan. Special bersama Founder ESQ dan penulis buku BEST Seller ESQ iaitu Dr @aryginanjar . Beliau serta Trainer ESQ bakal membawa anda di sebuah journey yg sgt DAHSYAT dan menakjubkan. Sebuah pelatihan yg menjadi fenomena, dengan modul dan penyampaian yg sgt LUAR BIASA❗ Bakal memberi impak mendalam ke minda & jiwa, InsyaAllah. Pelbagai RAHSIA bakal terungkai di sini...
.
Rebutlah peluang ini..
* * * * * * * * *
.
Pakej termasuk;
✅ Training 3 hari dgn modul & penyampaian yg sgt HEBAT & SUPERB!! ✅ 4 kali makan sehari, selama 3 hari
✅ Buku Best Seller ESQ
✅ ESQ Training Kit
✅ Serta SIJIL KEHADIRAN, setelah tamat program 3 hari
✅ PERCUMA Kad alumni ESQ dgn foto ANDA sendiri 😊😊😊 Paling *ISTIMEWA,* anda tahu apa?
Program PTP ESQ ini adalah *lifetime investment*.. 🌟
.
Macam mana tu..?
.
Sekali anda join prog ini, anda boleh hadir lg program yg sama berkali2 secara PERCUMA di seluruh negara, seumur hidup... 😱😱😱 😍😍
.
BEST ke BEST??
👍👍👍👍👍
.
Let's sign up Now!!
.
.
Untuk kali ni SPECIAL, kami ada pelbagai jenis seat, antaranya Titanium, Platinum, Gold dan Silver dan kami ingin berikan TAWARAN ISTIMEWA ‼

PROMO❗❗ Daftar sebelum 15 Jun 2018 kami berikan SPECIAL PROMO pd anda! SEAT TITANIUM
🔴 Normal Price : RM1,650/pax
➡ Potongan sebanyak *20%* Jimat RM330
➡ Lunch bersama Founder ESQ, Sessi foto bersama Founder, T-Shirt GE. *SEAT PLATINUM*
🔴 Normal Price : RM1, 320/pax
➡Potongan sebanyak *20%* jimat RM264 *SEAT GOLD*
🔴 Normal Price : RM990/pax
➡Potongan sebanyak *20%* jimat RM198

Clink link on bio for further enquiries 😊

🌟 GRAND EVENT🌟
PERSONAL TRANSFORMATION PROGRAM
4 - 6 August 2018
Hotel Tenera Bangi
* * * * * * * *

Alhamdulillah, akhirnya masa yg ditunggu2 sudah hampir tiba. Program yg bakal mengegarkan emosi dan jiwa anda. ESQ GRAND EVENT sekali setahun saja diadakan. Special bersama Founder ESQ dan penulis buku BEST Seller ESQ iaitu Dr @aryginanjar . Beliau serta Trainer ESQ bakal membawa anda di sebuah journey yg sgt DAHSYAT dan menakjubkan. Sebuah pelatihan yg menjadi fenomena, dengan modul dan penyampaian yg sgt LUAR BIASA❗ Bakal memberi impak mendalam ke minda & jiwa, InsyaAllah. Pelbagai RAHSIA bakal terungkai di sini...
.
Rebutlah peluang ini..
* * * * * * * * *
.
Pakej termasuk;
✅ Training 3 hari dgn modul & penyampaian yg sgt HEBAT & SUPERB!! ✅ 4 kali makan sehari, selama 3 hari
✅ Buku Best Seller ESQ
✅ ESQ Training Kit
✅ Serta SIJIL KEHADIRAN, setelah tamat program 3 hari
✅ PERCUMA Kad alumni ESQ dgn foto ANDA sendiri 😊😊😊 Paling *ISTIMEWA,* anda tahu apa?
Program PTP ESQ ini adalah *lifetime investment*.. 🌟
.
Macam mana tu..?
.
Sekali anda join prog ini, anda boleh hadir lg program yg sama berkali2 secara *PERCUMA* di seluruh negara, seumur hidup... 😱😱😱 😍😍
.
BEST ke BEST??
👍👍👍👍👍
.
Let's sign up Now!!
.
.
Untuk kali ni SPECIAL, kami ada pelbagai jenis seat, antaranya Titanium, Platinum, Gold dan Silver dan kami ingin berikan TAWARAN ISTIMEWA ‼

PROMO❗❗ Daftar sebelum 15 Jun 2018 kami berikan SPECIAL PROMO pd anda! SEAT TITANIUM
🔴 Normal Price : RM1,650/pax
➡ Potongan sebanyak *20%* Jimat RM330
➡ Lunch bersama Founder ESQ, Sessi foto bersama Founder, T-Shirt GE. *SEAT PLATINUM*
🔴 Normal Price : RM1, 320/pax
➡Potongan sebanyak *20%* jimat RM264 *SEAT GOLD*
🔴 Normal Price : RM990/pax
➡Potongan sebanyak *20%* jimat RM198

Most Popular Instagram Hashtags