[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#esq165malaysia

1730 posts

TOP POSTS

Bismillah...
Pesan guru saya Dr Hj Azizan Osman, antara cabaran paling besar untuk mencapai matlamat atau impian ialah:

1. Rasa nak give up
2. Nak push diri setiap waktu
3. F.O.C.U.S
4. Nak konsisten untuk capai matlamat

Tulis dan sentiasa lihat apa yang kita mahukan setiap pagi InsyaAllah kita akan lebih jelas.

#ESQ165SABAHSEPT2017
#esq165malaysia

It’s a wrap 😍 terima kasih Allah, terima kasih Pak Ary, terima kasih Puan Fatiah, terima kasih team.. terima kasih pada semua peserta dan yang terlibat atau tidak secara langsung πŸ’• #semangatmasihpagi #esq165malaysia #esqqx #esqquantumexcellence

Alhamdulillah.
Selesai ESQ character building angkatan ke100.
.
.
Istimewa dengan penampilan dan pembelajaran terus menerus dari founder ESQ group sendiri iaitu pakar emotional spiritual Dr Ari Ginanjar Agustian. Berpeluang bergambar kenangan dengan guru di back stage, Pak Ari, Pak Fir dan Sifu Jamal. Moga aura ilmu sang guru lebih banyak melekat, tertanam pada hati anak murid yang dahagakan kejayaan, ketenangan, kebahagiaan dunia akhirat..
.
.
Banyak kisah kenapa Kirah hadir ke ESQ..
Walau apapun kisahnya.. alhamdulillah jawapan yang dicari ditemui di sini.
.
.
Kirah strongly recommend ESQ untuk semua.
Untuk mengenal diri lebih dalam lagi..
Langsung mengenal Allah, yang mencipta sekalian makhluk.
Sangat bermanfaat. πŸ‘Έ CWAQueen
#ESQ165 .
.
~Syakira Salleh #alumniesq #esq165malaysia

Pengalaman yang luar biasa sebagai Angkatan 103, Personal Transformation Programme. Makasih Pak Fir @esq.firdausdjamaris atas ilmunya, sungguh luar biasa
.
Programnya penting buat kita, yang dah lama lupakan Allah. Dah lama tak beribadah dengan seikhlasnya. Sudah terlalu lama dengan urusan dunia, tapi akhirnya tepikan agama. Astaghfirullah
.
Bahagia dulu atau Berjaya dulu?
Bahagia dulu. Barulah Berjaya
.
#esq165malaysia #angkatan103 #esq165 #terbang

the first step in becoming a leader is to develop self-awareness 😊
.
korang tolonglah join PTP ni next time. i just find out something yang outstanding and make sense. back to the Quran and Sunnah πŸ‘πŸ»
.
#ESQ165MALAYSIA
#PTP102

Selasai perjuangan nya. πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻 selamat berjuang di luar pula. Semoga sukses abang abang suara sedap belaka. Hahaha #spritualfamily. #esq165malaysia

Assalamualaikum
Pagiiii 😊
tetap semangatnya pagi.. jom kita dengarkan lagu Demi matahari sebentar..
moga moga lebih bersemangat harinya πŸŒ•πŸ’ͺ🏼 #demimatahari #esq165ways #esq165malaysia

. Kakak pendamping for ESQ kids. There are many types of behavior being a kids. I have a wonderful journey with them and its really touched when they can cried for a certain part in a training session. ❀️ Thank youuu Allah 😊 -
#ESQ165 #esqtrainingmalaysia #esq165malaysia #esqkids #esqforkids

With Umi Robiah, nenda kepada semua alumni ESQ ❀️ Her energetic, high spirit, high vision and mission, and her loving spirit really inspired me. Thank you Umi 😘 -

#esq165 #esqtrainingmalaysia #esq165malaysia #ptp103

MOST RECENT

πŸ™ˆπŸ™ˆ
Yang dihadapan sekali lead cameranya Ary QudsiπŸ™Œ
#Throwback
#esq165malaysia

. Kakak pendamping for ESQ kids. There are many types of behavior being a kids. I have a wonderful journey with them and its really touched when they can cried for a certain part in a training session. ❀️ Thank youuu Allah 😊 -
#ESQ165 #esqtrainingmalaysia #esq165malaysia #esqkids #esqforkids

With Umi Robiah, nenda kepada semua alumni ESQ ❀️ Her energetic, high spirit, high vision and mission, and her loving spirit really inspired me. Thank you Umi 😘 -

#esq165 #esqtrainingmalaysia #esq165malaysia #ptp103

😱 today
4PM
fb live "SPECIAL" 😍
3.0 Engagement
#esq165malaysia
#esq165ways
#livefb

😱 today
4PM
fb live "SPECIAL" 😍
3.0 Engagement
#esq165malaysia
#esq165ways
#livefb

Family is where you can turn to when anything happen.
.
.
.
.
#AdindaBaizuraMazlan
#ats
#esq165malaysia
#SebarkanAuraMawar

Pengalaman yang luar biasa sebagai Angkatan 103, Personal Transformation Programme. Makasih Pak Fir @esq.firdausdjamaris atas ilmunya, sungguh luar biasa
.
Programnya penting buat kita, yang dah lama lupakan Allah. Dah lama tak beribadah dengan seikhlasnya. Sudah terlalu lama dengan urusan dunia, tapi akhirnya tepikan agama. Astaghfirullah
.
Bahagia dulu atau Berjaya dulu?
Bahagia dulu. Barulah Berjaya
.
#esq165malaysia #angkatan103 #esq165 #terbang

Training kali ini sangat istimewa, kerana dihadiri oleh 4 orang peserta yang datang jauh dari Chennai, India. .
.
Mereka sangat bersemangat sepanjang 3 hari ini dan kami juga sangat menghormati mereka walaupun berbeza bangsa dan bahasa. .
.
.
.
At the end of the day, tiada apa yang membezakan kita. Sama sahaja kita di hadapan Allah. .
.
.
.
Tahniah dan terima kasih tuan-tuan semua. Tahniah kerana sudah bergelar alumni ESQ. Terima kasih pula kerana kehadiran dan semangat kalian telah memberikan kami pelajaran yang sangat bermakna. .
.
.
"Nanti boleh la kami ke Chennai?"
"Boleh. Nak jumpakan kamu semua dengan Shah Rukh Khan pun boleh."
Hehehe. .
.
.
#AdindaBaizuraMazlan
#esq165malaysia
#esq103
#SebarkanAuraMawar #summithotelusj

Tahniah ALUMNI ESQ BATCH KL103 😍 #weareesqfamily #ptp #cb1 #esq165malaysia

Kegemaran Alumni dan ATS ESQ Malaysia tu ada dua : .
.
.
1) Demi Matahari
2) Bergambar! .
.
.
.
.
Betul betul? .
.
.
#AdindaBaizuraMazlan
#ats
#esq103
#esq165malaysia

Alhamdulillah! Bahagia sebenar ada dalam diri kita...tenang rasanya. Semoga setiap apa yg kita lakukan adalah kerana Allah dan kita buat yang baik2 kerana kita mahu ke Syurga. Good bye negative thoughts! ☺.
#esq165malaysia #AllahMahaBesar❀.
.
Dengan rakan seperjuangan Yang Paling Comel, kak @shikinsal πŸ’•

Semoga Diri Ini Menjadi Lebih Baik dari Hari ke HariπŸ˜”πŸ˜‰
#πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ
#ReCharge
#esq165malaysia
#esq165ways

Alhamdulillah selesai training angkatan kl103.. Hazza Min Fadhli Rabbi #tqeveryone #blessed #ptp #cb1 #esq165malaysia

Zahirkan Fitrahmu ✨
#esq103 #esq165malaysia

Talent di dalam otak kita ini seperti berada di Sebuah Tanah Kebun. Ada tanah yang tandus, dan ada tanah yang subur. .
.
Meskipun kita tanam bibit pohon yang bagus tapi diletakkan di Tanah yang tandus maka pohon itu akan mati dan kerdil.
.
.
Namun apabila kita berhasil menemukan di mana Tanah yang subur, maka bibit pohonmu akan tumbuh sangat subur.
.
.
Kunci keberhasilan adalah kemampuan menemukan Lokasi Tanah Subur pada Otak kita, Sehingga Talent berubah menjadi Sebuah Kekuatan dan Keberhasilan.
.
.
Sudahkah Anda temukan ?
.
www.esqcoachingacademy.com
.
Atau Follow
https://www.facebook.com/ESQCoach/
#AryGinanjarAgustian #esq165malaysia #esw165ways

Coming soon with @ibuhanim β€œFEMININE LEADERSHIP” A Heart Centred Approach ❀️ #specialforwomen 29 january 2018 , SACC SHAH ALAM .
.
.
.
A highly engaging 1 day program specially designed to help you unleash and unlock the hidden strength of your leadership qualities as a woman that will propel you to a greater height as a leader #hrdf #actconsulting #annems #esq165malaysia #draryginanjar

Kami bukan hanya belajar tentang mengenal Allah mengenal Fitrah diri..kami juga belajar tentang Cinta kan negara kami Malaysia !!
#esq165malaysia #esq165

2nd day .. still learning .. find ourself
#esq165malaysia #esq165

Emotional Spiritual Quotient Class 😎😎😎
#ladurrar #ladurrarhq #ladurrarhqmalaysia #ladurrarmen #esq #esq165 #esq165malaysia #katilroboh #katilpatah

Alhamdulillah seramai 200 orang peserta yang akan hadir esok untuk training angkatan 103 kali ni.. Alumni jom dtg recharge kalau ada kesempatan 😍 bawa kad alumni sahaja ya! #PAGIIII #ESQ165malaysia #esq165 #personaltransformatuionprogram #characterbuilding

Repost from @esq_nadianadana165 -
PTP103

ESQ Training Character Building 1
PERSONAL TRANSFORMATION PROGRAM
9-11 Disember 2017
Summit USJ Hotel * * * * * * * *
Sebuah pelatihan yg menjadi fenomena, dengan modul dan penyampaian yg sgt LUARR BIASAA!!! yg bakal memberi impak mendalam mensasar ke minda & jiwa, menusuk ke hati, InsyaAllah. Pelbagai RAHSIA bakal terungkai di sini.. Rebut peluang ini..
* * * * * * * *

Yuran program utk 3 hari adalah RM1,650.
Namun utk anda kami berikan TAWARAN ISTIMEWA!! PROMO❗
Rm1,250/pax
Register 3 : RM1155 x 3
Register 5 : RM990 x 5
Register 10 : RM950 x 10

Pakej adalah termasuk;
~ Training 3 hari dgn modul & penyampaian yg sgt HEBAT & SUPERB!! πŸ‘πŸ‘
~ 4 kali makan sehari selama 3 hari
~ PERCUMA buku BEST Seller ESQ πŸ“˜
~ PERCUMA kit training ESQ
~ Serta SIJIL KEHADIRAN, setelah tamat program 3 hari
~ PERCUMA kad alumni ESQ dgn foto ANDA sendiri 😊😊😊 yg paling ISTIMEWA mengenai prog ESQ ialah this is a lifetime investment.. πŸ’Ž
macam mana tu..? Maksudnya sekali peserta join prog ini, peserta boleh join lg program yg sama berkali2 secara PERCUMA di seluruh negara seumur hidup..
😱😱😱
😍😍😍😍😍😍😍
BEST ke BEST?? Let's sign up Now!!
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘ #esq165 #esq165malaysia #esqptp #ptp #cb1 #personaltransformationprogram #characterbuiliding #basic #lifetimeinvestment #freerecharge #motivasi #kursus #training #ilmu #spiritualhappiness #spiritualawakening

PTP103

ESQ Training Character Building 1
PERSONAL TRANSFORMATION PROGRAM
9-11 Disember 2017
Summit USJ Hotel * * * * * * * *
Sebuah pelatihan yg menjadi fenomena, dengan modul dan penyampaian yg sgt LUARR BIASAA!!! yg bakal memberi impak mendalam mensasar ke minda & jiwa, menusuk ke hati, InsyaAllah. Pelbagai RAHSIA bakal terungkai di sini.. Rebut peluang ini..
* * * * * * * *

Yuran program utk 3 hari adalah RM1,650.
Namun utk anda kami berikan TAWARAN ISTIMEWA!! PROMO❗
Rm1,250/pax
Register 3 : RM1155 x 3
Register 5 : RM990 x 5
Register 10 : RM950 x 10

Pakej adalah termasuk;
~ Training 3 hari dgn modul & penyampaian yg sgt HEBAT & SUPERB!! πŸ‘πŸ‘
~ 4 kali makan sehari selama 3 hari
~ PERCUMA buku BEST Seller ESQ πŸ“˜
~ PERCUMA kit training ESQ
~ Serta SIJIL KEHADIRAN, setelah tamat program 3 hari
~ PERCUMA kad alumni ESQ dgn foto ANDA sendiri 😊😊😊 yg paling ISTIMEWA mengenai prog ESQ ialah this is a lifetime investment.. πŸ’Ž
macam mana tu..? Maksudnya sekali peserta join prog ini, peserta boleh join lg program yg sama berkali2 secara PERCUMA di seluruh negara seumur hidup..
😱😱😱
😍😍😍😍😍😍😍
BEST ke BEST?? Let's sign up Now!!
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘ #esq165 #esq165malaysia #esqptp #ptp #cb1 #personaltransformationprogram #characterbuiliding #basic #lifetimeinvestment #freerecharge #motivasi #kursus #training #ilmu #spiritualhappiness #spiritualawakening

Di setiap wajah, ada kisah
Di setiap wajah, ada wadah
Di setiap wajah, ada barakah .
.
Setiap wajah yang kita jumpa dalam hidup kita,
Nescaya membawa seribu satu kisah dan wadah untuk kita manfaatkan. In shaa Allah ❀
.
.
I've never imagined myself walking down this journey..seeing these many faces.. Thank You Allah for where I've been and whom I've met 😘
.
.
Another #throwback of my 3 years #indahspiritualjourney
#indahismail
#esq165malaysia

🎡🎡🎡I🎢🎢🎢 Want you
I Want
I Want you

I Am fun
I Am pretty
I Am beautiful
I’m A queen

I’m Inspire
Your Desire
I’m A diva
Living La vida🎡🎡🎼🎢🎢
.
.
.
#throwback of My 3 years journey.. First time dapat jumpa Jumpa dan kerjasama dgn DSV November 2016.
.
.
Tengok dalam TV, dalam internet semua ni, mesti ramai yg ada pelbagai Persepsi.. Namun, bila dah duduk sekali, dengar, lihat dan rasakan sendiri, Siapa DSV memang berbeza sekali yg kita lihat di Kaca TV
.
.
Beliau punya Visi, Misi, Jati Diri dan Semangat yg Luar Biasa sekali.YAKIN dgn takdir ILLAHI yg sangat tinggi. Keyakinan tu yg tak akan pernah dapat dibeli.
Salute DSV! Thank you for being part of my journey ❀
.
.
#indahismail
#esq165malaysia
#esqpersonaltransformationprogram utk 50 orang staff Vida Beauty
#mujuradapamoga

IT'S MY 3rd ANNIVERSARY ❀
.
.
.
Alhamdulillah, Today is indeed a Special Friday. It is Maulidur Rasul, It is Friday and Also 1st of December 2017. .
.
Today marked my 3rd year with ESQ Leadership Center Malaysia. .
.
It has been a beautiful rollercoaster journey, much of building me up spiritually πŸ˜‡
.
.
Alhamdulillah, it is the place where I've learnt to love unconditionally..
It is the place where I've got to understand on ALLAH's way of educating and training myself in becoming a better Mukmin
.
.
Thank you to All of you whom I've met and worked with, direct or indirectly throughout this beautiful journey ❀
.
.
Please pray for another years of beautiful spiritual journey for the sake of ALLAH swt. Aamiin in shaa allah
.
.
1st December 2014 and counting 🌠
#indahismail
#indahspiritualjourney
#esq165malaysia

Parents, Adakah anda alami ini? - Anak asyik merungut bila anda minta mereka tolong anda?
- Anda terkilan dan sedih bila tidak mampu penuhi permintaan anak yang mahu hadiah?
- Jenuh nak buatkan anak solat?
- Anda risau, anak berat mulut dan tidak suka berkongsi cerita tentang hidup mereka?
- Anda kecewa, anak yang anda penat jaga, suka melawan kata?
- Bimbang? Anak terlibat dengan pelbagai kes social? Rokok, dadah, pergaulan bebas, layan smartphone lama lama

Kita penat bila kita asyik memaksa anak untuk dengar cakap kita. Bagaimana mahu selesaikan perkara ini? Apa pula yang Allah ceritakan dalam alQuran? Jom kita pelajari mesej Alquran dalam surah lukman.
PERCUMA!

Talk 2 jam, yang bakal merubah kehidupan harian anda…
Jom ke
Keramat Lab
2 Disember 2017, Sabtu
9-11pagi.
Taman Tasik Datuk Keramat (PPIM)

#keramatlab #satriamuda #actconsulting #esq165malaysia

Assalamualaikum.. Kepada bakal peserta training Batch 06 ESQ165 dan para alumni.. VENUE training BATCH 06
PADA 23 hingga 25 DISEMBER 2017
di THE KLAGAN REGENCY 1 BORNEO, KOTA KINABALU

Segala kesulitan didahului dengan ucapan ribuan kemaafan

#esqsabah #sabah #ptp #cb1 #esq165greatcharacter #esq165malaysia

Assalamualaikum.. Kepada bakal peserta training Batch 06 ESQ165 dan para alumni.. VENUE training BATCH 06
PADA 23 hingga 25 DISEMBER 2017
di THE KLAGAN REGENCY 1 BORNEO, KOTA KINABALU

Segala kesulitan didahului dengan ucapan ribuan kemaafan

#esqsabah #sabah #ptp #cb1 #esq165greatcharacter #esq165malaysia

#alumniesq #esq165malaysia #esq165ways #alumnitotalaction .
.
. β€œsaya tak mampu dan tak sanggup ceritakan tentang kiamat kerana dosa saya. tapi yang mampu saya minta, ikhlaskan setiap dosa saya.”
.
ni la ayat yang pak ary cakap hari ahad pagi, lepas dia cerita tentang kiamat. masa tu memang tak ada setitis air mata pun. masa tu, pak ary minta jumpa suami isteri, mak ayah, adik-beradik yang datang sekali seminar and cakap dekat pasangan or keluarga masing-masing
.
lepas dengar je ayat tu, terus menangis. malu sangat. satu, sebab suka mengungkit masa silam suami. dua, sampai sekarang masih mengungkit. ketiga, susah sangat nak lupa dan terus mengungkit. by the time dengar perkataan β€˜ikhlaskan’ tu.... rasa dia lain macam. rasa bersalah yang teramat
.
i cant find my husband by that time tapi tak tahu how he found me dalam kegelapan dewan tu. nampak je dia, terus salam peluk menangis dan tak ada satu perkataan pun yang terkeluar dari mulut. malu sangat. dia yang beria minta maaf. lagilah sebak
.
lepas kejadian yang menyebakkan tu, kalau terlintas je apa-apa yang tak menyenangkan terus ingat balik ayat tu. you know, how a simple sentence could make me feel very guilty towards my husband
.
this is what i call pesanan untuk everyone yang tengah baca ni; tak kiralah your husband or any of your family members ada masa silam yang tak boleh dilupakan atau bagi you, masa silam dia tu sangat berdosa, just remember that masa silam is masa silam. macamana berdosa sekalipun, you are not the one who is responsible to judge them. you are not God. please remember that
.
ikhlaskan
.
the keyword is β€˜ikhlaskan’. you are happy if you choose to be happy and let go of the past. jangan biarkan masa silam perangkap kita dan buat kita tak gembira. dont let shaytaan kill your happiness by installing the bad vibes into your mind
.
may Allah protect us πŸ¦‹

GRAND SHAH ALAM SAKSINYA ❀
.
.
Berkumpul kami kerana Cinta-NYA
Berkumpul kami kerana kami hanyalah Hamba-NYA
Berkumpul kami kerana mencari Redha-NYA
Berkumpul kami kerana ingin beroleh kebahagiaan dari-NYA
.
.
Kita semua adalah SAMA
Tiada pangkat, darjat, harta, takhta
.
.
Semoga kita sentiada dalam IHRAM kita.. aamiin in shaa allah ❀
.
.
P/s: Wajah wajah yg excited mendaftar di #esqtotalaction Angkatan 5 Malaysia
#indahismail
#esq165malaysia
#esqtrainingmalaysia

#ESQTotalAction after event blues πŸ˜‚
.
.
A night sebelum event mestilah masa yang paling sibuk sebelum event..
.
.
Pernah kan rasa nervous, berdebar, excited, kalut, tak sabar, seronok, meriah, riuh rendah masa nak kenduri kawen atau pun hari raya kan? .
.
Haaa..macam tu juga lah perasaan indah bila tiap kali nak event.. especially, bila event yg kita buat setahun sekali.. .
.
Alhamdulillah, selesai sudah ESQ Total Action Angkatan 5 utk tahun ini. .
.
Yg mana tak sempat pi, in shaa allah, Tahun depan usaha lagi 😊
.
.
Terima kasih buat seluruh ahli keluarga, mak ayah yang berusaha bertungkus lumus menjayakan majlis pernikahan ini 😍 #eh? πŸ˜†
.
.
.
P/s: In shaa Allah, banyak nk sharing ni..stay tune yee❀
.
.
#indahismail
#esq165malaysia

Syukur Alhamdulillah, sweet memories with my mum & friend....
Finally, we completed our level 1 to level 4 training ESQ 165....
suka duka mengejar masa utk menambah ilmu & tugasan di pejabat membuatkan kami belajar kepentingan masa & perlu lebih fokus hingga penamat..... #esq165malaysia
#5th Malaysia
#totalaction

Sunday, 26 Nov 2017....
5th batch ESQ 165, Graduation Day @ SACC, Shah Alam....
Syukur, Alhamdulillah esp. it's big day for my lovely mum....
Many thanks to our guru, mentor & coach....
Dr @ary.ginanjar, Pak @esq.firdausdjamaris, Pak @andi_m_fajar, Pak @herdimansyahiman & Ibu @esqhuda

#esq165malaysia
#totalaction
#ihsanimanislam
#cintaiAllah&;Rasul
#istighfar&;Selawat

Alhamdulillah, nice memories with my mum,
xtvt di lastday training cb4 total action.....
ada princess, ada graduan & ada polis....
tercapai juga cita2 ibu yg nak jadi polis wanita sbg karier...
#esq165malaysia

Alhamdulillah we are graduated. ESQ Total Action Black Belt (Batch 5th) #esq165 #totalaction #blackbelt #esq165malaysia #iwtans

Ilmu seluas lautan,
Ilmu adalah rezeki, cahaya & petunjuk,
ESQ Level bertingkat tingkat, ilmu setinggi gunung pun tak berguna kalau tidak dimanfaatkan.
Doakan kami sentiasa memanfaatkan ilmu yg kami peroleh. InshaAllah.
#alumniesq #esq165 #esq165malaysia

Kali pertama dapat boomerang bersama Pak @ary.ginanjar dan semua trainer ESQ. Alhamdulilah. Terima kaaih atas kebersamaan ini.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Its a wrap!
.
.
#esq165 #esq165malaysia #esqtotalaction #sacc #shahalam #weekend #spiritual #family
#esokkeje

Making a good friend and positive friend is one of a kind 🌷 .
#esq165malaysia
#esq165

Alhamdulilah...preview @esq.firdausdjamaris at #tawau
Terima kasih Pak Fir..Sambutan luar biasa..
@adyasus7577
@al.mamillah_buslim_8978
@ruthagatha23
@esq165malaysia
#esq165malaysia

Most Popular Instagram Hashtags