#emceekahwin

1088 posts

TOP POSTS

Selesai sudah majlis akad nikah td, antara Siti Aznira bt. Azhari & Wan Mudzafar b. Dato' Seri Haji Wan Abdul Wahid
kita jumpa esok pulak yea😘😘😘
#emceenikah
#emceekahwin
#abgberpantun

I would like to say thank you to @bryan.g.han and @music_bliss (sorry takde gambar kat sana) for supplying my pa system starter kit. It was a dream come true. With a spent within 5k++, I managed to get a high quality equipment to start my business. Will definitely come to your store again and pretend like a rich guy πŸ˜‚πŸ˜‚
.
And btw guys, @malanasoundservices is already up for pa system booking. Visit our fb and ig for more details and promotion. Thank you, adios!

p/s: Bismillah. Mohon sapot dan doa dari kalian untuk bisnes kecil ini.
#sewapasystem #pasystemrental #pasystemkl #pasystemselangor #pasystemhipster #pasystemmampumilik #djkahwin #deejaykahwin #emceekahwin #kerjakahwin #kerjakahwin2017

Mengacara pasangan pengantin segak dan cantik.. #emceekahwin #pengacarakahwin

Biasanya berseorangan... hari ini kita berdua. Semoga dipermudahkan semuanya.. :) #pengacara #emceekahwin

[BILA EMCEE BAGI FLOW EVENT DENGAN SANGAT DETAIL; PENGANTIN DAH BOLEH TARIK NAFAS LEGA] - by @sipengacara
.
Dalam menganjurkan majlis perkahwinan, keluarga pengantin pasti akan nervous. Takut-takut kalau pelamin tak cantik, makanan tak cukup, hari hujan lebat atau perjalanan majlis menjadi huru hara.
.
Sebagai pengacara majlis, walaupun tidaklah sehebat wedding planner/event organiser, cukuplah kalau dapat tunjukkan kepada keluarga pengantin WORK ORDER tentang gambaran bagaimana majlis tersebut akan berjalan. Setiap pergerakan manusia (dulang girl, tetamu), teknikal (musician, montage) hatta makanan pun dimasukkan ke dalam WORK ORDER agar pihak keluarga faham tentang apa yang dirancang dan apa yang boleh dijangka sepanjang perjalanan majlis.
.
Apa2 pun, WORK ORDER ini hanya sebagai rujukan. Hujung2, emcee memainkan peranan yang sangat penting bagi memastikan majlis tetap berlangsung dengan lancar walaupun jika terpaksa keluar dari laluan WORK ORDER.
.
BE CREATIVE!
.
#siPengacara
PENGACARA MAJLIS RASMI, KORPORAT & PERKAHWINAN
.
#pengacara #pengacaramajlis #pengacaraperkahwinan
#emceeMalaysia #emceeofMalaysia #emceePutrajaya #emceeKL #emceeKahwin #weddingEmcee #majlisKahwin #majlisPersandingan #kerjaKahwin
#yougotraining #yougoemcees

With my pretty and lovely sis @intanraeesazila 😍😍 Huwaaa rindunya lepas last episod shooting #SediakanPayungSebelumRumah ni baru dapat jumpa dia. Siapa nak cari villa cantik untuk bermalam dan juga mencari emcee untuk apa2 majlis (as intan merupakan pengacara Prebiu TV2) boleh terus contact dan email beliau di @intanraeesazila / iamintanliyana@gmail.com β˜ΊοΈπŸ’• #Emcee #EmceeKahwin #EmceeMalaysia

#throwback #forteen #izzueislam
I was emceed for countdown New Year 2015 in Penang, Kompleks Bukit Jambul and was handled the crowd about 5,000 people.
.
From 6pm-12am, non-stop talking, cheering up & engaging with the crowd. Overall, it was a successful event and a day to remember, forever.
.
#mcrahman
#mcdjrem
#mcrahmanonduty
#sayalahmcrahman
#studiorentertainment
#sreteam #evoart
#yougoemcees
#emceesofmalaysia
#emceemalaysia
#emceelife
#emceekahwin
#pengacaramajlis
#pengacaramajlisperkahwinan

official emcee/deejay yang ada dalam pakej2 perkahwinan @cloudsandpastels !

jika anda mahukan emcee kami menjadi sebahagian daripada majlis anda, boleh hubungi kami atau ke booth kami hari ini.

#cloudsandpastels #mefapengantin2017 #emceekahwin
#deejaykahwin

2017
EVENT: Majlis Pecah Puasa PKNSRE. .
CLIENT : PKNS Real Estate Sdn Bhd.
.
VENUE : Black Box, SACC Mall
.
VIP : Pn Hajah Noraida Bt Hj Mohd Yusof, CEO Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor. .
.
Terima kasih semua!
#naquibfaeez
#theamazingnaquib #naquibfaeeztheemcee #naquibfaeezinaction #nfinaction #vsco #vscocam #emcee #freelanceemcee #emceeofmalaysia #pengacaramajlis #host #hos #pengacara #emceekahwin #event #emceeevent #eventemcee
#weddingemcee
#emceeevent #ikonsiarawan #onair #onairtalents #onairtalentsmanagement #onairmalaysia

MOST RECENT

πŸ’ WEDDING / EVENT PACKAGE BY MALANA SOUND & SERVICES (KL /SELANGOR) πŸ’

Bismillahirrahmanirrahim
.
Tempahan PA system dibuka untuk bulan Ogos! 😊 ----------------------
πŸ”Ή PROMO RM550 SAHAJA!πŸ”Ή
Sound Set
β€’ 2x Speaker Blackline LP10 300w
β€’ Yamaha MG12XU Mixer
β€’ Behringer EP2000 Amplifier
β€’ 2x wireless mic
β€’ 2x wired mic
β€’ 2x mic stand (optional)

Services Set
β€’ Deejay
β€’ Emcee
β€’ Event Consultation (FREE)
.
----------------------
β€’ Additional services (not included) β€’
- Live Selawat Taslim
- Live Nasheed
- Live Acoustic Band
- Silat performance
- Kompang
- Wedding Photographer
.
"Sound of Togetherness"
Untuk pakej-pakej lain, hubungi / whatsapp:
019-647-9128 atau
017-274-9529.

#sewapasystem #pasystemrental #pasystemkl #pasystemselangor #pasystemhipster #pasystemmampumilik #djkahwin #deejaykahwin #emceekahwin #kerjakahwin #kerjakahwin2017

I would like to say thank you to @bryan.g.han and @music_bliss (sorry takde gambar kat sana) for supplying my pa system starter kit. It was a dream come true. With a spent within 5k++, I managed to get a high quality equipment to start my business. Will definitely come to your store again and pretend like a rich guy πŸ˜‚πŸ˜‚
.
And btw guys, @malanasoundservices is already up for pa system booking. Visit our fb and ig for more details and promotion. Thank you, adios!

p/s: Bismillah. Mohon sapot dan doa dari kalian untuk bisnes kecil ini.
#sewapasystem #pasystemrental #pasystemkl #pasystemselangor #pasystemhipster #pasystemmampumilik #djkahwin #deejaykahwin #emceekahwin #kerjakahwin #kerjakahwin2017

#throwback #forteen #izzueislam
I was emceed for countdown New Year 2015 in Penang, Kompleks Bukit Jambul and was handled the crowd about 5,000 people.
.
From 6pm-12am, non-stop talking, cheering up & engaging with the crowd. Overall, it was a successful event and a day to remember, forever.
.
#mcrahman
#mcdjrem
#mcrahmanonduty
#sayalahmcrahman
#studiorentertainment
#sreteam #evoart
#yougoemcees
#emceesofmalaysia
#emceemalaysia
#emceelife
#emceekahwin
#pengacaramajlis
#pengacaramajlisperkahwinan

πŸ’ WEDDING / EVENT PACKAGE BY MALANA SOUND & SERVICES (KL /SELANGOR) πŸ’

Bismillahirrahmanirrahim
.
Tempahan PA system dibuka untuk bulan Ogos! 😊 ----------------------
πŸ”Ή PROMO RM550 SAHAJA!πŸ”Ή
Sound Set
β€’ 2x Speaker Blackline LP10 300w
β€’ Yamaha MG12XU Mixer
β€’ Behringer EP2000 Amplifier
β€’ 2x wireless mic
β€’ 2x wired mic
β€’ 2x mic stand (optional)

Services Set
β€’ Deejay
β€’ Emcee
β€’ Event Consultation (FREE)
.
----------------------
β€’ Additional services (not included) β€’
- Live Selawat Taslim
- Live Nasheed
- Live Acoustic Band
- Silat performance
- Kompang
- Wedding Photographer
.
"Sound of Togetherness"
Untuk pakej-pakej lain, hubungi / whatsapp:
019-647-9128 atau
017-274-9529.

#sewapasystem #pasystemrental #pasystemkl #pasystemselangor #pasystemhipster #pasystemmampumilik #djkahwin #deejaykahwin #emceekahwin #kerjakahwin #kerjakahwin2017

.#throwback #sebelummalana
[MALANA SOUND & SERVICES]
"Sound of Togetherness"

Tempahan pa system, emcee, dan deejay kini dibuka!
.
Hubungi / whatsapp:
019-647-9128 / 017-274-9529
019-647-9128 / 017-274-9529
019-647-9128 / 017-274-9529

#malanasoundservices #malanateam #sewapasystem #pasystemrental #pasystemkl #pasystemselangor #pasystemhipster #pasystemmampumilik #djkahwin #deejaykahwin #emceekahwin #kerjakahwin #kerjakahwin2017

.#throwback #sebelummalana
[MALANA SOUND & SERVICES]
"Sound of Togetherness"

Tempahan pa system, emcee, dan deejay kini dibuka!
.
Hubungi / whatsapp:
019-647-9128 / 017-274-9529
019-647-9128 / 017-274-9529
019-647-9128 / 017-274-9529

#malanasoundservices #malanateam #sewapasystem #pasystemrental #pasystemkl #pasystemselangor #pasystemhipster #pasystemmampumilik #djkahwin #deejaykahwin #emceekahwin #kerjakahwin #kerjakahwin2017

.#throwback #sebelummalana
[MALANA SOUND & SERVICES]
"Sound of Togetherness"

Tempahan pa system, emcee, dan deejay kini dibuka!
.
Hubungi / whatsapp:
019-647-9128 / 017-274-9529
019-647-9128 / 017-274-9529
019-647-9128 / 017-274-9529

#malanasoundservices #malanateam #sewapasystem #pasystemrental #pasystemkl #pasystemselangor #pasystemhipster #pasystemmampumilik #djkahwin #deejaykahwin #emceekahwin #kerjakahwin #kerjakahwin2017

.#throwback #sebelummalana
[MALANA SOUND & SERVICES]
"Sound of Togetherness"

Tempahan pa system, emcee, dan deejay kini dibuka!
.
Hubungi / whatsapp:
019-647-9128 / 017-274-9529
019-647-9128 / 017-274-9529
019-647-9128 / 017-274-9529

#malanasoundservices #malanateam #sewapasystem #pasystemrental #pasystemkl #pasystemselangor #pasystemhipster #pasystemmampumilik #djkahwin #deejaykahwin #emceekahwin #kerjakahwin #kerjakahwin2017

.#throwback #sebelummalana
[MALANA SOUND & SERVICES]
"Sound of Togetherness"

Tempahan pa system, emcee, dan deejay kini dibuka!
.
Hubungi / whatsapp:
019-647-9128 / 017-274-9529
019-647-9128 / 017-274-9529
019-647-9128 / 017-274-9529

#malanasoundservices #malanateam #sewapasystem #pasystemrental #pasystemkl #pasystemselangor #pasystemhipster #pasystemmampumilik #djkahwin #deejaykahwin #emceekahwin #kerjakahwin #kerjakahwin2017

.#throwback #sebelummalana
[MALANA SOUND & SERVICES]
"Sound of Togetherness"

Tempahan pa system, emcee, dan deejay kini dibuka!
.
Hubungi / whatsapp:
019-647-9128 / 017-274-9529
019-647-9128 / 017-274-9529
019-647-9128 / 017-274-9529

#malanasoundservices #malanateam #sewapasystem #pasystemrental #pasystemkl #pasystemselangor #pasystemhipster #pasystemmampumilik #djkahwin #deejaykahwin #emceekahwin #kerjakahwin #kerjakahwin2017

.#throwback #sebelummalana
[MALANA SOUND & SERVICES]
"Sound of Togetherness"

Tempahan pa system, emcee, dan deejay kini dibuka!
.
Hubungi / whatsapp:
019-647-9128 / 017-274-9529
019-647-9128 / 017-274-9529
019-647-9128 / 017-274-9529

#malanasoundservices #malanateam #sewapasystem #pasystemrental #pasystemkl #pasystemselangor #pasystemhipster #pasystemmampumilik #djkahwin #deejaykahwin #emceekahwin #kerjakahwin #kerjakahwin2017

[BILA EMCEE BAGI FLOW EVENT DENGAN SANGAT DETAIL; PENGANTIN DAH BOLEH TARIK NAFAS LEGA] - by @sipengacara
.
Dalam menganjurkan majlis perkahwinan, keluarga pengantin pasti akan nervous. Takut-takut kalau pelamin tak cantik, makanan tak cukup, hari hujan lebat atau perjalanan majlis menjadi huru hara.
.
Sebagai pengacara majlis, walaupun tidaklah sehebat wedding planner/event organiser, cukuplah kalau dapat tunjukkan kepada keluarga pengantin WORK ORDER tentang gambaran bagaimana majlis tersebut akan berjalan. Setiap pergerakan manusia (dulang girl, tetamu), teknikal (musician, montage) hatta makanan pun dimasukkan ke dalam WORK ORDER agar pihak keluarga faham tentang apa yang dirancang dan apa yang boleh dijangka sepanjang perjalanan majlis.
.
Apa2 pun, WORK ORDER ini hanya sebagai rujukan. Hujung2, emcee memainkan peranan yang sangat penting bagi memastikan majlis tetap berlangsung dengan lancar walaupun jika terpaksa keluar dari laluan WORK ORDER.
.
BE CREATIVE!
.
#siPengacara
PENGACARA MAJLIS RASMI, KORPORAT & PERKAHWINAN
.
#pengacara #pengacaramajlis #pengacaraperkahwinan
#emceeMalaysia #emceeofMalaysia #emceePutrajaya #emceeKL #emceeKahwin #weddingEmcee #majlisKahwin #majlisPersandingan #kerjaKahwin
#yougotraining #yougoemcees

PENUTUP RAYA. RAYAKAN SEBULAN.
.
Janganlah malu janganlah segan
Hidangan yang ada harap dimakan
Andai ada lauk yang kehabisan
Akan kita top up dari dapur bawa ke depan
.
EVENT: Majlis Rumah Terbuka
.
TARIKH: 24 Julai 2017
.
LOKASI: Unit Perancang Ekonomi, JPM Putrajaya
.
#siPengacara
PENGACARA MAJLIS RASMI, KORPORAT & PERKAHWINAN
.
#pengacara #pengacaramajlis
#emceeMalaysia #emceesofMalaysia
#emceePutrajaya #emceeKL
#emceeMajlisKerajaan #emceeMajlisRasmi #pengacaraperkahwinan #pengacaramajlisperkahwinan
#emceeKahwin #emceeMajlisKahwin #emceePerkahwinan #emceeMajlisPerkahwinan #weddingEmcee #majlisKahwin #majlisPersandingan #kerjaKahwin
#jomkahwin #mahligaicinta
#yougotraining #yougoemcees

Most Popular Instagram Hashtags