#ekspedisipailabu

MOST RECENT

Tragedi hitam Phnom Penh, tersemadi bersama ribuan tulang rangka dan tengkorak manusia yang dibunuh dengan kejam di dalam cermin Stupa Peringatan ini. Sejauh mana kejamnya Pol Pot? Bayi seawal usia, dipegang sebelah kakinya secara terbalik (kepala di bawah), dan dihempas ke sebatang pokok besar di Killing Field ini, sehingga mati. Peluru, amatlah mahal pada ketika ini, jadi Khmer Rouge menggunakan alatan dari besi, juga daun pohon berduri untuk menamatkan hidup mangsa.
.

#travelbug #wanderer #extraordinary #heavenonearth #travelphoto #wheretonext #kemanakitani #ekspedisipailabu #TLpicks #prapprapholey #cuticutimalaysia #mustgo #travelmore #kembarakonah #YourShotPhotographer #travellikealocal #travelasia #travelpic #travelogue #iphoneonly #wanderlust #explorecambodia #kingdomofwonder #travelcambodia #siemreapnet #cambodiaphoto #cambodia🇰🇭 #killingfields #phnompenh

Nak habaq nama menu ikut buku, tak berapa reti sebab nama siam belaka. Yang tau, sedap semuuaa. Boh nama sendiri buleh kot nohh.
.
1. Nasi goreng bermangkuk-kan nanas
2. Ayaq limau asamboi amboi-amboi & coke amboi-amboi
3. Pulut durian dua ketoi santan mintak lebih
4. Nasi goreng tomyam hidupan laut
5. Kambing cincang mbekk-mbekk daun basil berhelai
6. Nasi goreng tadi, udang bermaharajalela
7. Semua menu dengan tangan @hasnishaikh , pulut boh tepi sebab tinggal separuh.
.
Banngkok Street Food,
Kuala Lumpur, Malaysia.
April 3, 2018.
.

#travelbug #wanderer #extraordinary #heavenonearth #travelphoto #wheretonext #kemanakitani #ekspedisipailabu #TLpicks #prapprapholey #cuticutimalaysia #mustgo #travelmore #kembarakonah #YourShotPhotographer #travellikealocal #travelasia #travelpic #travelogue #iphoneonly #wanderlust #foodporn #foodgasm #instafood #foodie #foodlover #nyamnyamdapdap #malaysia🇲🇾 #oishi

The goal isn’t more money. The goal is living life on your terms.
.
Khmer Lotus Farm,
Siem Reap, Cambodia.
March 22, 2018.
.
.
#travelbug #wanderer #extraordinary #heavenonearth #travelphoto #wheretonext #kemanakitani #ekspedisipailabu #TLpicks #prapprapholey #cuticutimalaysia #mustgo #travelmore #kembarakonah #YourShotPhotographer #travellikealocal #travelasia #travelpic #travelogue #nikon1 #wanderlust #explorecambodia #kingdomofwonder #travelcambodia #siemreapnet #cambodiaphoto #cambodia🇰🇭 #lotusfarm #beautifulseasia #inipunyahalkeciksaje
.
📸 : @eel_yana thank you, buddy!
👩🏽‍🎨 : @kdkonah .
.
.
.
.
.

Bukan semua orang akan setuju dengan hang, cara hang, ideologi hang. Whatever it is, let them be. Kalau dah namanya manusia, takkan pernah ada puas hati, sentiasa ja ada hasad dengki. Bila hang tak menerima perbezaan dengan hati terbuka, nilai persahabatan pun dah jadi tak bermakna apa-apa. Berlapang dada untuk ketidak-sempurnaan. Kalau menyisih itu menggembirakan kau, aku tiada masalah, dan kerana itu, aku menjauh, untuk kebaikan semua. .

Dengar sini rakyat jelata, bersempena trip Kemboja yang telah sampai ke penghujungnya, saya berbesar hati mengumumkan penangguhan azam 1, dan berkuburnya azam 2, 2018. (Sila rujuk caption gambar-gambar sebelumnya pasal azam tahun baru). Sekian. Okbai.
.
Angkor Wat,
Siem Reap, Cambodia
March 20, 2018.
.
📸 : Cikgu Nana. Thanks!
.

#travelbug #wanderer #extraordinary #heavenonearth #travelphoto #wheretonext #kemanakitani #ekspedisipailabu #TLpicks #prapprapholey #cuticutimalaysia #mustgo #travelmore #kembarakonah #YourShotPhotographer #travellikealocal #travelasia #travelpic #travelogue #iphoneonly #wanderlust #explorecambodia #kingdomofwonder #travelcambodia #siemreapnet #cambodiaphoto #cambodia🇰🇭 #angkorwat #beautifulseasia

Tidaklah seseorang itu ditimpakan musibah penyakit padanya, melainkan dengannya Allah menghapuskan dosanya ibarat daun-daun yang berguguran.
.
Salam Jumaat,
Masjid Al-Haram, Mekah.
June, 2016.
.
#travelbug #wanderer #extraordinary #heavenonearth #travelphoto #wheretonext #kemanakitani #ekspedisipailabu #TLpicks #prapprapholey #cuticutimalaysia #mustgo #travelmore #kembarakonah #YourShotPhotographer #travellikealocal #travelasia #travelpic #travelogue #iphoneonly #wanderlust #saudiarabia #mekah

Berhenti menuntut kesempurnaan dari orang lain. Bila kita tahu menghargai ketidaksempurnaan, orang lain juga akan menerima kita apa adanya.
.
Masjid Nabawi,
Madinah.
June, 2016.
.

#travelbug #wanderer #extraordinary #heavenonearth #travelphoto #wheretonext #kemanakitani #ekspedisipailabu #TLpicks #prapprapholey #cuticutimalaysia #mustgo #travelmore #kembarakonah #YourShotPhotographer #travellikealocal #travelasia #travelpic #travelogue #iphoneonly #wanderlust #saudiarabia #masjidnabawi

Coconut trees, ocean breeze, salty air, sun kissed hair (read:tudung). That endless summer, take me there.
.
Yellow, for next destination? Maybe.
.
Mountain Resort,
Koh Lipe, Thailand.
March 24, 2017.
.
#travelbug #wanderer #extraordinary #heavenonearth #travelphoto #wheretonext #kemanakitani #ekspedisipailabu #TLpicks #prapprapholey #cuticutimalaysia #mustgo #travelmore #kembarakonah #YourShotPhotographer #travellikealocal #travelasia #travelpic #travelogue #iphoneonly #thailandtourism #discoverthailand #wanderlust #kohlipe #islanders #thailand🇹🇭

Most Popular Instagram Hashtags