#educationsaving

MOST RECENT

Got kids? Want free money? Registered education saving plans are a great way to build an education fund for your children. The government will top up your account by up to 500$ every year you put money away for your kids. Why not start now?

#momsofhamilton #educationsaving #hamilton #hamont #parenting #backtoschool

A quality education will open many doors for your children, offering important benefit such as .
.
>>Enhanced study opportunity >> Enhanced career opportunity
>> Better teaching / learning resources
>> Increased self-esteem
>> Increased extra-curricular opportunity
.
.
If you have children, education planning & saving is an important part of your wealth management strategy and not something be left to chance!!!
.
#EducationPlanning
#EducationSaving
#EducationProtection

Bagi ibubapa yg menyimpan seawal anak mereka masuk tadika dgn nilai RM500 setiap bulan without fail selama 15 tahun, once bila anak mereka berumur 18 tahun, simpanan pendidikan yg ada dan terkumpul memang membantu untuk sekurang2nya melanjutkan pelajaran (level degree) di Australia.
Alhamdulillah Billionique Monday Training semalam berkisar tentang TVM(Time Value Money) an interesting topic by @wananiza
Tingkat ilmu dgn training, insyaAllah membantu para client utilize simpanan mereka.

#unittrust
#educationsaving

It has been 8 yrs since we last met kan! It was nice catching up with you, Shamala. She is interested to find out on AIA education savings for her son and AIA savings plan for her family. See you again soon ๐Ÿ˜๐ŸŒน #savemorespendless #savingsplan #educationsaving #financialplanning #nevertoolatetostart #aiapublictakaful

meet up with my new client @instachiw , untuk persiapan Health Protection n Tabungan pendidikan untuk anak... Thank you bu Siwi buat kepercayaannya dengan Jerry ๐Ÿ™๐Ÿป #newclient #referensi #healthprotection #educationsaving #teamprudential #imprudential

.
.
Sesi penyerahan polisi utk anak existing client...
.
.
#medicalcard
#hibah
#pampasansakitkritikal
#elaunwardhospital
#educationsaving

Client pun dah balik dari bercuti raya, terus siap2 untuk buat simpanan yg seterusnya. Menyimpan secara kerap dan konsisten adalah kunci untuk mendapatkan faedah 'compounding' dari simpanan yg dibuat.
#unittrust
#doubleupsaving
#retirementplan
#educationsaving

Alhamdulillah rezeki extend one day.. Dpt lunch dengan geng MDRT sebelum ke LA ahad ni.. LRound jumpa client public mutual buat submission terus di Public Mutual Branch Kuantan.
Now boleh balik KL dengan tenang. Doakan perjalanan kami lancar ptg ni.
#hakakgigih #financialadvisor #unittrust #takaful #saving #investment #medicalcard #educationsaving #retirementplan #investmentlink #simpananhajiumrah

Assalamualaikum..kembali bersiaran, saya masih di kuantan.

Tengah tunggu turn utk buat payment polisi client di Pejabat Etiqa Cawangan Kuantan.

Sudah menjadi rutin saya setiap bulan saya akan pastikan payment client updated especially client yg mempunyai medical card.
Salah satu punca GL lewat adalah kerana bayaran medical card tidak cantik..oleh yang demikian pesanan saya kepada semua pemegang medical card psti bayaran anda on time untuk mengelakkan sebarang masalah jika berlaku kecemasan.

#hakakgigih #financialadvisor #medicalcard #saving #investmentlink #educationsaving #retirementplan #investment #unittrust

Ramai client masih bercuti tapi amanah diorg kena kasi settle dulu. Bagus sebab konsisten menyimpan dan tak guna cash harian pun. Yg menyimpan cash awal2 sudah settle. Konsisten menyimpan, insyaAllah ada hasilnya.

#unittrust
#retirementplan
#educationsaving
#doubleupsaving

Thank you everyone for coming out tonight for our Education Savings Seminar and thanks to the @lovinovenfrenchtown for hosting ๐Ÿ˜Š #lovefrenchtown #hunterdoncounty #ejadvisorlacyphelps #educationsaving #financialadvisor #finance101

Catch us at our booth!
We are LIVE at the #childrensfinancefair in partnership with @bestmangamesltd ๐Ÿ’ƒ๐Ÿพ๐Ÿ’ƒ๐Ÿพ๐Ÿ’ƒ๐Ÿพ
Come join us right now at the Lagos Preparatory School, Glover, Ikoyi
#childrensfinance #educationsaving #kidsfinance #moneymanagement #financemanagement

Thanks for your trust @fiezakoala..good news for her..investment yg berusia kurang dari dua tahun da make profit wowww!! Thanks for kerepek pisangggg, xzabar nk krup krap depan TV๐Ÿ˜‚

#yourfinancialadvisor #unittrust #incomeprotection #retirementplan #investment #educationsaving

I finally found the perfect information booklet that answers all the questions that parents have about RESPs! Message me for your copy today!

Protect ur LOVE as you care of their future. Create a saving fund for their education plan. Pelan Takaful Lengkap daripada AIA Public Takaful. #educationsaving #medicalcard #protection #doubleprotection #aiaklang #aiashahalam #aiausj #aiagombak #aiakl #aiasubangjaya #aiadamansara #aiapublictakaful

Come and get a balloon for you little one and know more government education benefits. #resp #heritageeducationfunds #canadachildbenefit #educationsaving

Ada dua situasi yang sinonim dalam kehidupan ni.. SITUASI 1
1. Anak lahir, mak ayah buka akaun bank utk simpanan duit hadiah dari saudara mara, rakan taulan yg datang ziarah baby. Setahun sekali simpan juga duit raya.
2. Kalau anak jatuh sakit masuk hospital kerajaan (Free). Jika swasta perlu keluar duit.
3. Anak umur 18 tahun, nak sambung belajar kena pinjam PTPTN. Kalau nak buat bisnes kena buat pinjaman.

SITUASI 2
1. Anak lahir, umur 14 hari parent buatkan takaful utk baby. Simpanan konsisten setiap bulan.
2. Kalau anak jatuh sakit boleh masuk hospital swasta PERCUMA sebab ada medical card. Tidak perlu keluar duit, duduk dalam bilik yg selesa.
3. Anak 18 tahun boleh sambung belajar guna duit simpanan dari takaful. Kalau nak bisnes boleh guna duit simpanan takaful.

Di manakah situasi kita???
Rancang kewangan masa hadapan anak anda dengan sebaiknya... #ALifeJoy-i
#EducationSaving
#MedicalCard

Nor Hafilah Yusof
AIA FULLTIME LIFE PLANNER
019.383.4430
www.wasap.my/60193834430

Most Popular Instagram Hashtags