[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#ebubabypedia

1078 posts

TOP POSTS

Minggu ni Lisa & @yusrykru akan adakan cabaran untuk para bapa pilihkan pakaian yang sesuai untuk anak-anak mereka. Nak tahu apa kesudahannya, kena tengok #eBuBabypedia MALAM NI, 9PM di saluran Astro Ria & Ria HD! #eBu #Babypedia

RepostBy @my.ebu: "Pandai pandai je @bellngasri ni belikan makanan untuk bayi yang berumur bawah 12 bulan kononnya untuk menguatkan sistem imunisasi. Ada ke patut? Haa... kan dah kena marah dengan @jihanmuse! 😏 Jangan lupa #eBuBabypedia Malam ni untuk tahu makanan apa yang sesuai untuk bayi anda! 9 PM hanya di Astro Ria & Ria HD #eBu #Babypedia

Jom follow @my.ebu untuk tips tips keibu bapaan! Banyak benda mudah dan menarik dorang nak kongsi! #MeleTOP #eBu #eBuBabypedia #Babypedia
#Repost @my.ebu (@get_repost)
・・・
Untuk ibu bapa yang baru menimang cahaya mata, jom dengarkan tip pantas untuk membedung bayi dari @yusrykru & @lisasurihani. 😊😊😊 Nanti boleh lah cuba ye! Untuk menonton tips yang lain, layari dan subscribe YouTube Ebu Babypedia. Link di bio kami. πŸ˜‰ #eBu #Babypedia #eBuBabypedia

Minggu ni Lisa & @yusrykru akan adakan cabaran untuk para bapa pilihkan pakaian yang sesuai untuk anak-anak mereka. Nak tahu apa kesudahannya, kena tengok #eBuBabypedia MALAM NI, 9PM di saluran Astro Ria & Ria HD! #eBu #Babypedia

Ada je lawak yang dibuat @bellngasri, sampai kan @jihanmuse tak dapat nak tahan gelak masa 'shooting'!
Saksi episod baru #eBuBabypedia, MALAM INI jam 9 PM hanya di Astro Ria & Ria HD #eBu #Babypedia
.
Episod penuh ada di Youtube Astro eBu.
.
Youtube: https://www.youtube.com/AstroeBu (link di bio)
Facebook: @MyeBu

#35weekspregnant so let me share what do I eat, what do I do during my PANTANG daysss. .
1. Berurut fr 3days only (traditional) termasuk lah pakai socks, pilis, ikat rambut tggi2 ketat2 and segala macam adat berpantang..
.
2. Pakai bengkung everyday but nit fr tidur malam sbb tak selesa (i dont like) .
3. I don't missed sapu minyak tapil to my tummy everyday lepas mandi and day by day I cn feel ikatan bengkung tu makin panjang so I know perutdah kempis sikit hihi .
4. 1st week berpantang I ate anggur hitam org kata utk elak baby kena kuning Alhamdulillah its working. (Tp ingat setiap baby itu lain2 ye)
.
5. Mkn nasi + daging kunyit / siakap stim / ikan bawal masak kicap / ikan bilis goreng / sup ayam / ikan bakar (itu yg ingat) hm lucky me ada mama and nenek and mak mentua yg masak kan 😝 .
6. I drink lots of milk (dutch lady) and no susu tepung no consume any jamu (takut effect kat baby sbb bf kan) and no air sejuk !!
.
7. I also drink fresh oren suam/ bliss suam utk penghadaman yg baik and kdg2 makan pisang and ofc kena byk minum air kosong.. sembelit tu normal dear tp kena jaga pemakanan okay .
8. Mandi air panas. U shishi ka u poopoo ka wash dgn air panas okayy.. jaga ! Jaga!! Kesian kat badan kita naaa . Husband, pls help your wife okay .
9. Iollss tak buat kerja berat2 . Bukan malas tp bila buat je disuruh rehat tp kita mmg kena rehat pun .. urat badan dah habis penat dah meneran baby keluar so kita kena bg urat badan kita kuat blk. Kurangkan tunduk2/ bongkok2/ cangkuk2/ panjat2 eii jangan! .
10. Tidur malam tu everynight pasang Yassin dan surah2 selainnya sebab kita kena jaga ye ibu2 pantang.. .
Last! Setiap org pengalaman berbeza2 tau. Ingat tu! #berpantang #tipsberpantang #ebubabypedia #35weeksofpregnancy #35minggu

Esok! Agak2 ape aktiviti daddy mommy n yong ye? Klo nk tau kena tggu esok! Jgn lupa OK!!!! #ebubabypedia
#mummydaddy
#yong
#yusof
#kesayangan

teropong dulu utk pastikn ada bgerak2 tak @my.ebu #ebubabypedia

Episode malam ini, Lisa akan kongsikan tips macam mana nak pilih baju yang sesuai untuk si manja. Tak lupa juga tips untuk ibu-ibu yang bekerja dalam waktu yang sama kena pump susu badan. Haa.. jangan terlepas episod 9 #eBuBabypedia okay? RABU, jam 9 MALAM hanya di Astro Ria & Ria HD! #eBu #Babypedia

MOST RECENT

#35weekspregnant so let me share what do I eat, what do I do during my PANTANG daysss. .
1. Berurut fr 3days only (traditional) termasuk lah pakai socks, pilis, ikat rambut tggi2 ketat2 and segala macam adat berpantang..
.
2. Pakai bengkung everyday but nit fr tidur malam sbb tak selesa (i dont like) .
3. I don't missed sapu minyak tapil to my tummy everyday lepas mandi and day by day I cn feel ikatan bengkung tu makin panjang so I know perutdah kempis sikit hihi .
4. 1st week berpantang I ate anggur hitam org kata utk elak baby kena kuning Alhamdulillah its working. (Tp ingat setiap baby itu lain2 ye)
.
5. Mkn nasi + daging kunyit / siakap stim / ikan bawal masak kicap / ikan bilis goreng / sup ayam / ikan bakar (itu yg ingat) hm lucky me ada mama and nenek and mak mentua yg masak kan 😝 .
6. I drink lots of milk (dutch lady) and no susu tepung no consume any jamu (takut effect kat baby sbb bf kan) and no air sejuk !!
.
7. I also drink fresh oren suam/ bliss suam utk penghadaman yg baik and kdg2 makan pisang and ofc kena byk minum air kosong.. sembelit tu normal dear tp kena jaga pemakanan okay .
8. Mandi air panas. U shishi ka u poopoo ka wash dgn air panas okayy.. jaga ! Jaga!! Kesian kat badan kita naaa . Husband, pls help your wife okay .
9. Iollss tak buat kerja berat2 . Bukan malas tp bila buat je disuruh rehat tp kita mmg kena rehat pun .. urat badan dah habis penat dah meneran baby keluar so kita kena bg urat badan kita kuat blk. Kurangkan tunduk2/ bongkok2/ cangkuk2/ panjat2 eii jangan! .
10. Tidur malam tu everynight pasang Yassin dan surah2 selainnya sebab kita kena jaga ye ibu2 pantang.. .
Last! Setiap org pengalaman berbeza2 tau. Ingat tu! #berpantang #tipsberpantang #ebubabypedia #35weeksofpregnancy #35minggu

Ehhh Mummy @lisasurihani tengah ingat step untuk apa tu? Untuk Yahaira atau Baby Yusof? Nak tahu kena lah tengok Episod Terakhir #eBuBabypedia minggu depan! RABU, 9PM di saluran Astro Ria & Ria HD πŸ‘ΆπŸ»πŸŒΈ #eBuBabypedia #eBu #Babypedia

Mak aih! Banyak betul barang yang @jihanmuse ni nak bawa pergi bercuti. Habis sinki tandas pun @bellngasri kena buka! πŸ€¦πŸ»β€β™€Apa yang anda selalu bawa bersama bila bercuti dengan anak-anak? Jom komen tips anda di bawah πŸ‘‡πŸ»
.
Jangan terlepas EPISOD TERAKHIR #eBuBabypedia RABU depan tauJam 9 MALAM hanya di Astro Ria & Ria HD! #eBu #Babypedia

.
πŸ’• 'UFO' BOWL πŸ’•
.
Masa makan anak2 adalah masa yg menggembirakan bg ank2. Tapi ... kadang2 TIDAK bagi ibu ...
.
Dgn adanya UFO Bowl ini, akan menggembirakan IBU dan juge ANAK. Kenapa?
.
βœ… Makanan x tumpah lagi
βœ… Boleh berpusing 360Β° yg menjamin makanan kekal di dlm mangkuk walaupun terjatuh
βœ… 3 warna yg menarik
βœ… Menarik minat anak utk makan
βœ… BPA Free Plastic
βœ… Size (L x W x H) : 16 x 16 x 7
βœ… Age : 1 - 3yrs
.
πŸ’² RM 20 SM / RM 25 SS πŸ’²
.termasuk postage
.
πŸ“² www.wasap.my/60182495485
.
#feedingbowl #barangbaby #babyboutique #ebubabypedia #mommyandme #feedingtime #kidzapparels4u #kidsonline #kidstoys #fun #bazarpaknil #ajimaura #terapiinstagram #bncultra #kuasabrandbnc #kualalumpur #shahalam #petalingjaya #dudapujaandara #syukurselalu #alhamdulillah #trustedseller #sayajual #sayajualmurah #terlajaklaris

.
πŸ’• 'UFO' BOWL πŸ’•
.
Masa makan anak2 adalah masa yg menggembirakan bg ank2. Tapi ... kadang2 TIDAK bagi ibu ...
.
Dgn adanya UFO Bowl ini, akan menggembirakan IBU dan juge ANAK. Kenapa?
.
βœ… Makanan x tumpah lagi
βœ… Boleh berpusing 360Β° yg menjamin makanan kekal di dlm mangkuk walaupun terjatuh
βœ… 3 warna yg menarik
βœ… Menarik minat anak utk makan
βœ… BPA Free Plastic
βœ… Size (L x W x H) : 16 x 16 x 7
βœ… Age : 1 - 3yrs
.
πŸ’² RM 20 SM / RM 25 SS πŸ’²
.termasuk postage
.
πŸ“² www.wasap.my/60182495485
.
#feedingbowl #barangbaby #babyboutique #ebubabypedia #mommyandme #feedingtime #kidzapparels4u #kidsonline #kidstoys #fun #bazarpaknil #ajimaura #terapiinstagram #bncultra #kuasabrandbnc #kualalumpur #shahalam #petalingjaya #dudapujaandara #syukurselalu #alhamdulillah #trustedseller #sayajual #sayajualmurah #terlajaklaris

.
πŸ’• 'UFO' BOWL πŸ’•
.
Masa makan anak2 adalah masa yg menggembirakan bg ank2. Tapi ... kadang2 TIDAK bagi ibu ...
.
Dgn adanya UFO Bowl ini, akan menggembirakan IBU dan juge ANAK. Kenapa?
.
βœ… Makanan x tumpah lagi
βœ… Boleh berpusing 360Β° yg menjamin makanan kekal di dlm mangkuk walaupun terjatuh
βœ… 3 warna yg menarik
βœ… Menarik minat anak utk makan
βœ… BPA Free Plastic
βœ… Size (L x W x H) : 16 x 16 x 7
βœ… Age : 1 - 3yrs
.
πŸ’² RM 20 SM / RM 25 SS πŸ’²
.termasuk postage
.
πŸ“² www.wasap.my/60182495485
.
#feedingbowl #barangbaby #babyboutique #ebubabypedia #mommyandme #feedingtime #kidzapparels4u #kidsonline #kidstoys #fun #bazarpaknil #ajimaura #terapiinstagram #bncultra #kuasabrandbnc #kualalumpur #shahalam #petalingjaya #dudapujaandara #syukurselalu #alhamdulillah #trustedseller #sayajual #sayajualmurah #terlajaklaris

πŸŒ™Salam Maal Hijrah 1439HπŸŒ™
Semoga tahun ini lebih bermakna dari tahun-tahun lalu! πŸ‘ΆπŸ»πŸŒΈ
#eBuBabypedia #eBu #Babypedia

Haa drama apa yang sweet sangat ni? Amboi.. @yusrykru sanggup stress sama sama dengan @lisasurihani tau.. πŸ˜‹ tapi kenapa episod kali ni Lisa stress?? Jom tengok #eBuBabypedia setiap hari Rabu jam 9PM hanya di Astro Ria & Ria HD! #eBu #Babypedia

.
πŸ’• BABY BIKE πŸ’•

Assalamualaikum mommy...
.
Baby bike ni sesuai utk bawa baby jalan2 di taman. Baby gembira, mommy pun x lenguh tangan mendokong ... Ye x?
.
Details:
βœ… 3 warna menarik : Hitam, Pink, Biru.
βœ… Front basket.
βœ… Seat belt utk keselamatan baby.
βœ… Seat yg selesa.
βœ… Double insurance handle bar.
βœ… Pemegang anti-slip.
βœ… Wearable wheels.
βœ… Rear basket.
βœ… Size : 45cm(W) x 70cm(L) x 80cm(H).
.
πŸ’² RM 110 SM / RM 135 SS πŸ’²
* termasuk postage
.
πŸ“² www.wasap.my/60182495485
.
#babybike #mommies #mommyandme #kidsonline #kidsonlineshop #ajimaura #terapiinstagram #bncultra #kuasabrandbnc #sayajual #sayajualmurah #terlajaklaris #cute #kidzapparels4u #bazaarkl #bazarpaknil #kedaionline #ebubabypedia #kidsfun #syukurselalu #alhamdulillah #kualalumpur #petalingjaya #shahalam #puchong

.
πŸ’• BABY BIKE πŸ’•

Assalamualaikum mommy...
.
Baby bike ni sesuai utk bawa baby jalan2 di taman. Baby gembira, mommy pun x lenguh tangan mendokong ... Ye x?
.
Details:
βœ… 3 warna menarik : Hitam, Pink, Biru.
βœ… Front basket.
βœ… Seat belt utk keselamatan baby.
βœ… Seat yg selesa.
βœ… Double insurance handle bar.
βœ… Pemegang anti-slip.
βœ… Wearable wheels.
βœ… Rear basket.
βœ… Size : 45cm(W) x 70cm(L) x 80cm(H).
.
πŸ’² RM 110 SM / RM 135 SS πŸ’²
* termasuk postage
.
πŸ“² www.wasap.my/60182495485
.
#babybike #mommies #mommyandme #kidsonline #kidsonlineshop #ajimaura #terapiinstagram #bncultra #kuasabrandbnc #sayajual #sayajualmurah #terlajaklaris #cute #kidzapparels4u #bazaarkl #bazarpaknil #kedaionline #ebubabypedia #kidsfun #syukurselalu #alhamdulillah #kualalumpur #petalingjaya #shahalam #puchong

.
πŸ’• BABY BIKE πŸ’•

Assalamualaikum mommy...
.
Baby bike ni sesuai utk bawa baby jalan2 di taman. Baby gembira, mommy pun x lenguh tangan mendokong ... Ye x?
.
Details:
βœ… 3 warna menarik : Hitam, Pink, Biru.
βœ… Front basket.
βœ… Seat belt utk keselamatan baby.
βœ… Seat yg selesa.
βœ… Double insurance handle bar.
βœ… Pemegang anti-slip.
βœ… Wearable wheels.
βœ… Rear basket.
βœ… Size : 45cm(W) x 70cm(L) x 80cm(H).
.
πŸ’² RM 110 SM / RM 135 SS πŸ’²
* termasuk postage
.
πŸ“² www.wasap.my/60182495485
.
#babybike #mommies #mommyandme #kidsonline #kidsonlineshop #ajimaura #terapiinstagram #bncultra #kuasabrandbnc #sayajual #sayajualmurah #terlajaklaris #cute #kidzapparels4u #bazaarkl #bazarpaknil #kedaionline #ebubabypedia #kidsfun #syukurselalu #alhamdulillah #kualalumpur #petalingjaya #shahalam #puchong

πŸŽ€ Summer baby boy gentlemen clothes set πŸŽ€

Price: RM25

Material:cotton blend

Colour available: yellow, blue

Age recommend: 1-4 years
Size available:
6(1Y)
8(2Y)
10(3Y)
12(4Y)

Yay! Johnson's nak bagi anda semua hadiah menarik dengan menyertai peraduan minggu ini!
.
Cara untuk menang:
1) LIKE akaun Facebook @MyeBu
2) Jawab soalan yang tertera di atas berdasarkan Episod 9 tadi
.
4 orang yang bertuah akan memenangi hadiah dari Johnson's. Tarikh tutup: 11PM, 26 Sept 2017.
*Terbuka untuk pengguna Facebook sahaja*
#eBuBabypedia #eBu #Babypedia

Minggu ni Lisa & @yusrykru akan adakan cabaran untuk para bapa pilihkan pakaian yang sesuai untuk anak-anak mereka. Nak tahu apa kesudahannya, kena tengok #eBuBabypedia MALAM NI, 9PM di saluran Astro Ria & Ria HD! #eBu #Babypedia

Minggu ni Lisa & @yusrykru akan adakan cabaran untuk para bapa pilihkan pakaian yang sesuai untuk anak-anak mereka. Nak tahu apa kesudahannya, kena tengok #eBuBabypedia MALAM NI, 9PM di saluran Astro Ria & Ria HD! #eBu #Babypedia

Jangan terlepas episod MALAM NI sebab Johnson's ada hadiah menarik untuk penonton #eBuBabypedia! Haa cepat cepat siap sedia tunggu jam 9PM nanti. Tengok Episod 9 #EbuBabypedia sampai habis untuk tahu jawapan soalan mingguan kali ni. Hanya di saluran Astro Ria & Ria HD #eBu #Babypedia

Episod MALAM NI, @lisasurihani juga akan kongsikan tips pemakaian untuk para ibu yang bekerja, dalam masa yang sama kena pam susu badan. Haa ingat senang ke nak jadi ibu? Hehe saksikan episod baru #eBuBabypedia jam 9 Malam di saluran Astro Ria & Ria HD! #eBu #Babypedia

Most Popular Instagram Hashtags