#ebubabypedia

544 posts

TOP POSTS

😍 Playing in the garden with Daddykins #Repost @ebubabypedia
・・・
Daddy @yusrykru and Yahaira dalam Ebubabypedia Season 2! @ebubabypedia @redcommfilms #ebubabypedia #ebubabypediaseason2 #redcommfilms

Annabelle or Anakbell?
#ebubabypedia

Playtime! Princess Yahaira and King @yusrykru dalam Ebubabypedia Season 2! Nantikan!!! @lisasurihani @auntymira @redcommfilms @ebubabypedia #ebubabypedia #ebubabypediaseason2 #redcommfilms

#Repost @my.ebu with @repostapp.
・・・
Hehehe... Mesti ada ibu-ibu di luar sana yang rasa sama seperti Lisa kan? πŸ™ˆ Macam mana nak dapatkan potongan badan yang sama sebelum ini?
Saksikan #ebubabypedia setiap Rabu, 9mlm di Astro Ria dan Ria Hd #MyEbu

#Repost @ebubabypedia with @repostapp
・・・
Seronoknya Yahaira main diluar rumah bersama Daddy @yusrykru dan Mummy @lisasurihani Nantikan dalam Ebubabypedia Season 2! @ebubabypedia @redcommfilms #redcommfilms #ebubabypediaseason2 #ebubabypedia

Morning! Ape yg seronok sgt tu baby..
#ebubabypedia
#babyyahaira
#kesayangan

Harini MatRayyan lewat sikit makan moi 😝
.
Nasi lembik. Cendawan shitake. Kacang Pea's. Isi ikan tenggiri. Bawang putih. Cheese.
.
Rebus semua sekali sampai kembang dan empuk.
.
Kemudian, sejukkan dan blend.
.
#fordinner
#formatrayyan
#foodshare
#ebubabypedia
#eathealthybehealthy

Happy birthday, babe! @lisasurihani ! Semoga dipanjangkan umur dimurahkan rezeki, selamat berbahagia bersama keluarga tersayang. ameen 😊
.
.
#throwback #1YearAgo #ebubabypedia #LSbyPP

Thankyou @iamothongdanish jadikan i @errafazira arini πŸ’‹πŸ˜‚
#ebubabypedia

MOST RECENT

Harini MatRayyan lewat sikit makan moi 😝
.
Nasi lembik. Cendawan shitake. Kacang Pea's. Isi ikan tenggiri. Bawang putih. Cheese.
.
Rebus semua sekali sampai kembang dan empuk.
.
Kemudian, sejukkan dan blend.
.
#fordinner
#formatrayyan
#foodshare
#ebubabypedia
#eathealthybehealthy

For MatRayyan Lunch and Dinner 😍
.
Nasi Lembik of course. Tapi ai x sempat snap, ai dah start rebus.
.
Cendawan Enoki. Boleh meningkatkan sistem imuniti tubuh. πŸ’ͺ
.
Asparagus. Bagus utk sistem pencernaan dan kaya dgn Vitamin 😘
.
Bawang Putih dan Bawang Besar. Isi Ayam. Ai tumis dulu bahan ni dgn Olive Oil.
.
Cheese. Untuk tambahkan rasa lemak.
.
Campur asparagus, cendawan dan bahan tumis tadi bersama nasi yg dh rebus lembik tu.
.
Sayur2 dan isi ayam dah empuk, masukkan cheese dan biar mencair. Kemudian gaul sebati.
.
Sejukkan. Blend. Dah boleh suap MatRayyan makan! 😘
.
#forlunch
#formatrayyan
#foodshare
#ebubabypedia
#eathealthybehealthy

Untuk Breakfast dan Lunch MatRayyan harini....... Ai buat Puree Kentang + Puree Asparagus + Ikan tenggiri Kukus.
.
Semua tu ai kukus sekali dan blend je sekaligus.😜
.
#forbreakfast
#foodshare
#formatrayyan
#ebubabypedia
#eathealthybehealthy

Share menu MatRayyan lagi ! Harap uols x bosan 😜
.
Bubur nasi. Broccoli. Ubi kentang. Bawang putih. Isi ikan tenggiri.
.
Kalau malas, uols rebus je semua sekali hingga empuk, kemudian sejukkan dan blend.
.
Kalau rajin, bawang putih dan isi ikan tenggiri tu tumis dulu dengan olive oil. Pastu bahan lain rebus bersama bubur nasi. Kemudian blend bahan rebus bersama bahan tumis tadi.
.
Dah siap! Yummy ❗️❗️
.
#eathealthybehealthy
#ebubabypedia
#forlunch
#foodshare

Sup Untuk MatRayyan sebab beliau ada selesema sikit. .
Stok sup ayam ( yang dah direbus dengan tulang ayam dan sayuran )
.
Saderi dan Daun sup Daun Bawang.
.
Bawang Putih. Bawang Merah. Halia. ( tumis dengan Olive Oil )
.
Boleh makan dengan nasi lembik atau campur je semua bahan dalam bubur nasi. .
#forlunch
#foodshare
#ebubabypedia
#eathealthybehealthy

Lunch MatRayyan harini...
.
Nasi lembik. Puree Carrot.
.
Lobak Putih. Saderi. Bawang Putih. Isi ikan tenggiri. (ai hiris nipis2 dan kecik2)
.
1/2 Cheese. (Untuk tambah rasa lemak)
.
Campur semua dan rebus. Sejukkan dan makan. Sebelum ai suap MatRayyan, ai akan lenyek2 sikit je. Malas nak blend dah. .
#foodshare
#forbabyboy
#formatrayyan
#eathealthybehealthy
#ebubabypedia

Siap kukus bahan untuk di Puree kan. Sekarang tengah sejukkan, lepas tu baru boleh blend.
.

Btw, Broccoli tu ai nak first time try bagi MatRayyan makan sebagai snack.
.

Sebabkan MatRayyan suka sangat bubur campur broccoli, harini ai saje nak try cuba test bagi broccoli shj. 😝
.
#foodshare
#eathealthybehealthy
#formatrayyan
#pureepumpkin
#pureecarrot
#ebubabypedia

Bubur MatRayyan harini 😜
.
Beras. Saderi. Tomato. Carrot. Lobak Putih. Isi Ikan Tenggiri.
.
Semua tu ai rebus je sekali. πŸ˜‚
.
Sampai dah lembik dan empuk, sejukkan. Kemudian blend.
.
Siap! Boleh suap MatRayyan! .
#foodshare
#forlunch
#forbabyboy
#ebubabypedia
#eathealthybehealthy

Lunch MatRayyan harini. Simple je.
.
Nasi lembik. Puree Broccoli. Puree Carrot. Stok sup ayam.
.
Rebus aje semua. Sejukkan dan makan terus. Xperlu la blend dah.
.
#forlunch
#foodshare
#forbabyboy
#ebubabypedia
#eathealthybehealthy

Taraaaaa!!! Makanan MatRayyan lalu lagi ye 😜.
.
Beras. Puree Broccoli. Kacang Peas. Bawang Putih. Bawang Merah. Isi Ayam.
.
Rebus beras bersama Puree broccoli dan kacang peas.
.
Tumis bawang putih bawang merah sampai naik bau. Kemudian masukkan isi ayam, tumis bersama bawang tu.
.
Sejukkan bubur. Blend bersama bahan tumis tadi.
.
Dah siap! Boleh suap MatRayyan makan nanti. 😘
.
#forlunch
#foodshare
#forbabyboy
#ebubabypedia
#eathealthybehealthy

Saya sangat taf waktu ni.
.
3months
.
#throwback
#ebubabypedia
#missthistime
#myboy

Bubur MatRayyan harini................
.
Nasi Lembik. Puree Broccoli. Carrot. Serbuk Bilis. (Rebus semua)
.
Bawang putih. Bawang Merah. (Tumis dengan Olive Oil)
.
Masukkan dalam periuk kacau sebati.
.
Sejukkan. Blend. Siap. Makan!
.
Yummy❗️❗️❗️
.
#buburnasisedap
#foodshare
#formatrayyan
#eathealthybehealthy
#ebubabypedia

Harini ai try sesuatu yang baru sikit utk Santapan MatRayyan.
.
Nasi Lembik. Sayur Bayam.
Stok Ayam. (Rebus semua)
.
Bawang Merah. Bawang Putih. Ayam. (Tumis semua dengan Olive Oil)
.
Sejukkan bahan rebus. Kemudian blend sekali dengan ayam tumis bawang tu.
.

#foodshare
#formatrayyan
#ebubabypedia
#eathealthybehealthy
#buburnasiberlauk

Lunch MatRayyan untuk harini.
.
Nasi Putih. Labu. Cendawan Butang.
.
Rebus Cendawan dan Labu. .
Sejukkan. Blend. 😘
.
#foodshare
#forlunch
#forbabyboy
#eathealthybehealthy
#ebubabypedia

Menu MatRayyan untuk harini. Ai kat kampung Husband ni, jadinya kite guna barang asas. Xda Puree atau Beras Hancur atau Stok Ayam.
.
Beras. Bunga Kubis. .
Cendawan Butang. (First time nak try)
.
Cheese. (Untuk bagi rasa lemak. First time nak try gak)
.
Ayam. (Untuk rasa sup ayam. Bahagian isi boleh blend sekali. Bahagian Leher buang la. Ai rebus je leher tu utk pekatkan rasa sup)
.
Ai campak semua dalam periuk dan rebus. (Kecuali cheese. Cheese tu terus blend je nanti sekali dgn bahan rebus)
.
Sejukkan. Blend.
.
Siap. Makan ❗️❗️
.
#foodshare
#forlunch
#formatrayyan
#eathealthybehealthy
#ebubabypedia

Wah wah. .
Tadi panjat sofa, panjat rak tv. .
Dah letih minum susu, sekarang melangut tengok TV dah. .
#7bulan17hari
#ebubabypedia
#mybabyboyπŸ’™

Untuk Lunch MatRayyan harini.......
.
Beras hancur. Carrot. Saderi. Stok Ayam.
.
Simple aje. Rebus je semua. Sampai empuk.
.
Dah empuk, sejukkan dan blend.
. *lepas blend pun ai akan tapis ambil betul2 juice dan bahan yg hancur shj.*
.
#foodshare
#forlunch
#forbabyboy
#eathealthybehealthy
#ebubabypedia

Jom Lunch ❗️
.
Bubur nasi. Puree Ubi kentang. Stok ayam. .
Yummy!!
.
#anakibu
#foodshare
#eathealthybehealthy
#ebubabypedia

Apa yang BAGUS sangat COWAY nih? ❣ No 1 di Malaysia & Korea ❣ Dah 10 tahun Coway di Malaysia. ❣ lebih 400,000 keluarga yang menggunakan produk Coway. ❣ ada kilang sendiri untuk pengeluaran produk Coway. ❣ ada pusat R&D sendiri di Korea. ❣ pastinya HALAL luar dan dalam. Halal cert dari Jakim. ❣ Coway ada penapis air dengan 4 suhu. ❣ Coway adalah yang pertama mengeluarkan penapis air 2 in 1 alkaine & mineral ❣penapis air Coway digunakan dengan secara meluas bukan sahaja di rumah, tetapi di hospital dan badan badan korporat yang lain.

#CowaybyZarina
#cowayvillaem
#cowaywaterpurifier
#ilovecoway
#sayajualcoway
#penapisaircoway
#parenting
#ebubabypedia
#workingmom
#lofattah
#lokalah
#naelofarlovers
#fattahaminkamipunya

Most Popular Instagram Hashtags