#ebubabypedia

645 posts

TOP POSTS

#Repost @my.ebu
・・・
Episod seterusnya macam banyak bincang pasal makanan je rasanya. Antaranya, macam mana nak buat makanan bayi dengan pantas tapi berkhasiat! Tak lupa juga, cara-cara nak lindungi makanan anak. Menarik kan? Ibu bapa diluar sana yang ada anak kecil mesti tengok episod ke-2 eBu Babypedia ni! Banyak manfaat untuk korang! Jangan lupa, RABU jam 9 Malam di saluran Astro Ria & Ria HD. #eBu #Babypedia #eBuBabypedia @redcommfilms #redcommfilms @poplook #poplook @fosmalaysia #fosmalaysia @mothercaremalaysia #mothercaremalaysia

#ebubabypedia musim baru da start. Follow ig @my.ebu ok! Tak gitu @bellngasri ?
Tips : jangan lupa bawak anak untuk check up anak

Ibu mengandung selalunya ada masalah tidur masuk trimester ke-3. Betul tak? Haa jom tengok #EbuBabypedia jam 9 malam ini!! @my.ebu

Ibu-ibu mengandung mesti ada masalah masa tidurkan? Tak selesa, insomnia dan asyik ke tandas tu perkara biasa untuk mereka yang mengandung. Sampai suami pun tak dapat tidur nyenyak 😂 Tapi mesti ada solusi yang terbaik untuk semua ni kan? Nak tahu? Jom saksikan eBu Babypedia RABU ini, jam 9 malam di Saluran Astro Ria & Ria HD! @lisasurihani @yusrykru #ebu #ebubabypedia #babypedia #tipshamil #hamil

Morning! Ape yg seronok sgt tu baby..
#ebubabypedia
#babyyahaira
#kesayangan

Made a small appearance to support my daughter and son in law and cucu for Ebu Babypedia Season 2. Thank you @fosmalaysia for my wardrobe. @my.ebu #ebubabypedia @redcommfilms #redcommfilms #fosmalaysia

Repost @my.ebu

Ibu-ibu mengandung mesti ada masalah masa tidurkan? Tak selesa, insomnia dan asyik ke tandas tu perkara biasa untuk mereka yang mengandung. Sampai suami pun tak dapat tidur nyenyak 😂 Tapi mesti ada solusi yang terbaik untuk semua ni kan? Nak tahu? Jom saksikan eBu Babypedia RABU ini, jam 9 malam di Saluran Astro Ria & Ria HD! @lisasurihani @yusrykru #ebu #ebubabypedia #babypedia #tipshamil #hamil

Dalam episode ini Yusry nak ajar Lisa cara bedungkan anak. Tapi.. rasa-rasanya betul ke cara saya? Nak tahu kena lah tengok eBu Babypedia bermula pada 26 Julai, setiap rabu jam 9 malam okay. Hanya di saluran Astro Ria & Ria HD. @my.ebu #eBu #eBuBabypedia #Babypedia @poplook #poplook @fosmalaysia #fosmalaysia

ni nk bercuti ke,nak pindah terus @my.ebu #ebubabypedia

MOST RECENT

#Repost @my.ebu
・・・
Episod seterusnya macam banyak bincang pasal makanan je rasanya. Antaranya, macam mana nak buat makanan bayi dengan pantas tapi berkhasiat! Tak lupa juga, cara-cara nak lindungi makanan anak. Menarik kan? Ibu bapa diluar sana yang ada anak kecil mesti tengok episod ke-2 eBu Babypedia ni! Banyak manfaat untuk korang! Jangan lupa, RABU jam 9 Malam di saluran Astro Ria & Ria HD. #eBu #Babypedia #eBuBabypedia @redcommfilms #redcommfilms @poplook #poplook @fosmalaysia #fosmalaysia @mothercaremalaysia #mothercaremalaysia

FAN REPOST @lisasurihani Can't wait to see the moments with Yong in them 😍 #Repost @my.ebu
・・・
eBu Babypedia Musim ke-2 MALAM INI! Tak sabarnya! Jangan lupa untuk sama sama tonton @lisasurihani, @yusrykru dan si comel Yahaira Leanna dalam eBu Babypedia jam 9 Malam ini, di saluran Astro Ria & Ria HD! #eBu #Babypedia #eBuBabypedia @redcommfilms #redcommfilms @poplook #poplook @fosmalaysia #fosmalaysia @mothercaremalaysia #mothercaremalaysia #jeneralinsta #fanrepost #anekaragram

#ebubabypedia musim baru da start. Follow ig @my.ebu ok! Tak gitu @bellngasri ? Ha ini makan dia! Sedap bell?
Trivia : time shooting ni da pukul 4 pagi. @mohd_izham tgh buat live promote diri pakai ig saya.

#ebubabypedia musim baru da start. Follow ig @my.ebu ok! Tak gitu @bellngasri ? Rasa nak pijak je.
Trivia : time shooting ni bell x berperangai seperti bayi pun sebenarnya. Mmg mintak dipijak setiap kali take.

#ebubabypedia musim baru da start. Follow ig @my.ebu ok! Tak gitu @bellngasri ?
Tips : jangan lupa bawak anak untuk check up anak

Sup Ayam Pekat in process. 😋
.
Bawang putih. Bawang merah. Halia. Ikan bilis. (Tumbuk dan tumis sekejap)
.
Ayam. Tomato. Cendawan. Carrot. (Rebus sekaligus)
.
Rebus bahan rebus 10-15 minit kemudian masukkan bahan tumis tadi. Dan rebus hingga bahan empuk. Biasa ai rebus 20-30min.
.
Sebelum tutup api, rasa dulu sesedap rasa ke tak. Kalau kurang masin boleh tambah ikan bilis.
.
Kulit kayu manis dan tepung jagung. (Optional. Tapi ai memang masukkan. Baru rasa dia sedap sikit dan bertambah pekat.)
.
Jap lagi ai share lunch MatRayyan okay 😉
.
#homemade #foodshare #forlunch #formatrayyan #ebubabypedia #soupmaker

PRE ODER ❗️❗️
jangkamasa..kdg cpt..kdg lmbt..
2-3 WEEKS .
608# MINI KURUNG
.
RM 80sm/rm85ss
Free postage
.
MATERIAL : COTTON SPANDEX & LACE
TOP :~ SHOULDER : 14.5''
BUST : 36 '' MAX
WAIST : 34 '' - 36 '' MAX
ARM HOLE : 9 '' SLEEVE : 23 '' LENGTH : 28 '' INCH
.
SKIRT :~
WAIST : 28 '' - 38 '' MAX
HIP :38 '' MAX
LENGTH : 40 '' INCH
.
.
608#MINI KURUNG (PLUS SIZE)
.
RM 88sm/ rm92ss
Free postage
.
MATERIAL : COTTON SPANDEX & LACE 
TOP :~
SHOULDER : 19 '' BUST : 42 '' - 44 '' MAX
WAIST : 43 '' -  44 '' MAX
ARM HOLE : 11 '' SLEEVE : 24 '' LENGTH : 29 '' INCH
.
SKIRT:~
WAIST : 32 '' - 46 '' MAX
HIP : 46 '' LENGTH : 39 '' INCHI
.
colour⬇️⬇️
black
blue
cream
elegant purple
emerald green
exclusive grey
maroon
Pink
White
Whatsapp 0129552569
#bazaarpaknil #ebubabypedia #peplumlace #peplumplussize #plussizepeplumlace #bajurayacantik #bajurayamurah #prelovedminaz #minaz #rozitachewan #neelofa #fattzura #bajuraya2017

PRE ODER ❗️❗️
jangkamasa..kdg cpt..kdg lmbt..
2-3 WEEKS .
608# MINI KURUNG
.
RM 80sm/rm85ss
Free postage
.
MATERIAL : COTTON SPANDEX & LACE
TOP :~ SHOULDER : 14.5''
BUST : 36 '' MAX
WAIST : 34 '' - 36 '' MAX
ARM HOLE : 9 '' SLEEVE : 23 '' LENGTH : 28 '' INCH
.
SKIRT :~
WAIST : 28 '' - 38 '' MAX
HIP :38 '' MAX
LENGTH : 40 '' INCH
.
.
608#MINI KURUNG (PLUS SIZE)
.
RM 88sm/ rm92ss
Free postage
.
MATERIAL : COTTON SPANDEX & LACE 
TOP :~
SHOULDER : 19 '' BUST : 42 '' - 44 '' MAX
WAIST : 43 '' -  44 '' MAX
ARM HOLE : 11 '' SLEEVE : 24 '' LENGTH : 29 '' INCH
.
SKIRT:~
WAIST : 32 '' - 46 '' MAX
HIP : 46 '' LENGTH : 39 '' INCHI
.
colour⬇️⬇️
black
blue
cream
elegant purple
emerald green
exclusive grey
maroon
Pink
White
Whatsapp 0129552569
#bazaarpaknil #ebubabypedia #peplumlace #peplumplussize #plussizepeplumlace #bajurayacantik #bajurayamurah #prelovedminaz #minaz #rozitachewan #neelofa #fattzura #bajuraya2017

PRE ODER ❗️❗️
jangkamasa..kdg cpt..kdg lmbt..
2-3 WEEKS .
608# MINI KURUNG
.
RM 80sm/rm85ss
Free postage
.
MATERIAL : COTTON SPANDEX & LACE
TOP :~ SHOULDER : 14.5''
BUST : 36 '' MAX
WAIST : 34 '' - 36 '' MAX
ARM HOLE : 9 '' SLEEVE : 23 '' LENGTH : 28 '' INCH
.
SKIRT :~
WAIST : 28 '' - 38 '' MAX
HIP :38 '' MAX
LENGTH : 40 '' INCH
.
.
608#MINI KURUNG (PLUS SIZE)
.
RM 88sm/ rm92ss
Free postage
.
MATERIAL : COTTON SPANDEX & LACE 
TOP :~
SHOULDER : 19 '' BUST : 42 '' - 44 '' MAX
WAIST : 43 '' -  44 '' MAX
ARM HOLE : 11 '' SLEEVE : 24 '' LENGTH : 29 '' INCH
.
SKIRT:~
WAIST : 32 '' - 46 '' MAX
HIP : 46 '' LENGTH : 39 '' INCHI
.
colour⬇️⬇️
black
blue
cream
elegant purple
emerald green
exclusive grey
maroon
Pink
White
Whatsapp 0129552569
#bazaarpaknil #ebubabypedia #peplumlace #peplumplussize #plussizepeplumlace #bajurayacantik #bajurayamurah #prelovedminaz #minaz #rozitachewan #neelofa #fattzura #bajuraya2017

Made a small appearance to support my daughter and son in law and cucu for Ebu Babypedia Season 2. Thank you @fosmalaysia for my wardrobe. @my.ebu #ebubabypedia @redcommfilms #redcommfilms #fosmalaysia

#Repost @lisasurihani (@get_repost)
・・・
Can't wait to see the moments with Yong in them 😍 #Repost @my.ebu
・・・
eBu Babypedia Musim ke-2 MALAM INI! Tak sabarnya! Jangan lupa untuk sama sama tonton @lisasurihani, @yusrykru dan si comel Yahaira Leanna dalam eBu Babypedia jam 9 Malam ini, di saluran Astro Ria & Ria HD! #eBu #Babypedia #eBuBabypedia @redcommfilms #redcommfilms @poplook #poplook @fosmalaysia #fosmalaysia @mothercaremalaysia #mothercaremalaysia

Can't wait to see the moments with Yong in them 😍 #Repost @my.ebu
・・・
eBu Babypedia Musim ke-2 MALAM INI! Tak sabarnya! Jangan lupa untuk sama sama tonton @lisasurihani, @yusrykru dan si comel Yahaira Leanna dalam eBu Babypedia jam 9 Malam ini, di saluran Astro Ria & Ria HD! #eBu #Babypedia #eBuBabypedia @redcommfilms #redcommfilms @poplook #poplook @fosmalaysia #fosmalaysia @mothercaremalaysia #mothercaremalaysia

Saya ada banyak tips nak kongsi kepada ibu bapa di luar sana. Nak tahu apa yang Yusry akan ajar Lisa kena lah tengok eBu Babypedia musim ke-2 jam 9 malam ini. Hanya di saluran Astro Ria & Ria HD. #eBu #eBuBabypedia #Babypedia @redcommfilms #redcommfilms @poplook #poplook @fosmalaysia #fosmalaysia @mothercaremalaysia #mothercaremalaysia

Ibu mengandung selalunya ada masalah tidur masuk trimester ke-3. Betul tak? Haa jom tengok #EbuBabypedia jam 9 malam ini!! @my.ebu

Yusry panggil I Sarjan Lisa??? Bukan apa, kita nak pastikan keselamatan anak je. Tapi apa cara selamat untuk tidurkan anak yang @yusrykru sebut tu? Anda semua nak tahu? Jom sama sama tengok eBu Babypedia musim ke-2, sekejap lagi, jam 9 malam. Hanya di saluran Astro Ria & Ria HD. @my.ebu #eBu #eBuBabypedia #Babypedia @redcommfilms #redcommfilms @poplook #poplook @fosmalaysia #fosmalaysia @mothercaremalaysia #mothercaremalaysia

Ngeee ~ Berkenaan MashPotato utk MatRayyan haritu. Harini ai nak share sikit. Petang ni ai buat MashPotato dan Mushroom Soup.
.
#Gambar pertama. Mashpotato dan mushroom soup sebelum disebatikan. Likat sangat kan mashpotato tu, kesian kids nak telan.
.
Gambar kedua. Dua2 tu dah digaul. Cair sikit kan? Mudah la kids nak telan. 😋
.
Gambar tiga. Dah licinnnnn~~ 😁😁
.
So, ada tak yang nak resepi mushroom soup untuk baby? Kalau ada yang nak tau.. Next ai akan try buat post untuk mushroom soup baby. Kalau tak ada berminat, ai tak rajin nak post. Hahaha 😂😂
.
#ikutmood #formatrayyan #foodshare #ebubabypedia #mashpotato #mushroomsoup

Hos @shopatgoshop, @raianna.a.r pun ada kongsi pasal anak beliau! Jom tengok video penuh di YouTube eBu Babupedia! 😉 #eBuBabypedia #ebu #Babypedia

Most Popular Instagram Hashtags