[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#ebubabypedia

565 posts

TOP POSTS

😍 Playing in the garden with Daddykins #Repost @ebubabypedia
・・・
Daddy @yusrykru and Yahaira dalam Ebubabypedia Season 2! @ebubabypedia @redcommfilms #ebubabypedia #ebubabypediaseason2 #redcommfilms

Annabelle or Anakbell?
#ebubabypedia

SAKSIKAN 'trailer' penuh ebu babypedia di facebook MyeBu pada jam 4 petang HARI NI! #ebubabypedia
www.facebook.com/OfficialMyeBu

Nantikan pengalaman menjadi seorang Ibu Dari Aye Keng @ayekeng dalam Ebubabypedia Season 2! @ebubabypedia @redcommfilms #redcommfilms #ebubabypediaseason2 #ebubabypedia @bobrozailee #dopteamb

@lisasurihani & @yusrykru's bundle of joy, Yahaira Leanne ❀ #ebubabypedia #filmmaker #filmmaking #iphonography

Jom follow @my.ebu untuk tips tips keibu bapaan! Banyak benda mudah dan menarik dorang nak kongsi! #MeleTOP #eBu #eBuBabypedia #Babypedia
#Repost @my.ebu (@get_repost)
・・・
Untuk ibu bapa yang baru menimang cahaya mata, jom dengarkan tip pantas untuk membedung bayi dari @yusrykru & @lisasurihani. 😊😊😊 Nanti boleh lah cuba ye! Untuk menonton tips yang lain, layari dan subscribe YouTube Ebu Babypedia. Link di bio kami. πŸ˜‰ #eBu #Babypedia #eBuBabypedia

Morning! Ape yg seronok sgt tu baby..
#ebubabypedia
#babyyahaira
#kesayangan

Anak anda ada perasaan malu dengan orang diluar? Atau susah untuk adaptasi diri dengan persekitaran luar? Jangan risah, jom tengok Tips Pantas ni!
Tonton video penuh di YouTube eBu ya! Link di bio kami. πŸ˜€ #eBu #eBuBabypedia #Babypedia

Satu2nya ballerina takde pinggang πŸ‘―
#ebubabypedia

MOST RECENT

Selamat Hari Raya Aidilfitri dari kami di @my.ebu! Jangan lupa saksikan eBu Babypedia mulai 26 Julai ini! 😁 #eBu #eBuBabypedia

Hehe, inilah realiti sebenar di luar sana kan? Saya pasti para ibu mesti setuju dengan gambar ini. πŸ˜ƒ Sentiasa impikan rumah yang kemas, tetapi bila dah ada anak ni susah juga. Haha πŸ˜… Ada ke tips tips untuk rumah tidak berselerak? Cuba kongsikan dengan kami. #eBu #eBuBabypedia #Babypedia

Ada ke bapa bapa diluar sana yang macam ni? Hehe apa-apa pun ketahuilah, semua pengorbanan dan jasa kalian kami hargai. Selamat Hari Bapa! #eBuBabypedia #eBu #Babypedia

#GempakFefeeling : sweet je tengok Yusry & Lisa ni...haa untuk ibu bapa yang baru menimang cahaya mata, jom dengarkan tip pantas untuk membedung bayi dari @yusrykru & @lisasurihani. 😊😊😊 Nanti boleh lah cuba ye! . πŸ˜‰
Untuk lebih tips, mama papa boleh lah follow @my.ebu ok!!
#eBu #Babypedia #eBuBabypedia

Happy Birthday Daddy @yusrykru! 😊😊😊 Semoga murah rezeki dan bahagia disamping keluarga comel. Dari kami di eBu! #eBuBabypedia #eBu #Babypedia

Lunch MatRayyan harini 😘😘
.
Nasi Lembik. Broccoli. Lobak Putih. Bawang Putih Bawang Merah. Isi Ikan Tenggiri.
.
Rebus beras sampai kembang. Kemudian masukkan je semua bahan dalam periuk. Rebus sekaligus sampai empuk (sbb ai malas ni πŸ˜‚πŸ˜‚ tu pasal campak2 semua)
.
Masukkan 1 sudu kecil minyak zaitun dalam periuk. Rebus lagi 3-5min.
.
Dah siap, sejukkan dan blend. .
#forlunch
#formatrayyan
#eathealthybehealthy
#ebubabypedia
#foodshare

Bila Ibu nak sambung tido lepas subuh, Ibu terpaksa la buat Lunch MatRayyan awalπŸ˜‚
.
Bila buat awal pagi mood malas lagi kannn. So, semua ai campak dan rebus sekaligus πŸ˜‚
.
Nasi lembik. Broccoli. Cendawan shitake. Tomato. .
Dah kembang dan empuk baru ai masukkan isi ikan tenggiri rebus dlm 10-15 min .
.
Tutup api. Sejukkan. Blend. Siap!
.
#ibumalas
#formatrayyan
#ebubabypedia
#eathealthybehealthy

Macam mana agaknya beza ibu bapa zaman dahulu dan sekarang ye? Mesti banyak perubahan kan? Cuba anda kongsikan pengalaman anda. 😊 Sambil sambil tu jom tengok sketsa lucu dari Jihan & Bell Ngasri. #eBu #eBuBabypedia #Babypedia #tipsibu #youngmom #tips #tipsibubapa

Haaa kepada ibu bapa atau mereka yang baru sahaja bergelar ibu bapa, kunjungi @my.ebu dan youtube @my.ebu untuk mendapatkan tips-tips penjagaan bayi yang dikongsikan oleh @lisasurihani dan @yusrykru .
.
.
#Repost @my.ebu (@get_repost)
・・・
@lisasurihani & @yusrykru kongsi satu lagi Tips Pantas untuk anda. πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€ Cara cara untuk menukar lampin bayi! Diantara anda dan pasangan anda siapa yang paling handal menukar lampin bayi? Cuba kongsi.
Untuk menonton video penuh, layari YouTube eBu! Link dia bio kami ye. 😊 #eBu #Babypedia #eBuBabypedia

Rasa macam dah lama x upload moi MatRayyan 😜. Malas nak ambik gambo πŸ˜‚
.
Bubur nasi. Puree carrot. Asparagus. Tomato. Bawang putih bawang merah. Halia. Isi ikan tenggiri.
.
Bawang putih bawang merah, halia dan isi ikan tenggiri tu ai tumis dulu dgn olive oil. .
Lepas nasi dah kembang baru ai campur semua bahan dalam periuk.
.
Dah empuk semua bahan, sejukkan dan blend.
.

#foodshare
#forlunch
#formatrayyan
#ebubabypedia
#eathealthybehealthy

Dessert MatRayyan.
.
Yogurt. Cheese. Avocado. Kurma.
.
Blend, hidangkan. .
#forlunch
#formatrayyan
#foodshare
#ebubabypedia
#eathealthybehealthy

Selamat bersahur! Produk inception 2in1. Air ALKALI dan RO dalam 1 produk. Yusry dgn Lisa pun guna COWAY bg penyediaan makanan anak mereka!
Air ALKALI dgn suhu bilik dan sejuk! 😍

Hubungi segera utk detail lanjut!
☎️017-6257881
☎️017-6257881
☎️017-6257881
☎️017-6257881
☎️017-6257881

#waterspecialist
#cowaymalaysia #ebupedia #ebubabypedia #agentcowaymalaysia #cd104592 #belionline #waterpurifier #penapisair #airpurifier #penapisudara

Untuk snek MatRayyan 😊
.
Kali ni campur Avocado dengan Kurma. Nasib baik habis makan. .
#snacktime
#formatrayyan
#ebubabypedia
#eathealthybehealthy

#Repost @yusrykru @lisasurihani (@get_repost) Sweetnya together πŸ˜‰πŸ˜‰ dalam Ebubabypedia Season2 Nantikan!!! @ebubabypedia @my.ebu #yusrykru #lisasurihani #ebu #ebubabypedia @zarina2153 @auntymira

Jom follow @my.ebu untuk tips tips keibu bapaan! Banyak benda mudah dan menarik dorang nak kongsi! #MeleTOP #eBu #eBuBabypedia #Babypedia
#Repost @my.ebu (@get_repost)
・・・
Untuk ibu bapa yang baru menimang cahaya mata, jom dengarkan tip pantas untuk membedung bayi dari @yusrykru & @lisasurihani. 😊😊😊 Nanti boleh lah cuba ye! Untuk menonton tips yang lain, layari dan subscribe YouTube Ebu Babypedia. Link di bio kami. πŸ˜‰ #eBu #Babypedia #eBuBabypedia

Untuk ibu bapa yang baru menimang cahaya mata, jom dengarkan tip pantas untuk membedung bayi dari @yusrykru & @lisasurihani. 😊😊😊 Nanti boleh lah cuba ye! Untuk menonton tips yang lain, layari dan subscribe YouTube Ebu Babypedia. Link di bio kami. πŸ˜‰ #eBu #Babypedia #eBuBabypedia

Sebelum bawak MatRayyan masuk klinik kite kasi dia kenyang dulu.
.
Ibu sempat meng'selfish'kan diri lagi tu πŸ˜‚πŸ˜‚
.
#towkayacademy
#ebubabypedia
#checkupagain

Sebelum MatRayyan kene cucuk satgi, Ibu bagi mamam dulu ek.
.
Nasi lembik. (Mcm biasa terus rebus)
.
Cendawan shitake. Sumber protein tambahan.
.
Broccoli. Bagus untuk perkembangan otak bayi.
.
Bawang merah dan bawang putih. Ini ai wajibkan dalam menu. Manis bawang merah menyedapkan lagi bubur. Bawang putih selalu bantu MatRayyan keluarkan kahak melalui muntah bila selesema.
.
Isi ikan tenggiri. Sumber protein utama.
.
Cheese. Sumber lemak.
.
Macam biasa, lepas nasi dah kembang/lembik. Terus campur semua bahan kecuali cheese.
.
Bila bahan2 dah empuk, baru masukkan cheese dan biarkan mencair. Kemudian baru kacau sebati.
.
Dah siap, sejukkan dan blend. 😘
.
#forlunch
#foodshare
#formatrayyan
#ebubabypedia
#eathealthybehealthy

Untuk Lunch Pulak Ibu buat simple je. Sebab ibu malas πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Nasi lembik (dah rebus dulu)
.
Bunga kobis. Puree carrot. Bawang Putih Bawang Merah. Stok Sup Ayam.
.
Rebus semua. Blend. Siap dan boleh makan! 😘
.
#forlunch
#formatrayyan
#foodshare
#ebubabypedia
#eathealthybehealthy

Most Popular Instagram Hashtags