[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#drmahyuddin

279 posts

TOP POSTS

We had our lunch yesterday with Malaysia most famous cardiologist, Dr. Beni Isman.
We've known him since 1994, almost 23 years ago. We went to the same matriculation centre in Kuala Terengganu & Kuala Pilah, pursue our degree in New Zealand together, and to no suprise, we share mutual interest - writing!

May God bless you buddy!

#DrMahyuddin

Terima kasih buat Munirah & Salwa yang datang bertemu saya di SALAM Specialist Hospital Kuala Terengganu hari ni.
Jadual saya agak padat hari ni. Selain bertemu beberapa pesakit, turut menghadiri mesyuarat Pakar2 SALAM bersama Pengarah Eksekutif Kumpulan SALAM Hospital, Datin Maslina Ibrahim.
Namun, kami di SALAM hari ini dimeriahkan dengan sesi memasak bubur lambuk yang kemudiannya diagih-agihkan kepada penduduk Kuala Terengganu. Ceria sokmo! πŸ€—

Buat Munirah & Salwa, Enjoy reading your #DiagnosisApokalips & semoga ia memberi manfaat buat hari2 yg mendatang 😊

#drmahyuddin
#DiagnosisApokalips
#HospitalSALAMKualaTerengganu

Saya amat bertuah kerana terpilih menjadi peserta "The 2nd ASSA Knee and Shoulder Cadaveric Workshop" di Bandaraya Ho Chi Minh, Vietnam pada 23-24/5/17 anjuran ASSA (ASEAN Society of Sport Arthroscopy) dengan kerjasama Smith & Nephew.
Semasa bengkel ini berlangsung, saya berkesempatan beramah mesra dan menuntut ilmu dengan Pakar-pakar tersohor Asia Tenggara yang menjadi mentor kami:
1. Prof Bancha Chernchujit (Thailand)
2. Prof. Chanakarn Phornphutkul (Thailand) yang juga President ASSA
3. Dr. Antonio Juan (Philippine)
4. Dr. Rich Enriqe Paison (Philippine)
5. Dr. Dave Lee (Singapore)
6. Dr. Andre Pontoh (Indonesia)
7. Dr. Charanjeet Singh (Malaysia)
8. Dr. Nam Anh Tang Ha (Vietnam)

Bengkel ni terbahagi kepada 2 bahagian, iaitu Pembedahan Arthroscopy sendi Lutut pada hari pertama, dan Arthroscopy sendi Bahu pada hari ke-2.
Bengkel ini direka khas bagi membantu Pakar-pakar bedah arthroscopy pada peringkat beginner dan intermediate. Kami dipecahkan kepada 5 kumpulan dengan 5 mayat (kadaver). Setiap kumpulan mempunyai seorang faculty (trainer) antarabangsa, seorang local faculty dari Vietnam dan 2 ke 3 orang peserta. Seorang lagi peserta yang sepatutnya berada di stesen saya tidak dapat hadir jadi saya berseorangan dengan 2 mentor & 1 kadaver. Talking about luck & sustenance huh 😊

Hari pertama sememangnya agak mudah bagiku kerana telah banyak melakukan knee arthroscopy, termasuk ACL reconstruction. Saya memanfaatkan sepenuhnya sesi itu bagi menambah kemahiran bagi melakukan PCL reconstruction yang sememangnya lebih teknikal dan sukar. Saya dibimbing secara langsung oleh Mentor saya daripada Filipina iaitu Dr. Antonio Juan (saya panggil dia Tony aje). Muka dia pun iras Antonio Banderas, betul tak? 😊
#DrMahyuddin
#ASSA

ACL reconstruction satu siapppp!! AlhamdulilLah dipermudahkan pembedahan pesakit kami pagi ini. Lega sangat.
Kami gunakan autograft dari otot Hamstring (gracilis & semitendinosus) dan Teknik Endobutton & Bioscrew daripada Smith & Nephew bagi pembedahan hari ini.
Terima kasih buat assistant-assitant saya yang soooo wonderful 😍

#drmahyuddin
#aclreconstruction
#hoshas

Berhujung minggu bersama keluarga besar saya di Kemaman menyambut Birthday πŸŽ‰ dua anak sedaraku, Sumayyah & Maleed.
Jangan terFobia dengan post istimewa saya bersama Novel Diagnosis Fobia 😊

Dapatkan Online di www.whitecoat.com.my

#DrMahyuddin
#DiagnosisFobia

"Doktor, Doktor ada hutang dengan saya!" Saya disapa seorang pelajar lelaki berkot putih di surau Aras 3 HOSHAS ketika hendak bersolat Zuhur semalam.
Tergamam saya seketika. Bila pulak la saya berhutang dengan student ni?

Melihatkan saya yang terpinga-pinga, beliau tersenyum. "Hari tu Doktor kata kat akaun Twitter Doktor, Doktor janji nak ambik gambar dengan saya..." "Ohhh... janji Twitter ke?" Haha πŸ˜‚

Barulah saya teringat interaksi saya dengan beliau di Twitter beberapa bulan yang lalu. "Awak student tahun berapa?" "Saya student Medic Tahun 3 UIA doktor!" Lebar dia tersenyum.
Okey, Aiman Haziqq, Jom ambik gambar. Hutang kira selesai ye πŸ˜‚

Jika anda berminat, boleh follow Twitter saya di Tweethandle @DrMahyuddin
untuk info berkaitan Ortopedik serta perkongsian ilmu dan berita Malaysia & seluruh dunia. Jom perkayakan ilmu kita 😊

#drmahyuddin

AlhamdulilLah. Semalam novel kecil ini tiba di rumah saya. Ia adalah penulisan ke-4 saya yang diterbitkan pada tahun ini selepas Diagnosis Fobia, Perang Melawan Mitos & Tribunal Cinta. "Valet Cinta" ini adalah novel yang mengandungi antologi 20 cerpen terbaik yang disaring melalui peraduan yang dibuat pada April yang lalu.
Ia adalah peraduan menulis cerpen pertama yang saya sertai dan alhamdulilLah cerpen saya yang bertajuk "Setulis Kasih Patin Tempoyak" terpilih.
Jika anda berminat untuk memilikinya, anda boleh PM saya. Member2 kat HOSHAS boleh tegur2 saya masa saya buat round nanti ye 😊

#DrMahyuddin
#ValetCinta

#Repost with @repostapp
・・・
Bersama insan yang amat saya kagumi ketinggian ilmunya MasyaAllah, Ustaz Ad-Dien Abdul Kadir @addien90 @nakbelibuku yang sama2 menghadiri Majlis Perasmian MedTweetMY petang tadi.

#DrMahyuddin
#medtweetmy
#annualgeneralmeeting
...... Terima kasih @drmahyuddin. InsyaAllah bersua lagi di lain masa. ☺❀

Hari ni kami berkongsi ilmu dan pengalaman mengenai Prinsip Asas Teknik Plating dan juga Tension Band bersama doktor-doktor muda dari seluruh negara.
Peserta dibahagikan kepada beberapa kumpulan dengan setiap kumpulan tersiri daripada 4 peserta dan seorang pakar sebagai fasilitator.
Great organisation by the committee members of Melaka Orthopaedic Department. Well done!

#drmahyuddin
#basictraumaworkshop2017

MOST RECENT

Saya sempat singgah ke Unit Rawatan Harian (Daycare Unit) untuk menyerahkan Buku Valet Cinta & Diagnosis Apokalips kepada Kak Ruziah Asbulah petang tadi. 2 minggu yang lalu beliau membeli novel No. 1 Bestseller Carta MPH ketika ini iaitu Diagnosis Fobia.

Saya kenal SN Ruziah sebelum bergelar pakar lagi. Banyak pengalaman beliau yang dikongsikan dan menjadi iktibar buat diri saya (dan boleh dibuat cerita novel juga sebenarnya πŸ€”). Terima kasih atas sokongan Akak.
Salam buat anak-anak Kak Ruziah yang begitu rajin membaca. Saya doakan mereka juga menjadi seorang penulis satu hari nanti, aamiin.
#DrMahyuddin
#ValetCinta
#DiagnosisApokalips
#diagnosisfobia

AlhamdulilLah. Semalam novel kecil ini tiba di rumah saya. Ia adalah penulisan ke-4 saya yang diterbitkan pada tahun ini selepas Diagnosis Fobia, Perang Melawan Mitos & Tribunal Cinta. "Valet Cinta" ini adalah novel yang mengandungi antologi 20 cerpen terbaik yang disaring melalui peraduan yang dibuat pada April yang lalu.
Ia adalah peraduan menulis cerpen pertama yang saya sertai dan alhamdulilLah cerpen saya yang bertajuk "Setulis Kasih Patin Tempoyak" terpilih.
Jika anda berminat untuk memilikinya, anda boleh PM saya. Member2 kat HOSHAS boleh tegur2 saya masa saya buat round nanti ye 😊

#DrMahyuddin
#ValetCinta

AlhamdulilLah Buku Diagnosis Fobia kini berada di Tempat PERTAMA Bestsellers MPH buat minggu ke-13 dalam Kategori Fiction.
Tahniah buat barisan sahabatku, ahli keluarga Diagnosis Fobia: Dr Beni Isman, Dr Mafeitzeral Mamat, Dr. Anwar Fazal Abu Bakar, Dr. Fatin Liyana Asri, Dr. Aizzat Muhammad & isteriku Dr. Nazatul Shahnaz.
Tahniah juga buat sahabat2ku dalam #MedTweetMY kerana buku sulung kita, Perang Melawan Mitos berjaya menembusi Carta 10 Bestsellers MPH dalam
Kategori Non-Fiction.
Terima kasih buat pembaca semua atas sokongan anda semua. We love all of you 😘
#DrMahyuddin
#DiagnosisFobia
#PerangMelawanMitos

Jika anda mengalami masalah sakit belakang atau kaki apabila berjalan dalam jarak yang tertentu sehingga anda terpaksa duduk bagi melegakan kesakitan itu, anda mungkin mengalami masalah SPINAL STENOSIS.
Ini adalah topik penulisan terkini saya yang disiarkan di Malaysian Medical Gazette. Moga bermanfaat.
#drmahyuddin
#SpinalStenosis
#MalaysianMedicalGazette
http://www.mmgazette.com/spinal-stenosis-apabila-jarak-perjalanan-anda-terbatas-dr-ahmad-mahyuddin-mohamed/

Dalam tempoh beberapa bulan yang lalu, di HOSHAS sahaja ada 1 kes Houseman yang meletak jawatan kerana tidak mampu menanggung tekanan kerja, 1 kes panic attack setiap kali melangkah masuk ke wad, dan hampir sepuluh kes yang perlu dirujuk ke Kaunselor & Jabatan Psikiatri atas pelbagai masalah.
Bilangan Houseman yang menghadapi masalah adaptasi sebenarnya adalah amat kecil (grossly kurang daripada 5 peratus) namun ia adalah sesuatu yang menyedihkan dan kami berpendapat, Houseman ini boleh dibantu bagi menghadapi tempoh latihan mereka dan menjadi doktor yang kompeten selepas 2 tahun tempoh Housemanship.
Kami telah menubuhkan Houseman Support Group yang dinamakan Kitnsukuroi HOSHAS dengan mengambil model Kintsukuroi HKL bagi membantu Houseman (Pegawai Perubatan Latihan Siswazah) di hospital kami. Di Malaysia, HOSHAS adalah hospital kedua selepas HKL yang ada unit ini.

Hari ini Houseman kami di HOSHAS telah mara setapak lagi dengan menubuhkan Persatuan Houseman HOSHAS yang bertanggungjawab sebagai Peer Support dan mengadakan aktiviti-aktiviti sosial dan sukan buat Houseman kami. Ia adalah antara cara-cara bagi menghilangkan tekanan kerja. Tahniah buat adik-adik Houseman yang saya sayangi!
Saya share kembali post yang saya tulis setahun yang lalu. Moga ia bermanfaat buat adik-adik yang baru bergelar doktor dan yang akan bergelar doktor.
Stay tough & never give up!

https://www.facebook.com/drmahyuddin/posts/10208417182740163

#DrMahyuddin
#Housemanship
#TipsForHouseman

DIAGNOSIS APOKALIPS
RM25
Postage RM7(SM)/RM11(SS)

Dm/Whatsapp 0186320561 ********
Kilat sabung-menyabung dan guruh berdentum bersahut-sahutan penyentak lamunan. Luruan hujan yang turun persis tujahan peluru mortar yang kebingungan tidak ketahuan mana awalan atau akhiran. Halus sapaan Tuhan mahu bertanya khabar iman.

Kata environmentalis, ini kesan rumah hijau, walhal dari fakta-fakta yang dihurai itu hanya sedikit yang ambil hirau. Selagi bukan empunya diri ditimpa bencana, mengapa perlu galau?

Itu kita. Penghuni zon selesa yang akan terjaga hanya bila kita sendiri yang terbenam dalam air bah yang menggila.

Cerita Nuh, Luth, Syuaib, Kaum Tsammud, Fir'aun & Qarun, kita lupa dan menganggap hanya dongengan semata-mata.

Sebelum dibaca tinta ini, baca dulu tintaNya ini. "Patutkah penduduk negeri-negeri itu merasa aman daripada kedatangan azab Kami kepada mereka pada malam hari, semasa mereka sedang tidur? Atau patutkah penduduk negeri itu merasa aman daripada kedatangan azab Kami kepada mereka pada siang hari, semasa mereka leka bermain-main? (7: 97-98)

Jadi, ke mana mahu lari?

Moga saat kamu tamat membaca buku ini, kamu bisa menjawab dengan tenang hati, "Pada Ilahi." #UsrahTCBS
#aurainsta
#diagnosisapokalips
#whitecoatenterprise
#drazah
#draizzat
#drbenirusani
#dranwarfazal
#drmafeitz
#drfatinliyana
#drmahyuddin
#drlutfi
#drzymasri
#drkhairulhafidz
#drsyamirulah
#drdhesi
#aurainsta
#aurainstabatch10

DIAGNOSIS APOKALIPS
RM25
Postage RM7(SM)/RM11(SS)

Whatsapp 013-2069142 atau klik di bio kami πŸ˜‰ ********
Kilat sabung-menyabung dan guruh berdentum bersahut-sahutan penyentak lamunan. Luruan hujan yang turun persis tujahan peluru mortar yang kebingungan tidak ketahuan mana awalan atau akhiran. Halus sapaan Tuhan mahu bertanya khabar iman.

Kata environmentalis, ini kesan rumah hijau, walhal dari fakta-fakta yang dihurai itu hanya sedikit yang ambil hirau. Selagi bukan empunya diri ditimpa bencana, mengapa perlu galau?

Itu kita. Penghuni zon selesa yang akan terjaga hanya bila kita sendiri yang terbenam dalam air bah yang menggila.

Cerita Nuh, Luth, Syuaib, Kaum Tsammud, Fir'aun & Qarun, kita lupa dan menganggap hanya dongengan semata-mata.

Sebelum dibaca tinta ini, baca dulu tintaNya ini. "Patutkah penduduk negeri-negeri itu merasa aman daripada kedatangan azab Kami kepada mereka pada malam hari, semasa mereka sedang tidur? Atau patutkah penduduk negeri itu merasa aman daripada kedatangan azab Kami kepada mereka pada siang hari, semasa mereka leka bermain-main? (7: 97-98)

Jadi, ke mana mahu lari?

Moga saat kamu tamat membaca buku ini, kamu bisa menjawab dengan tenang hati, "Pada Ilahi." #UsrahTCBS
#aurainsta
#diagnosisapokalips
#whitecoatenterprise
#drazah
#draizzat
#drbenirusani
#dranwarfazal
#drmafeitz
#drfatinliyana
#drmahyuddin
#drlutfi
#drzymasri
#drkhairulhafidz
#drsyamirulah
#drdhesi
#kashafventure

BUKU | TARBIAH CINTA RESOURCES:
DIAGNOSIS APOKALIPS
RM25
Postage RM7(SM)/RM11(SS)

Whatsapp 0107736200 ********
Kilat sabung-menyabung dan guruh berdentum bersahut-sahutan penyentak lamunan. Luruan hujan yang turun persis tujahan peluru mortar yang kebingungan tidak ketahuan mana awalan atau akhiran. Halus sapaan Tuhan mahu bertanya khabar iman.

Kata environmentalis, ini kesan rumah hijau, walhal dari fakta-fakta yang dihurai itu hanya sedikit yang ambil hirau. Selagi bukan empunya diri ditimpa bencana, mengapa perlu galau?

Itu kita. Penghuni zon selesa yang akan terjaga hanya bila kita sendiri yang terbenam dalam air bah yang menggila.

Cerita Nuh, Luth, Syuaib, Kaum Tsammud, Fir'aun & Qarun, kita lupa dan menganggap hanya dongengan semata-mata.

Sebelum dibaca tinta ini, baca dulu tintaNya ini. "Patutkah penduduk negeri-negeri itu merasa aman daripada kedatangan azab Kami kepada mereka pada malam hari, semasa mereka sedang tidur? Atau patutkah penduduk negeri itu merasa aman daripada kedatangan azab Kami kepada mereka pada siang hari, semasa mereka leka bermain-main? (7: 97-98)

Jadi, ke mana mahu lari?

Moga saat kamu tamat membaca buku ini, kamu bisa menjawab dengan tenang hati, "Pada Ilahi." #UsrahTCBS
#aurainsta
#diagnosisapokalips
#whitecoatenterprise
#drazah
#draizzat
#drbenirusani
#dranwarfazal
#drmafeitz
#drfatinliyana
#drmahyuddin
#drlutfi
#drzymasri
#drkhairulhafidz
#drsyamirulah
#drdhesi

DIAGNOSIS APOKALIPS
RM25
Postage RM7(SM)/RM11(SS)
.
Whatsapp 019 4258267
.
*************************
Kilat sabung-menyabung dan guruh berdentum bersahut-sahutan penyentak lamunan. Luruan hujan yang turun persis tujahan peluru mortar yang kebingungan tidak ketahuan mana awalan atau akhiran. Halus sapaan Tuhan mahu bertanya khabar iman.
.
Kata environmentalis, ini kesan rumah hijau, walhal dari fakta-fakta yang dihurai itu hanya sedikit yang ambil hirau. Selagi bukan empunya diri ditimpa bencana, mengapa perlu galau?
.
Itu kita. Penghuni zon selesa yang akan terjaga hanya bila kita sendiri yang terbenam dalam air bah yang menggila.
.
Cerita Nuh, Luth, Syuaib, Kaum Tsammud, Fir'aun & Qarun, kita lupa dan menganggap hanya dongengan semata-mata.
.
Sebelum dibaca tinta ini, baca dulu tintaNya ini.
.
"Patutkah penduduk negeri-negeri itu merasa aman daripada kedatangan azab Kami kepada mereka pada malam hari, semasa mereka sedang tidur? Atau patutkah penduduk negeri itu merasa aman daripada kedatangan azab Kami kepada mereka pada siang hari, semasa mereka leka bermain-main? (7: 97-98)
.
Jadi, ke mana mahu lari?
.
Moga saat kamu tamat membaca buku ini, kamu bisa menjawab dengan tenang hati, "Pada Ilahi."
.
#UsrahTCBS
#aurainsta
#diagnosisapokalips
#whitecoatenterprise
#drazah
#draizzat
#drbenirusani
#dranwarfazal
#drmafeitz
#drfatinliyana
#drmahyuddin
#drlutfi
#drzymasri
#drkhairulhafidz
#drsyamirulah
#drdhesi

Hati saya berbunga-bunga memandang 2 buah buku yang menunggu masa untuk dipos kepada sahabat di zaman matrikulasi SESMA dahulu circa 1994/1995. Gembira dapat berkongsi cerita & ilmu.
Saya menyumbangkan 3 cerita dalam Diagnosis Fobia keluaran Whitecoat Enterprise yang kini berada di tangga teratas Carta Bestseller MPH. Manakala dalam Tribunal Cinta keluaran Pena Padu, saya berkongsi kisah romantis percintaan Kapten Mah dalam "Surihati Kapten Mah." Buku "Perang Melawan Mitos" yang juga keluaran Whitecoat Enterprise pun saya masih ada dalam 20 buah.
Bagi kenalan di HOSHAS, anda boleh dapatkan buku-buku ini dari saya di hospital ye.
#drmahyuddin
#tribunalcinta
#diagnosisfobia
#perangmelawanmitos

DIAGNOSIS APOKALIPS
RM25
Postage RM7(SM)/RM11(SS)

Whatsapp 01672345511 ********
Kilat sabung-menyabung dan guruh berdentum bersahut-sahutan penyentak lamunan. Luruan hujan yang turun persis tujahan peluru mortar yang kebingungan tidak ketahuan mana awalan atau akhiran. Halus sapaan Tuhan mahu bertanya khabar iman.

Kata environmentalis, ini kesan rumah hijau, walhal dari fakta-fakta yang dihurai itu hanya sedikit yang ambil hirau. Selagi bukan empunya diri ditimpa bencana, mengapa perlu galau?

Itu kita. Penghuni zon selesa yang akan terjaga hanya bila kita sendiri yang terbenam dalam air bah yang menggila.

Cerita Nuh, Luth, Syuaib, Kaum Tsammud, Fir'aun & Qarun, kita lupa dan menganggap hanya dongengan semata-mata.

Sebelum dibaca tinta ini, baca dulu tintaNya ini. "Patutkah penduduk negeri-negeri itu merasa aman daripada kedatangan azab Kami kepada mereka pada malam hari, semasa mereka sedang tidur? Atau patutkah penduduk negeri itu merasa aman daripada kedatangan azab Kami kepada mereka pada siang hari, semasa mereka leka bermain-main? (7: 97-98)

Jadi, ke mana mahu lari?

Moga saat kamu tamat membaca buku ini, kamu bisa menjawab dengan tenang hati, "Pada Ilahi." #UsrahTCBS
#aurainsta
#diagnosisapokalips
#whitecoatenterprise
#drazah
#draizzat
#drbenirusani
#dranwarfazal
#drmafeitz
#drfatinliyana
#drmahyuddin
#drlutfi
#drzymasri
#drkhairulhafidz
#drsyamirulah
#drdhesi
#WarkahCo
#UsrahTCBSBrothersAndSisters

ACL reconstruction satu siapppp!! AlhamdulilLah dipermudahkan pembedahan pesakit kami pagi ini. Lega sangat.
Kami gunakan autograft dari otot Hamstring (gracilis & semitendinosus) dan Teknik Endobutton & Bioscrew daripada Smith & Nephew bagi pembedahan hari ini.
Terima kasih buat assistant-assitant saya yang soooo wonderful 😍

#drmahyuddin
#aclreconstruction
#hoshas

Syukur segalanya berjalan lancar. Saya telah diamanahkan oleh Ketua Jabatan Ortopedik HOSHAS sebagai koordinator Perhimpunan Pagi Bulanan HOSHAS bagi bulan Jun 2017 yang berlangsung pada Isnin, 5/6/2017. Kali ini ia adalah giliran Jabatan Ortopedik & Jabatan Pembedahan Am sebagai penganjur bersama.
Apa yang membuatkan Perhimpunan Pagi kali ini istimewa ialah kehadiran buat julung kalinya, Pengarah Kesihatan Negeri Pahang, Dr. Sha'ari Ngadiman.
Dalam mengetuai penganjuran apa-apa aktiviti atau majlis sekali pun, perkara yang paling mencabar ialah "managing human resources" dan "leadership skills" diri kita sendiri. Keupayaan bagi mendapatkan kerjasama setiap ahli jawatankuasa dan mengemudikannya dengan teratur dan penuh keseronokan!

Secara peribadi, saya ingin menzahirkan ucapan terima kasih buat semua AJK penganjuran kedua-dua jabatan termasuk AJK Soft Skills dan Budaya Korporat HOSHAS yang terlibat secara langsung dalam penganjuran kali ini. You're the best!

#drmahyuddin

Ramadan ke-9.
Kami berbuka puasa di restoren hari ni sempena menyambut hari esok.
Esok adalah hari yang istimewa buat kami sekeluarga kerana anak bongsu kami akan bergelar anak teruna, ehem ehem... InsyaAllah dipermudahkan urusan Hasif berkhatan esok, Aamiin. "When dead am I, the last of the Jedi will you be" - Master Yoda. "Your skills are complete, my Padawan. You are as powerful as I am" - Master Mah.

#DrMahyuddin
#returnofthejedi

BUKU | TARBIAH CINTA RESOURCES:
DIAGNOSIS APOKALIPS
RM25
Postage RM7(SM)/RM11(SS)

Whatsapp 0107736200 ********
Kilat sabung-menyabung dan guruh berdentum bersahut-sahutan penyentak lamunan. Luruan hujan yang turun persis tujahan peluru mortar yang kebingungan tidak ketahuan mana awalan atau akhiran. Halus sapaan Tuhan mahu bertanya khabar iman.

Kata environmentalis, ini kesan rumah hijau, walhal dari fakta-fakta yang dihurai itu hanya sedikit yang ambil hirau. Selagi bukan empunya diri ditimpa bencana, mengapa perlu galau?

Itu kita. Penghuni zon selesa yang akan terjaga hanya bila kita sendiri yang terbenam dalam air bah yang menggila.

Cerita Nuh, Luth, Syuaib, Kaum Tsammud, Fir'aun & Qarun, kita lupa dan menganggap hanya dongengan semata-mata.

Sebelum dibaca tinta ini, baca dulu tintaNya ini. "Patutkah penduduk negeri-negeri itu merasa aman daripada kedatangan azab Kami kepada mereka pada malam hari, semasa mereka sedang tidur? Atau patutkah penduduk negeri itu merasa aman daripada kedatangan azab Kami kepada mereka pada siang hari, semasa mereka leka bermain-main? (7: 97-98)

Jadi, ke mana mahu lari?

Moga saat kamu tamat membaca buku ini, kamu bisa menjawab dengan tenang hati, "Pada Ilahi." #UsrahTCBS
#aurainsta
#diagnosisapokalips
#whitecoatenterprise
#drazah
#draizzat
#drbenirusani
#dranwarfazal
#drmafeitz
#drfatinliyana
#drmahyuddin
#drlutfi
#drzymasri
#drkhairulhafidz
#drsyamirulah
#drdhesi

BUKU | TARBIAH CINTA RESOURCES:
DIAGNOSIS APOKALIPS
RM25
Postage RM7(SM)/RM11(SS)

Whatsapp 0138694732 ********
Kilat sabung-menyabung dan guruh berdentum bersahut-sahutan penyentak lamunan. Luruan hujan yang turun persis tujahan peluru mortar yang kebingungan tidak ketahuan mana awalan atau akhiran. Halus sapaan Tuhan mahu bertanya khabar iman.

Kata environmentalis, ini kesan rumah hijau, walhal dari fakta-fakta yang dihurai itu hanya sedikit yang ambil hirau. Selagi bukan empunya diri ditimpa bencana, mengapa perlu galau?

Itu kita. Penghuni zon selesa yang akan terjaga hanya bila kita sendiri yang terbenam dalam air bah yang menggila.

Cerita Nuh, Luth, Syuaib, Kaum Tsammud, Fir'aun & Qarun, kita lupa dan menganggap hanya dongengan semata-mata.

Sebelum dibaca tinta ini, baca dulu tintaNya ini. "Patutkah penduduk negeri-negeri itu merasa aman daripada kedatangan azab Kami kepada mereka pada malam hari, semasa mereka sedang tidur? Atau patutkah penduduk negeri itu merasa aman daripada kedatangan azab Kami kepada mereka pada siang hari, semasa mereka leka bermain-main? (7: 97-98)

Jadi, ke mana mahu lari?

Moga saat kamu tamat membaca buku ini, kamu bisa menjawab dengan tenang hati, "Pada Ilahi." #UsrahTCBS
#aurainsta
#diagnosisapokalips
#whitecoatenterprise
#drazah
#draizzat
#drbenirusani
#dranwarfazal
#drmafeitz
#drfatinliyana
#drmahyuddin
#drlutfi
#drzymasri
#drkhairulhafidz
#drsyamirulah
#drdhesi

DIAGNOSIS APOKALIPS
RM25
Postage RM7(SM)/RM11(SS)

Whatsapp 0194914808 ********
Kilat sabung-menyabung dan guruh berdentum bersahut-sahutan penyentak lamunan. Luruan hujan yang turun persis tujahan peluru mortar yang kebingungan tidak ketahuan mana awalan atau akhiran. Halus sapaan Tuhan mahu bertanya khabar iman.

Kata environmentalis, ini kesan rumah hijau, walhal dari fakta-fakta yang dihurai itu hanya sedikit yang ambil hirau. Selagi bukan empunya diri ditimpa bencana, mengapa perlu galau?

Itu kita. Penghuni zon selesa yang akan terjaga hanya bila kita sendiri yang terbenam dalam air bah yang menggila.

Cerita Nuh, Luth, Syuaib, Kaum Tsammud, Fir'aun & Qarun, kita lupa dan menganggap hanya dongengan semata-mata.

Sebelum dibaca tinta ini, baca dulu tintaNya ini. "Patutkah penduduk negeri-negeri itu merasa aman daripada kedatangan azab Kami kepada mereka pada malam hari, semasa mereka sedang tidur? Atau patutkah penduduk negeri itu merasa aman daripada kedatangan azab Kami kepada mereka pada siang hari, semasa mereka leka bermain-main? (7: 97-98)

Jadi, ke mana mahu lari?

Moga saat kamu tamat membaca buku ini, kamu bisa menjawab dengan tenang hati, "Pada Ilahi." #UsrahTCBS
#aurainsta
#diagnosisapokalips
#whitecoatenterprise
#drazah
#draizzat
#drbenirusani
#dranwarfazal
#drmafeitz
#drfatinliyana
#drmahyuddin
#drlutfi
#drzymasri
#drkhairulhafidz
#drsyamirulah
#drdhesi

1 Jun 2017. Ramadan ke-5

AlhamdulilLah Jabatan Ortopedik HOSHAS berjaya mengadakan Program Berbuka Puasa Tahunan bersama anak-anak yatim dari 3 buah pusat jagaan sekitar Temerloh.
Terima kasih buat semua yang hadir & tahniah buat semua ahli jawatankuasa yang bertungkus-lumus menjayakan program termasuk doktor, PPP, jururawat dan staf sokongan semua.
Tidak lupa juga kepada para penyumbang dalam apa jua bentuk. Anda tahu siapa diri anda. Saya doakan Allah menambahkan lagi rezeki anda, Aamiin.
Berbaloi sungguh apabila melihat keceriaan yang terpancar di wajah anak-anak tadi. Hanya Allah yang dapat membalas kebaikan & pengorbanan anda.
#DrMahyuddin
#IftarOrtopedik2017

Most Popular Instagram Hashtags