#drmahyuddin

257 posts

TOP POSTS

Saya amat bertuah kerana terpilih menjadi peserta "The 2nd ASSA Knee and Shoulder Cadaveric Workshop" di Bandaraya Ho Chi Minh, Vietnam pada 23-24/5/17 anjuran ASSA (ASEAN Society of Sport Arthroscopy) dengan kerjasama Smith & Nephew.
Semasa bengkel ini berlangsung, saya berkesempatan beramah mesra dan menuntut ilmu dengan Pakar-pakar tersohor Asia Tenggara yang menjadi mentor kami:
1. Prof Bancha Chernchujit (Thailand)
2. Prof. Chanakarn Phornphutkul (Thailand) yang juga President ASSA
3. Dr. Antonio Juan (Philippine)
4. Dr. Rich Enriqe Paison (Philippine)
5. Dr. Dave Lee (Singapore)
6. Dr. Andre Pontoh (Indonesia)
7. Dr. Charanjeet Singh (Malaysia)
8. Dr. Nam Anh Tang Ha (Vietnam)

Bengkel ni terbahagi kepada 2 bahagian, iaitu Pembedahan Arthroscopy sendi Lutut pada hari pertama, dan Arthroscopy sendi Bahu pada hari ke-2.
Bengkel ini direka khas bagi membantu Pakar-pakar bedah arthroscopy pada peringkat beginner dan intermediate. Kami dipecahkan kepada 5 kumpulan dengan 5 mayat (kadaver). Setiap kumpulan mempunyai seorang faculty (trainer) antarabangsa, seorang local faculty dari Vietnam dan 2 ke 3 orang peserta. Seorang lagi peserta yang sepatutnya berada di stesen saya tidak dapat hadir jadi saya berseorangan dengan 2 mentor & 1 kadaver. Talking about luck & sustenance huh 😊

Hari pertama sememangnya agak mudah bagiku kerana telah banyak melakukan knee arthroscopy, termasuk ACL reconstruction. Saya memanfaatkan sepenuhnya sesi itu bagi menambah kemahiran bagi melakukan PCL reconstruction yang sememangnya lebih teknikal dan sukar. Saya dibimbing secara langsung oleh Mentor saya daripada Filipina iaitu Dr. Antonio Juan (saya panggil dia Tony aje). Muka dia pun iras Antonio Banderas, betul tak? 😊
#DrMahyuddin
#ASSA

We had our lunch yesterday with Malaysia most famous cardiologist, Dr. Beni Isman.
We've known him since 1994, almost 23 years ago. We went to the same matriculation centre in Kuala Terengganu & Kuala Pilah, pursue our degree in New Zealand together, and to no suprise, we share mutual interest - writing!

May God bless you buddy!

#DrMahyuddin

Berhujung minggu bersama keluarga besar saya di Kemaman menyambut Birthday πŸŽ‰ dua anak sedaraku, Sumayyah & Maleed.
Jangan terFobia dengan post istimewa saya bersama Novel Diagnosis Fobia 😊

Dapatkan Online di www.whitecoat.com.my

#DrMahyuddin
#DiagnosisFobia

"Doktor, Doktor ada hutang dengan saya!" Saya disapa seorang pelajar lelaki berkot putih di surau Aras 3 HOSHAS ketika hendak bersolat Zuhur semalam.
Tergamam saya seketika. Bila pulak la saya berhutang dengan student ni?

Melihatkan saya yang terpinga-pinga, beliau tersenyum. "Hari tu Doktor kata kat akaun Twitter Doktor, Doktor janji nak ambik gambar dengan saya..." "Ohhh... janji Twitter ke?" Haha πŸ˜‚

Barulah saya teringat interaksi saya dengan beliau di Twitter beberapa bulan yang lalu. "Awak student tahun berapa?" "Saya student Medic Tahun 3 UIA doktor!" Lebar dia tersenyum.
Okey, Aiman Haziqq, Jom ambik gambar. Hutang kira selesai ye πŸ˜‚

Jika anda berminat, boleh follow Twitter saya di Tweethandle @DrMahyuddin
untuk info berkaitan Ortopedik serta perkongsian ilmu dan berita Malaysia & seluruh dunia. Jom perkayakan ilmu kita 😊

#drmahyuddin

Dalam gerimis petang saya melayan Novel terkini garapan Novelis Idolaku Ramlee Awang Murshid (RAM). Ternyata diriku berada di alam lain petang ini. Lebih tepat lagi di antara 2 kekuasaan Ayangan & Anding sebenarnya. Perseteruan yang tiada penghujung.
#drmahyuddin
#andingayangan
#ramleeawangmurshid

Idea mulanya tercetus saat telenovela 'Suri Hati Mr Pilot' sedang galak bersiaran. Adinda saya, Ajib cakap, "Abang Din tulis la cerita 'Suri Hati Mr Mah' Abang Din". Aku senyum aje. Idea πŸ’‘ disimpan kemas & buat garapan.
Nama "Mr Mah" ni sebenarnya panggilan saya di hospital dan dikalangan fraterniti kedoktoran sejak tahun 2012. Dikalangan sahabat dan kenalan rapat, saya lebih senang dipanggil Din aje.
Maka lahirlah cerpen istimewa "Suri Hati Kapten Mah" ini dalam Antologi Cerpen TRIBUNAL CINTA (nak guna Mr Mah macam melampau la pulak πŸ˜‚). Kisah pengorbanan dalam sebuah perkahwinan dan persepsi serong dan stereotyping terhadap wanita. Kadangkala sememangnya sukar dimengertikan.
Ia adalah buku pertama saya bersama penulis-penulis yang bukan dari profesi kedoktoran & saya bersyukur dapat mengenali ramai penulis-penulis hebat yang telah lama berkarya di tanahair tercinta. Terima kasih buat guruku, Cikgu Samiron yang sudi menerima karyaku.
Anda boleh dapatkan buku Tribunal Cinta ini daripada saya dengan harga RM28 termasuk pos (kalau self pick-up RM20 je). I love all of you 😊 -Hati penuh dengan bunga-bunga cinta-

#DrMahyuddin
#tribunalcinta
Gambar kredit buat Saudari CT Nurza. Terima kasih.

Demam Diagnosis Apokalips kini melanda!

Setibanya di Seremban, kedua-dua adik ipar & biras ku bukan main seronok lagi apabila mendapat naskah #diagnosisapokalips mereka. Siap dgn tandatangan lagi tu 😊

Mereka dah dapat. Anda bila lagi?

Dapatkan di Booth #HijrahIndie di MAEPS Serdang (Hall C, C114-118) sempena PBAKL, di MPH berdekatan atau secara online 😊

#diagnosisapokalips
#pbakl2016
#HijrahIndie
#DrMahyuddin

Hari ni kami berkongsi ilmu dan pengalaman mengenai Prinsip Asas Teknik Plating dan juga Tension Band bersama doktor-doktor muda dari seluruh negara.
Peserta dibahagikan kepada beberapa kumpulan dengan setiap kumpulan tersiri daripada 4 peserta dan seorang pakar sebagai fasilitator.
Great organisation by the committee members of Melaka Orthopaedic Department. Well done!

#drmahyuddin
#basictraumaworkshop2017

Saya bersama pelajar2 Perubatan USIM pagi tadi sebelum rondaan pagi bermula. Hari ini ialah hari terakhir kumpulan ini di Posting Ortopedik di HOSHAS 😊

AlhamdulilLah saya sempat bertanya beberapa soalan (baca: mengajar) semasa bersama mereka di Klinik Ortopedik. Semoga posting Orthopaedic di HOSHAS ini menambah ilmu & memberi pendedahan awal buat adik2 semua.
PS Terima kasih belanja kami semua kek spesel pagi tadi lepas passover. You have set an excellent precedence towards the future batches 😁

#drmahyuddin

MOST RECENT

Saya amat bertuah kerana terpilih menjadi peserta "The 2nd ASSA Knee and Shoulder Cadaveric Workshop" di Bandaraya Ho Chi Minh, Vietnam pada 23-24/5/17 anjuran ASSA (ASEAN Society of Sport Arthroscopy) dengan kerjasama Smith & Nephew.
Semasa bengkel ini berlangsung, saya berkesempatan beramah mesra dan menuntut ilmu dengan Pakar-pakar tersohor Asia Tenggara yang menjadi mentor kami:
1. Prof Bancha Chernchujit (Thailand)
2. Prof. Chanakarn Phornphutkul (Thailand) yang juga President ASSA
3. Dr. Antonio Juan (Philippine)
4. Dr. Rich Enriqe Paison (Philippine)
5. Dr. Dave Lee (Singapore)
6. Dr. Andre Pontoh (Indonesia)
7. Dr. Charanjeet Singh (Malaysia)
8. Dr. Nam Anh Tang Ha (Vietnam)

Bengkel ni terbahagi kepada 2 bahagian, iaitu Pembedahan Arthroscopy sendi Lutut pada hari pertama, dan Arthroscopy sendi Bahu pada hari ke-2.
Bengkel ini direka khas bagi membantu Pakar-pakar bedah arthroscopy pada peringkat beginner dan intermediate. Kami dipecahkan kepada 5 kumpulan dengan 5 mayat (kadaver). Setiap kumpulan mempunyai seorang faculty (trainer) antarabangsa, seorang local faculty dari Vietnam dan 2 ke 3 orang peserta. Seorang lagi peserta yang sepatutnya berada di stesen saya tidak dapat hadir jadi saya berseorangan dengan 2 mentor & 1 kadaver. Talking about luck & sustenance huh 😊

Hari pertama sememangnya agak mudah bagiku kerana telah banyak melakukan knee arthroscopy, termasuk ACL reconstruction. Saya memanfaatkan sepenuhnya sesi itu bagi menambah kemahiran bagi melakukan PCL reconstruction yang sememangnya lebih teknikal dan sukar. Saya dibimbing secara langsung oleh Mentor saya daripada Filipina iaitu Dr. Antonio Juan (saya panggil dia Tony aje). Muka dia pun iras Antonio Banderas, betul tak? 😊
#DrMahyuddin
#ASSA

Canggih betul jamban ni. Tak pernah sebelum ni saya tengok sebanyak ini butang (botton) pada sebuah jamban 🀣

Nak pancutan depan boleh,
Nak pancutan belakang boleh,
Nak pancutan lembut boleh,
Nak keringkan pun boleh Haha πŸ˜‚
Seat tempat duduk pun boleh set suhu, nak suam ke tak πŸ˜†

Jangan tersilap aim dah ler.. 😜

#DrMahyuddin
Nota: Satu yang bagus pasal hotel ni, selain daripada jamban yg banyak butang ni ialah bilik tidurnya ada arah kiblat πŸ‘

Idea mulanya tercetus saat telenovela 'Suri Hati Mr Pilot' sedang galak bersiaran. Adinda saya, Ajib cakap, "Abang Din tulis la cerita 'Suri Hati Mr Mah' Abang Din". Aku senyum aje. Idea πŸ’‘ disimpan kemas & buat garapan.
Nama "Mr Mah" ni sebenarnya panggilan saya di hospital dan dikalangan fraterniti kedoktoran sejak tahun 2012. Dikalangan sahabat dan kenalan rapat, saya lebih senang dipanggil Din aje.
Maka lahirlah cerpen istimewa "Suri Hati Kapten Mah" ini dalam Antologi Cerpen TRIBUNAL CINTA (nak guna Mr Mah macam melampau la pulak πŸ˜‚). Kisah pengorbanan dalam sebuah perkahwinan dan persepsi serong dan stereotyping terhadap wanita. Kadangkala sememangnya sukar dimengertikan.
Ia adalah buku pertama saya bersama penulis-penulis yang bukan dari profesi kedoktoran & saya bersyukur dapat mengenali ramai penulis-penulis hebat yang telah lama berkarya di tanahair tercinta. Terima kasih buat guruku, Cikgu Samiron yang sudi menerima karyaku.
Anda boleh dapatkan buku Tribunal Cinta ini daripada saya dengan harga RM28 termasuk pos (kalau self pick-up RM20 je). I love all of you 😊 -Hati penuh dengan bunga-bunga cinta-

#DrMahyuddin
#tribunalcinta
Gambar kredit buat Saudari CT Nurza. Terima kasih.

Macamana la diaorang bawak kereta & motosikal kat sini. Rasanya saya memang tak boleh nak drive kat sini. Sure tak melintas simpang jawabnya. Silap-silap boleh kena heart attack πŸ˜…

Tapi ada kawan kat sini kata, kalau nak melintas jalan, "just close your eyes, and walk", sure tak kena langgar punya πŸ˜‚

Cuma yang pasti, diaorang bawak perlahan & banyak memberi laluan. Hon meng-hon pun banyak jugak πŸ˜‚

Cuma hon kat sini means well, it's like telling, "hey, be careful please, I'm riding next to you". Hon kat Malaysia means totally the opposite πŸ˜…

#DrMahyuddin
#ASSA
#hochiminhcity
#smithandnephew

Teruja dapat mendengar perkongsian sahabat seperjuangan saya dalam Team Diagnosis, Dr. Mafeitz mengenai Anaesthesia service in Field Hospital & Humanitarian Work pagi tadi.
Beliau kini bertugas di Gleneagles Medini, Johor Bahru. Another inspiration, indeed
Hmmm... #DrMahyuddin

Bersua muka dengan sahabat karib saya, Dr (Mr) Ahmad Riaz Fami Razali. Kami sama2 belajar Perubatan di University of Otago, New Zealand kira-kira 20 tahun yang lalu. Kami pernah tinggal serumah di Dunedin City, bergilir-gilir memasak & berlawan soccer game menggunakan laptop beliau.
Kini beliau bertugas sebagai Pakar Ortopedik di Hospital Pantai Ayer Keroh, Melaka. Seronok dapat mendengar pengalaman dan pendapat beliau sejak menyertai sektor swasta 4 bulan yang lalu.
Precious inputs... Hmmm.... #DrMahyuddin

Lagenda ada menyatakan Arthur Pendragon, anak kepada Uther Pendragon memerangi kejahatan wizard di Camelot, bersama-sama Knights of the round table, lantas menaiki takhta Camelot. Libasan Excaliber memusnahkan kejahatan & kuasa magis di tanah England.
Apa yang kekal tersembunyi daripada mengetahuan alam semesta, Arthur Pandrogan sebenarnya dilahirkan bersama seorang saudara kembar tidak seiras 😜. Tersurat kisah kembarnya itu dihanyutkan melepasi Tanjung Pengharapan hingga Terra de Tana Malaio. Sebagaimana Arthur, baginda membesar menjadi pahlawan gagah perkasa, terbilang.
Baginda bersama-sama the Knights of the Mythbusters memerangi amalan karut marut yang berleluasa merosakkan akal fikiran & kejumudan di Tanah Melayu.
Nota: Gambar hiasan & kisah rekaan 😜

#DrMahyuddin
#kingarthur

Doktor, jururawat, staf perubatan adalah manusia biasa. Kami lapar, kami makan, kami letih, kami tidur dan kami juga buang air seperti anda semua. Ada segelintir pesakit dan keluarga mereka yang seolah-olah gagal memahami. Hati mereka ada penyakit. Manusia sebegini mungkin hanya akan faham apabila anak mereka, atau cucu mereka sendiri bekerja dalam sektor ini nanti (Aamiin). Saya ada 2 kes kepatahan tulang peha di bilik bedah saya hari ni. Seorang kanak-kanak dan seorang wanita tua.
Selesai sudah kes pertama AlhamdulilLah. Sementara menunggu kes kedua ditolak masuk dan diberi bius oleh Doktor Bius (biasanya mengambil masa 20-30 minit), dapat juga curi-curi masa lelapkan mata seketika. Lebih refresh dan bertenaga untuk kes yang seterusnya nanti.
Saya selalu berpesan kepada houseman agar sentiasa ada bekalan makanan dalam poket, baik biskut, roti, cokelat dan sebagainya. Jangan bekerja sampai tidak sempat makan. Ia boleh memudaratkan diri mereka dan diri pesakit.
Sentiasa jaga diri anda supaya anda boleh jaga pesakit anda sebaiknya.
#DrMahyuddin
#TipsHouseman

Baru jak bbrpa helai d belek. Perghhh ! Seram gilaaa 😢 nasib bukan baca malam πŸ˜‚
#DrAnwarFazal
#DrAizzat
#DrFatinLiyana
#DrBeniRusani
#DrMahyuddin
#DrMafeitz
#DrShahnaz

CARPAL TUNNEL SYNDROME

AlhamdulilLah pagi tadi saya sekali lagi berpeluang berkongsi ilmu berkaitan kondisi Carpal Tunnel Syndrome di segmen Assalamualaikum@9 di TV Al-Hijrah. Sebelum ini saya pernah berbicara mengenai "Kekoyakan Anterior Cruciate Ligament (ACL)" dalam segmen yang sama.
Carpal Tunnel Syndrome adalah kondisi yang berlaku apabila Saraf Median terperangkap di bahagian pergelangan tangan kita menyebabkan jari-jari menjadi sakit, kebas dan lemah.
Saya amat kagum dengan kedua-dua personaliti yang mengendalikan segmen tadi, Datuk Nurulhidayah Zahid dan Fara Hanim Razak begitu tenang dan petah berbicara. Soalan-soalan yang ditanyakan juga amat bernas dan relevan. Saya juga begitu menyukai konsep moden kontemporary Studio TV AlHijrah.
Anda boleh baca lebih lanjut melalui penulisan saya:
http://www.mmgazette.com/sindrom-carpal-tunnel-dr-ahmad-mahyuddin/

Moga segmen tadi bermanfaat buat penonton. Jika ada video nanti saya kongsikan.
#DrMahyuddin
#CarpalTunnelSyndrome

Assalamualaikum & Selamat pagi semua 😊

Anda pernah mengalami kebas atau lemah tangan?
Penyenduk, sudu dan garfu asyik terjatuh masa anda memegangnya?
Terjaga tengah malam kerana sakit tangan?

Anda mungkin mengalami:

CARPAL TUNNEL SYNDROME

Jom sertai saya di kaca TV anda berbicara mengenainya πŸ˜€

Hari. : Rabu (10 Mei 2017)
Masa. : 8 pagi
Channel: TV Al-Hijrah
Sama-sama kita menambah ilmu pengetahuan kita. Mengetahui info yang tepat dan membanteras mitos perubatan yang kini berleluasa.
#DrMahyuddin
#CarpalTunnelSyndrome
#tvalhijrah

Meet & Greet PERANG MELAWAN MITOS MedTweetMY & DIAGNOSIS FOBIA

Semalam (6/5/2017), dalam keterbatasan waktu, saya menyempatkan diri ke Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2017 di PWTC bagi sesi "Meet & Greet" buku Perang Melawan Mitos & Diagnosis Fobia.
Terima kasih buat semua pembaca dan followers media sosial kami yang sudi hadir dan beramah-mesra. Tanpa anda, kami bukanlah sesiapa.
Dalam kesesakan ribuan manusia dan kecemburuan masa, sempat juga saya berkenalan, bertukar pendapat, beramah-tamah dan memberi nasihat secara spesifik terhadap beberapa pengikut tegar yang telah lama mengikuti saya di Twitter.
Saya berasa bertuah apabila didatangi & dapat bersemuka dengan penulis Hidayah CJ yang menulis review Buku Fobia secara menyeluruh.
Saya terharu apabila seorang pembaca, Noor Azlina datang dengan koleksi Diagnosis2, Diagnosis Apokalips & Diagnosis Fobia yang berbalut cantik, bertanda & berwarna. MasyaAllah, terharunya. Terima kasih sangattt!

Seronok dapat bertemu sahabat2 MedTweetMY yang begitu ceria melayani para followers kita di Twitter. You guys are grrreaatt! Tahniah atas kelahiran buku kita yang pertama. This definitely will not be the last, more to come insyaAllah.
Saya menyumbangkan 2 fakta & perbahasan bagi menyangkah 2 mitos berkaitan Ortopedik bagi buku sulung MedTweetMY ini. Moga buku ini bermanfaat bagi melahirkan masyarakat Malaysia yang berilmu dan membanteras kejumudan yang berleluasa.
Seronok ditemani isteri tercinta yang turut sama menulis Diagnosis Fobia dan anak-anak kami yang sabar menunggu kami. Tidak lupa buat anakanda KakLong yang sabar menjadi jurugambar bidan terjun semalam.

Dapatkan segera buku-buku Siri Diagnosis (Diagnosis2, Diagnosis Apokalips & Diagnosis Fobia) dan Perang Melawan Mitos keluaran Whitecoat Enterprise secara Online atau di MPH berhampiran anda ye 😊

#DiagnosisFobia
#PerangMelawanMitos
#MedTweetMY
#DrMahyuddin
#PBAKL2017

Another milestone for me.
Just submitted the final proofread of my short love story for my latest Antology "Tribunal Cinta" yesterday.
InsyaAllah, it will be published next month 😊

#DrMahyuddin
#tribunalcinta

Mari dapatkan buku siri Diagnosis ini!
.
πŸ“š Diagnosis Fobia.
πŸ’° RM30.
πŸš› RM7sm/RM11ss.
πŸ“² Whatsapp 019-304 6207 untuk order.
πŸ“² Atau klik link di bio untuk terus Whatsapp tanpa save nombor.
.
.
Menggigil-gigil & menggeletar satu badan. Suhu sekitar tidak panas malah deras deruan angin menyejukkan. Lencun baju dengan peluh jantan. Tergagap-gagap patah kata yang cuba diucapkan.

Berterabur tajwid bacaan ayat-ayat suci Tuhan. Akal ligat mencari jalan mahu lolos dari kebuntuan. Mata tak berkelip-kelip, kejang dalam gejolak rasa takut dan berani yang berperang.
.
Siapa datang?
.
β€œSesungguhnya syaitan dan kaumnya melihat kamu dengan keadaan kamu tidak melihat mereka. Sesungguhnya Kami telah menjadikan syaitan-syaitan itu teman rapat bagi orang-orang yang tidak beriman.” Al-A’raf:27
.
#book #bookish #readinglist
#diagnosisfobia
#whitecoat
#drazah
#draizzat
#drbenirusani
#dranwarfazal
#drmafeitz
#drfatinliyana
#drmahyuddin
#drshahnaz
#malaysiabookstore
#RBFamilygoals

Mari dapatkan buku siri Diagnosis ini!
.
πŸ“š Diagnosis Apokalips.
πŸ’° RM25.
πŸš› RM7sm/RM11ss.
πŸ“² Whatsapp 019-304 6207 untuk order.
πŸ“² Atau klik link di bio untuk terus Whatsapp tanpa save nombor.
.
.
In December 2014, Malaysia was hit by one of the worst flood disaster in our memory. Thousands were effected, especially in the East and Northern States. Through mainstream media you got to know the horrific stories of the survivors

But what happen to the rescuers?

In this novel, you will find some of the untold tales of doctors, nurses and paramedics who refused to be called heroes.

They were ordinary people with extraordinary stories. *The profits from the selling of this books go to Flood Fund*
.
********
Kilat sabung-menyabung dan guruh berdentum bersahut-sahutan penyentak lamunan. Luruan hujan yang turun persis tujahan peluru mortar yang kebingungan tidak ketahuan mana awalan atau akhiran. Halus sapaan Tuhan mahu bertanya khabar iman.

Kata environmentalis, ini kesan rumah hijau, walhal dari fakta-fakta yang dihurai itu hanya sedikit yang ambil hirau. Selagi bukan empunya diri ditimpa bencana, mengapa perlu galau?

Itu kita. Penghuni zon selesa yang akan terjaga hanya bila kita sendiri yang terbenam dalam air bah yang menggila.

Cerita Nuh, Luth, Syuaib, Kaum Tsammud, Fir'aun & Qarun, kita lupa dan menganggap hanya dongengan semata-mata.

Sebelum dibaca tinta ini, baca dulu tintaNya ini. "Patutkah penduduk negeri-negeri itu merasa aman daripada kedatangan azab Kami kepada mereka pada malam hari, semasa mereka sedang tidur? Atau patutkah penduduk negeri itu merasa aman daripada kedatangan azab Kami kepada mereka pada siang hari, semasa mereka leka bermain-main? (7: 97-98)

Jadi, ke mana mahu lari?

Moga saat kamu tamat membaca buku ini, kamu bisa menjawab dengan tenang hati, "Pada Ilahi."
#diagnosisapokalips
#whitecoatenterprise
#drazah
#draizzat
#drbenirusani
#dranwarfazal
#drmafeitz
#drfatinliyana
#drmahyuddin
#drlutfi
#drzymasri
#drkhairulhafidz
#drsyamirulah
#drdhesi
#opns
#mofrust
#malaysiabookstore
#RBFamilygoals

Mari dapatkan buku #Diagnosis2 hasil penulisan 7 orang doktor hebat ; Dr Anwar Fazal, Dr Aizzat, Dr Azah, Dr Beni Rusani, Dr Fatin Liyana, Dr Mafeirz, Dr Mahyuddin.
.
πŸ“š Diagnosis2.
πŸ’° RM30.
πŸš› RM7sm/RM11ss.
πŸ“² Whatsapp 019-304 6207 untuk order.
πŸ“² Atau klik link di bio untuk terus Whatsapp tanpa save nombor.
.
.
Kerjaya ini memaksa kamu untuk melihat nilai nyawa dari pelbagai dimensi. Ia menjadikan kamu penonton setia drama tragis dan gembira yang berselang seli saban hari.Kamu menjadi watak transisi hidup mati.

Protagonis atau antagonis, bergantung pada mata penilai manusia tetapi hakikatnya hanya Penilai Mutlak lebih tahu semua yang bersarang di hati. Kerjaya ini, jika benar untuk Illahi, pasti akan menundukkan hati dan buat rasa rendah diri.

Ada tikanya bila kamu berjaya menyelamatkan nyawa dengan izinNya, bila pesakit mula membuka mata dan melakarkan senyuman manisnya, bila ahli keluarganya merangkul atau menjabat erat tangan kamu dengan mata berkaca, saat itu kamu tahu inilah kerjaya yang paling 'kaya' dan kamu rela bersengkang mata, mengerah tenaga hingga ke sisa-sisa akhir yang ada kerana kamu tahu 'rasa itu' rasa yang tak mampu dibeli biar dengan segunung harta materi di dunia. Ya, ini kerjaya kami selamanya.
.
#RBSinopsis
#rafarybooks
#diagnosis2
#whitecoatenterprise
#drazah
#draizzat
#dranwarfazal
#drfatinliyana
#drmafeirz
#drbenirusaini
#drmahyuddin
#malaysiabookstore
#RBFamilygoals

Sinopsis Buku:
🌷READY STOCK🌷

DIAGNOSIS 2
RM30
Postage RM7(SM)/RM11(SS) πŸ“² WhatsApp 017 7172691 @nurain_bookstore
β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”
πŸŽ—SINOPSISπŸŽ—

Kerjaya ini memaksa kamu untuk melihat nilai nyawa dari pelbagai dimensi. Ia menjadikan kamu penonton setia drama tragis dan gembira yang berselang seli saban hari.Kamu menjadi watak transisi hidup mati.Protagonis atau antagonis,bergantung pada mata penilai manusiatetapi hakikatnya hanya Penilai Mutlak lebih tahu semua yang bersarang di hati.Kerjaya ini, jika benar untuk Illahi, pasti akan menundukkan hati dan buat rasa rendah diri.

Ada tikanya bila kamu berjaya menyelamatkan nyawa dengan izinNya,bila pesakit mula membuka mata dan melakarkan senyuman manisnya, bila ahli keluarganya merangkul atau menjabat erat tangan kamu dengan mata berkaca, saat itu kamu tahu inilah kerjaya yang paling 'kaya' dan kamu rela bersengkang mata, mengerah tenaga hingga ke sisa-sisa akhir yang ada kerana kamu tahu 'rasa itu' rasa yang tak mampu dibeli biar dengan segunung harta materi di dunia. Ya, ini kerjaya kami selamanya.

#RBSinopsis
#rafarybooks
#diagnosis2
#whitecoatenterprise
#drazah
#draizzat
#dranwarfazal
#drfatinliyana
#drmafeirz
#drbenirusaini
#drmahyuddin
#malaysiabookstore
#RBFamilygoals

Dalam gerimis petang saya melayan Novel terkini garapan Novelis Idolaku Ramlee Awang Murshid (RAM). Ternyata diriku berada di alam lain petang ini. Lebih tepat lagi di antara 2 kekuasaan Ayangan & Anding sebenarnya. Perseteruan yang tiada penghujung.
#drmahyuddin
#andingayangan
#ramleeawangmurshid

Most Popular Instagram Hashtags