#dapurlyaberasap

MOST RECENT

3 Syawal 1438H : Kebiasaan menu raya orang masak nasi minyak, nasi ayam, nasi beriani dan seumpamanya.. Tapi kita hidang nasi putih lauk kampung...bagi melepaskan rindu makan nasi putih😂😂. Hahaha. Biasalah bila musim raya ni, nasi putih lah yang dirindui... Menu #dapurlyaberasap :
Nasi Putih + Dading Salai Masak Lemak CiliPadi + Singgang Ikan Aya (Ikan Tongkol) + Paprik Ayam + Kubis Goreng + Ikan Goreng Panas2 + Ulaman .

#juadahrayaku
#paramountpropertymy @paramountpropertymy
#foodporn
#foodie
#instafood
#malaysiancuisine
#masakankampung
#kampungstyle

3 Syawal 1438H : Kebiasaan menu raya orang masak nasi minyak, nasi ayam, nasi beriani dan seumpamanya.. Tapi kita hidang nasi putih lauk kampung...bagi melepaskan rindu makan nasi putih😂😂. Hahaha. Biasalah bila musim raya ni, nasi putih lah yang dirindui... Menu #dapurlyaberasap :
Nasi Putih + Dading Salai Masak Lemak CiliPadi + Singgang Ikan Aya (Ikan Tongkol) + Paprik Ayam + Kubis Goreng + Ikan Goreng Panas2 + Ulaman .

#foodporn
#foodie
#instafood
#malaysiancuisine
#masakankampung
#kampungstyle

Poster pastel cantik dari @eyyaaaa . Frame beli kat Daiso jer. Sementara digantung, duk elok-elok kat situ dulu yer. .

#villafasyafrina
#dapurlyaberasap
#diningarea
#poster
#decor
#wallart
#walldecor
#quote
#photoframe
#photoquote

Menu Ramadhan dari #dapurlyaberasap

Menu ringkas & campak-campak. Perabis segala stok yang beli sebelum warded aritu. 🌱Sayur kolok versi moden. Tapi ni x masuk sotong. Just ikan rebus yang ditumbuk lumat. 🐚Lala goreng katok serai hentam kromo. Asal jadi & kenyang perut suami & anak😀

#giantglamorramadan
#giantmy
@giantmalaysia

Ayam percik putih. Menu special dari kelantan.. Resepi dari kawan masak kat IG. Memang sedap😋

#dapurlyaberasap
#giantglamorramadan
#giantmy
@giantmalaysia

Homecook🍴

Ayam percik putih kelate. 1st time try buat ala kelantan ni. Memang sedap & tak pedas.. .

Sup tulang pemberian mama.. #dapurlyaberasap
#giantglamorramadan
#giantmy
@giantmalaysia

Sup ayam untuk anak kesayangan mama.👧 .

Ikan Jebong tumis masam manis untuk mamapapa👨👩 .

#dapurlyaberasap
#giantglamorramadan
#giantmy
@giantmalaysia

Simple....
Apa yang penting air tangan sendiri😊😀 .

Ayam masak merah vs sotong bakar...😋😋 .
#dapurlyaberasap
#gambarmakanansedap

This is ganu kiter style !
Salah satu juadah berbuka puasa yang sangat ringkas & mudah... Singgang sotong & Fisball tumis sayur hentam kromo asal sedap dimakan😂

#dapurlyaberasap
#giantglamorramadan
#giantmy
@giantmalaysia

Permintaan dari suami tercinta untuk berbuka puasa.. Kepah Tumis Berlada... .

Cooking is my theraphy😀

#dapurlyaberasap
#giantglamorramadan
#giantmy
@giantmalaysia

Tiada yang lebih indah selain hidangan juadah berbuka dari air tangan seorang isteri 😊😀 . . 🌱Daging Salai Masak Lemak Cilipadi . Tapi letak sikit jer cilipadi sebab tekak x baik lagi. Suara pon tenggelam timbul lagi. Memang x kick la sebab kurang pedas. Salah satu menu feberet & hidangan wajib masak tiap kali bulan Ramadhan. Kebetulan cuti, boleh la masak sebab cerewet nak kena rebus, salai baru boleh masak. . 🌱Kepah Tumis Berlada. Menu simple dan main campak² jer. 😀Selamat Berbuka Puasa😀 .

#dapurlyaberasap

#giantglamorramadan #giantmy @giantmalaysia

Mood deco #villafasyafrina 😖 .

Mood #dapurlyaberasap 😞 .

Mood #rayamamapapafasyafrina 😣 .

Mood....nak sihat😃😀💪

Most Popular Instagram Hashtags