[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#daiegraphy

2918 posts

TOP POSTS

Futur.
Adakah itu jalan terakhirmu,
Sedangkan kau tahu,
Perjalananmu masih jauh sedekad.

Selagi malaikat izrail tidak hadir,
Menunaikan janjinya,
Kau masih ada peluang.

Perjalananmu masih jauh kawan.
#daiegraphy #futur #terusistiqomah #ikutcarakita

Biarlah kita jadi bayang2 kite sendiri jer,jgn pula kita jadi bayang2 syaitan...ramadhankareem...
#daeigraphy
#dakwahsentap
#jangancakapbadartakpayung
#daiegraphy

Masisondele kuy’uAllah
Ngokukhulu ukuzithoba
Sizothol’ ukuphila Noxolo
Meaning.
(We obey You Allah)
(With submission, we humble ourselves before You)
(So we may find peace and happiness)

#igers #igerdaie #vsco #daiegraphy

Thanks to that boy that "flies" the bird. 😂

#roadtoistanbul #travelphotography #backpacking #daiegraphy #ikutcarakita

Too many treatments,its frustrating"
More Surgery?
Twenty Thousands Ringgit?
Takes Years?
T.T
Just Keep Praying
#vsco #daiegraphy

Bukan nak cakap apela tapi kalau dah korek hidung jangan makan pulak..
Salam Ramadan..
#daiegraphy
#jgncakapbadarxpayung
@mesutusman

Hadza min fadhli rabbi

#daiegraphy
#lensadaie

26 April 2016
Rasulullah s.a.w. bersabda: “Setiap dua orang muslim bertemu dan berjabat tangan nescaya diampunkan dosa keduanya sebelum mereka berpisah” (Riwayat Abu Daud)

Nanti kalau kat syurgaa hang tak jumpaa cek , mohon tanyokan pada Allah dekat mano cek . Mogaa dengan redhaa Allah cek dapat sama2 dengan hang dalam syurga ye hanif.
@t2_m_h2
#usrahsantai #hakhada #daiegraphy

MOST RECENT

I S T I M E W A

Dear Hawa , kamu sangat istimewa.

Tundukkanlah pandanganmu.🌼 Jagalah akhlak dan adabmu.🌷 Sibukkanlah dirimu dengan perkara-perkara kebaikan.😊 Ajak kawan-kawan entumna tengok pos ni yuk.Tag kawan-kawan entumna dekat komen.😄 Ajak kawan-kawan follow @nurqais deh 💕

#thedaiegraphy #daiegraphy #tarbiah #dakwahislamiah #dakwahsentap #muslimart

H I J A B

Berhijab lah wahai hawa,
Kerana dirimu begitu berharga,

Tag kawan² entumna dekat komen
Semoga kita diberi pahala kerana mengingatkan kawan² kita.🌼 Ajak kawan² entumna follow @nurqais ✌ .
.
.
#daie #dakwah #islam #daiegraphy

Apa itu Dakwah? part 1/2

Saiz tulisan besar sgt x nampak nama, Adam Wafiy dan Ustaz Tengah Start.

Dakwah dlm pelbagai cara

#badarsahut #dakwahygsatu #daiegraphy
@aimaanbanna
@401production @teega.my @jom_dakwah
@aqada.my @dakwahsentap

Hadza min fadhli rabbi

#daiegraphy
#lensadaie

Kita tak tahu, bagaimana pengakhiran kita di sana.

Salam Jumaat.
.
.
.
#ShotOnIphone #shotoniphone5s #daiegraphy #mobilegraphy #mobilegraphy_xv #mobilegraphymy

Selamat pagi Sabtu !
.
Ramai orang buat program minggu ni,ada yang jemput kenduri kahwin apa semua,maaf tak dapat penuhi jemputan. Kerana diri masih lagi jauh di perantauan. Semoga semuanya berjalan lancar.
.
.
.
.
#igers #boekduh #cunbruh #instagram #instapemes #bySoulphotoco #igersmalaysia #usrahsantai #tarbiahsentap #tarbiahbasah #daiegraphy #daieprenuer #budakmentah #dakwahmudah #thepuisidaie
#dakwahsantai #igerdakwah #dakwahsentap #langitillahi #hakhada #igerstarbiah #ikutcarakita

Lupakan apa telah terjadi. Tapi tetaplah dalam mengingati dosa-dosa kita. Muhasabah diri selalu. Perbaiki segalanya selagi masih bernafas. Peluang itu masih ada selagi esok masih ada 🍃 #dakwahmudah #daiegraphy #thedaiegraphy #islam #islamicquotes #prayforaleppo #pahala_project #pahalaproject #project_dakwah #dakwahsentap #dakwahitucinta

.
BAWAL CREPE BIDANG 55 & 60 💕
.
Sara ni susah nak bercinta. Habis semua yg datang, Sara reject. Haha. 😎
.
Tapi entah kenapa, semenjak jumpa dia ni. Mandi tak basah, makan tak kenyang. Ohh sayangku yg hotstuff, segeralah risik ke rumahku. 😭
.
'PIN PIN' hon motor berbunyi memberitahu kau sudah tiba untuk bersamaku. 😍
.
P/S : mesti nak tahu sapakan 😏 Sayangku tu kain bawal bynaa la. Cincin tanda pun tak bawak. Bawal bynaa hotstuff taw uolls, lambat melepas 😝
.
Ok bai! 😆
.
Whatsapp cepat guyss 0124764967 😙
.
#agentsahbynaa #Crepemurah #bawalcrepemurah #tudungcrepelabuh #bawalcrepelabuh #pemborongbawalcrepe #pemborongtudunglabuh #pemborongmalaysia #pemborongtudungmurah #bawalcrepe #sayajualbawalcrepe #daiegraphy #jomtutupaurat #tudungmurahmalaysia #tudunglabuh #tudungmurah #shawlmurah #shawllabuh #sayajualtudunglabuh #pakaianpatuhsyariah

.
BAWAL CREPE BIDANG 55 & 60 💕
.
Sara ni susah nak bercinta. Habis semua yg datang, Sara reject. Haha. 😎
.
Tapi entah kenapa, semenjak jumpa dia ni. Mandi tak basah, makan tak kenyang. Ohh sayangku yg hotstuff, segeralah risik ke rumahku. 😭
.
'PIN PIN' hon motor berbunyi memberitahu kau sudah tiba untuk bersamaku. 😍
.
P/S : mesti nak tahu sapakan 😏 Sayangku tu kain bawal bynaa la. Cincin tanda pun tak bawak. Bawal bynaa hotstuff taw uolls, lambat melepas 😝
.
Ok bai! 😆
.
Whatsapp cepat guyss 0124764967 😙
.
#agentsahbynaa #Crepemurah #bawalcrepemurah #tudungcrepelabuh #bawalcrepelabuh #pemborongbawalcrepe #pemborongtudunglabuh #pemborongmalaysia #pemborongtudungmurah #bawalcrepe #sayajualbawalcrepe #daiegraphy #jomtutupaurat #tudungmurahmalaysia #tudunglabuh #tudungmurah #shawlmurah #shawllabuh #sayajualtudunglabuh #pakaianpatuhsyariah

BAWAL CREPE BIDANG 55 & 60 💓
.
Hari hari panas ni, kalau korang pakai bawal crepe dari bynaa ni confirm takkan 'hancur' lah tudung korang. Saya dah cuba, anda bila lagi? 😉😆
.
RM10 EXC POS
.
📲 Whatsapp/Telegram 0124764967
.
#agentsahbynaa #Crepemurah #bawalcrepemurah #tudungcrepelabuh #bawalcrepelabuh #pemborongbawalcrepe #pemborongtudunglabuh #pemborongmalaysia #pemborongtudungmurah #bawalcrepe #sayajualbawalcrepe #daiegraphy #jomtutupaurat #tudungmurahmalaysia #tudunglabuh #tudungmurah #sayajualtudunglabuh #pakaianpatuhsyariah

Kuala Lumpur | Fashion Street Photography.
.
Jika teguran orang yang tidak suka kepada kita benar, kita mesti membuat muhasabah kembali. Tetapi kalau teguran itu hanya untuk memuaskan nafsu mereka supaya kita mengikut telunjuk mereka, biarlah kita mati daripada hidup dimurka Allah SWT.
.
Ustaz Hj Idris Hj Ahmad

#projekpahala #daiegraphy #photographerslife #photography #photooftheday #PhotographyMalaysia #saifulnangacademy

Kuala Lumpur | Fashion Street Photography
.
لَا خَيْرَ فِي كَثِيرٍ مِنْ نَجْوَاهُمْ إِلَّا مَنْ أَمَرَ بِصَدَقَةٍ أَوْ مَعْرُوفٍ أَوْ إِصْلَاحٍ بَيْنَ النَّاسِ ۚ وَمَنْ يَفْعَلْ ذَٰلِكَ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ فَسَوْفَ نُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيمًا
.
Tidak ada kebaikan pada kebanyakan bisik-bisikan mereka, kecuali (bisik-bisikan) orang yang menyuruh bersedekah, atau berbuat kebaikan, atau mendamaikan di antara manusia. Dan sesiapa yang berbuat demikian dengan maksud mencari keredaan Allah, tentulah Kami akan memberi kepadanya pahala yang amat besar.
.
-Sura An-Nisa', Ayah 114

#dakwahislam #daiegraphy #projekpahala #photographyislifee #photography #PhotographyMalaysia #streetphotographymalaysia #fashionstreet #reflection

Berhenti berharap pada manusia , kembali sujud pada Yang Maha Esa✨

#vscocam #vsco #daiegraphy #paanayato
Special credit to cameraman: @mfarhan.akhtar 😘

Cintakan bunga akan layu,
Cintakan manusia akan mati,
Cintakan Allah kekal abadi..
.
.
#snapseed#natureshots#nature #naturephotography#igersmood
#igersmalaysia #picoftheday
#koleksi_igers #daiegraphy

@Regranned from @uhibbu_islam96 - #fontstudio.
.
🌸 Suatu hari, sedang Sayidina Umar bin al-Khattab berjalan-jalan, beliau terdengar seorang lelaki berdoa. Doanya: “Ya Allah, jadikan aku daripada golongan yang sedikit."
.
Sayidina Umar kehairanan lalu beliau bertanya kepadanya: “Doa apakah ini?"
.
Beliau menjawab: “Sesungguhnya aku pernah mendengar firman Allah s.w.t yang bermaksud: ‘Sememangnya, sedikit sekali daripada kalangan hamba-hamba-Ku yang bersyukur.' Maka, aku berdoa agar Allah menggolongkan aku daripada golongan yang sedikit itu.”
.
Mendengar penjelasan lelaki tersebut, Sayidina Umar berkata: “Masih ada lagi orang lain yang lebih mengetahui daripada Umar (beliau sendiri)."
.
Betapa tuntutan bersyukur ini benar-benar dihayati oleh lelaki itu sehingga beliau berdoa agar beliau digolongkan sebagai orang yang bersyukur. Begitu juga dengan sifat tawaduk yang ditunjukkan oleh Sayidina Umar apabila beliau mengakui ada juga perkara yang tidak beliau ketahui berbanding lelaki tersebut.
.
Bagaimana pula dengan kita? Setiap hari kita sering berdoa minta ditambahkan itu dan ini berkenaan keperluan duniawi kita, namun amat jarang kita berasa cukup dengan setiap kurniaan Allah dan bersyukur walau sekecil mana pemberian yang Allah kurniakan. Mari bermuhasabah, semoga kita berusaha menjadi golongan yang bersyukur. ☺
.
#easydakwah #dakwahmudah
#lensaibrah #lensadakwah #daiegraphy #suburkaniman #dakwahgram #instadakwah #muslim #malaysia #instadakwah #dakwah #dakwahislam #islam #syukur #projekdaie #iman #Sollualannabi #majalahsolusi #jommuhasabahdiri - #regrann

design baru yang lebih upgrade!
kami designkan yang terbaik untuk pelanggan setia deblack .

KUALITI KAIN LEBIH BAIK
design terbaru kali ini kami menggunakan kain EYELET JERSEY iaitu kain jersey terbaik dan tidak panas
.

DESIGN YANG TERHAD
design dari deblack adalah sentiasa limited dan khas untuk anda
.

JAHITAN DAN SULAM LEBIH EXCLUSIVE
logo deblack kali ini disulam menggunakan mesin dan line di baju akan dijahit kemas .

setiap 5% keuntungan baju akan disalurkan kerumah anak yatim yang akan dipilih sendiri oleh kak ain .

dah ready nak order? pre order MAKTUB akan dibuka selama 2 minggu .

Tshirt Muslimah (Eyelet Jersey) RM60
Long Sleeve (Cotton) RM50
.
Set Combo RM100 (JIMAT RM10)
Harga tidak termasuk postage
untuk order boleh klik link diatas 👆

#tshirtmuslimah #daiegraphy

design baru yang lebih upgrade!
kami designkan yang terbaik untuk pelanggan setia deblack .

KUALITI KAIN LEBIH BAIK
design terbaru kali ini kami menggunakan kain EYELET JERSEY iaitu kain jersey terbaik dan tidak panas
.

DESIGN YANG TERHAD
design dari deblack adalah sentiasa limited dan khas untuk anda
.

JAHITAN DAN SULAM LEBIH EXCLUSIVE
logo deblack kali ini disulam menggunakan mesin dan line di baju akan dijahit kemas .

setiap 5% keuntungan baju akan disalurkan kerumah anak yatim yang akan dipilih sendiri oleh kak ain .

dah ready nak order? pre order MAKTUB akan dibuka selama 2 minggu .

Tshirt Muslimah (Eyelet Jersey) RM60
Long Sleeve (Cotton) RM50
.
Set Combo RM100 (JIMAT RM10)
Harga tidak termasuk postage
untuk order boleh klik link diatas 👆

#tshirtmuslimah #daiegraphy

design baru yang lebih upgrade!
kami designkan yang terbaik untuk pelanggan setia deblack .

KUALITI KAIN LEBIH BAIK
design terbaru kali ini kami menggunakan kain EYELET JERSEY iaitu kain jersey terbaik dan tidak panas
.

DESIGN YANG TERHAD
design dari deblack adalah sentiasa limited dan khas untuk anda
.

JAHITAN DAN SULAM LEBIH EXCLUSIVE
logo deblack kali ini disulam menggunakan mesin dan line di baju akan dijahit kemas .

setiap 5% keuntungan baju akan disalurkan kerumah anak yatim yang akan dipilih sendiri oleh kak ain .

dah ready nak order? pre order MAKTUB akan dibuka selama 2 minggu .

Tshirt Muslimah (Eyelet Jersey) RM60
Long Sleeve (Cotton) RM50
.
Set Combo RM100 (JIMAT RM10)
Harga tidak termasuk postage
untuk order boleh klik link diatas 👆

#tshirtmuslimah #daiegraphy

Tuhan sedang mengajarkan sesuatu.

Tuhan sedang ingin kamu tahu sesuatu.

Tuhan sedang membuka peluang dan ruang untuk kamu mengutip hikmah dan ibrah,

Belajarlah. buka mata.

Buka hati

Air mata yang tumpah jangan dipersiakan.

insyaAllah, nanti akan ada kebaikkannya.

Dari mana-mana.

Tak semestinya sekarang,

Tak semestinya di dunia.

Sabar.
-
-
-
#igersfeedmenarik_ #igmaahad #frame_sempoi #vscocam #vsco_my #physcoart #visualabuse #szvpics #igerspotrec_ #brotherhood_gempak #mygenggua #ikutcarakita #igersmy #gf_kelantan #wow_malaysia #projek_tempatan #cunbruh #thesmart_igers #gila_shoot #vsart_my #wow_men #themalaya_ig #malaya_crew #gengvscocam #kita_wiggers #igerstona #aestheticshot #igersmalaysia #natureshot #daiegraphy

.
Pertolongan Allah itu ada,buat mereka yang sentiasa meminta dan merendahkan diri di hadapan Allah berbanding yang angkuh tidak memerlukan bantuan Allah SWT.
.
.
.
#igers #boekduh #cunbruh #instagram #instapemes #bySoulphotoco #igersmalaysia #usrahsantai #tarbiahsentap #tarbiahbasah #daiegraphy #daieprenuer #budakmentah #dakwahmudah #thepuisidaie
#dakwahsantai #igerdakwah #dakwahsentap #langitillahi #hakhada #igerstarbiah #ikutcarakita

Be like ballon.
.
No matter how hard they push you down.
.
Counter it!
.
Remember...
.
THE ONLY WAY TO GO IS UP.
.
Never look down or you will fall.
.
Keep smile and spread this inspirational message
.
#daiegraphy

Updated!

Thanks @qasdinaihwan
Haha sorry for the recent mistake.
.
Admin buat tengah malam...
Haha
.
@anwarfairuz_ laen kali tegoq dulu . .
#daiegraphy
#photographysouls

.
Sebelum tidur,
Doa ku sederhana.
Berharap agar mimpi indah hadir di rumah mu terlebih dahulu sebelum ke rumah ku.
Tak ku kisah jika ia lelah dan terus menetap di rumahmu.
.
Namun jika kesedihan mengetuk pintu rumah mu.
Usah kau tangiskan.
Ketahuilah bahawa ia sudah terlebih dahulu mengetuk pintu rumahku.
.
.
#igers #boekduh #cunbruh #instagram #instapemes #bySoulphotoco #igersmalaysia #usrahsantai #tarbiahsentap #tarbiahbasah #daiegraphy #daieprenuer #budakmentah #dakwahmudah #thepuisidaie
#dakwahsantai #igerdakwah #dakwahsentap #langitillahi #hakhada #igerstarbiah #ikutcarakita

.
Seketul daging ni masyaAllah susahnya nak dijaga. Yang diri sendiri punya lagi susah nak dijaga,yang nak dijaga orang lain juga pun nak kena dijaga juga susah. Allahu....
.
Hati ini perlu sentiasa diberi makan nasihat agar tidak keras. Fahimtum?
.
Moga-moga kita sentiasa diberkati dan diredhai oleh Allah SWT dalam apa jua yang kita lakukan baik kita sedar atau kita tidak sedar.
.
Ameen Allahumma Ameen.
.
.
.
#igers #boekduh #cunbruh #instagram #instapemes #bySoulphotoco #igersmalaysia #usrahsantai #tarbiahsentap #tarbiahbasah #daiegraphy #daieprenuer #budakmentah #dakwahmudah #thepuisidaie
#dakwahsantai #igerdakwah #dakwahsentap #langitillahi #hakhada #igerstarbiah #ikutcarakita

#projek_hadith

Acc @hadith_project ini diwujudkan dengan matlamat untuk mengkehadapankan hadīth-hadīth RasuliLlāh – sallaLlahu 'alayhi wasallm.

Insha–Allah,
para kurator akaun ini adalah penuntut ilmu dalam bidang ini walaupun masih jauh untuk bergelar muhaddith.

Kami akan berusaha untuk berkongsi apa-apa maklumat berkenaan hadith, fiqh dan ilmunya dengan bersumberkan data-data yang ditinggalkan oleh para ulama' muktabar dari kalangan ahl al-hadīth dan al-āthār.

Insha–Allah.

Tanbīh;—
Akaun ini frekuensi keaktifannya adalah sangat rendah memandangkan para kurator agak sibuk dengan tuntutan untuk menuntut ilmu. Doakan agar kami istiqāmah dalan menyampaikan ilmu dan ikhlās kerana-Nya!

#hadith4everyone #ilmusunnah #ittibasunnah #hakhada #daiegraphy #thedaiegraphy #dakwah #tarbiah

KEM DAIE MUDA MATRIKULASI 6.0 ZON TIMUR
22-24 SEPTEMBER 2017
KOLEJ MATRIKULASI KELANTAN
.
Tag 3 rakan anda
.
#sahabatYadim #Yadim #kmkt2017 #safKmkt #tgif #alkahfi #igmalaya #igkelantan #daiegraphy

#Repost @instasaf_kmkt (@get_repost)
・・・
Antara wajah-wajah peserta KEM DAIE MUDA MATRIKULASI 6.0
.
.
#sahabatYadim #Yadim #kmkt2017 #safKmkt #tgif #alkahfi #igmalaya #igkelantan #daiegraphy #KDMM6

Antara wajah-wajah peserta KEM DAIE MUDA MATRIKULASI 6.0
.
.
#sahabatYadim #Yadim #kmkt2017 #safKmkt #tgif #alkahfi #igmalaya #igkelantan #daiegraphy

yang memilih bahagia itu aku, yang memilih duka itu juga aku.
lalu mengapa membiarkan duka itu menjadi pilihan? .

Itu bukan pilihan yang aku mahu, silapnya aku membiarkan duka itu hadir bersama luka yang dalam.
Hari berganti hari, aku belajar untuk menjadikan duka itu menjadi bahagia.
Aku bangkit dari luka yang dalam dan mencipta kebahagiaan

Wahai hati,
Jangan biarkan dirimu dilukai lagi, jadikan yang silam itu sebagai pengajaran.
Kerana saat yang datang nanti biarlah kerana keikhlasan yang dicipta tuhan untuk kita .

by,
ainahmadzukri

#lovequotes #positivequotes #daiegraphy

.
Lakukan semahu kehendakmu,
Tiada keizinan seciput ilmu,
Yang dicurahkan oleh aku,
Jika itu yang kamu mahu,
Terus berjalan ke hulu,
Aku juga akan berlalu,
Pergi diam seribu,
---
Ini syaitanmu !
.
#philosophy #curhat #lightroom #IK_Lensa #IK_Puisi #nikongraphy #igersmml #igersmaahad #igmalaya #ig_malaya #igers_kelantan #igers_kelate #gf_kelantan #ikutcarakita #gambar_koyak #daiegraphy #thedaiegraphy #instadakwah #puisi #puitograsi #puisilover #afektasikata #ostadkhai #hiks #ksalam

Heart is like a voren
its not make your pain gone forever, but its just make your pain less and it will back .

If you want the pain gone , dont take voren .
The best way make your pain gone is treat yourself (Iman) .

#ainazzukrishare #daiegraphy #islamicquotes #positivequotes

TIGA JENIS KAWAN KATA IMAM AL-GHAZALI🌿🌹🌿🌹
🌿🌹🌿🌹🌿🌹
Kawan yang Pertama:
Kawan yang ada ilmu, bila kita berkawan dengan dia, dia
sentiasa bagi ilmu dan nasihat kepada kita. Imam
Al-Ghazali kata jangan lepas kawan ini. Berkawanlah
kerana kebaikan yang banyak blh diperolehi.

Kawan kedua:
Dia tak ada ilmu, tapi kita ada ilmu dan dia terima ilmu
dan nasihat yang kita sampaikan kepada dia.
Berkawanlah kerana dengan kita sampaikan ilmu dan
nasihat kepada dia, dia dapat laksanakan perintah Allah SWT.

Kawan yang ketiga:
Dia tak ada ilmu, kita ada ilmu tetapi bila kita bagi ilmu &
nasihat kepada dia, dia tak terima dan macam-macam
bagi alasan iaitu seperti dia tak suka ilmu yang
disampaikan. Dia reject ilmu dan nasihat yang kita bagi.
Imam Al- Ghazali kata jangan kawan dengan orang
macam ini kerana tiada bagi manfaat kepada kita dan dia.
Dan takut-takut kita terikut cara dan tingkahlaku dia yang
boleh membawa kita kepada kehancuran., MARI KITA MENCARI SAHABAT YANG DI KATAKAN IMAM AL-GHAZALI
INSYA ALLAH KITA AKAN SELAMAT .🌿🌹🌿🌹🌿🌹
🌿🌹.Allahuma Solli Ala Muhammad 🌿🌹🌿Wa'ala Ali Muhammad
🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹 #dakwah #muslim #Islam #usrah #muslimah #malaysia #tazkirah #usrahjauharah #islamituindah #groupusrah #video #videoagama #tazkirah #ceramah #tarbiahsentap #sentap #daiegraphy #Jomdakwah #Jomjadibaik #dakwahremaja

Lembutkanlah hati kita,💕 usah biarkan ia menjadi keras,
zikirlah sepanjang masa, istigfar dan taubat berterusan dengan penuh kerendahan hati.

Umpama memohon sesuatu dari orang yang kita sayangi .
Luruskan niat kita jangan campur adukan masa ibadah dgn duniawi.
Jadikanlah hamba sebenar hamba.

Hancurkanlah DOSA dengan memperbanyak TAUBAT Jangan HANCURKAN TAUBAT dengan memperbanyak DOSA"

#dakwah #muslim #Islam #usrah #muslimah #malaysia #tazkirah #usrahjauharah #islamituindah #groupusrah #video #videoagama #tazkirah #ceramah #tarbiahsentap #sentap #daiegraphy #Jomdakwah #Jomjadibaik #dakwahremaja

Kita selalu mendambakan cinta dari sang kekasih tetapi tidak pernah mendambakan hidayah dari Allah... Auch sentap 😔😔😔😔 Mengapa yg tak kekal itu menjadi pujaan?
Mengapa yg akan pergi itu menjadi pujaan?

Mungkin kerana kita dapat melihat dia,
Mungkin kerana kita dapat memahami dia

Sedang kita tahu Allah lebih lagi melihat kita,
sedang kita tahu Allah lebih lagi memahami kita
Dan Allah juga x akan pernah kecewakan kita, x akan pernah tinggalkan kita.

Jadinya.
usahalah mendambakan hidayah dan cinta dariNya

_adhwa.nadirah_

#dakwah #muslim #Islam #usrah #muslimah #malaysia #tazkirah #usrahjauharah #islamituindah #groupusrah #video #videoagama #tazkirah #ceramah #tarbiahsentap #sentap #daiegraphy #Jomdakwah #Jomjadibaik #dakwahremaja

Bismillahirrahmanirrahim.

Di Dalam Diri Ada Allah· ・・・
Pada suatu ketika.
Rasulullah SAW bertanya kepada para sahabat,
Siapakah yg paling luar biasa imannya?
.
Para sahabat menjawab,
malaikat, ya Rasulullah.
.
Jawab Rasulullah,
Sudah tentulah malaikat luar biasa imannya, kerana mereka sentiasa di sisi Allah.
.
Seketika terdiam.
Para sahabat menjawab lagi,
Para nabi, ya Rasulullah.
.
Rasulullah berkata,
Para nabi sudah tentu hebat imannya, kerana mereka menerima wahyu daripada Allah.
.
Para sahabat mencuba lagi,
Kalau begitu, kami lah yang paling beriman.
.
Jawab Rasulullah,
Aku berada di tengah tengah kalian, sudah tentulah kalian orang yang paling beriman.
.
Lalu, salah seorang sahabat berkata, kalau begitu, Allah dan Rasul Nya sajalah yang mengetahui.
.
Maka dengan nada perlahan.
.
Rasulullah berkata,
Mereka adalah umat yang hidup selepas aku.
Mereka membaca Al Quran dan beriman dengan isinya.
Orang yang beriman denganku dan pernah bertemu denganku, adalah orang yang bahagia.
Namun orang yang tujuh kali lebih bahagia adalah mereka yang tidak pernah bertemu aku tetapi beriman denganku."
.
Rasulullah terdiam seketika lalu menangis, para sahabat juga turut menundukkan kepala.
.
Kemudian, baginda menyambung dengan suara yang sebak,
.
Sesungguhnya, aku rindukan mereka.

اَللَّهُمَّ صَلِّ َعلى سيدنا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آِل
سيدنا مُحَمَّد 💞
Wallahua'lam.

KHAMIS | 16 ZULHIJJAH 1438H

#togethertojannah #dakwah
#dakwahislam #dakwahmiliksemua #nature #daiegraphy #instaphoto #instagood #instadaily #vscocam #dakwahcaraislam #igerskelantan
#igersterengganu #instagram

Nah satu lagi doa penuh makna. Rasulullah SAW pun selalu amalkan. Jom kita amalkan juga. Moga dimakbulkan. Insya-Allah.

#KongsiDoa

Never🙅 hate people who are jealous of you but "respect"🙆 their jealousy because they're the ones who think that you're better😽 than them....😉🙊🙉🙈💪💪
.
.
.
#canon #canonmalaysia #d1100 #iger #igers #igersmuda #igersmalaya #igfeedsmenarik_ #igersportrec_ #ikutcarakita #brocuba #stylish_saturday #daiegraphy #salamjumaat_IGFM #mchfeature #depaingatkitacokia #ourmoodydays #offthechaingram #depthobsessed #darahmuda #cunbruh #ig_shotz #dtla #minimalism #createexplore #mextures

sometimes we missed the memories , not the person

#daiegraphy #positivethinking #dai

Cantik luar cantik dalam cantik dengar sini; hati kita, ada satu saja. Kita kenalah jaga baik-baik. 💟

#KongsiDoa

Hijab itu ertinya tertutup.

Tapi kalau dah belitnya tak terbatas,

Bonggol nya kembang ke atas,

Lehernya terdedah luas,

Apa lagi yang tinggal tertutup ?

Hijab yang 'tak dihijab' bererti, tarak hijab 😁

Jom! Misi melabuhkan hijab dan mengempiskan bonggol. 😏

#daiegraphy #designer #doodle

Most Popular Instagram Hashtags