#dagingsinggang

MOST RECENT

Lunch & dinner.
Yet my dinner still the best 😂
Coz i 💖 nasi.

#lunch #teriyakichickenramen #zanmaisushi #dinner #nanamasak #nasi #ikangoreng #dagingsinggang #ulam #faizsuhanamakanlagi

Cara-cara memasak daging singgang #dagingsinggang dari DKI

Ada yg tengah bersedih ke tu?
.
Dah la ye,pergi lap air mata tu.
Jangan difikir sangat masalah kamu tu..cuba senyum dan rehat jap.
Berdoa lah pada Allah,
InsahAllah nanti Allah bantu.
Terus kuat dan sentiasa senyum!!
.
Sedih pun jamah2 la nasi.
Kalau kena dengan daging singgang gini lagi sedap.😋
Tambah2 bila daging qurban yg last...sedap dia lain mcm bila yg last ni ye.😄😄
Bismillah
.
#dagingsinggang
#adabududengantempoyak
#mydapur #resepibonda
#ilovecook
#foodlover #foodie
#instafood #sedap
#love

Resepi Lauk utk harini Daging Singgang!
Masak yg paling senang.. Cepat dan sedapp.
Lauk yang paling sesuai untuk dinner malam yang sejuk ni - Daging Singgang! Sup panas-panas dengan nasi putih dan sambal.. best tengok video cara buat daging singgang dari @raffieyusoff ni, senang sangat nak buat!

Bahan – bahan:

Di dalam periuk sederhana besar, masukkan:

1 liter air

2 biji bawang besar (dihiris)

2 ulas bawang putih (diketuk)

1 inci lengkuas (dihiris)

1 inci kunyit hidup (dihiris)

1/2 kg daging (dihiris nipis, raffie guna bahagian batang pinang lebih cepat empuk)

5-6 biji cili padi merah & hijau

1 sudu kecil biji ketumbar (diketuk sedikit)

Tutup dan didihkan selama 15-20 minit atau sehingga daging empuk (raffie guna batang pinang/tenderloin so cepat empuk)

Setelah daging empuk, masukkan:

1 sudu besar AJINOMOTO® AJI-SHIO® Blackpepper

Perasakan dengan sedikit garam secukup rasa
#beefsoup #dagingsinggang

LIKE & SHARE

LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepiibu_original

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Ari cuti,so dapo berasap,siap msk,kakak da ckp lapo,xleh tngu baba blk msjid
#dagingsinggang
#dagingblackpaper
#ayamgorengpop2
#budu

DAGING SINGGANG, simple but sedap, mmg bertambah nasi😊
Resepi👇👇👇
.
1)pnskan air dlm periuk n msukkan bwg putih, bwg merah, halia n lengkuas smua dhiris halus
2)msukkan jga bji ktumbar yg dtmbk kasar
3)msukkan daging yg dihiris nipis yg telah dbersihkan
4)msukkan asam keping
5)daging dah empuk msukkan garam n aji
6)last msukkan lada besar hijau
Selamat mencuba👍😊
.
#resepisedap #dagingsinggang #masakanmalaysia #sayamasak #sajianlestari #makanansedap #makansedap #makanmakan #homemadefoodmalaysia #sukamakan #masakmasak #makanmakan #mycookingdiary #mycookingshow #syukurselalu #alhamdulillah #foodporn #foodpornmalaysia #foodies #foodiesmalaysia #instafoodmalaysia #foodmalaysia #arifkitchen

Raya ke-4 masih lagi raya dengan daging
#dagingsinggang
#dagingbakar

Riuh rendah warih waroh raya korban
#Dagingsinggang

Pre-raya haji. Daging + tulang singgang; Ikan goreng; Daging + lemak goreng; Ulam petai; Budu durian; Air limau 👍🏻👍🏻👍🏻 #rayahaji2018 #prerayahaji2018 #dagingsinggang #budu #airtanganpapahot

alhamdulillah..11 /7/2018..selesai sudah tempahan nasi ulam..daging singgang.ikan rebus..dan mee sup untuk majlis kenaikan pangkat cikgu sekolah menengah padang enggang..terima kasih kerana sudi menempah dengan kami team @eazyonecatering ..
#eazyonecatering
#teameazyonecatering
#kateringkotabharu
#dagingsinggang
#ikanrebusgoreng
#nasiulam
#meesup

Most Popular Instagram Hashtags