#dagingsinggang

MOST RECENT

Hari ni king lunch dengan daging singgang. Sebenarnye nak buat menu hotel tetapi kerana dana tidak mencukupi terpaksa tukar resepi. Resepi ni kire time hari raya korban jela femes. Bau aroma masakan ni ya ampunnnn campuran bahan2 yg sungguh seimbang. Mungkin jiran sebelah sudah terjongket hidungnya. Haha. Btw cubalah. InshaAllah ramai yg nak jd kan awak menantu nanti. ๐Ÿ˜‚ #resepiking #kingkembali #dagingsinggang

Jupo Daging Singgey nga Nasi Kerabu di Cyberjaya. Bawok oghe banda. Oghe banda nok tera make budu. Make budu pulok denga sudu. Ilir kae tu.. haha
.
#lunch #cyberjaya #kelantanesefood #dagingsinggang #budu #ilovetoeat #foodlover #foodie #foodporn #makananorangkampung

alhamdulillah..11 /7/2018..selesai sudah tempahan nasi ulam..daging singgang.ikan rebus..dan mee sup untuk majlis kenaikan pangkat cikgu sekolah menengah padang enggang..terima kasih kerana sudi menempah dengan kami team @eazyonecatering ..
#eazyonecatering
#teameazyonecatering
#kateringkotabharu
#dagingsinggang
#ikanrebusgoreng
#nasiulam
#meesup

Dinner(suben request masak)
#DagingSinggang+sawi putih
#Telur dadar
#Sardin Cili Api

korg bz ngn lauk2 nk buat beraya... aku bz ngn lauk2 pantang je... sape2 mai braya umh aku... aku juz mampu hidang lauk pantang... xde rendang lemang ketupat tau... tp biskot raya ada lah... jemput mkn smua... hehehehe

#brownrice #dagingsinggang #buahoren๐ŸŠ #pantangke29 #selamathariraya

Alhamdulillah siap dimasak ready dimakan ๐Ÿ™‚ rezeki berbuka hari ini ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜
#bendibelacan
#dagingsinggang
#sotonggorengkunyit bukannya abg2 kunyit ya๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

#dagingsinggang in the haus

Lame tak post wehhh...
Menu Berbuka Hari Nie...
Alhamdulillah..๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
#dagingsinggang
#kerabubuahmace
#sotonggorengkunyitkacangpanjang
#ayamgoreng
#kerangrebus
#bududansambal

Ramadhan12 (isnin) : Ptg ni ada daging singgang, korean spicy chicken, ikan tenggiri goreng, kuih lompat tikam & popiah goreng #dagingsinggang #madebyrosekayz #koreanspicychicken #ikantenggirigoreng #kuihlompattikam #popiahgoreng

#dagingsinggang

Setahun adalah 1-2 kali je masak singgang ni sebab bukan menu favourite suami (walaupun saya suka), sebab tu jarang2 masak menu ni.

Tapi kalau dah sahur, sekali sekala masak menu ni pun ok juga. Hirup kuah panas2.. Sebenarnya sahur tadi suami tak nak makan, tapi saya dah standby ayat " jangan mengkufuri nikmat Allah bang, nanti Allah tarik nikmat rasa tu baru tau".. Hahaha.. Akhirnya dia makan juga lah dengan lauk2 lain..kiki.. Kata baru dengar tazkirah Ustaz tentang ciri2 orang mengkufuri nikmat kan..hahaha.. Ok resepi Daging Singgang cara saya:

200g Daging dihiris nipis
Beberapa keping asam keping
Lengkuas yang dihiris
2 ulas Bawang putih
2 ulas Bawang merah
Sedikit biji ketumbar yang ditumbuk
Cili kering yang dipotong dan direndam air panas (nak pedas bubuh banyak2)
Garam & perasa

Rebus je semua bahan2 diatas sehingga daging empuk. Waktu afdal untuk dimasak, kalau nak makan sahur, malam ni dah masak. Sebab singgang ni makin lama makin sedap rasanya.

Selamat mencuba!
#menusahur #ramadan2018 #sahurday5

my #pasar face... kol 7.30 dah check in #opis i ni...g pasar pon calit cozuma lipstick...๐Ÿ˜..calit yg nude2 je..bukan nak jangok pon..cuma sis sejenis bibir kering mudah merekah..lagi2 bulan puasa ni..kurang minum air kan..solution dia calit cozuma lipstick yg ada pelembab ektrak manggis ni la..#selamat bibir kering ku

ni ha..pepagi p cari daging..ada orang ngidam nk makan #dagingperap #dagingsinggang #pekasamdaging #daginggorengkunyit

Menu iftar 3 ramadhan.. singgang daging + ikan keli goreng berlada.. #singgangdaging
#dagingsinggang
#ikankeligorengberlada
#homecooked
#airtanganjiha

Most Popular Instagram Hashtags