#cyst

69578 posts

TOP POSTS

Me escribe una paciente de 35 años , sin hijos porque busca medicamentos para la #menopausia, ya que tiene muchos síntomas. Obviamente me sorprende y al preguntar la razón me dice que le quitaron ambos ovarios 😱😱. No quise preguntar más nada, ni la causa ni el médico ni nada. Me deprimió mucho su testimonio, y me da impotencia. La mayoría de las lesiones de #ovario son quistes benignos . No se justifica extraer un ovario por un #quiste. Saquen el quiste pero por favor dejen el resto del ovario! Antes de decidir castrar a una mujer joven sin hijos consulten la opinión de un especialista de fertilidad para intentar cirugía conservadora. Hasta en #endometriomas como este siempre hay algo que salvar. Demasiadas pacientes pierden sus ovarios todos los días sin justificación.
Estoy molesto y triste porque todavía ocurra esto. 🇬🇧 A 35 years old patient writes because she's looking for hormone therapy for her #menopause, as she can't cope with the symptoms. Obviously, I was surprised and when I asked her she told me that she got their ovaries removed surgically 😱😱 . I didn't want to hear any more,
neither the cause nor about the doctor. I felt really depressed by her story. Most of the ovarian lesions are benign cysts, with no need to remove the whole #ovary. Take out the #cyst but please leave the healthy ovarian tissue! Before to castrate a young woman with no children, please consult with a fertility specialist to evaluate conservative surgery. Even endometriomas like this one have healthy ovarian tissue to save. Too many patients loose their ovaries everyday with no justification.
I am very angry and sad because things like this are still occurring.

Kista dermoid merupakan suatu kista teratoma jinak (choristoma) yang bersifat kongenital dilapisi oleh keratinizing epidermis dengan struktur dermis di dalamnya, seperti folikel rambut, kelenjar keringat dan kelenjar sebasea. Kista dermoid berisi cairan sebasea, keratin, calcium dan kristal kolesterol. Sekitar 10-50% kista dermoid merupakan kista dermoid orbital.
Pada suatu survei histopatologis dilaporkan terdapat 307 kasus tumor orbita, 35 % merupakan kista dermoid. Selain itu, pada survei yang dilakukan oleh Shield terhadap 645 biopsi orbita pada semua usia, 24 % merupakan kista dermoid, dimana dari 250 anak di bawah usia 18 tahun, 46 % merupakan kista dermoid. Studi yang dilakukan oleh lliff dan Green juga menemukan bahwa dari 174 histopatologi tumor orbita, kista dermoid merupakan kasus yang terbanyak. Pada studi tersebut, lebih dari 70 % kista dermoid orbita didiagnosis sebelum usia 5 tahun.
Kista dermoid biasanya ditemukan pada beberapa tahun pertama kehidupan. Akan tetapi, kista dermoid yang profunda dapat tidak terdiagnosis pada beberapa tahun pertama kehidupan dan biasanya akan didiagnosis pertama kali pada usia dewasa. Kista dermoid orbital paling banyak ditemui di aspek superolateral dengan sutura frontozygomatic sebagai tempat perlengketannya dan jarang ditemukan pada daerah superonasal.Kista dermoid ditemukan berupa massa seperti telur, berbentuk oval yang membesar perlahan, teraba lunak, dan tidak nyeri.

#surgical
#surgicalnurse
#nursestry
#kista
#cyst

Kepada wanita2 yang ada masalah : ✔ Sukar Hamil
✔ Period Tak Teratur
✔ Cyst & Fibroid & Endo & Pcos ✔ Keguguran

RESPON PANTAS! Klik link kt bwh👇. Direct blh sembang melalui wasap. Cpt dan mudah🤗
. 👉 www.wasap.my/60125471689 👉 www.wasap.my/60125471689

p/s : Jemput share atau tag sahabat2 yg mungkin memerlukan #habbazuriatlistra. Semoga dimurahkan rezeki anda

Kepakaran saya adalah membantu wanita yg mengalami masalah #kesuburan & ketumbuhan #Cyst
ANDA IKHTIAR, KAMI BANTU & ALLAH MAHA MEMBERI👪 InShaaAllah {Pakar Formulasi Rawatan Kesuburan & Cyst & Fibroid} ☏ Call/whatsapp 0125471689 .
.

Follow :
@ikhtiar_hamil_cara_sunnah
@ikhtiar_hamil_cara_sunnah
@ikhtiar_hamil_Cara_sunnah
#awiepaidreview

Deri altındaki yağ kistleri lokal anestezi altında kolayca çıkartılabilir #kist #estetik #estetikcerrahi #aydinsaray #drsaray #istanbul #kaliteliyasampoliklinigi #kaliteliyaşam #dryaseminsavas #draydinsaray #cyst #pilarcyst

👆⬅️⬅️Fotoğrafları Sola Doğru Kaldırın 👆⬅️⬅️
Dev 33 kilo yumurtalık seröz kistadenom (20 li yaşlarında genç bir kadın, 11 ay süren değişiklikler sonunda büyüyen dev karnı ile kliniğe başvurdu.) Tıbbi inceleme, tetkikler, +muayeneyi takiben bir BT tarama ve USG sonrası teşhis kondu ve ameliyat kararı alındı. Bilateral ooforektomi ile yaklaşık 33kg kistadenoma ve sağ yumurtalıkta 10 ay boyunca büyüyen 10x10 cm teratom (dermoid kist) çıkarıldı. Operasyon başarılıydı ve kısa süre sonra hasta taburcu edildi.
Credit 📷 @erikhv
⚫⚫⚫
#cyst #ovarian #med #medicine #medschool #medstudent #kalp #medical #medlife #surgeon #surgery #Doktor #doctor #hemşire #hemsire #nurse #anestezist #anestezi #futuredoctor #hastane #ameliyat #ameliyathane #cerrahi #paramedik #paramedic #hospital #emergency #acil

MOST RECENT

#Cyst ada yang sakit dan ada yang tak sakit .
Saya awal² dulu dapat dikesan bila period..
dan #senggugut yang teruk..
Kadang² after period pun sakit tu ada lagi..
Makan pain killer dan kadang² terpaksa ke emergency
Then doc akan cucuk ubat tahan sakit untuk kurangkan rasa sakit tu [ Sis Diana, pesakit Cyst ]

__________________________________

Hati² ye sahabat Kak Nur yang ada masalah senggugut terus tu.
Jangan biarkan sakit menguasai diri awak² semua.

Carilah ikhtiar!
Nak ikhtiar dengan Kapsul biji aprikot pon boleh. In sha Allah membantu hilangkan senggugut awak² yang datang tiap bulan😀

Nak tahu details pm la yeppp😉

#KapsulBijiAprikot
#MerawatMasalahDalamanWanita
#PerisikSihatMenawanNdlife

#Cyst ada yang sakit dan ada yang tak sakit .
Saya awal² dulu dapat dikesan bila period..
dan #senggugut yang teruk..
Kadang² after period pun sakit tu ada lagi..
Makan pain killer dan kadang² terpaksa ke emergency
Then doc akan cucuk ubat tahan sakit untuk kurangkan rasa sakit tu [ Sis Diana, pesakit Cyst ]

__________________________________

Hati² ye sahabat Kak Nur yang ada masalah senggugut terus tu.
Jangan biarkan sakit menguasai diri awak² semua.

Carilah ikhtiar!
Nak ikhtiar dengan Kapsul biji aprikot pon boleh. In sha Allah membantu hilangkan senggugut awak² yang datang tiap bulan😀

Nak tahu details pm la yeppp😉

#KapsulBijiAprikot
#MerawatMasalahDalamanWanita
#PerisikSihatMenawanNdlife

#Cyst ada yang sakit dan ada yang tak sakit .
Saya awal² dulu dapat dikesan bila period..
dan #senggugut yang teruk..
Kadang² after period pun sakit tu ada lagi..
Makan pain killer dan kadang² terpaksa ke emergency
Then doc akan cucuk ubat tahan sakit untuk kurangkan rasa sakit tu [ Sis Diana, pesakit Cyst ]

__________________________________

Hati² ye sahabat Kak Nur yang ada masalah senggugut terus tu.
Jangan biarkan sakit menguasai diri awak² semua.

Carilah ikhtiar!
Nak ikhtiar dengan Kapsul biji aprikot pon boleh. In sha Allah membantu hilangkan senggugut awak² yang datang tiap bulan😀

Nak tahu details pm la yeppp😉

#KapsulBijiAprikot
#MerawatMasalahDalamanWanita
#PerisikSihatMenawanNdlife
#fibriod
#PeriodTakTeratur

GARA-GARA #PERIOD TAK DATANG BERBULAN-BULAN, RAMAI WANITA MENDERITA PENYAKIT #CYST
.
BERBULAN2 PERIOD TAK DATANG. KADANG2 DATANG TAPI KELUAR SIKIT SANGAT

Kena ikhtiar tu sis, risau penyakit lain pulak datang menjelma😇😇
Bidadari sihat lebih senang hati darah kotor keluar setiap bulan.

PELABURAN KESIHATAN TIDAK SEMESTINYA MAHAL 😍

Jom ikhtiar amal kapsul aprikot untuk masalah sis 💙 👉 Ada cyst?
👉 Ada fibroid?
👉 Ada masalah period tak teratur?
👉 Ada masalah keputihan yang teruk?
👉 Ada masalah senggugut setiap kali period?
👉 Ada masalah susah nak HAMIL?

In sha allah ,kapsul aprikot mampu atasi semua masalah di atas.

Sis jangan risau, KAPSUL BIJI APRIKOT diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia ( NO KKM : MAL15060002TC )

whatsapp Kak Nur ye untuk tahu lebih lanjut😘😘 📲 +6014-504 7769

#PeriodTakTeratur
#Haid
#HaidTakLancar
#Pcos
#Pcosweightloss
#Endometriosis
#Endometriosisawareness
#DalamanWanita
#MasalahDalamanWanita
#sayagunasayajual
#bazarpaknil
#SuplementTerbaik
#SuplementBerkesan

GARA-GARA #PERIOD TAK DATANG BERBULAN-BULAN, RAMAI WANITA MENDERITA PENYAKIT #CYST
.
BERBULAN2 PERIOD TAK DATANG. KADANG2 DATANG TAPI KELUAR SIKIT SANGAT

Kena ikhtiar tu sis, risau penyakit lain pulak datang menjelma😇😇
Bidadari sihat lebih senang hati darah kotor keluar setiap bulan.

PELABURAN KESIHATAN TIDAK SEMESTINYA MAHAL 😍

Jom ikhtiar amal kapsul aprikot untuk masalah sis 💙 👉 Ada cyst?
👉 Ada fibroid?
👉 Ada masalah period tak teratur?
👉 Ada masalah keputihan yang teruk?
👉 Ada masalah senggugut setiap kali period?
👉 Ada masalah susah nak HAMIL?

In sha allah ,kapsul aprikot mampu atasi semua masalah di atas.

Sis jangan risau, KAPSUL BIJI APRIKOT diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia ( NO KKM : MAL15060002TC )

whatsapp Kak Nur ye untuk tahu lebih lanjut😘😘 📲 +6014-504 7769

#PeriodTakTeratur
#Haid
#HaidTakLancar
#Pcos
#Pcosweightloss
#Endometriosis
#Endometriosisawareness
#DalamanWanita
#MasalahDalamanWanita
#sayagunasayajual
#bazarpaknil
#SuplementTerbaik
#SuplementBerkesan

GARA-GARA #PERIOD TAK DATANG BERBULAN-BULAN, RAMAI WANITA MENDERITA PENYAKIT #CYST
.
BERBULAN2 PERIOD TAK DATANG. KADANG2 DATANG TAPI KELUAR SIKIT SANGAT

Kena ikhtiar tu sis, risau penyakit lain pulak datang menjelma😇😇
Bidadari sihat lebih senang hati darah kotor keluar setiap bulan.

PELABURAN KESIHATAN TIDAK SEMESTINYA MAHAL 😍

Jom ikhtiar amal kapsul aprikot untuk masalah sis 💙 👉 Ada cyst?
👉 Ada fibroid?
👉 Ada masalah period tak teratur?
👉 Ada masalah keputihan yang teruk?
👉 Ada masalah senggugut setiap kali period?
👉 Ada masalah susah nak HAMIL?

In sha allah ,kapsul aprikot mampu atasi semua masalah di atas.

Sis jangan risau, KAPSUL BIJI APRIKOT diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia ( NO KKM : MAL15060002TC )

whatsapp Kak Nur ye untuk tahu lebih lanjut😘😘 📲 +6014-504 7769

#PeriodTakTeratur
#Haid
#HaidTakLancar
#Pcos
#Pcosweightloss
#Endometriosis
#Endometriosisawareness
#DalamanWanita
#MasalahDalamanWanita
#sayagunasayajual
#bazarpaknil
#SuplementTerbaik
#SuplementBerkesan

.
.
R.A.H.S.I.A Isteri Beranak 5 Seperti Dara.
.
.
🍃🌹S.U.S.U.K K.E.K.A.L D.A.R.A🌹🍃
.
.
😘Yang LONGGAR Jadi KETAT
😘Yang BECAK Jadi KERING
😘Yang LUAS Jadi SEMPIT
.
.
😚Menguatkan GRIP.
😚Menambah KEMUTAN.
😚Suami semakin TERUJA.
.
.
Fast Respon
👉 0142693226

.
.
R.A.H.S.I.A Isteri Beranak 5 Seperti Dara.
.
.
🍃🌹S.U.S.U.K K.E.K.A.L D.A.R.A🌹🍃
.
.
😘Yang LONGGAR Jadi KETAT
😘Yang BECAK Jadi KERING
😘Yang LUAS Jadi SEMPIT
.
.
😚Menguatkan GRIP.
😚Menambah KEMUTAN.
😚Suami semakin TERUJA.
.
.
Fast Respon
👉 0142693226

Ben il est encore là ce connard là. #crouteuse #cyst #acne #skinproblems #bouton #enfoiré

Day 5 (3:07): As you can tell im starting to get really dry! I'm developing a lot of dry patches around active acne and my skin just feels very dry in general. I'm producing very little oils on my face as well. Another interesting thing that is starting to happen is the upper left part of my back bones are beginning to hurt. I don't know if it's a side effect of the pill but it's very annoying. It doesn't hurt as much as yesterday but I still feel discomfort. I'll keep you updated on the back pain.

Ya Allah alhamdulillah,penantian selama dua tahun berakhir dengan satu kali ikhtiar sahaja. Itulah orang cakap kalau dah kata rezeki dari Allah Taala tiada siapa yang boleh tahu.Sebab itu kena cuba,selagi kita tak cuba selagi itu kita tidak tahu.Bagaimana cepatnya ianya sudah membantu masalah kita.Untuk pengguna ini memang sangat-sangat kak aida puji sebabnya dia tahu tujuan dia untuk ikhtiar pembersihan rahim dulu.
.
Jadi masa itu selepas diberi pakej-pakej yang kak aida sediakan dia faham dan belikan semua yang berkaitan mampu selesaikan masalah dalaman dia terutamanya berkaitan (keputihan yang teruk) dan juga mengalami masalah period tidak teratur.Dua masalah ini jika digabungkan dan dihidapi oleh kita yang sedang berikhtiar hamil memang kita akan alami kesukarannya tersebut.
.
Banyak nak cerita tapi begitulah seperti yang sudah kak aida selalu cerita sebelum ini keputihan teruk akan menganggu masalah jalan-jalan untuk sperm,boleh menyebabkan saluran penting tersumbat,telur tak dapat hidup apabila kuman aktif terlalu banyak dan sebagainya.Begitu juga keadaan period tidak teratur kita akan alami masalah telur tidak dilepaskan,terbenam,sukar mencari waktu subur dan sebagainya.
.
Tapi untuk pengguna begitu ikhtiar ini sangat membantu,penggunaan amalan/insert selama dua hari sahaja keputihan terus dicuci keluar dengan sangat banyak.Bila dah keputihan dicuci kitaran period back to normal, tup-tup sebulan selepas ikhtiar terus share positiv UPT dekat kak aida.Ya Allah, tipulah kalau kata kak aida tak terkejut memang terkejut sangat.Sangat cepat proses pembersihan berlaku dan dalam masa yang sama terus lekat menjadi.
.
Semoga pengalaman yang dikongsi ini dapat membantu kalian diluar sana juga.Biar lebih ramai membuka hati untuk ikhtiar sama, tolong positivkan diri hati dan minda dahulu. Percayalah tak cuba kita takkan tahu kerana ianya jelas bila kita dah lalui dahulu proses pembersihan rahim itu sendiri.Sebab itu barangsiapa yang berusaha pasti dapat imbalannya. "Man jadda wa jadda"!.
*Dilarang C&P jika anda bertujuan untuk bisnes produk lain. #teamairaneishaonly thankyou✌🏻.
.
WHATSAPP 013 965 8715
WHATSAPP 013 965 8715
WHATSAPP 013 965 8715
.
#manjakaniasli

Ya Allah alhamdulillah,penantian selama dua tahun berakhir dengan satu kali ikhtiar sahaja. Itulah orang cakap kalau dah kata rezeki dari Allah Taala tiada siapa yang boleh tahu.Sebab itu kena cuba,selagi kita tak cuba selagi itu kita tidak tahu.Bagaimana cepatnya ianya sudah membantu masalah kita.Untuk pengguna ini memang sangat-sangat kak aida puji sebabnya dia tahu tujuan dia untuk ikhtiar pembersihan rahim dulu.
.
Jadi masa itu selepas diberi pakej-pakej yang kak aida sediakan dia faham dan belikan semua yang berkaitan mampu selesaikan masalah dalaman dia terutamanya berkaitan (keputihan yang teruk) dan juga mengalami masalah period tidak teratur.Dua masalah ini jika digabungkan dan dihidapi oleh kita yang sedang berikhtiar hamil memang kita akan alami kesukarannya tersebut.
.
Banyak nak cerita tapi begitulah seperti yang sudah kak aida selalu cerita sebelum ini keputihan teruk akan menganggu masalah jalan-jalan untuk sperm,boleh menyebabkan saluran penting tersumbat,telur tak dapat hidup apabila kuman aktif terlalu banyak dan sebagainya.Begitu juga keadaan period tidak teratur kita akan alami masalah telur tidak dilepaskan,terbenam,sukar mencari waktu subur dan sebagainya.
.
Tapi untuk pengguna begitu ikhtiar ini sangat membantu,penggunaan amalan/insert selama dua hari sahaja keputihan terus dicuci keluar dengan sangat banyak.Bila dah keputihan dicuci kitaran period back to normal, tup-tup sebulan selepas ikhtiar terus share positiv UPT dekat kak aida.Ya Allah, tipulah kalau kata kak aida tak terkejut memang terkejut sangat.Sangat cepat proses pembersihan berlaku dan dalam masa yang sama terus lekat menjadi.
.
Semoga pengalaman yang dikongsi ini dapat membantu kalian diluar sana juga.Biar lebih ramai membuka hati untuk ikhtiar sama, tolong positivkan diri hati dan minda dahulu. Percayalah tak cuba kita takkan tahu kerana ianya jelas bila kita dah lalui dahulu proses pembersihan rahim itu sendiri.Sebab itu barangsiapa yang berusaha pasti dapat imbalannya. "Man jadda wa jadda"!.
*Dilarang C&P jika anda bertujuan untuk bisnes produk lain. #teamairaneishaonly thankyou✌🏻.
.
WHATSAPP 013 965 8715
WHATSAPP 013 965 8715
WHATSAPP 013 965 8715
.
#manjakaniasli

Tak percaya tapi itulah kenyataannya.Betapa kaedah insert merupakan salah satu kaedah tambahan yang sangat membantu.Kalau nak kesan yang cepat benar dan nyata memang wajib gunapakai kaedah ini dalam proses pembersihan rahim yang sedang kita lakukan.Kalau tak biasa sama-samalah kita biasakan.Ianya juga merupakan sportcek kepada masalah kita sekaligus menguatkan pangkal rahim kita.
.
Menguatkan pangkal rahim untuk menarik segala sisa kotoran yang bersarang menjadi punca kitaran jadi tersumbat dan terganggu, masalah kegatalan (kuman aktif) /bau busuk dan sebagainya.Kalau tak jelas please stay tuned sebab selepas ini kak aida akan share tunjuk kepada dengan jelas macam mana kotoran itu bersarang,sehingga kotoran terlampau tersebut boleh menyebabkan penyumbang utama kepada kanser!
.
Awak tak perlu susah-susah nak bayangkan pasal kanser tu pun tetapi apa yang perlu awak risaukan ialah bilakah tindakan perlu diambil untuk diri awak sendiri?Kerana semua langkah pencegahan adalah bermula dari awak sendiri.Jangan sampai masalah jadi semakin teruk.Kalau dah keputihan tahap hijau,kalau dah tahap gatal sampai bernanah luka/berjerawat,kalau dah tahap berbau macam ikan buruk salah siapa tu sebenarnya?
.
Kak aida bagi masa untuk berfikir,ambil masa sebanyak mana awak mahu.Renungkan apa yang sayangkan sebenarnya.Wang atau masalah awak?Ada sesetengah complain takutlah nak cuba kaedah insert.TAKUT TIDAK BERTEMPAT SANGAT MERUGIKAN. Simpan masalah sehingga menjadi teruk dan menganggu kehidupan serta mengadaikan masa hadapan tidak pula kita terfikir?Dan itulah kita kalau nak kenal.Ambil remeh benda yang berat,sehingga merasakan semua keadaan itu adalah biasa sahaja.
.
Bila dah terkena pada batang hidung sendiri baru nak menyesal.Ada keputihan tolonglah alert segera kerana itu adalah signal pertama menunjukkan rahim kita tidak sihat.Jangan signal pertama bertukar kepada signal berbahaya.Nak faham,fahamlah sekarang. Kalau nak faham esok-esok rasanya dah terlambat.Peluang datang hanya sekali sahaja,kalau awak lepaskan memang susah nak dapat.Kak aida pun sekali layan je memang nak kesungguhan terus.Kalau yang main-main buang masa sory itu bukan urusan kak aida ya!.

Tak percaya tapi itulah kenyataannya.Betapa kaedah insert merupakan salah satu kaedah tambahan yang sangat membantu.Kalau nak kesan yang cepat benar dan nyata memang wajib gunapakai kaedah ini dalam proses pembersihan rahim yang sedang kita lakukan.Kalau tak biasa sama-samalah kita biasakan.Ianya juga merupakan sportcek kepada masalah kita sekaligus menguatkan pangkal rahim kita.
.
Menguatkan pangkal rahim untuk menarik segala sisa kotoran yang bersarang menjadi punca kitaran jadi tersumbat dan terganggu, masalah kegatalan (kuman aktif) /bau busuk dan sebagainya.Kalau tak jelas please stay tuned sebab selepas ini kak aida akan share tunjuk kepada dengan jelas macam mana kotoran itu bersarang,sehingga kotoran terlampau tersebut boleh menyebabkan penyumbang utama kepada kanser!
.
Awak tak perlu susah-susah nak bayangkan pasal kanser tu pun tetapi apa yang perlu awak risaukan ialah bilakah tindakan perlu diambil untuk diri awak sendiri?Kerana semua langkah pencegahan adalah bermula dari awak sendiri.Jangan sampai masalah jadi semakin teruk.Kalau dah keputihan tahap hijau,kalau dah tahap gatal sampai bernanah luka/berjerawat,kalau dah tahap berbau macam ikan buruk salah siapa tu sebenarnya?
.
Kak aida bagi masa untuk berfikir,ambil masa sebanyak mana awak mahu.Renungkan apa yang sayangkan sebenarnya.Wang atau masalah awak?Ada sesetengah complain takutlah nak cuba kaedah insert.TAKUT TIDAK BERTEMPAT SANGAT MERUGIKAN. Simpan masalah sehingga menjadi teruk dan menganggu kehidupan serta mengadaikan masa hadapan tidak pula kita terfikir?Dan itulah kita kalau nak kenal.Ambil remeh benda yang berat,sehingga merasakan semua keadaan itu adalah biasa sahaja.
.
Bila dah terkena pada batang hidung sendiri baru nak menyesal.Ada keputihan tolonglah alert segera kerana itu adalah signal pertama menunjukkan rahim kita tidak sihat.Jangan signal pertama bertukar kepada signal berbahaya.Nak faham,fahamlah sekarang. Kalau nak faham esok-esok rasanya dah terlambat.Peluang datang hanya sekali sahaja,kalau awak lepaskan memang susah nak dapat.Kak aida pun sekali layan je memang nak kesungguhan terus.Kalau yang main-main buang masa sory itu bukan urusan kak aida ya!.

Amboi adik,bukan main lagi tegas sekarang ya bila dah rasa dah nampak sendiri dan dah faham apa itu konsep pembersihan rahim. Bagaimana cucian itu berlaku,dan bagaiman ianya dikeluarkan?Sebenarnya bila kencing tu pun dah bagus sebab toksin juga berjaya dicuci keluar,jadi bila kencing (toksin) dan lendir sama-sama dicuci keluar sekaligus itu dikira bonus besar.
.
Kalau boleh setiap hari tempoh perkenalan 1-3bulan pembersihan rahim kita nak selalu kerap kencing berak dan keluarkan lendir-lendir keputihan ini biar betul-betul cuci dan bersih dari dalam.Rahim dan usus memang berkait rapat jadi kalau keduanya dapat berfungsi dengan baik inshaAllah tubuh badan kita akan terhindar daripada semua penyakit berbahaya dan sudah pastinya badan akan sentiasa cergas dan sihat.
.
Kadang-kadang kita tak mahu percaya dan tak mahu ambil langsung fakta dan ilmu yang sudah diberikan secara percuma sebab itu terlalu lokek untuk cuba dapatkan yang terbaik padahal ianya untuk kesihatan dalaman kita sendiri.Kalaulah kita tahu bahawa keputihan itu sendiri pun sudah sangat berbahaya dan merupakan signal pertama rahim kita sudah tidak sihat.
.
Namun berapa ramai sahaja yang peduli? Dan masih ada berapa ramai yang tak endah dengan soal ini,masih menganggap ianya adalah benda biasa sehingga berpura-pura tahan dengan masalah tersebut.Thats right? Kak aida tahu sebab sehari kak aida handle berapa puluh customer yang ada macam-macam ragam.Kadang-kadang masalah memang dah terlampau teruk kalau kata keputihan tu dah tahap hijau berbau sangat busuk dan dah sangat gatal.Tapi ibarat sekadar luah perasan then hilang dari radar.
.
Sebenarnya kenapa jadi macam tu ya?Adakah soal tidak ambil serius,soal harga atau apa ya yang menyebabkan awak jadi kurang cakna dengan tindakan tersebut? Janganlah berkira,kalaulah awak tahu nilai kesihatan itu tidak boleh dibeli dengan wang ringgit kerana tiada nilainya sudah pasti awak akan sedar suatu hari.Itupun salah satu pesakitnya adalah awak.Menangis menyesal pun sudah tiada gunanya.Nasi dah jadi bubur belalang...............
*Dilarang C&P jika anda bertujuan untuk bisnes produk lain. #teamairaneishaonly thankyou✌🏻.
.
WHATSAPP 013 965 8715
WHATSAPP 013 965 8715

Most Popular Instagram Hashtags