#crispygarlic

MOST RECENT

Thank you our Marinduque Chili Garlic Lovers. ❀❀❀ Sending hotness all the way from Laguna!
#mrgoodcook #chiligarlicoil #extrahot #crispygarlic #supportsmallbusiness #igfoodie #homemade #phproduct

Bismillah. [EO UNTUK LELAKI - TRANSFORMATION]

Orang lelaki jarang terjebak dengan dunia minyak pati ni. Tapi jika mereka terjebak, lebih mendalam kajian mereka lakukan.

Meminjam kata-kata suami saya @adha_sahran_rdt sendiri: "Transformation untuk fokus, energy,release perasaan negative.
Start pakai awal 2017. Sebelum pakai eo ni tak reti nak buat ayat utk posting dan susah nak dapat idea. Lepas pakai eo ni start dah boleh fikir nak susun ayat utk buat posting di fb." Benarlah menurut nota dari APAC -- jika rasa tiada idea, otak tumpul, ambil saja mana-mana eo berlabel biru/ungu. Titiskan saja ke atas crown chakra/ubun-ubun.
Saya saksikan sendiri, suami saya 'transform':
1) Dari berfikiran perkerja 9 pagi - 5 petang ke pemikiran usahawan.
2) Dari wall fb kosong, kepada berisi dengan perkongsian pengalaman, artikel, dll.
3) Dari tiada akaun IG dan Shopee, beliau buat sendiri kedua-duanya.
4) Paling saya kagum, susunan ayatnya lebih menarik untuk saya baca. Malah ada ilmu baru yang tidak pernah saya baca sebelum ni. Kemudian, beliau datang berkongsi dengan saya.

Transformation yang beliau gunakan adalag hasil tebusan program ER. Sudah 2 botol. Maksudnya apa? Konsisten itu penting. Paling minima buat 21 hari berturut untuk dapatkan kesan optimum.
Saya sendiri tak merasa guna sementelahan beliau membawanya ke pejabat.
Tapi tak mengapa bila mana kita tahu dan nampak sendiri perbezaan sikapnya dahulu dengan sekarang dengan izin Allah swt.

Alhamdulillah.

Ini salah satu yang beliau gunakan. Ada banyak lagi pilihan peribadinya termasuk Mister, Myrrh, Idaho Blue Sruce, 3 Wise Men, Brain Power.
Tak ketinggalan Ningxia Red dan Ningxia Nitro.

Suami saya -- pekerja 9-5, usahawan #alamisnack #snekberpantang #SnekBuangAngin #crispyginger #crispygarlic, serta pengurut teknik RDT.

#YoungLiving #itchangedlives #lifestyle #livingwithYLEO

Garlic Crispy gambar kiriman Datin @fiezaiskandar. Founder @kitchenhomeoutlet. Cantik2x items di kedai beliau. Semuanya imported. Guys, tak menyesal beli punya... #garliccrispy #crispygarlic #crunchygarlic #bawangputihgoreng #confinementfood #healthyeating #kudapanpantang #garliccrunchy #menupantang #kitchenhomeoutlet

HaiπŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈ Assalamualaikum guys . Sis mintak maaf , order untuk postage hari Jumaat dh penuh sgt tau . Sis terpaksa close order untuk postage hari Jumaat . Sis open utk postage hari isnin plk ye πŸ‘πŸ» For order please contact πŸ“²πŸ“žπŸ“²πŸ“žπŸ“²πŸ“ž
0167250615
#crispygarlic #crispygarlicbyjihahfood #cripsygarlicviral #bawangputihrangup #bawangputihrangupsedap #bawangputihrangupviral #makananpantangsedap #makananpantang #makanansihat #sayajual #eatclean #eatcleanmalaysia #eathealthy

Lebihan garlic yang dekat bawah tapis. Suke kumpul yang ni πŸ˜… cuba ▢️ tengok I makan dengan apa semalam πŸ™ˆπŸ˜‹ Not so healthy, jangan tiru kalau diet! #crispygarlic #crispygarlicbinidatokamal

Soalan paling banyak berkaitan #crispygarlic, kita jawab kat sini yea?
1. Tips nak hilangkan pijar: tiada tips sebab I takde masalah pijar, tips nak elakkan pijar ada, pakai sarung tangan plastic lepas tu pakai kitchen gloves 🧀, boleh beli dekat kitchen shop, selalu cuci tangan, jangan biar getah garlic melekat dekat tangan walaupun semasa pakai gloves 🧀! ( boleh tembus sampai ke tangan ) Paham kan? Kalau ikut tips ni takkan ada masalah pijar. Masalah I cume pedih time menggoreng & lenguh tangan sewaktu menghiris sahaja.
2. Lepas hiris kena basuh ke garlic tu? : tak payah basuh, jaga kebersihan masa hiris garlic tu!
3. Lepas hiris boleh simpan? : boleh! Tapi tak tahu berapa lama tahan dalam peti ais.
4. Satu bekas yang kite jual tu berapa banyak? : +/- 200gram termasuk bekas. Bekas ni sukatan air 750 ml.
5. Apa khasiat crispy garlic? : Google!
6. Satu bekas kecil ni memerlukan berapa labu garlic? : 5-6 labu ikut garlic tu besar mana.
7. Jual ke? : Kite jual suka-suka ikut mood, bukan kalau orang nak order sentiasa ada sebab kita buat manual, hiris satu persatu dengan penuh kasih dan sayang πŸ™ˆ Yang nak order ramai sangat, yang tukang buat kite sorang! Harap paham yea kenapa kita tak reply komen & dm yang nak beli tu.
8. Nak beli boleh tak? : Boleh Insyaallah, husband cakap nak setup business ni untuk kite buat, masa tu nanti semua orang boleh beli πŸ€—
9. Berapa rm? : Rm20 plus postage
10. Apa lagi nak tanya ek ? πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
11. Goreng api kena kecik ke? : Macam goreng ayam πŸ” Minyak kena panas, api kecik sangat lambat masak, silap-silap tak crispy nanti. Lepas angkat kena kirai-kiraikan atas tisu & tapis bagi minyak dia keluar, kalau tertinggal step ni, tak crispy nanti.
12. Ada tambah apa-apa tak sebelum goreng? : Takde, kosong.
13. Crispy garlic ni sedap makan dengan apa? : Nasi, porridge, soup, ratah, sayur, etc, orang yang tak makan nasi pon ramai order. As long as you suke garlic and pandai appreciate the taste, u boleh makan dengan apa je...
14.
15.
#crispygarlic #crispygarlicbinidatokamal

Assalamualaikum. Kite nak bagitahu, semua crispy garlic 3rd batch ( 28 botol ) ni sudah disunting. Nak mintak ampon dan maaf sebab tak dapat reply komen & DM *nak order crispy garlic* Maaf sangat-sangat. Siapa yang *terpilih* untuk order tu, mana yang terkurang kite minta maaf yea, walaupon setakat ni semua komen sedap, walaupon ada yang dapat dalam keadaan sedikit hancur. ( Tak sama macam dalam gambar πŸ˜‚ Bak kata followers kite yang dah pernah order, nak yang tak hancur kena collect sendiri, hancur sikit-sikit tu memang paham, hancur lumat pon memang paham cara postman handle barang, 1st batch dulu tak bubble-wrap pon ade yang dapat elok je. Tapi 2nd batch kite da bubble wrap *luar-dalam* Jadi BERDOALAH supaya crispy garlic korang sampai dalam keadaan yang cantek macam dalam gambar. Never underestimate the power of Du’a!
πŸ˜‡
Sama macam nak parking juga, bilamana parking full, once kite baca doa je, tetiba je ade orang nak keluar kan, bila bace bismillahitawakkal tu kadang kena pusing 1-2 round baru dapat, tapi bila baca doa makan, zas!! Terus dapat parking!
πŸ˜…πŸ™πŸΌ
Yang beli sebotol mase 1st batch lepas tu repeat 5 botol, yang beli 2 botol mase 2nd batch lepas tu repeat lagi 2 botol, yang sebelum ni kita bagi je sebab dia emergency keguguran, lepas tu order 2 botol + 2 botol lagi, thank you so much 😊 Kite ingat kite syok sendiri je cakap #crispygarlicbinidatonkamal ni sedap, rupenya memang ada yang appreciate crispy garlic kite.
πŸ™πŸΌπŸ˜
Kite nak buatkan untuk mama & kak long kite pon tak kesampaian lagi ni...
πŸ€¦πŸΌβ€β™€οΈ
#crispygarlic #crispygarlicbinidatokamal

Husband cakap dia cop 3 botol dari hari Isnin lagi, cakap dengan dia tak cukup. Lepas tu semalam tanya nak bagi siapa, dia kata nak bagi business partner dia, all Chinese, Mr Noel, Mr Michael & Mr Chan. Tadi masa call sempatlah tanya, dah bagi siapa? Husband cakap β€œ I baru meeting dengan Noel, dia cakap, this one, eat cannot stop β€œ πŸ˜…
#crispygarlic #crispygarlicbinidatokamal

Jom cepat2 submit order before sis start proses hujung minggu ni. Macam2 size ada, 100g, 200g,400g & 500g. Kebanyakan customer order bekas besar terus bagi yang tengah berpantang. Yang diet pon ada order bekas besar.. #makananberpantang
#kudapkudapsihat
#serundinghalia
#kerepekbawangputih
#bawangputihcrunchy
#bawangputihsedap
#crispygarlic
#healthykudap2
#menudiet

#CRUNCHYGARLIC.
Bawang Goreng Premium (Homemade)
100% buatan Muslim
Ranggup, Bermutu & Segar.
Sebagai pelengkap masakan.
Sangat enak dimakan begitu sahaja.
Rasa sekali melekat dihati, pasti nak lagi.
Diperbuat dari bawang PUTIH yg bermutu tggi.
Sangat sesuai utk pelbagai hidangan makanan.
Sangat sesuai untuk ibu berpantang & seisi keluarga.

ANTARA KHASIAT BAWANG PUTIH :
● membantu membuang angin.
● melancarkan peredaran darah.
● menurunkan cholesterol.
● meningkatkan antibodi.

Berat : 130g / Harga : RM8 seunit.

#kitajual
#bawang
#bawangputihgoreng
#bawangmerahgoreng
#crispygarlic #garlic #maternity #ibubersalin #ibuberpantang #menuberpantang #pantang #hiasanmakanan #penambahperisa #taburatashidangan #friedshallots #homemade #keluaranbumiputra #productmuslim

Stok Crispy Garlic byJihah.Food dah ada ‼️‼️ Kami akan buat pengeposan pada hari Jumaat ini .
Yang nk order cepat2 contact πŸ“²πŸ“žπŸ“²πŸ“ž 0167250615 (Unlimited Stok)

#crispygarlic #crispygarlicbyjihahfood #cripsygarlicviral #bawangputihrangup #bawangputihrangupsedap #bawangputihrangupviral #makananpantangsedap #makananpantang #makanansihat #sayajual #eatclean #eatcleanmalaysia #eathealthy

Most Popular Instagram Hashtags