#coachsihat

MOST RECENT

Suri Kurus Online Coaching ni memang platform untuk orang yang nak enjoy tak boleh serious-serious muka stress tauu untuk kurus hehe. .
Dah memang Background Lifestyle Suri Kurus Coaches & Coachees pun memang jenis busy, working ladies so we dont apply or practice STRICTFUL Program Kurus untuk semua Suries. Hellllo, jadi mak2 and being a careered woman pun dah cukup stress okayy jangan ditambah lagi stresss nya dong ๐Ÿ˜‚๐Ÿคช
.
Okay siapa lagi yang memang plan nak enjoy2 je taknak stress, less commitment, kurus effortless gitu, sila daftar #TeamSuriKurus harini jugak okey! .
August September ni banyakkk challlenge yang akan shoot you up to your ideal weight TANPA STRESS LADIES!! ๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
LOSE WEIGHT FROM HOME, EFFORTLESSLY! ๐Ÿ˜#TeamsuriKurus. - Group Coaching Wanita sahaja
- Mealplan mudah untuk kurus
- Coaching Group yang supportive
- Kelas Kurus Online
- Food Diary Checking, HomeWork
- Reward
-100% ONLINE & EFFECTIVE
โ€ผ๏ธDAFTAR SEKARANG
.
๐Ÿ“ฒ๐Ÿ“ฒCOACH ANISBUX 017-4511356

โค๏ธSHARING IS CARING โค๏ธ Dalam program diet, jangan sekali kali makan roti putih kerana roti putih bukan sumber karbohidrat yang bagus kerana akan menukar karbohidrat kepada gula dengan cepat. Akan tetapi roti wholemeal adalah kategori karbohidrat yang kompleks di mana akan mengambil masa yang lama untuk bertukar kepada gula dalam badan. Bila proses perlahan, tenaga yang dikeluarkan juga perlahan dan ini akan mengurangkan peluang lebihan tenaga membentuk menjadi lemak. Makan roti wholemeal pun akan rasa kenyang lebih lama!
#imherbalife
#imherbalifenutrition
#herbalifenutritionclub
#coachkurussihat
#coachsihat
#healthyactivelifestyle
#coachauntykamie
#coachherbalife
#herbalifemalaysia
#herbalifemanjung
#makingthworldhealthierandhappier
Coach Kamie 0198779666

Snack Petang 200 kalori.
.
Nak mkn sedap?
Nak mkn kenyang?
Nak mkn sihat? Atau ..
Nak makan2 sje?
.
No worries ๏ผ
Pilih dgn bijak.
Rendah kalori, rendah garam, rendah gula.
Yg penting khaisat tinggi.
.
Chips โžก๏ธ epal
Minuman gas โžก๏ธ celery
Kekacang โžก๏ธ capsicum kecil .
Perubahan ni boleh jadi tabiat kita.
Cuba utk 21 hari!
.
#kurusfitBertenaga
#teamcikgueileen
-
@CikguEileen
+60125230933
-
#naksihat #nakkurus #nakfit #nakslim #tipsdiet #tipskurus #lemakbadan #perutbuncit #eatclean #awetmuda #fitness #cerdas #energetic #kalori #azamkurus #coachfit #coachsihat #dieting #jomfit #jomsihat #bakarlemak #bajubesar #ntv7 #tv3 #lenganbesar

DULU- Ini saya yg mengajar selama 15 tahun.
Profession seorg teacher mmg mulia. Sampaikan ilmu pd anak murid jadi insan yg baik.
Saya sgt komited dgn tugas saya. Akhirnya kesihatan saya โ€œtergadaiโ€. Saya jadi letih tak bertenaga, panas baran & tak fokus dlm aktiviti harian. .
NOW- Sekrg dgn ubah tabiat pemakanan dan jalankan aktiviti gaya hidup sihat, hidup saya pun berubah. ๐ŸŒˆ๐ŸŒˆ๐ŸŒˆ
.
Now saya masih โ€œmengajarโ€, saya berkongsi tips2 kesihatan bantu masyarakat jadi lebih sihat lebih happy.
.
Saya yg ikhlas, Cikgu Eileen ๐Ÿ˜
.
#kurusfitBertenaga
#teamcikgueileen
-
@CikguEileen
+60125230933
-
#naksihat #nakkurus #nakfit #nakslim #tipsdiet #tipskurus #lemakbadan #perutbuncit #eatclean #awetmuda #fitness #cerdas #energetic #kalori #azamkurus #coachfit #coachsihat #dieting #jomfit #jomsihat #bakarlemak #bajubesar #ntv7 #tv3 #lenganbesar

๐ŸŒธHappy Friday everyone!๐ŸŒธ Hari ini saya nak share tentang Quinoa. Quinoa merupakan alternatif yang baik untuk menggantikan nasi. Ia mempunyai tekstur seperti nasi. Namun kandungan karbohidratnya lebih rendah dari nasi, sementara kandungan proteinnya lebih tinggi dari nasi. Dalam proses pencernaan quinoa melepaskan kandungan karbohidrat secara perlahan ke dalam tubuh menjadikannya sesuai untuk pengidap diabetes atau untuk diet. Tak hairanlah kalau ia diberi gelar superfood oleh pakar makanan Barat! ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ Keep calm and eat clean ok!
#imherbalife
#imherbalifenutrition
#herbalifenutritionclub
#coachkurussihat
#coachsihat
#healthyactivelifestyle
#coachauntykamie
#coachherbalife
#herbalifemalaysia
#herbalifemanjung
#makingthworldhealthierandhappier
Coach Kamie 0198779666

Dijemput makan....
.
Jom lunch.. sihat & syantik dipandang ๐Ÿ‘€ mata.
.
Lunch yg Warna-warni ๐Ÿฅ’๐Ÿ…๐Ÿ ๐Ÿฅ—๐ŸŸ Persediaan yg mudah & cukup seimbang.
Ada protein ikan & karbohidrat kompleks; ubi keledek, sayur salad, tomatoes.
Yg penting jumlah kalori terkawal.

Baked Salmon 350
Sayur salad + tomato 100
Sweet potato ๐Ÿ  100
Jumlah 550 kalori โœ…๐Ÿ‘๐Ÿป
.
#kurusfitBertenaga
#teamcikgueileen
-
@CikguEileen
+60125230933
-
#naksihat #nakkurus #nakfit #nakslim #tipsdiet #tipskurus #lemakbadan #perutbuncit #eatclean #awetmuda #fitness #cerdas #energetic #kalori #azamkurus #coachfit #coachsihat #dieting #jomfit #jomsihat #lemak #bakarlemak #bajubesar #ntv7 #tv3 #lenganbesar #eatclean #eatwelllivewell

Happy Friday folks ๐ŸŽˆ๐ŸŽˆ๐ŸŽˆ
Apa plan hujung minggu ni?
-
Ada kenduri, balik kampung, exercise, pergi bercuti?
-
Yg penting, enjoy ya...rest & relax. Badan perlu rehat, minda pun perlu ketenangan.
Jom barakah pd hari yg mulia ni. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
#kurusfitBertenaga
#teamcikgueileen
-
@CikguEileen
+60125230933
-
#naksihat #nakkurus #nakfit #nakslim #tipsdiet #tipskurus #lemakbadan #perutbuncit #eatclean #awetmuda #fitness #cerdas #energetic #kalori #azamkurus #coachfit #coachsihat #dieting #jomfit #jomsihat #bakarlemak #bajubesar #ntv7 #tv3 #lenganbesar

โค๏ธMe & Ibu Anaโค๏ธ We are young, baru masuk Gen-5.
Me-50, Ibu Ana-52.
-
Kita sama ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ.
-
Sama2 suka cheese cake, kaki durian, kekacang dan byk lagi.
-
Yg penting kita juga sama2 suka Exercise.
Sama2 Zumba Workout, panjat bukit, Fit Combat, gym..
-
Kita nya ni juga - โ€œTOFIโ€
Thin Outside Fat Inside.
Dulu takde cara utk bakar lemak yg simpan (lama) dlm badan kita.
Now.. sekrg sudah ada cara.
-
Siapa di sini juga TOFI?
Sudah ada cara? -
#kurusfitBertenaga
#teamcikgueileen
-
@CikguEileen
+60125230933
-
#naksihat #nakkurus #nakfit #nakslim #tipsdiet #tipskurus #lemakbadan #perutbuncit #eatclean #awetmuda #fitness #cerdas #energetic #kalori #azamkurus #coachfit #coachsihat #dieting #jomfit #jomsihat #bakarlemak #bajubesar #ntv7 #tv3 #lenganbesar #lemak #fats

Nak makan mesti tahu macam mana nak โ€œgunakanโ€ NYA semula.
-
Inilah konsep yg saya selalu dengar dari member2 yg suka makan.
-
So, no problem.. enjoy le...makanan kita ni.
-
Mai ke foto ke-2.
-
Buatlah exercise-exercise spt yg dinyatakan; -
Semua ni hanya buat 200 kali sje โฌ‡๏ธโฌ‡๏ธโฌ‡๏ธ
-
jumping jack, squats, push-ups, crunches. ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฎ๐Ÿ˜ฒ๐Ÿคฎ
-
Solusi?
A. Makan dulu, kemudian pikir.
-
B. Makan separuh, buat 100x exercise je (Betul ke? Larat?)
-
C. Disiplinkan diri, pilih makanan sihat. (Cari alternative)

#kurusfitBertenaga
#teamcikgueileen
-
@CikguEileen
+60125230933
-
#naksihat #nakkurus #nakfit #nakslim #tipsdiet #tipskurus #lemakbadan #perutbuncit #eatclean #awetmuda #fitness #cerdas #energetic #kalori #azamkurus #coachfit #coachsihat #dieting #jomfit #jomsihat #bakarlemak #bajubesar #ntv7 #tv3 #lenganbesar #junkfood #exercise

Beautiful Thursday folks.
๐ŸŒˆ๐ŸŒˆ๐ŸŒˆ
Adakah anda โ€œMindful Eatingโ€?
Maksud adakah Makan dgn Prihatin?
-
Iaitu belajar memberi fokus semasa makan.
-
Ramai org skrg, โ€œmasukโ€ makanan secara tak sedar dlm mulut - bukan betul2 *MERASAI* makanan yg dimakan.
Anda prihatin pemikiran, perasaan dan rasa sensasi anda.
Share lah Tips2 utk Mindful Eating ni.
Tag kawan2 supaya kita semua lebih *merasai* lebih *sedari* makanan kita semasa kita makan.
-
#kurusfitBertenaga
#teamcikgueileen
-
@CikguEileen
+60125230933
-
#naksihat #nakkurus #nakfit #nakslim #tipsdiet #tipskurus #lemakbadan #perutbuncit #eatclean #awetmuda #fitness #cerdas #energetic #kalori #azamkurus #coachfit #coachsihat #dieting #jomfit #jomsihat #bakarlemak #bajubesar #ntv7 #tv3 #lenganbesar
#mindfuleating #mindfulness

Amalan 30% Protein

Sumber Protein tak semestinya dtg dari haiwan sje.
๐Ÿฅฆ๐Ÿฅ’๐Ÿ…๐Ÿฅ๐ŸŒฝ๐Ÿฅ•๐Ÿ ๐Ÿฅš๐Ÿฅ— Tempeh, taufu, telur, broccoli, lada tanglung, cendawan - semua sumber Protein sayuran yg baik.
-
Sumber protein sayuran ni mudah dihadam, mudah dimasak... perut rasa โ€œringanโ€ selepas mkn berbanding dgn protein daging, ayam & ikan.

Cubalah..mungkin dah rasa jemu dgn protein daging.
Ubah selera ke arah-
Eat Clean Eat Fresh!
-
#kurusfitBertenaga
#teamcikgueileen
-
@CikguEileen
+60125230933
-
#naksihat #nakkurus #nakfit #nakslim #tipsdiet #tipskurus #eatclean #lemakbadan #perutbuncit #awetmuda #fitness #cerdas #energetic #kalori #azamkurus #coachfit #coachsihat #dieting #jomfit #jomsihat #bakarlemak #bajubesar #ntv7 #tv3 #lenganbesar

๐Ÿƒโ€โ™‚๏ธExercise Mingguan ๐Ÿƒ๐Ÿปโ€โ™€๏ธ Exercise Plank ni mudah.
Perlu consistency dan ketabahan diri.
Setiap hari, 20 saat...
Selepas 27 hari, transformasi mmg hebat!
-
Jom plank.. Join HAL kita..
-
#kurusfitBertenaga
#teamcikgueileen

@CikguEileen
+60125230933

#naksihat #nakkurus #nakfit #nakslim #tipsdiet #tipskurus #lemakbadan #awetmuda #fitness #cerdas #energetic #kalori #azamkurus #coachfit #coachsihat #dieting #jomfit #jomsihat #bakarlemak #bajubesar #ntv7 #tv3 #lenganbesar
#kempisperut

Ini transformasi Din dlm masa sebulan. -
Dah turun berat badan, bonusnya bacaan lemak viseral turun dari 15 ke 12.
๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ -
Jadi lebih sihat, lebih bertenaga & ringan badan!
-
#onlinefatlossprogram
ialah utk membantu org membentukkan tabiat makan yg betul utk jadi lebih sihat dan aktif seumur hidup.

Disediakan:
โœ… Mealplan peribadi
โœ… Senarai Grocery
โœ… Online coaching โœ… 1-on-1 Guide
โœ… Pemantauan Harian
โœ… Pemantuan Hasil kesihatan
-
#kurusfitBertenaga
#teamcikgueileen

@CikguEileen
+60125230933

#naksihat #nakkurus #nakfit #nakslim #tipsdiet #tipskurus #lemakbadan #awetmuda #fitness #cerdas #energetic #kalori #azamkurus #coachfit #coachsihat #dieting #jomfit #jomsihat #bakarlemak #bajubesar #ntv7 #tv3 #lenganbesar

Mengapa saya tidak kehilangan berat badan?
1. Berlebihan pada makanan caloriedense
2. Menaksir apa yang anda membakar
3. Kurangkan apa yang sebenarnya anda makan
4. Anda tidak aktif di luar gym
5. Anda tidak menjejaki pengambilan anda
6. Berlebihan protein dalam makanan
7. Menaksir kalori dalam alkohol
8. Tidak makan cukup protein
9. "Off" Fri - Mon
10. Anda makan kembali kalori senaman anda
11. Kurangkan lemak semasa makan
12. Hanya menimbang sendiri, tidak mengukur kemajuan

Click the link from my profile to get more information for online weight lose program ๐Ÿ˜‰
#jomkurus
#kurusihat
#kuruscantik
#turunberatbadan
#diet
#mealplan
#calories
#gemuk
#takkurus
#coachsihat
#cantik
#gaya

Hmmm.... ๐Ÿค”๐Ÿ˜ฑTersembunyi apa?

Jawapan: Lemak Viseral -
Ia adalah lemak yg membaluti organ2 utama dlm perut kita. -
Bacaan tahap lemak viseral:
1-4 Bagus ๐Ÿ˜ƒ
5-8 Sederhana ๐Ÿ™
9-12 Teruk ๐Ÿ˜ฒ
13+ ke atas Merbahaya ๐Ÿ˜ฑ -
Sekiranya lemak viseral cecah angka 9 ke atas, is sgt bahaya.
Utk mereka yg bacaan 13 ke โฌ†๏ธ, dinasihati utk jalankan ujian darah atas kencing manis, darah tinggi, kolestrol, jantung... Apakah bacaan anda? ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ™๐Ÿ˜ณ๐Ÿ˜ฑ
-
#kurusfitBertenaga
#teamcikgueileen
-
@CikguEileen
+60125230933
-
#naksihat #nakkurus #nakfit #nakslim #tipsdiet #tipskurus #lemakbadan #awetmuda #fitness #cerdas #energetic #kalori #azamkurus #coachfit #coachsihat #dieting #jomfit #jomsihat #bakarlemak #bajubesar #ntv7 #tv3 #lenganbesar

NAK KURUS.. NAK CEPAT.. BOLEH!! .
.
ramai yg nak kurus tapi xtau caranya.
nak ambil supplement tapi risau kesan sampingan.
obses sangat nak kurus yg bahaya.
.
Sini la nak ajar cara kurus dengan betul dan selamat.
.
Rasa takut... makin berisi la.
Nak berfikir.. makin parah la.
Nak Belajar Sini la... .
tekan link ws dia Bio.
- coach Wan (01139096963).
.
#nakkurus #kurusmudah #kurusselamat #ubatkurus #coachkurus #coachsihat

Jom lunch bersama saya ๐Ÿค—
-
Lunch saya tinggi khaisatnya.
๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ’ฅ
Ada karbo kompleks ๐Ÿ‘๐Ÿป & protein yg ๐Ÿ’ช๐Ÿผmengenyangkan.
-
Persediaannya mudah;
Bayam direbus & yg lain semua dikukus.
Taburkan pepper & secubit garam ..dan jom jemput makan.
-
โค๏ธVegetarian lunch โค๏ธ-senang utk eat clean, eat healthily ๐Ÿ˜.
-
#kurusfitBertenaga
#teamcikgueileen
-
@CikguEileen
+60125230933
-
#naksihat #nakkurus #nakfit #nakslim #tipsdiet #tipskurus #lemakbadan #awetmuda #fitness #cerdas #energetic #kalori #azamkurus #coachfit #coachsihat #dieting #jomfit #jomsihat #bakarlemak #bajubesar #ntv7 #tv3 #lenganbesar

๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ Berita baik kpd mereka yg ingin capai berat ideal ..๐Ÿ™‚ First kena tahu target sendiri dulu, coach akan open ini free utk semua.
Sila komen di bawah, nnt coach reply. ๐Ÿ‘Œ๐Ÿผ #kurusfitBertenaga
#teamcikgueileen

@CikguEileen +60125230933

#naksihat #nakkurus #nakfit #nakslim #tipsdiet #tipskurus #lemakbadan #awetmuda #fitness #cerdas #energetic #kalori #azamkurus #coachfit #coachsihat #dieting #jomfit #jomsihat #bakarlemak #bajubesar #ntv7 #tv3 #lenganbesar

Suka makan Tauhu?

Nak kongsi sikit di pagi Isnin yg happy ni: โค๏ธTauhu yang diperbuat dari kacang soya yg kaya dgn sumber protein. Kandungan protein yang tinggi dalam tauhu membantu badan dari terkena pelbagai jenis penyakit berbahaya.โค๏ธ ๐Ÿ’ฅ6๐Ÿ’ฅ Kelebihan Makan Tauhu Untuk Kesihatan adalah :

1. Membekalkan Tenaga Tambahan โ€“ Tauhu adalah sumber zat besi yang baik. Setiap 100 gram tauhu membekalkan 30% zat besi yang diperlukan oleh badan setiap hari.
2. Mencegah penyakit jantung โ€“ Ada kajian yang menunjukkan bahawa pengambilan protein soya yang terkandung dalam tauhu secara kerap dapat membantu menurunkan LDL iaitu kolesterol buruk tanpa menjejaskan atau menurunkan HDL (kolesterol baik) dan mengelak dari risiko penyakit jantung.

3. Membantu menurunkan berat badan โ€“ Kandungan protein yang tinggi dalam tauhu membantu mengelak dari rasa cepat lapar. Tauhu juga antara makanan yang rendah kalori (kira-kira 80 kalori dalam 100 gram).
Sgt sesuai diambil oleh mereka yang sedang berdiet.

4. Mencegah osteoporosis โ€“ Tauhu juga dikatakan kaya dengan sumber kalsium. Ia dapat membantu melindungi dari penyakit berkaitan tulang spt kelemahan tulang, rheumatoid arthritis dan osteoporosis. Isoflavon dalam makanan soya boleh mengukuhkan kepadatan jisim tulang. Jadi ia sesuai diambil oleh mereka yang ada masalah tulang dan wanita dalam tempoh menopause.

5. Masalah rambut gugur โ€“ Rambut kita memerlukan banyak protein untuk membantu pertumbuhan. Bila kita kurang mengambil protein, tubuh akan mula menyerap protein dari rambut. Ini akan menyebabkan masalah rambut seperti rambut mudah gugur dan rambut kering dan bercabang.
6. Anti-penuaan โ€“ Kerap makan tauhu juga akan membantu melambatkan proses penuaan secara ketara. Tauhu membantu mengekalkan keanjalan kulit dan menghalang penuaan.

#onlinefatlossprogram
#teamcikgueileen

@CikguEileen
+60125230933

#naksihat #nakkurus #nakfit #nakslim #tipsdiet #tipskurus #lemakbadan #awetmuda #fitness #cerdas #energetic #kalori #azamkurus #coachfit #coachsihat #dieting #jomfit #jomsihat #bakarlemak #bajubesar #ntv7 #tv3 #lenganbesar

Selamat pagi ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜Ž Minggu baru, Hari yg baru.
Apa matlamat minggu ni?
Nak kurang karbo,
Nak kurang air manis,
Nak exercise,
Nak tidur awal ...
Semua boleh dicapai.. Mula dgn langkah pertama!
Anda dah berjaya mendekati matlamat anda!

#onlinefatlossprogram
#teamcikgueileen

@CikguEileen
+60125230933

#naksihat #nakkurus #nakfit #nakslim #tipsdiet #tipskurus #lemakbadan #awetmuda #fitness #cerdas #energetic #kalori #azamkurus #coachfit #coachsihat #dieting #jomfit #jomsihat #bakarlemak #bajubesar #ntv7 #tv3 #lenganbesar

Most Popular Instagram Hashtags