#coachnickhin

1887 posts

TOP POSTS

Farah adalah one of our coachee (season 10) yg hanya betul2 nak hilangkan lemak dan reshape .. Tidak lah berat sgt cuma nak kena jaga dari sekarang😍😍
.
Selama semusim (30 hari ) bersama wlc online , seorang yg sgt komited , disiplin dan follow meal plan exactly.. alhamdulillah result agak amazing πŸ˜‚ ....Bukan semata2 slim tpi lihatlah perbezaanya... Muka , kulit .. Awesome kan ? .
Kita over weight , kusam , lesu dan gemuk disebabkan "cara " kita makan dan "apa" yg kita makan...jadi jika nak lose weight dan dpt hasil yg baik .. .mesti ubah "cara " kita makan dan "apa" yg kita makan.. Mustahil kita kita dpt result jika kita masih mengamalkan cara yg sama dan makan benda yg sama ...walaupun hari2 dok exercise ..80% totally pemakanan dan 20% dtg dri gaya hidup aktif dan excercise !
.
Tahniah to all bakal peserta season 23 yg dah commit . .. Pre- registered unt season 24 SUDAH BERMULA . Insyllah , mungkin anda juga next person transform spt farah😘.
..
#youcanloseweightfromhome #teamnickhinhussien

Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #ramadhan #tipspuasa #tipssahur #tipsberbuka #bajuraya #kurusraya #jomkurus #tipsdiet #kurus #turunlemak #herbalifenutrition #herbalifediet #weightlossfast #sayanakkurus #azamkurus2017 #caradiet #jomkurus1malaysia #coachherbalife #coachkurus #dietatkins #malaysiadiet #hcgdiet #makrodiet

If they can do it.. U CAN DO IT TOO..
Datang dari program yg sama.. meal plan & coaching lebih kurang... personal nutrition yg sama.
.
Pengambilan coachee baru untuk season 19 . (March) .

Lebih berat 5kg keatas (bmi 23 +) DAN HANYA BERUMUR 18 TAHUN keatas yg boleh register...
.
ONLINE Weight Loss Challenge adalah satu aktiviti cabaran turun berat badan yang dijalankan 100% secara ONLINE: personal coaching, tips dan panduan, Whatsapp group support, contestants kit di pos ke rumah serta hadiah wang tunai dimasukkan terus ke akaun pemenang. .
.
Apa yang anda perlu hanya lah - penimbang digital sendiri (boleh dibeli di DIY) - hantar photo before & after - video rekod timbang mula - contoh dan panduan diberikan.jika and peserta Musim seterusnya. - Meal Plan Lengkap 30 hari di sediakan untuk peserta.
- program NUTRITION diberi - senaman di ajar utk di lakukan dirumah.
.

Apa beza Diet sendiri dengan memasuki Cabaran ini?
Diet sendiri : ❌ Tidak ada bimbingan Coach ❌ Tidak tahu makanan apa yang sesuai dan apa itu meal plan ❌ Tak faham berapa kalori nak makan , apa protein, apa fiber ❌ Tak tahu nak rujuk pada siapa apa dimakan betul ke tidak ❌ Tidak serius sebab tidak ada orang monitor progress ❌ Tidak ada MOTIVASI ❌ Kebarangkalian naik berat badan semula lebih tinggi sebab tak tahu nak maintain ❌ Kalau turun banyak pun tidak ada orang nak bagi hadiah senyum sorang2 .
APA YANG DAPAT BILA BERSAMA2 PROGRAM WLC INI . βœ… 30 hari jadual pemakanan (MEAL PLAN) supaya tidak pening nak makan apa selama sebulan
- Lengkap termasuk snacking pukul 10am dan 4pm
βœ… Jadual lengkap wokkout selama sebulan untuk permulaan fokus pada lower part body βœ… 30 hari TIPS turun berat badan dengan pantas walaupun makan nasi βœ… Personal coach (boleh tanya secara personal jika ada masalah dalam turun berat badan) βœ… Pemantauan dari coach selama 30 hari supaya anda lebih berdisiplin
βœ… Dapat berlajar dan bersama dengan team kawan2 yg lain turut bersemangat βœ… Segalanya dapat direct coaching melalui whatsapp
βœ… Hadiah rewards cash rm1000, rm500 dan rm250 untuk peratusan yg tinggi
#youcanloseweightfromhome #teamnickhinhussien

Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #WEIG

Bagi yg nak naik pelamin , mmg berhajat bulan depan nak kurus sgt.. or nak belajar berdiet sihat dengan RESULT YANG BERHASIL ..
.
Khas yg mmg serius nak turun berat , nak ada meal plan, comunicate dgn coach (personal) setiap hari, ada orang check plate makan lepas ke tak lepas, dan yg mmg nak niat nak turunkan LEMAK dgn cara sihat dan sangat2 rekemen juga yg mmg struggle dgn hampir ideal weight ,mean ada beberapa kg nak ke ideal part yg sukar . . DAN JUGA YG BERDIET TAK PERNAH TURUN OR TAK LEH KONSISTEN.
.
INI memang CORE program weight loss dari #teamnickhinhussien . 100% online. . (18 tahun ke atas saja dan program ini ada yuran kemasukkan)
.

Contestant kit dihantar ke rumah.. dan mmg ada meal plan lengkap teknik zig zag dan diajar IBC (intensive body cleansing ) diet .
.
Flow circle program 21 hari IBC , 3 hari booster cleansing, 2 hari cheat day .. jadual workout plan juga diberi dan setiap hari ada sesi upload meal plan dan diberi formula rating untuk kenal pasti apa yg kita makan .. betul ke boleh kurus , or makin naik .. support day by day..dan setiap hari ada topik2 penting tentang dieting... dan kesihatan. .. dan hadiah juga unt coachee yg lose high percentage.
.
Biasanya 1st week tu dh ada yg lose 3-7kg.. boleh skroll result ada bnyak telah dishare.. .dan rekod setakat ni 16.3kg semusim... cuma setiap orang tak sama..average 5-12kg semusim.. Tahniah yg telah berdaftar .. πŸ’ͺπŸ’ͺ.
#youcanloseweightfromhome #teamnickhinhussien

Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #ramadhan #tipspuasa #tipssahur #tipsberbuka #bajuraya #kurusraya #jomkurus #tipsdiet #kurus #turunlemak #herbalifenutrition #herbalifediet #weightlossfast #sayanakkurus #azamkurus2017 #caradiet #jomkurus1malaysia #coachherbalife #coachkurus #dietatkins #malaysiadiet #hcgdiet #makrodiet

FAHAMKAN SIKIT BAB NI.. .
.
.
Ramai dok ingat hanya kurang makan semata2.. .
fokus kita kepada penurunan lemak bukanya otot . Maksudnya , nilai kalori yang masuk sama Contoh : kek 400 kalori vs sayur + ikan 400 kalori .
Mgkn dari segi kalori kita msih selamat . Tapi nutrition dan fungsi dan effect makanan kepada kita berbeza .
.
Penurunan lemak akan berlaku bila kita minimizekan pengambilan proses food, sodium , trans fat , makanan berminyak , berlemak dan kita ada ambik makanan nutrition yg lengkap utk sel2 badan kita...malahan pengambilan makanan yg tinggi zat & nutrition ni bukanlah semata-mata untuk turun berat tapi untuk mengamalkan gaya pengambilan mkn yg sihat n melengkapkan keperluan nutrient utk badan.. #youcanloseweightfromhome #teamnickhinhussien

Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #ramadhan #tipspuasa #tipssahur #tipsberbuka #bajuraya #kurusraya #jomkurus #tipsdiet #kurus #turunlemak #herbalifenutrition #herbalifediet #weightlossfast #sayanakkurus #azamkurus2017 #caradiet #jomkurus1malaysia #coachherbalife #coachkurus #dietatkins #malaysiadiet #hcgdiet #makrodiet

PART NI LAJU JER YER.. baca dulu caption supaya faham & mengerti maksud cheat day.
.
CHEAT DAY PERLU.. selepas beberapa lama.. 1 hari pergi makan apa yg teringin.. #jangantakut .
.
.
Selamat ber CHEAT DAY unt all coachee season 19 hujung bulan ini jgn lupa apply teknik cheat day nanti ketika menikmati makanan kesukaan anda!
.
IANYA juga program.. 21 hari diet , 3-7 hari detox , 1 hari CHEAT .. supaya next goal akan lebih excited dan bermotivasi.. .
.
Topik : CHEAT DAY
Kenapa mesti ada CHEAT DAY dalam BERDIET?
Dalam BERDIET, kita perlu berasa seronok dan bersemangat untuk melakukannya.
Jika kita terlalu menahan diri, kita akan mudah berputus asa. Malahan biasanya orang yang berputus asa dalam usaha mereka akan mengalami penambahan berat badan dengan lebih cepat dari biasa.
Apakah kebaikan CHEAT DAY?
1) Membantu mengawal rasa keinginan terhadap makanan kegemaran anda.

2) Mengurangkan tekanan terhadap program diet yang sedang anda ikuti

3) Lebih praktikal untuk jangkamasa panjang. (Bolehkah anda tinggalkan nasi lemak & roti canai untuk selama-lamanya?

4) Meningkatkan tenaga anda. (Diet yang strict boleh menjadikan badan anda letih dan lesu). 5) Secara psikologinya akan menjadikan anda lebih rajin untuk kembali diet & bersenam dihari berikutnya.
Bilakah masa yang sesuai untuk melakukan CHEAT DAY?
1) Jangan buat CHEAT DAY semasa hari di mana anda hanya duduk bersantai dirumah.
2) Lakukan CHEAT DAY semasa keluar bershopping, jalan2 bersama family kerana semasa ini anda menggunakan tenaga untuk berjalan. So makanan yang dimakan tadi akan digunakan sebagai tenaga.
3) Jangan makan besar 5-6 kali semasa CHEAT DAY!!! Makan besar SEKALI SAHAJA semasa CHEAT DAY dan nikmatilah ia sepuas2 nya sebagai reward anda berdiet pada hari2 sebelumnya.
4) CHEAT DAY boleh dilakukan selepas kita berjaya lose weight dan tarikh yg kita tetap unt berdiet.. .
#youcanloseweightfromhome #teamnickhinhussien

Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #jubah #tudung #artis #gemukair #nakkurus #tipskurus #jomkurus #tipsdiet #kurus #slim #herbalifenutrition #herbalifediet #fitness #weightlossfast #sayanakkurus #azam2016 #fatahamin #caracaradiet#jomkur

TAHNIAH.. dah boleh pakai baju lama. 😍😍
. *Masukkan total kg lost & ukur lilit (perut) hingga 22July* πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯ 1. Fauziyyah 4.5kg,lost 12cm
2. Liza 4.3 kg, ukur Lilit 12cm
3. Ain 2.2kg, 3cm lost
4. Sabby 2.4kg, 2cm
5. Anas 6.3kg, 5cm
_6. Najiha 4.7kg, lost 11.5 cmβ›”_
7. ayati 4.2kg ,lost1.5cm πŸ€¦πŸΌβ€β™€
8. YatiHR - Lost 2.7kg n 6cm
9. Husniyah lost 5.1kg, lost 3cm
10. Iera lost 6.1kg lost 8cm

11. Mr. JJ - lost 7.6KG, 9cm 🦊
12.M Nassir 4.7kg..6c πŸ˜…
13. shasha 5.3kg, 2.5cm
14. Noor Hafiza 2.9kg & lost 5.5cm
15. aida 3.6 lost 2cm
16 Azim 5.8kg lost 5cm
17.wan shahirman 6kg lost 13cm
18.Aida kaseh 2.6kg 1cm β›”
19. Hidayah 3.3kg 3cm
20. Sitidon 6.5kg, 7cm

21. Reen 6.3kg, 7cm πŸ˜“
22. Hilmy 8.8kg , 12cm lost
23. Fina 4.8 kg , 8cm
24. Siti haryani 3.8kg 4cm
25. Beb 4kg, 5cm
26.aman 6.2kg, 7cm
27. Masidah 4kg, 3cm
28.Steph 5.5kg, 6cm
29. Zaila 4kg, 6cm β›”
30. Laila 3kg, 13 cm

31. Lis 1.8 kg pinggang 3 cm,pinggul 3 cm
32.nor husna 1.6kg, pinggang 7cm
33. Salawati 3kg, 4cm
34. Haqeemah 2kg, 4cm β›”
35. Farida 0.6 kg , 1cm je...πŸ˜”πŸ˜”πŸ˜”
36.Haidawati 4.1kg,lost 5cm β›”
37.ju 2.1kgπŸ˜”
38. Nor 4.5kg 4cm β›”
39. Izzati 4.8kg, 8cm

40. izah 4.2kg , 6cm
41 .Fuziah 2.1kg, 10cm
42. Millicent 4.8kg, 2cm
43. Nani 3.6kg, 2cm
44. Nur Husna 3.8kg, 3cm
45. Hani 7.0kg 7cm
46. Azza 4.3kg (ukurlilit awal ralat)
47. Ainaa 5.6kg 7.5 cm
48. fiqa 2.6 , 3cm 😭😭
49. Awin 2.2kg 1.5cm β›” mnggu k2
50. Rasyidah -2.7kg, perut -5cm, pinggul -6cm
51. Fatin 3kg, 2cm
52.wsalwani 2.1kg 2cm
53. Jidah 3.6kg, lost 4cm
54.hana 7.1kg, 3cm n 6cm
55. Adilla 3.7kg, 3cm
56. AIDA JAY lost 1.1kg hampa sbb sikit tapi also lost 11cm perut bonchit ku wuhuuu yabedabedooo!!
57. Iliana 0.5 kg , 7cm perut + pinggul 🀣(tp rasa slow sbb kurang tido)
58. Alia - 5.7 kg, waist: - 4.5 cm, hip: - 7.5 cm
59. Dilaila 2.7kg 5cm
60. June 2kg, 0cm
61. Suzana 1kg
62. Mira 1kg 5cm
63. Fula 3.7kg
#youcanloseweightfromhome #teamnickhinhussien

Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #ramadhan #tipspuasa #tipssahur #tipsberbuka #bajuraya #kurusraya #jomkurus #tipsdiet #kurus #turunlemak #herbalifenutrition #herbalifediet #weightlossfast #sayanakkurus #azamkurus2017 #caradiet #jomkurus1malaysia #coachherbali

Hanya yg suka dia dia ..tahu nikmat kimci nih...
.
MAKANAN SEHAT DAN CARA DIET ALA KOREA

Kimchi, Asinan Sehat Dari Korea
Buat penggemar drama Korea pasti sering mendengar nama kimchi. Biasanya pemerannya mengungkapkan ingin makan kimchi atau ingin dibuatkan kimchi. Kimchi adalah makanan selingan dari menu utama. Sebetulnya banyak negara yang memiliki asinan, seperti acar di Indonesia.

Namun ketenaran kimchi yang mendunia telah mengubahnya dari sekadar asinan menjadi makanan tersehat di dunia. Bagaimana caranya?
APA ITU KIMCHI? Kimchi semula diciptakan sebagai cadangan sayur segar warga Korea pada musim dingin. Ide ini ada sejak 3000 tahun yang lalu. Hingga tahun 1500, kimchi hanya terbuat dari sawi putih. Baru setelah Bangsa Portugis masuk, cabai mulai ditambahkan seperti resep kimchi sekarang.
Awalnya asinan sayur ini bernama shimchae (sayur yang digarami), berganti nama dimchae - kimchae hingga sekarang disebut kimchi. Dulu kimchi direndam dalam pot tanah liat dan ditimbun dalam tanah, namun dewasa ini cukup mendiamkan kimchi selama empat hari sebelum disajikan.
Proses pembuatan kimchi tergolong mudah, hanya saja pembuatan kimchi selalu dalam jumlah besar sehingga memakan waktu lama dan tenaga ekstra. Bahan kimchi yang sudah dibersihkan dan dipotong-potong dimasukkan ke dalam bak besar dan diberi garam, cuka, cabai, ikan teri, bawang putih, dan jahe.

Nah, bagian paling paling membutuhkan tenaga ekstra ada pada proses mencampurkan semua bahan hingga rata. Kimchi bahkan dapat di makan dan disimpan selama setahun. Rasanya kecut, lembut, tekstur renyah, penuh rasa menyegarkan, dan meningkatkan nafsu makan. Mengandung 42 mg vitamin C per 10g, serat yang tinggi, B1, B2, kalsium dan besi dan bakteri baik lactobacilli.
Bakteri baik inilah yang membuat kimchi mendapat gelar makanan tersehat sedunia versi Health Magazine. Selain membantu pencernaan, ternyata kimchi juga dapat mencegah pertumbuhan kanker. Tak heran masyarakat Korea mengkonsumsi kimchi hingga 20 kilogram per tahun tiap orangnya.
Sumber : pencarian google

#youcanloseweightfromhome
Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #WEIGHTLOSSCHALLENGEON

MOST RECENT

😎😎😎
.
#Repost @nickhin_hussien with @repostapp
・・・
FAHAMKAN SIKIT BAB NI.. .
.
.
Ramai dok ingat hanya kurang makan semata2.. .
fokus kita kepada penurunan lemak bukanya otot . Maksudnya , nilai kalori yang masuk sama Contoh : kek 400 kalori vs sayur + ikan 400 kalori .
Mgkn dari segi kalori kita msih selamat . Tapi nutrition dan fungsi dan effect makanan kepada kita berbeza .
.
Penurunan lemak akan berlaku bila kita minimizekan pengambilan proses food, sodium , trans fat , makanan berminyak , berlemak dan kita ada ambik makanan nutrition yg lengkap utk sel2 badan kita...malahan pengambilan makanan yg tinggi zat & nutrition ni bukanlah semata-mata untuk turun berat tapi untuk mengamalkan gaya pengambilan mkn yg sihat n melengkapkan keperluan nutrient utk badan.. #youcanloseweightfromhome #teamnickhinhussien

Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #ramadhan #tipspuasa #tipssahur #tipsberbuka #bajuraya #kurusraya #jomkurus #tipsdiet #kurus #turunlemak #herbalifenutrition #herbalifediet #weightlossfast #sayanakkurus #azamkurus2017 #caradiet #jomkurus1malaysia #coachherbalife #coachkurus #dietatkins #malaysiadiet #hcgdiet #makrodiet

FAHAMKAN SIKIT BAB NI.. .
.
.
Ramai dok ingat hanya kurang makan semata2.. .
fokus kita kepada penurunan lemak bukanya otot . Maksudnya , nilai kalori yang masuk sama Contoh : kek 400 kalori vs sayur + ikan 400 kalori .
Mgkn dari segi kalori kita msih selamat . Tapi nutrition dan fungsi dan effect makanan kepada kita berbeza .
.
Penurunan lemak akan berlaku bila kita minimizekan pengambilan proses food, sodium , trans fat , makanan berminyak , berlemak dan kita ada ambik makanan nutrition yg lengkap utk sel2 badan kita...malahan pengambilan makanan yg tinggi zat & nutrition ni bukanlah semata-mata untuk turun berat tapi untuk mengamalkan gaya pengambilan mkn yg sihat n melengkapkan keperluan nutrient utk badan.. #youcanloseweightfromhome #teamnickhinhussien

Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #ramadhan #tipspuasa #tipssahur #tipsberbuka #bajuraya #kurusraya #jomkurus #tipsdiet #kurus #turunlemak #herbalifenutrition #herbalifediet #weightlossfast #sayanakkurus #azamkurus2017 #caradiet #jomkurus1malaysia #coachherbalife #coachkurus #dietatkins #malaysiadiet #hcgdiet #makrodiet

Agak2 lepas tak video ni you all ? πŸ€£πŸ€£πŸ€£πŸ˜…πŸ˜… .. tahniah coach mila. . Insyllah Nantikan video official #teamnickhinhussien . ..
.
Unt perkongsian menu2 sihat dari peserta wlc online follow our 2nd acc @nickhin_hussien_
#teamnickhinhussien

coach nickhin +60172908763
coach_mila +60107926236

#coachnickhin #coachmila
#tipssihat #slim #eatclean #eathealthy #tipskurus
#nakkurus #coachonline #dietseimbang #slim
#nutrition #herbalife #weightlosschallengeonline #cabaranturunberatbadan #turun5kgsebulan
#coachloseweight #makanansihat #sunnah #menudiet

Bagi yg nak naik pelamin , mmg berhajat bulan depan nak kurus sgt.. or nak belajar berdiet sihat dengan RESULT YANG BERHASIL ..
.
Khas yg mmg serius nak turun berat , nak ada meal plan, comunicate dgn coach (personal) setiap hari, ada orang check plate makan lepas ke tak lepas, dan yg mmg nak niat nak turunkan LEMAK dgn cara sihat dan sangat2 rekemen juga yg mmg struggle dgn hampir ideal weight ,mean ada beberapa kg nak ke ideal part yg sukar . . DAN JUGA YG BERDIET TAK PERNAH TURUN OR TAK LEH KONSISTEN.
.
INI memang CORE program weight loss dari #teamnickhinhussien . 100% online. . (18 tahun ke atas saja dan program ini ada yuran kemasukkan)
.

Contestant kit dihantar ke rumah.. dan mmg ada meal plan lengkap teknik zig zag dan diajar IBC (intensive body cleansing ) diet .
.
Flow circle program 21 hari IBC , 3 hari booster cleansing, 2 hari cheat day .. jadual workout plan juga diberi dan setiap hari ada sesi upload meal plan dan diberi formula rating untuk kenal pasti apa yg kita makan .. betul ke boleh kurus , or makin naik .. support day by day..dan setiap hari ada topik2 penting tentang dieting... dan kesihatan. .. dan hadiah juga unt coachee yg lose high percentage.
.
Biasanya 1st week tu dh ada yg lose 3-7kg.. boleh skroll result ada bnyak telah dishare.. .dan rekod setakat ni 16.3kg semusim... cuma setiap orang tak sama..average 5-12kg semusim.. Tahniah yg telah berdaftar .. πŸ’ͺπŸ’ͺ.
#youcanloseweightfromhome #teamnickhinhussien

Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #ramadhan #tipspuasa #tipssahur #tipsberbuka #bajuraya #kurusraya #jomkurus #tipsdiet #kurus #turunlemak #herbalifenutrition #herbalifediet #weightlossfast #sayanakkurus #azamkurus2017 #caradiet #jomkurus1malaysia #coachherbalife #coachkurus #dietatkins #malaysiadiet #hcgdiet #makrodiet

TAHNIAH.. dah boleh pakai baju lama. 😍😍
. *Masukkan total kg lost & ukur lilit (perut) hingga 22July* πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯ 1. Fauziyyah 4.5kg,lost 12cm
2. Liza 4.3 kg, ukur Lilit 12cm
3. Ain 2.2kg, 3cm lost
4. Sabby 2.4kg, 2cm
5. Anas 6.3kg, 5cm
_6. Najiha 4.7kg, lost 11.5 cmβ›”_
7. ayati 4.2kg ,lost1.5cm πŸ€¦πŸΌβ€β™€
8. YatiHR - Lost 2.7kg n 6cm
9. Husniyah lost 5.1kg, lost 3cm
10. Iera lost 6.1kg lost 8cm

11. Mr. JJ - lost 7.6KG, 9cm 🦊
12.M Nassir 4.7kg..6c πŸ˜…
13. shasha 5.3kg, 2.5cm
14. Noor Hafiza 2.9kg & lost 5.5cm
15. aida 3.6 lost 2cm
16 Azim 5.8kg lost 5cm
17.wan shahirman 6kg lost 13cm
18.Aida kaseh 2.6kg 1cm β›”
19. Hidayah 3.3kg 3cm
20. Sitidon 6.5kg, 7cm

21. Reen 6.3kg, 7cm πŸ˜“
22. Hilmy 8.8kg , 12cm lost
23. Fina 4.8 kg , 8cm
24. Siti haryani 3.8kg 4cm
25. Beb 4kg, 5cm
26.aman 6.2kg, 7cm
27. Masidah 4kg, 3cm
28.Steph 5.5kg, 6cm
29. Zaila 4kg, 6cm β›”
30. Laila 3kg, 13 cm

31. Lis 1.8 kg pinggang 3 cm,pinggul 3 cm
32.nor husna 1.6kg, pinggang 7cm
33. Salawati 3kg, 4cm
34. Haqeemah 2kg, 4cm β›”
35. Farida 0.6 kg , 1cm je...πŸ˜”πŸ˜”πŸ˜”
36.Haidawati 4.1kg,lost 5cm β›”
37.ju 2.1kgπŸ˜”
38. Nor 4.5kg 4cm β›”
39. Izzati 4.8kg, 8cm

40. izah 4.2kg , 6cm
41 .Fuziah 2.1kg, 10cm
42. Millicent 4.8kg, 2cm
43. Nani 3.6kg, 2cm
44. Nur Husna 3.8kg, 3cm
45. Hani 7.0kg 7cm
46. Azza 4.3kg (ukurlilit awal ralat)
47. Ainaa 5.6kg 7.5 cm
48. fiqa 2.6 , 3cm 😭😭
49. Awin 2.2kg 1.5cm β›” mnggu k2
50. Rasyidah -2.7kg, perut -5cm, pinggul -6cm
51. Fatin 3kg, 2cm
52.wsalwani 2.1kg 2cm
53. Jidah 3.6kg, lost 4cm
54.hana 7.1kg, 3cm n 6cm
55. Adilla 3.7kg, 3cm
56. AIDA JAY lost 1.1kg hampa sbb sikit tapi also lost 11cm perut bonchit ku wuhuuu yabedabedooo!!
57. Iliana 0.5 kg , 7cm perut + pinggul 🀣(tp rasa slow sbb kurang tido)
58. Alia - 5.7 kg, waist: - 4.5 cm, hip: - 7.5 cm
59. Dilaila 2.7kg 5cm
60. June 2kg, 0cm
61. Suzana 1kg
62. Mira 1kg 5cm
63. Fula 3.7kg
#youcanloseweightfromhome #teamnickhinhussien

Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #ramadhan #tipspuasa #tipssahur #tipsberbuka #bajuraya #kurusraya #jomkurus #tipsdiet #kurus #turunlemak #herbalifenutrition #herbalifediet #weightlossfast #sayanakkurus #azamkurus2017 #caradiet #jomkurus1malaysia #coachherbali

PART NI LAJU JER YER.. baca dulu caption supaya faham & mengerti maksud cheat day.
.
CHEAT DAY PERLU.. selepas beberapa lama.. 1 hari pergi makan apa yg teringin.. #jangantakut .
.
.
Selamat ber CHEAT DAY unt all coachee season 19 hujung bulan ini jgn lupa apply teknik cheat day nanti ketika menikmati makanan kesukaan anda!
.
IANYA juga program.. 21 hari diet , 3-7 hari detox , 1 hari CHEAT .. supaya next goal akan lebih excited dan bermotivasi.. .
.
Topik : CHEAT DAY
Kenapa mesti ada CHEAT DAY dalam BERDIET?
Dalam BERDIET, kita perlu berasa seronok dan bersemangat untuk melakukannya.
Jika kita terlalu menahan diri, kita akan mudah berputus asa. Malahan biasanya orang yang berputus asa dalam usaha mereka akan mengalami penambahan berat badan dengan lebih cepat dari biasa.
Apakah kebaikan CHEAT DAY?
1) Membantu mengawal rasa keinginan terhadap makanan kegemaran anda.

2) Mengurangkan tekanan terhadap program diet yang sedang anda ikuti

3) Lebih praktikal untuk jangkamasa panjang. (Bolehkah anda tinggalkan nasi lemak & roti canai untuk selama-lamanya?

4) Meningkatkan tenaga anda. (Diet yang strict boleh menjadikan badan anda letih dan lesu). 5) Secara psikologinya akan menjadikan anda lebih rajin untuk kembali diet & bersenam dihari berikutnya.
Bilakah masa yang sesuai untuk melakukan CHEAT DAY?
1) Jangan buat CHEAT DAY semasa hari di mana anda hanya duduk bersantai dirumah.
2) Lakukan CHEAT DAY semasa keluar bershopping, jalan2 bersama family kerana semasa ini anda menggunakan tenaga untuk berjalan. So makanan yang dimakan tadi akan digunakan sebagai tenaga.
3) Jangan makan besar 5-6 kali semasa CHEAT DAY!!! Makan besar SEKALI SAHAJA semasa CHEAT DAY dan nikmatilah ia sepuas2 nya sebagai reward anda berdiet pada hari2 sebelumnya.
4) CHEAT DAY boleh dilakukan selepas kita berjaya lose weight dan tarikh yg kita tetap unt berdiet.. .
#youcanloseweightfromhome #teamnickhinhussien

Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #jubah #tudung #artis #gemukair #nakkurus #tipskurus #jomkurus #tipsdiet #kurus #slim #herbalifenutrition #herbalifediet #fitness #weightlossfast #sayanakkurus #azam2016 #fatahamin #caracaradiet#jomkur

Farah adalah one of our coachee (season 10) yg hanya betul2 nak hilangkan lemak dan reshape .. Tidak lah berat sgt cuma nak kena jaga dari sekarang😍😍
.
Selama semusim (30 hari ) bersama wlc online , seorang yg sgt komited , disiplin dan follow meal plan exactly.. alhamdulillah result agak amazing πŸ˜‚ ....Bukan semata2 slim tpi lihatlah perbezaanya... Muka , kulit .. Awesome kan ? .
Kita over weight , kusam , lesu dan gemuk disebabkan "cara " kita makan dan "apa" yg kita makan...jadi jika nak lose weight dan dpt hasil yg baik .. .mesti ubah "cara " kita makan dan "apa" yg kita makan.. Mustahil kita kita dpt result jika kita masih mengamalkan cara yg sama dan makan benda yg sama ...walaupun hari2 dok exercise ..80% totally pemakanan dan 20% dtg dri gaya hidup aktif dan excercise !
.
Tahniah to all bakal peserta season 23 yg dah commit . .. Pre- registered unt season 24 SUDAH BERMULA . Insyllah , mungkin anda juga next person transform spt farah😘.
..
#youcanloseweightfromhome #teamnickhinhussien

Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #ramadhan #tipspuasa #tipssahur #tipsberbuka #bajuraya #kurusraya #jomkurus #tipsdiet #kurus #turunlemak #herbalifenutrition #herbalifediet #weightlossfast #sayanakkurus #azamkurus2017 #caradiet #jomkurus1malaysia #coachherbalife #coachkurus #dietatkins #malaysiadiet #hcgdiet #makrodiet

Everything is HARD before is EASY...
Selamat malam semua . .. keep bersemangat dan hold ur image ur body, ur target dlm minda ..insyallah the how .. Allah akan kurnia always ideal unt kita.πŸ˜πŸ™
.
#youcanloseweightfromhome #teamnickhinhussien

Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #ramadhan #tipspuasa #tipssahur #tipsberbuka #bajuraya #kurusraya #jomkurus #tipsdiet #kurus #turunlemak #herbalifenutrition #herbalifediet #weightlossfast #sayanakkurus #azamkurus2017 #caradiet #jomkurus1malaysia #coachherbalife #coachkurus #dietatkins #malaysiadiet #hcgdiet #makrodiet

SEMUA TU KARBO DAN BUKAN SERAT . (Gula simple)
.
First ...kita kena faham,kita tak boleh berlapar atau tidur dlm keadaan rasa lapar sgt. Second kita juga kena faham , kita makan just nak lapik perut dan bukanya nak guna buat kerja lagi..
.
Fokus pada makanan yg ber liquid dan serat..pada waktu malam lebih membantu penurunan berat. . Dalam wlc anda mmg ada nutrition (complete serat,zat,mineral ).. bagi yg disini boleh try nasi bubur dan telur.. or blend buah dan sayur juga membantu at least. .
Student ? Boleh ambik air soya vsoy dan 2 keping roti wholemeal .. or pergi kedai minta sup sayur dan ayam .cuma di kedai semua tahukan perasa dan lemak agak tinggi. Semoga membantu..
.
Unt perkongsian menu2 sihat dari peserta wlc online follow our 2nd acc @nickhin_hussien_
#teamnickhinhussien

coach nickhin +60172908763
coach_mila +60107926236

#coachnickhin #coachmila
#tipssihat #slim #eatclean #eathealthy #tipskurus
#nakkurus #coachonline #dietseimbang #slim
#nutrition #herbalife #weightlosschallengeonline #cabaranturunberatbadan #turun5kgsebulan
#coachloseweight #makanansihat #sunnah #menudiet

Green tea ini sama dgn sepinggan nasi ayam🀧. .
Meme confirm tak kurus walaupun tak makan nasi 2 hari ..sebab yg ni kaya dgn segala2nya.. .
.
Green tea tu mmg bgus, high anti oxidant .. but bukan yg ini..😍.yang ini kena letak dlm list CHEAT DAY..
.

Unt perkongsian menu2 sihat dari peserta wlc online follow our 2nd acc @nickhin_hussien_
#teamnickhinhussien

coach nickhin +60172908763
coach_mila +60107926236

#coachnickhin #coachmila
#tipssihat #slim #eatclean #eathealthy #tipskurus
#nakkurus #coachonline #dietseimbang #slim
#nutrition #herbalife #weightlosschallengeonline #cabaranturunberatbadan #turun5kgsebulan
#coachloseweight #makanansihat #sunnah #menudiet

SAYA PERNAH RASA NAK BUNUH DIRI 3 KALI
.
PENGALAMAN KHUZAIRI SAKARIYA
.
Mempunyai 6 orang adik beradik, selalu di tinggal keluarga jika keluar sebab tidak muat kereta menyebabkan rasa diri terpinggir.
.
Suka pergi cyber cafe tetapi kerusi di cybercafe pernah patah bila duduk. Jika di rumah juga di suruh duduk di bawah sahaja.
.
Masa mula program online coaching umur 19 tahun. Nekad nak mula program padahal tinggal baki dalam bank hanya beberapa ringgit sahaja lepas bayar yuran.
.
Dulu selalu cari alasan untuk larikan diri dari bersenam masa sekolah. Tampal koyoklah, buat buat batuk tidak sihat sebab nak tipu cikgu supaya tidak join bersenam.
.
Masa di PLKN tidak ada saiz seluar untuknya jadi dapat seluar saiz 60 terpaksa ikat seluar dengan tali.
.
Kini KHUZAIRI 23 tahun menjalani kehidupan lebih sihat dan gaya hidup aktif. Turun 75kg bayangkan.
.
Malahan ibunya juga telah turun 20kg selepas lihat perubahan luarbiasa anaknya. Masya Allah bila kita berubah, maka orang sekeliling kita turut terkesan.
.
Kadang kala Allah SWT hantar rasa "DISGUST" atau menyampah dengan keadaan diri kita supaya kita berubah.
.
You Are Not Fat, You Just Have Fat!.
#youcanloseweightfromhome #teamnickhinhussien

Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #ramadhan #tipspuasa #tipssahur #tipsberbuka #bajuraya #kurusraya #jomkurus #tipsdiet #kurus #turunlemak #herbalifenutrition #herbalifediet #weightlossfast #sayanakkurus #azamkurus2017 #caradiet #jomkurus1malaysia #coachherbalife #coachkurus #dietatkins #malaysiadiet #hcgdiet #makrodiet

Hahhaa .. ramai kata, tegur iras hanis zalikha. Masa bulat dulu tak de pun.. agak2 kalau anda kurus iras2 sape yer ? πŸ€”.. u wil look different too. Insyllah . Tahniah coach @maizatul5862
.
.
Yang mmg serius nak turun berat , nak ada meal plan, comunicate dgn coach (personal) setiap hari, ada orang check plate makan lepas ke tak lepas, dan yg mmg nak niat nak turunkan LEMAK dgn cara sihat dan sangat2 rekemen juga yg mmg struggle dgn hampir ideal weight ,mean ada beberapa kg nak ke ideal part yg sukar . . DAN JUGA YG BERDIET TAK PERNAH TURUN OR TAK LEH KONSISTEN.
.
INI memang CORE program weight loss dari #teamnickhinhussien . 100% online. . (18 tahun ke atas saja dan program ini ada yuran kemasukkan)
.

Contestant kit dihantar ke rumah.. dan mmg ada meal plan lengkap teknik zig zag dan diajar IBC (intensive body cleansing ) diet .
.
Flow circle program 21 hari IBC , 3 hari booster cleansing, 2 hari cheat day .. jadual workout plan juga diberi dan setiap hari ada sesi upload meal plan dan diberi formula rating untuk kenal pasti apa yg kita makan .. betul ke boleh kurus , or makin naik .. support day by day..dan setiap hari ada topik2 penting tentang dieting... dan kesihatan. .. dan hadiah juga unt coachee yg lose high percentage.
.
Biasanya 1st week tu dh ada yg lose 3-7kg.. boleh skroll result ada bnyak telah dishare.. .dan rekod setakat ni 16.3kg semusim... cuma setiap orang tak sama..average 5-12kg semusim.. Tahniah yg telah berdaftar .. πŸ’ͺπŸ’ͺ.
#youcanloseweightfromhome #teamnickhinhussien

Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #ramadhan #tipspuasa #tipssahur #tipsberbuka #bajuraya #kurusraya #jomkurus #tipsdiet #kurus #turunlemak #herbalifenutrition #herbalifediet #weightlossfast #sayanakkurus #azamkurus2017 #caradiet #jomkurus1malaysia #coachherbalife #coachkurus #dietatkins #malaysiadiet #hcgdiet #makrodiet

Tak makan nasi tapi makan maggi... mmg cari penyakit πŸ˜…. (Crash diet) .

Sama juga ianya bukan satu idea yg baik unt anda dpt effektif diet..
Hati2 dgn idea tak makan nasi tapi pergi makan benda lain yg lebih teruk dari nasi.πŸ˜‚ Follow perkongsian dri kami setiap hari dan silakan Share dan tag pada rakan2 yg kita rasa ingin berkongsi.. Insyllah dgn sikit info dan maklumat yg ada disini memberi kesan pada rakan2 yg sedang berjuang unt turun berat badan kdg2 keliru dgn mitos .. dan ajaran2 tak sepatutnya !

coach nickhin +60172908763 coach_mila +60107926236

#coachnickhin #coachmila #WEIGHTLOSSCHALLENGEONLINE #tipskurus #jomkurus #mytransformantion #tipsdiet #kurus #slim #herbalife #herbalifenutrition #herbalifediet #21dayshakechallenge
#fitness#herbalifeshake #weightlossfast #sayanakkurus #azam2016 #abs #gemukisawesome #jomkurus1malaysia #coachherbalife #turun5kgsebulan #maintainweight #Cabaranturunberatbadan #cabaranturunberatbadanonline

JANGAN RASA GEMPAK SAJA .. tapi takde RESULT .. .
Sepanjang 5 tahun berkarier dgn bidang dieting dan lose weight ini .. lihat ramai berpegang pada kepercayaan2 mitos ..mcm ni la, mcm tu la .. tapi badan tak turun2 or makin naik..
.
Make it simple , kalu betul jaga makan dan jaga , kenapa masih over weight? Dan kenapa tak turun2 berat ?
Cari lah .. orang,kawan yg pernah lose weight or coach yg betul2 boleh membantu .. kita fokus pada result .. jgn buang masa dgn cara dan teknik yg tak ketahuan atau tak de kepastian...
.
Tahniah yg telah bersama dlm wlc kita akan discover ilmu diet ini step bt step .. yg dimana bukan semata2 unt fokus turun tapi how nak jaga dgn selamat .. dan keep maintain .. InsyaAllah !
#youcanloseweightfromhome #teamnickhinhussien

Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #WEIGHTLOSSCHALLENGEONLINE #tipskurus #jomkurus #tipsdiet #kurus #slim #herbalifenutrition #herbalifediet #fitness #weightlossfast #sayanakkurus #azam2016 #abs #gemukisawesome #jomkurus1malaysia #coachherbalife #turun5kgsebulan

Nak tahu dah sampai ke tahap mana berat badan.. cuba timbang πŸ˜‰#Repost @nickhin_hussien (@get_repost)
・・・
Ramai yg kata SAYA OVER WEIGHT JER πŸ˜….
.
Tak sedar lemak telah control hampir 30% berat badan .. cuba kira , simple mcm ni ... .
tinggi 165 , tolak 105 , baki tu sekitar berat sepatutnya , kalu tinggi 150 .. tolak 105 .. 45kg adalah sekitar berat yg ideal . Sama juga .. just tolak 105 dari ketinggian anda .. kecuali jika anda berumur 40 tahun keatas .. just tolak 100 dari ketinggian...baki tu jawapan berat badan ideal.
.
Jika anda over weight, insyllah just fokus betul2 usahakan.. unt capai balik ke ideal.. tapi jika dh masuk obes or obesiti NO EXCUSE unt diet .. dah sampai masa .. tunggu apa lagi .... mmg penyakit dan mati adalah sunnahtullah .. tapi kalu dah tahu obes tak nak iktiar .. itu kita dikira menzalimi diri sendiri.. tak susah unt pilih menikmati hidup sihat.. selagi ada keinginan dan keasedaran dan action.. insyllah ..
.
Bagi yg tak sempat last season .. season 24 telah dibuka. . Boleh register now.
#youcanloseweightfromhome
Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #WEIGHTLOSSCHALLENGEONLINE #tipskurus #jomkurus #mytransformantion #tipsdiet #kurus #slim #herbalife #herbalifenutrition #herbalifediet #21dayshakechallenge
#fitness#herbalifeshake #weightlossfast #sayanakkurus #azam2016 #abs #gemukisawesome #jomkurus1malaysia #coachherbalife #turun5kgsebulan #maintainweight #Cabaranturunberatbadan #cabaranturunberatbadanonline
.

Alhamdulilllah.. ada sampai 6.2kg , 6.5kg ramai yg dpt 5kg dan average 3-4kg. JUST 10 DAYS ..anda bagaimana ?main turun ke naik ?
.
2nd scale COACHING GROUP WLC23 πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯
- total lose KG
_
1. Mr. JJ 5.1KG πŸ™ƒ
2.yatt 4.5Kg
3. Fina 4.3 kg
4. Salawati 3.4
5. Reen 5.4kg πŸ€ΈπŸ»β€β™€πŸ€ΈπŸ»β€β™€ 6. Anas 3.3kg😘
7. Farida 3.5kgβ›”
8. Najiha 3kg
9. Iera 5.7kg β›”
10. izah 3.2kg

11. MNassir 4kgπŸ€”
12. Haidawati 4.2kg
13. Suzana 3kg
14. Noor Hafiza 2.5kg
15. Steph 4kg
16. Hilmy 6.7 πŸ˜ƒ yahooo
17.lynn 3.3 kg β›”
18. Hani 6.2 kg
19. Husniyah 4.4 kg
20. Nur Husna 2.1KG β›”

21. shasha 3.8kg
22.aman 4kg
23.ju 2kgβ›”
24. Fara 2kg
25. wani 1.85kg πŸ˜”

26. Azim 4.9kg
27. Ref'at 1.2kg
28.aida 3.6 kg
29. Beb 3.2kg
30. Iliana 2.3 β›”

31. Zaila 3kg
32. Siti haryani 2.5kg
33. Sabirah 2.6kg β›”
34. Fauziyyah 3kg
35. Sabby 2.4kg

36.Aida 2.2kg
37. Nasreen 3kg
38. Masidah 3.2kgβ›”
39. Izatul 2.1kg
40. Yan 4.3 kg

41. Laila 2.2 kg
42. Faqirah 5.5kg
43. Sitidon 5.2kg
44. Hartina 2.8 kg
45. Dilaila 2.5kg β›”

46. Millicent 4.4kg
47. Suraya 3.8
48. YatiHR 2.2kg β›”
49. Wsalwani 2kg
50.hidayah 2.5kgβ›”

51. Fulaa 3.1kg
52. Adilla 3.6kg
53. Azza 3.8kg β›”
54. Mena 1.2kg
55. June 1.8kg β›”πŸ‘΅ 56. Nani 2.4 kg
57.Idah 3.9kg
58. Hana5.4kgβ›”
59. fiqa 3.5kg
60. Wan shahirman 3.5kg

61. Fatin 1.5
62. Haqeemah 1.5kg
63. Hanni 100g
64.Ain 1.6kg
65. Lis 1.3 kgβ›”

66. Nor 3.5kg
67. Izzati 2.3kg
68. Zaty 2.1kg
69. Aishah Shahbudin 1.6kg β›”
70. Jidah 3.6kg

71. Miss 2kg
72. Fuziah 1.5
73. Awin 3.8kgh
74. AIDA JAY 2.4kg
75. Alia 4.5kg

76. Meen 2kg
77. Damia lost 4.4kg
78. Erma 1.6kg
79. Maza 2.5kg
80. Nurulazwanna 2.9kg
81. Azrina 1.2kg. 82.Hasni 3.4kg.
#youcanloseweightfromhome #teamnickhinhussien

Coach mila +60107926236
Coach nick +60172908763

#coachnickhin #coachmila #ramadhan #tipspuasa #tipssahur #tipsberbuka #bajuraya #kurusraya #jomkurus #tipsdiet #kurus #turunlemak #herbalifenutrition #herbalifediet #weightlossfast #sayanakkurus #azamkurus2017 #caradiet #jomkurus1malaysia #coachherbalife #coachkurus #dietatkins #malaysiadiet #hcgdiet #makrodiet

Kami pun suka durian .. sape suka durian juga ? 😘😘😍.
.
Boleh makan .. cuma kita tahu dan kenal pro & con dia .. dan nikmatilah mmg sedap. . Dari segi nutrition durian juga ada zat2 yg ok ..tinggi potasium,tiada kolestrol dan kaya dgn fiber juga .Cuma jgn over makan jer. .
Unt perkongsian menu2 sihat dari peserta wlc online follow our 2nd acc @nickhin_hussien_
#teamnickhinhussien

coach nickhin +60172908763
coach_mila +60107926236

#coachnickhin #coachmila
#tipssihat #slim #eatclean #eathealthy #tipskurus
#nakkurus #coachonline #dietseimbang #slim
#nutrition #herbalife #weightlosschallengeonline #cabaranturunberatbadan #turun5kgsebulan
#coachloseweight #makanansihat #sunnah #menudiet

Most Popular Instagram Hashtags