#classicbook

MOST RECENT

Etiópicas - Heliodoro (Libro, año 400 antes de Cristo)

Como en el caso de la mayoría de los autores que cultivaron la novela griega, prácticamente nada se sabe con seguridad de la vida de Heliodoro, autor de las Etiópicas, también conocida como Teágenes y Clariclea. Heliodoro vivió en el siglo IV a. C., era originario de Emesa y quizá asumió algún cargo eclesiástico, aunque con toda seguridad aún no lo ejercía cuando escribió esta curiosa novela de amor. Su obra explica, como suele ser habitual en la narrativa griega antigua, las peripecias de dos amantes que acumulan todas las perfecciones pero que durante un largo periplo que les lleva por Grecia, Egipto y Etiopía, se encuentran innumerables obstáculos para alcanzar la felicidad. Sin embargo, las Etiópicas eluden caer en la previsibilidad y el aburrimiento. Heliodoro se revela como un escritor de talento poco común, que muestra una preocupación especial por atrapar al lector en su historia, levantando las Etiópicas sobre una cuidada estructura temporal, que toma como referencia la Odisea y que va desvelando los misterios de la trama en los momentos adecuados. El esmero que puso Heliodoro en su novela hizo de ella un texto de referencia durante cientos de años.
#Heliodoro #Etiópicas #book #classicbook

I forgot how bloody funny and philosophical Hitchhiker’s Guide to the Galaxy is. Reading it again 25 years later and I am still laughing out loud. DON’T PANIC! And pack a towel. The weekend has only just begun #douglasadams #dontpanic #babelfish #42 #answeris42 #paranoidandroid #mostlyharmless #classicbook #hitchhikersguidetothegalaxy #booknerd #whatiamreading #readbooks #readingissexy #readersaresexy #oldschool

It's Stephen King's birthday. He is my favorite author. I finally read Pet Sematary last winter and I got to say it's the only book to ever give me nightmares and I've been reading and watching scary stuff since I was little. Cannot wait to see the new movie. I liked the old one but they left out too much stuff from the book. If they could make it half as eerie as the book I would be fine. I probably shouldn't have read it before bed every night. Not the best bedtime reading material haha. #stephenking #petsematary #scary #scarybook #scarybooks #nightmare #nightmarefuel #nightmares #book #goodbook #classic #classics #classicbook #classicbooks #horror #horrorfiction #fiction

#HSReadingRedo with this one! About 1/4 through and I’m waiting for something to happen. it’s been >15 years since I read this and I can’t recall a damn thing 📚 Can someone clue me in on whether or not the story picks up?

"Avevo bisogno della più ignominiosa disperazione, per imparare la rinuncia a resistere, per imparare ad amare il mondo, per smettere di confrontarlo con un certo mondo immaginato, desiderato da me, con una specie di perfezione da me escogitata, ma per lasciarlo, invece, così com'è, e amarlo e appartenergli con gioia"

H.Hesse, Siddharta.
#Adelphi

L’Étranger - Albert Camus.

Comme beaucoup, j’ai lu et entendu le début du roman un nombre incalculable de fois mais jusqu’ici je n’avais pas eu l’occasion de me pencher sur ce classique qui a tout de même obtenu le prix Nobel de littérature en 1957. « Tout le malheur des hommes vient de l’espérance. » «  Pourquoi faut-il aimer rarement pour aimer beaucoup ? » « Aujourd’hui, maman est morte. Ou peut-être hier, je ne sais pas. »

J’ai lu ce livre en une soirée et il a soulevé beaucoup de choses en moi.
J’ai été frappée par l’indifférence avec laquelle le narrateur gère tous les événements qui lui arrivent. La mort de sa mère, le meurtre, la condamnation à mort. C’est comme si tout glissait sur lui sans l’atteindre.

Il raconte mais ne vit rien. Il est comme raconteur de sa propre vie en la voyant avec objectivité, de l’extérieur. Comme s’il racontant la vie de quelqu’un d’autre finalement.

Ce qui est terrible c’est que sa condamnation résulte de son indifférence apparente à la mort de sa mère et non du meurtre qu’il a commis de sang-froid.

Hubby & I just unboxed a mail call for the YouTube channel (@traceysbasement), sent to us by @riverjosephmelikian, and one of the items was the most gorgeous book I'll ever own! 😍 A Tale of Two Cities by Charles Dickens, printed by The Eastern Press! I'm so in love. 💕💕💕 Thank you River!
.
.
.
#TraceyTobin #author #authors #authorsofinstagram #writer #writers #writersofinstagram #amreading #book #books #bookstagram #booksofinstagram #bookstagrammer #reading #readingtime #readingroom #readerlife #classicbook #ataleoftwocities #charlesdickens #dickens #theeastonpress #eastonpress #selfie #bookselfie #readerselfie #readersofinstagram

Li O Estrangeiro em 2014 por indicação e sem saber o que esperar exatamente da história, mas fui pega de surpresa. ▫

Como parte do ciclo do absurdo de Camus, a loucura (ou o começo dela) e a negação da verdade permeiam a história, com o protagonista Meaursault que tem a vida destruída e a destrói por não ser capaz de sentir emoções e ser julgado num tribunal por isso. 😶 (Lembra alguma coisa?)


Com certeza desejo ler mais obras do Albert Camus, sendo "A Peste" a obra que eu estou de olho. ▫

#livros #estantedelivros #meuslivros #literatura #estudosliterários #bookstagram #igliterário #livros #classicbook #classicbooks #literarystudies #vidaintelectual #literaturafrancesa #albertcamus #oestrangeiro #frenchliterature #livrosclassicos

Another drawing from the bartending book Manhattan Oases, New York 1932 Speak-Easies by Al Hirschfeld. Download it here https://goo.gl/UF9bNn
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#savoy #harry #craddock #barbook #drinking #guide #harrycraddock #cocktailbook #bartending #cocktails #drinks #speakeasy #vintage #1943 #reprint #classicbook #bartendersguide #guide #musthave #bookoftheweek #bartendingbooks #book #cocktailbook #ingredients #mixology #glassware #nicoholic

#BookReviews #RobinsonCrusoe from @dust_pain
.
Buku ini menceritakan tentang petualangan Robinson Crusoe setelah dia memutuskan pergi dari rumah untuk melaut. Banyak hal yang terjadi selama dia melaut. Mulai dari dia yang nyaris tak selamat karena badai, dijadikan budak, memiliki perkebunan di Brazil, sampai terdampar di sebuah pulau terpencil dan mencoba bertahan hidup di sana selama hampir 30 tahun lamanya.
.
Baca buku ini memang harus sedikit sabar, karena isinya mayoritas narasi, sangat deskriptif, dan bergaya memoar. Ceritanya sih menurutku simpel-simpel saja. Tapi, bisa kulihat yang ditonjolkan dari buku ini adalah perenungan atas apa yang dialami Robinson Crusoe. Robin bukan orang yang religius. Tapi, semenjak mengalami kejadian-kejadian buruk dan selalu selamat, dia mulai merenungkan kembali campur tangan Sang Pencipta terhadap hidupnya.
.
Banyak sekali pemikiran-pemikiran Robin yang 'dalam' di buku ini mengenai hakikat Tuhan. Aku sampai ngerasa yang... ah, ya bener juga kata-kata Robin, sambil menandai kalimat-kalimat yang quotable pakai sticky notes. Gak tahunya kok banyak banget sampai sticky notes-nya mau habis, haha. Mungkin pemikiran Robin sesuai sama pemikiranku juga, makanya aku setuju sama kalimatnya. Sayangnya, ternyata buku ini masih bersambung. Aku jadi penasaran seperti apa kisah hidup Robin selanjutnya setelah dia pindah ke Inggris.
.
Berhubung buku ini menarik, jadi ku-review juga di blog. Link-nya bisa dilihat di bio @dust_pain
.
Robinson Crusoe | Daniel Defoe | Elexmedia
.
4/5 bintang
.
.
.
#novel #elexnovel #fiksi #fiksielex #bukurekomendasi
#bookreview #minireview #danieldefoe #elexmedia #worldlibraryseries #classicbook #spiritual #adventure

It’s the first day of Autumn and the gusts of wind have provided us with a affluence of chestnuts. This summer I visited Camp Westerbork, the first stop on the journey of the Frank family to Auschwitz. Perhaps that is why the chestnuts reminded me of Anne and the old chestnut tree she could see from a window in the attic.
This copy of ‘Het Achterhuis’ (‘The Annex’) dates from 1959 and is the 28th edition in Dutch. A small and unasuming book which you hardly notice on the shelf, but with a powerful story to tell.
#raising3bookworms #nevernotreading #bookstagram #instabooks #igbooks #bookish #bibliophile #classic #classicread #classicbook #vintagebook #diary #thediaryofannefrank #annefrank #diaryofayounggirl #secretannex #theannex #hetachterhuis #diaryofannefrank #history #netherlands #annefrankdiary #chestnuts #chestnuttree #autumn #fall #herfst #chestnut #chestnutheart #annefrankhouse_official

Robinson Crusoe | Daniel Defoe | Elexmedia
.
Buku ini menceritakan tentang petualangan Robinson Crusoe setelah dia memutuskan pergi dari rumah untuk melaut. Banyak hal yang terjadi selama dia melaut. Mulai dari dia yang nyaris tak selamat karena badai, dijadikan budak, memiliki perkebunan di Brazil, sampai terdampar di sebuah pulau terpencil dan mencoba bertahan hidup di sana selama hampir 30 tahun lamanya.
.
Baca buku ini memang harus sedikit sabar, karena isinya mayoritas narasi, sangat deskriptif, dan bergaya memoar. Ceritanya sih menurutku simpel-simpel saja. Tapi, bisa kulihat yang ditonjolkan dari buku ini adalah perenungan atas apa yang dialami Robinson Crusoe. Robin bukan orang yang religius. Tapi, semenjak mengalami kejadian-kejadian buruk dan selalu selamat, dia mulai merenungkan kembali campur tangan Sang Pencipta terhadap hidupnya.
.
Banyak sekali pemikiran-pemikiran Robin yang 'dalam' di buku ini mengenai hakikat Tuhan. Aku sampai ngerasa yang... ah, ya bener juga kata-kata Robin, sambil menandai kalimat-kalimat yang quotable pakai sticky notes. Gak tahunya kok banyak banget sampai sticky notes-nya mau habis, haha. Mungkin pemikiran Robin sesuai sama pemikiranku juga, makanya aku setuju sama kalimatnya. Sayangnya, ternyata buku ini masih bersambung. Aku jadi penasaran seperti apa kisah hidup Robin selanjutnya setelah dia pindah ke Inggris.
.
Berhubung buku ini menarik, jadi ku-review juga di blog. Link-nya bisa dilihat di bio. Terima kasih @elexmedia dan @fidyast_sp yang sudah mengirimkan buku ini untukku. Ditunggu banget kalau buku keduanya mau diterbitin juga, hehe.
.
4/5 bintang
.
#bookreview #minireview #robinsoncrusoe #danieldefoe #elexmedia #worldlibraryseries #classicbook #spiritual #adventure #bookaholic #booknerd #island #ocean

Knowing #God is the very essence of life. In this book, learn.. ✔ What is #Spiritual Temperament?
✔ How does it help me to love God even more?

Price: PhP 115.00 (from 235.000)

Want this 📙 for yourself or for a loved one? You pay, we deliver, and we grow together. 💖

BDO Account Number:
0054 3018 9376

#PreLovedBooks
#ChristianBooks
#OnlineBookstore
#BooksalePH
#Spiritual #Investment
#BooksforLessPH
#ClassicBook
#ChristianAuthor

Most Popular Instagram Hashtags