#cityofgod

MOST RECENT

What footprint do you want to be known for? It's the legacy and the journey that you're on. Trust in yourself. Trust in the passion you have inside yourself.
Drew Waters
#rio #riodejaneiro #brazil #southamerica #cityofgod #travel #sand #sun #beach #palms #layover #footprint #fußspuren #waves #goodlife #lufthansa #pictureoftheday #instagood #wanderlust #traveller

Twilight in the City of God #Rio#Copacabana#CityofGod#Brazil#BeachLife

Classic
#CityOfGod

This epic piece is by @k1x they murdered this drop i remember goin bonkers looking for it & eventually found it in a japanese website. Def one of my fav top 5 pieces that i own, love the flick & it reminds me of my mother land Colombia #k1x #k1xnationofhoop #cityofgod #lilze #barrio #slumgods #guttahwear #guttahgarmentz #streetwear #brazilslums #slumgod #colombia #favela #brazilfavela #colombiafavela #streethop #raptees

Imdb meletakkan rating 8 pada filem ni, memang bukan calang2. Story yg diangkat bukannya luar biasa mana pun, cuma selama ni orang tak berani bercerita pasal rasuah kelas atasan. Skrip diolah dengan baik ke dalam bentuk visual, shot-shotnya rabak, banyak floating sesuai dengan mood cerita. Cinematography bukanlah perkara utama untuk disembang lepas tonton filem ni. Ada 3 story, pasal minah indonesia yang lari dari majikan nak blah balik kampung, pasal polis baru yg tersepit dengan rakan setugas makan rasuah, dan pasal mamat filipina tersepit dua anggota polis pun sebab duit belakang. Semuanya berkait dengan satu kepala yang paling atas, macam ada dajal disebalik kejahatan muwahaha.
Cuma saya sedikit tertinggal dengan satu lagi plot melibatkan seorang mamat filipina, macam ceritanya jadi makin kecil, sehingga hilang di akhir cerita. Audiens mungkin akan lupa pasal tu, Iedil Putra yang sepatutnya sapot mamat Filipino tu pun tak nampak banyak peranan.
Cuma banyak saya rasa sebenanya diorang boleh bagi lebih lagi dripada itu, macam jadi City of God.
Apa pun, #onetwojaga adalah filem paling win untuk tahun 2018, untuk #malaysiabaharu ke arah sifat rasuah!

#12jaga #polisentry #elizabethtan #faizaltahir #bleach #filemkita #filemtempatan #filem #bualfilem #jomovie #borakmovie #astro #filmaking #malaysia #malaysiafilm #namron #asmaraabigail #brontpalarae #ariobayu #iedilputra #reviu #cityofgod

Quality time with Luther and Augustine.
#snaptember2018 #day18 #theologiancatsofinstagram #cityofgod

Guess who is preaching Sunday and is ready to deliver a POWERFUL Word ?!?!?!? You don’t want to miss it !!! #CityOfGod #ItsNeverJustChurch #FaithMoves #MinistryMoves #JesusChrist #bethechange #WomenLead #virtuouswoman

Cidade De Deus !!! One of my fav movies. The Tender Trio Story still hits home.. #movie #films #cityofgod #blockbuster #hits #myfavoritethings #tendertrio

CITY MORGUE 🏰⚰️🔨

Most Popular Instagram Hashtags