[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#chefyatimalek

MOST RECENT

Woooo 😍😘 #Repost from @duniaresepi by @multisave_app
•••
omg omg... nape menggoda sgt awak ni 😍
.
@Regranned from @yatimalek .
.
RESEPI JAGUNG REBUS KEJU LELEH

Bahan-bahan:

Jagung 3 tongkol
Susu cair 1/2 tin
Susu pekat 2 sudu besar
Air setengah cawan
Mentega 2 sudu
Keju 1 keping
Gula dan garam secukup rasa

Cara-caranya:

1. Rebus jagung guna air biasa dalam 15 minit, kemudian keluarkan jagung dan letak dalam mangkuk.

2. Masukkan bahan-bahan di atas ke dalam kuali. Masak dalam 10 min  atau hingga kuah pekat sedikit.

3. Seimbangkan rasa manis dan masin kuah tersebut. .
.
4. Masukkan jagung, gaul rata jagung dengan kuah. Sedia dimakan!.
.
#chefyatimalek
#jagungviral
#jagungrebuscheeseleleh
#jagung
#foodporn
#earlylunch
#brunch - #regrann

omg omg... nape menggoda sgt awak ni 😍
.
@Regranned from @yatimalek .
.
RESEPI JAGUNG REBUS KEJU LELEH

Bahan-bahan:

Jagung 3 tongkol
Susu cair 1/2 tin
Susu pekat 2 sudu besar
Air setengah cawan
Mentega 2 sudu
Keju 1 keping
Gula dan garam secukup rasa

Cara-caranya:

1. Rebus jagung guna air biasa dalam 15 minit, kemudian keluarkan jagung dan letak dalam mangkuk.

2. Masukkan bahan-bahan di atas ke dalam kuali. Masak dalam 10 min  atau hingga kuah pekat sedikit.

3. Seimbangkan rasa manis dan masin kuah tersebut. .
.
4. Masukkan jagung, gaul rata jagung dengan kuah. Sedia dimakan!.
.
#chefyatimalek
#jagungviral
#jagungrebuscheeseleleh
#jagung
#foodporn
#earlylunch
#brunch - #regrann

#Repost @yatimalek with @repostapp
・・・
Assalamualaikum. Harini macam biasa mama akan buat snek untuk anak2 mama sebab cuti sekolah. So.. This Vico cake recipe is so simple and yet delicious! Happy weekend everyone!

Vico cake Recipe

2 egg
1 packages marie cookies
200 grams margerine
3/4 can sweetened milk
2 Cup vico or milo or chocolate powder ( whichever u like) i prefer vico

Method
Heat margerine until it melting with a fine heat
mix the margerine with vico and sweetened milk
once it is completely mix and mild add eggs
crush the marie cookies into pieces with the earlier mixture
put all the ingredient into 4 x 9 😊
And then masuk esbok. *letak alluminium foil utk mudah mengeluarkan kek.
#chefyatimalek #kekbatikvico #vicocakerecipe #vico #kongsiresepi #dessert #cake #instacake

#Repost @yatimalek with @repostapp
・・・
Selamat pagi semua! Belajar Mexican bun dengan ummi harini. Tapi kena marah sebab letak topping secoet sangat lepas tu lubang piping besar sangat. 😂🙊 Ampunnnn... .
.
.MEXICAN BUN (BASIC ASAS ROTI)

BAHAN ROTI:
400gm tepung roti
100gm tepung gandum
75gm gula
250ml air
1 biji telur
1 paket yis mauripan
15gm tepung susu
50gm majerin pelangi
1 sk bread improver

BAHAN FILLING:
50gm marjerin
50gm gula icing
50gm susu tpg → Gaul semua dan masuk dlm freezer.

BAHAN TOPPING:
100gm marjerin*
100gm gula icing*
1 biji telur✩
8gm serbuk nescafe★
100gm tpg superfine★
1 sdk perisa cappuccino★ → Mix bhn * smpi berkrim dan kembang. Masukkan bhn ✩pukul lg dan masukkan bhn ★. Msk dlm piping bag.

CARA:
1. Satukan semua bahan roti kecuali air. Gaul sebati hingga sprti serbuk roti.
2. Masukkan air. Uli smpi jd doh. Licin. Rehatkan sebentar. Ttp dgn plastik.
3. Bahagikan pd bbrp bhgn. Bulat2 kan.
4. Masukkan filling. Dan biarkan naik 2x ganda. Pipe kan topping secara lingkaran ubt nyamuk.
5. Bakar suhu 160-170°C selama 10-15min. Ikut oven masing2. 💋

#chefyatimalek #mexicanbun #mexicanbunalamalaysia

Jom buat utk minum petang.
As simple as that 💕😉
.
@Regrann_App from @yatimalek - Assalamualaikum. Hi good morning everyone! Semoga semua sihat2 hendaknya.
Disebabkan beberapa hari yg lalu anak2 dapat banyak free cookies yg terlalu manis sampai semua terrrrlalu aktif luarbiasa pada malam hari! Dannnn pengsan mama setiap malam. 😪

Jadiii todayyy kita buat healthy cookies untuk anak2. Healthy cookies okay. No sugar 🚫 Jadi sesuai jugak untuk mama yg tengah nak diet ni. 😜

HEALTHY BANANA OATMEAL COOKIES

Pisang 2 Biji
Oat 2 cawan

Eh, sikitnya bahan kan? Dan kita perlukan oven utk membakar.
Lenyek2 pisang. Masukkan oats. Dan gaul rata. Susun mcm nak buat cookies atas dulang pembakar. Alaskan baking paper tau. Bakar dalam 10-15 min suhu 180○C ikut kepanasan oven masing- masing. DONE! 💅

Kalau awak semua nak rasa lebih sweet boleh letak madu. Letak madu yg pure ye. Jangan madu yg biasa tu dia ada campuran gula. 🐝

Notakaki: Cookies ni boleh buat dua rasa. Lembut dan rangup. Kalau nak lembut awak tebalkan sikit. Kalau nak rangup awak nipiskan.
NotaYati: Yati dah buat nipis tapi masih goey chewy. Maybe sebab tangan gatal pi letak white choc 🙈

Tapi sedap dannnnn DAH HABIS 😂

Kufikirkan seminggu tahan nak masuk dalam jar. Rupa- rupanya sejam je tahannya. 😅

#chefyatimalek #selamatmencuba #cookies #healthycookies #simple #healthy #biskutsihat #jajansihat #instafood #cleaneating - #regrann

Most Popular Instagram Hashtags