[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#ceritaseram

8419 posts

TOP POSTS

Ada banyak kisah creepypasta yang beredar di internet, salah satunya tentang The Rake ini. Sosok ini juga sering digambarin sebagai Ghoul (Sosok djin). Cerita yang beredar juga beragam, namun hanya dalam bentuk diskripsi singkat dari para saksi yang mengklaim pernah dihantui oleh sosok The Rake ini.

Namun itu hanyalah sebuah cerita yang tidak ada bukti bahwa itu benar. Tidak jauh seperti cerita Jeff the killer dan Slenderman, The Rake juga punya pengemarnya.

Sebagai pelengkap, video-video penampakannya pun dibuat sedemikian rupa dan itu cukup berhasil menarik perhatian banyak pecinta #creepypasta.

#mitosdunia #duniamitos #penampakan #horror #ghostcaughtontape #misteri #seram #serem #hantu #ghost #scary #creepy #ceritaseram

Indonesiaku Menjadi Merana Seperti Ini - Orang Lagi Kebaktian Dibubarkan Dan Teriak Teriak Tidak Jelas Dengan Membawa GERGAJI DAN KAMPAK... - Tolong BAGIKAN agar Segera Ditangkap !! -

UPDATE - Ini cuma ibadah anak2 tp dibubarkan pakai kampak dan gergaji. Terjadi di Rusunawa Pulogebang Blok F .#Creepypasta #Urbandlegend #Ceritamisteri #Ceritaseram #scaryfact #emptyroomIndonesia #lineindonesia #indonesiahoror #deepweb #creepy #gore #reddit #creepyfact #horror #mystery

Gasiang tingkurak bentuknya mirip dengan gasiang biasa yang pipih, tetapi bahannya dari tengkorak manusia. Gasiang seperti ini hanya bisa dimainkan oleh dukun, orang yang memiliki kemampuan magis. Sambil memutar gasiang, dukun membacakan mantra-mantra. Pada saat yang sama, orang yang menjadi sasaran akan merasakan sakit, gelisah dan melakukan tindakan layaknya orang sakit jiwa.

Misalnya, berteriak-teriak, menarik-narik rambut, dan yang paling popular- memanjat dinding. Pekerjaan ini biasanya dilakukan pada malam hari. Bila dukun bisa mempengaruhi korbannya, maka korban akan berjalan menemui dukun atau orang lain yang meminta dukun melakukan hal demikan. Di antara isi mantra dukun itu berbunyi, jika korban sedang tidur suruh ia bangun, kalau sudah bangun suruh duduk, jika duduk suruh berjalan, berjalan untuk menemui si anu... . Penyakit magis yang disebabkan oleh gasing tangkurak ini lazim disebut Sijundai .

Ilmu magis yang memanfaatkan gasiang tingkurak untuk menimbulkan penyakit sijundai merupakan ilmu jahat yang dijalankan melalui persekutuan dengan syetan. Ilmu ini beredar luas dan dikenal oleh masyarakat di pedesaan Minangkabau pada umumnya. Hal ini misalnya terlihat pada popularitas lagu Gasiang Tangkurak ciptaan Syahrul Tarun Yusuf dinyanyikan oleh Elly Kasim, seorang penyanyi Minang legendaris.

Gasiang tangkurak biasanya digunakan membalas dendam. Seseorang datang kepada sang dukun untuk menyakiti seseorang dengan sejumlah bayaran. Ukuran harga yang lazim digunakan adalah emas. Sebagai syarat pengobatan, biasanya dukun meminta emas dalam jumlah tertentu sebagai tanda, bukan upah. Tanda ini akan dikembalikan jika sang dukun gagal dalam menjalankan tugasnya. Tetapi kalau ia berhasil, maka uang tanda ini diambil, dan pemesan harus menambahnya dengan uang jasa.

Selain untuk menyakiti, ada dukun tertentu yang menggunakan gasiang tingkurak untuk mengobati penyakit yang disebabkan oleh hal-hal magis. Yang lainnya, gasiang sering juga dipakai sebagai media untuk mensugesti orang lain menjadi tertarik pada diri kita. Ilmu terakhir ini biasa disebut Pitunang .

Bersambung ke komen ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

Malam-malam gini memang waktu yg pas untuk bahas cerita seram yang bakal bulu roma merinding.

Nah kali ini admin berbagi sebuah video penampakan yang datang dari meksiko.

Seorang pria bernama Diego Dorlan baru saja kehilangan ibunya karena sakit diabetes yang di derita sang ibu. Tepatnya pada akhir Januari 1998.

Setelah dimakamkan, Diego merasa melihat sang ibu di dapur, dan itu terjadi hampir setiap hari. Hari pertama, kedua dan ketiga Diego masih merasa itu mungkin hanya sebatas Halusinasinya. Karena dia orang yang tidak terlalu percaya Takhayul.

Namun, fenomena Supranatural itu semakin menjadi dihari berikutnya. Dia bahkan mendengar suara sang ibu memanggil. Seperti kebiasaan ibunya yang menyuruh dia buang sampah.

Masih merasa tidak percaya, dia akhirnya memasang kamera di dapurnya. Dan benar, sesosok bayangan putih terlihat dan terekam dalam video tersebut.

Hm, serem juga ya.

#mitosdunia #duniamitos #penampakan #horror #ghostcaughtontape #misteri #seram #serem #hantu #ghost #scary #creepy #ceritaseram

MOST RECENT

Alang2 tunggu train mendarat mehh aku cerita kalau korang rajin baca. Aku pengguna tetap yes since 2014 di mana YES telah menjelajah uitm seri iskandar. Mula2 aku menyesal amik YES ni sebab kontrak time tuh 2 tahun weh! Merana sebab dah la 2.5 gb je bayar sampai rm48! Giler! Aku selalu "bertasbih" a.k.a maki macam nok harom mcm orang x kenal aku akan kata: FITRI KE NI? hahahaha drama jappp..so betapa dahsyat makian aku. Kawan kenal aku tahu mulut aku mcm mana diam2 cili berapi. Sekali tembak berdesup pedas. Ok2 abaikan. Then aku pun habis kontrak 2 tahun, then aku nekad GET OUT OF MY LIFE MADERFAKEE๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜œ. Then aku pun kebetulan buat assignment kat ipoh ajak laa kawan teman aku terminate, si zubli. Then kebetulan dah terminate aku tertarik nak amik pelan 16 gb rm80 percuma henfon YES! Nama henfon yes ALTITUDE. Aku ni kelemahan suka beli ade brng FREE. X suka beli xde free..kahkah. Selagi ade aku akan pilih yg bagi free. Mcm ubat gigi..kalau ade bagi cawan ke mangkuk ke itu aku pilih๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜œ. Ok then yg bestnya aku share dgn ibu aku, puan Za. Ibu amik wifi 4gb adik amik 12gb. Kami separate device. Ibu amik wifi aku amik mobile tenet. Ibu bukan pengguna hardcore internet mcm anak dia ni hah. So aku kata, ibu xyah topap celcom, amik je data adik. Free and xyah bazir duit. Biar adik bayar. So lastly kami anak beranak guna laa YES. SO kontrak 1 tahun. Ok dipendekkkan cerita, aku rasa zaman mcm ni kena bijak cut cost. So kontrak aku baru je habis bulan 8....so aku pum diskus dgn ibu aku. And yeah kami bersetuju untuk terminate YES. Even kami x suka internet celcom tp akhirnya berakhir lah komitmen aku untuk bayar YES. Serious wehh, bayangkan rm80*12...as a student...perghh. So the end. Btw YES sangatlah best tapi aku kata tadi kan, aku nak cut cost. Huaaa ingat cinta je ke boleh putus? Aku dan YES pun dah putus KONTRAK...wakakakakka.ok bye!
#ceritapanjang #ceritaseram #seramshit #lol #habisduitharinijalanseorangdiridi #satuduniatersembunyi......

Gasiang tingkurak bentuknya mirip dengan gasiang biasa yang pipih, tetapi bahannya dari tengkorak manusia. Gasiang seperti ini hanya bisa dimainkan oleh dukun, orang yang memiliki kemampuan magis. Sambil memutar gasiang, dukun membacakan mantra-mantra. Pada saat yang sama, orang yang menjadi sasaran akan merasakan sakit, gelisah dan melakukan tindakan layaknya orang sakit jiwa.

Misalnya, berteriak-teriak, menarik-narik rambut, dan yang paling popular- memanjat dinding. Pekerjaan ini biasanya dilakukan pada malam hari. Bila dukun bisa mempengaruhi korbannya, maka korban akan berjalan menemui dukun atau orang lain yang meminta dukun melakukan hal demikan. Di antara isi mantra dukun itu berbunyi, jika korban sedang tidur suruh ia bangun, kalau sudah bangun suruh duduk, jika duduk suruh berjalan, berjalan untuk menemui si anu... . Penyakit magis yang disebabkan oleh gasing tangkurak ini lazim disebut Sijundai .

Ilmu magis yang memanfaatkan gasiang tingkurak untuk menimbulkan penyakit sijundai merupakan ilmu jahat yang dijalankan melalui persekutuan dengan syetan. Ilmu ini beredar luas dan dikenal oleh masyarakat di pedesaan Minangkabau pada umumnya. Hal ini misalnya terlihat pada popularitas lagu Gasiang Tangkurak ciptaan Syahrul Tarun Yusuf dinyanyikan oleh Elly Kasim, seorang penyanyi Minang legendaris.

Gasiang tangkurak biasanya digunakan membalas dendam. Seseorang datang kepada sang dukun untuk menyakiti seseorang dengan sejumlah bayaran. Ukuran harga yang lazim digunakan adalah emas. Sebagai syarat pengobatan, biasanya dukun meminta emas dalam jumlah tertentu sebagai tanda, bukan upah. Tanda ini akan dikembalikan jika sang dukun gagal dalam menjalankan tugasnya. Tetapi kalau ia berhasil, maka uang tanda ini diambil, dan pemesan harus menambahnya dengan uang jasa.

Selain untuk menyakiti, ada dukun tertentu yang menggunakan gasiang tingkurak untuk mengobati penyakit yang disebabkan oleh hal-hal magis. Yang lainnya, gasiang sering juga dipakai sebagai media untuk mensugesti orang lain menjadi tertarik pada diri kita. Ilmu terakhir ini biasa disebut Pitunang .

Bersambung ke komen ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ”ซ๐Ÿ”ซ๐Ÿ”ซ ๐Ÿ˜จ๐Ÿ˜จ๐Ÿ˜จ
.
.
Story by @kevinberdinopanda
Edited by Airol G @creepy_storyindo
.
.
#creepystoryindo #creepystory #horror #seram #psikopat #AirolG #Indonesia #ceritaseram #ceritahoror #scarystories #takut #creepyquotes #creepydictionary #creepypictures #urbanlegend

|DEWAN SEKOLAH|
Aq nk kisahkan ttg kisah seram yg prnh brlaku kat dewan sekolah aq. Kisah pertama dtg dri Pak guard. Biasalah pak guard round2 malam2 and tetibe dia terperasan ada satu sosok tubuh mcm prmpuan duduk diatas bumbung dewan. Kau rase ap? Ofcourse la pak guard tu blah je.

Ada jugak pak guard ketika tu tgh duduk dkt pondok jaga. Keadaan masa tu mmg sunyi sepi maklumlah pagi buta. Tgh layan perasaan tu, tetibe dgr sayup bunyi gamelan. Bila diamati, bunyi tu dtg dr dewan sekolah. Mmg dewan tu ada mnyimpan bbrapa alatan muzik mcm gamelan, gong. Persoalannya sape yg main pepagi buta tu.

Sekolah aq ni mmg biase jgak kena kes histeria ni lagi2 bila nk dkt dgn peperiksaan besar mcm SPM,PMR. Ada satu ketika tu, kes histeria berlaku 3 hari berturut2. Bkn sorng je kena, ramai. Jadi ustaz buat kputusan nk adakan yassin di dewan.

Tgh baca yassin tu,tiba2 ada satu hilai ketawa dr sorng pelajar pompuan. pastu xlama lps tu dia nangis. Emosi dia mcm x stabil. lps tu berjangkit plak smpi hmpir semua pljr pompuan dlm dewan tu kena.

Ada saksi pelajar yg citer, dia nmpk sorang perempuan berkebaya berdiri di tgh pentas. Bila dia trperasan, pompuan yg atas pentas tu pun tenung dia. dia pun smbung baca yassin. Tak lama lps tu, dia pndng lagi ke pentas. Dia mmg trkejut sbb dia nmpk mcm lembaga brbentuk beruk berbulu hitam tgh bergayut kat atas pentas. Bukan sekor tp ramai xterkira. Dia mmg trkejutla. Bila dia pndg tmpt lain, dia nmpk asap hitam mcm nk memenuhi dewan. lepas tu dia xtau apa yg jadi.
Aq mngkin xkena sbb aq laki.Haha
Tamat. seramke?
#seramke #seram #kisahseram #ceritaseram #horror #merinding #creepy #spooky #scary #kongsi #sekolah #dewan #antarabangsa

IT lak... nak kasi faiz jerit2 tutup mata dgn shawl... hihihi
#ajfaiz #it #ceritaseram #tgvbukitraja #tgv #menjerit2 #best...

|STOR SUKAN|
Stor sukan sekolah aq ni mmg seram sikit. Tak tau la apa puncanya benda2 tu minat nak menghuni stor sukan tu. Byk dah yg berlaku.

Antaranya, aq ingat lagi waktu tu pagi. Masa PJK, cikgu sruh aq amik bola kat stor sukan. Cikgu bagi aq kunci dan aq gi sorang. Sampai je sana, baru aq nk bukk kunci mangga pintu tu, tetibe ada sesuatu dr dlm stor menolak pintu. Mcm dia nk kluar tp xleh sbb trkunci. Aq trgamamla. Beberapa kali pintu tu bergegar ditolak. Aq trus xjadi nk bkk.

Kisah lainnya swktu kawan aq tgh nak amik raket dlm tu. Dia dua orng masa tu. Tgh pilih raket tu tetibe je satu bola hoki bergolek perlahan ke arah diorng. Dia pun amik la. Tgh tercengang mcm mana bola ni boleh bergolek, tiba2 je diorng dgr mcm ad org hempas badan atas tilam lompat tinggi yg ada dlm stor tu. Bukkkkkk. siap dgn kesan lekuk mcm ad org baring atas tu.

Diorng trus bergegas kluar. Kish lain plak dialami oleh cikgu sukan. Dia tgh kemas stor masa tu. Tengahari plak tu. Tgh kemas2 tu tetibe je dia pitam. Bila terjaga je, dia tgok stor dh brkunci dr luar. Waktu tu pulak budak2 dh blik sekolah. Dia pelik mcm mana boleh terkunci. Mujur dia bawak phone masa tu and call la Pak Jaga.

Bsoknya, dia tnya la kawan dia yg mrngkap cikgu sukan jgak. Dia ckp mmg dia yg kunci tp xnmpk plak yg cikgu tu pitam dlm tu. Padahl tmpat cikgu tu pitam trbuka dn stor tu bknlah besar mane pun. Dia ckp lagi, stor sukan masa tu mmg kosong takde org pun dlm tu. So dia kunci je la. Mgkin benda tu sorok dia rasenye.
Tu je lah yg dpt dikisahkan.
Tammat. Seramke?
#seramke #seram #kisahseram #ceritaseram #horror #creepy #scary #spooky #antagonis #sukan #sport #killer

Most Popular Instagram Hashtags