#ceritaraya

2414 posts

TOP POSTS

Dapatkan Naskah #Metro Hari ni. My brother and I are on the cover #ceritaraya #siblings

Dulu masa umur 17 tahun lepas spm, buat kuih raya guna oven ni lahπŸ˜… letak atas dapur gas- kejap2 bangun check dah masak ke belum. Habis penutup periuk mak pun jadi alas bakar kuih rayaπŸ˜‚πŸ˜‚
hantar 100 botol ke kedai2 kat pasar besar melaka. Jual sendiri. Buat biskut kipas, biskut badam, tart☺️
.
Zaman tu sebotol jual rm12 je tolak kat orang pasar + jual sendiri rm15-18.
.
Collect duit hujung ramadhan, mak bawak pi beli emas, masa tu 1gm rm40 je πŸ˜‚happynya masa tu dapat pegang duit sendiri πŸ€—
.
Tak sangka dari suka2 jual kuih raya masa anak dara end up jadi bekalan ilmu untuk hari niπŸ˜‚ Alhamdulillah
#cimooncisweetooth #ceritaraya #pengalamancikguterbaik

Worst traffic accident ever... #1zzziqry #ceritaRaya

Cerita raya pertama..tetap ceria walaupun..haha..
.
.
#amilicious #ceritaraya

CERITA RAYA SIMPLE TAPI ON POINT!

Korang kreatif tak? Kalau kreatif, jom buat cerita raya dengan 3 perkataan & 3 ayat je. Tak kisah lah sedih or happy. Anyway, selamat hari raya ye. Kepada yg dah start puasa 6 tu, selamat berpuasa!

#fizoomar #ceritaraya #raya2017

Tahun ni raya simple jer. Dah jadi warga emas ni memang mood berhariraya agak ke laut. Zaman muda dulu, masa anak baru sorang dua, memang OJ sanggup main drama semata2 nak menang undi balik Perak. Seronok nak beraya kat kampung sendiri juga. Masa tu hiway belum ada, jadi pernah bersesak dlm jem sampai 12 jam, ku tempuhi jua. Penuh bonet kereta dgn barang baby. Alia dgn Adam kecik lagi, dok pakai lampin lagi. Angkut segala buaian, segala tilam bantal semua. Kalau boleh pagar & bumbung rumah pun nak angkut balik kg juga. Tak tau thrill kat mana?Balik kampung pun bukan berjalan rumah saudara sgt....tapi mengadap TV jua kaedahnya. Skrg ni, anak anak happy kalau OJ kata kita raya kat rumah sendiri jer. Bercahaya mata Kasih and Arina sbb dapatlah mengadap hp 24/7. Itulah nilai raya bagi anak milenium. Keseronokan beraya mcm dulu dah tak rasa sbb segala kenikmatan boleh dinikmati sepjg tahun. Nak ketupat rendang, tak payah tunggu raya. Jadi thrill raya tu kat mana? #ceritaraya #hikayatoj

Showing off my new #adidasoriginals
My favorite shirt πŸ€—

#ceritaraya
@vibworld

Raya kampung πŸ˜… tasek ja laa πŸ˜† #ceritaraya

MOST RECENT

#ceritaraya: Kebaya😍😍 βœ… Kebaya kelepet βœ… Kain Lipat batik daripada kain songket βœ…Kebaya dikemaskan dengan zip dihadapan βœ…Warna yang lembut dan menonjolkan sifat keayuan

Terima kasih πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜˜ @riani.mamat menempah dengan Amy Mubin Signature. Kebaya ini diterbangkanβœˆπŸ“¦πŸŽ ke Norway untuk pelanggan si cantik manis ni.
#amymubinsignature
#tukangjahitonlineoffline
#overseacustomer
#ceritaraya

#ceritaraya: Jubah 🌸🌸 βœ… Jubah A cut
βœ… Poket di sisi βœ… Corak abstrak βœ… Kombinasi warna cerah dan gelap
Terima kasih πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜ƒ @masseera09 menempah jubah untuk nenek. Semoga sentiasa dapat membahagiakan πŸ’–πŸ’˜πŸ˜ orang yang tersayang. Aamiinn... Tempahan/pertanyaan sila whatsapp πŸ“žπŸ“² 019-9382004
#amymubinsignature
#tukangjahitonlineoffline
#ceritaraya

#ceritaraya: Baju Kurung Tradisional 🍭🍭 βœ… Baju Kurung Tradisional βœ… Kain susun tepi βœ… Poket gantung di sisi βœ… Corak abstrak dengan kombinasi warna kontra
Terima kasih πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜˜ Mak cik Maimun menempah baju dengan Amy Mubin Signature. Salah seorang pelanggan setia πŸ’ͺπŸ‘πŸ˜ kami. Alhamdulillah.
#amymubinsignature
#tukangjahitonlineoffline
#pelanggansetia
#ceritaraya

#ceritaraya: Jubah Pengantin 😍😘 βœ… Jubah Pengantin Perempuan βœ… Dikemaskan dengan lace di tepi kiri kanan badan βœ… Lace di pangkal dan hujung lengan
βœ… Lengan dikemaskan dengan zip untuk memudahkan berwudhuk βœ… Menggunakan border lace dan kain crepe
βœ… Kombinasi warna emerald green dan silver

Terima kasih πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜˜ Ecah menempah baju dengan Amy Mubin Signature. Tahniah πŸ‘πŸ‘πŸ‘° atas perkahwinan dan Semoga berbahagia hingga ke Jannah🌹🌷✨. Aamiinn... #amymubinsignature
#tukangjahitonlineoffline
#bajupengantin
#majlisperkahwinan
#ceritaraya

#ceritaraya: Baju Kurung Tradisional 🌹🌹 βœ… Baju Kurung Tradisional βœ… Di kemaskan dengan lis/piping di tepi kiri kanan badan
βœ… Kain susun tepi βœ… Corak bunga
βœ… Kombinasi warna striking pink dan putih yang sangat menyerlah
Terima kasih πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜ Kak @cemahjlo menempah dengan Amy Mubin Signature.
Tempahan/pertanyaan sila whatsapp πŸ“žπŸ“² 019-9382004
#amymubinsignature
#tukangjahitonlineoffline
#ceritaraya

#ceritaraya: Baju sedondon ibu dan anak 🌷🌷 βœ… Jubah untuk Si Ibu βœ… Jubah dikemaskan dengan getah di lengan
βœ… Poket di sisi kiri dan kanan jubah βœ… Baju potongan doll dan pleated di dada untuk Si Anak βœ… Kain Mermaid untuk baju Si Anak
Terima kasih πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜ƒ Ami Idah menempah baju dengan Amy Mubin Signature. Semoga kelihatan cantik πŸ˜βœ¨πŸ‘‘ dengan baju sedondon bersama anak.
Tempahan/pertanyaan sila whatsapp πŸ“žπŸ“² 019-9382004

#amymubinsignature
#tukangjahitonlineoffline
#bajusedondon
#ceritaraya

#ceritaraya: Baju sedondon ibu dan anak ✨✨ βœ… Jubah untuk Si Ibu dengan breastfeeding zip dihadapan βœ… Lengan dikemaskan dengan zip untuk memudahkan berwudhuk
βœ… Jubah dikemaskan juga dengan poket di sisi
βœ… Potongan doll untuk baju Si Anak
βœ… Baju Doll dengan Kain Mermaid βœ… Corak paisley dengan gabungan warna yang menyerlah
Terima kasih πŸ‘πŸ‘πŸ˜˜ Shida menempah dengan Amy Mubin Signature. Semoga anak dan ibu sentiasa kelihatan βœ¨πŸ‘‘πŸ˜ anggun.
Tempahan/pertanyaan sila whatsapp πŸ“žπŸ“² 019-9382004
#amymubinsignature
#tukangjahitonlineoffline
#bajusedondon
#ceritaraya

Tumis brokoli wortel jamur

Resep:
Brokoli
Wortel
Jamur
1 batang Daun bawang
1 buah Tomat
3 siung bawang merah (iris)
2 siung bawang putih(iris)
2 cabe merah keriting(iris)
Gula garem lada
Air

Cara:
-bersihkan semua sayuran (brokoli rendem air garem dulu)
-tumis bawang putih bawang merah dan cabe merah
-masukan sayuran
-tambahkan air
-rebus agak lama supaya empuk
-masukan daun bawang dan tomat
-masukan gula garam lada secukupnya
-koreksi rasa

#mpasi #mpasi20bulan
#mpasi1tahunlebih #mpasi21bulan #mpasi22bulan #ceritaraya #mpasisehat

#ceritaraya: Peplum kepuk-kepuk dua layer 😍😍 βœ… Baju potongan peplum dua layer
βœ… Peplum kepuk-kepuk di kemaskan dengan horsebraid βœ… Kain fish tail (leret) belakang
βœ… Lengan dikemaskan dengan butang bungkus βœ… Kombinasi kain corak checkers dan plain

Baju peplum diterbangkan βœˆπŸš€πŸŽ untuk @riani.mamat ke Norway. Wish you all the best. Terima kasih πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜ menempah dengan Amy Mubin Signature.
Tempahan /pertanyaan sila whatsapp πŸ“žπŸ“²019-9382004
#amymubinsignature
#tukangjahitonlineoffline
#ceritaraya
#overseacustomer

#ceritaraya: Baju Kurung Tradisional 🌸🌸 βœ… Baju Kurung Tradisional βœ… Kain susun tepi βœ… Corak abstrak dengan bunga
βœ… Kombinasi warna cerah dan gelap

Terima kasih πŸ‘πŸ‘πŸ˜ƒ Mak cik Siti menempah dengan Amy Mubin Signature.

Untuk menempah boleh whatsapp πŸ“žπŸ“² 019-9382004
#amymubinsignature
#tukangjahitonlineoffline
#ceritaraya

#ceritaraya: Baju Kurung Pahang πŸ’πŸ’ βœ… Baju Kurung Pahang βœ… Kain susun tepi βœ… Manik di bahagian hadapan baju
βœ… Corak batik
βœ… Kain Batik Manik Terengganu
Terima kasih πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜ƒ @syahirahnurr menempah dengan Amy Mubin Signature.
Untuk menempah boleh whatsapp πŸ“žπŸ“² 019-9382004
#amymubinsignature
#tukangjahitonlineoffline
#ceritaraya

Hari ini masak ayam kecap buat makan siang. Sekarang anaknya lg bobo karena bangun kepagian. Tadi udah sarapan telur puyuh kuah kuning sisa kemaren.
-------------------------------------
Resep

Ayam mentega siram kecap

1/2 kg sayap ayam (bagian paling empuk yang aya suka)
3 siung bawang putih geprek iris
2 siung bawang merah iris
2 sdm mentega
Daun bawang iris
Kecap manis
Lada
Garam

Cara:
-Ayam cuci bersih pakai garam dan jeruk nipis, kemudian bilas bersih
-rebus ayam sebentar, biar kuman2nya keluar
-lalu goreng setengah matang. Sisihkan
-masukan mentega
-tumis bawang putih dan bawang merah
-masukan lada, kecap, dan ayam yang sudah digoreng
-tambahkan air dan daun bawang
-masak sampai air menyusut (sisain airnya sedikit buat kuah2)
.
.
.
Open PO langsung DM ya hehe
#mpasi1tahunlebih
#mpasi19bulan #mpasi20bulan #mpasi #mpasisehat #ceritaraya #ayamkecap

#ceritaraya: Baju Kurung Tradisional 🌹🌹 βœ… Baju Kurung Tradisional βœ… Kain susun tepi βœ… Kain jenis berkaki βœ… Kain Silk Vietnam βœ… Kombinasi warna pink dan purple

Terima kasih πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜ƒ Kak Shahrizan kerana menempah dengan Amy Mubin Signature.
Untuk menempah boleh whatsapp πŸ“žπŸ“² 019-9382004
#amymubinsignature
#tukangjahitonlineoffline
#ceritaraya

#ceritaraya: Baju Kurung Tradisional 🌊🌊 βœ… Baju Kurung Tradisional βœ… Kain susun tepi βœ… Kain berkaki corak batik
βœ… Kombinasi warna yang sangat menarik βœ… Baju Batik sekolah
Terima kasih πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜ƒcikgu @nurulhafizah_ummi_hadif menempah baju dengan Amy Mubin Signature.
Semoga sentiasa kelihatan cantik ✨🌷😍 dan dapat mendidik dan menghasilkan pelajar πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺyang cemerlang.
Sila whatsapp πŸ“žπŸ“²019-9382004 untuk sebarang pertanyaan /tempahan.
#amymubinsignature
#tukangjahitonlineoffline
#bajubatiksekolah
#ceritaraya

Ceritanyaa πŸ˜‚ Nasib tak kena tinggal, kalau tak baliklah kau naik bas hahaa
#ceritaraya
#rayadahhabis
#sepupusepapat

#ceritaraya: Baju Melayu Cekak Musang ✨✨ βœ… Baju Melayu Cekak Musang berbutang lima
βœ… dengan seluar
βœ… Warna cream
βœ… Kain satin yang selesa
βœ… untuk Majlis pernikahan
Terima kasih πŸ‘πŸ˜ƒπŸ˜ƒ Hapiezi kerana menempah baju melayu untuk pernikahan πŸ‘¨πŸ‘° 🎊 dengan Amy Mubin Signature. Semoga sentiasa berbahagia 😍😍🌷 sehingga ke Jannah.
Sebarang tempahan /pertanyaan sila whatsapp πŸ“žπŸ“²019-9382004
#amymubinsignature
#tukangjahitonlineoffline
#majlisperkahwinan
#ceritaraya

Most Popular Instagram Hashtags