#bulancinta

2618 posts

TOP POSTS

In this month of love, i’d like to dedicate it to this special someone by my side who has been ever so giving, loving and supportive in my life. Love is about putting the needs of others before your own.

Spread some love this month at #BulanCinta just by posting a picture and caption! Who knows you can get tremendous amount of support for professing your LOVE and LUCK to win diamond rings from @orori_id, free trip from @travelioid to bali at the luxurious @banyantreebali villa and preserved flowers from @floweradvisorid all for a value of more than 60juta!
Check out www.bulancinta.com or @bulancintacom for

Persahabatan itu tidak hanya ditentukan oleh waktu. Ada chemistry pula yang ikut campur dalamnya.. #bulancinta

Keindahan pantai itu memang selalu bikin hati tenang. Rasa cinta yang tak terbatas dari laut itu, membuat hidup terasa seperti harta terindah.

Yuk, di #BulanCinta ini tunjukkan rasa cinta kamu dengan upload foto terunik dan kreatif kamu bersama orang yang kamu cintai.

Menangkan liburan ke Bali dari Travelio.com!
-FREE Tiket PP dari kota asalmu ke Bali
-FREE Menginap selama 3 hari 2 malam di resort mewah @Banyantreebali
-FREE Candle light dinner di Jimbaran
-FREE berlian, bunga dan hadiah lainnya dengan total senilai Rp 60.000.000!
Kunjungi www.bulancinta.com sekarang dan Follow @bulancintacom @orori_id @travelioid @floweradvisorid untuk info lengkapnya.

Kali keduanya ketemu Mas Arif di Bandung, rasanya lebih mempesona dibanding pertama kali ketemu (1 thn sebelumnya) πŸ˜† G kerasa beberapa hari lagi 1 thn nikah. Waktu itu belum kumisan, belum tau juga ternyata aslinya bodor πŸ˜‚
.
.
Kalau ditanya alasan mencintai Pak Arif apa? Pasti banyaak sekali alasannya... Diantaranya setelah menikah ternyata lebih perhatian, dan ternyata aslinya lebih humoris. Sehari g ketemu aja rasanya sepi, kangen sama celetukan spontannya.
.
.
Tiap satu bulan sekali rasanya ingin liburan terus. Semakin hari kita semakin mengenal satu sama lain. .
.
Kamu mau menangin hadiah paket liburan ke Bali untuk 2 orang (tiket pesawat PP dan menginap 2 malam di @banyantreebali) senilai total Rp30 juta + cincin berlian dari @orori_id
senilai Rp10 juta + paket bunga dari @floweradvisorid senilai Rp5 juta + candle light dinner romantis? Ikutan kontes #BulanCinta dari @bulancintacom yuk.. Caranya : Post foto kamu bersama orang yang kamu cintai dan sertakan alasan mengapa kamu mencintainya di caption-nya (boleh dengan pasangan/sahabat/orangtua) + tagar #bulancinta + mention @bulancintacom @travelioid @orori_id @floweradvisorid. Jangan lupa follow keempat akun tersebut juga yah.. Registrasi bisa klik link di bio ig Gladies dengan mengisi data diri yang diminta. Tunggu pengumuman Finalis-nya dari @bulancintacom di tanggal 16-17 Februari 2017!
Ayo post fotonya sekarang sebelum tanggal 15 Februari 2017! Spread your love on #BulanCinta! #ad

"Bahagia mu adalah Bahagia ibu,nak"
Sungguh Besar cinta dan kasih sayang mama,, sekalipun belum bisa membalas satupun, tp selalu ada doa yang terbaik utk mama disetiap doa aq,mom. Luv u so much mom @yaniekprasetya.
#bulancinta @travelioid @orori_id @floweradvisorid @bulancintacom

"WE don't do LOVE, WE become LOVE..."
Kasih Sayang bukanlah sesuatu yg kita lakukan, namun sesuatu yg terjadi pada kita ketika kita mampu utk selalu menciptakan kesenangan pd emosi kita...
#BulanCinta
(me n my older brother in early 70's dalam sebuah foto jadul)

Fitnessmania,
i m helping my lovely friends from @travellioid to ask you guys to spread some love this month at #BulanCinta just by posting a picture and caption! Siapa tahu ya, you can get tremendous amount of support for professing your LOVE and LUCK to win diamond rings from @orori_id, free trip from @travelioid to bali at the luxurious @banyantreebali villa and preserved flowers from @floweradvisorid all for a value of more than 60juta! Check out www.bulancinta.com or @bulancintacom for more details!
Selamat berpartisipasi teman2... πŸ‘πŸ™

#smule #smuleviral #smulemalay #smulevideo #bulancinta 🎀
Hahahaha... main nyorok2 la pulak.. tanjat gegurl tetiba munculπŸ˜†πŸ˜‚... anyway it was fun duet with you @faizal_bob6666 sporting sangat!!πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ˜„πŸ˜ŠπŸ€—πŸ’‹

Spesial #bulancinta terimakasih telah menjadi salah satu kado terindah di bulan februariku.
Perjalanan kita masih panjang. Mari melangkah bersama, berlari bersama, bergandeng tangan dengan senyum bahagia.

TEASER BULAN CINTA
Artiste : @lindaeva_official
Composer : @rosli_selasih
Lyrics : @rosli_selasih
Director : @taha_khusaimi
Video : @shahrulazwan69 & @taha_khusaimi
Mua : @wanazlan_wanahmad81
VM sponser by : @shidiesahaq ( Mama kiss Papa hug )
#supportlocal #lindaeva #bulancinta #aziancool
Nantikan full video akan dtg πŸ™‚

MOST RECENT

On our anniversary, I want you to know how much I’ve enjoyed annoying you all this time & how excited I am to keep doing so in the future. #bulancinta #mohonjanganjemu

4orang musuh ketat yang sentiasa disayangi. Yang selalu menyakitkan hati tapi tetap saling menyayangi. #lovehaterelationship #adaduajekakak #tapirasamacamadasepuluh #takpernahtakmencacikalauberjumpa #caraluahkanrasasayang #bulancinta

'selagi ada bulan di langit, slagi itu saya ada untuk awak...'
Tenkiu darling tido awal malam ni! Mama nak belek hobi yang dah lama mama tinggal. #novel #bulancinta

Berlagaknya muka makngah ni. #bulancinta #spamgambarsikitje

Kerana kasih sayang itu utuhhh.
#bulancinta #spamgambarsikitje

189th page of my 365- page book... #57#2017
🌟🌟🌟🌟
Done reading Bulan Cinta by Mimie Afinie. .

Cerita ni pasal 3R. Rania, Razlan dan Rizman. Razlan ni cikgu memandu Rania. Rania ni dah 26 tahun, tapi penakut nak drive or even nak amik lesen. Rania ngan Razlan ni selalu bertekak mulut. Dorang ni kira tak sebulu la. Rizman pulak client Rania. Rizman ni terang2 suka kat Rania, tapi Rania buat bodoh je. Nak dijadikan cerita, Rania ni sukakan Razlan, tapi terang2 kena reject. So, bila Rizman masuk meminang, walaupun berat hati, tapi Rania setuju. Razlan pulak dah tersuka kat Rania, tapi tak boleh nak buat apa la. Dah terlambat. So, siapakah pilihan Rania? Sejujurnya, memang susah nak pilih. Sebab sama sama baik. Semua watak dalam ni baik (kecuali Syafiq dan mak Rizman). Akhirnya, setelah semua masalah terlerai, Razlan jugak yang menjadi bulan cintanya. .

Cerita ni smooth je perjalanan. Langau pon takde. So, I'm in dilemma. Nak pilih Razlan ke Rizman. Tapi Razlan lebih menyerlah la. Konflik cuma bila dorang ni dilema. Sama2 memendam rasa. Tapi, salute la kat Rania. Bila dia suka, dia cakap suka. Razlan tu yang slow. Nasib baik Rizman ada pilihan lain. Dan sebenarnya, tak sangka (sebenarnya boleh agak) yang mak Rizman ni yang jahat. Hurm.. Bertahun jugak la kejahatan dia tu. Dan paling tak disangka, Rizman dan Razlan adik beradik. Hahahaa... Semua watak dalam ni berkait rapat. .

Recommended, if you are looking for some light reading. Tak stress, cuma mungkin tebal sikit la (680 pages). Dan salute ngan penulis otai ni, novel ni ditulis almost in Malay. So, takleh nak complain la penat nak baca buku sebab banyak sangat words English. Hahaha... πŸ˜…

#bulancinta
#mimieafinie

πŸ’—πŸ’ŒπŸ’πŸŒ·πŸ’ #quotes #cinta #bulancinta #syawwal #nikah #weddings #walimah

Bulan Julai Adalah
#bulancinta
.
Kepada semua pengantin baru pada bulan yang penuh barakah ini. "Selamat Pengantin Baru! Semoga Kekal, Bahagia Ke Anak Cucu"
.
Marilah sama-sama kita hayati tujuan berkahwin
.
Semoga bermanfaat πŸ’•β€οΈπŸ’•β€οΈ
.
#raikancinta #mahligaicinta #busanamuslim

Most Popular Instagram Hashtags