#bukufixi

MOST RECENT

The next story for KOPI comes out today, an original anthological series for @tontonmy . Adapted from @bukufixi collection of short stories. Coming to you on 22th September 2018. Kopi Julia directed by @aliff.ihsanrahman and starring @jasminhamidjh @hafidz.roshdi and @hafreezadam . Original story by Faizal Sulaiman. Adapted by @megat_sharizal, script by @holyharis
Produced by @playground2film
And @kondakondistudios
#kopiseries
#antologikopi
#playgroundproductions
#kondakondistudios
#mainkondakondidiplayground
#playgrounddrinkskopi
#bukufixi
#tontonoriginalseries

The next story for KOPI comes out today, an original anthological series for @tontonmy . Adapted from @bukufixi collection of short stories. Coming to you on 22th September 2018. Kopi Julia directed by @aliff.ihsanrahman and starring @jasminhamidjh @hafidz.roshdi and @hafreezadam . Original story by Faizal Sulaiman. Adapted by @megat_sharizal, script by @holyharis
Produced by @playground2film
And @kondakondistudios
#kopiseries
#antologikopi
#playgroundproductions
#kondakondistudios
#mainkondakondidiplayground
#playgrounddrinkskopi
#bukufixi
#tontonoriginalseries

LENDU

Buku ini merupakan diari seorang yang dipercayai mahasiswa di sebuah kampus tak lama dahulu. Kesahihan apa yang terdapat di dalamnya tidak dapat kami pastikan.
Diari ini kami terbitkan seadanya (dengan beberapa lakaran tambahan) tanpa mengubah apa-apa dari segi ejaan atau tatabahasa.
Identiti penulis tidak dikenali, tapi dia dipanggil Blue dalam diari ini. Dan kampusnya di LENDU dipercayai masih wujud.

#sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Malaysia #Fixi #BukuFixi #LENDU #UntukPembacaMatang

ASRAMA “Dahlia, hati-hati dengan ASRAMA ni.” Maria tiba-tiba merendahkan suaranya sambil menatap roman Dahlia. “Kalau takat kau nak ingatkan aku pasal geng Queen yang macam syaitan tu, tak payah la.” Dahlia kurang senang dengan amaran Maria itu. “Tak, maksud aku...” Belum sempat Maria menghabiskan ayatnya, Dahlia meningkah. “Kau tengok aje nanti. Lambat ke, cepat ke, akan ada orang yang membalas perbuatan dorang semua tu nanti!” Dahlia bersuara dengan geram. “Orang kita boleh lawan, tapi kalau yang lain payah sikit.” Maria membidas sambil mengambil daun-daun kecil di hadapannya.

Percakapan Maria membuatkan bulu roma Dahlia mengejut berdiri. “Kau ni, kalau tak cakap benda-benda pelik boleh?” kata Dahlia. “Bagus la kalau kau faham maksud aku.” Maria senyum memandang Dahlia.

#sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Malaysia #Fixi #BukuFixi #ASRAMA #UntukPembacaMatang #MuhammadFatrim

Back to my old theme, book and teddy bear 🐻 .
.
Book title: Samar by Dayang Noor
Language : Malay
Genre : "Samar" means "Vague" .
.
Synopsis in Malay : Athirah janda muda yang bakal dijodohkan dengan Syed Ammar, orang kuat ayahnya. Datuk Sahar merancang untuk menjadikan Syed Ammar sebagai pengganti untuk menerajui syarikatnya kerana tidak percayakan anak-anak lelakinya sendiri. Datin Saedah berkecil hati dengan Datuk Sahar yang telah meminggirkannya. Athirah cuba untuk menerima Syed Ammar tetapi hatinya lebih cenderung kepada Juan, eksekutif muda yang baru bekerja sebagai pembantu khas Syed Ammar. Kamarul Hisyam dan Amin, anak anak Datuk Sahar menggunakan pelbagai taktik kotor untuk membuktikan kredibiliti. Watak-watak lain termasuk seorang pelacur pertengahan umur dan seorang pembunuh upahan licik. Ketika situasi mula meragut nyawa,beberapa rahsia SAMAR keluarga Datuk Sahar terdedah..
.
.
Synopsis in English (just a short one) : All unhappy families have secrets. But Datuk Sahar's family's secrets are deadlier than most. .
.
I'm not quite enjoying this book, i don't like the ending..
.
.
#bookstgram #bookstgrammer #bookobsessed #bookish #bookaddict #booklover #bookaholic #reader #bookworm #booktography #bibliophile #logophile #booknerds #booklover #samardayangnoor #booksynopsis #bookphotography #bukufixi

BURUAN

Hanafis bangun di sebuah pondok usang di tengah ladang. Dia teringat bahawa dia seorang banduan yang melarikan diri dan kini diburu polis. Pelariannya membawanya ke Penang, di mana dia mula bekerja dengan kumpulan penjenayah licik. Dia berjumpa dengan Zalea dan mereka jatuh cinta—tanpa Hanafis tahu bahawa Zalea ada agenda yang lebih besar.
Di balik cerita Hanafis, ada juga cerita Mikail—seorang guru sekolah menengah yang sentiasa diburu wanita dan gadis kerana terlalu tampan. Hidupnya berkisar tentang Maya, cinta sejatinya sejak IPT lagi. Namun sikap Maya berubah secara mendadak, memaksa Mikail untuk mengintipnya... #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Malaysia #Fixi #BukuFixi #BURUAN #UntukPembacaMatang #AimanHazziq

HITAM

Jin terperangkap dalam permainan rumah puaka bernombor 508.
E dibelenggu gangguan pelik terhadap ibu dan isterinya.
Tam didampingi sesuatu yang telah dilepaskannya dari dalam sebuah botol.
Manusia tidak bebas menjalani kehidupan di dunia ini seperti yang dia mahukan. Takdir menulis jalan ceritanya sendiri. Bagaimana kita mengharungi jalan cerita itulah yang akan menentukan sama ada kita selamat atau musnah.
Tiga kisah berbeza. Tiga orang sahabat. Satu warna ujian – Hitam.

#sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Malaysia #Fixi #BukuFixi #HITAM #UntukPembacaMatang #YusrizalYusof

#Sebak :') #Repost @akuyoy (@get_repost)
・・・
Super late review. Mild spoiler, reader's advice.

Feminis. Tajuk yang agak kontroversi dalam kalangan masyarakat kini. But congrats @topik2 berjaya dalam menerapkan nilai feminis dalam watak utama dan membuat cerita yang menarik mengenai feminism. Thumbs up. Walaupun permulaan yang slow and steady, novel ini melibatkan banyak plot twist dan unexpected event. Sangat menarik dan mempunyai banyak nilai2 murni yang patut dicontohi. Fitnah dan tuduhan tidak berasas sudah tidak asing lagi di zaman moden kini yang semuanya berada di hujung jari. Penulis berjaya membuat saya sebagai pembaca mendalami perasaan watak utama secara emosional. Geram woi! Sakit hati. Tahniah lagi sekali @topik2 dan @bukufixi atas penerbitan buku Feminis.
Semoga buku Feminis menjadi titik permulaan untuk @topik2 lebih maju di masa hadapan. 👏

P/s : gambar hanya sekadar hiasan :p

#sbffaabr
#BukuFixi
#Feminis

TAMAT
Alwanie?? Boleh sesapa terangkan aku apa seterusnya?? Tolonglah ada sambungan.. Sakit jiwa aku weyh pikir apa akan jadi dengan Joker lepas neh!! •

Bila aku baca MEREKA, benda pertama yang otak aku proses adalah 'budak neh tulisannya banyak pengaruh omputih'.. •

Macam GELAP cara dia torture macam ala ala filem SAW.. Dalam buku neh pun pengaruh omputihnya besau betul. Hehehehhe

Ya, aku tak boleh stop membaca sbb aku nak tau apa jadi lepas tu.. Ha? Biar betul.. Ha? Adoiii.. Apa plak dorang hadap lepas neh.. Tu yang aku rasa. •

Tolak carut marut.. Aku boleh layan MEREKA neh... •

Penulis @ariffadlyyy, tolong sambung.. Kalau tak aku MARAH! Kalau hang bunuh Joker, aku taknak beli buku hang lagik! Aku hutang buku hang sebijik lagi, KACAU.... HAHAHHAHAHAHHA!
PEACE!
#ariffadly
#bukufixi
#mereka

Hitam manis #ubaylukis

PUAKA

Setelah menjalani latihan praktikal di sebuah ladang, tiga sahabat – Amirul, Roslan Dan Malik – telah pergi ke sebuah hutan dan bertemu dengan sekor jembalang bernama Jack D dalam sebuah banglo mistik. Jack D menawarkan hidup yang gemilang kepada mereka bertiga dengan syarat mereka membuat perjanjian dengannya dan membawa seorang manusia untuk dikorbankan.

Tujuh tahun kemudian: Setelah menikmati segala kesenangan dan impian masing-masing sebagai pengarah filem, pelakon dan novelis, salah seorang daripada mereka telah dilaporkan hilang dan isterinya mati dibunuh. Inspektor Hasbi pun muncul memulakan siasatan mencari lelaki hilang, dalang pembunuhan dan setan.

#sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sabahan #Sarawakian #Fixi #BukuFixi #PUAKA #SahidzanSalleh #UntukPembacaMatang

Most Popular Instagram Hashtags