[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#budak2putih

57 posts

TOP POSTS

nyanyi Lagu keduaaaa ..
.
Dari dulu hingga kini .. Tentera kami sanjungi..
Warna merah darah kami.. Semua kami harungi...
.
Gugur dmedan perang.. Satu kbggaan.. Goyang kami tak goyang.. Kami tetap gmbiraaaaa...
#budak2putih ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ terhibur lahh

Alhamdulillah da konvo.. tapi x cukup di sini sahaja.. master sedang menunggu di hadapan.. habis la... #akumasihstrategist #akustrategist #3pointermyvision #akudakonvo #konvokesyenupnm #keranaakuseorangdiplomat #budak2putih #konvo

Sekali sekala kita try smule ni sambil menghayati bait2 lirik 'bintang syurga nyanyian @unicofficials InsyaAllah semoga lagu boleh dijadikan semangat untuk kita menjadi salah satu bintang dari bintang2 di syurga.
p/s : abaikan kepala yg anguk2 tu.. hehehe

#akukahalfateh #akustrategist #3pointermyvision #keranaakuseorangdiplomat #ramadhankubestgiler #jangankacauramadhanaku #26ramadhan #bintangsyurga #unic #nasyid #nasyidkini #invoices #budak2putih

Emcee je makcik.. bukan tauliah pun.. tauliahnya tahun depan mak cik.. hehe.. - perbarisan pentauliahan diraja 2017-

#akustrategist #akuemcee #tauliah #upnm #alk #3pointermyvision #keranaakuseorangdiplomat #budak2putih

Alhamdulillah.. peluru ditepis dengan jayanya... tiada kemalangan dilaporkan.. sesungguhnya Allah tempat tawakal setelah berusaha and we done.. goodbye BSS and proceed for ramadhan activities.

#3pointermyvision #lastsem #akukahalfateh #akustrategist #viva #psm #budak2putih #jangankacauramadhanaku #ramadhankubestgiler

Trying to be a rappers.. haha... anyway.. 'sebesar rumah dari sekecil bata boleh hilang sekelip mata.. ucaplah Alhamdulillah bukannya sukar.
#tengahLIder #nocaption #rap #nasyid #invoices #budak2putih #alhamdulillah #akustrategist #3pointermyvision #akustrategist

Masa birthday wish ayah tu ari... ayah ada cakap something kat si anak:
.
"ayah nak potong kek la taun ni.. x pe tu nnty la ibu buatkan".
.
Bila ayah da ckp mcm tu.. ayah nak something different taun ni... so bncg2 adek beradik.. kita belikan ayah kek satu masa cuti Ramadhan. .
Ayah punya gembira smpai kek tu baru keluar peti sejuk ayah da standby kat meja makan ngn pisau.. haha... dan ibu pun disuruh untuk suap ayah.. haha.. nak tau x pasangan ni buat apa bila kena suruh suap satu sama lain?.. maka jadi lah seperti gambar di atas.. .
Gaya pasangan paling romantis di dunia main suap2.. cewahh.. #ramadhankubestgiler #diariramadhanku #akukahalfateh #akustrategist #3pointermyvision #keranaakuseorangdiplomat #birthdayayah #budak2putih #jangankacauramadhanaku

MOST RECENT

Alhamdulillah da konvo.. tapi x cukup di sini sahaja.. master sedang menunggu di hadapan.. habis la... #akumasihstrategist #akustrategist #3pointermyvision #akudakonvo #konvokesyenupnm #keranaakuseorangdiplomat #budak2putih #konvo

It took me way too long to realize that you shouldn't stay friends with people who never ask how you're doing.
.
Million of thanks to my strategist family for a wonderful 4 years of study in UPNM. .
Jatuh bangun, lulus gagal, tinggi rendah, susah senang, we stick together on the right way of friendship and beautiful comrade. .
semoga berjaya di masa hadapan, insyaAllah ada rezeki kita sambung master sama2.. selamat bergraduasi semua. hidup brader sista of strategist.
@op_soleh1112 @airkaca95shop @nftfarain @zuriati_zulkifli @ellynasir__ @uliyaa89 @hidayahxzuh3ar @bambang_syera .
#akustrategist #3pointermyvision #jebatstrategist #zuhear #solleh #aqil #farain #zuriati #hafizi #bambang #aliya #iylia #keranaakuseorangdiplomat #convocationday #budak2putih #upnm #alk #friendship

Semangat harimau selatan... huarrghh.. pape pun goodluck JDT @jdt_4ever untuk final esok dari saya dan harimau sebelah... moga2 ada kemenangan di pihak JDT. Pape pun.. preconvo dulu.. 5 days more
#istiadatkonvokesyenke8
#akumasihstrategist #akustrategist #budak2putih #JDT #keranaakuseorangdiplomat #3pointermyvision #johorsoutherntigers #hidupjohordemijohor

Bila lagi la dpt lefak2 macam ni.. rindu adik2... semua jaga diri ya.. ada masa balik rumah jenguk ayah ibu ya.. belajar elok2.. abang pergi x kan lama, 6 bulan pasti kembali insyaAllah..๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
.
p/s: emo habis.. haha
#akustrategist #akulahalfateh #3pointermyvision #visionaccomplished #alumniupnm #budak2putih #moodlkta #azmifamily
#seeyounext6months๐Ÿ˜‰ #keranaakuseorangdiplomat

Alhamdulillah.... 10 tahun lost contact sejak tamat sekolah rendah. . dapat la jumpa jugak walaupun sedikit.. credit to @afifimarzalan sebab kumpulkan semua... bila yang askar2 da sembang... yang lain garu2 mozek je la.. haha.. insyaAllah, moga Allah kekalkan perhubungan persahabatan ni walaupun berjauhan.
#akustrategist #3pointermyvision #budak2putih #keranaakuseorangdiplomat #akulahalfateh #skkb #2002-2007 #teamrayajdt #instantreunion #raya #5syawal #teamrayajohor #rayamalaysia

cuba teka siapa yang paling tua.. kalau tngok gambar ni 97.8888% orang gagal menjawab. Hahaha.. selamat hari raya.

ู…ู† ุงู„ุนูŠุฏ ูˆุงู„ูุงฺบุฒูŠู†.....
#syukurselalu #akulahalfateh #akustrategist #3pointermyvision #rayasedondon #rayamalaysia #1syawal #budak2putih #batupahat #johor #keranaakuseorangdiplomat #nakhashtagapaya #sibings #azmifamily #teamrayacoklat

Alhamdulillah. Ramadhan kali ini memberi suntikan motivasi untuk lebih tekun beribadah dengan istiqamah. Allah bagi masa yang sangat banyak dalam Ramadhan kali ini ( x ada exam langsung) sebab Allah nak bagi ruang untuk aku bertaubat sebanyak banyaknya. .
Ramadhan yang diakhiri dengan retreat ringkas ini menjadi sesuatu pengalaman dan kenangan yang x mampu dilupakan. Semua ukhuwah yang dibina kekal bersama syurga. InsyaAllah.
.
ุชู‚ุจู„ ุงู„ู„ู‡ ู…ู†ุง ูˆู…ู†ูƒู…...ู…ู†ุง ูˆู…ู†ูƒู… ุชู‚ุจู„ ูŠุง ูƒุฑูŠู…..
.
Sayonara ya ramadhan
.

#akustrategist #3pointermyvision #akulahalfateh #rayawei #raya #ramadhan #29ramadhan #retreat3.0 #budak2putih #keranaakuseorangdiplomat #jangankacauramadhanaku #ramadhankubestgiler #ramadan #sayonararamadhan

Sekali sekala kita try smule ni sambil menghayati bait2 lirik 'bintang syurga nyanyian @unicofficials InsyaAllah semoga lagu boleh dijadikan semangat untuk kita menjadi salah satu bintang dari bintang2 di syurga.
p/s : abaikan kepala yg anguk2 tu.. hehehe

#akukahalfateh #akustrategist #3pointermyvision #keranaakuseorangdiplomat #ramadhankubestgiler #jangankacauramadhanaku #26ramadhan #bintangsyurga #unic #nasyid #nasyidkini #invoices #budak2putih

Bulan Al-Quran sudah hampir melabuhkan tirai, justeru apa rancangan kita supaya bulan ini tidak lalu begitu sahaja. Berapa banyak kita dating dengan Al-Quran. Berapa banyak kita memahami isi kandungnya. Sedangkan Al-Quran ini la yang menjadi sahabat kita di kubur dan di akhirat. Justeru, apa persiapan kita? .
.
Drama yang menarik untuk ditontoni.. insyaAllah moga memberi seribu satu manfaat untuk semua.
#akukahalfateh #akustrategist #3pointermyvision #syurga #alquran #24ramadhan #jangankacauramadhanaku #ramadhankubestgiler #keranaakuseorangdiplomat #budak2putih #tv3 #puisisedihalkitab #drama #melayu

ุฃู‡ู„ ูˆุณู‡ู„ุง ุฃูŠู‡ุง ุงู„ู…ุคู…ู†ูˆู† ููŠ ุฃูƒุฑู… ุงู„ุดู‡ูˆุฑ (ุฑู…ุถุงู†). ุงู„ู„ู‡ู… ุจุงุฑูƒ ู„ู†ุง ููŠ ุดู‡ุฑ ุฑู…ุถุงู†
Semoga madrasah ramadhan kali memberi kebahagiaan dan keseronokan dalam beribadah.
Justeru apa persiapan kita?.. adakah dengan persiapan sebelum tahun sebelumnya atau bergerak ke peringkat yang lebih baik... ุฑู…ุถุงู† ูƒุฑูŠู…
"ุงู„ู„ู‡ ุฃูƒุฑู…"
#akustrategist #3pointermyvision #jangankacauramadhanaku #ramadhan #ramadhankubestgiler #ahlanramadhan #akukahalfateh #keranaakuseorangdiplomat #budak2putih #1ramadhan

Secebis nasihat untuk si anak.
.
Buat la dosa mcm mner skalipun...Allah boleh tahan dan tangguh balasan kat dunia. Tapi kalau derhaka ibu ayah, Tuhan bayar CASH
#akukahalfateh #akustrategist #keranaakuseorangdiplomat #3pointermyvision #budak2putih #nasihat #ibuayah

Ayat 10-15 syu'ara seakan2 menegur dgan lembut sifat dingin kita dlm berdakwah.. Allah nak tunjuk, pendakwah x semestinya sempurna, mesti ada cacat cela. Dan itu adalah manusia. .
Sedangkan nabi Allah Musa takut kalau dgn dosa dia sebelum ini bila nak berdakwah. Allah bagi perkataan ูƒู„ุง (jangan).. Allah nak pesan apa?.. semua org buat salah. Just keep dakwah in your life.
.
.
dan itu yang menyebabkan aku bangun dari terus kecundang.. terima kasih Allah..
#alquran #syu'ara #tafsir #ibrah #3pointermyvision #keranaakuseorangdiplomat #budak2putih #akustrategist

Homesick secured... PSM well done.. Ramadhan welcomed... Alhamdulillah.. .
.
#akustrategist #akupendosa #3pointermyvision #budak2putih #homesick #keranaakuseorangdiplomat #weekend #cuti #psm

Festival Nasyid MAKUM 2017 ( UPNM & UPSI ). Tahniah em basyir dapat juara Kali ini. Dengan ini I telah berubah arah sebagai solo UPSI.. X percaya?.. Tanya geng UPSI.. Haha.. Geng UPSI je ngaku... Geng UPNM da geleng2 da.. Hahaha.. Anyway good performance... X boleh nak move on la.. #3pointermyvision #akustrategist #keranaakuseorangdiplomat #budak2putih #invoices #EmBasyeer #upnm #upsi #nasyidIPT #nasyidmalaysia #nasyidkini#makum2017 #makum

Alhamdulillah thumma Alhamdulillah. Finally we did it:-
.
RANKING KESELURUHAN

1. UPSI
2. USIM
3. UPM
4. UPNM
5. UKM
6. UMP
7. UMS
8. UM
9. UIAM
10. UTM
11. UNIMAP
12. UMK
13. UiTM

ANUGERAH PESEMBAHAN TERBAIK

1. UPSI
2. UPM
3. UKM

ANUGERAH BUSANA TERBAIK

1. UPNM
2. UNIMAP
3. UM

ANUGERAH LIRIK TERBAIK

1. UPNM
2. USIM
3. UPM

ANUGERAH LAGU TERBAIK

1. UPM
2. UPSI
3. USIM

#akustrategist #3pointermyvision #invoices #upnm #keranaakuseorangdiplomat #budak2putih #makum2017 #upsi #nasyidkini #nasyidhariini #nasyidmalaysia

Ikutkan mmg x boleh join makum da sebab da berapa hari demam.. tup2 semangat2 ni datang meniup keinginan aq untuk cepat sembuh.. thanks guys... i will strive for this weekend.. insyaAllah #akustrategist #3pointermyvision #keranaakuseorangdiplomat #budak2putih #invoices #familia #makum

Most Popular Instagram Hashtags