#boyabamtakaful

268 posts

TOP POSTS

Wehooo..best pulak selfie rambut menggerbang ditiup angin ..harapnya duitku tak banyak yang terbang..merajuk pulak buah hati abam sorang ni..janganlah merajuk sayang..nak dekat raya dah ni..apa2 pon kita senyum dulu hiburkan hati..hahaha๐Ÿ˜…

Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #prudentialbsntakaful #trustedagent #ridersangkut

Sahabat tak semestinya perlu melekat sentiasa..tapi sahabat akan datang bila kau memerlukannya..acah2 nak feeling2 sikit..hahaha๐Ÿ˜…

Alhamdulillah tak lama lagi bertigalah deme ni..sambil2 minum sempat kongsikan berkenaan takaful, pentadbiran harta pusaka dan wasiat untuk kepentingan keluarga kecil dan keluarga besar beliau..๐Ÿ‘ช In shaa allah abam akan cuba bantu lebih ramai lagi orang Islam dengan ilmu yang ada berkenaan Takaful dan Perancangan Harta Islam..jom support abam..๐Ÿ’ช Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #boyabamwasiat #trustedagent #advisor #brotherhood #friendship #family #planning #estate #protection #sharing #shahalamresident

Fikirkan sejenak jika anda yang ditimpa dugaan begini..berubah kehidupannya..bersediakah anda dan keluarga dari segi ekonomi dan emosi?

Hubungi abam untuk penilaian plan Takaful demi melindungi dan mengekalkan kesejahteraan keluarga anda sekarang.. Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #prudentialbsntakaful #trustedagent #reality #unexpexted

Malam ni lepak berdiskusi dengan kawan sambil pekena ayam goreng..Selamat Menyambut Hari Malaysia ke 53.. Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #friendship #gentleman

Happy energetic monday kawan2..semoga dimurahkan dan dipermudahkan rezeki anda hari ni.. Puasa dah dekat..kalau belum ada takaful tu cepat2 roger2 abam k..peace yaw๐Ÿ˜โœŒ Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #prudentialbsntakaful #trustedagent #monday #meeting

Hi orang2 Lumut..ada apa2 yang best tak kat sini?abam dah pishang pulak kawan2 abam ni dah kena masuk base.. Ini malam abam sampai kat sini dengan Tuan2 Laut..dapat makan seafood lek2..hehe

Ada yang free ce komen..moh ler teman abam..pishang cheese meleleh dah ni..hahaha๐Ÿ˜‚โœ‹ Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #prudentialbsntakaful #friends #gentleman

Alhamdulillah touchdown sudah..malam ni abam akan mimpi yang indah2 disini..moga ia menjadi realiti..selamat malam kawan2..hehe๐Ÿ˜ด

Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #prudentialbsntakaful #goodnight #dream #ggmu

2nd day training..sekarang abam lebih faham sebenarnya ramai orang Melayu kita salah faham tentang kenapa perlunya wasiat.. Dulu abam ingat wasiat semata2 pasal pembahagian harta kepada waris berhak, pecahan2 tu semua.. Rupanya siapa yang kita nak lantik sebagai Wasi/pemegang amanah yang akan bantu menjalankan hal pentadbiran harta kita tu abam rasa paling mustahak..kerjanya banyak woo.. Meh set appointment abam kongsikan..syok topik ni..antara ilmu yang sangat penting untuk didalami selaku orang Islam yang bakal jadi jenazah ni.. Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #boyabamwasiat #trustedagent #weekend #knowledge #training #sharing #shahalam #family #harmony

Abam bersengkang mata dalam training dek kekurangan tidur..tapi bila dapat makanan segar terus matanya..BEAST MODE ON!mana tak sandor..hahaha๐Ÿ˜‚

Alhamdulillah done iftar..sambung training besok..best jugak buka buasa gini..angin bertiup lek2 feeling ombak rindu..kalau ada nak ajak ngeteh malam kang roger2 ye..๐Ÿ˜ Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #prudentialbsntakaful #trustedagent #training #wealth #management #ramadhan #beach #seaside #kampungboy #iftar #gentleman #smile #positive

MOST RECENT

Sahabat tak semestinya perlu melekat sentiasa..tapi sahabat akan datang bila kau memerlukannya..acah2 nak feeling2 sikit..hahaha๐Ÿ˜…

Alhamdulillah tak lama lagi bertigalah deme ni..sambil2 minum sempat kongsikan berkenaan takaful, pentadbiran harta pusaka dan wasiat untuk kepentingan keluarga kecil dan keluarga besar beliau..๐Ÿ‘ช In shaa allah abam akan cuba bantu lebih ramai lagi orang Islam dengan ilmu yang ada berkenaan Takaful dan Perancangan Harta Islam..jom support abam..๐Ÿ’ช Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #boyabamwasiat #trustedagent #advisor #brotherhood #friendship #family #planning #estate #protection #sharing #shahalamresident

Minggu ni abam penuh dengan training wasiat..so nak throwback sikit open house kat Telok Gong haritu..rasa hero pulak bila dikelilingi oleh 3 Dara pingitan kampung..hahaha๐Ÿ˜‚

Ok besok ada yang nak set appointment dengan abam?bicara pasal takaful atau wasiat?in shaa allah abam cuba bantu kongsikan ilmu.. Tapi kalau ada yang tanya pasal jodoh kat dalam ni tu kena bincang dalam lagilah..abam orang tengah je..haha๐Ÿ˜…

Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #boyabamwasiat #trustedagent #friendship #gentleman #wiseman #throwback #openhouse #smile #happy #shahalam #klang #melayu

2nd day training..sekarang abam lebih faham sebenarnya ramai orang Melayu kita salah faham tentang kenapa perlunya wasiat.. Dulu abam ingat wasiat semata2 pasal pembahagian harta kepada waris berhak, pecahan2 tu semua.. Rupanya siapa yang kita nak lantik sebagai Wasi/pemegang amanah yang akan bantu menjalankan hal pentadbiran harta kita tu abam rasa paling mustahak..kerjanya banyak woo.. Meh set appointment abam kongsikan..syok topik ni..antara ilmu yang sangat penting untuk didalami selaku orang Islam yang bakal jadi jenazah ni.. Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #boyabamwasiat #trustedagent #weekend #knowledge #training #sharing #shahalam #family #harmony

"Nak 1000 daya, tak nak 1000 dalih"..ayat biasa dengar tapi nak di aplikasikan dalam kehidupan tu 1000 cabaran..haha..moga kita semua tak putus asa dalam memperbaiki diri & mutu kehidupan..selamat berhujung minggu๐Ÿ˜ŠโœŒ Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful
#boyabamwasiat #knowledge #quotes #weekend #motivation

Selamat pagi dari abam2 kacak takaful..kami nak training WASIAT pagi ni..ha lepas ni kalau ada yang nak bertanya atau buat wasiat untuk kawan, family atau saudara-mara boleh roger2 kitorang k..happy weekend..๐Ÿ˜ Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #prdentialbsntakaful #trustedagent #wasiat #hibah #hartasepencarian #wiseman #gentleman #morning #weekend

Macam ada bakat join UTK PPIM pulak..demi sebuah rundingan menegakkan hak dan kebajikan pengguna iaitu abam sendiri..haha๐Ÿ˜…

Alhamdulillah akhirnya rundingan selesai dan kata sepakat dicapai..ingat, kalau ada masalah semua boleh settle..yang penting kita bincang..๐Ÿ‘ Panas benor lahai cuaca..dapat cendol durian ke abc ke sodap ni..spe2 nak join abam sat g roger2 k..Shah Alam here i come..๐Ÿจ Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful
#prudentialbsntakaful #trustedagent #rider #kitaridertiadabeza #highway #shahalam #perak #sunnyday #ridesafe #akuyangselfiekoyangpanas

Quotes of the day..sado kat luar tak cukup..sado kat dalam tu paling penting..kentalkan hati anda..tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi..salam jumaat guys๐Ÿ˜Ž

Amirul Nazrin
019604681

#boyabamtakaful #friday #motivation #movingforward #goal #focus

Separuh hari abam teman agensi manager dan associates ke rumah terbuka Prudential dan TV Al-Hijrah..open house kali ni abam belajar benda baru pasal budaya.. Pengalaman baru bila pergi open house TV Al-Hijrah..serius best..masuk2 je berderet orang sambut kami dengan berbaju raya..welcoming betul buat abam rasa macam YB pulak..๐Ÿ˜ Kebetulan bunga2 kat situ 50% mak oi ayu habis wa cakap lu..macam model hijabista..ibarat korang pergi bazar Ramadhan rambang mata nak pilih kuih apa..hahaha๐Ÿ˜…

Bukan cantik luaran je abam nak cakap kat sini..dalaman staf2 disitu pon bagus..masa azan event dihentikan sekejap bagi menghormati azan..yang mana makan, ambik lauk, berjalan semuanya berhenti..dan staff dipelawa untuk berjemaah di surau..awesome๐Ÿ‘

Nasiblah abam datang dengan manager..kalau datang dengan associates lelaki memang romeo must die jadinya..mau lepak sana sampai malam buat Direct Approach..butang baju melayu aku mana Pah..kah3๐Ÿ˜‚

Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #prudentialbsntakaful #trustedagent #tvalhijrah #openhouse #raya #bukitjalil #cyberjaya

Macam DO RE & MI..abam2 takaful singgah beraya dengan sebahagian keluarga Prudential Phileo Damansara..together we are one..๐Ÿ˜€ Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #prdentialbsntakaful #trustedagent #openhouse #raya #syawal #gentleman #wiseman #ootd

Selamat pagi kawan2..sikit quotes yang korang boleh guna sebagai motivasi dimasa kesulitan..dulu2 masa abam hiking inilah mindset yang deme tanamkan.."see u at the top, not from the top"..enjoy your journey..sekarang duk bawah je cerita pengalaman dulu kala..haha๐Ÿ˜‚

Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #motivation #quotes #morning #journey #struggle #life #challenge

"Its not how big the house is, its how happy the home is.."๐Ÿ˜™ Beginilah abam mulakan minggu baru dengan posititif dan bertenaga..malangnya orang tua abam jauh2 tak dapat selfie bersama.. Kalaulah pintu suka hati doraemon tu ada pasti lengkap "big family" selfie compilation abam hari ni..hahaha๐Ÿ˜…

Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #trustedagent #prudentialbsntakaful #financial #planning #family #love #friendship #bonding #motivation #ootd #smile #happy #peaceofmind #akuyangselfiekoyangpanas

Breakfast dengan sahabat aka client..uncle tebar roti canai pon nak selfie..acah2 penat lepas ride dengan kuda hitam..good ride bro nanti kita pusing2 lagi..abam kalah satu tayar je..haha..happy weekend..๐Ÿ˜ Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #trustedagent #breakfast #morning #friendship #brotherhood #shahalam

Hujung minggu masa terbaik bersama keluarga..jika malam ini malam terakhir anda bersama, anda dah rancang simpanan atau plan pengganti pendapatan untuk mereka?

Kehilangan ketua keluarga adalah satu kehilangan emosi..tapi kehilangan ketua dan sumber ekonomi keluarga bagai barah yang tak dapat diubati.. Takaful ada penyelesaiannya..hubungi abam untuk pertanyaan sebelum nasi menjadi bubur.. Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #trustedagent #family #love #protection #rainydays #financial #planning

Kanak2 ribena gembira setelah membakar sebahagian lemang, nasi himpit, kuah kacang, ketupat, rendang sila nikmati kawan penat memasak malam ke pagi..besok kita tambah sebab ada open house lagi..raya kan sebulan..haha๐Ÿ˜…

Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #trustedagent #friendship #gilagila #weekend #silaturahim #futsal #team #nasiminyak #happyending

Dalam setiap yang kita lakukan kalau boleh kita berilah yang terbaik..berkualiti..baru puas hati.. Ayah abam dulu selalu pesan "kalau belajar, belajar betul..kalau main, main betul2.."yang lekat kat abam bab main ja..ok la 50% is better than nothing..haha

Selfie fone client sebab fone abam habis bateri..usb cable kurang berkualiti..I fone Your fone Our fone..kah3

Perlukan khidmat nasihat insuran/takaful sila hubungi abam k.. Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #prudentialbsntakaful #trustedagent #friendship #brotherhood #salamjumaat #wiseman #gentleman #shahalam #nature

Doc ni bagitau ada 6 punca..abam tambah yg no 7 mungkin ada nokia 3310 tertinggal dalam lutut korang tu..cuba check haha๐Ÿ˜‚

Masalah lutut ni dah makin popular dikalangan orang muda..tahu tak berapa kos pembedahan lutut?di government atau swatsa?dan apa perbezaannya?

Kalau tak tau besok abam cerita..malam ni abam nak layan game snakes kat 3310 dalam lutut abam ni dulu..hehe๐Ÿ˜

Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #prudentialbsntakaful #trustedagent #protection #life #sportsman #medical #cost #sakitnyatuhdisini #shahalam

Apa yang korang buat bila bersembang orang depan buat muka macam ni??๐Ÿ˜’ 2 tahun dulu... Agent : Encik ... Ambil medical kad untuk family encik.. Kita cover bil hospital untuk rawatan di private hospital.. Customer : Maaf ye saya TAK MINAT dengan Insurans or Takaful ni".. Agent : Sekarang memang encik tak minat.. Tapi bila dah sakit tentu encik akan minat.. Customer : kalau macam tu.. Tunggu saya sakit, saya datang jumpa awak.. โ˜บ๏ธ (ayat nak mengelak)
2 tahun berlalu.. Bila dah disahkan penyakit.. Customer : boleh buatkan plan medical untuk saya dan family .. Saya BERMINAT la nak buat.. Berapa bayaran sebulan ??? Agent : boleh encik.. Sebelum tu boleh saya tahu encik ada mengidap apa-apa penyakit tak ?? @ pernah masuk wad disebabkan apa2 penyakit??? Customer : ๐Ÿ˜“๐Ÿ˜“ saya baru disahkan sakit jantung, kencing manis dan darah tinggi.. Boleh tak buatkan untuk saya.. Berapa bayaran sebulan pun saya sanggup bayar.. Agent : Maaf encik.. Saya boleh tolong buatkan untuk encik tapi COMPANY dah TAK BERMINAT nak ambil orang yang dah SAKIT.. *waktu SIHAT memang semua orang TAK MINAT nak ambil insurans.. Tapi bila dah SAKIT yang TAK BERMINAT pon tiba-tiba jadi MINAT.. ๐Ÿ˜“๐Ÿ˜“๐Ÿ˜“๐Ÿ˜“... Insurans or Takaful bukan untuk diminati... Tapi abam takaful boleh kalau nak diminati..hahaha๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ Copy, edit, paste..credit to : Ustaz Sharrudin Penang

Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #prdentialbsntakaful #throwback #raya #openhouse #camouflage #financialplanning #gentleman #wiseman #kl #shahalam

Raya kan sebulan..jamuan raya Assaff & Associates..sorrylah gambar2 tetamu dan jiran yang datang tak sempat ambik..khusyuk nak makan masing2..hahaha..terima kasih semua yang menjayakan..minggu ni ada yang nak invite abam g open house tak?kenduri kawin ke?hehe๐Ÿ˜

Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #prudentialbsntakaful #trustedagent #jamuan #raya #syawal #associates #family #team #love #sharing

Selamat pagi cantik dan kacak sekalian..moga hari ini lebih baik dari yang semalam buat semua..selamat bertugas di hari Isnin yang awesome ye..๐Ÿ˜€๐Ÿ’ช Amirul Nazrin
0196046816

#boyabamtakaful #morning #monday #quotes #salammuslim #berlapangdada

Most Popular Instagram Hashtags