#bolehpercaya

MOST RECENT

Lanjuttt.... Posting cara membentuk bakpao ya 😊kemarin mau ngepost ngak bisa🙄, karena sibuk banyak miting dan byk rapat😉maksudnya emak bkn meting /rapat di kantor lho😉😁tapiiii... sibuk mitingin kepiting🦀 sampai semaput🦀nya😛, dan hari ini lanjut ntar mau malming rapat-rapatan sama pak Boss lho😛😂
Oke... jgn bosan atau ngilerrr ya teman2 semua kalau lihat IGnya emak byk ngepost bakpao melulu lho ini🙄, pass besok mau ke Surabaya, anak wedok lihat emaknya ngepost bakpao, eh.. Eh.. minta di kirimin bakpao pulak 😊, yaa.. Sudah nih tadi sekalian emak bikin bakpaonya ada yg isian Daging kecap, tausa, kelapa, dan kacang tanah. Tadi pass bikin ada emak videoin yg bentuk Utk isian kelapa dan kacang tanah, ntar kalau sempat hari ini emak post semua yaa.. (Sempat ngak sempat harus di post,😉)., karena memory card sdh full, sampai ngak bisa langsung buka galeri album lho ini🙄😁saking doyan cekrek 2 melulu lhoo 😁
Okee... Selamat malam & Happy weekend & met malming yaa teman2 semua... 😘😘😘
Tipsnya cuma satuuu ☝😉, biar ngak ke buka lipatannya☝😉yaaa.. di jepit/di cubit aja yg kuattt lho setiap lipatannya😁anggap dan bayangi aja kalau loe lagi mencubit orang yg Selama ini selalu nyebelin kamoe lhoo 😛😉di jamin deh bakpaonya hasilnya ngak berani macam-macam atau ngakak mengkakakk lho bakpaonya😛di jamin pasti nurut dan lembut lho 😂
#cuma #ceritangawur #bolehpercaya #bolehtidak #makinpercaya #makinpusing 😛😂😂
#berbagitips #cara #buat#bakpao#bentukbakpao#bakpaovegetarian #bakpaodaging #bakpaodagingkecap #bakpaovegan #steambun #steambuns #jajananpasar #kuebasah #kuebasahmedan #kulinermedan #yummy#seleramedan #seleraanakmedan #resepvegetarianalasui #yukbelajarmasakbersamasui

Nih biar lebih jelas video cara membentuk bakpaonya emak perlambat dikit videonya yaa.. 😉
Tipsnya cuma satuuu ☝😉, biar ngak ke buka lipatannya☝😉yaaa.. di jepit/di cubit aja yg kuattt lho setiap lipatannya😁anggap dan bayangi aja kalau loe lagi mencubit orang yg Selama ini selalu nyebelin kamoe lhoo 😛😉di jamin deh bakpaonya hasilnya ngak berani macam-macam atau ngakak mengkakakk lho bakpaonya😛di jamin pasti nurut dan lembut lho 😂
#cuma #ceritangawur #bolehpercaya #bolehtidak #makinpercaya #makinpusing 😛😂😂
#berbagitips #cara #buat#bakpao#bentukbakpao#bakpaovegetarian #bakpaodaging #bakpaodagingkecap #bakpaovegan #steambun #steambuns #jajananpasar #kuebasah #kuebasahmedan #kulinermedan #yummy#seleramedan #seleraanakmedan #resepvegetarianalasui #yukbelajarmasakbersamasui

Nak cantik tapi bajet kurang!
.
.
.
Jangan risau syaza ada cara.
.
1. Guna bahan apa yang ada dekat rumah tu hasil dari google. Banyak sangat tapi ni kalau rajin.😊
.
Tapi kalau tak rajin pilih no 2.
.
2. Beli ja scrub kunyit MK beauty selesai masalah. RM25 harga mampu milik InshaAllah semua mampu milik 😝😝
.
Meh whatsApp sekarang dan tekan link di bio ☺

#mkbeautyscrub #mkbeautyscrubteam #mkbeautyscrubalorsetar #kedahan #scruborganic #homemade #bebasbahankimia #scrubkunyit #alorsetar #kedah #sayajual #sayapengguna #bolehpercaya #ctdk #faezahelai #fashasandha #nelydiasenrose #missfazurafans

FEEDBACK SAYA SENDIRI !! 😱
.
Jum bebas dari jerawat dan bertindak untuk hapuskan jerawat sekarang 😵
.
Jerawat adalah musuh paling utama dan juga musuh paling jahat yang ramai tak suka! Jerawat juga boleh menghilangkan mood kita kan?
.
Alhamdulillah belum cukup setahun saya sendiri mengamalkan scrub kunyit #mkbeautyscrub ni. Ini lah hasil yg saya dapat 😍
.
Raya nanti dah tak nak muka berjerawat macam tahun lepas dah 🙈🙊 so syaza dah bertindk dari sekarang. Uols bila lagi??
.
Meh whatsApp sekarang dan tekan link di bio ☺

#mkbeautyscrub #scruborganic #homemade #bebasbahankimia #scrubkunyit #alorsetar #kedah #sayajual #sayapengguna #bolehpercaya #ctdk #faezahelai #fashasandha #nelydiasenrose #missfazura #schaalyahya

Hai ! Sigadis yang manis ☺☺
.
Jom syg2 serikan wajah dengan mudah dan jimat. Supaya kulit muka cantik bersih gebu dan mulus di hari raya yg bakal menjelma tak lama lagi. Mesti ramai yang nak cantik dan lawa dihari rayakan.
.
Apa tunggu lagi jom sental muka dgn SCRUB KUNYIT MADU MK mulai hari ini. Pasti memancor2 dipagi lebaran nanti.
.
Jangan cakap syaza tak payung ya. Jangan biarkan suami ka boyfriend ka pandang wanita lain dihari raya nanti. Al maklum la muka bini/girlfriend berkerak mekap 5 inci pun tetap tak lawa. Itu gunanya SCRUB muka ni supaya muka bebas kerak,cela ,dan sel kulit mati, muka pun akan lembut,bersih n cepat peloles bila mekap tau.
.
Meh whatsApp sekarang dan tekan link di bio ☺

#mkbeautyscrub #mkbeautyscrubteam #mkbeautyscrubalorsetar #kedahan #scruborganic #homemade #bebasbahankimia #scrubkunyit #alorsetar #kedah #sayajual #sayapengguna #bolehpercaya #ctdk #faezahelai #fashasandha #nelydiasenrose #missfazurafans

Duk pegang muka rasa macam kertas pasir, berduri -duri. Tengok cermin kusam, tak bermaya. Cik Jerawat dan Cik Jeragat menari tanggo di muka.
.
Sila laa buat keputusan yang cepat dan bijak untuk bertindak. Insofff la uolls.
Jangan laa bertangguh sampai bermukim dah masalah tu kat muka.
.
Cari scrub kunyit homemade yang gojes ni cepat tonyoh kat muka tu. Gonyoh setiap hari seminggu tengok cantik bersinar bak mozek 😍
.
Meh whatsApp sekarang dan tekan link di bio ☺

#mkbeautyscrub #mkbeautyscrubteam #mkbeautyscrubalorsetar #kedahan #scruborganic #homemade #bebasbahankimia #scrubkunyit #alorsetar #kedah #sayajual #sayapengguna #bolehpercaya #ctdk #faezahelai #fashasandha #nelydiasenrose #missfazurafans

ANTI SEAFOOD !! .
.
Sedih tak bila tengok sotong , udang , kerang , ketam , dan etc korang hanya mampu berputih mata je tengok semua tu . Nak makan tak boleh sebab risau muka akan naik jerawat , gatal atau alahan .
.
Alhamdulillah ! Syukur ada customer bagitau selepas guna #mkbeautyscrub , dah boleh makan balik seafood ! Happy kan ? .
Dan customer bagitahu #mkscrub tak sama dengan scrub lain . Sebelum ni pernah cuba scrub susu tapi bila pakai rasa pedih macam kena hiris je muka tu . Tapi scrub MK tidak ! .
Scrub MK adalah selamat dan bebas kimia ok ! Sebab tu produk ni dapat kelulusan KKM , so jangan ragu2 lagi untuk cuba . Jom rawat masalah korang sebelum raya ! Misi #cantikbeforeraya onnnnzzzz 😍
.
Meh whatsApp sekarang dan tekan link di bio ☺

#mkbeautyscrub #mkbeautyscrubteam #mkbeautyscrubalorsetar #kedahan #scruborganic #homemade #bebasbahankimia #scrubkunyit #alorsetar #kedah #sayajual #sayapengguna #bolehpercaya #ctdk #faezahelai #fashasandha #nelydiasenrose #missfazurafans

Jaminan wang dikembalikan.
===========================================
.
Siapa yang ada masalah jerawat saya galakkan sangat mencuba scrub kunyit madu mk ini.
In shaa Allah dapat mengecutkan jerawat yang singgah di wajah anda.
.
Bila dah kecut kita sental lagi bagi semua parut hilang.
In shaa Allah sebelum raya anda akan dapat wajah idaman licin tanpa jerawat jika muka dari sekarang.
.
Meh whatsApp sekarang dan tekan link di bio ☺

#mkbeautyscrub #mkbeautyscrubteam #mkbeautyscrubalorsetar #kedahan #scruborganic #homemade #bebasbahankimia #scrubkunyit #alorsetar #kedah #sayajual #sayapengguna #bolehpercaya #ctdk #faezahelai #fashasandha #nelydiasenrose #missfazurafans

SELAMAT TINGGAL KULIT BERMASALAH ====================================
.
Kulit cantik adalah idaman setiap wanita , betul tak ? Tapi ramai antara kita yang takut nak gunakan skincare sebab risau mengandungi merkuri dan bahan berbahaya . .
Jangan risau , MK Beauty Scrub adalah satu produk penjagaan wajah yang selamat digunakan sebab ianya 100% bahan semulajadi dan 100% homamade bumiputera . .
Produk MK Beauty Scrub adalah berasaskan madu asli , kunyit asli dan herba yang terpilih untuk merawat masalah seperti jerawat , jeragat , parut . Selain itu boleh mencerah dan melembutkan kulit . Gabungan madu asli dan kunyit aslinya yang mampu mengembalikan keremajaan kulit dan menjadikan kulit sihat cantik serta selamat.
.
Siapa yang ingin tahu kelebihan dan manfaat MK Beauty Scrub , korang harus cuba . Jangan ragu lagi kerana MK Beauty Scrub juga mendapat kelulusan KKM . .
Dengan hanya 1 bekas atau 3-4 kali penggunaan sahaja korang akan alami sendiri perubahan pada wajah korang .
.
Meh whatsApp sekarang dan tekan link di bio ☺

#mkbeautyscrub #mkbeautyscrubteam #mkbeautyscrubalorsetar #kedahan #scruborganic #homemade #bebasbahankimia #scrubkunyit #alorsetar #kedah #sayajual #sayapengguna #bolehpercaya #ctdk #faezahelai #fashasandha #nelydiasenrose #missfazurafans

PARUT SUSAH NAK HILANG !!
================================
.
Siapa tak stress bab " PARUT " kan ? Biasanya parut di muka disebabkan jerawat . Bagi mereka yang suka picit jerawat ia mungkin akan meninggalkan kesan kemerahan , kehitaman atau berlubang.
.
Lagi parah tempoh untuk menghilangkan parut jerawat mengambil masa 6-12bulan , ada juga yang makan tahun . Ada yang mengadu dah pakai bermacam krim , parut tetap susah hilang . Betul tak ?
.
Kenapa parut susah hilang ? Perlu tahu parut susah hilang disebabkan sel yang tidak sihat atau erti kata lain disebabkan sel kulit yang sudah mati.
.
Sel yang sihat amat penting untuk penyerapan nutrien dan protien yang merupakan makanan asas untuk kulit.
.
Macam mana nak dapatkan sel kulit yang sihat ? Korang WAJIB lakukan scrub wajah paling kurang 2-3 kali seminggu untuk menanggalkan sel kulit mati dan juga kotoran yang tersumbat.
.
Scrub apa boleh hilangkan parut ? #mkbeautyscrub membantu masalah parut hilang dalam masa kurang dari 6 bulan . Biar betul ?? Tak percaya ?? Lihat feedback customer kami ☝
.
Meh whatsApp sekarang dan tekan link di bio ☺

#mkbeautyscrub #mkbeautyscrubteam #mkbeautyscrubalorsetar #kedahan #scruborganic #homemade #bebasbahankimia #scrubkunyit #alorsetar #kedah #sayajual #sayapengguna #bolehpercaya #ctdk #faezahelai #fashasandha #nelydiasenrose #missfazurafans

Ramai orang cakap bila kulit dah cantik + sihat, Pakai bedak secalit pon dah nampak peloles sangat.
.
Scrub dulu muka tu buang sel kulit mati tau. Baru lah sihat kulit tu. Dah la #ScrubKunyitMadu ni boleh dipakai hari2 tau!❤😍
.
Mananya tak cantik kulit uolls tu. Syaza nak comei selalu so kenalah start dari sekarang😉
.
Meh whatsApp sekarang dan tekan link di bio ☺

#mkbeautyscrub #mkbeautyscrubteam #mkbeautyscrubalorsetar #kedahan #scruborganic #homemade #bebasbahankimia #scrubkunyit #alorsetar #kedah #sayajual #sayapengguna #bolehpercaya #ctdk #faezahelai #fashasandha #nelydiasenrose #missfazurafans

" BOLEHKAN JERAWAT BERNANAH DAN TERUK MENGGUNAKAN MK BEAUTY SCRUB "
.
Jawapannya , mereka yang mengalami masalah jerawat yang sangat teruk seperti bernanah tidak digalakkan sama sekali menggunakannya sebagai scrub . Tetapi boleh digunakan sebagai masker.
.
Kenapa tidak boleh scrub ? Kerana risau bila berscrub jerawat akan pecah dan akan mengeluarkan air bisa dan nanah . Hal ini akan menyebabkan air bisa dan nanah itu merebak masuk ke bahagian pori yang lain dan boleh mengakibatkan pertumbuhan jerawat di bahagian lain lagi.
.
Akan tetapi , anda masih boleh menggunakan scrub ini sebagai masker . Sapukan pada bahagian muka secara perlahan supaya jerawat tidak pecah dan biarkan seperti masker dalam masa 10-20 minit . Kemudian cuci dengan menggunakan air suam ataupun air yang bersih . Sesudah dibersihkan jangan dilap dan biarkan muka kering dengan sendiri.
.
Meh whatsApp sekarang dan tekan link di bio ☺

#mkbeautyscrub #mkbeautyscrubteam #mkbeautyscrubalorsetar #kedahan #scruborganic #homemade #bebasbahankimia #scrubkunyit #alorsetar #kedah #sayajual #sayapengguna #bolehpercaya #ctdk #faezahelai #fashasandha #nelydiasenrose #missfazurafans

REPEAT ORDER
.
Best sangat menjual bila ramai pulak yang repeat order. Minggu ni berdesup customer yang dah cuba whatsApp bagi feedback dan repeat order.
.
Ofcoss laa ! Semua nak muka cantik raya ni. Tak nak jerawat muncul macam cendawan. Kan? Tqsm customer 😍
.
Meh whatsApp sekarang dan tekan link di bio ☺

#mkbeautyscrub #mkbeautyscrubteam #mkbeautyscrubalorsetar #kedahan #scruborganic #homemade #bebasbahankimia #scrubkunyit #alorsetar #kedah #sayajual #sayapengguna #bolehpercaya #ctdk #faezahelai #fashasandha #nelydiasenrose #missfazurafans

Assalamualaikum. Good morning semua ☺☺
.
Alhamdulillah pagi yg fresh ni best berscrub dgn #mkbeautyscrub. Segala masalah jerawat, parut jerawat, kulit kusam dan seangkatan dgn nya pulih dgn serta merta.
.
Meh whatsApp sekarang dan tekan link di bio ☺

#mkbeautyscrub #mkbeautyscrubteam #mkbeautyscrubalorsetar #kedahan #scruborganic #homemade #bebasbahankimia #scrubkunyit #alorsetar #kedah #sayajual #sayapengguna #bolehpercaya #ctdk #faezahelai #fashasandha #nelydiasenrose #missfazura #schaalyahyaootd

MASALAH SUNBURN.
.
Sekarang musim panas kan ? Dah tentu muka sangat terdedah dengan cahaya matahari dan udara kotor.
.
Apa kata korang semua berscrub dengan #mkbeautyscrub . Tengok fedback kami kat bawah . Kesan akibat terkena cahaya matahari terus hilang selepas sapukan scrub pada muka.
.
Sangat berbaloi !
.
Meh whatsApp sekarang dan tekan link di bio ☺

#mkbeautyscrub #scruborganic #homemade #bebasbahankimia #scrubkunyit #alorsetar #kedah #sayajual #sayapengguna #bolehpercaya #ctdk #faezahelai #fashasandha #nelydiasenrose #missfazura #schaalyahyaootd

Korang ada masalah macam ni tak ? Dah cuba macam2 produk tak ok jugak ? Meh sini baca dan tengok feedback customer kami☝
.
Muka berjerawat , kusam dan bermasalah kini kembali sihat , cantik dan cerah selepas konsisten dengan #mkbeautyscrub dan diikuti dengan #mkbeautyserum hanya 1bekas scrub dan 1botol serum sahaja
.
#scrubkunyit hanya RM25 dan ada kelulusan KKM . So jangan takut untuk cuba kerana tiada bahan bahaya atau merkuri didalamnya . #serumgold juga bebas daripada bahan bahaya dan merkuri dengan harga RM35 sahaja.
.
Meh whatsApp sekarang dan tekan link di bio ☺

#mkbeautyscrub #scruborganic #homemade #bebasbahankimia #scrubkunyit #alorsetar #kedah #sayajual #sayapengguna #bolehpercaya #ctdk #faezahelai #fashasandha #nelydiasenrose #missfazura #schaalyahya

Hai hampa. Utk pengetahuan adik2, kakak2, abang2, makcik2 yg belum cuba #mkbeautyscrub ni syaza saran kan cepat2 laa cuba. Alhamdulillah scrub kunyit mk ni dah banyak membantu org2 diluar sana yg mengalami masalah kulit muka.
.
Dlm scrub kunyit ni juga ada MADU tau. Madu ni banyak manfaat nya. Meh sini syaza nak bagi tau khasiat madu utk kecantikan kulit wajah.
.
✔ Melindungi Kulit.
✔ Melembabkan Kulit.
✔ Mencegah Penuaan Pada Kulit.
✔ Memelihara Kecantikan Kulit.
✔ Menyembuhkan Luka Pada Kulit.
✔ Membersihkan Kulit.
.
Meh whatsApp sekarang dan tekan link di bio ☺

#mkbeautyscrub #scruborganic #homemade #bebasbahankimia #scrubkunyit #alorsetar #kedah #sayajual #sayapengguna #bolehpercaya #ctdk #faezahelai #fashasandha #nelydiasenrose #missfazura #schaalyahya

Orang perempuan ni dengan kunyit memang tak boleh dipisahkan 😄 Masak guna kunyit, Minum jamu kunyit, Dalam pantang kena minum jus kunyit.
.
Bagus cik kunyit ni luar dalam dapat mencantikan wanita. Banyak betul jasa nya. Hargailah si kunyit ni dan kalau nak muka bersih tanpa noda boleh laa cuba #mkbeautyscrub. Memang powerr tau. Homemade dan dijamim bebas bahan kimia.
.
Meh whatsApp sekarang dan tekan link di bio ☺

#mkbeautyscrub #scruborganic #homemade #bebasbahankimia #scrubkunyit #alorsetar #kedah #sayajual #sayapengguna #bolehpercaya #ctdk #faezahelai #fashasandha #nelydiasenrose #missfazura #schaalyahya

FEEDBACK SAYA SENDIRI !! 😱
.
Jum bebas dari jerawat dan bertindak untuk hapuskan jerawat sekarang 😵
.
Jerawat adalah musuh paling utama dan juga musuh paling jahat yang ramai tak suka! Jerawat juga boleh menghilangkan mood kita kan? .
Alhamdulillah belum cukup setahun saya sendiri mengamalkan scrub kunyit #mkbeautyscrub ni. Ini lah hasil yg saya dapat 😍
.
Meh whatsApp sekarang dan tekan link di bio ☺

#mkbeautyscrub #scruborganic #homemade #bebasbahankimia #scrubkunyit #alorsetar #kedah #sayajual #sayapengguna #bolehpercaya #ctdk #faezahelai #fashasandha #nelydiasenrose #missfazura #schaalyahya

Sampai bila nak bela jerawat, jeragat, kulit kusam. Sampai bila nak biarkan parut dan bintik hitam jadi wallpaper kat muka.
.
Bukan kita tak mampu nak rawat tapi diri sendiri yang tak mahu bertindak. Betul tak? ☺
.
Dah nak raya, jangan esok nak raya hari ini baru nak bertindak. Orang lain confident nak selfie bergambar raya nanti, tapi kita menyorok belakang orang sebab tak yakin dan malu dengan masalah muka kita. Nak ke?
.
#mkbeautyscrub salah satu produk natural homemade yang mampu say goodbye pada masalah muka kita.
.
Hanya tunggu on ke tak on je . Iolls da on 🙌
.
Meh whatsApp sekarang dan tekan link di bio ☺

#mkbeautyscrub #scruborganic #homemade #bebasbahankimia #scrubkunyit #alorsetar #kedah #sayajual #sayapengguna #bolehpercaya

Most Popular Instagram Hashtags