#birutakkanpadam

136 posts

TOP POSTS

TAHUKAH ANDA?
.
Chelsea telah memungut wang sebanyak £102.5 Juta setelah menjual keenam enam pemain tersebut semenjak Januari 2017.
.
1. Oscar = 60 Juta ke Shanghai
.
2. Juan Cuadrado = 17.3 Juta ke Juventus
.
3. Patrick Bamford = 10 Juta ke Middlesbrough
.
4. John Obi Mikel = 9 Juta ke Tianjin TEDA
.
5. Christian Atsu = 6.2 Juta ke Newcastle Utd
.
6. Branislav Ivanovic = Percuma ke Zenit St Petersbough
.
🔵Come On Chelsea⚽
.
😄John Abramovich😄
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Sepanjang perlawanan di liga, pemain Chelsea tak pernah digantung perlawanan disebabkan kad merah.. Kalau tak silap admin, di dalam saingan cup pun kita tak pernah dilayangkan kad merah.. Power kan kita? Hahahaha..
.
🔵Come On Chelsea⚽
.
😄John Abramovich😄
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

BERITA BAIK!!
.
Don Conte akan menandatangani kontrak baru bersama Chelsea dengan nilai yang mahal iaitu £40 Juta. Kontrak itu mengekalkan beliau di Chelsea selama 5 tahun. Pada masa yang sama, kontrak ini juga menandakan bahawa Conte ialah pengurus termahal yang Chelsea bayar dalan sejarah Chelsea.
.
🔵Come On Chelsea⚽
.
😄John Abramovich😄
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

"Pada hari saya tiba di sini, kami bercakap bersama dan Conte selalu becakap mengenai filosofi beliau untuk bermain bola sepak.
.
Dan beliau juga berkata iaitu saya antara pemain yang sangat dia perlukan dan untuk membantu Chelsea.
.
Dan saya membalas kata kata beliau iaitu saya akan bekerja keras untuk awak dan Chelsea. " - David Luiz
.
Nampakkan kedua dua pemain ini bermain demi Chelsea?
.
🔵Come On Chelsea⚽
.
😄John Abramovich😄
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Don Conte berkata dia akan cuba sedaya upaya demi mengekalkan penyerang Chelsea, Diego Costa di Stamford Bridge. Tambah beliau, Diego antara pemain yang terbaik pernah dia ada dan susah nak melepaskan antara penyerang terbaik dunia. Costa in lagi?
.
🔵Come On Chelsea⚽
.
😄John Abramovich😄
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

MENJELANG FINAL PIALA FA
.
Kapten Arsenal iaitu Koscielny sah terlepas akibat penggantungan kad merah tempoh hari. Bukan itu sahaja, seorang lagi pertahanan mereka iaitu Gabriel Paulista juga mungkin terlepas perlawanan akhir menentang Chelsea apabila terpaksa diusung keluar tempoh hari menentang Everton.
.
Lagi dan lagi, Alexis Sanchez juga sekarang mengalami kecederaan kecil menentang Everton dan mungkin Alex Iwobi akan menggantikan beliau. Berita baik?
.
.
Sumber : Newsnow.co.uk
.
🔵Come On Chelsea⚽
.
😄John Abramovich😄
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland
.
.
(Partners and idol tagged)

ONE STEP CLOSER TO CHINA
.
Diego Costa telah bersetuju dengan tawaran pihak Tianjian Quanjian apabila mereka mencapai Verbal Agreement iaitu perjanjian lisan pada beberapa hari lepas di London. Bye Bye time?
.
🔵Come On Chelsea⚽
.
😄John Abramovich😄
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Pihak atasan Chelsea akan memberikan kontrak baru buat pemenang pengurus terbaik liga inggeris, Antonio Conte selepas perlawanan menentang Arsenal Ahad nanti. Dikatakan kontrak itu akan mengekalkan Conte di Kota London itu sehingga 2020.
. | Sumber : Daily star | .
🔵Come On Chelsea⚽
.
😄John Abramovich😄
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

MOST RECENT

TAHUKAH ANDA?
.
Chelsea telah memungut wang sebanyak £102.5 Juta setelah menjual keenam enam pemain tersebut semenjak Januari 2017.
.
1. Oscar = 60 Juta ke Shanghai
.
2. Juan Cuadrado = 17.3 Juta ke Juventus
.
3. Patrick Bamford = 10 Juta ke Middlesbrough
.
4. John Obi Mikel = 9 Juta ke Tianjin TEDA
.
5. Christian Atsu = 6.2 Juta ke Newcastle Utd
.
6. Branislav Ivanovic = Percuma ke Zenit St Petersbough
.
🔵Come On Chelsea⚽
.
😄John Abramovich😄
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Berikut adalah jumlah jaringan per minit yang telah dijaringkan oleh setiap pemain di Liga Inggeris musim ni.. Bat 3 gol, tetapi gol per minit die sedikit, so die top hahahaha... Do It Like Bat😂
.
🔵Come On Chelsea⚽
.
😄John Abramovich😄
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Selamat Hari Jadi kita ucapkan kepada Petr Cech yang merupakan salah satu lagenda Chelsea yang kita akan ingat sampai bila bila. Hari ni befday beliau yang ke 35 tau.. tapi tenaga lain macam haha... .
🔵Come On Chelsea⚽
.
😄John Abramovich😄
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

GOOOAALLL!!!! Terry meletakkan kita dihadapan. 1 minit selepas itu Capoue menjaringkan gol buat Watford. Kedudukan semasa : Chelsea 1 - 1 Watford
🔵Come On Chelsea⚽
.
😄John Abramovich😄
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

CERITA DI SEBALIK TABIR
.
TAHUKAH ANDA?
.
Chelsea sekarang berada dalam dilema. Bukan dilema macam drama drama Melayu kat TV3 tau😂. Kita sekarang tengah mencari penaja yang sanggup menaja kos pembinaan 'The New Stamford Bridge' yang bernilai £500 Juta.
.
APA MASALAHNYA?
.
.
Pihak atasan Chelsea masih ingin mengekalkan nama Stamford Bridge sebagai nama asal stadium baharu nanti. Akan tetapi Chelsea tidak mahu menukar nama stadium baharu kita nanti mengikut nama pihak penaja. Sebagai contoh, Stadium Emirates (Arsenal), Stadium Etihad (Man City), Allianz Arena (Bayern Munich) dan Stadium Vodafone (Besiktas). Mereka ini semua menukar nama stadium mengikut penaja yang menaja stadium mereka.
.
Admin tak pasti bagaimanakah Chelsea akan menghadapi situasi begini. Paling tidakpun, kita boleh mencontohi Man United yang menggukanan nama penaja stadium di tempat latihan mereka iaitu AON Training Complex. Barai laa kepala Pak Roman nak guna duitnya sendiri nak bina stadium ni sorang - sorang😂
.
😄John Abramovich😄
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Berikut adalah rating pemain kita semalam. Fabregas bossed it everywhere😎. Setuju tak kalau admin cakap yang match semalam match ketiga terbaik kita selepas menentang Everton ( 5 - 0 ) dan Man Utd ( 4 - 0 ) di Stamford Bridge?
- John Abramovich -
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Tamat masa penuh!
.
Che 3 - 0 Mid
.
.
Jelas kita memang kelab terbaik dalam liga sekarang. 1 lagi kemenangan dan kita bakal digelar CHAMPIONS OF ENGLAND!! Tak sabar nak nantikan jumaat ini😊. Jangan lupe subuh ya... Highlight dan ulasan akan dipost oleh Afiq Ajad dan Hazardous08. Bye😘
.
.
- Partners tagged - .
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Ini adalah kesebelasan utama ramalan dari Goal.UK. Ramalan je okayy hahahaha.. Bagaimana ramalan anda? Admin tak pasti pasal Kante dan Luiz betapa teruk kecederaan mereka....
.
.
- John Abramovich -
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

"Saya rasa Tottenham ada kelebihan jika anda bandingkan dengan Chelsea" kata bekas pengendali Itali itu.
.
"Ini adalah musim pertama saya dan saya telah tempuhi bermacam macam situasi dan pemain. Mauricio Pochettino telah berkhidmat di Spurs selama tiga tahun dan telah mengubah beberapa pemain dan ia menunjukkan keputusan positif."
.
"Bagi saya Spurs adalah pasukan yang kuat dan ia adalah normal apabila mereka cuba nak memenangi Piala."
.
.
- John Abramovich -
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland
.
.
🔵 Partners Tagged 🔵

Haaa apa macam semua? Padu tak free kick Cesc Fabregas ni? Ala ala Mr Chopot Power Cat gituu hahahaha... Kipitdap Cesc!
- John Abramovich -
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

.
THIBAUT COURTOIS : Sudah disahkan 'fit' untuk menentang Middlesbrough selepas kecederaan kecil ketika beliau bermain bola keranjang tempoh hari
.
DAVID LUIZ : Kecederaan pangkal paha yang menimpa beliau ketika menentang Everton. Peluang bermain ialah 50-50.
.
NGOLO KANTE : Mengalami kecederaan kecil di bahagian otot semasa latihan. Peluang bermain ialah 50-50. - John Abramovich -
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

GEMPAR!!
Inter Milan dikatakan tidak berpuas hati dan ingin sekali lagi cuba untuk membawa pengurus Chelsea, Antonio Conte ke San Siro. Kali ni mereka datang bukan biasa biasa punya, siap tawar Don Conte gaji sebanyak £10 Juta Euro setahun!! Wow!! Makan 7 keturunan tak habis duit tu hahaha😂.. Persoalannya, nak ke Conte berhijrah ke Inter? Harap tak laa....
- John Abramovich -
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland 👉Partners Tagged👈

"Conte seorang jurulatih yang bagus. Dia sahaja yang tahu menggunakan kelebihan corak permainan saya berbanding jurulatih lain. Oleh itu saya perlu beri kredit kepada beliau" -- The Geezer David Luiz mengenai Don Conte.
- John Abramovich -
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Tambah Sten Christensen yang merupakan bapa kepada Andreas Christensen apabila mendengar Virgil Van Dijk ingin ke Chelsea : "Andreas takkan digunakan sebagai sistem barter dan bermain untuk Southampton. Ini adalah perkara yang tidak boleh berlaku"🔵🔵
- John Abramovich -
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

| Willian Out? |
Menurut Metro.Co.Uk, Willian Borges dikatakan diberi lampu hijau untuk meninggalkan Chelsea hujung musim ini untuk menyertai pasukan lain. Antara pasukan yang menunjukkan minat demi mendapatkan si Tebuan ni ialah Man United. Jose sedang mempersiapkan wang perpindahan Willian ke United sebanyak 40 Juta Euro. So macam mana? Bagi admin boleh kita jual tapi pastikan pemain yang setaraf dengan beliau di bawa masuk.. - John Abramovich -
#chelsea #malaysia #cfc #cfm #chelseafansmalaysia #birutakkanpadam #stamfordbridge #keeptheblueflagflyinghigh #ktbffh #coyb #comeonchelsea #chelseamalaysiasupporters #premierleague #championsofengland

Most Popular Instagram Hashtags