#birutakkanpadam

MOST RECENT

BERJAGA JAGA
.
Selain dibayangi kehadiran David Silva, Kun Aguero dan De Bruyne, Don Conte berpesan bahawa supaya mengawal ketat pergerakkan pemain sayap Man City, Leroy Sane. Bahaya dohh pemain ni. Iras iras Mo Salah kerana selalu menewaskan pertahanan lawan menggunakan kepantasan.
.
Admin dah tengok dua game dia lawan Arsenal minggu ni. Ternyata dia merupakan antara tunjang keberkesanan taktikal Pep. Lepas ni admin share dengan korang cara Pep punya taktikal
.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

Tahniahhh Eden Hazard kerana dipilih menjadi calon untuk Pemain Terbaik Bulan Februari Liga Perdana. Korang boleh undi dekat laman web rasmi www.premierleague.com. Ingatkan Willian pun tercalom sekali tadi huhu😅
.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

Kepala ke kepala (Head to Head) antara Man City dan Chelsea dalam 5 perlawanan terakhir mereka. Chelsea dengan 3 kemenangan manakalah City dengan 2 kemenangan. Mampukah Chelsea bangkit selepas dikecewakan jiran Lelaki Siti (Man City)?
.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

Senarai gaji diterima di Chelsea bulanan
.
Top 3 :
.
1. Eden Hazard (220000)
2. Thibaut Courtois (140000)
3. Cesc Fabregas (220000)
.
Bottom 3 :
.
1. Eduardo (10000)
2. Kenedy (25000)
3. Andreas Christensen (35000)
.
Ps: walaupun Kenedy dipinjam ke Newcastle tetapi wages dia kita masih bayar.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

Adakah sumpahan no.9 terus menjadi igauan Chelsea? Morata ialah pemain terbaru menggunakan no.9 misteri ini. Kebanyakkan pemain yang menggunakan jersi no.9 semuanya tak perform seperti Falcao, Torres, Sidweel, Boulahrouz dan lain lain
.
Diego Costa bijak memilih no.19 sebabtu dia banyak gol hahahahaha
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

Menurut salah satu akhbar di Jerman, dikatakan bahawa Alvaro Morata menjadi salah satu pemain yang mereka pancing jika Robert Lewandowskk meninggalkan Bayern Munich musim panas nanti. Elokkah kita melakukan swap deal Lewa-Alvaro?
.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

CONTE PILIHAN ITALI
.
Conte menjadi nama terhangat untuk mengisi jawatan kosong jurulatih skuad kebangsaan Itali. Dengan musim yang tidak begitu sempurna buat Conte bersama Chelsea kali ini, sudah pasti membuat Conte berfikir dua kali untuk keluar dari Chelsea. Tapi kalau tak silap min Conte cakap aritu dia akan stay sampai kontrak dia habis. Tapi tak tau la kalau dia tak tahan dengan desakan penyokong atau BOD.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

Chelsea ada kelebihan menentang City?
.
Fyi, City akan bertemu Arsenal awal pagi Khamis nanti untuk saingan liga. Jadi masa rehat mereka bertemu kita agak pendek berbanding kita yang rehat seminggu. Mereka rehat dalam 3 hari je. So ini sedikit memberi kelebihan kecergasan pemain Chelsea. City mungkin berasa penat sebab 3 perlawanan dalam minggu ini mereka menggunakan kesebelasan utama mereka.
.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

"Aritu aku nak usha satu awek ni lawa giler. Tapi tak jadi dohh. Sebab awek tu bagitau aku nama dia Sajat" bisik Morata kepada Lukaku
.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

Baki perlawanan kita dalam Liga Perdana. Bagi admin lepas ni kita wajib menang di home termasuk lawan Spurs dan kalau boleh curi mata dari gelanggang lawan termasuk Man City. Tak kesah la nombor berapa janji kita target top four. Andai kata Conte memilih opsyen kedua iaitu memenangi Liga Juara Juara, itu agak berisiko tetapi tak mustahil. Kalau anda mana satu anda pilih? Menang Liga Juara Juara atau cuba merebut slot 4 terbaik dalam liga?
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

Gosip Mak Jemah

Dengar cite SkySports (sumber boleh dipercayai), katanya Chelsea nak beli mamat Bayern ni tetapi akan bersaing dengan Man Utd. Macam dulu jugak kita lawan Menyu nak dapatkan Lukaku tetapi kita tewas. Kalau depa masuk Chelsea makanya kita sudah ada 4 centre foward. Nak ke beli dia ni?
.
🔵Come On Chelsea
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

Tatkala menempuh jadual yang mencabar, kau tewas, kau dikutuk. Ada seketika nama mu naik, orang sanjung. Bagaimana pula jika kau buat kesalahan? Orang lansung melupakan jasamu. Demi membawa satu maruah, kau sanggup melakukan risiko demi kebaikkan pasukan. Ada yang kata kamu sudah hilang buah fikiran, namun ada juga yang masih mendukung kamu tetapi itu cuma segelintir.

Tidak semua disini memahami tekanan yang kau hadapi, tidak juga aku memahaminya, tetapi aku, dia dan kami semua tahu engkau akan melakukan yang terbaik untuk membuat kami tersenyum bangga. Ayuh!! Usah dikenang semua kekalahan dan keputusan perit ini. Kita bangkit lakukan kejutan ke atas juara Piala Carabao ahad minggu depan. Kami mohon agar kamu terus kental menerima tekanan sebegini. This is Premier League, The most toughest football league in the world. #incontewetrust
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

Perghh korang sembang.. macam tau je ape yang jadi dekat bench.. Nak salahkan Conte macam Conte tu sengaja nak buat Chelsea kalah.. Come on la matured la sikit.. Memang admin mengaku second half kita agak tenggelam sebab Man Utd lebih compose, disiplin dan mereka bersyukur ade Matic. Bagi admin Matic lah yang banyak hentikan gerakan bahaya Chelsea.
.
Yang kes Morata tu kan.. Sebenarnya dari match pertama beliau di Chelsea menentang Arsenal di Perisai Kommuniti admin nampak beliau bukan strength targetmen. Lebih kepada ariel treat dan mempunyai skill dan hantaran yang cantik. Yang nampak beliau lembik ialah korang tengok 2 pertahanan terpaksa menglahang beliau sehingga lah beliau jatuh dan membuat kesilapan. Admin faham kenapa Conte tak nak keluarkan beliau. Okay macam ni lah. Cuba letak diri korang di posisi Morata dengan ability Morata sendiri. Korang sedar yang korang selalu buat mistake macam Morata buat tetapi korang nak satu bende je dari Conte. Iaitu PELUANG!. Peluang untuk membuktikan diri beliau layak bermain untuk Chelsea. Admin bersyukur sebab Conte maseh lagi bagi peluang dan letak harapan dekat penyerang Sepanyol itu. Kalau korang mesti korang tak nak kene sub kan match genting sebegini?
.
Kesimpulannya apapun yang terjadi kita mesti setia dan terus menyokong. Walaupun panas matahari, walau hujan turun lagi, walaupun tak menang piala lansung musim ini, kita mesti kekal menjadi sang biru dan bukannya sang plastik. Memang admin sakit hati gak second half kita terlalu tenang tetapi di kem Chelsea, hanya mereka yang tahu. Dalam saat sebegini, Conte pasti merasa tekanan dari pelbagai pihak termasuk kita. Sudah pasti beliau akan buat lagi baik selepas ini. Bounce Backk The Blues!!! Masih ada 10 perlawanan lagi tinggal!! CONTE IN #contein
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

Andai kata la Christensen mark si Lingard tadi konfem menyu tak skor no.2 punya. Dia miss marking. Terlepas pandang. Hmmmm.. Bounce back Christensen!!
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

Haihhh first half dah lawa. Second half kita terlalu casual dan bersahaja. Nampak macam nak seri je. Ape boleh buat. Kalah pun kalah lah nak buat macam mana kan? Full time : Menyu 2 - 1 Chelsea
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

Ada rezeki kita menang . Ini Chelsea Jangan Main!
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

SEGMEN DIMANAKAH MEREKA?

Paulo Fereira sekarang dah bersara dari sebarang aktiviti bola sepak. Kelab terakhir beliau ialah Chelsea. Moments dia yang awok ingat?
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

SEGMEN DIMANAKAH MEREKA?
.
Solomon Kolou sekarang bermain untuk pasukan Hertha Berlin di Bundesliga
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

Sedikit statistik mengenai perlawanan malam ini. Adakah anda semakin merasai bahang United-Chelsea ini? Pukul 10.05 malam nanti ada jawapannya.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #championsofengland

Most Popular Instagram Hashtags