#birutakkanpadam

202 posts

TOP POSTS

Kalau anda perasan, lawan Arsenal dan Burnley Conte tak pakai sut, kita kalah. Bila lawan Spurs ni dia pakai sut baru menang hahahahaha... Illuminati Confirmed???👀
.
Ps : takde kena mengena dengan Syirik atau Khurafat kayy hahaha...
.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

" Ia adalah dalam situasi yang sempurna. Saya memilih untuk ke Liga Perdana dan saya mahu bermain di dalam pasukan Conte. Sekarang saya perlu kerja keras, menjaringkan gol dan bermain dengan baik. Di sini terdapat banyak pemain yang bagus dan saya rasa mereka akan lakukan sesuatu yang luar jangkaan. " - Alvaro Morata
.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Pemain yang ramai menanti kelibatnya untuk menyarung jersi Chelsea iaitu Bakayoko telah dikatakan fit dan meletakkan dirinya available menjelang North London Darby esok. Manakala situasi Eden Hazard masih lagi belum fit sepenuhnya dan dijangka akan diketepikan. Sebarang keputusan admin letak pada Conte. Kalau Baka main pun, admin rasa dia akan gugup sebab first time main dengan juara hahaha... Apa apapun goodluck Baka dan Ajad!!
.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Danny Rose dikatakan menolak lamaran Chelsea untuk dapatkan beliau selepas beliau lebih rela sertai Man United. Chelsea walaupun menawar beliau gaji yang lumayan tetapi beliau tetap memilih United. Buat masa sekarang belum ada bidaan dari mana mana pasukan untuk dapatkan beliau.. Yelah.. Player Spurs la katakan... Dua tahun kita kecewakan mereka hihihihi...
.
Sementara itu dilaporkan bahawa Virgil Van Dijk telah tiba di London semalam tetapi tidak pasti atas utusan apa. Kot kot nak bercuti ke, jumpe makwe ke, nak main Ferris Wheel ke hehehehe.... Harap utusan itu ada kaitan dengan Chelsea.. Setuju?
.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Mesti menang tapi bukan mudah. Kita dah serik peristiwa musim 15/16 berlaku lagi. Kita tewas ditangan Burnley yang mana kekalahan pertama kita pada perlawanan pembukaan liga sejak 17 tahun lalu. Antonio Conte harus lakukan sesuatu. Tanpa kelibat pemain yang kerap membarisi skuad musim lalu seperti Hazard yang cedera, Cahill yang digantung dan Matic yang berpindah tampak akan memberikan kesan kepada kita. Tak tau la kesan negatif atau positif.
.
Kekalahan menentang Tottenham nanti bukan sahaja memberi kita tanda menekan butang panik, malahan Chelsea bakal jadi pasukan pertama selaku juara bertahan yang akan tewas dua perlawanan awal liga sejak bermulanya era Premier League. Dengan momentum skuad Spurs yang solid, kita harap keputusan positif berpihak kepada kita. Takut, nervous jugaklah tapi admin percayakan Conte. Lets keep the blue flag flying high!!
.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Admin nak tanya pendapat korang.. Memandangkan masalah penyerang sering mengundang kita, so admin nak tanya, siapakah yang patut membarisi kesebelasab utama esok? Admin kalau boleh nak Willian, Morata dan Boga. Korang pulak macam mana? Nyatakan sebab nya dan insha allah admin reply haha...
.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Hazard dan Bakayoko sudah pun mula bermain pada perlawanan latihan menentang QPR di Cobham semalam. Chelsea menang 8 - 0. Untuk makluman ini bukan perlawanan rasmi, cuma macam korang main bola petang petang kat padang ahh gitu hahaha... Ni kira main biase biase je hahaha.. Jangan pulak expect mereka terus turun ahad nanti kayy....
.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Inilah yang ditanya oleh salah seorang wartawan dalam video yang kami post sebentar tadi. Kata Costa : "Chelsea letakkan harga yang tinggi pada saya. Seakan akannya Atletico Madrid mungkin membatalkan hasrat untuk membawa saya balik. Saya datang ke sini dengan 35 Juta, tetapi saya keluar dengan harga yang lebih dari itu".
.
Hhahaha Costa ni pun😂
.
Sumber : Evening Standard
.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

MOST RECENT

" Ia adalah dalam situasi yang sempurna. Saya memilih untuk ke Liga Perdana dan saya mahu bermain di dalam pasukan Conte. Sekarang saya perlu kerja keras, menjaringkan gol dan bermain dengan baik. Di sini terdapat banyak pemain yang bagus dan saya rasa mereka akan lakukan sesuatu yang luar jangkaan. " - Alvaro Morata
.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Inilah yang ditanya oleh salah seorang wartawan dalam video yang kami post sebentar tadi. Kata Costa : "Chelsea letakkan harga yang tinggi pada saya. Seakan akannya Atletico Madrid mungkin membatalkan hasrat untuk membawa saya balik. Saya datang ke sini dengan 35 Juta, tetapi saya keluar dengan harga yang lebih dari itu".
.
Hhahaha Costa ni pun😂
.
Sumber : Evening Standard
.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Mesti menang tapi bukan mudah. Kita dah serik peristiwa musim 15/16 berlaku lagi. Kita tewas ditangan Burnley yang mana kekalahan pertama kita pada perlawanan pembukaan liga sejak 17 tahun lalu. Antonio Conte harus lakukan sesuatu. Tanpa kelibat pemain yang kerap membarisi skuad musim lalu seperti Hazard yang cedera, Cahill yang digantung dan Matic yang berpindah tampak akan memberikan kesan kepada kita. Tak tau la kesan negatif atau positif.
.
Kekalahan menentang Tottenham nanti bukan sahaja memberi kita tanda menekan butang panik, malahan Chelsea bakal jadi pasukan pertama selaku juara bertahan yang akan tewas dua perlawanan awal liga sejak bermulanya era Premier League. Dengan momentum skuad Spurs yang solid, kita harap keputusan positif berpihak kepada kita. Takut, nervous jugaklah tapi admin percayakan Conte. Lets keep the blue flag flying high!!
.
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Keyakinan Chelsea semakin bertambah untuk mendapatkan Alex Oxlade Chamberlain dari Arsenal selepas kelab itu mahu menjual nya. Anggaran yuran perpindahan adalah sebanyak 35 Juta, tetapi Arsene Wenger masih inginkan khidmat beliau di Emirates. Apa tunggu lagi Emenalo, buat la keje kau!
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Banyak yang menyalahkan Antonio Conte atas kekalahan menentang Burnley. Antara alasan nya ialah "kenapa bagi Michy main?", "kenapa Morata tak start?", "asal tak pakai formasi 4 pertahanan je?"... Meh admin jawab soalan soalan korang semua.
.
1. Kenapa Michy main?
.
Dari segi pengalaman, Batshuyai sudah bersama kita satu musim dan kerap kali diturunkan walaupun bukan starting eleven. Sudah tentu dengan kekurangan pemain, Bat adalah pilihan Conte ada kerana Bat lebih memahami sistem 3-4-3 Conte berbanding Alvaro.
.
2. Kenapa Morata tak main?
.
Kan haritu lagi Conte dah cakap dia perlu tambah fitness dia lagi. Maknanya di sini, Morata sudah ada kekurangan berbanding Michy. Apa guna kalau main cantek tetapi tak fit? Kalau Morata pancit, ia akan jejaskan persembahan beliau.
.
3. Formasi
.
Di sini admin letak kepercayaan kepada Conte. Antara sebab Conte tak nak main 4 pertahanan ialah, Conte tak biasa bermain 4 pertahanan kerana dia tak master dalam formasi tu. Bukti? Cuba ingat kembali musim lepas apabila kita bermain 4 pertahanan. First 3 game pu  admin dah nampak kelonggaran dan Arsenal dan Liverpool berjaya memanfaatkan kelonggaran itu. Jawabnya, kene bermain 3 - 4 - 3 lah kerana itu kepakaran Conte.
.
Mengenai pertukaran Boga, ada yang cadang supaya kita bermain 3-4-2 dengan Azpi akan bermain role asalnya dan Boga selaku wingbacks. Masalahnya, mampukah Boga main posisi itu? Dari segi attacking, Boga mungkin ada kelebihan, bagaimana dengan bertahan? Adakah beliau serajin Moses dan Azpi? Korang pernah ke tengok  die main wingbacks? Jawabnye, dia lah terpaksa dikorbankan demi bermain 3 centrebacks.
.
Kesimpulannya, admin bangga walaupun kalah. Silap percaturan, mungkin nahas lagi lah kita menentanga Burnley. Semangat pemain kita second half haruslah dipuji. Tahniah semua tak kira pemain, jurulatih mahupun penyokong! Lets keep the Blue flag flying high!!
.
🔵Come On Chelsea🔷
.
😎John Abramovich😏
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Barisan kesebelasan kedua dua pasukan kalau digabung untuk perlawanan malam ini.. Yang ini adalah pilihan dari Metro.Co.uk dan bukan pilihan CFM hahaha... Setuju?
.
🎈Come On Chelsea🎈
.
😎John Abramovich😽
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Jangan lupa temu janji kita malam ini.. Pastikan kita berjaya mendapatkan remote masing masing supaya pergaduhan tak berlaku hahahaha.. Siapa yang akan berdiri gah malam ini? Sang Biru atau Sang Merah??
.
🎈Come On Chelsea🎈
.
😎John Abramovich😽
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

MASIHKAH KAU INGAT?
.
Pada Ogos 2015, kita pernah berentap di medan Wembly menentang Arsenal bagi merebut kejuaraan Perisai Komuniti. Tetapi apakan daya, nasib tak berpihak kepada kita. Jaringan Oxlade Chamberlain memisahkan jaringan sekaligus kemenagan berpihak kepada Arsenal 1 - 0. Kemenangan itu juga membuatkan kekalahan pertama kali Jose Mourinho kepada Arsene Wenger. Adakah kita akan kembali dengan lebih kuat? Atau skrip 2015 berulang?
.
🎈Come On Chelsea🎈
.
😎John Abramovich😽
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

JUST READ, NOT TO BELIEVE
.
Menurut The Mirror, Chelsea dilaporkan semakin hampir untuk mendapatkan bintang Leicester City, Danny Drinkwater. Chelsea juga dikatakan serious untuk mendapatkan si Danny selepas percubaan musim lepas untuk mendapatkan beliau disekat. Conte juga dikatakan kagum dengan kerja keras serta usaha dan kebijaksaan beliau. Setuju? .
🎈Come On Chelsea🎈
.
😎John Abramovich😽
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

10 Pemain yang mampu Chelsea beli hujung musim ini. ( PART 1 ) .
1. Alvaro Morata
.
Dengan pelbagai desas desus mengatakan bahawa Diego Costa bakal meninggalkan The Blues, Chelsea perlu segera mencari pengganti beliau. Kerap memanaskan bangku simpanan, Morata memilh untuk meninggalkan The Los Blancos. Antara pasukan yang meminati beliau selain Chelsea ialah Man Utd, Arsenal, Juventus dan Liverpool. Tetapi sejak kebelakangan ini, pemain tersebut semakin hampir untuk berhijrah ke AC Milan.
.
2. Franck Kessie
.
Antara tonggak penting skuad Atalanta musim ini. Pemain tengah ini berjaya menjaringkan 6 gol dalam 32 penampilan musim ini. Tetapi malangnya, AC Milan juga hampir pasti menewaskan pasukan lain untuk mendapatkan Kessie.
.
3. Antonio Rudiger
.
Antara tonggak penting seangkatan dengan Francessco Totti di Roma. Bermain selaku pertahanan tengah, boleh tahan muda dan berpasangan bersama Mustafi di skuad Jerman. Roma menetapkan harga sebanyak 70 Juta bagi sesiapa yang ingin membeli beliau.
.
4.Radja Nainggolan
.
Beberapa usaha telah dijalankan tetapi semuanya menemui jalan buntu. Tetapi bagi Conte, dia masih inginkan khidmatnya atas sebab peranan box to box midfielder dan sepakan jarak jauh diperlukan.
.
5.Alex Sandro
.
Pemain ini sungguh menyinar sejak menyertai Juventus musim lalu. Pemain ini lebih mobile berbanding Alonso dan mampu menyesuaikan diri di dalam cara Conte dengan mudah. Juventus menetapkan harga 40 Juta di mana Man City juga turut sertai perlumbaan mendapatkan Alex.
.
🔵Come On Chelsea⚽
.
😄John Abramovich😄
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

TAHUKAH ANDA?
.
Chelsea telah memungut wang sebanyak £102.5 Juta setelah menjual keenam enam pemain tersebut semenjak Januari 2017.
.
1. Oscar = 60 Juta ke Shanghai
.
2. Juan Cuadrado = 17.3 Juta ke Juventus
.
3. Patrick Bamford = 10 Juta ke Middlesbrough
.
4. John Obi Mikel = 9 Juta ke Tianjin TEDA
.
5. Christian Atsu = 6.2 Juta ke Newcastle Utd
.
6. Branislav Ivanovic = Percuma ke Zenit St Petersbough
.
🔵Come On Chelsea⚽
.
😄John Abramovich😄
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Berikut adalah jumlah jaringan per minit yang telah dijaringkan oleh setiap pemain di Liga Inggeris musim ni.. Bat 3 gol, tetapi gol per minit die sedikit, so die top hahahaha... Do It Like Bat😂
.
🔵Come On Chelsea⚽
.
😄John Abramovich😄
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Selamat Hari Jadi kita ucapkan kepada Petr Cech yang merupakan salah satu lagenda Chelsea yang kita akan ingat sampai bila bila. Hari ni befday beliau yang ke 35 tau.. tapi tenaga lain macam haha... .
🔵Come On Chelsea⚽
.
😄John Abramovich😄
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

GOOOAALLL!!!! Terry meletakkan kita dihadapan. 1 minit selepas itu Capoue menjaringkan gol buat Watford. Kedudukan semasa : Chelsea 1 - 1 Watford
🔵Come On Chelsea⚽
.
😄John Abramovich😄
.
.
#chelsea #chelseafans #cfm #cfc #penykongchelsea #chelseafc  #chelseafansmalaysia #blueisthecolour #birutakkanpadam #chelseamalaysiasupporters #stamfordbridge #premierleague #topoftheleague #championsofengland

Most Popular Instagram Hashtags