[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#bilasyadatrajinkedapur

119 posts

TOP POSTS

First time makan..sedapppppp kot..
Breakfast pagi tadi:
.
Kuey teow konjac sedapnyaaaa.
.
Ada siapa2 nak try konjac (kon-jek) ni, saya ada beli lebih. Ada nasi, mihun dan kuey teow. Boleh whatsapp kalau nak ye.
.
.
#konjac #kuruskonjacfood #kueyteowkonjac #bilasyadatrajinkedapur #menudietsyadat #menusihat #misi59kgsyadat #misikurus

Apa-apaan je la syadat ni kan.. Ade je nak up masak-masak padehal masak biasa je! Huh..orang duk buat teh viral, kat rumah saya ni lupa pulak nak beli teh uncang..tak ada teh makanya kopi pun kopi laaaaaa...πŸ˜“πŸ˜“πŸ˜“ Tak nak tengok unfollow/unfriend/hide status sajah kan..hehehehe
#bilasyadatrajinkedapur #resepi #tehviral #kopiviral

Pagi ni terasa lapar pulak..biasanya pagi2 mnum tamar coco+susu kambing wildan + biskut hup seng 6 keping je..tp pagi ni lain maciammm pulak..
Teringat mak ckp boleh makan lempeng..makanya terus buat..ermmm tiba2 air liur meleleh nk mkn lempeng cicah sardin πŸ™„πŸ™„πŸ™„πŸ™„ huh.. #resepiberpantang #bilasyadatrajinkedapur #resepi #berpantangsendiri

Breakfast

Macaroni goreng 'bodo' pagi ni... Sebenarnya nak buat macaroni + sup ayam tapi bangun lambat pulak kul 5.30 pagi...so ini jekla bekalan hari ni.. #bilasyadatrajinkedapur #hmmytofit #journeytofit #healthyfood #foodporn

Satu bekal untuk en asben,

3 bekal untuk diri sendiri πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚...hahahaha

Breakfast
Nasi Goreng Butter πŸ™„πŸ™„πŸ™„πŸ™„ Lunch
Ikan goreng + cicah air asam kicap bawang
Telur Dadar
Buncis Goreng

#hmmytofit
#bilasyadatrajinkedapur
#journeytofit #foodporn #masakcampak2

Sedihnyaaaaaaa 😭😭😭😭😭
Apam beras mak segan silu nak merekah!!
Makan je la nak oiiiiii...
Janji kak rina sebut..'comel la mama!!' Pandai ko amik ati aku ye nak..huh..πŸ€”πŸ€”πŸ€”
Kene belajar dari sifu mcmna nk bagi merekah tu..
#resepiapam #resepimudah #bilasyadatrajinkedapur #healthymeals #25weekspregnant

Laporrrrrrrrr.. Masaklah..hahahah..😜😜😜😜 Nasi Ulam paling malas sebab hiris sebesar2 alam daun2 ulaman tu.. Lepastu memang tak pernah dibuat orang kan makan nasi ulam dengan telur padi tu..telur tu sangat sedappp gilee..
😁😁😁😁😁
Sekali beli habis terus..kalau ade family jb berebut dengan mereka2..hahaha.. Siapa suka telur padi kita geng!! #bilasyadatrajinkedapur #nasiulam #healthyfood #masakcampak2 #foodporn

Biar gambar berbicara lah...hahahaha

2 hari xde sup mengesup ya..malas!

Menu semalam memang ala kadar janji masuk perut.. Menu spesel hari ni..πŸ™„πŸ™„πŸ™„πŸ™„
Ada air asam jawa untuk dicicah bersama siakap grill dan air lemongrass with honey gitew..(fewww..teringat air lemongrass dkt boat noodle cyber..huh)
#resepiberpantang #pantangfood #pantangday #bilasyadatrajinkedapur #healthyfood

MOST RECENT

First time makan..sedapppppp kot..
Breakfast pagi tadi:
.
Kuey teow konjac sedapnyaaaa.
.
Ada siapa2 nak try konjac (kon-jek) ni, saya ada beli lebih. Ada nasi, mihun dan kuey teow. Boleh whatsapp kalau nak ye.
.
.
#konjac #kuruskonjacfood #kueyteowkonjac #bilasyadatrajinkedapur #menudietsyadat #menusihat #misi59kgsyadat #misikurus

Breakfast :
Salad Telur Dadar.
.
.
Lunch :
Ayam mix herbs + salad +tomato.
.
Minggu ni nak start atkin la kununnya. Sebab dah berjaya cut nasi sebulan lebih tinggal nak meninggalkan carbo lain dan minuman manis ja ni.
.
#hmmytofit #misi59kgsyadat #misikurus #roadto59kg #journeytofit #menudietsyadat #menudietsehat #bilasyadatrajinkedapur

Lunch:
Ikan Dory grill. (sedap rupanya klu masak gitu ja, selalu makan yang salut tepung tu)
Kacang buncis terbakarrr.
Salad telur.
.
No Nasi.
.
#hmmytofit #misi59kgsyadat
#misikurus #roadto59kg #journeytofit #bilasyadatrajinkedapur
#healthyfood

Breakfast dan lunch sekali.
.
Kena bawak bekal jugak walaupun berkursus sebab semalam makan kat tempat kursus..perut rasa lain macam..huh.
Sensitif sangat lah sekarang.
.
Yang tak pedas aku cakap pedas.
Semua orang tau fizasyadat yang dulu bukanlah yang sekarang.
Dulu cili api tu mainan gigi je..hahah..gigit2 buat ulam. .
Sekarang biji cili api pun saya takut.
.
#hmmytofit #bilasyadatrajinkedapur #misi59kgsyadat #misikurus #healthyfood #jommasaksendiri #jombawakbekal

Egg roll with prawn rebus..hahaha..
...
No Nasi!.
.
Gulungkan ajer semua tu..tabur skit pepper untuk perasakan dia..wallahhhhh...
.
.
Eh siapa cakap diet tak boleh makan sedap2..ni belum fully diet atkins ni..
.
#hmmytofit #bilasyadatrajinkedapur
#misi59kgsyadat #misikurus
#roadto59kg #healthyfood #menudietsyadat #menudiet

Breakfast tadi:
.
Nasi Brokoli.
.
Sebenarnya untuk lunch tapi disebabkan breakfast tak bawak apa2 ..bangun 5.30 pg..ini jek yang sempat siap sampai telur pun tak kopek.

No nasi for today.
.
Resepi nasi brokoli:
Sekuntum brokoli (blender kering jgn letak air)
Bawang merah
Sebiji telur .

Masukkan semua macam nak masak nasi goreng. Siap!
.
#hmmytofit #bilasyadatrajinkedapur
#misi59kgsyadat #misikurus
#roadto59kg #healthyfood #menudietsyadat #menudiet

Bekal hari ini.
Beberapa hari tak makan nasi masih boleh hidup.
.
.
#hmmytofit #misi59kgsyadat #misikurus #bilasyadatrajinkedapur #healthyfood #foodporn

Menu tadi.
.
Breakfast:
.
Telur rebus + roti
.
Lunch:
Peria Goreng + Telur burung puyuh rebus. No NASI.
.
#hmmytofit #misikurus #misi59kgsyadat #roadto59kg #journeytofit #bilasyadatrajinkedapur #healthyfood

Breakfast:
Sandwich Seafood ala2 subway gitu. (Filamen ketam dikukus sekejap, potong2 dicampur pepper dan mayo)

Lunch:
Bawak bekal Pho bo semalam. Yang banyak daun tentunya saya punya.
Yang banyak daging en asben punya lah.
.
11092017
.
#hmmytofit #jangankecamsis #misikurus #misi59kgsyadat #roadto59kg #journeytofit #menudietsyadat #menudiet #bilasyadatrajinkedapur

Menu petang tadi.
Macaroni sup ayam halia.

Alhamdulillah. Perut boleh bertahan tak makan nasi hari ni.
.
Esok kita tengok macamana.πŸ™„πŸ™„πŸ™„
.
#hmmytofit #menudietsyadat #misikurus
#misi59kgsyadat #roadto59kg #bilasyadatrajinkedapur #journeytofit

Menu for today:

Talapia Bakar
Peria Goreng Sos Tiram
Hari ni try NO NASI..nak tengok apa kejadiannya nanti..hahaha

#hmmytofit #menudietsyadat #menudiet #misikurus #misi59kgsyadat #bilasyadatrajinkedapur #healthyfood #journeytofit

Bekalan pagi tadi : ( nak makan untuk lunch sekali pagi lapor sangat daaa)

Ayam mix herbs + vege

#hmmytofit #misikurus #misi59kgsyadat #menudietsyadat #healthyfood #bilasyadatrajinkedapur #journeytofit

Breakfast : Sandwich telur dadar
.
Lunch for en asben : Salmon Grill + Vege
.
Lunch untuk sendiri : Peria Goreng Telur (Nasi?? Ada..syadat mana boleh tak makan nasi oiii..tak sempat masak nasi..nasi kena beli lah kat cafe)
.
HMMY
07092017
.
#hmmytofit #misikurus #misi59kgsyadat #healthyfood #bilasyadatrajinkedapur #journeytofit #gambarmakananajekehbiarlah #jangankecamsis

Menu bekalan tadi:
(Tak sempat update..hahaha)
.
.
Breakfast : Nasi Goreng Tomyam Sotong + Salad + Teh Bangkok 😒😒😒😒 Lunchbox untuk sendiri : Suhun Tomyam
.
Lunchbox untuk en asben : Ayam Grill + Salad n Tomato
.
.
Rasanya laki aku je yang kurus nanti.
.
#hmmytofit #menudietsyadat #healthyfood #misikurus #misi59kgsyadat #journeytofit #bilasyadatrajinkedapur

Bekalan dunia...ahakssss 😁😁😁 Sosej ayam kukus
Sayur kcg buncis
Tomato cherry
Nasi of course la ade..
.
#hmmytofit #misi59kgsyadat #journeytofit #bilasyadatrajinkedapur #misikurus

Favourite!
.
Diet kan so mieng kham sajahlah..πŸ™„πŸ™„πŸ™„πŸ™„
.
Cili tu perhiasan jek..tak berani dah nak makan.
.
Yang penting hilang sikit sakit kepala makan ni tau..
.
Dengan daun kaduk ni yang di import khas dari JB tau sebab cari kat selayang tak jumpa..kalau ada siapa yang jumpa bitaulah..
Bolehlah bawak office esok..hahaha.

#bilasyadatrajinkedapur
#hmmytofit #menudietsyadat #misi59kgsyadat #journeytofit #miengkham #thaifood #foodporn

Menu diet.
.
80% pemakanan
20% workout πŸƒπŸ‹
.
Sup Kepah Halia
Ayam n vege grill
Sosej Ayam Kukus (xlah jadi bentuk sosej dia jadi bentuk otak2 pulak sebab tak ada tali nak ikat..tak kesahlah janji sedap)
No nasi untuk encik asben..
Saya haruslah makan nasi sehari sekali sajah kalau tak gastrik nanti 😣😣😣😣
.
Resepi sosej ayam:
1 keping dada ayam big size xxl
1 biji bawang besar
1 biji telur
Daun sup/daun bawang (saya xletak)
Mix herbs (yang dalam botol tu)
.
Blendkan semua sekali tak payah letak air sebab telur tu dah buat jadi melekat.
.
Bungkuskan dalam daun pisang dan kukus 10-15 minit..siap..dah sejuk nanti boleh frozen kan untuk makan seminggu..ahahaha..senang kan πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ
.
**resepi asal dari group atkiners tapi tak ingat siapa..thanks yaaa..
.
#hmmytofit #menudietsyadat #bilasyadatrajinkedapur #misi59kgsyadat #journeytofit #misikurus #foodporn @isihatmagazine

Perut tak tahan makan macam2 lah..
πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘
.
Tadi pagi baru makan lauk merah2 sikit perut buat hal..dia nak makan ni jugak.
.
#bilasyadatrajinkedapur #rayakorban #korbankanmakanananda #hmmytofit #journeytofit #kueyteowfishballsoup #fishballsoup

Dah berapa kali ada orang janji nk bawak sup ketam, asik postpone jek...πŸ™„πŸ™„πŸ™„ Jadinya, buat sendiri lah sup telur berfilamen ketam untuk hilangkan sakit kepala dari petang tadik!😣😣😣😣 .
.
#bilasyadatrajinkedapur #misi59kgsyadat #menudiet #foodporn #healthyfood #misikurus #hmmytofit

Most Popular Instagram Hashtags