[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#bidanbangi

234 posts

TOP POSTS

😘😄😍😘.
.
.
.
#nora_feedback 👍🏼👍🏼👍🏼 #TQ_hunnyy. Semoga anda kekal sihat & maintain awet muda ✌️✌.. Kerana apa?? #kerana_dirimu_begitu_berharga 💋💋💋.
.
.
Have a nice day nora'ean 😻😻😻 .
.
.
*harap3 jari jemari kita serasi dgn tubuh korang ... Kita cuba sehabis baik & yg paling utama ialah >>> Semuanya dengan Izin Allah swt .. Semoga kita smua di beri kesihatan yg baik & sentiasa di lindungi Oleh Allah swt .. Aaamiinn ... .
.
.
#urutDiRumahAnda #pakejPenutupPantang🎀🌾🎀 #pakejRawatanBerpantang🌸🌿🌸 #pakejBerpantang🌷🌿🌷 #bidanKL_selangor🎀✨🎀 #bidanKL #bidanSelangor #bidanShahAlam #bidanPJ #bidanDamansara #bidanGombak #bidanAmpang #bidanCheras #bidanPuchong #bidanKajang #bidanBangi #rawatanKeguguran #jomUrutDirumahAnda🎀❄️🎀 #urutDiRumahAnda🎀✨🎀 #urutAmpang #urutCheras #urutGombak #urutkepong #urutDamansara #urutbangsar #urutSentul #urutIbuhamil

😘😄😍😘.
.
.
.
#nora_feedback 👍🏼👍🏼👍🏼 #TQ_hunnyy. Semoga anda kekal sihat & maintain awet muda ✌️✌.. Kerana apa?? #kerana_dirimu_begitu_berharga 💋💋💋.
.
.
Have a nice day nora'ean 😻😻😻 .
.
.
*harap3 jari jemari kita serasi dgn tubuh korang ... Kita cuba sehabis baik & yg paling utama ialah >>> Semuanya dengan Izin Allah swt .. Semoga kita smua di beri kesihatan yg baik & sentiasa di lindungi Oleh Allah swt .. Aaamiinn ... .
.
.
#urutDiRumahAnda #pakejPenutupPantang🎀🌾🎀 #pakejRawatanBerpantang🌸🌿🌸 #pakejBerpantang🌷🌿🌷 #bidanKL_selangor🎀✨🎀 #bidanKL #bidanSelangor #bidanShahAlam #bidanPJ #bidanDamansara #bidanGombak #bidanAmpang #bidanCheras #bidanPuchong #bidanKajang #bidanBangi #rawatanKeguguran #jomUrutDirumahAnda🎀❄️🎀 #urutDiRumahAnda🎀✨🎀 #urutAmpang #urutCheras #urutGombak #urutkepong #urutDamansara #urutbangsar #urutSentul #urutIbuhamil

Tq Fazz untuk servis semalam yang sgt sgt sgt best!!! Rasa fresh badan, aura pun rasa full. Kihkih. Betullah mcm Fazz ckp, bekas bekam tak teruk sgt, sikit sikit je, cuma rasa mcm gatal sikit. Mmg gitu eh? Nanti kita nak buat bekam lagi, sunnah kan? Plus nak buang semua darah darah kotor tu. Korang kalau tak sabar, boleh usha @myauracrystal and book slot korang tau! Nanti i is update di blog. Boost ur inside and outside beauty. #myauracrystal #reiki #SpaAura #spabangi #bekam #bekambangi #bekamperempuan #bekamsunnah #mandibunga #bidanbangi #mandibunga #aurahealing #safuraonlinediary #beautyblogger #beauty #blogger #bloggerMY

😘😄😍😘.
.
.
.
#nora_feedback 👍🏼👍🏼👍🏼 #TQ_hunnyy. Semoga anda kekal sihat & maintain awet muda ✌️✌.. Kerana apa?? #kerana_dirimu_begitu_berharga 💋💋💋.
.
.
Have a nice day nora'ean 😻😻😻 .
.
.
*harap3 jari jemari kita serasi dgn tubuh korang ... Kita cuba sehabis baik & yg paling utama ialah >>> Semuanya dengan Izin Allah swt .. Semoga kita smua di beri kesihatan yg baik & sentiasa di lindungi Oleh Allah swt .. Aaamiinn ... .
.
.
#urutDiRumahAnda #pakejPenutupPantang🎀🌾🎀 #pakejRawatanBerpantang🌸🌿🌸 #pakejBerpantang🌷🌿🌷 #bidanKL_selangor🎀✨🎀 #bidanKL #bidanSelangor #bidanShahAlam #bidanPJ #bidanDamansara #bidanGombak #bidanAmpang #bidanCheras #bidanPuchong #bidanKajang #bidanBangi #rawatanKeguguran #jomUrutDirumahAnda🎀❄️🎀 #urutDiRumahAnda🎀✨🎀 #urutAmpang #urutCheras #urutGombak #urutkepong #urutDamansara #urutbangsar #urutSentul #urutIbuhamil

😘😄😍😘.
.
.
.
#nora_feedback 👍🏼👍🏼👍🏼 #TQ_hunnyy. Semoga anda kekal sihat & maintain awet muda ✌️✌.. Kerana apa?? #kerana_dirimu_begitu_berharga 💋💋💋.
.
.
Have a nice day nora'ean 😻😻😻 .
.
.
*harap3 jari jemari kita serasi dgn tubuh korang ... Kita cuba sehabis baik & yg paling utama ialah >>> Semuanya dengan Izin Allah swt .. Semoga kita smua di beri kesihatan yg baik & sentiasa di lindungi Oleh Allah swt .. Aaamiinn ... .
.
.
#urutDiRumahAnda #pakejPenutupPantang🎀🌾🎀 #pakejRawatanBerpantang🌸🌿🌸 #pakejBerpantang🌷🌿🌷 #bidanKL_selangor🎀✨🎀 #bidanKL #bidanSelangor #bidanShahAlam #bidanPJ #bidanDamansara #bidanGombak #bidanAmpang #bidanCheras #bidanPuchong #bidanKajang #bidanBangi #rawatanKeguguran #jomUrutDirumahAnda🎀❄️🎀 #urutDiRumahAnda🎀✨🎀 #urutAmpang #urutCheras #urutGombak #urutkepong #urutDamansara #urutbangsar #urutSentul #urutIbuhamil

Pakej Pantang Mariam
3 hari
RM549 shj💖
.
.
Berpantang selama 44 hari mampu memberikan kesihatan yang baik dan badan bertambah cergas.
Jangan berpantang olok olok ye.
Berpantang lah secara betul dan mengikut tertib.
.
.
Jika tidak pasti,
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Pakej Cik Kuntum hanya boleh didapatkan di Cahaya Spa & Confinement dengan harga yang sangat berpatutan ❤
.
.
Rawatan yang terdapat di dalam pakej ini adalah:
☘ Bertangas
☘ Cebok Sireh
☘ Rendaman Faraj
☘ Urutan Kewanitaan
☘ Minuman Herba
.
.
Kesemua khasiat ini boleh membantu kesihatan faraj wanita.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Pakej Berpantang 2018
▪Bersama therapist/bidan terlatih dan berpengalaman
▪Kongsi ilmu kesihatan dan kecantikan wanita
▪Produk berkelulusan
▪ Harga berpatutan
.
.

Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

MOST RECENT

PAKEJ BERPANTANG ASAS
RM399 SAHAJA ❤
.
Kami terima pembayaran secara ansuran mengikut kemanpuan anda
.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 No.12 Jalan PPS 1 Taman Selaseh Fasa 2, 68100 Batu Caves, Selangor.
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Siapa kami?
❤ Pakar Bidan Anda
.
Pilihan No 1 ibu lepas bersalin
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Pakej Pantang Khadijah
7 hari RM1199
Harga asal RM1470
.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Pakej Pantang Asas
RM399 untuk 3 hari
Sesuai untuk ibu yang inginkan yang asas urutan penjagaan berpantang
.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Siapa kami?
.
Kami adalah perawat urut yang berpendidikan Diploma Urut Melayu, Advanced Degreee in Midwifery & Nursing, Kaunselor Penyusuan Susu Ibu 40 Jam, Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) Massage & Spa Therapy, Sijil Professional Urut & Post Natal Care dan juga berpengalaman lebih dari 20 tahun dalam bidang urut, perbidanan dan kecantikan.
.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Kenapa perlu berpantang sekurang kurangnya 44 hari?
▪Badan memerlukan masa untuk pulih
▪Luka dalaman masih belum sembuh
▪Sistem imunisasi masih dalam proses membaikpulih
▪Badan ibu belum segar dan selesa
▪Elak bentan
▪Elak terkena jangkitan kuman/virus ▪Tempoh darah nifas
▪Membaiki emosi ibu supaya tidak meroyan
Dan banyak lagi sebab mengapa perlu berpantang sekurang kurangnya 44 hari
.
.
44 hari pantang, tapi badan dan mental sihat kuat.
.
.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Pakej Berpantang 2017/2018
Dari kami Therapist / Bidan terlatih dan bersijil kelayakan dari Institusi Pengajian Malaysia,
▪Diploma Urut Melayu
▪ Advanced Degree in Midwifery & Nursing
▪Kaunselor Penyusuan Ibu 40 Jam
▪Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) Massage & Spa Therapy
▪Sijil Professional Post Natal Care
▪Terapis berpengalaman lebih 20 tahun dalam bidang urut, perbidanan dan kecantikan
.
.
Maka anda tidak perlu risau. Tambah pula anda akan mendapat pelbagai ilmu kesihatan wanita yang akan dikongsi oleh therapist berpengalaman kami❤
.
.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Pakej Berpantang 2017/2018
Dari kami Therapist / Bidan terlatih dan bersijil kelayakan dari Institusi Pengajian Malaysia,
▪Diploma Urut Melayu
▪ Advanced Degree in Midwifery & Nursing
▪Kaunselor Penyusuan Ibu 40 Jam
▪Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) Massage & Spa Therapy
▪Sijil Professional Post Natal Care
▪Terapis berpengalaman lebih 20 tahun dalam bidang urut, perbidanan dan kecantikan
.
.
Maka anda tidak perlu risau. Tambah pula anda akan mendapat pelbagai ilmu kesihatan wanita yang akan dikongsi oleh therapist berpengalaman kami❤
.
.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Pakej Berpantang 2017/2018
Dari kami Therapist / Bidan terlatih dan bersijil kelayakan dari Institusi Pengajian Malaysia,
▪Diploma Urut Melayu
▪ Advanced Degree in Midwifery & Nursing
▪Kaunselor Penyusuan Ibu 40 Jam
▪Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) Massage & Spa Therapy
▪Sijil Professional Post Natal Care
▪Terapis berpengalaman lebih 20 tahun dalam bidang urut, perbidanan dan kecantikan
.
.
Maka anda tidak perlu risau. Tambah pula anda akan mendapat pelbagai ilmu kesihatan wanita yang akan dikongsi oleh therapist berpengalaman kami❤
.
.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Pakej Berpantang 2017/2018
Dari kami Therapist / Bidan terlatih dan bersijil kelayakan dari Institusi Pengajian Malaysia,
▪Diploma Urut Melayu
▪ Advanced Degree in Midwifery & Nursing
▪Kaunselor Penyusuan Ibu 40 Jam
▪Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) Massage & Spa Therapy
▪Sijil Professional Post Natal Care
▪Terapis berpengalaman lebih 20 tahun dalam bidang urut, perbidanan dan kecantikan
.
.
Maka anda tidak perlu risau. Tambah pula anda akan mendapat pelbagai ilmu kesihatan wanita yang akan dikongsi oleh therapist berpengalaman kami❤
.
.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Pakej Berpantang Mariam
RM549 sahaja!
.
.
❤Urut Pujuk Urat
❤Urut Pantang
❤Tuaman Peranakan
❤Param, Pilis & Tapel
.
.
Urutan bermula seawal hari ke-3 selepas melahirkan.
Urutan wajib dilakukan bagi melancarkan peredaran darah dan darah nifas.
.
.
Tuaman peranakan dapat membantu pengecutan rahim, mengelakkan kebas kebas badan, membantu pengeluaran darah nifas lebih lancar dan wajah ibu lebih berseri serta badan lebih bertenaga🌸
.
.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Healthy food after give birth ❤
If you need help to get any info and guidance during your confinement period,
Feel free to contact us at:
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Harga Istimewa ❤
Kenape perlu bayar lebih jika ada yang lebih berpatutan dan berkualiti?
.
.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Menu Berpantang dari Info Ibu Hamil utk di kongsi 💖
Share pada kawan kawan dan keluarga❤
.
.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Selain dari berurut, bersauna, tangas & pelbagai rawatan tradisional bagi mendapatkan kesihatan yang optimum selepas bersalin, emosi ibu juga wajib dijaga.
Jika ibu berada dalam keadaan stress setiap masa, atau sering stress/tekanan, ibu boleh diserang pelbagai penyakit
.
.
Tekanan boleh mengganggu daya ketahanan badan melawan dan mempertahankan badan dari diserang sakit. Maka ibu mudah demam dan badan seram sejuk
.
.
Orang sekeliling serta pasangan wajib menjaga emosi ibu yang baru lepas bersalin. Ia sangat membantu ibu lebih positif dan bersemangat dalam menempuh proses berpantang yang mana ibu masih lemah dan sakit.
.
.
Semoga bermanfaat😊
.
.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Pakej BERPANTANG 2018
Lebih rawatan lebih berpatutan lebih banyak ilmu yang ingin kami kongsi💖
.
.
Bermula dengan pakej asas sehingga pakej berpantang selama 14 hari
.
.
Bayaran SECARA ANSURAN diterima
Anda boleh membayar mengikut kemampuan anda sehingga pembayaran selesai
.
.
Kami juga akan mengajar ibu untuk bertuam dan bertungku dengan betul untuk dilakukan apabila tiada bantuan/ibu keseorangan
.
.
Penjagaan dalam tempoh berpantang amat penting. Jangan sesekali skip dan ambil mudah
.
.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Rendaman Faraj🌸
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

STRESS
Ibu semua,
Tenangkan diri. Banyakkan bersabar. Rehatkan secukupnya.
Minta bantuan org terdekat untuk membantu.
.
.
Selepas melahirkan,
Ia adalah normal untuk mempunyai pelbagai perasaan, mix feeling & etc. Ini kerana badan masih sakit, hormon masih belum stabil.
.
.
Keep strong & keep on doa to Allah SWT❤
.
.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Pakej Berpantang lebih mudah dengan adanya lauk masakan dalam pantang yang sedap dan berkhasiat ❤
.
.
Ibu dan penjaga tidak perlu pening kepala nak masak apa..serahkan je pada team kami..biar kami bantu..
.
.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Tau tak
Terlalu banyak khasiat MILKY COCONUT SCRUB ❣
Ibu lepas bersalin
Lumur MILKY COCONUT SCRUB satu badan
Nak lagi best
Campur WARM GINGER + MILKY COCONUT SCRUB, lumur gosok satu badan
Pasti dapat rasakan badan sedap, lembut kulit, angin pun keluar💕
.
.
Kami, bidan dan therapist urut, boleh bantu ibu lepas bersalin untuk sihat seperti sedia kala
.
.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Berpantang dengan team kami
🏵Therapist/ bidan yang sangat berpengalaman
🏵Info dan tips diberikan secara percuma
🏵Bidan kami semestinya lepasan Diploma urutan melayu dari institusi yang diiktiraf
🏵Produk berkualiti tinggi dari Sri Sari Herbs
🏵Penjagaan ibu dijaga dengan sangat teliti dan rapi
.
.
Berpantang dalam pakej ASAS cukup lengkap cukup khasiat
.
.
INGINKAN BANTUAN KAMI?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Tuam Peranakan dilakukan pada awal tempoh berpantang ❤
Tuaman dengan batu sungai panas bersama herba pilihan, dituam dibahagian perut.
.
.
Kebaikan tuaman adalah:
💮Dapat melegekan sengal badan
💮Membantu pengaliran darah
💮Memberi keselesaan badan
💮Melegakan sakit perut
💮Membantu emosi lebih stabil. Ini kerana apabila badan cukup selesa, emosi juga turut membantu lebih tenang dalam tempoh berpantang
.
.
Inginkan bantuan kami?
.
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
☎ 011-3333 9896
.
🏡 Block C-SG-04 Jalan Pandan Cahaya 2/1, Taman Pandan Ria 2, 68000 Ampang, Selangor. .
(WAZE: Cahaya SPA & Confinement)
.
⏰ 9am-6pm Appointment is required. Close on Monday.
.
🌎 www.cahayaspa.com.my.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Anak kena jaundice. Ibu berpantang di hospital. Macam mana ye?
.
.
Paling penting WAJIB BERPANTANG walaupun menjaga anak
.
.
Ini tips yang boleh kami share:
💮 Seboleh nya, minta suami menggantikan tempat anda yg masih lemah. Berikan perahan susu kepada bayi. Jika bayi pramatang, memadai untuk melawat sehari atau dua hari sekali
💮 Anda juga perlu dijaga. Bukan bayi sahaja. Ingat. Bayi dan suami perlukan anda sepanjang kehidupan mereka, so please. Jaga diri sebaliknya semasa tempoh berpantang
💮 Jika memang perlu anda ke hospital, pastikan makan makanan berpantang. Jangan skip.
💮 Pakai stokin. Sweater. Wajib! Anda wajib berpeluh untuk sihat
💮 Pakai bengkung. Ini sangat membantu pergerakan anda dilakukan dengan selamat
💮 Minta wheelchair. Jangan malu. Anda masih sakit. Ingat tu
💮 Elak makan jamu jika anak masih jaundice
💮 Mengurut. Ye mesti ye. Boleh panggil bidan ke hospital atau bidan datang ke rumah anda
.
.
Moga manfaat tips yang diberikan❤
Boleh hubungi kami untuk bantuan bidan dan tips yang lain
.
.
Hubungi kami di
📞01133339896
📞01133339896
📞01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Berpantang WAJIB dilakukan oleh setiap wanita lepas bersalin.
.
.
Lakukannyang asas juga memadai,
Pastikan ibu semua ambil pakej ASAS Cahaya Spa.
.
.
Pembayaran secara ansuran boleh dilakukan untuk semua ibu❤
.
.
Inginkan bantuan kami?
Hubungi kami di
📞01133339896
📞01133339896
📞01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

Minum petang simple buat ibu lepas bersalin ❤
Jangan biar perut kosong ye ibu semua..
.
.
Credit picture to siraplimau.com
.
.
Pakej Asas Berpantang Cahaya Spa & Confinement RM133/day
dengan 7 MENU RAWATAN berpantang
.
.
Hubungi kami di
01133339896
01133339896
01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

🌹PAKEJ ASAS BERPANTANG 2017 & 2018🌹
Perkara asas yang wajib dilakukan oleh ibu lepas bersalin
Kini harga lebih berpatutan buat semua ibu
.
.
Harga RM133/HARI dengan 7 aturan pantang
Terlalu murah!
.
.
Murah yang berkualiti kerana:
▪ Therapist berpengalaman lebih 20 tahun dalam bidang perbidanan
▪Produk berkualiti tinggi dari Sri Sari Herbs
▪Urutan membantu ibu hilang sakit bersalin
▪Info diberikan tentang penjagaan dalam pantang bersalin
.
.
Ibu semua mesti tahu bahawa urutan mesti lah minimum 3 hari.
Kenapa? Perlu ke?
YE. PERLU.
Jika hanya urut sehari, kebarangkalian ibu akan sakit semula sangat tinggi
.
.
Urutan mengikut Hari:
🌹Hari Pertama : Urutan untuk meregangkan otot dan badan ibu. Membantu melancarkan darah seluruh badan
🌹Hari kedua : Membantu memecah angin dan membuang angin sedikit demi sedikit. Melancarkan peraliran darah dan menghilangkan sakit badan
🌹Hari ketiga : Membuang angin dalam badan serta membantu badan lebih selesa dan bertenaga. Ibu akan rasa perbezaan badan pada hari ketiga
.
.
Sebarang pertanyaan boleh terus hubungi kami.

Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

💕Bertangas atau Vaginal Steaming💕
.
.
Bertangas adalah rawatan yang biasa dilakukan oleh ibu lepas bersalin dari zaman nenek moyang kita lagi. Bertangas juga dilakukan oleh SEMUA wanita yang bergelar ibu di merata dunia
.
.
Contoh gambar di atas yang digunakan oleh golongan di barat
.
.
Bertangas dapat membantu menyelesaikan masalah wanita. Antara khasiat nya adalah:
🌸 Membantu kitaran haid menjadi normal
🌸 Membantu mengecutkan rahim selepas bersalin
🌸 Membantu Mempercepatkan proses pembaikan luka
🌸 Membantu wanita yang sedang dalam proses menopause
🌸 Bertangas mengeluarkan kotoran yang tertinggal 🌸 Membantu menghilangkan senggugut ketika datang haid
🌸 Mengurangkan masalah kembung perut yang sering dialami wanita
.
.
Inginkan bertangas dengan bantuan bidan?
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

🌹PAKEJ ASAS BERPANTANG 2017 & 2018🌹
Perkara asas yang wajib dilakukan oleh ibu lepas bersalin
Kini harga lebih berpatutan buat semua ibu
.
.
Harga RM133/HARI dengan 7 aturan pantang
Terlalu murah!
.
.
Murah yang berkualiti kerana:
▪ Therapist berpengalaman lebih 20 tahun dalam bidang perbidanan
▪Produk berkualiti tinggi dari Sri Sari Herbs
▪Urutan membantu ibu hilang sakit bersalin
▪Info diberikan tentang penjagaan dalam pantang bersalin
.
.
Ibu semua mesti tahu bahawa urutan mesti lah minimum 3 hari.
Kenapa? Perlu ke?
YE. PERLU.
Jika hanya urut sehari, kebarangkalian ibu akan sakit semula sangat tinggi
.
.
Urutan mengikut Hari:
🌹Hari Pertama : Urutan untuk meregangkan otot dan badan ibu. Membantu melancarkan darah seluruh badan
🌹Hari kedua : Membantu memecah angin dan membuang angin sedikit demi sedikit. Melancarkan peraliran darah dan menghilangkan sakit badan
🌹Hari ketiga : Membuang angin dalam badan serta membantu badan lebih selesa dan bertenaga. Ibu akan rasa perbezaan badan pada hari ketiga
.
.
Sebarang pertanyaan boleh terus hubungi kami.

Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #pakejberpantangmurah

🌹Urutan Tradisional Untul Ibu Lepas Bersalin🌹
.
.
Mengikut Datin Sharifah Anisah, pengasas Nona Roguy (sekarang NR) dan penulis buku Ensiklopedia Perbidanan Melayu, urutan selepas bersalin akan:
. 🌸Melancarkan perjalanan darah
🌸Mengeluarkan darah yang terperangkap dan bertakung
🌸Menaikkan semula rahim
🌸Memberikan urat-urat yang tegang, terputus atau yang terkeluar daripada tempatnya
🌸Memecahkan lemak
🌸Menegang dan membentuk tubuh badan untuk membantu si ibu kembali ke bentuk badan asal
🌸Mempercepatkan proses pemulihan keseluruhan selepas bekerja keras melahirkan bayi
.
.
Urutan lepas bersalin juga disarankan oleh ahli perubatan kerana kahsiatnya yang baik buat ibu lepas bersalin, emosi ibu juga terjaga
.
.
Untuk pertanyaan atau khidmat bidan therapis,
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

Pakej Berpantang Platinum
Pakej Penutup Berpantang
Pakej Rawatan Bayi
Masakan Pantang
.
.
Kami akan Announce PAKEJ BERPANTANG 2018. InshaAllah akan lebih membantu kaum ibu😘
.
.
Bayaran ANSURAN SENTIASA ADA bagi memudahkan ibu dan keluarga..
.
.
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

Pakej Pantang Lepas Bersalin
BOLEH DIBAYAR SECARA ANSURAN
.
.
Bestnye boleh bayar ansuran!
Ye betul.
Kami ingin membantu ibu semua.
Ibu boleh membayar mengikut KEMAMPUAN ibu sendiri
.
.
Mudah, Membantu, itu lah matlamat kami
.
.
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

Ada ibu dalam pantang WhatsApp tanya kami, boleh ke minum air milo panas je sebab takut gemuk.
Ibu ibu semua.
Jangan nak kurus tapi tak makan. Nanti sakit lain pulak datang. Asik tak makan je nanti gastrik datang, dah satu hal.
Jangan macam tu.
.
.
Contoh masakan.diet seimbang seperti dalam gambar di atas.
Pastikan ibu semua makan ye.
Sarapan pagi.
Makan tengahari.
Minum petang.
Makan malam.
Supper.
.
.
Ibu menyusu bayi atau tidak, ibu tetap kena jaga bayi. Maka kesihatan wajib dijaga.
.
.
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara
.
.
Credit picture to owner, taken from facebook

Darah bantal adalah gumpalan darah nifas yang berwarna merah kehitaman yang keluar pada awal selepas bersalin
.
.
Selama 9 bulan 10 hari ia dikandung dalam rahim bersama uri sebagai darah "bantal" atau "alas bayi". Darah bantal boleh menjadi toksin kepada badan jika gagal dikeluarkan.
.
.
Ketulan darah ini boleh bergerak gerak dalam rahim ibu yang mana akan menyebabkn perut ibu buncit keras seperti mengandung. Ibu bersalin boleh rasa sakit seperti "labour pain" atau sakit isi ketuban. Serangan ini dikenali sebagai sakit rengat. Sakit rengat seperti sakit kontraksi.
.
.
Selepas bersalin, biasanya ahli perubatan atau bidan akan melakukan kaedahh memutar di bahagian pusat ibu untuk mengeluarkan darah bantal
.
.
Kegagalan mengeluarkan darah bantal boleh mengganggu kelancaran keluaran darah nifas, mendatangkan bau busuk di bahagian faraj, tubuh badan dan mulut ibu bersalin
.
.
Wajah ibu juga boleh menjadi kusam, gelap, rahim pula sukar mengecut secara normal dan akan menyebabkan perut membuncit serta mudah diserang demam ketika dalam pantang
.
.
Bagaimana untuk mengendalikan masalah ini?
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

Darah bantal adalah gumpalan darah nifas yang berwarna merah kehitaman yang keluar pada awal selepas bersalin
.
.
Selama 9 bulan 10 hari ia dikandung dalam rahim bersama uri sebagai darah "bantal" atau "alas bayi". Darah bantal boleh menjadi toksin kepada badan jika gagal dikeluarkan.
.
.
Ketulan darah ini boleh bergerak gerak dalam rahim ibu yang mana akan menyebabkn perut ibu buncit keras seperti mengandung. Ibu bersalin boleh rasa sakit seperti "labour pain" atau sakit isi ketuban. Serangan ini dikenali sebagai sakit rengat. Sakit rengat seperti sakit kontraksi.
.
.
Selepas bersalin, biasanya ahli perubatan atau bidan akan melakukan kaedahh memutar di bahagian pusat ibu untuk mengeluarkan darah bantal
.
.
Kegagalan mengeluarkan darah bantal boleh mengganggu kelancaran keluaran darah nifas, mendatangkan bau busuk di bahagian faraj, tubuh badan dan mulut ibu bersalin
.
.
Wajah ibu juga boleh menjadi kusam, gelap, rahim pula sukar mengecut secara normal dan akan menyebabkan perut membuncit serta mudah diserang demam ketika dalam pantang
.
.
Bagaimana untuk mengendalikan masalah ini?
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

Tahu tak?
Ibu lepas bersalin wajib banyak BEREHAT.
Rehat dapat mempercepatkan proses pembaikan luka dalaman serta mengembalikan tenaga secara semulajadi
Elakkan membuat kerja rumah ketika berpantang walaupun anda rasa diri anda mampu
.
.
Selamat berpantang semua ibu hebat😘
.
.
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

REHATLAH IBU💕
Jika kita melihat bayi lepas bersalin sangat letih, percaya lah. Mereka memang tersangat lah letih.
Apa yang boleh kita lakukan utk ibu hebat ini?
Kata-kata semangat
Berikan ibu masa untuk menyesuaikan keadaan baru
Tolong masakkan untuk ibu
Bantu ibu menjaga bayi, biarkan ibu tidur bagi merehatkan diri dan mengembalikan tenaga
.
.
Bantulah ibu lepas bersalin kerana mereka terlalu banyak berkorban demi keluarga tersayang
.
.
Tidur lena wahai ibu semua
Jika belum dapat lena, pastikan dapat tidur Berkualiti walaupun sekejap
.
.
Doa buat ibu hebat 😘
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

Salam semua ibu - ibu hebat!
Pastikan ibu semua tak pernah skip air minuman herba ye..
Kalau dah habis, atau on-the-way nak habis, terus contact kami kak bidan ye..
Air Akar Herbanika AVAILABLE di Cahaya Confinement 🌟
.
.
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara #akarherbanikanonaroguy #nonaroguy

Mandi susu penuh exclusive di Cahaya Spa
.
.
Lepas scrub satu badan,terus masuk dalam mandian susu yang suam, sila lah bayangkannnnn
.
.
Tau tak,
Sabun setiap hari tidak cukup. Daki kecil degil yang terperap di badan, lama-lama boleh menyebabkan gelap di celahan mahupun di kulit biasa
.
.
Jangan biarkan kawasan gelao dan kulit kusam BFF dgn anda semua. Suami tgk pun rasa serba salah nak tegur. Jadi, tegur diri anda sendiri. Biar confident.
.
.
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

BENTAN
▪▪▪▪▪▪▪▪▪
Selalu kite dengar mak kite dok bising..jangan makan itu ini, jangan buat itu ini. Sebab takut BENTAN!
Orang kata jangan main-main dengan bentan ni.
Ada banyak sebab boleh terjadinya bentan ni.
.
.
Antara jenis Bentan:
▪Bentan Urat
.
Badan menjadi lemah seperti demam, bias-bisa urat dan sendi badan seperti lutut menggigil kesejukan walaupun pada waktu tengah hari, seluruh otot badan tegang dan kejang. Ia berlaku apabila ibu terlalu aktif melakukan kerja rumah atau aktiviti fizikal lasak. Rawatan bertangas atau wap herba mampu melegakan keadaan ini.
.
▪Bentan Urat Peranakan
.
Sakit di bahagian ari-ari yang sederhana atau terlampau sakit sehingga mengakibatkan tumpah darah. Ia boleh berlaku sekiranya ibu mengangkat objek berat, tersepak ibu jari kaki atau terjatuh terduduk atau terhempas yang boleh menyebabkan bentan urat peranakan
.
▪Bentan Urat Besar
.
Urat besar ialah urat buluh rahim yang melalui bahagian pinggul dan menyebabkan rasa lenguh dan sakit di atas bahagian belakang. Biasanya ia terjadi kepada ibu yang bersalin secara pembedahan Caeserean. Kadang kala kesakitan di bahagian pinggang dan tumit yang serius sehingga ibu jalan berdingkit-dingkit.
.
.
Macam mana nak elak dari bentan?
▪Banyakkan berehat.
Ini bukan ngada-ngada ye. Ibu lepas bersalin wajib banyak rehat. Suami sangat penting membantu saat-saat ibu sakit lepas bersalin
.
▪Kebersihan diri mesti dijaga untuk elak dijangkiti kuman
Minta bantuan suami atau penjaga untuk sentiasa pastikan tempat rehat anda sentiasa bersih
.
▪Jaga pemakanan.
Elak makan makanan yang boleh menghasilkan angin/gas.
.
.
Jika anda masih tidak pasti tentang penjagaan dalam pantang,
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

Minyak Tenang Anakanda by Ning Salmah ni sangatlah membantu untuk bayi tidur lena.
Ibu lepas bersalin pun boleh pakai minyak ni.
Bagus untuk membuang angin.
Pastikan ibu memakai stokin ye.
Stokin panjang macam player bola sepak tu.
.
.
Sebarang pertanyaan,
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

Pakej Berpantang
Pakej Penutup Berpantang
Rawatan Bayi
Masakan Pantang
.
.
Pembayaran secara ansuran boleh dilakukan untuk Pakej Berpantang .
.
Pembayaran ansuran tersebut mengikut kemampuan individu .
.
Jangan runsing jangan pening kerana kami sudah memudahkan urusan awak semua
.
.
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

Dah kemut ke belum hari ini? Buat sekarang jika belum yeee.... now now now
.
Senaman kemutan atau kagel bukan untuk yang sudah berkahwin sahaja tetapi sangat baik untuk yang belum berkahwin. Ia bukan merapatkan alat sulit semata tetapi baik untuk mereka yang punya simptom lemah otot pelvis seperti terkencing atau bersin selepas batuk.
.
Otot pelvis menjadi lemah dan kendur bagi ibu yang pernah melahirkan anak, obesiti dan proses penuaan.
.
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

Pakej Berpantang Lepas Bersalin boleh dibayar secara ansuran.
.
.
Pembayaran ansuran mengikut kemampuan anda.
Mudah kan?
Tak perlu pening kepala memikirkan pembayaran ketika berpantang..
.
.
Therapist terlatih dari team kami
Bidan berpengalaman lebih dari 20 tahun
Semua bidan adalah bidan terlatih mempunyai sijil dari organisasi berdaftar
.
.
Elemen melayu tradisi nenek moyang dipraktikan serta ilmu kesihatan rawatan dari pakar perubatan
.
.
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

Anak permata hati.
Dah cium baby manja awak semua?
Jika kepenatan menjaga anak, itu lumrah kehidupan seorang ibu/bapa
Bersabarlah dan tetap sayangi mereka tanpa had
Cinta dan sayang kerana Allah swt😘
.
.
Kekal sihat selepas bersalin
Pastikan kesihatan diri dijaga dengan teliti
.
.
Sebarang pertanyaan,
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

Perkara biasa akan dialami oleh ibu lepas bersalin.
Tapi menjadi luar biasa jika tidak tahu cara untuk mengembalikan proses penghadaman yang baik seperti sebelum bersalin
.
.
Dapatkan tips dan guide dari therapist kami
.
.
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

Berpantang selama 44 hari adalah waktu minimum yang disarankan bagi membaikpulih badan ibu yang lemah
.
.
Izinkan pakar rawatan ibu lepas bersalin untuk membantu ibu kembali cergas seperti dahulu
.
.
Anda boleh melakukan pembayaran secara ansuran bagi pakej berpantang
.
.
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

Ada yang kata, tak perlu la pakai bidan-bidan ni semua. Google kan ada.
Tuam je la tungku je sendiri. Apa masalahnye.
Ye betul. Kite boleh dapat semua info dari Mr Google.
Tapi,
Boleh ke Mr Google buat urutan lepas pantang? Pasti ke Mr Google boleh buat ibu lepas bersalin tak sakit sakit badan lepas habis pantang? .
.
Bidan terlatih bukanlah mereka belajar dari youtube mahupun google.com, mereka adalah dari golongan lepasan universiti dan juga dari tokoh perbidanan yang diiktiraf. .
.
Segala info yang dipelajari , dimanfaatkan bersama wanita di negara ini. .
.
Pasti ramai yang tak tahu, masalah meroyan sangat membimbangkan. Ia makin menular kerana ibu lepas pantang ambil remeh tentang isu ini.
.
.
Makanan, urutan, pergerakan, bengkung dan segala ilmu perubatan kesihatan melayu lama, mesti diikuti agar masalah sakit wanita dapat diatasi
.
.
Sebarang pertanyaan,
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

Ibu mengandung pasti akan ada bahagian gelap celahan badan. Begitu juga ibu lepas bersalin mahupun wanita yang masih belum berkahwin
.
.
Boleh atasi dengan Milky Coconut Scrub. .
.
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

Bersalin.
Ada 2 cara,
Normal dan Ceaserean.
Bagi kami pakar perbidanan,
Dua-dua kaedah tiada masalah kerana di saat melahirkan,
Perkara paling utama adalah
IBU DAN BAYI SELAMAT
.
.
Tiada istilah ibu berselin Normal lebih kuat berbanding Ceaserean atau sebaliknya
Kedua-duanya sama sahaja. Anda adalah ibu yang kuat, berperang dalam misi yang sama iaitu MELAHIRKAN
.
.
Kami therapist Cahaya Confinement bersedia memberi terbaik buat ibu semua. Proses penjagaan dalam pantang lepas bersalin secara Normal dan Ceaserean masing-masing mempunyai kaedah tersendiri
.
.
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

Benarkah ibu dalam pantang bersalin tidak boleh mengambil jamu atau ubatan herba bersalin ketika menyusu bayi yang berpenyakit kuning atau jaundis?
.
.
Perubahan moden melarang atau tidak menggalakkan pengambilan sebarang jamu kerana ia boleh mencemarkan susu ibu dan lebih memburukkan jaundis
.
.
Namun, petua Tradisional melayu membenarkan pengambilan jamu atau ubat bersalin yang berfungsi melawaskan pembuangan air besar, air kecil, buabg angin dan melancarkan darah nifas
.
.
Dengan bercirikan pembersih darah, ibu dapat menyalurkan susu yang bersih, berkhasiat kepada bayi dan membantu mempercepatkan penyembuhan jaundis .
.
Ibu juga digalakkan mengambil air akar rebusan dan air secukupnya
.
.
Hubungi kami di
01133300096/01133339896
01133300096/01133339896
01133300096/01133330896
.
.
#rawatanlepasbersalin #urutampang #urutkl #rawatanlepasbersalinampang #bidanampang #bidankl #infoibuhamil #infoibulepasbersalin #bengkungbelacu #bengkungjawa #bengkungmalaysia #urutmelayu #pakejibulepasbersalin #pakejberpantang #mandianherba #mandianhebaampang #spaampang #spakl #spadamansara #spashahalam #spabangi #spaserdang #spaselayang #spagombak #spabatucave #bidangombak #bidanselayang #bidanbatucaves #bidanbangi #bidandamansara

Most Popular Instagram Hashtags