#berpuasa

8887 posts

TOP POSTS

Marhaban Ya Ramadhan
Selamat menunaikan ibadah puasa bagi yang sanggup berpuasa. Kalau tak sanggup jangan di paksa. Hahaha.
Semoga tahun ini puasa paanuuuaahh...
Salam
@deni_parulian
@ighoaugia
@iqbalsyah33

#selamat #berpuasa #1438H
#minanglipp #bktvidgram

Assallamu'alaikum.Wr,Wb...
selmat mlm Smuanya..🙏🙏💕
:
:
Buat Yg Di Taipei...merapat ya..😊😊😊
:
:
Semoga pada hari minggu tgl 25 Juni nanti saudara saudaraku muslim di Taiwan bisa mendapatkan izin libur untuk melaksanakan Shalat Id dan merayakan hari Raya Idul Fitri 1438 H/2017.
serta Hadiri beberapa tempat" Pertunjukan ,,kebolehan Para BMI
Dan bberpa Artis Indonesia Lainya..💃💃..Fitri Carlina / Septi Vhanesa

Semoga bermanfaat
Dan semoga acara demi acara berjalan dengan lancar dan sukses.Aamiin Ya Robbal alaamiin.
:
*part_Akhir*
#bismillah
#puasalnjut#berpuasa
#BMIciayouuu
#CiayoouuCiayooouu

Nawaitusaumaghodin'an adai fardisyahri romadhani hadihissanati lillahita'ala. Aamiin #berpuasa

Walaupun berpuasa tak kan kenal lelah untuk membelah gunung salak
#Jalanjalanmen
#Bogor
#Gabut
#Berpuasa
#mytriptergantungduit

Proud of ma man Naeem, all grown-up! Best wishes to you, your fiancee​, and your family. Happy Ramadan to all Muslim buddies! #ramadan #berpuasa #engagementphotos

🤗Malam nie kita berbuka puasa lagi akak angah 🙋kita dah berpuasa 2 ramadhan Sya'ban 1438 🤓👍
#Berpuasa
#selfie

Harini semua barai , semua taknak jadi . Baraii ah mat #berpuasa

Who am i? This is who i am✌
.
.
.
.
.
➡Very very very FIRST time💨
✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌
#hiphopholidays#selamat#berpuasa

MOST RECENT

Assalammualaikum semua,
.
Testimoni #shakleeeffect pada pengguna yang konsisten dengan Shaklee
.
Nak dapat kesan yang sama macam adik ni? Jom lah consume Shaklee. Kakak akan guide A to Z
.
@rz_beautybox
013 7357512
.
P/S : Be My Customer and I Promise The Best Consultation Just For You. In Shaa Allah....
.
P/S : SOMETHING EXCLUSIVE menanti untuk mereka yang purchase #setshaklee dengan saya
.
#sayajual #shaklee #shakleemurah #shakleeeffect #visitmyig #setkecantikan #flawless #natural #safe #halal #gastrik #espshaklee #setsahur #setmenyusu #setberpantang #berpuasa #rejab #ramadhan #jomsahur #personalshopper #shaklee #shakleeBenut #shakleePontian #shakleeSimpangRenggam #shakleeSingapore #shakleeSingapura

Assalammualaikum semua,
.
Testimoni #shakleeeffect pada pengguna yang konsisten dengan Shaklee
.
Nak dapat kesan yang sama macam adik ni? Jom lah consume Shaklee. Kakak akan guide A to Z
.
@rz_beautybox
013 7357512
.
P/S : Be My Customer and I Promise The Best Consultation Just For You. In Shaa Allah....
.
P/S : SOMETHING EXCLUSIVE menanti untuk mereka yang purchase #setshaklee dengan saya
.
#sayajual #shaklee #shakleemurah #shakleeeffect #visitmyig #setkecantikan #flawless #natural #safe #halal #gastrik #espshaklee #setsahur #setmenyusu #setberpantang #berpuasa #rejab #ramadhan #jomsahur #personalshopper #shaklee #shakleeBenut #shakleePontian #shakleeSimpangRenggam #shakleeSingapore #shakleeSingapura

Diriwayatkan oleh Al-Bukhari, rahimahullah, dari Ibnu ‘Abbas Radhiyallahu ‘anhuma bahwa Nabi Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda : Tidak ada hari dimana amal shalih pada saat itu lebih dicintai oleh Allah daripada hari-hari ini, yaitu : Sepuluh hari dari bulan Dzulhijjah. Mereka bertanya : Ya Rasulullah, tidak juga jihad fi sabilillah ?. Beliau menjawab : Tidak juga jihad fi sabilillah, kecuali orang yang keluar (berjihad) dengan jiwa dan hartanya, kemudian tidak kembali dengan sesuatu apapun,

Berdasarkan hadist ini pula maka sebaiknya segala amalan di kerjakan dan di perbanyak,, selain sholat malam kita dianjurkan berpuasa pada 1-9 Dzulhijjah (23-31 Agustus) dan melakukan amalan lain seperti memperbanyak mengaji dan sedekah,,, #amalan #dzulhijjah #berpuasa #mengaji #bersedekah #amalandzulhijjah #muslim #puasa #qurban2017

Wahai para pemuda, barang siapa diantara kalian mampu untuk menikah, maka menikahlah.
Dan barang siapa yang belum mampu, maka berpuasalah; karena puasa dapat mengendalikan syahwatnya.
.
.
(HR Bukhari, Muslim, Abu Dawud)
.
.
#belajar #baik #kebaikan #agama #keagamaan #islam #islami #keislaman #belajarbaik #belajaragama #belajarkeagamaan #belajarislam #belajarislami #belajarkeislaman #hadits #alhadist #bukhari #muslim #abudawud #pemuda #menikah #nikah #berpuasa #puasa #syahwat

🔥⚠❌📢 * #UJUB MENGHANCURKAN AMAL* ✍🏻 _Al-Imam Ibnul Qayyim rahimahullah berkata:_ *إذا فتح الله عليك في باب قيام الليل؛ فلا تنظر للنائمين نظرة ازدراء.* ● _"Jika Allah membukakan untukmu pintu shalat malam, janganlah engkau melihat orang-orang yang tidur dengan #pandangan merendahkan!_ *وإذا فتح الله عليك في باب الصيام؛ فلا تنظر للمفطرين نظرة ازدراء.* ● _Jika Allah membukakan untukmu #pintu puasa, janganlah engkau melihat orang-orang yang tidak #berpuasa dengan pandangan merendahkan!_ *وإذا فتح الله عليك في باب الجهاد؛ فلا تنظر للقاعدين نظرة ازدراء.* ● _Jika Allah membukakan untukmu pintu jihad, janganlah engkau melihat orang-orang yang tidak #berjihad dengan pandangan merendahkan!_ *فرب نائم ومفطر وقاعد؛ أقرب إلى الله منك.* ● _Bisa jadi orang yang #tidur, orang yang tidak berpuasa, dan orang yang tidak berjihad, dia lebih dekat dengan Allah dibandingkan dirimu._ *وإنك أن تبيت نائما وتصبح نادما خير من أن تبيت قائما وتصبح مُعجَباً، فإن المعجب لا يصعد له عمل.* ● _Dan sungguh engkau menghabiskan malam dengan tidur dan #bangun #pagi dalam keadaan menyesal, itu lebih baik dibandingkan engkau menghabiskan #malam dengan #shalat, namun di pagi hari engkau merasa ujub. Sesungguhnya orang yang ujub amalnya tidak akan ada yang naik (diterima oleh Allah)."_ *(Madaarijus Saalikiin, 1/177).* 🌏 *Sumber* || _Majmu'ah an-Nahjul Wadhih_ ⚪ *WhatsApp Salafy Indonesia*
⏩ *Channel #Telegram* || http://telegram.dog/forumsalafy 💎💎💎💎💎💎💎💎💎

HOT DEMAND PRODUK "ESP SHAKLEE"
.
CANTIK + TENAGA + KURUS + SIHAT
.
Satu tong tahan 2-3BULAN 😃😃
Banyak kelebihannya..
.
RECOMMENDED ESPECIALLY FOR :
👗 Student
👗 Ibu Mengandung
👗 Ibu Menyusu
👗 Suri rumah
👗 Lelaki & Wanita
👗 Warga Emas

KELEBIHAN ESP
.
🍒Kulit jadi lebih anjal dan gebu.
🍒Banyakkan susu ibu, susu akan jadi lebih berkrim dan anak mudah keyang
🍒Pudarkan parut
🍒Mengawal pertumbuhan jerawat
🍒Menguatkan akar rambut dan mengurangkan keguguran rambut
🍒Mempertingkatkan fungsi hormon wanita
🍒Kulit jadi lebih tegang dan sihat
🍒Menghalang penyakit batu karang
🍒Kekalkan tenaga untuk jangka masa panjang
🍒Sesuai untuk mereka yang ingin turunkan berat badan & naikkan berat badan
🍒Elakkan kencing manis
🍒Kekuatan ingatan memori
🍒Sembuhkan luka
🍒Melindungi dan menjaga rahim
🍒Menghalang sel kanser dari merosakkan arteri
🍒Mengurangkan risiko kanser payudara
🍒Menyokong sistem imunisasi badan
🍒Mengandungi protein yang lengkap
.
ESP sangat baik untuk tubuh badan kita dari hujung rambut sampai hujung kaki sebab seluruh tubuh badan kita dibina daripada PROTEIN and ESP membekalkan asid amino yang lengkap untuk keperluan protein tubuh badan kita...
.
Syokkkk sangat ambik satu produk dapat manfaat dari hujung rambut sampai hujung kaki tawwww. ❤
.
Bagi yang berminat boleh whatsapp2 Shu ye.
.
@norshuhada91 / 017-4602474
@norshuhada91 / 017-4602474
.
📲Fast action, fast result ! !
😘Quick servics
.
Peminay ESP
Norshuhada 😘
📲017-4602474
Jom follow ig @norshuhada91

#visitmyig #norshuhada91 #pengedarsahshaklee #supplementibumengandung #supplementmengandung #vitamincantik #vitamincshaklee #suamiisteri #milkbooster #setmenyusu #breastfeeding #setkulitcantik
#barangbaby #barangbayi #ibudanbayi #kesihatan #setkurus #setslimming
#nakkurus #nakcantik #tipcantik #tipsihat #nakkulitcantik #masalahkulitberminyak #masalahjerawat #studentlifestyle #berpuasa

💐Herbal 💞BIOENTROPY ENERGY💞 Mampu mewujudkan 🇰 🇪 🇧 🇦 🇭 🇦 🇬 🇮 🇦 🇦 🇳 bunda untuk segera mendapatkan sang B U A H H A T I.. Invite BBM 👉 D6F8AB57 WA: 083849851749🇨🇪 🇰 👉 ⓘⓖ yaa.. #sayajualsambaltumisnasalia #sambaltumisnasalia #sambaltumisudang #menusahurmudah #berpuasa #ramadhan #raya2017 #sambaltumisnasaliakajang #sambaltumisnasaliaampang #sayajual #visitmyigmy #produkwanita #masak #mudah #sayajualsambaltumis #produkkesihatanmalaysia #produkkecantikanonline #kosmetikborong #dapur #sambalsedap

💐Herbal 💞BIOENTROPY ENERGY💞 Mampu mewujudkan 🇰 🇪 🇧 🇦 🇭 🇦 🇬 🇮 🇦 🇦 🇳 bunda untuk segera mendapatkan sang B U A H H A T I.. Invite BBM 👉 D6F8AB57 WA: 083849851749🇨🇪 🇰 👉 ⓘⓖ yaa.. #sayajualsambaltumisnasalia #sambaltumisnasalia #sambaltumisudang #menusahurmudah #berpuasa #ramadhan #raya2017 #sambaltumisnasaliakajang #sambaltumisnasaliaampang #sayajual #visitmyigmy #produkwanita #masak #mudah #sayajualsambaltumis #produkkesihatanmalaysia #produkkecantikanonline #kosmetikborong #dapur #sambalsedap

Assalammualaikum semua,
.
Testimoni #shakleeeffect pada pengguna yang konsisten dengan Shaklee
.
Nak dapat kesan yang sama macam adik ni? Jom lah consume Shaklee. Kakak akan guide A to Z
.
@rz_beautybox
013 7357512
.
P/S : Be My Customer and I Promise The Best Consultation Just For You. In Shaa Allah....
.
P/S : SOMETHING EXCLUSIVE menanti untuk mereka yang purchase #setshaklee dengan saya
.
#sayajual #shaklee #shakleemurah #shakleeeffect #visitmyig #setkecantikan #flawless #natural #safe #halal #gastrik #espshaklee #setsahur #setmenyusu #setberpantang #berpuasa #rejab #ramadhan #jomsahur #personalshopper #shaklee #shakleeBenut #shakleePontian #shakleeSimpangRenggam #shakleeSingapore #shakleeSingapura

Assalammualaikum semua,
.
Testimoni #shakleeeffect pada pengguna yang konsisten dengan Shaklee
.
Nak dapat kesan yang sama macam adik ni? Jom lah consume Shaklee. Kakak akan guide A to Z
.
@rz_beautybox
013 7357512
.
P/S : Be My Customer and I Promise The Best Consultation Just For You. In Shaa Allah....
.
P/S : SOMETHING EXCLUSIVE menanti untuk mereka yang purchase #setshaklee dengan saya
.
#sayajual #shaklee #shakleemurah #shakleeeffect #visitmyig #setkecantikan #flawless #natural #safe #halal #gastrik #espshaklee #setsahur #setmenyusu #setberpantang #berpuasa #rejab #ramadhan #jomsahur #personalshopper #shaklee #shakleeBenut #shakleePontian #shakleeSimpangRenggam #shakleeSingapore #shakleeSingapura

Assalammualaikum semua,
.
Testimoni #shakleeeffect pada pengguna yang konsisten dengan Shaklee
.
Nak dapat kesan yang sama macam adik ni? Jom lah consume Shaklee. Kakak akan guide A to Z
.
@rz_beautybox
013 7357512
.
P/S : Be My Customer and I Promise The Best Consultation Just For You. In Shaa Allah....
.
P/S : SOMETHING EXCLUSIVE menanti untuk mereka yang purchase #setshaklee dengan saya
.
#sayajual #shaklee #shakleemurah #shakleeeffect #visitmyig #setkecantikan #flawless #natural #safe #halal #gastrik #espshaklee #setsahur #setmenyusu #setberpantang #berpuasa #rejab #ramadhan #jomsahur #personalshopper #shaklee #shakleeBenut #shakleePontian #shakleeSimpangRenggam #shakleeSingapore #shakleeSingapura

Assalammualaikum semua,
.
Testimoni #shakleeeffect pada pengguna yang konsisten dengan Shaklee
.
Nak dapat kesan yang sama macam adik ni? Jom lah consume Shaklee. Kakak akan guide A to Z
.
@rz_beautybox
013 7357512
.
P/S : Be My Customer and I Promise The Best Consultation Just For You. In Shaa Allah....
.
P/S : SOMETHING EXCLUSIVE menanti untuk mereka yang purchase #setshaklee dengan saya
.
#sayajual #shaklee #shakleemurah #shakleeeffect #visitmyig #setkecantikan #flawless #natural #safe #halal #gastrik #espshaklee #setsahur #setmenyusu #setberpantang #berpuasa #rejab #ramadhan #jomsahur #personalshopper #shaklee #shakleeBenut #shakleePontian #shakleeSimpangRenggam #shakleeSingapore #shakleeSingapura

#sayajualsambaltumisnasalia #sambaltumisnasalia #sambaltumisudang #menusahurmudah #berpuasa #ramadhan #raya2017 #sambaltumisnasaliakajang #sambaltumisnasaliaampang #sayajual #visitmyigmy #produkwanita #masak #mudah #sayajualsambaltumis #produkkesihatanmalaysia #produkkecantikanonline #kosmetikborong #dapur #sambalsedap 💐Bagi pasangan yg sudah lama menikah dan belum juga dapet momongan 😂 udah kemana" dan keluarin uang banyak tp hasil nol, yukk segera buruan konsulkan kehamilan anda dan keluhan lainnya.💞 PinDAB70D10 WA: 081559895152 "GRATIS"

Most Popular Instagram Hashtags