#berhentimerokok

16538 posts

TOP POSTS

@Regrann from @suara_tanpa_rokok - Penelitian The Journal of Physiology menyatakan bahwa balita yang secara konsisten terpapar asap rokok dapat menyebabkan gangguan pendengaran, karena asap rokok dapat memicu diagnosa abnormal pada batang otak pendengaran balita. #SuaraTanpaRokok #TobaccoControl #BahayaRokok #BerhentiMerokok #StopMerokok

#BERHENTIMEROKOK
.
teruntuk yg terhormat pak @jokowi tolonglah pak naikin juga harga kenangan mantan ucil sudah lelah pak memikirkan itu 😔😂 kebanyakan menghayal nih jadi gue kehilang kekasih tercinta yg bersuara serak serak becek @fitriarasyidi 😜😂✌🏽️
.
#hargarokoknaik #Dagelan #dagelanvideo #videolucu #humor #comedy #parodi #videolucu #smule #ngakakkocak #tawacil #madkucil @dagelan @dagelanvideo @ngakakkocak @indovidgram @bengkulu_vidgram @bantenvidgram @cemilcomel

MEROKOK DAPAT MENYEBABKAN KANKER, SERANGAN JANTUNG, IMPOTENSI, DAN GANGGUAN KEHAMILAN DAN JANIN

#janganmerokokanakku #berhentimerokok

Laporan WHO telah memprediksi tren merokok di indonesia pada tahun 2025 akan mencapai 79 persen. Artinya, dari 10 orang Indonesia, 8 orang menjadi perokok aktif dan 2 orang lainnya menjadi perokok pasif. Pelajari bahaya rokok lainnya di www.suaratanparokok.co.id #SuaraTanpaRokok #BahayaRokok #BerhentiMerokok #Nawacita #WHO #StopMerokok #TobaccoControl

#10tahunlalu papah masih sehat sehatnya sebelum penyakit yg me akibatkan d potong kaki 😭😢#berhentimerokok

Seorang Pekerja Pabrik Rokok Mengungkap Rahasia Yang Membuat kita Berpikir 2 Kali Untuk Merokok !
.
.
Kebanyakan orang tahu bila rokok bisa mengakibatkan kerusakan organ tubuh, namun biasanya mereka cuma tahu bahaya nikotin yang terdapat dalam tembakau, namun mereka tidak paham bila toksin pada rokok sesungguhnya terdapat didalam ” filter ” nya.
.
Berikut ini kesaksian salah satu pekerja sebuah perusahaan pabrik rokok :
.
Seorang rekan dari perusahaan tembakau berkata banyak perusahaan rokok merahasiakan dibalik bahan filter rokok selama 10 tahun! Dia berkata bila rokok bukan barang yang layak
dihisap oleh manusia. Bila anda sayang kesehatanmu, keluarga dan lingkunganmu berhentilah saat ini !
.
Rekan ini dengan jujur berkata , ” Tahukah kalian? Usaha tembakau ini menginginkan usaha dengan rendah modal serta menukar filter yang digunakan. Filter yang digunakan dahulu tidak mengakibatkan kerusakan penghisapnya namun begitu mahal . Namun filter yang digunakan sekarang terdapat satu zat yg tidak tampak mata , saat zat ini masuk kedalam paru – paru kita, dan tidak akan pernah keluar lagi! “
.
Filter type ini memiliki banyak kandungan zat yang sebenarnya tidak layak dipakai sebagai filter pada rokok (berbahaya). Beberapa pekerja pabrik rokok jadi korbannya! Mereka kerap alami pusing, mual – mual serta muntah, namun perusahaan tutup rapat rahasia akan hal ini .
.
Sampah filter puntung rokok baru akan terurai oleh alam dalam waktu 10 tahun. Betapa alam sulit mengurai bahan bahan berbahaya yang terkandung didalamnya
.
.
Merokok memang mengakibatkan kerusakan kesehatan badan kita, terlebih memperpendek usia berkah yang dianugerahkan Allah pada hambanya. ♥ [fuadbakh]
@berbagisemangat
#cahayadakwah #bahayarokok #berhentimerokok

Sap kok luh 😴
#malaysia #berhentimerokok

Intinya, gue sukanya dirokok broh🔞😂 #merokokmembunuhmu
#berhentimerokok
#hdrphotography
#swissarmy

Puasa. Ramai yang berdepan masalah pengambilan #UBAT. Bila waktu yang sesuai? Adakah dos yang diambil betul? #CeritaSihatNisa minggu ini membawa perkongsian mengenai pengambilan #UBATAN yang betul bersama Pegawai Farmasi anda. Dan bulan #PUASA juga adalah waktu ideal untuk #BERHENTIMEROKOK. Apa cara dia? Tonton #CeritaSihatNisa Sabtu, 7:15 malam di Saluran 501, Astro AWANI dan astroawani.com

Apa cerita anda?

MOST RECENT

Baru datang gezz

VGOD Pro Mech Silver
Clone Terbaik 1 : 1

Bawa pulang Paket Siap Kebulnya (PSK) dengan tambahan
- Baterai Awt 3000 mAH
- Charger 1 slot
- Liquid
Cukup dengan harga
IDR 300k aja
IDR 300k aja

X VAPOR MOJOKERTO
08563616969
Perum Bje Tahap 1 Blok H12a Depan Kampus UNIM Jabon

#xvapormojokerto #xvprmjk #cangkruk #budaya #rasa #indonesia #ngebul #uapbukanasap #tarfreeindonesia #berhentimerokok #stoprokok #quitsmoking #vape #vaping #vapers #vapor #flavour #taste #feel #indovape #indovaping #indovapers #indovapor #vapelyfe #vapeculture #vapenation
#xvapormojokerto #xvprmjk #vgodpromechmod

Campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
.
Kebaikan VIVIX
.
1) Menggalak penuaan yang sihat – awet muda dan anti-penuaan
2) Membantu mengelakkan kanser – merencat sel kanser daripada menjadi semakin serius
3) Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
4) Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
5) Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
6) Mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk
7) Membantu dalam proses penurunan berat badan
8) Menyokong kesihatan mata
9) Meningkatkan kesihatan imum badan
10) Menggalakan kesihatan keseluruhan
.
FAISMAIL
0149301585
.
#shakleemurah #shakleeeffect #shakleemalaysia #promoShaklee #sayajualShaklee #shakleesingapore #shakleesg #shakleesingapura #shakleebrunei #shakleekl #shakleeselangor #shakleewangsamaju #shakleeampang #shakleemelawati #shakleeukayperdana #shakleebukitantarabangsa #shakleeukayperdana #vivix #vivixshaklee #antikanser #berhentimerokok #stopsmoking

@Regrann from @suara_tanpa_rokok - Penelitian The Journal of Physiology menyatakan bahwa balita yang secara konsisten terpapar asap rokok dapat menyebabkan gangguan pendengaran, karena asap rokok dapat memicu diagnosa abnormal pada batang otak pendengaran balita. #SuaraTanpaRokok #TobaccoControl #BahayaRokok #BerhentiMerokok #StopMerokok

Yang dah menggunakan niquit..Terima kasih kerana support niquiy..,ikhlas dari kami Niquit Malaysia #niquit #niquitmalaysia #stopsmoking #quitsmoking #kurangkanrokok #berhentimerokok #sayajual #produkviral2017

Alhamdulillah dah kurang sikit dah merokoknya semoga terus istikhomah untuk berhenti ya aamiin.
.
Ada yang berminat untuk berhenti meroko?
Iquit boleh tolong.
Hanya perlu spray dan kemam ja. InsaAllah tabiat merokok akan terus dilupakan
.
Wasap untuk detail
0132605804
.
.
#iquitofficial #terapiinstagram
#naksihat #iquit #nevergiveup #7hariberhentimerokok #quitsmoking #terapiinstagram #katakantidakpadarokok #rokok #hidupsihattanparokok #shahalam #sihat #halal #selamat #quitsmoking #berhentimerokok #kurus #infoiquit #aurainsta
#iquitpower #tipsberhentimerokok #tipspantas #vape #vapeon #sihat #lokalah #lookalike

@Regrann from @suara_tanpa_rokok - Laporan WHO telah memprediksi tren merokok di indonesia pada tahun 2025 akan mencapai 79 persen. Artinya, dari 10 orang Indonesia, 8 orang menjadi perokok aktif dan 2 orang lainnya menjadi perokok pasif. Pelajari bahaya rokok lainnya di www.suaratanparokok.co.id #SuaraTanpaRokok #BahayaRokok #BerhentiMerokok #Nawacita #WHO #StopMerokok #TobaccoControl

[ Khas buat perokok yang plan nak berhenti merokok ]
.
Kalau dah ada niat dan azam nak stop merokok, saya recommend sangat cik abe cik abe atau cik hasben kawan kawan bagi peluang kat diri sendiri untuk cuba sesudu Vivix setiap hari
.
Pengambilan Vivix setiap hari akan buat tekak reject rasa rokok. Buat rokok rasa tak sedap dan akan buat ketagihan berkurangan
.
Jom jadi sebahagian manusia yang sayangkan bumi dan seisinya. Jangan jadi manusia kejam yang meracuni ahli keluarga atau kawan kawan sendiri dengan asap rokok masing masing.
We are dying slowly because of you smokers.. #pengedarshakleeshahalam
#berhentimerokok #stopsmoking #Readystockshahalam #vivixreadystock #vivixshahalam

#Repost @suara_tanpa_rokok (@get_repost)
・・・
Komisi I DPR RI telah memuat ketentuan tentang larangan iklan rokok dan zat adiktif lainnya pada RUU Penyiaran demi upaya perlindungan masyarakat.
Namun Badan Legislatif (Baleg) merekomendasikan untuk mencabut pasal larangan iklan rokok dalam RUU Penyiaran. Info lebih lanjut klik: https://goo.gl/ZfdPBX #SuaraTanpaRokok #TobaccoControl #Nawacita #TolakIklanRokok #RuuPenyiaran #BerhentiMerokok

Produk: Vivix

Manfaat: 💞Merendahkan tekanan darah
💞Meningkatkan tahap tenaga
💞Memutihkan dan mengurangkan pigmentasi
💞Mengurangkan kedut halus
💞Anti kanser
💞Merendahkan tahap kolesterol
💞Menguatkan tulang
💞Melambatkan penuaan
💞Menghalang kejadian tumor
💞Meningkatkan daya ingatan
💞Menstabilkan emosi
💞Mengawal insulin
💞Anti stress
💞Mengurangkan bintik penuaan
💞Mengurangkan rambut beruban dan gugur
💞Melegakan alergi dan lelah
💞Menghalang alzheimer
💞Mencegah masalah prostat
💞Memperbaiki kualiti tidur
💞Memperbaiki tekstur kulit
💞Mengawal kelikatan darah
💞Mengurangkan ketagihan merokok
💞Membantu ikhtiar hamil

So apa tunggu lagi? Jom dapatkan vivix sekarang! PM 0139146782 untuk special & exclusive consultation! 😉

#shakleeampang
#pengedarshakleeampang
#vivix
#vivixshaklee
#allinonesupplement
#supersupplement
#kanser
#diabetes
#sakitjantung
#sakitlututsendi
#berhentimerokok
#cancer
#kencingmanis
#antiageing
#darahtinggi
#ttc

Ada yg berminat nak dapatkan beg & sudu Vivix exclusive ni?
Produk: Vivix

Manfaat: 💞Merendahkan tekanan darah
💞Meningkatkan tahap tenaga
💞Memutihkan dan mengurangkan pigmentasi
💞Mengurangkan kedut halus
💞Anti kanser
💞Merendahkan tahap kolesterol
💞Menguatkan tulang
💞Melambatkan penuaan
💞Menghalang kejadian tumor
💞Meningkatkan daya ingatan
💞Menstabilkan emosi
💞Mengawal insulin
💞Anti stress
💞Mengurangkan bintik penuaan
💞Mengurangkan rambut beruban dan gugur
💞Melegakan alergi dan lelah
💞Menghalang alzheimer
💞Mencegah masalah prostat
💞Memperbaiki kualiti tidur
💞Memperbaiki tekstur kulit
💞Mengawal kelikatan darah
💞Mengurangkan ketagihan merokok
💞Membantu ikhtiar hamil

So apa tunggu lagi? Jom dapatkan vivix sekarang! PM 0139146782 untuk special & exclusive consultation! 😉

#shakleeampang
#pengedarshakleeampang
#vivix
#vivixshaklee
#allinonesupplement
#supersupplement
#kanser
#diabetes
#sakitjantung
#sakitlututsendi
#berhentimerokok
#cancer
#kencingmanis
#antiageing
#darahtinggi
#ttc

.
.
Sape tak kenal kan dengan pelakon cantik Rita Rudaini nih kan? No wonder laa dia maintain jer cantik kan walaupon sentiasa busy dengan segala aktiviti harian. Rita memang konsisten ambil vivix. Malah Rita pun pernah menjadi dealer Shaklee kerana dah merasa kebaikan Shaklee •
Anda nak jugak? Vivix sentiasa pilihan terbaik
.
.
0199644664
0199644664
0199644664
.
COD 🏇🏇 AREA KUANTAN
POSLAJU 🚚✈ SELURUH MALAYSIA
.
#vivix #sakitjantung #hypertension #darahtinggi #kencingmanis #codkuantan #ump #breastcancer #shakleepekan #shakleekuantan #kuantan #shakleemurah #cancer #kanser #berhentimerokok #gout #bellpalsy #shakleereadystock #nuramedina #cancersurvivor #testimonivivix #diabetes #vertigo #thalasemia #slipdisc #fattzura #lofattah #surihatimrpilot #heroseorangcinderella #fareedafaris

Laporan WHO telah memprediksi tren merokok di indonesia pada tahun 2025 akan mencapai 79 persen. Artinya, dari 10 orang Indonesia, 8 orang menjadi perokok aktif dan 2 orang lainnya menjadi perokok pasif. Pelajari bahaya rokok lainnya di www.suaratanparokok.co.id #SuaraTanpaRokok #BahayaRokok #BerhentiMerokok #Nawacita #WHO #StopMerokok #TobaccoControl

''BARU SAYA TAHU CARA MUDAH NAK BERHENTI MER0K0K''
.
Rupanya bukan susah sangat pun..dari mula-mula nak kurangkan je..tapi akhirnya berjaya jugak untuk berhenti !
.
Yelah, sebulan hampir RM300 belanja untuk beli r0k0k je,kalau lah ada cara untuk kurangkan ketagih r0k0k ni,mesti seronok kan?
.
Kalau korang pun ada rasa nak berhenti mer0k0k,cuba tengok jap produk berhenti mer0k0k ni.
.
NIECO ZERO!
============
SATU-SATUNYA produk berhenti mer0k0k yang mendapat PENGIKTIRAFAN DUNIA ! (Gold Medal WICC di Jepun dan Korea)
========================================= 3 BENDA YANG KORANG AKAN RASA SELEPAS MINUM NIECO ZERO:
.
✅ R0k0k akan rasa kosong & basi !
✅ Rasa ketagih untuk mer0k0k mula berkurangan !
✅ Nafas akan lebih segar & bertenaga !
.
Tapi yang paling penting,korang dapat JIMAT,JIMAT,JIMAt lebih banyak duit setiap bulan,bolehla kumpul duit pergi holiday.
.
Disebabkan produk ni masih FRESH lagi,baru dilancarkan di Malaysia,saya bermurah hati nak bagi HARGA JIMAT pada anda! ==========================================
TAWARAN HARGA JIMAT NI TERHAD UNTUK 49 KOTAK SAHAJA TAW !
.
Siapa cepat dia dapat.
.
Whatsapp 0125250526

#NIECOZERO
#BERHENTIMEROKOK

Kandungan racun dalam sebatang rokok
#stopsmoking #berhentimerokok #hidupsehat

Most Popular Instagram Hashtags