#bengkaksusu

2754 posts

TOP POSTS

#BengkakSusu

Mak-mak selalunya takut dan ngeri dengan bengkak susu.. Sakit dan kadang sampai boleh demam. Bengkak susu maknanya production susu banyak dan dah penuh, susu tak dikeluarkan atau pun kalau dah dikeluarkan tak habis. Bengkak kalau dibiarkan tak elok sebab nanti FIL datang dan otak dapat signal susu berlebihan, takde demand. So next, kurangkan supply. Sangat bahaya utk mak menyusu. Jadi mak jangan biarkan gap menyusu/pam terlampau lama bagi elakkan bengkak susu.
#TibeTibeBengkak ni tak sama dengan bengkak susu yang dinyatakan di atas. Kesan tibetibebengkak selepas ambil femilac milkbooster ni maksudnya kita dapat rasa tibetibe susu byk kt B.. nyutnyut rasa susu penuh. Bila dah rasa susu byk n bengkak, cepat-cepatlah kosongkan B. Nanti susu baru akan terhasil dan semakin bertambah sebab B dah dikosongkan.

Ingat ye mak menyusu, konsep demand vs supply sgt penting ! Kalau kita ambil milkbooster tapi tak jaga konsep demand vs supply, tak jaga pemakanan, tak jaga jadual menyusu/pam.. susu tetap akan drop, tetap takkan up. Jadi fahami dan jaga konsep demand vs supply k 😘

#ilmupenyusuan
#TeamMamaJutawan

Nindia rahsia turun temurun nak pecah dah. hehehe..
.
DIY Bunjut Bayi cara mama Ain. Mama Ain selalu buat bunjut bayi untuk cucu cucu. Tapi dalam bunjut tu Mama Ain boh sekali tali pusat hat luruh. Tak boh pun tak pa. Petua orang tua tua Mama kata. Senang ja nak buat.
.
Bahan bahan
----------------------
Selai Daun Sireh (potong haluih)
.
** Semua guna sukatan 1 sudu teh.
Halba
Jintan Putih
Jintan Hitam
Biji Ketumbar
Lada Hitam
.
⬆ Gaul sebati bahan rempah dengan hirisan sireh ⬆
.
Kain cotton atau kain belacu secukupnya
Tali atau benang kait secukupnya
.
Cara dia senang ja.
---------------------------------
Hampaq kain empat segi sama. Pastu boh ja semua bahan rempah dengan hirisan sireh tadi kat tengah tengah kain.
.
Pastu temukan bucu bucu kain, angkat bagi bahan rempah tadi berkumpul elok. lurut lurut rapat lebihan kain bagi jadi bentuk bunjut pastu ikat mati dulu tang bunjut bulat. Pastu lilit naik pelan pelan bagi dapat bentuk batang pemegang. Siap!
.
Simple ja kan. Kalau tak mau lilit lilit tu pun boleh. Ikat mati kemaih padat ja macam sup bunjut pun boleh.. hehe
.
Moga bermanfaat. Selamat Mencuba tau.
.
Jangan lupa #LIKE & #SHARE ya, sharing is caring 😘
.
.
.
.
.
.
#SayangLaMamma
#LoveLaMamma
#DIY
#TuamBayi
#BunjutBayi
#BengkakSusu
#TipsPenyusuan

KakTie nampak sesuatu di situ. Shaklee di mana-mana. ❤ 🤗🤗🤗
.
.
#alfalfa #lecithin #puterisarah

Mummies yang risau pasal susu boleh try pakai PB, mmg elok untuk legakan #bengkaksusu .
.
Jom set appointment fitting! Boleh click link dkt bio 💋 #breastfeedingjourney

#testimonialfalfa 📢📢
.
Hasil amal alfalfa setiap hari. Senang kan kalau macam ni? Hehe
.
🌸keputihan berkurang
🌸kencing kotor 🌸sembelit tiada lagi
🌸breast rasa tegang
🌸extra 'grip' untuk yang dah kawen 🙈🙈
.
🌹KEBAIKAN ALFALFA🌹
✅ melegakan sakit sendi dan belakang
✅ menghilangkan kelesuan dan tekanan
✅ memberi kelegaan semasa haid
✅ merawat arthritis
✅ bagus untuk alergi / eczema
✅ merawat asthma
✅ mencuci usus bagi membuang toksik
✅ mencuci buah pinggang
✅ merawat kencing kotor
✅ meneutralkan asid dalam badan
✅ merawat masalah keputihan
✅ membesar dan menegang payudara
✅ bertindak seperti kacip fatimah
✅ memulihkan urat selepas bersalin
✅ membantu masalah penghadaman dan pencernaan
✅ meningkatkan stamina seorang suami
✅ melegakan sembelit
✅ membuang angin dalam badan
✅ milkbooster
.
.
.
.
BERMINAT?
.
.
BOLEH ORDER DI SINI 👇🏻👇🏻👇🏻
.
. .
🌷 @vitaminbyzureenezal 019-7367637 🌷
🌷 @vitaminbyzureenezal 019-7367637 🌷
🌷 @vitaminbyzureenezal 019-7367637 🌷
🌷 @vitaminbyzureenezal 019-7367637 🌷
🌷 @vitaminbyzureenezal 019-7367637 🌷
.
DM atau Whatsapp ya!!
.
#shakleepulaumeranti #shakleeindependentdistributor #shakleeselangor #shakleeputraperdana #shakleeputrajaya #shakleecyberjaya #shakleebukitpuchong #shakleepuchongutama #shakleepuchongperdana
#fattzura
#alfalfa #sembelit #milkbooster #kolestrol #sihat #kurus #angin #jamu #dherbs #shakleenusaputra #shakleeamanputra #senggugut #bengkaksusu #keputihan #senggugut #kencingkotor #stress #heroseorangcinderella #missfazura #fattahamin

"Ayang, kenapa tak kurus macam sebelum mengandung?" 😡Abang baca menyusu membakar kalori. 500 kalori setiap kali menyusu. Tapi kenapa ayang idok jua kurus 😫😭😜.
-
Ada orang yang walaupun tak menyusukan secara ekslusif tapi badan maintain slim dan lengok badan mengancam! Huwaaa stress mak 🙄.
-
Realiti yang harus diakui, tak semua orang mempunyai badan yang sama.
-
Dalam misi nak tampil menawan, SET SLIM SHAKLEE merupakan pilihan terbaik untuk ibu yang menyusu. Amat bagus anda tak akan rebounce walaupun selepas anda berhenti mengamalkan set ini.
-
1-Lecithin
.
Lecithin merupakan vitamin yang membantu memecahkan lemak daripada makanan yang telah kita makan. Istilah lain adalah mengemulsikan lemak-lemak tersebut.
-
Kalau kita makan makanan seperti nasi lemak, masak lemak dan apa-apa yang berlemak, boleh ambil 6 biji Lecithin sesudah makan untuk membuang semua lemak tersebut.
-
Walaupun Lecithin bersifat sebagai pemecah lemak, ia tidak memecahkan lemak bayi. Baby mano ado lemak 😬.
-

2. Alfalfa

Alfalfa Shaklee membantu membersihkan usus supaya semua sisa makanan yang termendap di dalam usus dapat dibuang. Istilah lain yang lebih glamor, detox. Alfalfa juga membantu sebagai pelawas.
-
Kenapa penting usus bersih?
-
Hanya usus yang bersih dapat menyerap semua nutrisi dari makanan yang kita ambil. Kalau usus tu kotor, berkeladak dengan segala macam toksin dan lemak, usus tidak dapat menyerap nutrisi dengan baik.
-
Dalam aspek pelangsingan badan, usus yang bersih dapat menyerap nutrisi dengan baik. Ini akan membantu organ yang bekerja membakar lemak untuk menjadi lebih efisien.
-
.
3. ESP Shaklee
-
Kadang-kadang, takde ribut takde angin, kita selalu jer lapar setiap sejam. Kalau kita jenis begini, ESP sangatlah bagus. Bila minum ESP waktu pagi, biasanya saya sampai ke jam 1 petang pun masih tak lapar.
-
-
Untuk lebih berkesan, ibu dicadangkan mengambil OMEGAGUARD. Bukan sahaja mencairkan lemak. Bahkan fokuskan otak ibu dan sangat la bagus untuk sel otak dan saraf mata baby. Baby genius, mama slim !
-
Nak oder boleh whatsapp Farah 0192682710
-
#shaklee #setkurusshaklee #setpantangshaklee #setkurusbajetshaklee #shakleeshahalam #tambahsusubadan #pengedarshakleeshahalam

Tanpa ragu-ragu sis ni berpantang dengan mengamalkan #jamunenek Fit I, Rapat Plus & Sang Suria. Set lengkap untuk kita wanita.

Menyusu anak pun jadi seronok bila susu meriah. Senang-senang je dia turun 18kg dalam masa 2 bulan.
Tak perlu berbelanja mahal untuk mendapatkan tubuh cergas sihat. Testimoni dekat komen pertama. 😊

#tipsibuhamil #susuibu #susubadan #tambahsusu #bengkaksusu #sembelit #dalampantang #czer #laukpantang #dalampantang #pantangbersalin #tipskurus #taknakgemuk #kuruscepat #tipscepathamil #berpantang #jamu #jamunenek #jamunenekputrajaya #kurustanpadiet #makanandiet #mencintaimumrphotographer

#BengkakSusu

Mak-mak selalunya takut dan ngeri dengan bengkak susu.. Sakit dan kadang sampai boleh demam. Bengkak susu maknanya production susu banyak dan dah penuh, susu tak dikeluarkan atau pun kalau dah dikeluarkan tak habis. Bengkak kalau dibiarkan tak elok sebab nanti FIL datang dan otak dapat signal susu berlebihan, takde demand. So next, kurangkan supply. Sangat bahaya utk mak menyusu. Jadi mak jangan biarkan gap menyusu/pam terlampau lama bagi elakkan bengkak susu.
#TibeTibeBengkak ni tak sama dengan bengkak susu yang dinyatakan di atas. Kesan tibetibebengkak selepas ambil femilac milkbooster ni maksudnya kita dapat rasa tibetibe susu byk kt B.. nyutnyut rasa susu penuh. Bila dah rasa susu byk n bengkak, cepat-cepatlah kosongkan B. Nanti susu baru akan terhasil dan semakin bertambah sebab B dah dikosongkan.

Ingat ye mak menyusu, konsep demand vs supply sgt penting ! Kalau kita ambil milkbooster tapi tak jaga konsep demand vs supply, tak jaga pemakanan, tak jaga jadual menyusu/pam.. susu tetap akan drop, tetap takkan up. Jadi fahami dan jaga konsep demand vs supply k 😘

#ilmupenyusuan
#TeamMommyIsOhsem

PERKARA YANG PALING MENAKUTKAN AND MENYAKITKAN KETIKA DALAM PANTANG IALAH SEMBELIT.
.
.
Dengan keadaan badan lemah, sakit luka jahitan, sakit operation dan macam macam lagi, rasa takut bila ada masalah membuang yang kritikal.
.
.
Nak meneran bukan main payah. Nak disimpan perut memulas atau jadi kembung tak selesa, itu la ragam orang berpantang.
.
.
Kak dyla akan biasa suggest OSTEMATRIX ni sebab dia pil kalsium yang ada vitamin magnesium and vitamin D yg mana ostematrix ni bantu menenangkan usus dan melembutkan najis.
.
.
Melalui ostematrix ni, bukan sahaja bebas masalah sembelit, malah dapat kasium yang cukup lengkap untuk keperluan ibu dan bayi susuan.
.
.
YOUR TRUSTED SID
Dyla | 011-25800732

#shakleeJb #shakleejohor #shakleeSingapore #ShakleeSkudai #shakleeSenai #shakleeKulai #shakleebandarputra #setberpantang #pantang #deliverbaby #bengkaksusu

MOST RECENT

#lecithin101 🔗KENAPA LECITHIN PENTING UTK IBU BARU BERSALIN🔗
.
Kebaikan Lecithin kepada ibu menyusu:
.
🌼 Membantu mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat.
.
🌼 Membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu.
.
🌼 Membantu ibu mengatasi masalah lupa atau "short memory" yang biasa dilalui selepas melahirkan.
.
🌼 Membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susu ibu untuk perkembangan otak bayi
.
Ibu2 yang bakal bersalin tu, jgn lupa dptkan sebotol lecithin dari saya yea 😊
.
Fatin Syazana
http://www.wasap.my/+60134842405
#lecithin #lecithinshaklee #pregnant #kurus #bengkaksusu

Rutin harian macam biasa setiap malam, Is akan ambil tablet kalsium ni sebelum tidur, sebab waktu paling efisyen untuk kita consume kalsium adalah sebelum tidur. So tidur akan jadi lagi lena dan berkualiti.
.
.
Harap harap badan ni sentiasa kuat la sampai Irine dah besar nanti. Taknak la hantar irine masuk universiti sok bertongkat pulak. ☺️
.
Actually tidur awal pun salah satu gaya hidup sihat tau. Dan bangun awal pagi. Lagi pun Is perasan bila consume tablet kalsium ni, mudah je bangun pagi. Rasa macam tidur tu cukup. Even 4 jam je tidur.
.
.
So sebelum tidur, jangan lupa minum susu atau consume supplemen kalsium ni ye. .
.
Goodnight
.
.
Untuk info lanjut dan membuat tempahan, boleh whatsapp atau PM kami
.
Regards,
Pengedar Top Shaklee Malaysia,
012 671 6961
IG : @almaricantikdotcom
FB : Isma Lyeza
FB Page : AlmariCantik
.
#almaricantikdotcom
#codshaklee #codshakleeseremban #shakleeseremban #shakleemalaysia
#shakleesenawang
#shakleemurah
#setkulitshaklee
#setbersalinshaklee
#setberpantangshaklee
#lecithin
#bengkaksusu
#sethamilshaklee
#vivixshaklee
#enfuselleshaklee
#setkencingmanis
#igshopmalaysia
#sayajual
#bazarpaknil
#shakleemurah
#setibumenyusu
#milkbooster
#daftarshaklee

Ada kawan tanya Is kalau kulit jenis sensitif, jerawat teruk dan berminyak, sesuai pakai apa? Jawapannya ENFUSELLE SKINCARE .
Enfuselle skincare ni 100% dari bahan semulajadi dan bebas PARABEN. Jadi tipsnya, korang kena betul betul pilih skincare yang takde bahan kimia, alkohol, paraben dan merkuri. Jangan sebab dutanya artis kesayangan, korang pun pakai jugak tapi tak check ingredient. Lepastu effect kulit 😉
.
Ni Is terangkan apa yang ada dalam FULL SET ENFUSELLE
.
✅Pencuci muka purifying gel
✅Toner (penyegar)
✅moisturizer (pelembap)
✅eye treatment
.
Sesuai untuk:
✅kulit berjerawat
✅Kulit berminyak
✅Aktif bersukan
✅Kulit kusam
✅Kulit kering

Ok. Set ni Is high reccomend dekat korang yang ada masalah kulit kat atas tu sebab TESTIMONI customer is memang banyak kata puas hati pakai set ni. Kulit dah kurang sensitif, jerawat kurang sebab minyak pun dah terkawal
.
Untuk info lanjut dan membuat tempahan, boleh whatsapp atau PM kami
.
Regards,
Pengedar Top Shaklee Malaysia,
012 671 6961
IG : @almaricantikdotcom
FB : Isma Lyeza
FB Page : AlmariCantik
.
#almaricantikdotcom
#codshaklee #codshakleeseremban #shakleeseremban #shakleemalaysia
#shakleesenawang
#shakleemurah
#setkulitshaklee
#setbersalinshaklee
#setberpantangshaklee
#lecithin
#bengkaksusu
#sethamilshaklee
#vivixshaklee
#enfuselleshaklee
#setkencingmanis
#igshopmalaysia
#sayajual
#bazarpaknil
#shakleemurah
#setibumenyusu
#milkbooster
#daftarshaklee

Vivix Keep Cells Vital and Strong
.
+ Memperbaiki DNA.
+ Memperbaiki tenaga sel.
+ Menggalakan penuaan yg sihat (awet muda dan anti-penuaan)
+ Membantu mengelakan kanser (merencat sel kanser )
+ Mengurangkan risiko penyakit jantung (melindungi jantung)
+ Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
+ Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi (melindungi saraf)
+ Merawat penyakit azhameir, Parkinson, strok + + Meningkatkan kesihatan imun badan
+ Menggalakan kesihatan keseluruhan dan sesuai untuk wanita selepas keguguran
.
===================
===================
.
TAPI APA DIA ITU VIVIX?
.
➲ Minuman campuran botani.
➲ Revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.
➲ Lebih 2 Juta botol terjual seluruh dunia.
➲ Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol ➲ Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman (khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi)
.
Harga vivix RM503 untuk sebotol 150ml. Nak yang LAGI JIMAT? .
Beli TWINPACK untuk penggunaan dalam 2bulan+ .
✅harga RM806 (jimat RM200)
✅percuma keahlian (jimat RM80)
✅percuma pos (jimat RM10)
✅dapat cash rebate RM30-RM40 pada bulan berikutnya
TOTAL PENJIMATAN RM320+
.
Untuk info lanjut dan membuat tempahan, boleh whatsapp atau PM kami
.
Regards,
Pengedar Top Shaklee Malaysia,
012 671 6961
IG : @almaricantikdotcom
FB : Isma Lyeza
FB Page : AlmariCantik
.
#almaricantikdotcom
#codshaklee #codshakleeseremban #shakleeseremban #shakleemalaysia
#shakleesenawang
#shakleemurah
#setkulitshaklee
#setbersalinshaklee
#setberpantangshaklee
#vivix
#bengkaksusu
#sethamilshaklee
#vivixshaklee
#vivixmurah
#setkencingmanis
#igshopmalaysia
#sayajual
#bazarpaknil
#shakleemurah
#setibumenyusu
#milkbooster
#daftarshaklee

#BengkakSusu

Mak-mak selalunya takut dan ngeri dengan bengkak susu.. Sakit dan kadang sampai boleh demam. Bengkak susu maknanya production susu banyak dan dah penuh, susu tak dikeluarkan atau pun kalau dah dikeluarkan tak habis. Bengkak kalau dibiarkan tak elok sebab nanti FIL datang dan otak dapat signal susu berlebihan, takde demand. So next, kurangkan supply. Sangat bahaya utk mak menyusu. Jadi mak jangan biarkan gap menyusu/pam terlampau lama bagi elakkan bengkak susu.
#TibeTibeBengkak ni tak sama dengan bengkak susu yang dinyatakan di atas. Kesan tibetibebengkak selepas ambil femilac milkbooster ni maksudnya kita dapat rasa tibetibe susu byk kt B.. nyutnyut rasa susu penuh. Bila dah rasa susu byk n bengkak, cepat-cepatlah kosongkan B. Nanti susu baru akan terhasil dan semakin bertambah sebab B dah dikosongkan.

Ingat ye mak menyusu, konsep demand vs supply sgt penting ! Kalau kita ambil milkbooster tapi tak jaga konsep demand vs supply, tak jaga pemakanan, tak jaga jadual menyusu/pam.. susu tetap akan drop, tetap takkan up. Jadi fahami dan jaga konsep demand vs supply k 😘

#ilmupenyusuan
#TeamMamaJutawan

Breast relief thermo pad

Ini sangat membantu ibu2 terutama di awal tempoh melahirkan.. Hari pertama hingga ketiga, susu pekat yg terhasil dipanggil kolostrum.. Susu awal yg kekuningan & sangat pekat ini sangat penting utk bayi.. Ia adalah normal utk susu awal kurang 1-2oz, dimana ketika itu perut bayi & keperluannya hanyalah sebesar kacang peas.. Jadi apa yang perlu ibu lakukan adalah terus memberi rangsangan dari bayi terus ke payudara.. Urut & tuam panas utk melancarkan pengeluaran susu.. Terus belajar teknik lekapan & posisi kedudukan bayi & ibu ya.. Hari & minggu pertama seterusnya, susu akan mula terhasil dengan meriah.. Dengan rangsangan yg betul, ibu bakal melihat perubahan pada penghasilan susu, keadaan bayi & najis bayi.. Adakalanya penghasilan yg terlalu banyak/lewat waktu menyusukan, akan menyebabkan bengkak susu/ketidakselesaan & merah pada payudara.. Keadaan akan lebih teruk jika puting ibu terluka akibat lekapan yg tidak betul.. Dengan tuaman sejuk, ia dapat mengurangkan kesakitan.. Waktu ini, ibu perlu bertenang & pastikan susu diperah keluar.. Selang seli tuaman panas utk kelancaran susu, tuam sejuk sekiranya ibu sudah rasa tidak selesa/pedih/merah dsb.. Rujuk pakar laktasi LC/PC utk bantuan ya.. WA 016237387 utk details

#breAstfeeding #peercounselor #mbfpc #sayapeercounselor #lactationcounselor #pakarlaktasi #breastmilkbestmilk #susuibu #bengkaksusu #berpAntangmelayu #newbornbaby #newborn #bfmom

#BengkakSusu

Mak-mak selalunya takut dan ngeri dengan bengkak susu.. Sakit dan kadang sampai boleh demam. Bengkak susu maknanya production susu banyak dan dah penuh, susu tak dikeluarkan atau pun kalau dah dikeluarkan tak habis. Bengkak kalau dibiarkan tak elok sebab nanti FIL datang dan otak dapat signal susu berlebihan, takde demand. So next, kurangkan supply. Sangat bahaya utk mak menyusu. Jadi mak jangan biarkan gap menyusu/pam terlampau lama bagi elakkan bengkak susu.
#TibeTibeBengkak ni tak sama dengan bengkak susu yang dinyatakan di atas. Kesan tibetibebengkak selepas ambil femilac milkbooster ni maksudnya kita dapat rasa tibetibe susu byk kt B.. nyutnyut rasa susu penuh. Bila dah rasa susu byk n bengkak, cepat-cepatlah kosongkan B. Nanti susu baru akan terhasil dan semakin bertambah sebab B dah dikosongkan.

Ingat ye mak menyusu, konsep demand vs supply sgt penting ! Kalau kita ambil milkbooster tapi tak jaga konsep demand vs supply, tak jaga pemakanan, tak jaga jadual menyusu/pam.. susu tetap akan drop, tetap takkan up. Jadi fahami dan jaga konsep demand vs supply k 😘

#ilmupenyusuan
#TeamMommyIsOhsem

#BengkakSusu

Mak-mak selalunya takut dan ngeri dengan bengkak susu.. Sakit dan kadang sampai boleh demam. Bengkak susu maknanya production susu banyak dan dah penuh, susu tak dikeluarkan atau pun kalau dah dikeluarkan tak habis. Bengkak kalau dibiarkan tak elok sebab nanti FIL datang dan otak dapat signal susu berlebihan, takde demand. So next, kurangkan supply. Sangat bahaya utk mak menyusu. Jadi mak jangan biarkan gap menyusu/pam terlampau lama bagi elakkan bengkak susu.
#TibeTibeBengkak ni tak sama dengan bengkak susu yang dinyatakan di atas. Kesan tibetibebengkak selepas ambil femilac milkbooster ni maksudnya kita dapat rasa tibetibe susu byk kt B.. nyutnyut rasa susu penuh. Bila dah rasa susu byk n bengkak, cepat-cepatlah kosongkan B. Nanti susu baru akan terhasil dan semakin bertambah sebab B dah dikosongkan.

Ingat ye mak menyusu, konsep demand vs supply sgt penting ! Kalau kita ambil milkbooster tapi tak jaga konsep demand vs supply, tak jaga pemakanan, tak jaga jadual menyusu/pam.. susu tetap akan drop, tetap takkan up. Jadi fahami dan jaga konsep demand vs supply k 😘

#ilmupenyusuan
#TeamMamaJutawan
#agenfemilaclangkawi

www.wasap.my/0123464624/femilac

« #TestimoniPremiumBeautiful »
.

Buat Yang Risau Masalah Bengkak Susu & Susu Kurang Ketika Berpantang.. Anda Bole Menarik Nafas Lega Kerana Premium Beautiful Korset Kan Ada ;).. Jom Baca #Testimoni Ni Jom!!
.

In Sha Allah Dengan Memakai Korsetpb Ketika Dalam Pantang Masalah Anda Dapat Diatasi & Come With Pakej Yang Selepas Berpantang Bentuk Badan Slim Melim Kembali.. .

Segala2 Bole Menjadi Kenyataan Dengan Korset #Pb.. Korset Premium Beautiful Ini Satu-Satunya #CorsetWithFir 70% Kesihatan & 30% Kecantikan.. Sarung Saja Terus #instantshaping.. Pakai Konsisten 3-6 Bulan Bentuk Badan Inshape Kemas.. Tak Percaya, Jom Fitting Dengan Aimie...
.

PB Korset Jugak Terkenal Sebagai #BengkungModen Untuk Wanita Lepas Bersalin.. Sesuai Juga Untuk Mereka Yang Ada Masalah #SakitTulangBelakang, #SakitBelakang, #Slipdisc.. #KorsetPB Memang Baguih Untuk #BackSupport..
.

Jangan Lepaskan Peluang Grab Untuk Harga Lebih Diskaun :D...
.

Aimie +601121020139
.

#PremiumBeautifulExpert #PremiumBeautifulSpecialist
#premiumbeautifulcorset #perutbuncit #pehabesar #bengkungczer #bengkunginfrared #corsetMalaysia #slimmingcorset #premiumbeautifulkl
#TrustedAgentCorset #PremiumBeautifulKualaLumpur #Bersalin #berpantang #bengkungmoden #korset #medan #indonesia #bengkaksusu

Mummies yang risau pasal susu boleh try pakai PB, mmg elok untuk legakan #bengkaksusu .
.
Jom set appointment fitting! Boleh click link dkt bio 💋 #breastfeedingjourney

PERKARA YANG PALING MENAKUTKAN AND MENYAKITKAN KETIKA DALAM PANTANG IALAH SEMBELIT.
.
.
Dengan keadaan badan lemah, sakit luka jahitan, sakit operation dan macam macam lagi, rasa takut bila ada masalah membuang yang kritikal.
.
.
Nak meneran bukan main payah. Nak disimpan perut memulas atau jadi kembung tak selesa, itu la ragam orang berpantang.
.
.
Kak dyla akan biasa suggest OSTEMATRIX ni sebab dia pil kalsium yang ada vitamin magnesium and vitamin D yg mana ostematrix ni bantu menenangkan usus dan melembutkan najis.
.
.
Melalui ostematrix ni, bukan sahaja bebas masalah sembelit, malah dapat kasium yang cukup lengkap untuk keperluan ibu dan bayi susuan.
.
.
YOUR TRUSTED SID
Dyla | 011-25800732

#shakleeJb #shakleejohor #shakleeSingapore #ShakleeSkudai #shakleeSenai #shakleeKulai #shakleebandarputra #setberpantang #pantang #deliverbaby #bengkaksusu

IBU YANG PUAS HATI DENGAN SET BERPANTANG SHAKLEE.
.
❤Anda baru lahirkan baby?
.
❤Perlukan supplement? Tak boleh telan jamu yang pahit payau tu?
.
❤ mencari jamu modern yang selamat, tak menyeksakan tekak, simple, mudah, berkualiti?
.
❤mencari jamu yang lengkap untuk kesihatan dan kecantikan? .
.
Semua point di atas anda boleh dapat bila consume Set berpantang Shaklee.
.
.
YOUR TRUSTED SID
Dyla | 011-25800732

#shakleejohor #shakleejb #shakleesingapore #shakleeskudai #shakleesenai #shakleekulai #shakleebandarputra #setberpantang #pantang #deliverbaby #bengkaksusu

🍀 SET MENYUSU ASAS SHAKLEE 🍀
.
3 items ni antara vitamin paling banyak permintaan di kalangan mak mak menyusu. KakTie sendiri consume 3 items ni juga masa menyusukan anak kedua KakTie dulu.
.
.
Alhamdulillah sangat membantu lancarkan penghasilan susuibu, badan tak rasa penat, baby cepat kenyang. Susu banyak dan syukur tiada masalah bengkak susu. 🤗
.
.
⏩ ESP (protein) untuk menggalakkan tumbesaran baby yang sihat, membekalkan tenaga dan memberi rasa kenyang kepada ibu menyusu yang selalu rasa lapar kan. Bonus kulit pun cantikkk. 😍
.
⏩ ALFALFA membantu menggalakkan penghasilan susu ibu dengan lancar, membantu melawaskan pembuangan dan merapatkan vagina ibu menyusu, mengurangkan masalah keputihan.
.
⏩ LECITHIN membantu mengurangkan masalah bengkak susu, mengandungi Choline yang dapat membantu menguatkan memori, berupaya memecahkan lemak menjadi molekul kecil agar mudah disingkirkan keluar dari badan. Bagus untuk kawal berat badan ibu menyusu.
.
.
Semua vitamin ini dapat membantu ibu menyusu dengan syarat ibu perlulah :
.
(1) rajin mengepam / direct feeding dengan kerap dan konsisten
(2) minum air kosong secukupnya
(3) jangan stress stress ok nanti susu 'segan' nak keluar.
.
.
Nak dapatkan SET MENYUSU SHAKLEE yang ini ?
Whatsapp KakTie 0197200429 ok. 🤗
.
#setmenyusushaklee #espshaklee #alfalfashaklee #lecithinshaklee

KakTie nampak sesuatu di situ. Shaklee di mana-mana. ❤ 🤗🤗🤗
.
.
#alfalfa #lecithin #puterisarah

SET BERPANTANG SHAKLEE

Set Berpantang Shaklee, pilihan ramai wanita moden masa kini.
.
.
ESP: Membantu mempercepat kering/sembuh luka bersalin, Membantu menguatkan rahim, milk booster ibu menyusu, kulit cantik gebu, berikan lebih tenaga, hilangkan stretch mark hodoh, kawal selera makan untuk jaga badan bagi slim balik 😘
.
VIT E: Hilangkan parut stretch mark dgn lebih berkesan, untuk kulit lebih flawless & glowing, juga utk mereka yg nak hilangkan parut jerawat jeragat semua yg mungkin naik disebabkan perubahan hormon semasa hamil.
.
VIT C: bantu percepat sembuh luka bersalin, Kuatkan sistem imun agar tak mudah dijangkiti penyakit, untuk baby juga dapat disalurkan melalui susu badan, juga untuk kulit cerah gebu halus mulus
.
OSTEMATRIX: Calcium supply untuk kuatkan tulang/gigi ibu dan baby, milk booster, lawas untuk yg sembelit ketika pantang, elakkan sakit lenguh badan kaki lutut pinggang cramp
.
ALFALFA: Buang angin dlm badan, lawas, detox, milk booster, mengetatkan kembali miss V, atasi masalah keputihan.
.
VITA LEA: mengandungi zinc percepat baiki luka bersalin, Penambah tenaga, pelengkap nutrisi, untuk kesihatan dan kecantikan keseluruhan
.
OMEGA GUARD: EPA DHA utk perkembangan minda baby disalurkan melalui susu badan, bakar lemak berlebihan untuk kembali slim, buang lemak selulit, atasi masalah perut buncit
.
Sebagai tambahan untuk ibu yg mengalami masalah bengkak leh tambah LECITHIN. Juga sebagai PEMECAH LEMAK.
.
.
YOUR TRUSTED SID
Dyla | 011-25800732

#shakleeJb #shakleejohor #shakleeSingapore #ShakleeSkudai #shakleeSenai #shakleeKulai #shakleebandarputra #setberpantang #pantang #deliverbaby #bengkaksusu #menyusu

.
Set Berpantang Shaklee, pilihan ramai wanita moden masa kini.
.
Ini antara supplements pilihan Lyana sendiri untuk berpantang.
.
ESP: Membantu menguatkan rahim, milk booster, kulit cantik, berikan lebih tenaga, hilangkan stretch mark, kawal selera makan untuk jaga badan bagi slim balik 😘
.
VIT E: Hilangkan parut stretch mark dgn lebih berkesan, untuk kulit lebih flawless & glowing, juga utk mereka yg nak hilangkan parut jerawat jeragat semua yg mungkin naik disebabkan perubahan hormon semasa hamil.
.
VIT C: Kuatkan sistem imun agar tak mudah dijangkiti penyakit, untuk baby juga dapat disalurkan melalui susu badan, juga untuk kulit cerah gebu halus mulus
.
OSTEMATRIX: Calcium supply, milk booster, lawas, elakkan sakit kaki lutut pinggang cramp
.
ALFALFA: Buang angin dlm badan, lawas, detox, milk booster, mengetatkan kembali miss V, atasi masalah keputihan
.
VITA LEA: Penambah tenaga, pelengkap nutrisi, untuk kesihatan dan kecantikan keseluruhan. Zinc dalam VITA LEA membantu merawat dan mengeringkan luka bersalin lebih cepat
.
OMEGA GUARD: EPA DHA utk perkembangan minda baby disalurkan melalui susu badan, bakar lemak berlebihan, buang lemak selulit, atasi masalah perut buncit
.
Sebagai tambahan untuk ibu yg mengalami masalah bengkak susu, boleh tambah LECITHIN. Juga sebagai PEMECAH LEMAK.
.
P/S: ZINC TEMPORARILY OUT OF STOCK!.
.
Lyana Hisham
016-2099703
.
#setberpantang #pantang #berpantang #pregnancy #hamil #sethamil #sayajualshaklee #shakleemurah #shakleeeffect #shakleemalaysia #lyanashaklee #beauty #beautytips #bengkaksusu #kurus #slim #langsing

Tanpa ragu-ragu sis ni berpantang dengan mengamalkan #jamunenek Fit I, Rapat Plus & Sang Suria. Set lengkap untuk kita wanita.

Menyusu anak pun jadi seronok bila susu meriah. Senang-senang je dia turun 18kg dalam masa 2 bulan.
Tak perlu berbelanja mahal untuk mendapatkan tubuh cergas sihat. Testimoni dekat komen pertama. 😊

#tipsibuhamil #susuibu #susubadan #tambahsusu #bengkaksusu #sembelit #dalampantang #czer #laukpantang #dalampantang #pantangbersalin #tipskurus #taknakgemuk #kuruscepat #tipscepathamil #berpantang #jamu #jamunenek #jamunenekputrajaya #kurustanpadiet #makanandiet #mencintaimumrphotographer

(TESTIMONI) .
.
Sapa kata ibu menyusu tak boleh #kurus. Ibu menyusu boleh kurus dgn bantuan #Lecithin yang penting kawal pemakanan. Selain itu #Lecithin dapat melegakan #bengkaksusu .
.
Nadeea 0127763989

#sayajualshaklee #pengedarshakleeparitraja #pengedarshakleebatupahat #sayajual #sayajualshaklee #shakleejb #shakleebatupahat #shakleeparitraja #uthm #kktm

Most Popular Instagram Hashtags