[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#bengkaksusu

3217 posts

TOP POSTS

Bangun tidur pagi ruitinitas mandi pagi tau2 badan menggigil kek abis keluar kamar operasi kedinginan.. sampe sakit kepala yg berkepanjangan seharian ini.. keluar kringat dingin dan gemetar.. #demam#bengkaksusu#sakitkepala#

Slide to the left ⏪⏪
7 punca berlaku bengkak susu:.
.
1. Lambat memulakan penyusuan kali pertama.
.
Cecair dalam badan terkumpul di kawasan payudara, payudara membengkak lalu baby susah nak menyusu.
.
2. Lekapan yang tidak betul.
.
Ini menyebabkan susu tidak dapat dikeluarkan dengan efektif lalu menjadi penyebab kepada masalah luka pada payudara dan bayi tidak cukup susu.
.
3. Penyusuan / pemerahan yang tidak kerap.
.
Payudara tidak dikosongkan dengan kerap & pada waktu yang sesuai. Jarak masa antara sesi memerah yang terlalu lama juga berpotensi menyebabkan saluran susu tersumbat. Sesi memerah paling sesuai adalah setiap 2-3 jam sekali.
.
4. Penyusuan berjadual.
.
Penyusuan yg berjadual adalah tidak digalakkan. Sebetulnya, bayi perlu menyusu mengikut signal-signal yang diberikan oleh bayi sendiri, seperti bila tidur bayi terganggu, bayi mengecap-ngecap dan menghisap bibir/jari. Menangis adalah tanda paling akhir. .
Amalkan penyusuan on demand iaitu mengikut tanda-tanda yang ditunjukkan bayi, bukannya melihat kepada jam.
.
5. Menetapkan masa menyusu di setiap belah payudara.
.
Bayi sepatutnya menyusu di sebelah payudara sahaja sehingga dia melepaskan sendiri payudara itu. Selepas itu, barulah ibu susukan bayi di sebelah payudara lagi. Kerap menukar payudara (switch side)menyebabkan susu tidak dapat dikeluarkan sepenuhnya dari setiap payudara. Ia juga menyebabkan bayi tidak menerima hindmilk yang cukup. .
6. Tertinggal sesi memerah.
.
Badan ibu sudah ada rutin penghasilan dan pengeluaran susu mengikut demand bayi (sekerap 1-2 jam sekali dan mengikut jadual memerah yang tetap). Jika sesi memerah tidak dilakukan, saluran susu akan mula membengkak.
.
7. Pam susu. (Breast pump).
.
Penggunaan pam yang tidak sesuai terutamanya jika saiz corong pam terlalu kecil dengan puting ibu atau bahagian pam yg rosak juga menyebabkan susu tak dapat keluar dengan baik dari payudara.
.
#tipscikgususu #tipsbengkaksusu #bengkaksusu #tipspenyusuan #tipsbreastfeed

Golongan yang sesuai dan memerlukan Performance Drink Shaklee termasuklah:
.
🍊Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother).
🍊Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.
🍊Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
🍊Para pesakit yang menghidap gout.
🍊Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
🍊Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.Anak-anak yang demam.Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.
🍊Sebagai pengganti kepada minuman isotonik
.
.
Faismail
014-9301585
.
#setberpantang #pantang #berpantang #pregnancy #hamil #sethamil #sayajualshaklee #shakleemurah #shakleeeffect #shakleemalaysi #bengkaksusu #kurus #slim #langsing #promoShaklee #sayajualShaklee #shakleesingapore #shakleesg #shakleesingapura #shakleebrunei #shakleekl #shakleeselangor #shakleewangsamaju #shakleeampang #shakleemelawati #shakleeukayperdana #shakleebukitantarabangsa #shakleeukayperdana #gout

[ MASALAH BENGKAK SUSU ]

Pernah tak mommies mengalami masalah bengkak susu?

Kami ada penyelesaiannya.

Thermo Pads ini boleh digunakan sebagai HOT/COLD COMPRESS.
Guna sebagai hot/warm pad untuk melegakan bengkak susu dan membantu lancarkan letdown reflex (diletakkan pada breast semasa memerah). Sebelum guna rendam dalam air panas.

Atau

Guna sebagai cold pad jika mengalami radang pada breast atau severe engorgement. Cold compress bantu legakan rasa sakit akibat bengkak. Sebelum guna, letakkan dalam ais atau simpan di bahagian freezer dulu.

Harga :- RM19.90 📬 Postage : Rm8 Sm/ Rm10 Ss
.

Cara Order:- ⬇️⬇️⬇️⬇️ ☎️call/wasup kod "TPAD" ke 012-2204 180 skg!! .
#breastpumpsmalaysia #breastpump #bengkaksusu #breastpumpsmalaysia #breastpumpmurah #thermopads

Set Berpantang Shaklee, pilihan ramai wanita moden masa kini. Yang pastinya, ada something SUPER SPECIAL if awak buat pembelian full set ni 😊
⠀⠀⠀⠀
• ESP - Membantu menguatkan rahim, milk booster, kulit cantik, berikan lebih tenaga, hilangkan stretch mark, kawal selera makan untuk jaga badan bagi slim balik.
⠀⠀⠀⠀
• VITAMIN E - Menghilangkan parut stretch mark dgn lebih berkesan, untuk kulit lebih flawless & glowing, juga utk mereka yg nak hilangkan parut jerawatjeragat semua yg mungkin naik disebabkan perubahan hormon semasa hamil.
⠀⠀⠀⠀
• VITAMIN C - Menguatkan sistem imunisasi agar tak mudah dijangkiti penyakit, khasiat untuk baby dapat disalurkan melalui susu badan, juga untuk kulit cerah gebu halus mulus. Vitamin C juga membantu luka bersalin kering dengan lebih cepat.
⠀⠀⠀⠀
• OSTEMATRIX - Calcium supply, milk booster, lawas dan mencegah sembelit, mengelakkan sakit kaki lutut pinggang cramp.
⠀⠀⠀⠀
• ALFALFA - Buang angin berlebihan dalam badan, lawas, detox, milk booster, mengetatkan kembali miss V, mengatasi masalah keputihan.
⠀⠀⠀⠀
• VITA LEA - Penambah tenaga, pelengkap nutrisi, untuk kesihatan dan kecantikan keseluruhan, membantu untuk tambah darah. Dalam VITA LEA juga ada ZINC yang dapat membantu mengeringkan luka bersalin lebih cepat.
⠀⠀⠀⠀
• OMEGA GUARD - Membekalkan EPA & DHA untuk perkembangan minda baby disalurkan melalui susu badan, bakar lemak berlebihan, buang lemak selulit, mengatasi masalah perut buncit.
⠀⠀⠀⠀
Sebagai tambahan untuk ibu yang mengalami masalah bengkak susu, boleh ambil LECITHIN.
⠀⠀⠀⠀
Anis Shaklee
017-6695032
Trusted SID since 2014
⠀⠀⠀⠀
#setpantang #setberpantang #pantang #berpantang #pregnancy #hamil #sethamil #sayajualshaklee #shakleeeffect #shakleemalaysia #lyanashaklee #beauty #beautytips #bengkaksusu #kurus #slim #langsing #shakleesingapura #shakleesingapore #shakleebrunei #shakleesabah #shakleesarawak #shakleeShahAlam #shakleeGlenmarie #shakleeTTDIJaya #shakleeBukitJelutong #shakleeAeonShahAlam #shakleeParadigm #shakleeSunway

Memandangkan hakak dh pos semalam, so ni hakak share cara2 guna ubat periuk..Kot x faham @ x pasti wasap/pm je eh jgn segan2.. Caranya pengambilan ubat periuk.. ■Sepeket tu rebus je dgn seperiuk air saiz medium atau 10 cwn air.rebus sampai mendidih dgn api yg sederhana. (Lps didih trus tutup api. X yah tggu jd secawan air) ■minum sehari 2 cawan pagi n mlm (dalam pantang 3 kali, pagi tghari & malam). ■kene kerap panaskan tau kalau x dia bkulat.bila dh bkulat jgn minum. ■Laki perempuan blh minum. ■Balance air tu bio je dlm periuk sbb d next day nk mnm blh trus panaskan. ■x kisah b4 or after meal sbb ni akar kayu/herbs. X de pantang larang tp minum le air masak byk..sayangi buah pinggang kite😊.. ■ibu breastfeed boleh mnm..tgh haid pn blh mnm..kalau preggy stop ye ♡Dah beli jgn x minum ye.. time kasih beli..minta halal tlebih tkurang.. :) 📲018-9828134

#ubatperiuk #ubatperiukmurah #setpantang #setbersalinmurah #akarkayu #confinementset #confinement #berpantang #bengkaksusu #milkbooster #susudrop #batupahat #kluang #jamumakdara #ubatpiok #crystalshawl #bazarpaknil #bazaronline #murah #borong

Alhamdulillah
Allah bagi ilmu bantu ibu baru hari ni.

Sampai demam si ibu bengkak susu

Rasa satu kepuasan bila tengok baby dah selesa direct bf tadi

#urutanselepasbersalin
#day1
#breastfeeding
#bengkaksusu
#urutsengkak

SIHAT DALAMAN CANTIK LUARAN DENGAN SET KECANTIKAN SHAKLEE !
.
Uols nak cantik secara menyeluruh? SET KECANTIKAN SHAKLEE ni membantu menCERAHkan secara semulajadi dan bebas dari bahan kimia
.
KELEBIHAN VIT E :-
.
🌼mengawal minyak
🌼menjaga kelembapan kulit
🌼melindungi kulit dari sinar uv
🌼mengurangkan kesan jeragat,parut-parut dan mengecilkan pori-pori pada muka
🌼mempecepatkan proses pemulihan kulit bagi mereka yang mengalami kulit kering dan kusam
.
KELEBIHAN VIT C :-
.
🌺sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit
🌺menghilangkan jerawat, mengurangkan parut jerawat,tona lebih sekata dan kurang berminyak
🌺melindungi dan membaiki kulit
🌺memberi kesan kulit yang sekata,cerah dan lembap
🌺melindungi dari jangkitan dan selesema serta meningkatkan imuniti badan
.
KELEBIHAN ESP :-
.
👰menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
👰memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
👰Cepat kenyang dan membantu dalam mengurangkan berat badan.
👰Sesuai untuk yang terlalu kurus dan nak tambah berat badan
👰Menghilangkan parut jerawat di muka
.
Ullyana | 016-9865236
Perunding Shaklee Anda

.
Set Berpantang Shaklee, pilihan ramai wanita moden masa kini.
.
Ini antara supplements pilihan Einaz sendiri untuk berpantang.
.
ESP: Membantu menguatkan rahim, milk booster, kulit cantik, berikan lebih tenaga, hilangkan stretch mark, kawal selera makan untuk jaga badan bagi slim balik 😘
.
VIT E: Hilangkan parut stretch mark dgn lebih berkesan, untuk kulit lebih flawless & glowing, juga utk mereka yg nak hilangkan parut jerawat jeragat semua yg mungkin naik disebabkan perubahan hormon semasa hamil.
.
VIT C: Kuatkan sistem imun agar tak mudah dijangkiti penyakit, untuk baby juga dapat disalurkan melalui susu badan, juga untuk kulit cerah gebu halus mulus
.
OSTEMATRIX: Calcium supply, milk booster, lawas, elakkan sakit kaki lutut pinggang cramp
.
ALFALFA: Buang angin dlm badan, lawas, detox, milk booster, mengetatkan kembali miss V, atasi masalah keputihan
.
VITA LEA: Penambah tenaga, pelengkap nutrisi, untuk kesihatan dan kecantikan keseluruhan. Zinc dalam VITA LEA membantu merawat dan mengeringkan luka bersalin lebih cepat
.
OMEGA GUARD: EPA DHA utk perkembangan minda baby disalurkan melalui susu badan, bakar lemak berlebihan, buang lemak selulit, atasi masalah perut buncit
.
Sebagai tambahan untuk ibu yg mengalami masalah bengkak susu, boleh tambah LECITHIN. Juga sebagai PEMECAH LEMAK.
.
P/S: ZINC TEMPORARILY OUT OF STOCK!.
.
Einaz
014.9683726
.
#setberpantang #pantang #berpantang #pregnancy #hamil #sethamil #sayajualshaklee #shakleemurah #shakleeeffect #shakleemalaysia #lyanashaklee #beauty #beautytips #bengkaksusu #kurus #slim #langsing

MOST RECENT

Set Berpantang Shaklee, pilihan ramai wanita moden masa kini. Yang pastinya, ada something SUPER SPECIAL if awak buat pembelian full set ni 😊
⠀⠀⠀⠀
• ESP - Membantu menguatkan rahim, milk booster, kulit cantik, berikan lebih tenaga, hilangkan stretch mark, kawal selera makan untuk jaga badan bagi slim balik.
⠀⠀⠀⠀
• VITAMIN E - Menghilangkan parut stretch mark dgn lebih berkesan, untuk kulit lebih flawless & glowing, juga utk mereka yg nak hilangkan parut jerawatjeragat semua yg mungkin naik disebabkan perubahan hormon semasa hamil.
⠀⠀⠀⠀
• VITAMIN C - Menguatkan sistem imunisasi agar tak mudah dijangkiti penyakit, khasiat untuk baby dapat disalurkan melalui susu badan, juga untuk kulit cerah gebu halus mulus. Vitamin C juga membantu luka bersalin kering dengan lebih cepat.
⠀⠀⠀⠀
• OSTEMATRIX - Calcium supply, milk booster, lawas dan mencegah sembelit, mengelakkan sakit kaki lutut pinggang cramp.
⠀⠀⠀⠀
• ALFALFA - Buang angin berlebihan dalam badan, lawas, detox, milk booster, mengetatkan kembali miss V, mengatasi masalah keputihan.
⠀⠀⠀⠀
• VITA LEA - Penambah tenaga, pelengkap nutrisi, untuk kesihatan dan kecantikan keseluruhan, membantu untuk tambah darah. Dalam VITA LEA juga ada ZINC yang dapat membantu mengeringkan luka bersalin lebih cepat.
⠀⠀⠀⠀
• OMEGA GUARD - Membekalkan EPA & DHA untuk perkembangan minda baby disalurkan melalui susu badan, bakar lemak berlebihan, buang lemak selulit, mengatasi masalah perut buncit.
⠀⠀⠀⠀
Sebagai tambahan untuk ibu yang mengalami masalah bengkak susu, boleh ambil LECITHIN.
⠀⠀⠀⠀
Anis Shaklee
017-6695032
Trusted SID since 2014
⠀⠀⠀⠀
#setpantang #setberpantang #pantang #berpantang #pregnancy #hamil #sethamil #sayajualshaklee #shakleeeffect #shakleemalaysia #lyanashaklee #beauty #beautytips #bengkaksusu #kurus #slim #langsing #shakleesingapura #shakleesingapore #shakleebrunei #shakleesabah #shakleesarawak #shakleeShahAlam #shakleeGlenmarie #shakleeTTDIJaya #shakleeBukitJelutong #shakleeAeonShahAlam #shakleeParadigm #shakleeSunway

Set Berpantang Shaklee, pilihan ramai wanita moden masa kini. Yang pastinya, ada something SUPER SPECIAL if awak buat pembelian full set ni 😊
⠀⠀⠀⠀
• ESP - Membantu menguatkan rahim, milk booster, kulit cantik, berikan lebih tenaga, hilangkan stretch mark, kawal selera makan untuk jaga badan bagi slim balik.
⠀⠀⠀⠀
• VITAMIN E - Menghilangkan parut stretch mark dgn lebih berkesan, untuk kulit lebih flawless & glowing, juga utk mereka yg nak hilangkan parut jerawatjeragat semua yg mungkin naik disebabkan perubahan hormon semasa hamil.
⠀⠀⠀⠀
• VITAMIN C - Menguatkan sistem imunisasi agar tak mudah dijangkiti penyakit, khasiat untuk baby dapat disalurkan melalui susu badan, juga untuk kulit cerah gebu halus mulus. Vitamin C juga membantu luka bersalin kering dengan lebih cepat.
⠀⠀⠀⠀
• OSTEMATRIX - Calcium supply, milk booster, lawas dan mencegah sembelit, mengelakkan sakit kaki lutut pinggang cramp.
⠀⠀⠀⠀
• ALFALFA - Buang angin berlebihan dalam badan, lawas, detox, milk booster, mengetatkan kembali miss V, mengatasi masalah keputihan.
⠀⠀⠀⠀
• VITA LEA - Penambah tenaga, pelengkap nutrisi, untuk kesihatan dan kecantikan keseluruhan, membantu untuk tambah darah. Dalam VITA LEA juga ada ZINC yang dapat membantu mengeringkan luka bersalin lebih cepat.
⠀⠀⠀⠀
• OMEGA GUARD - Membekalkan EPA & DHA untuk perkembangan minda baby disalurkan melalui susu badan, bakar lemak berlebihan, buang lemak selulit, mengatasi masalah perut buncit.
⠀⠀⠀⠀
Sebagai tambahan untuk ibu yang mengalami masalah bengkak susu, boleh ambil LECITHIN.
⠀⠀⠀⠀
Anis Shaklee
017-6695032
Trusted SID since 2014
⠀⠀⠀⠀
#setpantang #setberpantang #pantang #berpantang #pregnancy #hamil #sethamil #sayajualshaklee #shakleeeffect #shakleemalaysia #lyanashaklee #beauty #beautytips #bengkaksusu #kurus #slim #langsing #shakleesingapura #shakleesingapore #shakleebrunei #shakleesabah #shakleesarawak #shakleeShahAlam #shakleeGlenmarie #shakleeTTDIJaya #shakleeBukitJelutong #shakleeAeonShahAlam #shakleeParadigm #shakleeSunway

Alhamdulillah ramai yang dah alami Shaklee Effect !!
.
Walau apa jua cara kita ikhtiar, USAHA & DOA haruslah seiringan secara konsistan. Insya Allah segala urusan akan dipermudahkan.
.
Uols bila lagi nak start ? Yna akan pastikan uols dapat vitamin yang terbaik 😉
.
Ullyana | 016-9865236
Perunding Shaklee Anda

HB RENDAH & VITALEA?
.
.
Ibu ibu mengandung yang ada masalah HB RENDAH, tapi dah makan macam macam masih tak naik juga? 😁
.
Jangan risau uols! Yna recommend sangat cuba amalkan VITALEA Shaklee. Insya allah, ia akan bantu untuk naikkan paras HB tu tau 👍
.
Jom dapatkan sekarang, Yna akan guide cara consume yang betul 😉
.
Sementara stock masih ada! VITALEA tengah hot sekarang. Cepat sangat habis stock haa. Boleh whatsaap/pm Yna yer
.
Ullyana | 016-9865236
Your Health & Beauty Consultant

7 TIPS YANG PERLU IBU HAMIL TAHU UNTUK PERSEDIAAN PENYUSUAN.

1. Tanamkan Niat Dan Azam Untuk Menyusukan Bayi Secara Eksklusif Selama 6 Bulan Dan Teruskan Sehingga 2 Tahun.

Ibu hamil perlu sentiasa memberikan kata-kata semangat kepada diri sendiri dan sentiasa mempunyai keyakinan yang tinggi bahawa dirinya mampu menjayakan penyusuan susu ibu kepada bayinya.

2. Berbincang Dengan Suami Untuk Mendapakan Sokongan Bagi Penyusuan Susu Ibu
3. Pilih Doktor Dan Hospital Untuk Bersalin Yang Menyokong Penuh Penyusuan Susu Ibu.

4. Sertai Kumpulan Sokongan Penyusuan Susu Ibu Untuk Mendapatkan Info-Info Berkenaan Penyusuan Susu Ibu.
Semasa hamil, ibu-ibu boleh mengumpul ilmu penyusuan bayi daripada kumpulan-kumpulan sokongan yang berada di sekitar ibu hamil mahupun yang terdapat di laman sosial

5. Lengkapi Diri Dengan Ilmu Berkenaan Langkah-Langkah Untuk Memperbanyakkan Susu Ibu Terutamanya Konsep ‘Supply & Demand’ Dalam Penyusuan Bayi.

Ibu-ibu harus mempersiapkan diri dengan ilmu untuk mengatasi masalah kekurangan air susu ibu ketika di awal kelahiran, semasa tempoh berpantang serta setelah kembali bekerja.
6. Sediakan Keperluan Yang Sesuai Dan Lengkap Untuk Penyusuan Susu Ibu.

Bagi ibu yang bekerjaya, susu ibu perlu diperah dengan kerap walaupun di tempat kerja atau pada waktu tengah malam untuk menghasilkan stok susu ibu perahan.
7. Cari Pengasuh Dan Taska Yang Mesra Dengan Pengurusan Susu Ibu.

Untuk menjayakan penyusuan susu ibu bagi ibu yang bekerjaya, sokongan daripada pengasuh juga diperlukan. Oleh itu, pilihlah taska pengasuh yang boleh dan mempunyai pengetahuan yang baik untuk menguruskan simpanan susu ibu perahan yang dibekalkan oleh ibu untuk bayi ketika ibu pergi bekerja.

Jika anda ditempat ramai ibu sekarang, apakah satu tips yang mahu dikongsikan? Sila kongsikan di ruangan komen dibawah.

Yang berkongsi
#misikak_es

#bfitumudah
#susuibupekat
#susuibumelimpah
#milkbooster
#susuibubooster
#tambahsusu
#penggalaksusu
#penambahsusu
#susuibubanyak
#bengkaksusu
#setberpantang
#bersalinnormal
#bersaliczer
#bersalinoperate
#tipsberpantang
#tipsusuibu
#tipspenyusuan
#berpantangsendiri
#berpantangmudah
#susudrop
#mengandungtakletih
#supplementibumengandung

Alhamdulillah, mereka yang mengamalkan VITAMIN Shaklee semakin sihat & dapat hasil yang baik 🍃
.
Yna sendiri adalah pengguna tegar VITAMIN Shaklee .. Banyak sangat perubahan ketara yang terjadi ke atas diri Yna sendiri 👍
.
Kita consume. Kita kongsi cerita. Supplement ni merupakan salah satu IKHTIAR untuk maintain KESIHATAN serta KECANTIKAN kita dari dalaman sehingga luaran 💕
.
Ingin tahu lebih lanjut, salin nombor telefon bawah nih untuk wassap yna k 📱
.
Ullyana | 016-9865236
Perunding Shaklee Anda

KHASIAT VITALEA SHAKLEE UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR 🌸
.
.
Kalau uols nak tau, VitaLea ni adalah multivitamin dimana dalam 1 biji mengandungi 28 mineral dan vitamin.
Antaranya adalah vitamin D, Vit C, Vit B 12, Vit E, Zinc dan banyak lagi
.
Majoriti yang ambil VitaLea ni adalah student yang nak kulit flawless tanpa parut dan juga ibu yang nak HB cantik ketika mengandung
.
Tapi Vitalea ni juga mempunyai fungsi lain, seperti;..
.
✅ melengkapkan nutrisi yang kurang akibat pengambilan diet tidak seimbang. So siapa yang diet tu boleh la ambil vitalea ni juga
✅ bantu dalam melindungi fungsi organ seperti buah pinggang, jantung dan hati
✅ vitalea juga sangat membantu dalam proses pertumbuhan sel baru especially if yang ada masalah parut jerawat kat muka tu
✅ membantu dalam proses metabolisma dan melambatkan proses penuaan 🙈..
.
Kalau kita tengok pemakanan sekarang kan boleh effect fungsi badan kita sendiri. Sebab badan memerlukan nutrisi yang cukup untuk ‘dibaja’ agar sihat dan bermaya
.
So yang berminat untuk cuba boleh roger Yna k 😊
.
.
Ullyana | 016-9865236
Your Health & Beauty Consultant

Silau? Rabun? Hari2 menghadap PC? Hari2 tengok phone? Selaput pada mata? Eyebag bawah mata?
. .
Haaa kalau awak ada mengalami simptom diatas 👆🏼, bella suggest awk try CARATOMAX SHAKLEE; -
.
. 🌺Mempertingkatkan Penglihatan dengan menghasilkan 'visual ungu' yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. .
🌺Membantu mengurangkan masalah mata yang rabun dan kering.
🌺Membantu mengurangkan penyakit katarak dan glaucoma.
🌺Membantu mengatasi kelesuan mata akibat mengadap komputer dan smartphone terlalu lama.
🌺Membantu mengurangkan masalah mata lebam 'eye bag' gegelung lebam di bawah mata.
🌺Melindungi lapisan luar kornea mata.
Sangat bagus untuk mereka yang kerap menggunakan komputer.
🌺Membantu meningkatkan penglihatan
🌺Memelihara kesihatan yang baik
🌺Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan pertumbuhan tisu
🌺Membantu dalam memelihara kecantikan kulit dan selaput lendir
🌺Menghalang kanser dan penuaan
🌺Meredakan penyakit kulit
🌺Menghalang infeksiKesihatan sel darah putih dan merah .
🌺Kesihatan tulang .
🌺Membantu dalam pemebntukan membran mukus
🌺Meningkakan sistem imunisasi badan
.
.
Siapa perlukan CarotoMax ini? .
☀Lelaki dan perempuan .
☀Mereka yang ada masalah mata seperti rabun dan silau .
☀Mereka yang kurang makan sayur dan buah. Vitamin untuk mata kebanyakan dari buah-buahan
☀Mereka yang ada masalah kulit .
☀Mereka yang masalah katarak dan Gluacoma .
☀Mereka yang masalah eyebag atau mata bengkak .
.
1 hidangan caratomax bersamaan dengan:-
🍒 89hidangan rasberi .
🍌102hidangan pisang
🍑714hidangan aprikot
🐬113hidangan salmon .
🍇113hidangan grapefruit
🌱mikroalga laut
.
.
🌸 Bella Mz
013-3701078
Your Most Trusted Shaklee Distributor .
.
.
#silau #rabun #caratomax #eyebag #setberpantang #berpantang #hamil #sethamil #shakleemurah #shakleeeffect #shakleemalaysia #shakleeputrajaya #beautytips #bengkaksusu #kurus #slim #langsing #shakleesemenyih #caratomaxshaklee #shakleeserdang #shakleekajang #shakleebangi #codputrajaya #shakleecyberjaya #shakleesingapore #shakleesingapura #shakleebrunei #shakleesabah #shakleesarawak #sayajualshaklee

Alhamdulillah ramai yang dah alami Shaklee Effect !!
.
Walau apa jua cara kita ikhtiar, USAHA & DOA haruslah seiringan secara konsistan. Insya Allah segala urusan akan dipermudahkan.
.
Uols bila lagi nak start ? Yna akan pastikan uols dapat vitamin yang terbaik 😉
.
Ullyana | 016-9865236
Perunding Shaklee Anda

Hai dearies! Bagi uols yang tiada masalah kulit atau jerawat teruk, tapi nak kulit CANTIK BERSERI dan GLOWING?
.
Ambil VITAMIN E & VITAMIN C ni cukup 👍
.
Dua-dua sangat tinggi ANTIOKSIDAN. Vitamin E & Vitamin C ni dapat;
.
✔ mengurangkan minyak di muka
✔ mengatasi jerawat
✔ mencerahkan kulit
✔ membina kolagen semulajadi dalam badan
✔ mengelakkan sunburn
✔ melembapkan kulit
✔ memudarkan parut
✔ mengurangkan jeragat
✔ menjadikan kulit wajah glowing berseri
.
Ini baru kebaikan dari sudut kecantikan belum dari sudut kesihatan lagi tau. Jadi memang tak rugi kalau amalkan both suplemen
.
Kalau nak, boleh hubungi Yna lekas-lekas tau. Sebulan lagi cantik lah kulit uols
.
Ullyana | 016-9865236
Your Health & Beauty Consultant

Alhamdulillah ramai yang sudah alami Shaklee Effect !!
.
Walau apa jua cara kita ikhtiar, USAHA & DOA haruslah seiringan secara konsistan. Insya Allah segala urusan akan dipermudahkan.
.
Uols bila lagi nak start ? Yna akan pastikan uols dapat vitamin yang terbaik 😉
.
Ullyana | 016-9865236
Perunding Shaklee Anda

SIHAT DALAMAN CANTIK LUARAN DENGAN SET KECANTIKAN SHAKLEE !
.
Uols nak cantik secara menyeluruh? SET KECANTIKAN SHAKLEE ni membantu menCERAHkan secara semulajadi dan bebas dari bahan kimia
.
KELEBIHAN VIT E :-
.
🌼mengawal minyak
🌼menjaga kelembapan kulit
🌼melindungi kulit dari sinar uv
🌼mengurangkan kesan jeragat,parut-parut dan mengecilkan pori-pori pada muka
🌼mempecepatkan proses pemulihan kulit bagi mereka yang mengalami kulit kering dan kusam
.
KELEBIHAN VIT C :-
.
🌺sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit
🌺menghilangkan jerawat, mengurangkan parut jerawat,tona lebih sekata dan kurang berminyak
🌺melindungi dan membaiki kulit
🌺memberi kesan kulit yang sekata,cerah dan lembap
🌺melindungi dari jangkitan dan selesema serta meningkatkan imuniti badan
.
KELEBIHAN ESP :-
.
👰menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
👰memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
👰Cepat kenyang dan membantu dalam mengurangkan berat badan.
👰Sesuai untuk yang terlalu kurus dan nak tambah berat badan
👰Menghilangkan parut jerawat di muka
.
Ullyana | 016-9865236
Perunding Shaklee Anda

Alhamdulillah ramai yang sudah alami Shaklee Effect !!
.
Walau apa jua cara kita ikhtiar, USAHA & DOA haruslah seiringan secara konsistan. Insya Allah segala urusan akan dipermudahkan.
.
Uols bila lagi nak start ? Yna akan pastikan uols dapat vitamin yang terbaik 😉
.
Ullyana | 016-9865236
Perunding Shaklee Anda

SIHAT DALAMAN CANTIK LUARAN DENGAN SET KECANTIKAN SHAKLEE !
.
Uols nak cantik secara menyeluruh? SET KECANTIKAN SHAKLEE ni membantu menCERAHkan secara semulajadi dan bebas dari bahan kimia
.
KELEBIHAN VIT E :-
.
🌼mengawal minyak
🌼menjaga kelembapan kulit
🌼melindungi kulit dari sinar uv
🌼mengurangkan kesan jeragat,parut-parut dan mengecilkan pori-pori pada muka
🌼mempecepatkan proses pemulihan kulit bagi mereka yang mengalami kulit kering dan kusam
.
KELEBIHAN VIT C :-
.
🌺sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit
🌺menghilangkan jerawat, mengurangkan parut jerawat,tona lebih sekata dan kurang berminyak
🌺melindungi dan membaiki kulit
🌺memberi kesan kulit yang sekata,cerah dan lembap
🌺melindungi dari jangkitan dan selesema serta meningkatkan imuniti badan
.
KELEBIHAN ESP :-
.
👰menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
👰memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
👰Cepat kenyang dan membantu dalam mengurangkan berat badan.
👰Sesuai untuk yang terlalu kurus dan nak tambah berat badan
👰Menghilangkan parut jerawat di muka
.
Ullyana | 016-9865236
Perunding Shaklee Anda

Silau? Rabun? Hari2 menghadap PC? Hari2 tengok phone? Selaput pada mata? Eyebag bawah mata?
. .
Haaa kalau awak ada mengalami simptom diatas 👆🏼, bella suggest awk try CARATOMAX SHAKLEE; -
.
. 🌺Mempertingkatkan Penglihatan dengan menghasilkan 'visual ungu' yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. .
🌺Membantu mengurangkan masalah mata yang rabun dan kering.
🌺Membantu mengurangkan penyakit katarak dan glaucoma.
🌺Membantu mengatasi kelesuan mata akibat mengadap komputer dan smartphone terlalu lama.
🌺Membantu mengurangkan masalah mata lebam 'eye bag' gegelung lebam di bawah mata.
🌺Melindungi lapisan luar kornea mata.
Sangat bagus untuk mereka yang kerap menggunakan komputer.
🌺Membantu meningkatkan penglihatan
🌺Memelihara kesihatan yang baik
🌺Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan pertumbuhan tisu
🌺Membantu dalam memelihara kecantikan kulit dan selaput lendir
🌺Menghalang kanser dan penuaan
🌺Meredakan penyakit kulit
🌺Menghalang infeksiKesihatan sel darah putih dan merah .
🌺Kesihatan tulang .
🌺Membantu dalam pemebntukan membran mukus
🌺Meningkakan sistem imunisasi badan
.
.
Siapa perlukan CarotoMax ini? .
☀Lelaki dan perempuan .
☀Mereka yang ada masalah mata seperti rabun dan silau .
☀Mereka yang kurang makan sayur dan buah. Vitamin untuk mata kebanyakan dari buah-buahan
☀Mereka yang ada masalah kulit .
☀Mereka yang masalah katarak dan Gluacoma .
☀Mereka yang masalah eyebag atau mata bengkak .
.
1 hidangan caratomax bersamaan dengan:-
🍒 89hidangan rasberi .
🍌102hidangan pisang
🍑714hidangan aprikot
🐬113hidangan salmon .
🍇113hidangan grapefruit
🌱mikroalga laut
.
.
🌸 Bella Mz
013-3701078
Your Most Trusted Shaklee Distributor .
.
.
#silau #rabun #caratomax #eyebag #setberpantang #berpantang #hamil #sethamil #shakleemurah #shakleeeffect #shakleemalaysia #shakleeputrajaya #beautytips #bengkaksusu #kurus #slim #langsing #shakleesemenyih #caratomaxshaklee #shakleeserdang #shakleekajang #shakleebangi #codputrajaya #shakleecyberjaya #shakleesingapore #shakleesingapura #shakleebrunei #shakleesabah #shakleesarawak #sayajualshaklee

Most Popular Instagram Hashtags