[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#bekamklinikal

1134 posts

TOP POSTS

Assalam... hrini nk promote skit psal bekam klinikal

bekam klinikal ni mende ?
๐Ÿ‘‰bekam klinikal ni satu prubatan sunnah & profesional utk membuang darah kotor tanpa pil & ubatan

apa fungsi dia ?
๐Ÿ‘‰kebanyakan pil/ubat ni untuk tahan sakit .. bukan buang penyakit tu . So, penyakit tu xhilang pun .. dan bila terlalu kerap mkan pil/ubat .. akn ad kesan sampingan kat badan .. organ2 dlm bdan dn buah pinggang bleh rosak .. pnyakit xhilang tpi pnyakit bru dtg .. duit je yg melayang .. Bekam ni fungsi dia untuk hilangkan terus penyakit tu .. InshaAllah lepas ni dah sihat ๐Ÿ™Œ๐Ÿ™Œ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘interested ?
Call 0199884851 & buat appointment kat

@fauzi3060
@fauzi3060
@fauzi3060
@fauzi3060
@fauzi3060

#bekamklinikal
#alamalmegamall

Throwback semalam..
.
.

Adik manis mai bekam, teruja kak dewi muda muda dah rasa nak mengamal kan bekam, bekam secara berkala in sha allah akan nampak hasil yg sgt positif utk jangkamasa pendek dan panjang.
.
.
Depa pon teruja kak dewi bekam x nampak kesan lebam sb segan nak p skolah kl kwn2 nampak bekas lebam tu, in sha allah, kita usaha, semua dgn izin allah๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ terima kasih, nt mai lagi

#bekamseriwajah #bekamklinikal
#bekamkulim #bekammobile
#bekamkulim

Ciannya masham ummi Kena jaga kedai sampai malam .. malam ni Ada personal coaching Bekam bersama bekas pelajar #KUIS #bekamklinikal ๐Ÿ˜Š

Thank you so much utk Ms Jeans and dua org anknya Ms May & Mr seng frm Bdr Utama.

Alhamdulillah.. pelanggan kami dr bangsa cina makin bertambah.. tq for doing ur 1st time cupping treatment.. Jom kita berbekam .. inshaAllah kami akan war2 kan tarikh sunnah tidak lama lagi.

#bekamsunnah
#bekamklinikal
#bekamwanita
#cupping
#wetcupping

Kursus Urutan Terapi QUN 2hari insyaAllah

#BekamMiss #bekamklinikal #urutanQun #hijamah

"Thanks @zukieeeee sempat singgah berbekam" pic by @jbk.razi

#bekamklinikal

WARGA SHAH ALAM..
JOM BERBEKAM dengan kaedah MODEN
PROSEDUR SELAMAT DAN TIDAK MENYAKITKAN
(Sterile-Hygiene-Clinical)
.
@spabekamarrayyan_shahalam
Singkirkan TOKSIN dengan BERBEKAM

PAKEJ SERENDAH RM65 Sahaja
.
๐ŸŒฑPAKEJ RAWATAN๐ŸŒฑ
.
Bekam Sunnah (Bekam Darah)
Bekam Seri Wajah
Bekam Migrain
Bekam Kepala Tanpa Cukur
Bekam Api/Angin/Tanduk
Urutan Badan
.
.
๐ŸŒฑLelaki dan Wanita
๐ŸŒฑBuka Setiap Hari 10am-10pm
.
๐ŸŒฑLokasi Cawangan SHAH ALAM
NO 16-B Jalan Tengku Ampuan Zabedah A/9A, Shah Alam Selangor .
(Sebaris Al Rajhi Bank Sec 9, atas kedai Alam Aquarium)
.
www.wasap.my/60173788138

Hotline 017 378 8138
Instagram @spabekamarrayyan_shahalam

#shahalam #bekamshahalam #bekamklinikal

Bekam Klinikal semakin diyakini dan kian menarik minat sahabat Tiong Hua kita... #Bekam
#BekamKlinikal
#MukjizatMedis
#BekamKokLanas

MOST RECENT

*INFO KESIHATAN : INSOMNIA* ๐Ÿ“‹Insomnia merupakan masalah untuk tidur disebabkan oleh beberapa faktor. ๐Ÿ“‹Antara faktor- faktornya : ๐Ÿ‘‰Masalah kesihatan seperti sakit belakang, lelah, resdung atau gastrik.
๐Ÿ‘‰Kemurungan.
๐Ÿ‘‰Perasaan bimbang yang ketara.
๐Ÿ‘‰Perubahan waktu tidur disebabkan waktu bekerja shif malam atau sering tidur lambat daripada kebiasaan.
๐Ÿ‘‰Pengambilan alkohol yang menganggu tidur pada waktu malam.
๐Ÿ‘‰Pengambilan kafein yang berlebihan. ๐Ÿ’Laporan Persatuan Tidur Kebangsaan pada tahun 2015 mendapati mereka yang minum 4 atau lebih daripada 4 cawan kafein akan mengalami salah satu simptom insomnia selama beberapa malam.
๐Ÿ‘‰Makan berat lewat malam dan terus tidur boleh menyebabkan sakit ulu hati dan akan mengganggu tidur. ๐Ÿ“‹Apa tanda-tanda insomnia??
๐Ÿ‘‰Mengambil masa yang lama untuk lelap.
๐Ÿ‘‰Kerap terjaga awal daripada kebiasaan.
๐Ÿ‘‰Kerap tidur siang disebabkan mengantuk dan letih.
๐Ÿ‘‰Tidur selalu tidak nyenyak.

Sumber : Persatuan Tidur Kebangsaan ============ Macam mana nak rawat masalah ni ye ๐Ÿ˜ž??? *Tahukah anda...* Yang sebenrnya Bekam point tertentu membantu u mendapatkan tidur yang Lena Dan mencegah insomnia.

Dan... Jgn lupa lps Bekam.. ikut tips y disarankan oleh jurubekam anda .. In syA Allah tidur anda pasti Lena

Jom Cuba!!! #bekamklinikal
#bekamsunnah
#bekamterengganu
#bekam

@Regranned from @bekam_corner - BEKAM DAN DARAH TINGGI (HIPERTENSI)
ุจูุณู’ู…ู ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ู ุงู„ุฑูŽู‘ุญู’ู…ูŽู†ู ุงู„ุฑูŽู‘ุญููŠู…
*Tekanan darah tinggi berlaku apabila kenaikan tekanan darah secara tidak normal dan melebihi had tekanan darah. *Tekanan darah yang ideal adalah 120/80mmHg โ€“ 140/90mmHg. Tekanan darah sistolik melebihi 140mmHg dalam keadaan rehat dikira sebagai tekanan darah tinggi [1] *Tekanan darah tinggi dapat dikurangkan segera dengan pembekaman pada titik yang tepat [2] 1. Bekam akan mengaktifkan organ yang mengatur aliran darah seperti hati, ginjal dan jantung supaya berfungsi dalam keadaan normal dan stabil sehingga tekanan darah juga normal dan stabil [2]

2. Bekam membantu menurunkan tekanan darah secara alami yang mana apabila tekanan darah terlalu tinggi , mekasnisma alami proses penurunan darah tidak berlaku dan perlu dibantu dengan bekam [3]

3. Bekam dapat mengawal tekanan darah dengan menurunkan tekanan darah sistolik(SBP) [4-5]

4. Bekam menghilangkan hipertensi dan meningkatkan aliran darah melalui tisu jantung selepas membersihkan arteri dan menghalangnya daripada aterosklerosis [6]

#semogabermanafaat
#mohonshare

Rujukan:
[1] Buku Kajian Praktis Penyakit
[2] Buku Bekam Untuk 7 Penyakit Kronis
[3] Buku Sains Bekam
[4]https://www.researchgate.net/publication/235707222_The_efficacy_of_wet_cupping_in_treatment_of_hypertension
[5] https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01853371
[6] http://www.ijpt.org/File_Folder/24-27.pdf

#bekamdiabetes #hijamah
#bekamdarahtinggi #bekammedis
#bekamklinikal #bekam
#bekamkualaterengganu
#bekamcornerchendering

Selamat Hari Raya! hehe

Orang lain cuti Raya kita bukak jugak kedai cam biasa. ๐Ÿ˜‚

Alhamdulillah Pusat Terapi SINAR As SYIFA harini dikunjungi Kak Noorharyati Idris @yatieidris , suami kesayangannye Putera Hakimi & 2 org cahaya mata mereka drpd Keramat, Kuala Lumpur. Patient setia dah 3tahun ๐Ÿ˜„

Anda bila lagi nak datang?
๐Ÿ˜Ž
โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž– Bekam Klinikal
Urutan Melayu JAWI
Urutan Acupressure (Saraf)
Urutan Limfatik
Terapi Rotan
Terapi Lumuran Minyak But-But HPA
Kiropraktik (Pembetulan Tulang Belakang)
๐Ÿ˜Š

#jombekam
#hijama
#bekam
#cupping
#bekamprofesional
#bekamklinikal
#bekamtaksakit
#bekambest
#bekamtanpacukurkepala

Yaa Hayyu Yaa Qoyyum,
Laailahailla Anta
Bi Rahmatika Astaghii su
Yaa Hannan Yaa Mannan.
Yaa Badi 'assama waa tiwal ardh.
Yaa Zal Jalaali wal Ikraam

Andai kau tahu kebaikan bekam ni..
Rasa macam nak buat tshirt suruh semua orang merasai dan mengamalkan bekam..
Carilah yg pakar membekam dan ikut s.o.p yg betul, InsyaAllah tiada risiko.
Yakinlah dgn cara perawatan ini sbb tiada malaikat yg dilalui Rasulullah saw ketika Israk Mikraj melainkan mereka mengatakan pd Rasulullah saw untuk menyuruh umatnya berbekam.

#DeMisha #muahmuahmuah #takecare #BekamSeriWajah #bekamklinikal #bekamBidadari #bekam #whatsapp0193990660

BEKAM DAN DARAH TINGGI (HIPERTENSI)
ุจูุณู’ู…ู ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ู ุงู„ุฑูŽู‘ุญู’ู…ูŽู†ู ุงู„ุฑูŽู‘ุญููŠู…
*Tekanan darah tinggi berlaku apabila kenaikan tekanan darah secara tidak normal dan melebihi had tekanan darah. *Tekanan darah yang ideal adalah 120/80mmHg โ€“ 140/90mmHg. Tekanan darah sistolik melebihi 140mmHg dalam keadaan rehat dikira sebagai tekanan darah tinggi [1] *Tekanan darah tinggi dapat dikurangkan segera dengan pembekaman pada titik yang tepat [2] 1. Bekam akan mengaktifkan organ yang mengatur aliran darah seperti hati, ginjal dan jantung supaya berfungsi dalam keadaan normal dan stabil sehingga tekanan darah juga normal dan stabil [2]

2. Bekam membantu menurunkan tekanan darah secara alami yang mana apabila tekanan darah terlalu tinggi , mekasnisma alami proses penurunan darah tidak berlaku dan perlu dibantu dengan bekam [3]

3. Bekam dapat mengawal tekanan darah dengan menurunkan tekanan darah sistolik(SBP) [4-5]

4. Bekam menghilangkan hipertensi dan meningkatkan aliran darah melalui tisu jantung selepas membersihkan arteri dan menghalangnya daripada aterosklerosis [6]

#semogabermanafaat
#mohonshare

Rujukan:
[1] Buku Kajian Praktis Penyakit
[2] Buku Bekam Untuk 7 Penyakit Kronis
[3] Buku Sains Bekam
[4]https://www.researchgate.net/publication/235707222_The_efficacy_of_wet_cupping_in_treatment_of_hypertension
[5] https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01853371
[6] http://www.ijpt.org/File_Folder/24-27.pdf

#bekamdiabetes
#bekamdarahtinggi
#bekamklinikal
#bekammarang
#bekamkualaterengganu
#bekamcornerchendering

SATU FAMILY PELANGGAN KAMI

Syukur alhamdulillah.kami menerima kunjungan pelanggan tetap kami untuk berbekam.sebelum ni anak n isteri je bekam.kali ni the head of family pun bekam juga.jutaan terima kasih buat mereka semua yg xputus menyokong servis kami.kami doakan moga mereka satu family dimurahkan rezki yg melimpah ruah,keluarga bahagia smpi syurga.amiiin๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡ #myzoneterapi #bekamdarah #bekamfamily #bekamlaki #urutbadan #bazariapantaidalam #bukitangkasa #pantaihillpark #pantaipermai #Bangsarsouth #lembahpantaikl #kualalumpur #kl #bekamkl #bekamklinikal #terimakasih

SELALU PENING KEPALA? BADAN TERASA LESU? MARI BUAT BEKAM!
Tahu dah kan Adlynn Bridal & Spa dah ada servis bekam ye skrg ๐Ÿ˜‰ nak tahu info lanjut tentang bekam boleh follow ig kami ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ @bekamklinikalseremban
@bekamklinikalseremban
@bekamklinikalseremban
#bekam #bekamklinikal #bekamklinikalseremban #adlynnbridal
#adlynnbbc #senawang #seremban #serembanjaya #spa #spaseremban #sunnahrasulullah #spamuslimah #cuppingtherapy

I

Alhamdulillah. Dikunjungi Abam Peyus Fairouz Hj Bakar. Seorang Engineer merangkap Jurulatih Silat Cekak Pusaka Hanafi serta peniaga Bantal Hotel Shah Alam yg best & empuk. Hehe

Setel je Rawatan, hilang terus sakit pinggangnye. Wow. Dia yg kata ye. Bukan saya ๐Ÿ˜‚
Alhamdulillah Jemput datang lagi ye Bang
โ˜บ

Korang bila pulak nak dtg buat Rawatan? Ye, korangla. Sape lagi?
๐Ÿ˜„

Pusat Terapi SINAR As SYIFA
013-2769918
โž–โž–โž–โž–โž– #Kiropraktik
#RawatanTulangBelakang
#SayangiTulangBelakangAnda
#BalancingAndAlignment
#ManipulasiTulangBelakang
#ManipulasiOtotDanSaraf
#IlmuLasah
#UrutanMelayuJAWI
#UrutanAcupressure(Saraf)
#UrutanLimfatik
#TerapiRotan
#TerapiLumuranMinyakButButHPA
#Bekam
#BekamKlinikal
#BekamTakSakit
#BekamTanpaCukur

Yaa Hayyu Yaa Qoyyum,
Laailahailla Anta
bi Rahmatika Astaghii su
Yaa Hannan Yaa Mannan.
Yaa Badi 'assama waa tiwal ardh.
Yaa Zal Jalaali wal Ikraam

BEKAM GOUT

Gout adalah sejenis penyakit akibat berlebihan asid urik di dalam badan.

Asid urik adalah bahan kumuhan berasal dari sejenis protein yang dipanggil purin.
Badan kita membuang bahan kumuhan ini melalui air kencing (urin). Bagi pengidap gout, asid urik yang berlebihan tidak dibuang dan berkumpul di dalam sendi.

Ia adalah salah satu penyakit yang paling lama dihidapi manusia, sejak zaman dahulu kala lagi.
Pada masa dahulu gout boleh menyebabkan kemudaratan dan kecacatan, kini dengan kemajuan dalam bidang perubatan, gout boleh dikawal.

Ia sering dihidapi oleh kaum lelaki dalam lingkungan usia antara 30 hingga 60 tahun.

Kurangkan masalah gout anda dengan BERBEKAM.

#bekamgout
#bekamkepalatanpacukur
#bekamangin
#bekamdarahtinggi
#bekamwanita
#bekamlelaki
#bekamkualaterengganu
#bekamklinikal
#bekam
#hijamamalaysia
#beautifulterengganu2017

Assalamualaikum sister.. berita baik!๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š.. kami ingin berikan anda Baucer bernilai rm50/rm100 dari Beauty Palace untuk anda.. promo ini hanya berlangsung
dari 10/10/2017 - 27/10/2017.

Baucer ini akan diberikan untuk mereka yg mendapatkan perkhidmatan : โœดpakej bekam sunnah & urutan melayu โœดpakej bekam kudahitam @ overhaul & urutan melayu.

bestkan.. selesai segarkan badan bila darah kotor sudah dikeluarkan dan urat2 anda telah diperbetulkan selepas urutan, anda bole pula pergi ke spa utk menikmati rawatan dr beauty palace pula spt : -Hair Spa -facial muka :Diamond Peel , lifting, signature facial -Magic Socks -Slimming Firming &Buttock Lifting - manicure & pedicure dan byk lagi.. jom booking sekarang kerana kami berikan baucer ini utk 10 org yg terawal sahaja... jangan tunggu lama-lama.. oktober bulan merawat dan membelai diri๐Ÿ˜˜

BEKAM SUFFI
'Your Private Bekam Treatment'
016-2258312

#bekamwanita
#bekamsunnah
#bekam
#hijama
#bekamklinikal
#bekammobile
#bekamkualalumpur
#urut
#kualalumpur
#jomsihat

It is clinically and scientifically proven all around the world that cupping/hijama (Bekam) can be a smarter way to prevent cardiovascular diseases with a routine treatment.
๐Ÿ˜ƒ
.
Tell your family and friends out there about the benefits of cupping. We are sure, the goodness will go back to you ๐Ÿ˜™ .
Dari Abu Hurairah r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda:โ€Barang siapa yang berbekam pada hari ke 17, 19 dan 21 (Kalender Hijrah), maka ia akan sembuh dari segala penyakitโ€
(Shahih Sunan Abi Dawud)
.
Rasulullah s.a.w. bersabda:"Sesungguhnya dengan berbekam itu terdapat kesembuhan."
(Mukhtashar Muslim, Shahiihul Jaami' dan Silsilah al-Ahaadiits ash-Shahiihah)
.
Pusat Terapi SINAR As SYIFA
Hpa Radix Saujana Utama
Pembekal Alatan Bekam Sinar Assyifa Enterprise
Olive House Saujana Utama Puncak Alam
.
#21Muharram1439Hijrah
#jombekam
#hijama
#bekam
#cupping
#bekamprofesional
#bekamklinikal
#bekamtaksakit
#bekambest
#bekamtanpacukurkepala ๐Ÿ˜„

Throwback semalam..
.
.

Adik manis mai bekam, teruja kak dewi muda muda dah rasa nak mengamal kan bekam, bekam secara berkala in sha allah akan nampak hasil yg sgt positif utk jangkamasa pendek dan panjang.
.
.
Depa pon teruja kak dewi bekam x nampak kesan lebam sb segan nak p skolah kl kwn2 nampak bekas lebam tu, in sha allah, kita usaha, semua dgn izin allah๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ terima kasih, nt mai lagi

#bekamseriwajah #bekamklinikal
#bekamkulim #bekammobile
#bekamkulim

Sebelum bergerak, top up dulu clinical items. Semoga baik baik saja hari ni๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ #bekamseriwajah #bekamklinikal #bekamkulim #bekammobile
#wassap01137455222

Cerita semalam. Alhamdulillah, pagi2 lagi Pusat Terapi SINAR As SYIFA dikunjungi oleh sahabat zaman UIA, Abam Naqi Naqiruto Konoha & Hakak Fatt Nurfadilah Mohd Nor @nurfadilahmohdnor juga 2 orang Puteri diorang yg bernama Farah...senyum je memanjang anak2 nye.hehe

Terima Kaseh ye datang. Jemput datang lagi servis badan kat sini. Seronok Salsabila main dgn Kakak & Baby ๐Ÿ˜„

#BekamKlinikal
#BekamSunnah
#BekamTanpaCukur
#BekamTakSakit
#Kiropraktik
#PembetulanTulangBelakang
#Balancing&;Alignment
#TerapiOtot&;Saraf
#UrutanLimfatik

Most Popular Instagram Hashtags