#bekamklinikal

997 posts

TOP POSTS

Assalam... hrini nk promote skit psal bekam klinikal

bekam klinikal ni mende ?
👉bekam klinikal ni satu prubatan sunnah & profesional utk membuang darah kotor tanpa pil & ubatan

apa fungsi dia ?
👉kebanyakan pil/ubat ni untuk tahan sakit .. bukan buang penyakit tu . So, penyakit tu xhilang pun .. dan bila terlalu kerap mkan pil/ubat .. akn ad kesan sampingan kat badan .. organ2 dlm bdan dn buah pinggang bleh rosak .. pnyakit xhilang tpi pnyakit bru dtg .. duit je yg melayang .. Bekam ni fungsi dia untuk hilangkan terus penyakit tu .. InshaAllah lepas ni dah sihat 🙌🙌💪💪 👏👏👏interested ?
Call 0199884851 & buat appointment kat

@fauzi3060
@fauzi3060
@fauzi3060
@fauzi3060
@fauzi3060

#bekamklinikal
#alamalmegamall

Alhamdulillah. Berbunga hati berasa tatkala sahabat lama zaman Matrikulasi UIA PJ hingga UIA Gombak dtg bersua di Pusat Terapi SINAR As SYIFA Saujana Utama 😄

Rangkuman berita terkini;
Tuan Ismail Ibrahim skrg busy dgn projek renovation di Stadium Bukit Jalil,
Ir. Shahir Musa @chedmus yg baru balik umrah skrg busy dgn persiapan perkahwinan pada hujung tahun kot 😂, Syeikh Mohd Abrar @abrarlaros pula kelihatan semakin kacak dengan rambut panjangnya setelah berjaya menyetelkan pembelajaran Ijazah Sarjana beliau.haha

Diorang dah dtg buat Bekam. Korang pulak bila?
😁

#bekamklinikal
#sahabatselamanya
#engineeringboys

Ciannya masham ummi Kena jaga kedai sampai malam .. malam ni Ada personal coaching Bekam bersama bekas pelajar #KUIS #bekamklinikal 😊

Fakta menarik tentang bekam/hijamah:

Imam Shafie mengingatkan...
"Mereka (kaum muslimin) mengabaikan sepertiga ilmu dan menyerahkannya kepada Yahudi dan Nasrani". - Hanya 20% Muslim pernah mendengar tentang bekam - Hanya 10% Muslim pernah berbekam

Antara pengkaji dan ahli bekam barat terkemuka... ✔Dr Michael Reed Gach, siap buat buku (Potent points, a guide to Self Carefor Common Ailments) ✔Kohler D (The Connective Tissue as the Physical Medium for Conduction of Healing Energy in Cupping Therapeutic Method) ✔Thomas Anderson (100 Diseases Treated by Cupping Methods) "Sedang bila kaum muslimin tahu tentang ini... Mereka KEHAIRANAN & MENGAGUNG-AGUNGKAN kaedah perubatan yg canggih... Sedangkan ilmu itu ialah BEKAM"
(Syihab Al-Badri Yasin)

#Bekam
#BekamAlAmal
#BekamKlinikal
#BekamSunnah
#BekamKokLanas

Mengapa lepuhan seperti ini terjadi? 🔴TIDAK mengikut SOP Bekam Klinikal.
Proses bekam itu sendiri merupakan minor operation. Pastikan anda mengambil kira faktor kebersihan, keselamatan & kepakaran sebelum anda membuka baju kepada perawat.
BEKAM bukan sekadar mencucuk & mengeluarkan darah.
Kami dilatih & melatih pelatih kami untuk melihat kondisi pesakit secara keseluruhan, mendengar keluhan pesakit, mengambil tahu sejarah perubatan pesakit dan hal yang berkaitan dengan spiritual pesakit.

#bekamsunnah2u
#BekamKlinikal

Ucapkanlah amin... Janganlah berputus asa utk terus berikhtiar mendapatkan rawatan terbaik... “Sebaik-baik pengubatan yang kamu lakukan adalah dengan berbekam.” (HR. Ahmad)

#BekamAlAmal
#BekamKlinikal
#BekamKokLanas
#BekamProfesional

MASIH KELIRU@WAS2 DENGAN TOMYAM

seseorg telah menelefon Ustaz Kamaruzaman bertanyakan kemusykilannya dlm bab feqah.

caller : hello, assalam ustaz.
ustaz : hello, wssalam... caller : ggini ustaz. cik abe kito loni dok dale ward. eksideng dg muto di pdg raja. pahtu banyok laa luko2 kat lengan dan siku.
ustaz : oo inna lillahi wainna ilaihi raji'uun. sobar la bbanyok. ujian Dia blako tu.
caller : pahtu tomyam lagumano ustaz?
ustaz : tomyam? bui laa hok mano x bisa. kalu sutong dg ude sak tebing.
caller : dok ehh... nokwat tomyam lagumano ni?
ustaz : aii ambo pong xreti jgk tu. keno tanyo ore rumoh tu.
caller : buke, ustaz. ni abe ni luko banyok xleh ambik air smaye. pah nok smaye nokwat tomyam lagumano caro dio?
ustaz : ooo tayammum ko? royak la tayammum.
caller : ehh tayammum ko?
ustaz : ho laa... oo parok nissan skyline gtr sunggoh!

#jomtanyaustaz
#ganukite
#bekamcorner
#jerawat
#jeragat
#kecantikan
#sihat
#sunnahn
#bekam
#alhamdulillah
#rawatanalternatif
#bekamklinikal
#bekamchendering
#bekamkualaterengganu
#bekammarang
#meletop

"Thanks @zukieeeee sempat singgah berbekam" pic by @jbk.razi

#bekamklinikal

MOST RECENT

ASSALAMUALAIKUM SEMUA :)
MALAM INI BEKAM CORNER(BC) INGIN KONGSI INFO BEKAM...
JOM BACA SAMA2.... Adakah bekam darah membuat kita kehilangan darah?

Percayakah anda bahawa penghidap penyakit anaemia sangat digalakkan untuk berbekam darah ?! Ya memang betul!

Penjelasan :
Darah yang kita buang adalah darah kotor yang mengandungi sel darah mati ,kolesterol , toksin , urik asid, air berlebihan, dll. Setelah dibuang, badan kita akan berusaha mencipta sel darah yang baharu dan lebih sihat untuk menggantikannya. Jika bekam dilakukan rutin iaitu paling kurang sebulan sekali, badan kita akan dipenuhi oleh sel darah yang sihat. Hasilnya adalah tubuh kita akan menjadi lebih sihat dan penyakit lain dapat dijauhi :) DAH HABIS BACA.. BC NAK MENYERU SEMUA AGAR JGN TAKUT2 UTK BEKAM.

JOM HIDUPKAN SUNNAH DGN BEKAM :)
IN SYA ALLAH

CALL/ WASUP BC U TEMUJANJI ANDA :-
018-9123945(JURUBEKAMLELAKI)
014-5124208(JURUBEKAMWANITA)

SYUKRON
MOHON SHARE, SMG SEMUA MENDAPAT MANFAAT.

#bekamCorner
#bekamwajah
#bekamkolestrol
#bekamkualaterengganu
#bekammarang
#bekamchendering
#bekam
#hijama
#bekambadan
#bekamklinikal
#visitbeautifulterengganu2017

MASIH KELIRU@WAS2 DENGAN TOMYAM

seseorg telah menelefon Ustaz Kamaruzaman bertanyakan kemusykilannya dlm bab feqah.

caller : hello, assalam ustaz.
ustaz : hello, wssalam... caller : ggini ustaz. cik abe kito loni dok dale ward. eksideng dg muto di pdg raja. pahtu banyok laa luko2 kat lengan dan siku.
ustaz : oo inna lillahi wainna ilaihi raji'uun. sobar la bbanyok. ujian Dia blako tu.
caller : pahtu tomyam lagumano ustaz?
ustaz : tomyam? bui laa hok mano x bisa. kalu sutong dg ude sak tebing.
caller : dok ehh... nokwat tomyam lagumano ni?
ustaz : aii ambo pong xreti jgk tu. keno tanyo ore rumoh tu.
caller : buke, ustaz. ni abe ni luko banyok xleh ambik air smaye. pah nok smaye nokwat tomyam lagumano caro dio?
ustaz : ooo tayammum ko? royak la tayammum.
caller : ehh tayammum ko?
ustaz : ho laa... oo parok nissan skyline gtr sunggoh!

#jomtanyaustaz
#ganukite
#bekamcorner
#jerawat
#jeragat
#kecantikan
#sihat
#sunnahn
#bekam
#alhamdulillah
#rawatanalternatif
#bekamklinikal
#bekamchendering
#bekamkualaterengganu
#bekammarang
#meletop

Kenapa mesti takut nak bekam?
.
Try duluuu pasti ketagih lagi.
.
Sebelum bekam biasanya kami akan buat urutan dan bekam luncur untuk memudahkan lagi pengaliran darah. .
Jarum kami gunakan juga tak sakit sangat pun.
.
Sebab rawatan kami penuh dengan kasih sayang 😘😘
.
#feedbackequina #bekambergerak #bekamkerumah #bekamklinikal #bekamklselangor #bekamangin #bekamluncur

Hmm? Awat jadi bentuk love ni?
Takkan darah Bekam pun nak cia cia cia?
😂😂😂
.
#bekam
#cupping
#bekamprofesional
#bekamklinikal
#bekamtaksakit
#bekambest
#bekamtanpacukurkepala
.
It is clinically and scientifically proven all around the world that cupping/hijama (Bekam) can be a smarter way to prevent cardiovascular diseases with a routine treatment.
😃
.
Tell your family and friends out there about the benefits of cupping. We are sure, the goodness will go back to you 😙

Info Bekam.
Semoga mendapat manfaat.

Kajian saintifik Bekam mendapati Bekam mampu

1. Menurunkan berat badan

2. Menurunkan Paras kolestrol

3. Menurunkan Paras gula dalam darah

4. Mengawal tekanan darah tinggi

5. Mengawal kolestrol

6. Mengawal diabetes

7. Mengawal fungsi ginjal

8. Meningkatkan keanjalan fungsi salur darah ( endotelial)

Sumber rujukan : buku sains Bekam
Panel : prof Dr Ab.Aziz Al-Safi Ismail, Dr Mujahid Bakar, Dr Suhaily Mihd Hairon

#urutbyceknas
#bekamklinikal
#bekamwanita
#sunnah
#bekambadan
#bekammuka
#bekam #Repost @urutbyceknas with @insta.save.repost • • •

Info Bekam.
Semoga mendapat manfaat.

Kajian saintifik Bekam mendapati Bekam mampu

1. Menurunkan berat badan

2. Menurunkan Paras kolestrol

3. Menurunkan Paras gula dalam darah

4. Mengawal tekanan darah tinggi

5. Mengawal kolestrol

6. Mengawal diabetes

7. Mengawal fungsi ginjal

8. Meningkatkan keanjalan fungsi salur darah ( endotelial)

Sumber rujukan : buku sains Bekam
Panel : prof Dr Ab.Aziz Al-Safi Ismail, Dr Mujahid Bakar, Dr Suhaily Mihd Hairon

#urutbyceknas
#bekamklinikal
#bekamwanita
#sunnah
#bekambadan
#bekammuka
#bekam

Lepas Raya ada MASALAH JERAWAT? JERAGAT? PARUT? KULIT KUSAM, ROSAK DAN TONA TAK SEKATA?BERSIN SOKMO2.... PERKABARAN BAIK kepada anda yang masih tercari-cari cara penyelesaian terbaik kepada masalah kulit wajah anda. SILA BACA SAMPAI HABIS... PALING LARIS DIPASARAN. Sudah RamAi yang cuba dan pulih dari masalah seperti jerawat, jeragat, kulit kusam dan parut & Anda perlu cuba!

PERKENALKAN "BEKAM ESTETIKA RYNA" TANPA LEBAM

MEMBANTU MENCERAH, MENEGANG, MENGATASI MASALAH JERAWAT, JERAGAT & KEDUT HALUS DI WAJAH!

BIAR SAYA JELASKAN KEPADA ANDA. Rawatan ini TIDAK menggunakan sebarang bahan kimia merbahaya, TIDAK menyakitkan, TIDAK ada kesan sampingan dan lebih hebat Lg, Bekam amalan sunnah 😀

RASAILAH PERBEZAAN dengan rawatan penjagaan wajah daripada Bekam Corner. RASAI SENDIRI kehebatan rawatan ini walau dengan sekali sesi.

Dengan rawatan Bekam "ESTETIKA RYNA" anda akan dpt PERCUMA 2 BONUS tambahan: - URUTAN SERI WAJAH
- BEKAM ANGIN """NO"NO"NO"NO"NO"NO""""BUKAN WANITA JER TAU..Pusat rawatan untuk lelaki Dan wanita. TAK sakit, TAK perit, TAK lebam,TAK bengkak. In sya Allah😁

Segera PM/SMS/Call/Whatsapp utk temujanji. Beroperasi setiap hari ( kecuali jumaat) dari jam 9 pagi -10. 30malam.

Nak dtg, set apoimen awal2 ye.. 💋
Bekam Corner
Chendering, K.Terengganu (LELAKI)http://www.wasap.my/60189123945/Bekam%20Pilihan%20Saya%20 (WANITA)http://www.wasap.my/60145124208/Bekam%20Pilihan%20Saya%20

Instagram : bekamcorner

#ganukite
#bekamcorner
#jerawat
#jeragat
#kecantikan
#sihat
#sunnahn
#bekam
#alhamdulillah
#rawatanalternatif
#bekamklinikal
#bekamchendering
#bekamkualaterengganu
#bekammarang
#bekamestetika

Bekam Kosmetik

Kelebihan bekam di wajah boleh mengembalikan seri wajah serta awet muda, merawat jerawat, resdung dan pelbagai kebaikan pada wajah.
Darah kotor/toksin, kesan allergic bahan kimia dari pelbagai kosmetik yg dipakai akan dipaksa keluar dari kulit. Sel darah baru yg segar & lancar akan keluar dan merangsang penghasilan kolagen semulajadi. Membuat anda lebih glowing, tampan bergaya/anggun jelita.

Dapatkan pakej bekam kepala tanpa cukur bernilai RM30 secara percuma dgn pakej bekam kosmetik ini.

Al-Amal Health Centre
@ 019-988 4851

Google's location...
@ Bekam Klinikal Kok Lanas

#Bekam
#PakarBekam
#BekamKlinikal
#BekamKokLanas
#BekamKlinikalKokLanas
#PerubatanSunnahSatuAltenatif

Ini pakcik mus namanya. Ada bekam angin and darah . Urut sekali semua siap. Boleh check sakit apa lagitu. Rm100 je . Boleh call pkcik mus ni buat appointment 012 654 1689
#badansihatcergasbertenaga #healthylife #bekamklinikal #bekamdarah #awetmuda #uruttradisionalmelayu #bekamsunnah #sayasihatselalu #alhamdulillah

Dari Abu Hurairah r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda:”Barang siapa yang berbekam pada hari ke 17, 19 dan 21 (Kalender Hijrah), maka ia akan sembuh dari segala penyakit”
(Shahih Sunan Abi Dawud)

Rasulullah s.a.w. bersabda:"Sesungguhnya dengan berbekam itu terdapat kesembuhan."
(Mukhtashar Muslim, Shahiihul Jaami' dan Silsilah al-Ahaadiits ash-Shahiihah)

#19syawal
#jombekam
#hijama
#bekam
#cupping
#bekamprofesional
#bekamklinikal
#bekamtaksakit
#bekambest
#bekamtanpacukurkepala 😄

Masa yang tepat untuk mengembalikan semula kesihatan sekeluarga dengan rawatan bekam & resdung setelah berhari raya.

BEKAM CORNER 💊 Bekam Klinikal • Bekam Estetika Ryna • Rawatan Resdung 🕙 9.00 am - 6.00 pm
💎 Berhampiran masjid raja chendering
📞 www.wasap.com/6014-5124208

#bekam
#bekamresdung
#bekamklinikal
#bekammukatanpalebam
#bekamchendering
#bekamkualaterengganu
#bekammarang
#cupping
#pakejbekampengantin
#bekamcorner
#bekamkolestrol
#bekamseriwajah

Letih? Lesu? Tidak bermaya?

Anda acapkali berasa letih, lesu dan tidak bermaya?  Sesuatu perlu anda lakukan! Pergilah bersenam atau marilah BERBEKAM. InshaaAllah kaedah Terapi Bekam ini amat membantu individu yang seringkali mengalami masalah letih, lesu dan tidak bermaya akibat tekanan kerja dan cara hidup sehari - harian.

Tak perlu bersusah pergi ke pusat rawatan,  hubungi kami segera untuk temujanji bekam di rumah anda.

SMS / Whatsapp
www.wasap.my/60123350180/bekam
.
.
.
.
.
.
#bekamshahalam #bekamwanita #bekamurban #captainbekam #sihat #bekamsunnah #bekamselangor #bekamklang #bekammoden #bekamklinikal #bekamhipster #bekampopular #gym #best #sedutdarah #bekam #sihattanpaubat #sihatdenganbekam

Apabila letih Dan lelah... Renung n muhasabah diri.. Tujuan penciptaan diri ini

Hanyalah u mengabdikan diri pada Mu ya Robbi

#muhasabah
#esoksunnahbekam
#bekamklinikal
#bekamtanpalebam
#bekamkualaterengganu
#bekam

It is clinically and scientifically proven all around the world that cupping/hijama (Bekam) can be a smarter way to prevent cardiovascular diseases with a routine treatment.
😃
.
Tell your family and friends out there about the benefits of cupping. We are sure, the goodness will go back to you 😙 .
#bekam
#cupping
#bekamprofesional
#bekamklinikal
#bekamtaksakit
#bekambest
#bekamtanpacukurkepala

*TARIKH MUSTAJAB BEKAM BULAN SYAWAL* *Soalan : Apakah waktu yang mustajab berbekam bagi maksimakan kesembuhan ?* Jawapan : Diriwayatkan oleh Imam at-Tirmidzi dalam Jami’-nya daripada hadith Ibnu Abbas secara marfu’: *ان خير ما تحتجمون فيه يوم سابع عشرة أو تاسع عشرة ويوم احدى وعشرون*

Ertinya :
“Sesungguhnya waktu terbaik untuk melakukan bekam adalah pada tarikh *17,19 dan 21* setiap bulannya.” Dengan maksud tarikh ini menjadi kesukaan baginda SAW berbekam, di galakkan kita berbekam pada tarikh-tarikh ini. Namun kesembuhan mutlak milik Allah. 🗓 *Bulan Julai 2017/ Syawal 1438* ▶11 Julai 2017 | 17 Syawal 1438 - selasa
▶13 Julai 201 7 | 19 Syawal 1438 - Khamis
▶15 Julai 2017 | 21 Syawal 1438 - Sabtu *Jom faham BEKAM ITU SUNNAH* ☺

Untuk Temujanji
0189123945
0145124208

#bekamcorner
#bekamkualaterengganu
#bekamtanpalebam
#bekamklinikal

Sila share…✅

Kereta kita boleh service apabila cukup 5000km/10000km untuk memastikan jangka hayatnya yang baik dan terbaik agar dapat digunakan dengan lebih selesa dan selamat .

Alangkah baiknya sekiranya jasmani / diri kita dapat di service setiap bulan setelah dipenuhi dengan segala macam toksid, kolesterol , urid asid dan angin2 berlebihan .

Pelbagai makanan lazat seperti sup gear box , tomyam , seafood , char ko tew dll telah mendiami dalam perut kita sejak ramadhan ini.

Service yang terbaik disarankan oleh Baginda Rasulullah saw adalah berbekam , bersesuaian dengan hadis Nabi saw :
.
Rasulullah SAW pernah bersabda :-.
. *"Sebaik-baik perubatan bagi kamu ialah berbekam".*
(Hadis riwayat Ahmad)

Untuk set appointment boleh hubungi di talian 03-88612086 atau
www.wasap.my/60185770229

#jombekam&;spa #bekamputrajaya #bekam
#bekamsunnah #bekamdarah #bekambasah #bekamangin #cyberjaya #putrajaya #bangi #kajang #Dengkil #puchong #bekamklinikal
#bekambersih #bekamseriwajah #bekammuslimah

Kajian saintifik rawatan bekam pada penyakit rheumatoid arthritis.

Bekam dapat mengurangkan kesakitan dan menghindari kebergantungan kepada ubat tahan sakit.
Tidak bergantung pada ubat tahan sakit merupakan satu kejayaan bagi pesakit rheumatoid arthritis.

CP : Dr azrinaz

#drhijamaacademy
#bekamcorner
#bekamkaki
#bekamklinikal
#bekamchendering
#bekamkualaterengganu
#bekammarang
#bekam

Most Popular Instagram Hashtags