#bekamklinikal

940 posts

TOP POSTS

Assalam... hrini nk promote skit psal bekam klinikal

bekam klinikal ni mende ?
👉bekam klinikal ni satu prubatan sunnah & profesional utk membuang darah kotor tanpa pil & ubatan

apa fungsi dia ?
👉kebanyakan pil/ubat ni untuk tahan sakit .. bukan buang penyakit tu . So, penyakit tu xhilang pun .. dan bila terlalu kerap mkan pil/ubat .. akn ad kesan sampingan kat badan .. organ2 dlm bdan dn buah pinggang bleh rosak .. pnyakit xhilang tpi pnyakit bru dtg .. duit je yg melayang .. Bekam ni fungsi dia untuk hilangkan terus penyakit tu .. InshaAllah lepas ni dah sihat 🙌🙌💪💪 👏👏👏interested ?
Call 0199884851 & buat appointment kat

@fauzi3060
@fauzi3060
@fauzi3060
@fauzi3060
@fauzi3060

#bekamklinikal
#alamalmegamall

Ucapkanlah amin... Janganlah berputus asa utk terus berikhtiar mendapatkan rawatan terbaik... “Sebaik-baik pengubatan yang kamu lakukan adalah dengan berbekam.” (HR. Ahmad)

#BekamAlAmal
#BekamKlinikal
#BekamKokLanas
#BekamProfesional

Ciannya masham ummi Kena jaga kedai sampai malam .. malam ni Ada personal coaching Bekam bersama bekas pelajar #KUIS #bekamklinikal 😊

Fakta menarik tentang bekam/hijamah:

Imam Shafie mengingatkan...
"Mereka (kaum muslimin) mengabaikan sepertiga ilmu dan menyerahkannya kepada Yahudi dan Nasrani". - Hanya 20% Muslim pernah mendengar tentang bekam - Hanya 10% Muslim pernah berbekam

Antara pengkaji dan ahli bekam barat terkemuka... ✔Dr Michael Reed Gach, siap buat buku (Potent points, a guide to Self Carefor Common Ailments) ✔Kohler D (The Connective Tissue as the Physical Medium for Conduction of Healing Energy in Cupping Therapeutic Method) ✔Thomas Anderson (100 Diseases Treated by Cupping Methods) "Sedang bila kaum muslimin tahu tentang ini... Mereka KEHAIRANAN & MENGAGUNG-AGUNGKAN kaedah perubatan yg canggih... Sedangkan ilmu itu ialah BEKAM"
(Syihab Al-Badri Yasin)

#Bekam
#BekamAlAmal
#BekamKlinikal
#BekamSunnah
#BekamKokLanas

Dulu2... Zaman budok2 ...
Kalu sebut Malam seppu suka Sgt.. Seoloh2 mcm Malam raya😅

Belari gi tah sura.. mayang2 patu makang
Sblum mayang ita lu mlm Ni makang nape rrrrrr

Buka talam.. tgk Ada kue... Tupat.. suka ngak dohh😂

Pah mayang buleh tupat sute sorang blari balik umoh.. Oloh lah horr ... Bila Mari teringakk.. behnya dulu2.. Mok kabo banyok kelebihan nisfu sya'ban Ni.. tapi ambe dok ingat mane doh.. Hok biasa Mok buat... Puasa.. banyok doa n ngaji.. Heeeee😁

#orgkg
#dukbando
#bekam
#bekamklinikal
#nisfusyaban

*TARIKH MUSTAJAB BEKAM BULAN SYA' BAN* *Soalan : Apakah waktu yang mustajab berbekam bagi maksimakan kesembuhan ?* Jawapan : Diriwayatkan oleh Imam at-Tirmidzi dalam Jami’-nya daripada hadith Ibnu Abbas secara marfu’: *ان خير ما تحتجمون فيه يوم سابع عشرة أو تاسع عشرة ويوم احدى وعشرون*

Ertinya :
“Sesungguhnya waktu terbaik untuk melakukan bekam adalah pada tarikh *17,19 dan 21* setiap bulannya.” Dengan maksud tarikh ini menjadi kesukaan baginda SAW berbekam, di galakkan kita berbekam pada tarikh-tarikh ini. Namun kesembuhan mutlak milik Allah. 🗓 *Bulan Mei 2017/ Sya'ban 1438* ▶14 Mei 2017 | 17 sya' ban 1438 - Ahad
▶16 Mei 201 7 | 19 Sya'ban 1438 - Selasa
▶18 Mei 2017 | 21 Sya'ban 1438 - Khamis *Jom faham BEKAM ITU SUNNAH* ☺

Untuk Temujanji
0189123945
0145124208

#bekamcorner

Sila share…✅ #bekamkualaterengganu
#bekamklinikal

Mengapa lepuhan seperti ini terjadi? 🔴TIDAK mengikut SOP Bekam Klinikal.
Proses bekam itu sendiri merupakan minor operation. Pastikan anda mengambil kira faktor kebersihan, keselamatan & kepakaran sebelum anda membuka baju kepada perawat.
BEKAM bukan sekadar mencucuk & mengeluarkan darah.
Kami dilatih & melatih pelatih kami untuk melihat kondisi pesakit secara keseluruhan, mendengar keluhan pesakit, mengambil tahu sejarah perubatan pesakit dan hal yang berkaitan dengan spiritual pesakit.

#bekamsunnah2u
#BekamKlinikal

"Thanks @zukieeeee sempat singgah berbekam" pic by @jbk.razi

#bekamklinikal

💁🏻Anda mengalami masalah jerawat yang teruk? ❌Dah cuba pakai macam-macam produk tapi tak berkesan? ✅ Apa kata cuba alternatif sunnah dengan berbekam di muka. Buang darah toksik pada bahagian muka. ✅ Kalau pergi facial bila buang bintik hitam tu kita dah rasa puas hati, inikan pula bila kita tengok darah kotor keluar dari bahagian muka kita.
InsyaAllah kesan dia memang puas hati. Berkat rawatan sunnah. Kita ikhtiar.

Tak payah pening nak cari parking kat kedai, nak bersiap sebab @bekamhouse akan terus ke rumah anda.

Untuk appointment,
Whatsapp 013.511.2209 - eja

#bekam #bekamwanita #bekamklinikal #bekambersih #bekammurah #bekammobile #bekamkerumah #bekamhouse #bekamsunnah

MOST RECENT

Fakta menarik tentang bekam/hijamah:

Imam Shafie mengingatkan...
"Mereka (kaum muslimin) mengabaikan sepertiga ilmu dan menyerahkannya kepada Yahudi dan Nasrani". - Hanya 20% Muslim pernah mendengar tentang bekam - Hanya 10% Muslim pernah berbekam

Antara pengkaji dan ahli bekam barat terkemuka... ✔Dr Michael Reed Gach, siap buat buku (Potent points, a guide to Self Carefor Common Ailments) ✔Kohler D (The Connective Tissue as the Physical Medium for Conduction of Healing Energy in Cupping Therapeutic Method) ✔Thomas Anderson (100 Diseases Treated by Cupping Methods) "Sedang bila kaum muslimin tahu tentang ini... Mereka KEHAIRANAN & MENGAGUNG-AGUNGKAN kaedah perubatan yg canggih... Sedangkan ilmu itu ialah BEKAM"
(Syihab Al-Badri Yasin)

#Bekam
#BekamAlAmal
#BekamKlinikal
#BekamSunnah
#BekamKokLanas

Cuba amalkan. Insyaallah, hari raya ini muka berseri-seri... Mcm bulan purnama. .
Pastikan solat terawih penuh & solat tahajud tiap-tiap malam. .
Selamat berpuasa☺

P/s : bekam estetika promo ramadhan. Jimat berbaloi2.

0145124208
0189123945

#bekamestetika
#bekamwajah
#bekammukatanpalebam
#bekamklinikal
#bekamchendering
#bekamkualaterengganu
#bekam
#ahlanwasahlanramadan
#syokpuasa
#sihat
#sunnahnabi

Mukjizat medis... Kajian telah dilakukan oleh sekumpulan penyelidik di HUSM Kubang Kerian. Berbekam dapat mengawal diabetis dengan menurunkan paras gula dalam darah (FBS). Dalam kajian terhadap 93 pesakit diabetes dan bukan diabetes, didapati peserta yang menjalani terapi bekam telah berjaya menurunkan paras gula ketika berpuasa sebaik sahaja selepas berbekam.

Dapatkan rawatan bekam dari Alumni Kursus Bekam Klinikal HUSM Kubang Kerian.

wasap.my/60199884851 Jbk Fauzi

wasap.my/60148465736 Jbk Fakhru

wasap.my/60145396885 Jbk Fahmi

Google's location...
@ Bekam Klinikal Kok Lanas

KAD DEBIT/KREDIT diterima

#Bekam
#BekamAlAmal
#BekamKlinikal
#BekamSunnah
#BekamKokLanas
#BekamProfesional

MASIH KELIRU@RAGU2@PELBAGAI SOALAN BAHAWA BERBEKAM SEBAGAI KEPERLUAN@KEHENDAK DIRI?

JAWAPAN ADE PADA DIRI ANDA SENDIRI:-) Kalau kereta kita sanggup service tiap 3 bulan sekali begitulah kehendaknya badan kita. Tapi malangnya ikut kajian cuma 20% sahaja org kita yg pernah berbekam selebih 70% tak pernah tahu apa itu bekam manakala 10% tahu tapi tak pernah buat sb ada yg kata takut.

Sumber Buku Bekam Sunnah Rasullullah 😉Jom bekam

#bekam
#bekamcorner
#chenderingbekamcorner
#bekamchendering
#bekamkualaterengganu
#bekamklinikal
#bekamsunnah
#rawatansunnah
#bekammuka
#bekambadan
#bekammalaysia
#chendering
#kualaibai
#cupping
#taksakit
#sihat

Call@whatsApp
014-5124208(P)
018-9123945(L)

Selepas bekam pesakit gout wajib ingatkan untuk jaga pemakanan, banyak minum air putih dan kurangkan berat badan😊

#bekamgout
#buangasidurik
#bekamkualaterengganu
#bekamchendering
#bekamkaki
#bekambadan
#bekamklinikal
#bekamestetika
#detox

Info kebaikan bekam.

Menurut Syeikh Ahmad Hafny di antara kebaikan bekam ialah

1) Rawatan tanpa kesan sampingan , bersih dan selamat
2) Merawat pelbagai penyakit moden hari ini dengan berkesan.
3) Membantu perubatan moden dalam menyelesaikan masalah penyakit yang berkait dengan darah.
4) 70 % penyakit berpunca dari masalah kelembapan darah beroksigen sampai kebahagian organ manusia.

Mulakan rawatan bekam sekarang untuk memulihkan kesihatan anda.

#bekamkualaterengganu
#bekamchendering
#bekammuka
#bekambadan
#susukhalish
#thebublebeebakery
#mylea
#makanansunnah
#cmd
#kangenwater
#bekamklinikal
#bekamtanpalebam
#bekammuka
#bekamestetika
#bekamterengganu
#madu
#cukakurma
#kismis

Taklimat Pengenalan Aplikasi TERAPI oleh Therapy On Demand di MMU
.
#xtvtBekamMiss #Bekamklinikal #TCM #PT&K #JPK #SKM #erezeki #terapi.my

Kursus eUsahawan hari ni
#bekamwanita #bekamseriwajah #bekamklinikal

Malam td mimpi beli baju raya sajat
😑😑😑😐😅 Roh terbang jauh🍃🗾🌃🌌🌌🌌🌌🌌🌌 #harini last tarikh sunnah Bekam before ramadhan.. Jom sihat u ibadah😍

#mimpi
#roadtoramadhan
#bekam
#tarikhsunnah
#bekamkualaterengganu
#bekamklinikal
#bekamtanpalebam
#bekamwajah
#mimpisajat
#hahaha

*TARIKH MUSTAJAB BEKAM BULAN SYA' BAN* *Soalan : Apakah waktu yang mustajab berbekam bagi maksimakan kesembuhan ?* Jawapan : Diriwayatkan oleh Imam at-Tirmidzi dalam Jami’-nya daripada hadith Ibnu Abbas secara marfu’: *ان خير ما تحتجمون فيه يوم سابع عشرة أو تاسع عشرة ويوم احدى وعشرون*

Ertinya :
“Sesungguhnya waktu terbaik untuk melakukan bekam adalah pada tarikh *17,19 dan 21* setiap bulannya.” Dengan maksud tarikh ini menjadi kesukaan baginda SAW berbekam, di galakkan kita berbekam pada tarikh-tarikh ini. Namun kesembuhan mutlak milik Allah. 🗓 *Bulan Mei 2017/ Sya'ban 1438* ▶14 Mei 2017 | 17 sya' ban 1438 - Ahad
▶16 Mei 201 7 | 19 Sya'ban 1438 - Selasa
▶18 Mei 2017 | 21 Sya'ban 1438 - Khamis *Jom faham BEKAM ITU SUNNAH* ☺

Untuk Temujanji
0189123945
0145124208

#bekamcorner

Sila share…✅ #bekamkualaterengganu
#bekamklinikal

Alhamdulillah baby dh beransur sihat😃

Hari Ni pulak tarikh sunnah u berbekam

Meriah Bekam corner dari pagi td... Fully booked sampai mlm

Agaknya persediaan u menyambut ramadhan😊

Yelah.. dok lama Lg nok puasa.. mesti nk wak bnyk ibadah.. nk taraweh.. nk tahajud.. Badan kenelah sihat..
Nok sihat??? Marilah Bekam☺

Kpd y nak booking arini to x DPT..
Jgn kecewa.. Ada 2 lagi tarikh sunnah Sebelum tibanya ramadhan

16.5.2017 selasa Ni
18.5.2017 khamis

Jadi, boleh wasup u set date nge Bekam corner

Sekiang,😊😊😊 #bekam
#sunnah
#roadtoramadhan
#bekamchendering
#bekamkualaterengganu
#bekammukatanpalebam
#bekamklinikal
#bekammalaysia

Selamat hari ibu... Sempena hari ibu kami tawarkan pakej khas utk semua wanita.. tak kisah la anda adalah seorg ibu ataupun ank kpd ibu.. jom rebut peluang ini..atau hadiahkan kepada ibu anda yg tersayang.. Hubungi kami utk maklumat lanjut.. #bekamsunnah
#bekamklinikal
#bekamwanita
#bekam
#mothersday
#lovemom
#mummy
#malaysia
#abpbh30

TARIKH TERBAIK BEKAM... Soalan:
Bilo time mustajab beke boh??? Jawapan:
Diriwayatkan oleh Imam at-Tirmidzi dalam Jami’-nya daripada hadith Ibnu Abbas secara marfu’: *ان خير ما تحتجمون فيه يوم سابع عشرة أو تاسع عشرة ويوم احدى وعشرون*

Ertinya :
“Sesungguhnya waktu terbaik untuk melakukan bekam adalah pada tarikh *17, 19 dan 21* setiap bulan (Hijriah).” Menurut ahli sains, fenomena pasang surut air & seumpamanya adalah dipengaruhi oleh graviti bulan. Ketika bulan penuh (dikira pertengahan bulan) graviti bulan adalah maksimum dan banyak mempengaruhi tabiat alami termasuk darah manusia. Pada ketika ini dikatakan zat/unsur negetif dalam badan menghampiri permukaan kulit yang paling atas. Sesetengah pendapat mengatakan darah bergelojak dengan lebih aktif pada ketika ini dan berbekam amat bermanafaat bagi pengeluaran darah kotor yang maksimum.
Dengan maksud tarikh ini menjadi kesukaan baginda SAW berbekam, digalakkan kita berbekam pada tarikh-tarikh ini. Namun kesembuhan mutlak milik Allah. *Bulan May 2017 / Syaaban 1438* ▶14 May 2017 / 17 Syaaban 1438 - Ahad
▶16 May 2017 / 19 Syaaban 1438 - Selasa
▶18 May 2017 / 21 Syaaban 1438 - Khamis

Al-Amal Health Centre:

wsap.my/60199884851 Jbk Fauzi

wsap.my/60148465736 Jbk Fakhru

wsap.my/60145396885 Jbk Fahmi

Google's location...
@ Bekam Klinikal Kok Lanas

KAD DEBIT/KREDIT diterima

#Bekam
#BekamAlAmal
#BekamKlinikal
#BekamSunnah
#BekamKokLanas
#BekamProfesional

Sila share…✅

Dulu2... Zaman budok2 ...
Kalu sebut Malam seppu suka Sgt.. Seoloh2 mcm Malam raya😅

Belari gi tah sura.. mayang2 patu makang
Sblum mayang ita lu mlm Ni makang nape rrrrrr

Buka talam.. tgk Ada kue... Tupat.. suka ngak dohh😂

Pah mayang buleh tupat sute sorang blari balik umoh.. Oloh lah horr ... Bila Mari teringakk.. behnya dulu2.. Mok kabo banyok kelebihan nisfu sya'ban Ni.. tapi ambe dok ingat mane doh.. Hok biasa Mok buat... Puasa.. banyok doa n ngaji.. Heeeee😁

#orgkg
#dukbando
#bekam
#bekamklinikal
#nisfusyaban

Most Popular Instagram Hashtags