#batamliciouzhotpicks

MOST RECENT

[MISO AJO + PINUG RAJA]
Must try! Deadliest combo meal located just next to each other. My current favorite Indomie Rebus from Miso Ajo meets my current favorite banana nuggets from @pinug.raja . Check out the red kinda spicy soup color. And that chocolate cheese and peanut topping on my banana fritters. My tummy is super happy
➖➖➖➖➖
#HALAL
.
PRICE💲: Rp 15,000
.
LOCATION📍: Miso Ajo Selat Panjang Stall
- Inside D'Taste Nagoya, Batam
- Next to Vegas Steak in Nagoya
- Same road as Lucky Plaza Nagoya
- 10 mins walk from Nagoya Hill Mall
- 3-5 mins walk from Harmoni Suite Hotel
.
HOURS⏰: 17:00 - 01:00
➖➖➖➖➖
#HALAL
.
PRICE💲: around Rp 21,000-25,000
.
LOCATION📍: @pinug.raja
- Sebelah Miso Ajo Selat Panjang Stall
- In front of Vegas Steak in Nagoya
- Same road as Lucky Plaza Nagoya
- 10 mins walk from Nagoya Hill Mall
- 3-5 mins walk from Harmoni Suite Hotel
.
HOURS⏰: 11:30 - 23:00
➖➖➖➖➖

[KOPAK JAYA 007 KELONG SEAFOOD]
Very good. Watch till the end if you love fresh seafood. This is how we #batamfoodies enjoy seafood. Freshly caught off the sea, still alive and kicking before we pick them up. And that is my no 1 strict requirement for any seafood just like the crayfish in this video.
.
@kopakjaya007 is one of my top picks for seafood restaurants in Batam. The overall taste and flavor here are great. I also love the atmosphere here. They have many hammocks for lazy people like me. And their view of Barelang bridge is really nice
➖➖➖➖➖
#HALAL
.
LOCATION📍: @kopakjaya007
- Turn right before Harris Barelang Resort
- Best if you use google or waze
.
HOURS⏰: 11:30 - 21:30 (estimate)
➖➖➖➖➖

Thank you @batampos atas liputan dan supportnya untuk @batamliciouzbazaar . Jadi kemaren pertama kali koko main main ke Redaksi Batam Pos. Tujuannya sih mau bahas bazaar tapi sangking serunya kita jadi saling sharing dan bertukar pikiran berjam jam. Biasalah koko bacotnya keluar kan. Hahahhaa
➖➖➖➖➖
BATAMLICIOUZ BAZAAR
Thank you banget banyak DMs yang masuk dan nanya tentang bazaar pertama koko ini. Beberapa minggu terakhir koko sibuk urus media partners dan sponsors. Next step koko mau cari tenants dan mungkin EO yang mau kerjasama. Kalau kalian ada yang minat langsung DM ke @batamliciouzbazaar . Nanti koko akan balas kalian satu satu begitu ada detail lebih lanjut jadi sabar yah.
.
Koko sangat berharap kalian semua juga bisa datang support acara ini. Koko mau sharing makanan enak dengan kalian dan kita kumpulkan jadi satu, termasuk pedagang kakilima kami. Thanks yah guys dah selalu support mereka. Sekian dulu yah. Be blessed and be happy!
.
Note: khusus buat yang mau sponsors, media partner, atau EO, boleh DM koko langsung ke @batamliciouz
➖➖➖➖➖

[CHEESE DALGABI]
Very very good and halal! Gila ini pecinta keju must try lah. Tanpa mozzarella aja dah enak banget itu Chicken dalgabinya (ada beef juga). Bumbunya meresap habis dan perpaduan dengan udon dan sayuran membuat teksturnya jadi seru.
.
Nah terus dicocol lagi dengan mozzarella panas dan meleleh??? Mupeng langsung koko. Semoga kalian ngiler lihat video ini. Segera hajar guys sebelum kehabisan. Btw ini cocok di share 3-4 cewe... atau 1 koko-liciouz. Haahaha sorry yah ko ga share cheese!!!! Lolll
.
Terakhir koko kemari makan Korean Chicken mozzarella juga enak bener. Dicoba yah guys.
➖➖➖➖➖
#HALAL
.
PRICE💲:
- Chicken dalgabi cheese Rp 125,000
- Beef dalgabi cheese Rp 150,000
.
LOCATION📍: @leescafebar
- Ruko Penuin Center Blok JA No 1-2, Batam
- Belakan deretan Bank Panin Nagoya
- Setelah Hotel 89, langsung belok kiri dan lurus sana sampai mentok
- Nanti kelihatan tempatnya di sebelah kiri
.
HOURS⏰: 09:00 - 22:00
.
TELP☎️: +628117788330
➖➖➖➖➖

[TAHU GEJROT NENG]
Must try! I am not sure how to explain the word "Gejrot" to you but basically this is one kind of Fried Tofu snacks. The main taste is sweet and spicy. Very very fragrant sauce/liquid. Definitely recommended!
.
They also started selling “cilok”. It is a starchy street snack served with peanut sauce. Surprisingly, it actually tastes pretty good
.
As always, let’s support our local street @batamhawkers and says hi to the owner “Neng” for me if you come k. The last time I met her, she almost this manly macho me cry.
➖➖➖➖➖
#HALAL
.
PRICE💲: Rp 10,000
.
LOCATION📍: Tahu Gejrot Neng
- Opposite the biggest Maitreya Temple in Batam Center (google it)
- 5 mins drive from Batam Center Ferry Terminal
.
HOURS⏰: 11:00 - 19:00 (estimate)
➖➖➖➖➖

Batamliciouz 1st ever bazaar is coming soon. There will be lots of good food and hopefully big prizes for you!!!
➖➖➖➖➖
TENANTS
If you want to showcase your products, please DM us here or email batamliciouzbazaar@gmail.com. Show us what you are selling or intend to sell
.
SPONSORS
If you want your brands to be displayed in the brochures and other medias, contact us. Your brand will posted in @batamliciouz and friends (you you you) accounts as well as by our media partners
.
MEDIA PARTNERS
We have high profiles media partners helping us for this event. If you think you could help too, let us know
➖➖➖➖➖
With your helps and supports, I am sure we will make this bazaar a success. Lets have fun together Batam Foodies!

Batamliciouz 1st ever bazaar is coming soon. There will be lots of good food and hopefully big prizes for you!!!
➖➖➖➖➖
TENANTS
If you want to showcase your products, please DM us here or email batamliciouzbazaar@gmail.com. Show us what you are selling or intend to sell
.
SPONSORS
If you want your brands to be displayed in the brochures and other medias, contact us. Your brand will posted in @batamliciouz and friends (you you you) accounts as well as by our media partners
.
MEDIA PARTNERS
We have high profiles media partners helping us for this event. If you think you could help too, let us know
➖➖➖➖➖
With your helps and supports, I am sure we will make this bazaar a success. Lets have fun together Batam Foodies!

Batamliciouz 1st ever bazaar is coming soon. There will be lots of good food and hopefully big prizes for you!!!
➖➖➖➖➖
TENANTS
If you want to showcase your products, please DM us here or email batamliciouzbazaar@gmail.com. Show us what you are selling or intend to sell
.
SPONSORS
If you want your brands to be displayed in the brochures and other medias, contact us. Your brand will posted in @batamliciouz and friends (you you you) accounts as well as by our media partners
.
MEDIA PARTNERS
We have high profiles media partners helping us for this event. If you think you could help too, let us know
➖➖➖➖➖
With your helps and supports, I am sure we will make this bazaar a success. Lets have fun together Batam Foodies!

[BATAMAY SERAYA]
Very good. Another good street find located just a couple minutes walk behind The Evitel Hotel. You might want to hunt this street down if you are in Nagoya area!
➖➖➖➖➖
INDONESIAN
Pernah makan batagor di subuh hari? Ini dia bukanya pagi amat!!! Seperti biasa ko mesen #Batamay alias Batagor Siomay. Siomay sini agak banyak tepung yah menurut ko tapi batagornya mantap. Dan ko suka banget dia pakai tahu goreng untuk batagornya!
.
Terus yang paling penting kuah kacangnya yang menggoda jiwa. Tambah kecap manis, sambal, dan cabe ijo. Woww!!! Porsi besar dan harga cuman “ceban” mannn. Pantes banyak yang antri dan bungkus.
.
NOTE:
- Jangan lupa coba Rujak di sebelahnya. Enak juga! Dua duanya dah ko kasih sticker.
- Terus seblak yang sejalan sudah BEDA orang yah. Katanya yang dulu ko kasih sticker dah pindah keluar kota. Yang sekarang ada disana koko belom coba yah.
.
Katanya dia dan rujak belakangan penjualan turun. Yuk kita bantu guys. Sayang nih beneran makanan enak dua duanya. Siapa nih yang sudah langganan sini?
➖➖➖➖➖
#HALAL
.
PRICE💲: Rp 10,000
.
LOCATION📍: Batagor Siomay
- Street stall just outside next to RS Harapan Bunda Hospital
- Near Indomaret Seraya/seruni
.
HOURS⏰: 06:00 - 16:00 (sometimes sold out early)
➖➖➖➖➖

[INDOMIE GORENG WONDER]
Malam minggu gini lapar lapar enaknya makan apa? Indomie goreng gimana? Hahahhahaa lagi lagi @Indomie
.
Niat awal kemari mau makan Es Wonder di Permata Baloi, Batam. Karena sini awal mula terkenalnya karena Es Gunung mereka. Eh koko malah kecantol ama Indomie Gorengnya. Serius nih kecantol.
.
Lihat saja itu foto butiran telor yang melekat di mie. Lihat saja itu warna mienya. Tekstur mantap. Rasa juga mendukung. Porsi dan harga cocok untuk anak kost yang jomblo soalnya selera mereka biasa besar. Bahhahahaa selamat ber malming yah jombloers
➖➖➖➖➖
#HALAL
.
PRICE💲: Rp 18,000 Jumbo
.
LOCATION📍: Es Wonder
- Komp permata baloi Blok g1 No 12A, Batam
- Di jalan raya ke arah UIB belok kiri masuk arah Permata Regency
- Lurus saja sampai ujung nanti kelihatan di sebelah kiri
.
HOURS⏰: 16:00 - 23:00
➖➖➖➖➖

[My Vegan Choice]
I would say this is my favorite Vegan (not vegetarian) restaurant in Batam right now. Here is a simple celebration of my Mother In Law Bday meal. Know that the dishes here are all #NOTMEAT and most of them taste so so deliciouz. Just order everything I show in these pics (swipe left)
.
RECOMMENDED DISHES:
1. Spicy jambalaya - almost must try
2. Mango chicken - very good
3. Kungpao chicken - very good
4. Larb - very good
5. Sate padang - very good
➖➖➖➖➖
A little something about me if you don’t already know, I only post food that I think are good enough for you to try. I do not post bad reviews for obvious reasons; one being I do not want to get exposure by slandering businesses or have negative mentality to ruin a business reputation.
.
Now, if I go back to the same place again, that means I really like it. If I go back multiple times and even hold a birthday celebration for my family, that means I really love it.
.
So here you go. Just a little sharing of my own experience as always. Thanks guys for your support
➖➖➖➖➖
LOCATION🚩: @delovingheart in BCS Mall 3rd floor
➖➖➖➖➖

[UNCLE TAN DESSERTS]
Please help and share. His desserts are very deliciouzzzz!
.
I really feel like smacking myself everytime I see this Uncle working so hard. I am making so many excuses for myself every day.
.
This uncle has a hearing problem and I saw a young customer was getting impatient just because he has to repeat himself a few times. Sigh.... what a world we live in. But I respect this Uncle positive attitude. Something that humbles me totally.
.
Do I get anything from this Uncle?
- absolutely not; he doesnt even know what I do
- not everything is about money guys
- really shame on you guys who would buy followers so you could charge this kind of seller endorsement money
- really shame on you guys who would write negative review just because the sellers dont wanna give you free food or pay you fee
- so again I ask you guys, help this uncle. I thank you on his behalf
- Dont support those fakers who would make use of @instagram to cheat people
- use social media wisely #spreadlove
➖➖➖➖➖
INDONESIAN
Dibantu yah guys. Koko selalu salut dengan elders kita yang masih kerja keras. Kadang bikin anak muda seperti ko malu habis. Koko bentar2 complaint capek. Bentar2 males. Hidup susah dikit mulai deh mengasihani diri. Sigh... pengen tabok sendiri deh biar bangun.
.
Harap sabar yah. Bahasa Indonesia Uncle ini terbatas. Terus pendengaran juga kurang baik. Jadi jangan berprasangka negatif dulu yah kalau dia kurang ngeh. Thanks and God bless you all
➖➖➖➖➖
#HALAL
.
PRICE💲: Rp 10,000-12,000 each
.
LOCATION📍: Uncle Tan’s Desserts
- Sebelah Bakmie Bangka Asan 2323
- Komp Mitra raya Blok I no 56
- Pintu masuk belakang pasar
.
HOURS⏰: 08:30 - 17:00
➖➖➖➖➖

[MIE AYAM NUSANTARA]
Almost very good. Murah meriah enak! Jadi ini nih salah satu mie ayam yang terkenal di daerah sei panas. Tepatnya di sebelah ace hardware yah.
.
Lihat aja warnanya. Menawan bukan? Kuahnya nendang dan dicampur cabe ijonya lebih wow lagi. Ayamnya enak sayang masih ada tulangnya. Overall sudah termasuk kategori enak hampir banget. Hahahahaha boleh banget dicoba guys
.
TIP: Jangan lupa coba Indomie goreng di kedai kopi serasi belakang mie ayam ini
➖➖➖➖➖
#HALAL
.
PRICE💲: Rp 11,000
.
LOCATION📍: Mie Ayam Nusantara
- Mangkal di depan Kedai kopi Serasi
- Persis sebelah Ace Hardware Sei Panas
.
HOURS⏰: 07:00 - 11:00 (estimate)
➖➖➖➖➖

[MIE AYAM BALOI PERSERO]
Very good. Ini mungkin mie ayam yang paling sering kalian lewatin tapi ga pernah stop. Hahhahaa koko sih juga jarang cuman 3x aja tahun ini. But enak loh guys. Fans beratnya banyak! Yuk tag temen2 pecinta mie ayam kalian siapa tahu ditraktir kan
.
Mie ayam ini lebih ke arah asin yah termasuk daging ayamnya. Koko pesan yang kuah dikit jadi bumbunya berasa banget. Nah kadang mie ayam ada yang tidak cocok dengan sambal yang disediakan. Kalau ini menurut ko cocok banget. Ga pedes amat kok tapi puas. Murah meriah banyak!
➖➖➖➖➖
#HALAL
.
PRICE💲: Rp 11,000 - 12,000
.
LOCATION📍: MIE AYAM BALOI
- Dari arah Simpang Baloi ke BCS Mall
- Belok kiri ketiga ada naikan keatas buat parkiran. Ada papan Elteha
- Nah parkir disana terus sudah kelihatan Mie Ayamnya
.
HOURS⏰: 06:00 - 20:30
- Kamis tutup jam 17:00
➖➖➖➖➖

[MBAK JAMU NAGOYA]
This is the kind of hardworking people we need to help. She has been selling “Jamu” (Indonesian herbal medicine) for 17 years! She has been lugging this baskey of heavy bottles on her back moving about Nagoya for 17 years! Out in the sun... covered in sweats... just to earn Around Rp 3,000 a glass (that’s 30cents for you!!!). Suddenly I feel so guilty for complaining on hot weather when I only walk under the sun for a while. Sighhh....
.
Honestly, I am not a fan of jamu. If fact I am not even a fan of Chinese Herbal medicine. But it is good for your health and I just buy a bunch for my colleagues who love Jamu. So win-win solution guys. Even if you dont like this, you could still like and tag your friends who would love this healthy drinks.
.
So if you see her, please help. Or if you around Nagoya, call her and ask where she is during 11:00-15:00. Her number is 081991102122.
.
#spreadlove
#instagram
➖➖➖➖➖

[PISANG KEJU TEROWONGAN]
Very good. Buset ntah dah berapa lama koko ga makan ini. Pas lihat foto lama ini langgung gas ko!
.
Kalian masih inget kan? Sekarang pindah tempat loh karena pelebaran jalan tapi masih satu deretan kok. Jadi lokasinya sekarang lebih deket ke terowongan Pelita. Tepatnya sebelum belok kiri masuk perumahan Pelita. Kelihatan ko dari jalan.
.
Anyway, rasa masih enak cuman kayanya gak seenak dulu gak sih? Atau perasaan koko aja.
.
Ayokkk pisang keju mana lagi yang enak? Sharing2 yah.
➖➖➖➖➖
#HALAL
.
PRICE💲: Rp 15,000
.
LOCATION📍: Pisang Keju Terowongan
- roadside stall just before the entrance go Pelita / Sat Nusa
- near Pelita Gas Station
.
HOURS⏰: 17:00 - midnight (or finished)
➖➖➖➖➖

[JEROAN AYAM]
Almost must try!!! Berani coba ga? Ini jeroan tuh isi hati, ampla, dan leher ayam diikat dengan usus ayam. Ini pertama kali sih koko nemu kombinasi begini.
.
Kalian pernah coba ga??? Yuk share ke teman teman yang suka jeroan!!! Serius yah jangan jaim!
➖➖➖➖➖
#HALAL
.
PRICE💲: Rp 17,000 with rice
- Rp 14,000 per pcs tanpa nasi
.
LOCATION📍: RM Padang Pangek Ombilin
- Belok kiri di simpang Kuda Putih ke arah Bengkong
- Lurus aja dan setelah lihat Alfamart pertama, pelan pelan aja yah
- Ada di sebelah kiri papannya besar
.
HOURS⏰: 10:00 - 17:00 (kadang habis cepat)
.
TELP☎️: 08127002023
➖➖➖➖➖

[ES DAWET AYU]
Very very good. Wow truly Indonesia dan koko seneng banget ketemu es dawet ini. Pas lagi kangen sama jajanan di depan depan vihara Maitreya sambil jalan2 dan coba. Luar biasa wanginya. Dan cendolnya berasa alami banget. Tidak terlalu manis. Cuman Rp 6,000!
.
Mari support yah pedagang kaki lima. Byk lagi yang belom ko coba dan makin coba makin byk yang baru. Salut yahhhh dama kuliner Indo
➖➖➖➖➖
#HALAL
.
PRICE💲: Rp 6,000
.
LOCATION📍: Es Dawet Ayu
- Gerobak persis di seberang Vihara Maitreya Batam Center
- Cari muka bapak ini yah
.
HOURS⏰: 16:00 - 22:00 (estimate)
➖➖➖➖➖

[NASI GORENG SOLO]
Very very good. Swipe Left for my full experience here.
.
Ini mungkin salah satu nasi goreng paling simple apa adanya yang pernah ko makan di kaki lima. Tapi rasanya tidak simple sama sekali. Kok bisa keliatannya biasa tapi gitu masuk mulut jadi luar biasa.
.
Ternyaya banyak yang sudah langganan sini. Mana nih langganannya? Bantu sebarluaskan berita gembira ini! Soalnya ini tempat sering dilewatin dan orang jarang akan stop terutama pas perbaikan jalan sekarang.
.
Cocok banget btw buat supper. Murah dan banyak lagi. Next koko mau coba mie goreng dan mawud dia ah!!!
➖➖➖➖➖
#HALAL
.
PRICE💲: Rp 13,000
.
LOCATION📍: Nasi Goreng Solo
- Dari arah Mitra Raya ke Sekolah Harapan Utama ada di sebelah kiri jalan
- Sebelum sampai ke perumahan Marselia
- Selebihnya kira kira lihat video di posting yah atau telpon mereka langsung
.
HOURS⏰: 17:00 - midnight (estimate)
.
TELP☎️: 081536717458
➖➖➖➖➖

[MIE AYAM BAKSO KHAS BANDUNG]
Very good. Ini dia mie ayam kategori paling bersih menurut koko. Liat aja cara dia bikin nanti. Terus selama ini makan yang paling mengesankan itu tekstur mie-nya. Kecil banget tapi kenyal putus gitu pas gigit.
.
Daging ayamnya juga beda dengan mie ayam yang umumnya berwarna kecap coklat. Ini lebih ke warna kari gitu. Dagingnya juga terasa berkualitas dan ga pakai tulang!
.
Baksonya underrated. Termasuk enak bagi koko walaupun gak wow. Kerupuk pangsitnya mantap. Dan semua ini ditambah sambalnya, gilaaaaaaa puasss
➖➖➖➖➖
#HALAL
.
PRICE💲:
- Mie Ayam Rp 12,000
- Tambah bakso Rp 3,000
.
LOCATION📍: Mie Ayam Bakso Khas Bandung
- Inside Kedai Kopi Ceria Mampir
- Komp Bumi Indah blok V No 36, Nagoya
- The corner coffeeshop opposite of Siga Bridal studio and Hotel Istana Batam
- 3 mins walk from Nagoya Citywalk
.
HOURS⏰: 09:30 - 13:30 (sometimes sold out early)
.
TELP☎️: 0778-453807
➖➖➖➖➖

Most Popular Instagram Hashtags