[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#basasunda

3123 posts

TOP POSTS

Kintunan Kang @ihsanashar

Pakarang anu bakal mantuan nyieun imah pikeun pangbalikan, lain ku béko lain ku setum komo ku doser..!
.
Heueuh pacul..!
.
.
Rék jelema beunghar dék jelema sangsara, sarua ku pacul...! Moal sugan jelema beunghar mah ku béko..! Moal..!
.
.
Nu sangsara ulah asa beunghar, nu beunghar ulah asa pangbeungharna !
.
Kabéh gé titipan !
.
.
Sangsara maot beunghar gé maot !
Sangsara ku pacul beunghar gé ku pacul !
.
.
.
Dunya ukur pangumbaraan, ukur tempat jang néang bekel pangbalikan !
.
.
.
.
.
#paribasasunda #basasunda #sunda #pakakas #pakarang #urangsunda #bnw #blackandwhite #monochrome #pacul

Ukur cai mata baluas ngamparan rasa,sajadah panjang geter pamenta,mugiya bapa ngahampura, pinanjung gesan nyalindung du'a nu jadi bapa
.
Pamidangan rido pangeran aya dna gampar salira,mugi bapa rido ka abdi ngajembarkeun manah abdi,nyuhun kanu maha surti,nu ngajaga tara lali
.
Paaaa..kesang nu ngabaseuhan waruga salira, ayeuna nyurudcudan dina diri abdi,baheula abdi seueur barang penta,nganggap gampang sagalana
.
Hampura paaa..mun abdi sok loba lali,mineng milampah salah tingkah paripolah,abdi neda panghapunten,mugi Gusti alloh ngaridhoan
.
.
.
Nu boga 📷 jeung 📝 @sinatriabinangkit .
.
.

#sinatriabinangkit #sajaksunda #sajakbapa #sajak #basasunda #ayah #puisiayah #sunda #sundabagja #memesunda #meme #bobotoh #paribasasunda #aksarasunda #hampura #persib #persibday #bobotoh #galeribobotoh

Hatur nuhun kanggo kelas 7A dugika 7K 😊
Hayu urang sami sami ngamumule budaya Sunda nu salasahijina nya eta Kaulinan Barudak
Pokona kalianwarbyasah 😘
#kaulinanbarudak #basaSunda

Margi di IG anjeunna mah kang @ridwankamil seueur teuing nu komen, janten komen simkuring rupina teu kawaler,tangtos sesah milarina ge. Sanes bade ngawurukan ieu mah, mung saukur babagi bae. Kuring mah da terangna kitu, kasep mah kedahna kumasep. Mung rumaos da aku mah apa atuh (sok sieun seueur nu bendu), ulah serius teuing, reresepan bae ieu mah, bawa ketawa aja gaes...
Ada literatur juga mengenai ini, janten sanes mung saukur saur simkuring, mangga tiasa ditingal di http://sunda.garutkab.go.id/download_files/article/Ngajieun%20atawa%20Nyieun.pdf Halaman 1, karya Us Tiarsa. (Hoyongna mah diserat didieu mung panjang teuing ah) #basasunda #pancenahayarebonyunda #manawikaanggo #ngamumulebasasunda

Ngaras teh naon hartina, Neng?
Ngaras asalna tina kecap ras, hartina ngingetkeun.
Upacara ngaras udaganana keur ngingetkeun, nembongkeun hormat ka kolot sinareng menta du'a kanggo kalancaran pernikahan.
.
#edwinmutia #ngaras #adatsunda #basasunda

Assalamu'alaikum.
Sampurasun....
Dinten Kemis.. anu manis kedah tetep optimis, enya g hujan girimis
#basasunda

Alhamdulillah, si abah tiasa keneh gening nyarios Sunda 😙

Bangga dengan bahasa daerah.. Bangga dengan bahasa persatuan, Bahasa Indonesia.. Apa bahasa daerah kalian untuk: "Terima Kasih"
.
.
.
.
.
.

#BasaSunda
#WarisanBangsa
#BudayaNusantara

MOST RECENT

Kintunan Kang @ihsanashar

Pakarang anu bakal mantuan nyieun imah pikeun pangbalikan, lain ku béko lain ku setum komo ku doser..!
.
Heueuh pacul..!
.
.
Rék jelema beunghar dék jelema sangsara, sarua ku pacul...! Moal sugan jelema beunghar mah ku béko..! Moal..!
.
.
Nu sangsara ulah asa beunghar, nu beunghar ulah asa pangbeungharna !
.
Kabéh gé titipan !
.
.
Sangsara maot beunghar gé maot !
Sangsara ku pacul beunghar gé ku pacul !
.
.
.
Dunya ukur pangumbaraan, ukur tempat jang néang bekel pangbalikan !
.
.
.
.
.
#paribasasunda #basasunda #sunda #pakakas #pakarang #urangsunda #bnw #blackandwhite #monochrome #pacul

Ukur cai mata baluas ngamparan rasa,sajadah panjang geter pamenta,mugiya bapa ngahampura, pinanjung gesan nyalindung du'a nu jadi bapa
.
Pamidangan rido pangeran aya dna gampar salira,mugi bapa rido ka abdi ngajembarkeun manah abdi,nyuhun kanu maha surti,nu ngajaga tara lali
.
Paaaa..kesang nu ngabaseuhan waruga salira, ayeuna nyurudcudan dina diri abdi,baheula abdi seueur barang penta,nganggap gampang sagalana
.
Hampura paaa..mun abdi sok loba lali,mineng milampah salah tingkah paripolah,abdi neda panghapunten,mugi Gusti alloh ngaridhoan
.
.
.
Nu boga 📷 jeung 📝 @sinatriabinangkit .
.
.

#sinatriabinangkit #sajaksunda #sajakbapa #sajak #basasunda #ayah #puisiayah #sunda #sundabagja #memesunda #meme #bobotoh #paribasasunda #aksarasunda #hampura #persib #persibday #bobotoh #galeribobotoh

Lamun gunung dilebur jadi lembur, lamun sawah ku nu sarakah dijieun jadi imah...
Lamun hiji waktu aya musibah tangtu moal aya nu bisa nyegah...
.
Dawuhan Alloh Qs. Asy Syura - Ayat 30 - 31 :
Jeung musibah naon baé nu tumiba ka maranéh téh nyaéta kusabab pagawéan leungeun maranéh sorangan. Jeung Alloh loba ngahampura (tina kasalahan - kasalahan maranéh). (Qs. 42 : 30)
.
Jeung manéh moal bisa ngaleupaskeun diri (tina siksaan Alloh) di ieu bumi, jeung maranéh moal mareunang pangraksa atawa nu nulungan salian ti Alloh. (Qs. 42 : 31)
.
.
.
.
#paribasasunda #samidiajar #ngelingandiri #manusa #basasunda #1poe1ayat #sunda

Owe punya anak hobbynya rajin baca #buku 📖📖 owe mah lewattt 😂😂 1. Marge in Charge by @islafisher, ktnya lucu & biar nambah kosakata in #english
2. Cerita Detektif by @majalah_bobo, karena #anakIndonesia pasti kenal majalah ini #bukaniklan
3. Dongeng - Dongeng Sasakala by #KiUmbara (Sundanese Classic Tales), to learn more about her #sundanese #roots #bahasasunda #basasunda

#books #bookworms #childrenbook #ayobaca #indonesiamembaca
#ayobacabuku #daughter

@Regranned from @humas_jabar - la.buh
(kk. Sunda) beragam keadaan di mana kita tidak mampu menjaga keseimbangan badan sehingga terjatuh, terjerembab, terperosok, tersandung, terpeleset sampai tercebur
.
.
.
.
.
.
.
#FaktaKerenJabar #SalasaNyunda
Sumber: jennynotestoday.blogspot.co.id
Grafis: tim grafis Humas Jabar
.
#banggajadiwargajabar #jabar #jawabarat #humasjabar #gedungsate #jabarngahiji #jabarkahiji #jabarbestari #jabarberprestasi #jabarinspiratif #jabarkreatif #jabarsejahtera #infoevent #humas #publicrelations #pns #asn #kinerjapositif #DesainKomunikasiVisual #labuh #jatuh #instasunda #JabarKita #kecapsunda #basasunda #sundanese #sunda

.
Dogdog lojor.
.
Dogdog lojor menjadi instrumen musik khas dari Banten Selatan dimainkan dengan cara ditabuh bersama angklung buncis atau angklung gubrag (angklung ukuran besar)

Dogdog lojor menjadi salah satu pengiring dalam ritual adat masyarakat setempat seperti seren taun atau ritual yang berhubungan dengan pertanian. .
.
📸 Kang Irwan DMS 05/ Hujan Poyan
.
#sunda #damas #dayamahasiswasunda #sabasantika #walagri #budaya #budayasunda #senisunda #basasunda #rumawatkabudayana #bandung #jawabarat

Ngangkat Harkat Darajat Ki Sunda Pikeun Kajembaran Indonesia.
.
.
Digjaya Damas
Digjaya Sunda
Digjaya Indonesia
.
.
#sunda #damas #dayamahasiswasunda #sabasantika #walagri #budaya #budayasunda #senisunda #basasunda #rumawatkabudayana #bandung #jawabarat

Assalamu'alaikum.
Sampurasun....
Dinten Kemis.. anu manis kedah tetep optimis, enya g hujan girimis
#basasunda

Dijual
Seken
Majalah mangle
(Basa sunda)
Mulus
Edisi 22-28 september 2011
Ada artikel tentang meninggalnya Darso. Dll
Harga rp. 15,000
Belum ongkir
#jajanrock #magazine #majalah #mangle #majalahmangle #basasunda

Most Popular Instagram Hashtags