#bajukurung

19 posts

TOP POSTS

Subhanallah...😍😍😍
@Regrann from @zilazuraimi - Assalamualaikum.
Salam Jumaat ❤
.
Allah S.W.T telah berfirman:
.
"Orang-orang beriman itu, hati mereka tenteram dengan ingat(zikir) kepada Allah. Ingatlah, hanya dengan ingat(zikir) kepada Allah, maka hati akan tenteram" (Ar-Rad : 28)
.
.
#TerapiInstagram
#aurainsta
#igsokongan
#ukhwahti
#likephoto
#like4like
#like4follow
#followforfollow
#suamikupalingsweet
#heroseorangcinderella
#bajubudak
#salamjumaat
#majalahpama
#pama
#kurusdalam2minggu
#jk1m
#kuruscepat
#kurusselamat
#bajubesar
#gulagulakurus
#Ubatkurus
#kurustanpasenam
#kurus
#jamuseripengantin
#bajukurung
#jubahmuslimah
#naelofarhijab
#bellaammara
#gulagulakurus

Habis gelap, terbitlah terang~ RA. Kartini
Terimakasih atas perjuanganmu, jika tidak ada mungkin kaum wanita saat ini akan sama seperti sewaktu penjajahan. Aku, Indonesia bangga dan sangat berterimakasih atas perjuangan seluruh Pahlawan dimanapun💦
#osissmkangkasa2mghy #smkangkasa2 #kartini #kartiniday #harikartini2017 #bajukurung #minang #suntiangminang

-
Andai nyo pungguk menyonteng bulan
Ngapolah kabut menutup malam
Sangko cinto la didalam genggam
Kiro betepuk sebelah tangan🎵
-
-
-
#bajukurungmoden#bajukurungmelayujambi#bajukurung#tekulukjambi

.
Kode : U 06
🌼Gamis bahan jersey premium dengan kualitas terbaik
🌼Resleting depan bisa busui
🌼Terdapat lis di bagian bawah dan tangan
🌼Bagian bawah klok dan lebar
.
Warna : Hitam, salem, ungu tua, capucino, tosca tua, tosca, dongker
.
IDR : Rp. 315,000 .
Serius Order :
📲0896.3049.2825 (whatsapp)
📩5CBD803C (BBM)
.
Jangan terkecoh dengan produk dengan bahan yang sama tapi harga murah yaa sahabat, karena semua produk ukhti munira menggunakan bahan kualitas super&premium saja,yang ORI,bukan KW😊
==========================
Keuntungan belanja di @fathonah_ukhtimunira :
👉Trusted Olshop
👉Amanah Olshop
👉DISKON SETIAP HARI 10% per produk
👉belanja satu set Gamis+Hijab atau belanja minimal Rp.500.000, SUBSIDI ONGKIR sebesar 20.000
👉Service Excellent 😊😊
👉Semua Produk kualitas PREMIUM, 100% ORI&REAL PICT
.
#gamis #gamiskatun #gamisjersey #gamisbatik #gamismodern #gamispolos
#gamisterbaru #abayadubai #baju
#bajukurung #bajubagus #bajupesta #bajutidur #bajukerja #bajubandung #bajugamis #dresscantik #dressmuslimah
#dresssyari #syariset #modestfashion #jualhijab #gamisori #gamisceruti
#gamisbunga #gamissetkhimar
#gamisbalotelli #ukhtimunira

Tengku Cleopatra wearing baju kurung Kedah #thehaidarsftsyus Kalau nak macam ni, boleh order online di www.syuscouture.com @syuscouture #bajuraya2017 #bajuraya #bajukurung

Assalamualaikum,semua! Paling wajib beli Farra Kurung ni😍😍😍
Cantik dan Exclusive sangat😍
Farra Kurung dah boleh beli online!🎉🎉🎉
_____
Material : Premium Quality Batik Silk
Color : Regal Blue
Sizes : S,M,L,XL
Features : Nursing friendly with hidden zip at the front, Modified A Line skirt, Exclusive printed design, Cool and comfortable fabric
*Model is wearing size S
_____
Kalau ada sebarang pertanyaan atau nak order boleh WhatsApp sis di (+60)129339701 🤗
_____
#ymgcagent #sayaagent #ymglamcollectionagent #ymglamcollection #eidcollection #rayacollection #bajuraya #raya #bajukurung #bajukurungmoden #surihatimrpilot #wardaerina #ejazfakhri #neelofa #fattahamin #lofattah #wardaejazpunya #ilofayou #AstroRia #warda #ejaz #surihatibaby #surihatimrpilotraya #heroseorangcinderella #shmp #hsc #neelofattah #neelofattahofficial

Good morning #BellaAmmaraLovers 😚😚
Nana nak tutup awal 1st Batch PRE ORDER utk design RAFE'LLA KURUNG nii!
Belum book lagi? Cepattann cepatann 📣📣
-

Price : RM299 (Inclusive GST)
Material : Custom Made Classy Pleated fabric & lace
Size : XS - XXL
Feature : Wudhu' & nursing friendly.
ETA : May 2017

Cepatt DEPOSIT RM100 terus!
. ➡FREE Exclusive box/Garment bag

I'm Top #officialpsBellaAmmara 💪
Whatsapp 011 1580 6164
🎁NO SERVICE CHARGE
🎁FREE GIFT to all customers!
🎁FREE SAMPUL RAYA to Lucky customers!
🎁FREE BA Jubah/Kurung to the luckiest

#BellaammaraBaruBestRaya #BellaAmmaraLovers
#BellaRaya2017 #Bajuraya #BajuKurung #Jubah

MOST RECENT

ZUHAIRA KURUNG TUNIC🌹🌹🌺🌺
Swipe untuk tahu warna baju yang ada !
MATERIAL MOSS CREPE & THAI SILK🍁🍁🌸🌸💐💐 COLOR: 9 COLORS AVAILABLE

SIZE: S, M L, DAN XL

CIRI-CIRI ISTIMEWA
-Mempunyai zip sorok di bahagian hadapan baju
-Design belahan kembang di pergelangan tangan
-Design moden dengan belahan bahagian depan
-Material yang sejuk, lembut dan sangat selesa dipakai
-Fabric thai silk yang hot menambah seri design
-Potongan skirt duyung kembang (ada zip dan getah di bahagian pinggang)
-Design TOP HIT

KEISTIMEWAAN: -Mudah disarung -Breasfeed friendly
-Wudhu friendly
-Tampil bergaya sama ada ke majlis rasmi, pejabat, atau pun pakaian kasual
-Anggun dan pasti sopan dengan design potongan yang menepati ciri2 wanita muslimah
-Membuat pemakai kelihatan 'UP TO DATE' dengan dunia fesyen
-Sesuai digayakan oleh wanita yang ingin tampak sopan dan ala-ala muslimah moden
-Material yang sejuk dan selesa, terus sarung dan siap.
APA YANG LAGI ISTIMEWA
-Boleh dipelbagaikan pemakaian jika anda ingin mengenakan tunic Zuhaira dengan skirt/pants atau pun mengenakan blouse lain dengan skirt thai silk. ===== RM120
HARGA POSTAGE
RM8SM / RM10 SS
WS or DM untuk tahu details baju 🌷🌷 ===== P/S: Postage untuk ZUHAIRA KURUNG TUNIC DALAM MASA 1-3 HARI BEKERJA

#baju #bajumurah #bajumurahmalaysia #bajukurung #bajukurungmurah #bajukurungmurahmalaysia #bajukurungmurahcantik #bajukurungmoden #bajukurungmodenmurahmalaysia #bajukurungmodenraya #bajurayamurah #bajuraya2017 #jubah #jubahmoden #jubahmoden

NEW ARRIVAL ‼️
.

Prada Sulam Amanee
Kod: PAN 03
Warna: Purple
Material: Cotton Prada (x jarang, x perlu lining)
Ukuran: 3.5 meter bidang 60"
Harga: RM 80 tidak termasuk postage
POS: RM8 SM/ RM12 SS

Warna mungkin sedikit berbeza disebabkan oleh faktor pencahayaan dan resolusi skrin.
Sesuai buat baju kurung pelbagai fesyen atau dress/jubah.
.
Janji ✋🏼 diskaun dengan pembelian dua pasang dan ke atas.

Whatsapp +60134121251

#sayajual #kainpasang #kaincotton #kainsulam #kaincantik #sulamtangan #raya2017 #bajuraya #bajukurung #cottonprada #pradaanggerik #sulamanggerik #freepostage #sayajualmurah #kurung #kurungmoden #sulamtimbul #raya #readystock #colourblock

New arrival!!
Kebaya Teja

rantai kerongsang/kerongsang dijual berasingan
Size S, M, L, XL
(Ukuran rujuk gambar)

Material: Heavy Chiffon Crepe-high quality

Wahh...dia dah datang..Siapa yg dtg?? Siapa lagi..si cantik manis Kebaya Teja kami la... Apa yg istimewanya Kebaya Teja nie?? Apsal harga macam mahal jer??...haaa..sini akak tolong jawabkan:

1. Material yg terjamin high kualiliti. Terhasil dr heavy chiffon crepe yg tidak jarang dan nampak jatuh dan berat. Opkos la material ni tampak exclusive dan lebih MAHAL dari harga yg kami jual.
2. Kualiti jahitan dan kemasan Kebaya Teja mmg x boleh dinafikan lagi...haaa..kemasan jahitan lengan dan bawah baju, kami jahit tangan tau..bukan mesin!! Haaa..penat tau, sebab nk kasi hasil terbaik utk si cantik manis yg pakai Kebaya Teja nanti😉
3. Special utk mommy2 yg menyusukan baby, takyah risau2 nk selak2, sebab hidden zip depan baju tu dah cukup panjang utk bg mommy2 keselesaan masa menyusukan si comel😄
4. Paling best Kebaya Teja ni ada size S sampai XL. Tak yah risau baju ketat, sebab ada dat belakang baju, tetaskan sikit kalau nk pakai longgar2.
5. Nak tambah cantik lagi dan naik kan seri Kebaya Teja, sesuai sgt kalau digayakan dgn dokoh atau kerongsang tradisional kebaya, beli Kebaya Teja, kami bagi harga special utk set Rantai Kerongsang atau Kerongsang macam cik model pakai😍

Lain2 ciri Kebaya Teja:
kain lipat batik, selasa utk berjalan dan melangkah
pinggang kain separuh getah, ada zip dan cangkuk utk mudah pakai
span di bahagian bahu utk nampak kemas dan terletak
zip depan baju 12 inci, friendly breastfeed
dat dibahagian depan dan belakang baju

Berminat?? -screenshot&whatsapp - 0178802278

#kebayateja #kebayatejamurah #kebayatejacantik #bajukurung #bajukurungmalaysia #shhhiloveyou #jadikanakuyangkedua #kurungmoden #kurungmodencantik #kurungmodenmurah #kurungmodenmalaysia #minikurung #minikurungmalaysia #kebaya #kebayacantik #kebayamurah #kebayamalaysia #minimoden #bajuraya #bajuraya2017 #rayacollection2017

New arrival!!
Kebaya Teja

rantai kerongsang/kerongsang dijual berasingan
Size S, M, L, XL
(Ukuran rujuk gambar)

Material: Heavy Chiffon Crepe-high quality

Wahh...dia dah datang..Siapa yg dtg?? Siapa lagi..si cantik manis Kebaya Teja kami la... Apa yg istimewanya Kebaya Teja nie?? Apsal harga macam mahal jer??...haaa..sini akak tolong jawabkan:

1. Material yg terjamin high kualiliti. Terhasil dr heavy chiffon crepe yg tidak jarang dan nampak jatuh dan berat. Opkos la material ni tampak exclusive dan lebih MAHAL dari harga yg kami jual.
2. Kualiti jahitan dan kemasan Kebaya Teja mmg x boleh dinafikan lagi...haaa..kemasan jahitan lengan dan bawah baju, kami jahit tangan tau..bukan mesin!! Haaa..penat tau, sebab nk kasi hasil terbaik utk si cantik manis yg pakai Kebaya Teja nanti😉
3. Special utk mommy2 yg menyusukan baby, takyah risau2 nk selak2, sebab hidden zip depan baju tu dah cukup panjang utk bg mommy2 keselesaan masa menyusukan si comel😄
4. Paling best Kebaya Teja ni ada size S sampai XL. Tak yah risau baju ketat, sebab ada dat belakang baju, tetaskan sikit kalau nk pakai longgar2.
5. Nak tambah cantik lagi dan naik kan seri Kebaya Teja, sesuai sgt kalau digayakan dgn dokoh atau kerongsang tradisional kebaya, beli Kebaya Teja, kami bagi harga special utk set Rantai Kerongsang atau Kerongsang macam cik model pakai😍

Lain2 ciri Kebaya Teja:
kain lipat batik, selasa utk berjalan dan melangkah
pinggang kain separuh getah, ada zip dan cangkuk utk mudah pakai
span di bahagian bahu utk nampak kemas dan terletak
zip depan baju 12 inci, friendly breastfeed
dat dibahagian depan dan belakang baju

Berminat?? -screenshot&whatsapp - 0178802278

#kebayateja #kebayatejamurah #kebayatejacantik #bajukurung #bajukurungmalaysia #shhhiloveyou #jadikanakuyangkedua #kurungmoden #kurungmodencantik #kurungmodenmurah #kurungmodenmalaysia #minikurung #minikurungmalaysia #kebaya #kebayacantik #kebayamurah #kebayamalaysia #minimoden #bajuraya #bajuraya2017 #rayacollection2017

New arrival!!
Kebaya Teja

rantai kerongsang/kerongsang dijual berasingan
Size S, M, L, XL
(Ukuran rujuk gambar)

Material: Heavy Chiffon Crepe-high quality

Wahh...dia dah datang..Siapa yg dtg?? Siapa lagi..si cantik manis Kebaya Teja kami la... Apa yg istimewanya Kebaya Teja nie?? Apsal harga macam mahal jer??...haaa..sini akak tolong jawabkan:

1. Material yg terjamin high kualiliti. Terhasil dr heavy chiffon crepe yg tidak jarang dan nampak jatuh dan berat. Opkos la material ni tampak exclusive dan lebih MAHAL dari harga yg kami jual.
2. Kualiti jahitan dan kemasan Kebaya Teja mmg x boleh dinafikan lagi...haaa..kemasan jahitan lengan dan bawah baju, kami jahit tangan tau..bukan mesin!! Haaa..penat tau, sebab nk kasi hasil terbaik utk si cantik manis yg pakai Kebaya Teja nanti😉
3. Special utk mommy2 yg menyusukan baby, takyah risau2 nk selak2, sebab hidden zip depan baju tu dah cukup panjang utk bg mommy2 keselesaan masa menyusukan si comel😄
4. Paling best Kebaya Teja ni ada size S sampai XL. Tak yah risau baju ketat, sebab ada dat belakang baju, tetaskan sikit kalau nk pakai longgar2.
5. Nak tambah cantik lagi dan naik kan seri Kebaya Teja, sesuai sgt kalau digayakan dgn dokoh atau kerongsang tradisional kebaya, beli Kebaya Teja, kami bagi harga special utk set Rantai Kerongsang atau Kerongsang macam cik model pakai😍

Lain2 ciri Kebaya Teja:
kain lipat batik, selasa utk berjalan dan melangkah
pinggang kain separuh getah, ada zip dan cangkuk utk mudah pakai
span di bahagian bahu utk nampak kemas dan terletak
zip depan baju 12 inci, friendly breastfeed
dat dibahagian depan dan belakang baju

Berminat?? -screenshot&whatsapp - 0178802278

#kebayateja #kebayatejamurah #kebayatejacantik #bajukurung #bajukurungmalaysia #shhhiloveyou #jadikanakuyangkedua #kurungmoden #kurungmodencantik #kurungmodenmurah #kurungmodenmalaysia #minikurung #minikurungmalaysia #kebaya #kebayacantik #kebayamurah #kebayamalaysia #minimoden #bajuraya #bajuraya2017 #rayacollection2017

#Repost @dreamhouse_tampin with @repostapp
・・・
DETOX TEA RM 15.00

Mengempiskan Perut yg BUNCIT
Membuang Lemak yg DEGIL  Menyelesaikan masalah OBESITI Menyelesaikan masalah SEMBELIT
Menurunkan PARAS GULA dalam DARAH
Menurunkan tahap KOLESTROL
Membuang ANGIN dalam badan  Penurunan PANTAS sehingga 6KG dalam masa 14 Hari

1 pack ada 17 sachet.  1 sachet bole guna 2 kali  Minum malam sehari sekali  Tidak cirit birit ⠀
.
.
.
POS: SM RM8, SS RM12.
.
.
.
.
Jom singgah DreamHouse di Tampin Square, butik vendor pertama di Tampin. .
Landmark:
🌸nagoya 🌸tabunghaji 🌸pejabatpendaftaran 🌸KFC 🌸tampinshopping 🌸kedaikasutkk
.
Hubungi:
☎019 2644135 butik
☎019 691 8232 kak ena
☎ 0133455744 kak liza
#kosmetik #perfume #blausmurah #shawl #naelofarhijab #brooch #plusize #handbags #tupperwaremurah #diet #ikea #sabun #bajukurung #jubah #vendortampin #alorgajah #rembaumostwanted #unikl #adtec #unifield #tbss

Thanks for your support Puan Na bihah & the geng 😜 hehehe. Nampak tak 3 paper bag comel tu?? Dalam tu la ada Cat Scarf kita yang super flowyyy and gorgeous tu
.
Sis jangan tunggu lagi, ramai dah beli @catscarfbysofiaellen ni. Tak nak jadi pelanggan yang terawal ke pakai Cat Scarf kita 😇😇
.
#sofiaellen #koleksiraya2017 #teamrayakl #preramadhan #ramadan #modestfashion #ramadan2017#catscarfbysofiaellen #shawl #raya2017 #bajuraya2017 #bajukurung #hijabfashion #malaywedding #hijabstyle #hijab #bajukurungmoden #printedshawl #kebaya #ootdmalaysia #kainsongket #zaloraya2017 #gayakoleksiraya2017 #bangisentralboutique

#Repost @dreamhouse_tampin with @repostapp
・・・
DETOX TEA RM 15.00

Mengempiskan Perut yg BUNCIT
Membuang Lemak yg DEGIL  Menyelesaikan masalah OBESITI Menyelesaikan masalah SEMBELIT
Menurunkan PARAS GULA dalam DARAH
Menurunkan tahap KOLESTROL
Membuang ANGIN dalam badan  Penurunan PANTAS sehingga 6KG dalam masa 14 Hari

1 pack ada 17 sachet.  1 sachet bole guna 2 kali  Minum malam sehari sekali  Tidak cirit birit ⠀
.
.
.
POS: SM RM8, SS RM12.
.
.
.
.
Jom singgah DreamHouse di Tampin Square, butik vendor pertama di Tampin. .
Landmark:
🌸nagoya 🌸tabunghaji 🌸pejabatpendaftaran 🌸KFC 🌸tampinshopping 🌸kedaikasutkk
.
Hubungi:
☎019 2644135 butik
☎019 691 8232 kak ena
☎ 0133455744 kak liza
#kosmetik #perfume #blausmurah #shawl #naelofarhijab #brooch #plusize #handbags #tupperwaremurah #diet #ikea #sabun #bajukurung #jubah #vendortampin #alorgajah #rembaumostwanted #unikl #adtec #unifield #tbss

Mini Kurung Elmaa RM110 SM/RM105SS 🌹Design terbaru dipasaran
🌹Material Royal Dull Silk
🌹High quality 100% Gred AAA
🌹5Warna yang menawan & gojes
🌹Design kurung moden cutting loose berdutt di belakang
🌹Jenis kain duyung
🌹Pinggang bergetah kiri kanan
🌹kain berzip
🌹saiz dari xs s m l xl 🌹❎ jarang
🌹❎ kecut
🌹❎berbulu lps cuci
🌹❎mudah renyuk
🌹❎perlu digosok
🌹✔lembut n selesa dipakai
🌹✔tahan dan x mudah luntur
🌹✔sesuai ke majlis2 dan kerja
🌹✔Tampil anggun menawan dgn design yg cantik dan trendy

Available saiz xs s m l xl 📌KALER BERBEZA 10% ATAS FAKTOR CAHAYA

Berminat????
Deras whatsapp
📱018 2287078

#bajuraya2017
#bajukurung
#bajulawa
#bazaarpaknil
#bazaaronline

Thanks for your support Puan Na bihah & the geng 😜 hehehe. Beliau grab Set Aneesa & mini telekung then ternampak pula Cat Scarf kita yang super flowyyy and gorgeous ni teruss grab lagi 3 pcs. Excitedddd we olss 😍😍
.
Sis jangan tunggu lagi, ramai dah beli @catscarfbysofiaellen ni. Tak nak jadi pelanggan yang terawal ke pakai Cat Scarf kita 😇😇
.
#sofiaellen #sofiaellencustomer #catscarfbysofiaellen #beauty #hijab #koleksiraya2017 #teamrayakl #preramadhan #ramadan #modestfashion #ramadan2017#catscarfbysofiaellen #shawl #raya2017 #bajuraya2017 #bajukurung #hijabfashion #malaywedding #hijabstyle #hijab #bajukurungmoden #printedshawl #kebaya #ootdmalaysia #hijabster #pakaianhajidanumrah #prayersoutfit #mekah #madinah #umrah #umrah2017 #bangisentral

Azrina Beads Kurung
.
Code: 3315A
.
Size: 36, 38, 40, 42, 44, 46
.
Material: Pearl Crepe
( Chiffon Kualiti Bagus, Tak Panas, Senang Iron, Tak licin)
.
🌟Tangan Zip Sorok
🌟Belakang Zip Sorok
🌟Skirt Duyung & Pinggang Dua Tepi Getah ( Abstract Printed )
.
🎈 PRICE : RM 122 (SM) / RM 125 (SS)
.
WA: 0193052313
.
#kurungazrina #azrinakurung #bajukurung #bajukurungazrina #bajukurungmurah #kurung #kurungmurah #bajukurungmini #bajukurungminimurah #kurungmini #kurungminimurah #minikurung #bajukurungplussize #plussize #kurungplussize #bajukurungplussizemurah #kurungplussizemurah #bajukurungmoden #bajukurungcantik #bajukurungpeplum #bajurayacantik #bajurayamurah #raya2017 #raya #koleksiraya2017 #rayacollection

Azrina Beads Kurung
.
Code: 3315A
.
Size: 36, 38, 40, 42, 44, 46
.
Material: Pearl Crepe
( Chiffon Kualiti Bagus, Tak Panas, Senang Iron, Tak licin)
.
🌟Tangan Zip Sorok
🌟Belakang Zip Sorok
🌟Skirt Duyung & Pinggang Dua Tepi Getah ( Abstract Printed )
.
🎈 PRICE : RM 122 (SM) / RM 125 (SS)
.
WA: 0193052313
.
#kurungazrina #azrinakurung #bajukurung #bajukurungazrina #bajukurungmurah #kurung #kurungmurah #bajukurungmini #bajukurungminimurah #kurungmini #kurungminimurah #minikurung #bajukurungplussize #plussize #kurungplussize #bajukurungplussizemurah #kurungplussizemurah #bajukurungmoden #bajukurungcantik #bajukurungpeplum #bajurayacantik #bajurayamurah #raya2017 #raya #koleksiraya2017 #rayacollection

DS NAWAL RESOURCES:
Ammara Kurung
____

Material : Polycrepe
Detailing : iron on metal
Size : s m l xl xxl
Nursing frenly : yes
Wudhu frenly : yes
Colour :
1. Magenta
2. Army Green
3. Salmon pink

DS : ❤❤❤
Harga : RM144
Postage : RM9 sm/RM12 ss

#baju #bajukurung #kebarung #jubah #bajukebarung #kurungmurah #kebarungmurah #bajujubah #jubahmurah #fasionwanita #kurung2017 #kebarung2017 #jubah2017 #raya2016 #kurunglace #jubahlace #peplumlace #kebarunglace #peplum #peplumbunga #peplummurah #peplum2017 #peplumraya #kurungammara

follow this page in feedly

Most Popular Instagram Hashtags