[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#bajet2017

6968 posts

TOP POSTS

Uuuii selamat hari merdeka semua . Negara merdeka , masa depan kita pun kena merdeka yugak uuiii yangan lupa . Info ni khas untuk mereka yg berumur 20 tahun - 30 tahun . Rancang masa depan kita dengan sistematik dengan menyimpan ke dalam PRIVATE RETIREMENT SCHEME ( PRS ) . Dalam pembentangan #BAJET2017 , pm ada umumkan untuk bagi korang RM 1000 tp macam mana ? Haa Kena tengok video ni . Info penting uuuiii !
.
.
untuk mereka umur 30 tahun keatas dapat menikmati cukai pendapatan sehingga rm 3k
sebab PRS Ada 2 benefits
.
.
1. umur 20 - 30thn
2. umur 30thn ke atas
.
.
Boleh pergi ke link ni : www.wasap.my/60126727247.
Untuk lebih details , contact
@Fransiscarazak
FB : fransisca razak
012 672 7247 ( Datin Fransisca )
#PrivateRetirementScheme #BAJET2017

SEPANDUK PROTES BERSIH5 #04
.
Poster khas sebagai tanda terima kasih kepada Perdana Menteri YAB DS Najib Razak atas pengumuman #Bajet2017 hari ini.
.
"Bapa Songlap Negara"
Slogan diberikan oleh Dan Adriel.
.
Korang bebas untuk download design poster ni dan cetak sendiri untuk dijadikan sepanduk protes masa Bersih 5 nanti.
Download link: http://bit.ly/bersih5protestsign04
.
#Bersih5ProtestSign #bersih5

Dalam #Bajet2017, Kerajaan memperuntukkan RM100 juta untuk menggiatkan program eUsahawan dan eRezeki. Kemukakan cadangan anda untuk #Bajet2018 di https://bajet2018.najibrazak.com/topics/EkonomiDigital

“Sekiranya dalam Bajet 2015, saya mentafsirkan People Economy dan Capital Economy, kali ini saya tambah satu lagi konsep dalam menuju status negara maju,
Public Happiness.” - DATUK SERI NAJIB TUN RAZAK
Perdana Menteri

#501AWANI #AstroAWANI #AWANInews #Bajet2017

nii nak jaga keselamatan kaki atau pun xcukup bajet... huhuhh

#bajet2017
#followsekampung

Ikuti #Bajet2017 @ #1News
www.malaysia1news.my

Perbincangan Penggulungan Bajet 2017 bersama Pegawai-pegawai

#dewanrakyat
#bajet2017
#retainregain

Malam Tinjauan Bajet 2017 oleh YAB Perdana Menteri. Moga pembentangan esok berjalan lancar dan diberkati. #Bajet2017 #MOF - 20/10/2016 💪🏼😊

MOST RECENT

TEMPAHAN CUSTOM MADE JERSEY

MATERIAL MICROFIBER

SAIZ XS-3XL

MINIMUM ORDER 10HELAI

RM38 ONLY!!!! TERMASUK NAMA,NOMBOR,LOGO TEAM DAN LOGO SPONSOR!!
WHATSAPP 0195503509(ABG TAM) UTK DETAIL.

BOLEH HANTAR DESIGN ANDA SENDIRI.

FB PAGE Efgie Apparel
INSTAGRAM @efgie_apparel #customjersey #microfiber #jersifutsal #jerseyteam #jersibola #1 #kool #warrix #jerseyteam #customtshirt #designbaju #designtshirt #rio2016 #epl #epl2016 #jersibola #cotton #af2016 #harisukannegara #runningman #bajet2017 #prayforhsa #bersih5 #himpunanmerah #affsuzukicup #affsuzukicup2016 #pray4rohingya #prayforrohingya #printingpress #printingmurahonline #ayuhmalaysiaku #bangkitbersama

Dalam #Bajet2017, Kerajaan memperuntukkan RM100 juta untuk menggiatkan program eUsahawan dan eRezeki. Kemukakan cadangan anda untuk #Bajet2018 di https://bajet2018.najibrazak.com/topics/EkonomiDigital

Berita baik untuk sesiapa yang berumur 20-30 tahun!! 💰Private Retirement Scheme (PRS)💰 Insentif Belia 👨👩 Ramai yang tak tahu kerajaan bagi RM 1000 kalau kita simpan RM 1000 kt PRS untuk golongan yg berumur 20-30 tahun.

Kalau ada yg tahu pon, ada yg komen mcm ni "alah bukan boleh bawak keluar pon duit tu, kene tggu umo 55 tahun baru bole bawak kluar"

Okk cop cop, meh sini abam kira pakai financial calculator.

Syarat kene simpan RM1000 n kerajaan akan bagi lagi RM 1000.

Kalau skrg umur 20 tahun. Dgn return 10% selama 420 bulan (35 tahun). N duit tak sentuh langsung, biar jaa dlm acc tu, dan awak akan dapat RM 56,204.87!!!! Senang cakap, awak cuma simpan rm1000, dan awak akan dapat rm50K lebihh pada umur anda 55 tahun.
Untung ka rugi? Hahaha

Cepat roger utk dptkan peluang ni sebelum peruntukkan bajet habis!
Boleh contact saya
Mohd Fahmi Bin Mohd Husni
012 4515598

#bajet2017
#youthincentive
#rhbam

TEMPAHAN CUSTOM MADE JERSEY

MATERIAL MICROFIBER

SAIZ XS-3XL

MINIMUM ORDER 10HELAI

RM38 ONLY!!!! TERMASUK NAMA,NOMBOR,LOGO TEAM DAN LOGO SPONSOR!!
WHATSAPP 0195503509(ABG TAM) UTK DETAIL.

BOLEH HANTAR DESIGN ANDA SENDIRI.

FB PAGE Efgie Apparel
INSTAGRAM @efgie_apparel #customjersey #microfiber #jersifutsal #jerseyteam #jersibola #1 #kool #warrix #jerseyteam #customtshirt #designbaju #designtshirt #rio2016 #epl #epl2016 #jersibola #cotton #af2016 #harisukannegara #runningman #bajet2017 #prayforhsa #bersih5 #himpunanmerah #affsuzukicup #affsuzukicup2016 #pray4rohingya #prayforrohingya #printingpress #printingmurahonline #ayuhmalaysiaku #bangkitbersama

CUSTOM MADE JERSEY

MATERIAL MICROFIBER

SAIZ XS-3XL

MINIMUM ORDER 10HELAI

RM35 ONLY!!!! TERMASUK NAMA,NOMBOR,LOGO TEAM DAN LOGO SPONSOR!!
WHATSAPP 0195503509(ABG TAM) UTK DETAIL.

BOLEH HANTAR DESIGN ANDA SENDIRI.

AGEN DAN DROPSHIP DIPERLUKAN!!! FB PAGE Efgie Apparel
INSTAGRAM @efgie_apparel #customjersey #microfiber #jersifutsal #jerseyteam #jersibola #1 #kool #warrix #jerseyteam #customtshirt #designbaju #designtshirt #rio2016 #epl #epl2016 #jersibola #cotton #af2016 #harisukannegara #runningman #bajet2017 #prayforhsa #bersih5 #himpunanmerah #affsuzukicup #affsuzukicup2016 #pray4rohingya #prayforrohingya #printingpress #printingmurahonline #ayuhmalaysiaku

Sebanyak 97 ribu lampu jalan dan 3 ribu lampu LED diperuntukkan dalam #Bajet2017 untuk mencerahkan kampung-kampung di seluruh negara. Kemukakan cadangan anda untuk #Bajet2018 di https://bajet2018.najibrazak.com/topics/BangunDesa

TEMPAHAN CUSTOM MADE JERSEY

MATERIAL MICROFIBER

SAIZ XS-3XL

MINIMUM ORDER 10HELAI

RM35 ONLY!!!! TERMASUK NAMA,NOMBOR,LOGO TEAM DAN LOGO SPONSOR!!
WHATSAPP 0195503509(ABG TAM) UTK DETAIL.

BOLEH HANTAR DESIGN ANDA SENDIRI.

FB PAGE Efgie Apparel
INSTAGRAM @efgieappearance #customjersey #microfiber #jersifutsal #jerseyteam #jersibola #1 #kool #warrix #jerseyteam #customtshirt #designbaju #designtshirt #rio2016 #epl #epl2016 #jersibola #cotton #af2016 #harisukannegara #runningman #bajet2017 #prayforhsa #bersih5 #himpunanmerah #affsuzukicup #affsuzukicup2016 #pray4rohingya #prayforrohingya #printingpress #printingmurahonline #ayuhmalaysiaku

Untung la remaja2 skrg sebab kerajaan akan bagi RM1,000 seorang.

Dalam pembentangan #Bajet2017, PM mengumumkan akan memberi insentif rm1,000 seorang bagi remaja2 yang berumur 20 hingga 30 tahun.

Tujuan ini bagi menggalakkan golongan remaja menyimpan untuk masa depan.
Syarat untuk mendapat rm1000 ni ialah remaja mesti meyimpan rm1k ke dalam Private Retirement Scheme (PRS). Simpan duit sendiri 1k, kerajaan akan topup bagi 1k lagi. Total jadi 2k. Dan simpanan ini tidak boleh dikeluarkan sehingga umur 55thn. Sekiranya anda mampu menyimpan sebyk RM200 sblm selama 30thn, tabungan anda akan mencecah RM1.4juta.
PRS ni macam kwsp, simpanan persaraan. Ibarat acc ke2 EPF. Duit 2k tu akan beranak pinak sebab dapat dividen dan masa pencen baru boleh keluarkan.
http://www.nst.com.my/news/2016/10/182235/2017-budget-incentive-increase-prs-contributors

Inilah masanya remaja nak dptkan reward duit bajet kerajaan, tapi untuk rakyat yang belum berumur 31 sahaja ya.

Contoh, umur 30 tahun 8bulan masih layak untuk dapat 1k free tu. Sebab belum masuk 31. Umur ikut tarikh lahir, bukan ikut tahun.
Cara nak apply ialah kena melalui consultant yang ada lesen PRS seperti saya.

Kalau ada saudara mara, adik, sepupu, atau anak yang berumur 20 - 31tahun sila maklumkan peluang ni ye. Rugi kalau terlepas, bajet yang diperuntukan ialah rm165 juta sahaja, siapa cepat dia dapat.
Sila share status ni supaya ramai dapat manfaat. TQ

Hubungi saya sekarang. Ida mempunyai lesen PRS yang boleh membantu anda membuka akaun ini

Jgn terlambat.
Call ida 019-7566507

#PejuangPelaburanIslam
#JihadIslamKeranaAllah
#charismalegacythebest
#RDGroup

Jommm rebut FREE RM1,000 dr government, utk anak2 muda berumur 20-31 tahun shj.. caranya senang je.. just buka akaun PRS dgn saya.. .
Jangan terlambat!! Cepat2 dapatkan info lanjut dr saya selagi bajet masih ada.... one-off!
.
wsp/call saya 016-2030084 Murniyati .
Retirement Specialist ✌️😃
.
#bajet2017
#FreeRM1000
#YouthIncentive
#TaxRelief
#PrivateRetirementScheme

MIX BERRIES dari MEGA 3.0 KEMBALI MENGGEGAR
======================================= 3 fungsi UTAMA :
1) Membak@r lemuck melalui pengawalan metabolisma
2) Meningkatkan tenaga korang walaupun kurang makan
3) Mengawal serapan karbohidrat yang menyebabkan korang kenyang.
.
Kesemua ini korang dapat dalam satu botol
tak perlu terlalu banyak produk2
hanya dengan satu sentuhan korang memiliki
ketiga - tiga kelebihan ini.
.
untuk mengetahui lebih lanjut
serta kelebihan boleh whatsap kami
.
Whatsapp “ FBM " ke 0196672009
Whatsapp “ FBM " ke 0196672009

Harga Sebenar - RM200
Harga Promosi - RM150
.
Pembelian MEGA 3.0 korang akn dpt FREE Shaker + FREE Poslaju or FREE COD sekitar KL/Sel (Lembah Klang) ======================
Share pada rakan2 korang yg pernah guna mega 2.0 yg nk cari produk ini semula,hehe

#tkonutririon #neelofa #fatburner #fatburnermega #surihatimrpilot #miaahmad #bajet2017 #jk1m #jomkurus #elites7 #mesotropin #sayajualonline #promosi #codterpantas #dietatkinsmalaysia #sayanakkurus

*Assalamualaikum wbt *Semoga sihat dan sentiasa dalam rahmatNya...* Untung la remaja2 skrg sebab Kerajaan akan bagi RM1,000 seorang.

Dalam pembentangan #Bajet2017, PM mengumumkan akan memberi insentif rm1,000 seorang kepada remaja2 yang berumur 20 hingga 30 tahun.

Tujuan ini bagi menggalakkan golongan remaja menyimpan untuk masa depan.
Syarat untuk mendapat rm1,000 ni ialah remaja mesti menyimpan rm1,000 ke dalam Private Retirement Scheme (PRS). Simpan duit sendiri 1k, kerajaan akan topup bagi 1k lagi. Total jadi 2k. Dan simpanan ini tidak boleh dikeluarkan sehingga berumur 55 tahun. Sekiranya anda mampu menyimpan sebanyak RM200 sebulan selama 30 tahun, tabungan anda akan mencecah RM1.4juta.
PRS ni sama macam KWSP, simpanan persaraan. Ibarat akaun ke 2 EPF. Jika simpan dari umur 20 tahun, duit 2k tu akan beranak pinak hingga berpotensi menjadi lebih 50k sebab 'compounding interest' dan masa pencen baru boleh keluarkan.
http://www.nst.com.my/news/2016/10/182235/2017-budget-incentive-increase-prs-contributors

Inilah masanya remaja nak dapatkan reward duit bajet Kerajaan, tapi untuk rakyat yang belum berumur 31 sahaja ya.

Contoh, umur 30 tahun 8bulan masih layak untuk dapat 1k free tu. Sebab belum masuk 31. Umur ikut tarikh lahir, bukan ikut tahun.
Untuk yang lebih 30 tahun pun ada reward juga, melalui PRS ni pembayar cukai boleh dapat pelepasan cukai hingga rm3,000.00.

Cara nak memohon ialah kena melalui konsultan yang ada lesen PRS.

Kalau ada saudara mara, adik, sepupu, atau anak yang berumur 20 - 31tahun sila maklumkan peluang ni ye. Rugi kalau terlepas, bajet yang diperuntukkan ialah rm165 juta sahaja, siapa cepat dia dapat.
Nak tau lebih lanjut,
Boleh google PPA -Pentadbir pencen swasta dan PRS - Skim Persaraan Swasta.

Cara nak buka akaun pun mudah sangat, cuma sediakan fotostat IC dan boleh terus hubungi;
Haslinda Hasnan
012 2899960
Konsultan PRS bertauliah
CIMB Wealth Advisor

Sila share status ni supaya ramai dapat manfaat. TQ

MIX BERRIES dari MEGA 3.0 KEMBALI MENGGEGAR
======================================= 3 fungsi UTAMA :
1) Membak@r lemuck melalui pengawalan metabolisma
2) Meningkatkan tenaga korang walaupun kurang makan
3) Mengawal serapan karbohidrat yang menyebabkan korang kenyang.
.
Kesemua ini korang dapat dalam satu botol
tak perlu terlalu banyak produk2
hanya dengan satu sentuhan korang memiliki
ketiga - tiga kelebihan ini.
.
untuk mengetahui lebih lanjut
serta kelebihan boleh whatsap kami
.
Whatsapp “ FBM " ke 0196672009
Whatsapp “ FBM " ke 0196672009

Harga Sebenar - RM200
Harga Promosi - RM150
.
Pembelian MEGA 3.0 korang akn dpt FREE Shaker + FREE Poslaju or FREE COD sekitar KL/Sel (Lembah Klang) ======================
Share pada rakan2 korang yg pernah guna mega 2.0 yg nk cari produk ini semula,hehe

#tkonutririon #neelofa #fatburner #fatburnermega #surihatimrpilot #miaahmad #bajet2017 #jk1m #jomkurus #elites7 #mesotropin #sayajualonline #promosi #codterpantas #dietatkinsmalaysia #sayanakkurus

Siapa kata nasib wanita tidak di bela ? Fuh ! Luckily we have our beloved PM yg sentiasa perihatin dgn nasib wanita 😘 I feel so lucky !! .

PM @NajibRazak umumkan bahawa wanita akan terus diberi perhatian dalam Bajet 2018. Kaum wanita pasti akan berusaha sebaiknya demi kemajuan negara jika diberi peluang! Sama-sama kita tunggu pembentangan Bajet 2018 Oktober nanti. .

Greattt ! Mesti korang tak sabar nk tggu apa Bajet 2018 nnt kan ? Dah boleh start plan nk business apa utk memajukan diri ! ❤️ .

#IkaNabella
#optimisIka
#Bajet2017
#Malaysia

Most Popular Instagram Hashtags